Шестицата



         Това е шестата ми статия и тя е посветена на числото 6. Какво представлява шестицата?
Когато я изписваме, ние започваме отгоре и накрая затваряме кръга, забивайки се в себе си. Навремето имаше една игра „Змията хапе”. Точно това се случва и с шестицата.  
 

 Докато деветката е символ на отвореност и начало на цялостност, шестицата е нейния огледален образ - затвореност и фрагментираност. Хващате една дефиниция отгоре и я принизявате, докато накрая се забиете отново в нея, прекъсващи всякакво развитие. Шестицата е символ на Ума, затова и в училище хората възпроизвеждащи най-точно материала се оценяват с 6. Шестицата е възприемане на света само през Ума. Може би и затова 666 е номера на звяра - изграждане на дефиниции в Ума на физическо, емоционално и ментално ниво и техния сблъсък сами със себе си. Това е представено и в Тарото в картата под номер VI - The Lovers. Мъжа като символ на физическото, жената като символ на емоционалността и ангела като символ на менталното. Неслучайно и картата с номер XV (15 = 1+5 = 6) е Дяволът.
 
 Предполагам всички виждат огледалния характер на двете карти. Обаче докато при The Lovers обвързването само е загатнато, то при The Devil то е много ясно изобразено чрез верига. Тоест шестицата е символ на обвързването, избора на точно определена дефиниция. Това е архетипната причина в много от логотата на компаниите тя да присъства. Между другото, ако искате да повишите печалбите на своята фирма обезателно включете 6 в логото или марката си, така ще се задействат архетипните потоци зад цифрата и ще доведе до повишаване на печалбите на компанията независимо от това какво прави.


Примера който най-много ме кефи е Дисни:
 
       Тройно закотвяне на триединството „ум/емоции/тяло”. Могат да се приведат много примери. И не случайно тази компания прави предимно детски филми - новите съзнания отрано трябва да се възпитават да възприемат света чрез филтъра на Ума, дори и в „свободното” си време. И когато ни попитат „Как си?”, ние вече не отговаряме „Добре”, ние казваме „o'key”. 666

 Виждате трите шестици, нали? Така че o'key означава че ние сме заключили (key значи ключ на английски) възможността си за развитие чрез собствения си Ум и се въртим в кръг (О). Кей на български означава мястото където корабите се товарят и разтоварват, тоест място на което няма движение на кораба, а само кръгово движение на товарещите/разтоварващите.


Цялата същност на западната цивилизация е изразена в концепцията зад шестицата. Дори общоприетото „време” е подвластно на нея. Една минута съдържа 60 секунди, един час има 60 минути, едно денонощие има 24 часа (2+4 = 6), една седмица има 168 часа (1+6+8=15=6). Това ни показва че цялото разбиране на човечеството на времето е от Ума. Затова и то не може да се разбере в пълнота.

Сега, от тази гледна точка, 666 (номера на Звяра) вече е номерът на Ума - тотално възприемане на всичко през него и фрагментиране на Реалността. 
А вие как се чувствате днес?
999   


Няма коментари: