Нелинейни архетипни връзки, разкриващи се чрез простите числа и картите Таро




Още щом прочетох статията в Уикипедия за простите числа и че те намират приложение предимно в криптографията (науката за тайнопис) в мен се зароди увереност че те имат много важна роля в реалността която споделяме.
Всички важни „окултни” събития се случват на дати с прости числа, 9/11/2001 = 9+11+2+0+0+1 = 23, тук деветката не е просто число (тя представлява цялостност сама по себе си), 2001 = 3 всички останали - 11, 3 и 23 обаче са. Датата на цунамито от 11/3/2011 е съставена само от прости числа, както и атентатите в Лондон 7/7/7 (2+0+0+5=7). Друго потвърждение за това че простите числа се използват в окултните ритуали е хотелът Millenium Hilton. От Уикипедия (https://en.wikipedia.org/wiki/Millenium_Hilton) научаваме че хотелът има 56 етажа (11), има 9 асансьора и е висок 179,23 метра. 179 и 23 са прости числа.
На английски те не се наричат прости числа (simple numbers), а първични (prime numbers).
Тогава ми хрумна че всяко просто число може да стои зад даден архетип (те са първични, в основата), а както някои от вас знаят, двадесет и двата основни архетипа са представени в Големите аркани на Таро. Това представяне обаче е линейно, от Ума. В действителност те се преливат и допълват едни в други, което ще демонстрирам сега. След като комбинирах архетипите в Таро с поредните им номера и първите 22 прости числа се получи тази таблица. Съществуват спорове дали мястото на Глупака е в началото или края на Арканите, същите спорове ги има за това дали 1 е просто число или не, така че и тук има съответствие.
Последната колона от таблицата показва как чрез простите числа можем да видим кой архетип през кой период от живота на човек е с „предимство”. Тук няма да коментирам, всеки може да прецени за себе си дали това намира съответствие в неговия живот. А и това не е линейна причинно-следствена зависимост, по скоро е корелация, показваща по-големия шанс този архетип да се прояви точно в този период от живота.


В трета колона на таблицата интерес за мен представляваше връзката между Провесения (карта с номер 12) и Светът (карта с номер 21) и по точно нейния огледален характер. Той дори е изразен в самите изображения - след като Провесения се освободи от всички свои дефиниции, той вижда Светът по нов начин. След като Провесения се представи с прости числа, той попада под номер 37, а Светът - под номер 73. Вижда се абсолютно същата огледална връзка между двата архетипа. При новото представяне вече Светът е под знака на десятката (73=7+3=10), един пълен цикъл на Източника, а не под знака на числото 3 (21=2+1=3).
Тук мога да дам за пример и системата от енергийни центрове - на запад - 7 чакри и на изток - 3 дантиена. Интегрирайки двете системи в едно получаваме 73 - Светът представен чрез прости/първични числа. На мен не ми е известен някакъв пример за  интегриране на чакрите с дантиените, но тук има потенциал да се интегрира всичко в едно, показано от числото 73/Светът.
Другите два архетипа даващи десятка са Силата и Провесения. Представянето с прости числа ни казва, че чрез използване на собствената ни Сила(19), гледайки на реалността по огледален начин (Провесения/37), можем да постигнем ново разбиране на Света(73).
Когато това линейно представяне се погледне по нелинеен начин се забелязват поне още две тройни връзки. Първата е между архетипите зад Влюбените, Справедливостта и Смъртта - 13, 31 и 13. Тази връзка се експлоатира постоянно от човечеството и това намира отражение в изкуството като отражение на колективното неосъзнато, като най-известната творба е „Ромео и Жулиета”, а чрез филм това е показано много добре в „Пърл Харбър”.
Втората връзка е между архетипите зад Колесницата, Страшния съд и Звездата - 17, 71 и 17. Това също е показано в изкуството и киното, като най-популярния филм за това е „Гладиатор”, друг подобен е „Изкуплението Шоушенк”.
Чрез простите числа излизат наяве и някои двойни връзки - Между архетипите зад Върховния жрец и Справедливостта (11), между Силата и Слънцето (19), Императорът и Колесницата (7) и между Императрицата и Върховния жрец (5). Връзките между Магьосника и Великата жрица (2) и между Великата жрица и Императрицата (3) са разглеждани подробно и преди от много изследователи, защото това са линейни връзки между „последователно” проявяващи се архетипи.
Показаните връзки показват допълването/преливането на двата/трите архетипа.
С настоящата статия искам да покажа че простите числа разкриват нелинейни връзки, а и самите прости числа са нелинейни - няма формула, която да опише всички прости числа. Също така е ясно че те се използват в окултните ритуали защото в тях се „просмуква” същността на „реалност”, в която не присъства причинно-следствена връзка, реалност, която е по-близка до самата същност на платформата. Затова и тези ритуали се извършват на дати съставени или съдържащи прости числа. Тази връзка може да се използва и от читателите за постигане на техните  собствени цели. Например 9/11 може да се тълкува като събитие без присъствието на Източника (10). А читателят може да използва тази и производните и дати като той да изиграе Източника, като по този начин постигне своите цели. Аз постоянно го правя. Например доскоро несъзнателно използвах псевдонима dido, сега вече мога да разбера и защо съм избрал точно това име.
d = 4, i = 9, d = 4, o = 15 = 6.
4 + 9 + 4 + 6 = 23

         А ето и една демонстрация на това от сайта на друг изследовател:

„Официалната корична цена е запазена на 23 лв. Традиционно, до излизането на книгата от печат, можете да давате предварителни заявки за книгата на  цена от 18 лв. Това ще бъде валидно до деня на излизането на книгата. След този „праг“ тя ще може да бъде закупена от нас на цена 20 лв.”
Самата статия е публикувана на 08 Декември 2016.
08.12. е равно на 11
2016 е равно на 9
20 може да се представи като 110 или 101 - активиран портал между двама души чрез произведението.

Тук мога да демонстрирам и защо 23 е числото, характеризиращо синхромистичните връзки. 18 е деветка, а както виждате от таблицата горе 9 = 23. От друга страна 23 е равно и на 11 - когато кажем че е 23 часа, значи е 11 вечерта. Така че числото 23 означава 9/11.
Числото 23 е свързано и със самата структура на Платформата. В традиционния християнски кръст хоризонталната част разделя вертикалната на три части - една част отгоре и две части отдолу. В допълнение лявата и дясната част на хоризонтала са равни на горната част. Тоест отношението на хоризонталната и вертикалната част е 2/3. А кръста може да се представи като метафора на тесеракта, както е посочено в следговора на горната книга.


         Това показва какви теми и архетипи ще разглежда самата книга още преди да бъде прочетена. И много добре илюстрира как могат да се използват преплетените архетипни връзки в живота.

                                         

Няма коментари: