Връзка между И-Цзин и простите числа



Винаги съм се чудил защо хексаграмите в И-Цзин са разпределени точно по този начин. И ето една нощ се събудих с идеята да оцветя всички прости числа в таблицата за получаване на хексаграма от книгата, която ползвам в жълто.
Получи се следната картинка.
 Всички прости числа до 61 присъстват вътре в таблицата на хексаграмите - така или иначе хексаграмите са 64. Определени редове и колони не съдържат прости числа - тях оцветих в синьо. Прости числа над 61 са кодирани в разпределението на числата в таблицата на подредба на хексаграмите в тази конкретна подребда. На шестия ред и на седма колона няма прости числа. Това дава 67. По хоризонтала - на седем реда има прости числа, на един няма - 71. В седма и трета колона няма прости числа - 73. Впоследствие разбрах че съществуват и други подредби на триграмите, но тази конкретно ми помогна да осъзная връзките. При всички подредби обаче присъстват един ред и две колони без прости числа, като те се пресичат в хексаграми 32 Постоянство и 50 Жертвеник - получава се числото 10.


Броят на квадратчетата оцветени в синьо при всички подредби е 22. Това ни показва и броят на основните архетипи, проявяващи се в Платформата, а последния от тях - Светът, е 73 (7+3=10) изразен с прости числа, както показах в предходна статия. Това показва че И-Цзин съдържа в себе си Тарото - буквално .
Всъщност в редовете/колоните без прости числа в тази конкретна побредба е кодирано събитието от 9/11. Шести ред + трета колона дава 9, двете колони без прости числа са 11. 6+3+7 = 16, което в Големите аркани на Тарото е „Кулата” - един от основните архетипи, стоящ зад събитието.
Във всички съществуващи подредби на първия ред (този, който започва с 1) е кодирано 9/11 събитието по друг начин. На този ред се намират цифрите 9 и 11. Сборът на всички останали цифри от реда е 123 (1+34+5+26+14+43=123). Това може да се представи като 11.9.1,23, а самото събитие се случи на 11.09.2001 (11+9+2+0+0+1=23).
 Друга интересна за мен връзка е формата на двете сини колони и синия ред. Тя почти точно съответства на зодиакалния символ на Рибите:
 Това показва че този инструмент е предназначен да използване точно в епохата на Рибите (тук говоря за прецесията на равноденствията). Комбинирано с наблюдението за „Кулата”, това означава че 9/11 бележи началото на края на епохата на Рибите. А това може да се види и в този кадър от „Завръщане в бъдещето”:
 Всичко дотук е интересна демонстрация на важността на простите числа - те са скелета на Реалността и разкриват множество връзки. Може да се каже че те са сорс кода на Платформата, около който се изгражда всичко.

Няма коментари: