Синхроничности



Какво представляват синхроничностите? Аз знам че те се случват постоянно и на всеки. Не всеки обаче ги забелязва, а част от тези които ги виждат не им обръщат внимание. Тук внимание е ключовата дума.
И така, всеки един от нас е част от собствения си поток. В него всеки разглежда в дълбочина темите, които е решил да изследва в този живот. Понякога потоците на няколко човека се преплитат, когато разглеждат общи теми и синхроничностите са ключови за това преплитане. Аналогията на Реалността с купчина филмова лента показва че понякога лентата се застъпва със себе си и точно тогава става свързването с други хора, разглеждащи подобни теми. Синхроничностите обаче присъстват във всеки един кадър.  
Защо това е така? Защото естеството на Реалността е холографска. Това означава че всичко се съдържа във всяка една „част” от цялото, защото всичко е едно и също нещо. Затова естеството на Реалността може да се види дори и в анимационни филми (например Аниматрицата). В друг „времеви” период това е можело да стане и с разглеждане на едно обикновено камъче. Или с лайно на пътя. Тук няма никакви „морални” правила и причинно-следствена връзка. (Нямате си и на идея какви осъзнавания могат да се случат в тоалетната:).
Забелязването на синхроничност означава че си се подравнил по честота с целия поток, а не само с част от него, и можеш в този момент да усетиш неговата структура. Освен това е много интересно да следваш синхроничностите, ако не го правиш през Ума си, да търсиш някаква цел (а Ума ще намери цел и доказателства, подкрепящи целта). Ако не позволим на Ума да управлява процеса, можем да използваме други части от нас. Например известната фраза „Следвай сърцето си”. Затова и синхроничноста е нещо много субективно, трудно можеш да обясниш конкретна такава на някой друг. Другите са с готов отговор - „Това е случайност”. Обаче това е убеждение, част от система от вярвания която лесно може да се обори по математически път. С една от най-подценяваните науки - статистиката. Защото ако изчислим каква е вероятността дадена „случайност” да се повтори няколко пъти ще видим че тя е астрономически малка. Но почти никой вече не използва Ума по предназначение, огромната част от хората му позволяват да управлява живота им. И напълно закономерно те се чувстват нещастни. Защото Ума не е способен да изпитва щастие, най-голямото му постижение е задоволство когато докаже сам на себе си че е прав. И хората са „прави” и нещастни. А парадокса е че абсолютно всеки ЗНАЕ че щастието се изпитва чрез сърцето и въпреки това не използват и него по предназначение...
Може и да изглежда че синхроничностите те водят нанякъде, а всъщност те са част от теб, всеки сам си ги създава защото всеки създава своята реалност. След като осъзнаем това изниква интересен въпрос когато се запитаме „Защо съм създал този поток от синхроничности?”. А най-разширяващия отговор е, че чрез тях можеш да интегрираш самата структура на Реалността, да разкриваш нови и нови пластове от нея. По такъв естествен път можеш да усетиш и фракталната и същност. Ако сте объркани от определението в Уикипедия че фракталът е самоподобен „обект”. Следващата картинка ще го обясни нагледно: Това е кадър от филма Doctor Strange с фрактална ръка.

Между другото, както забеляза един Приятел ВСЕКИ филм в който има златно на обложката ни показва по някой ключов аспект на Реалността. В случая - Expand your mind - разшири Ума си и ще преживееш друго ниво на Играта.

Друга интересна аналогия на синхроничностите може да се представи чрез следния пример: Представете си че чакате на автобусна спирка. Покрай Вас минават автобуси с най-различни номера 8, 27, 11 и т.н.т. Вие стоите на едно място, тук синхроничности не се проявяват. Вие сте в застой. Когато обаче изберете автобус с конкретен номер (например № 911) и се качите на него, Вие вече навсякъде ще виждате 911 - вътре в автобуса, по спирките и т.н.т. Защото вече сте поели по маршрута на автобуса. Това е и аналогия с това, че хората поели по избран от тях Път виждат синхроничности по него.
Всяка една синхроничност може да се разгледа като фрактал създаден от самия теб, водещ те по нелинеен път към едно по-пълно разбиране на Реалността и Себе си, ако избереш да преживееш това с цялата си същност.


Няма коментари: