Освобождение

           

             С оглед на последната статия и обещанието ми че „Самоубийството е краен и деструктивен за Тялото вариант, съществува и градивен такъв за който ще пиша след като го изпробвам.” се заражда и тази статия. С неоценимата помощ на Читателка, която ме запозна с този метод и който приложихме заедно. Неоценимата и помощ се състои от преживяния от Нея живот на страдание, опитваща се да бъде обикновена, и контактът и с мен. А и в превода на частите от книгата. Както и в общуването с други Читатели. В основата си той е известен като Mace Energy Method. И се прилага успешно срещу заплащане от години. Оказва се че Мейс е изследвал същите теми, които и аз изследвам в блога си. И тази статия ще е своеобразен синтез на това което съм написал досега с това, което Мейс е практикувал в последните години от живота си. Само дето ще е безплатно и общодостъпно.

            В началото е необходимо да прецизирам някои категории, които съм използвал на различни места в блога си. Защото когато го сътворявах реших да използвам понятия от сайта на Издателство „Паралелна реалност”, което пък ги беше заимствало от книгата „MatrixV”. Както се казва някъде: „Не сме израснали сами, а сме стъпили на раменете на гиганти”. Нямам никакви угризения за това че разкривам същността на един всъщност високоплатен метод безплатно. Защото самия Джон Мейс (John Mace) пише в началото на книгата си „Energy over Mind” - „No individual, no group, no organisation, no matter how big and powerful, has a lien on knowledge. Knowledge belongs to all.” Или преведено - „Никоя личност, група, организация, без значение колко голяма и могъща е, няма монопол върху познанието. То принадлежи на всички.” Като прибавя и „безплатно”, това си е мото на Лудата полярност.

            Ще започна с понятието Източник/Нищото. Най-точното определение за Източник (или Нищото, което съм споменавал на много места) е "Енергийна Вселена" - няма нищо извън нея и тя е неописуема защото всички сме вътре в нея. Не съществува външна точка за Енергийната Вселена от която тя да се опише в пълнота, в Нея не съществува и Време. Тя не може да се персонализира по какъвто и да е признак (включително и пол), затова Източник не е точното и название (нито пък Енергийна Вселена) а нейната функция от гледна точка на Материалната Вселена.  "Енергийна Вселена" е неназовима. Дао... Енергийната Вселена е една от трите, които обитаваме/сме едновременно.

Втората Вселена, която обитаваме е Материалната МултиВселена. Тя се поражда от Енергийната Вселена / Източника. Оттук нататък ще използвам съкращението ЕВ за Енергийната Вселена / Източник / Нищото. Материалната МултиВселена  е разделена на Д-та със различна плътност, но все на някакво ниво изградени от материя, колкото и фина да е тя. Например от 3Д могат да се изградят уреди за измерване на 4Д, и евентуално на 5 и по-горни Д-та. Извънземните нищожества (от моя гледна точка) несъмнено притежават такава технология. В тези Д-та с различна плътност вече съществуват безброй много Индивидуални Вселени. Това е и третия вид Вселена който обитаваме, като нейното сътворение и случването в нея зависи само от нас, като отново тя е изградена от ЕВ в основата си. Някои „ненормални късметлии” като мен :D могат да възприемат множество Индивидуални Вселени (които наричам из блога „паралелни реалности”). И Материалната Вселена става Материална Мулти Вселена. А кои сме ние? Ние сме породени, съградени и пръкнали се от ЕВ Искри/Ядра/Съзнания (групови или индивидуални), които имат някакви Желания за изпълнение. Следващото съм го писал като отговор на коментар, но смятам че за пълнота мястото му е тук:

Ядро/Искра/Съзнание на Свободен Играч са едно и също нещо, ползвам ги като синоними. Използвам Искра, защото и Ядрото и Искрата са в движение, не са в застой. Движението на Искрата може да се илюстрира със Светкавица, Ян (чрез елемента Огън), докато движението на Ядрото по скоро се илюстрира с река, планинско поточе, Ин (чрез елемента Вода). Ядрото/Искрата могат да се илюстрират с хармоничното преплитане на Ян и Ин в едно, които се проявяват по различен и едновременно с това по еднакъв начин. Твърдо (Ян, Светкавица, Мъжко начало) и Меко (Ин, Поточе, Женско начало). Като Ян съдържа Ин и обратното. Аз мога да ползвам комбиниран вариант и на двете проявление на Същността (като Същността е хармоничното преплитане в едно на Ин и Ян, на Ядрото и Искрата, това е частицата от Източника). Така че Ядро, Искра и Същност (Съзнание на Свободен Играч), (Частица от Източника) са едно неделимо Триединство, три в едно проявление на Източника в човешко тяло. И трите са синоним на core self / core identity. На жена ще е по-лесно да работи от гледна точка на Ядрото, затова и това би имало осезаем резултат за жени (работа със водата/сълзите). На мъж би му било по-удобно да работи с Искрата (работа с елемента Огън, защо мислите че шрифта на блога е жълт...), а за Луд като мен вече е без значение с кое от трите ще работя, защото са едно и също нещо - Осъзната частица от Източника. Която колосално надвишава по размер и енергия всичко, което е сътворило/срещнало по Пътя си тук, включително и Черното масло. Предполагам стана ясно каква е "разликата" между Ядро, Искра и Съзнание, такава всъщност няма и въпроса се обезсмисля, нали :D”. 

Описано по друг начин, Всичко вече е сътворено, това е Всичко което е, Материалната Вселена. Тя съществува независимо от нас. И всичко представлява един огромен Лабиринт. Сега аз съм в точката от Лабиринта, наречена Велико Търново в България. А можеше да сме в Израел, която точка съществува едновременно с България в един и същи кадър. Вече Съзнанието/Искрата/Ядрото избира откъде да мине в този Лабиринт. Не е необходимо да го обходи целия за да намери изхода от него. Пътят на Искрата през Лабиринта на Всичко което Е / Материалната Вселена представлява нейната уникална Индивидуална Вселена. Точно на системата от замръзнали кадри, както е и при филмовата лента - просто съседния кадър е със съвсем малка разлика от предишния и Ума възприема движение, каквото всъщност няма. От гледна точка на Ядрото / Искрата / Фрактала от Източника / Частица от Енергийната Вселена / Истинското Ви Аз, може да се наблюдава Светкавица с много разклонения (ако оперираме като Искра, като Ян начало) или поточе/река с различни разклонения, делта (ако си служим със Ядро, Ин началото) - това е Пътя и през Лабиринта на Създаденото.

Двете обединени дават едно дърво на изборите, които сме вземали или не, можели сме да вземем, вземаме и ще вземем или няма да вземем. Представете си една мравка (като мравката е Индивидуалното Съзнание на Свободен Играч, Искра, Ядро) и Пътя и по различните клони на дървото. Това е живота на едно Ядро/Искра/Съзнание тук, в Материалната Вселена. Като някои клони са задънени, мъртви и сухи, свършват, и трябва да се върнем обратно до основното стъбло за да продължим нагоре. А мравката винаги е в Настоящето и има избор накъде да тръгне. Като основното стъбло е изпълнението на Мечтата/Желанието, заради което сме тук. Не е необходимо да обхождаме всички клони за да изпълним това за което сме дошли. А ако искате да си представите Играта в по-голяма пълнота, преставете си гора с хиляди видове дървета и милиарди създания, които я обитават - животни, насекоми, птици, растения, гъби, кристали, минерали и всякакви видове разумни (в някаква степен) същества...

 Тези Индивидуални Вселени вече подлежат на волева и неволева промяна от Съзнанията които ги сътворяват. А всички в тяхното взаимодействие и привидно движение (тоест съществуване на време под някаква субективна форма) формират "Материалната Вселена". В "Материалната МултиВселена", (или Играта, както съм писал на много места в блога, Обитаваната гора) играчът, независимо в кое от Д-тата се намира може да е нов - да му е за първи път (няма спомени, умения, т.н., тепърва ще създава такива). Може и да е играл вече, като може да помни, а може и да не помни предишните си изяви, като при забравата няма заличаване на Съзнанието/Ядрото/Искрата. Играчът може да е част и от групова душа, като например частица от животинско съзнание в човешко тяло. Или пък Сивите извънземни. При единственото ми преживяване със Сиви те побягнаха ужасени, а аз имах ясното усещане че съм способен да залича цялата им раса и груповата им душа от Играта. Оттогава не съм ги срещал.  

 Думата "Игра" освен всичко останало е синоним и на Всичко, което Е (само ако под всичко разбираме "Материалната МултиВселена", разделена на Д-та с различна плътност и различна скорост на протичане на времето, пропита от Индивидуалните Вселени на Играчите), а думата "Изход" е синоним на Превръщане на Съзнание/Искра/Ядро от Индивидуалните Вселени (независимо от кое Д) в САМАТА Енергийна Вселена в нейната Цялостност. Превръщане в Нищо И Всичко едновременно (защото не съществува Време и Пространство откъдето да се определи какво е Всичко и какво е Нищо). За да съществува време е необходимо движение, пространство и някаква материалност, която по презумпция е съградена от енергия (както са разбрали жителите на Хирошима и Нагасаки, засега само те). При отсъствието на Време - техните противоположности - Дао… Индивидуалната Вселена колабира/се разширява до Енергийната Вселена и става Нея при Изход от Играта.

След тези пояснения (които ако не са достатъчно ясни ще можем да коментираме под статията) ще продължа със същността на метода. Като преди това отговоря на един въпрос, който всеки си е задавал - „Кой съм аз?”. И отговора е основната идея зад филма „Матрицата” - не че хората са заробени и използвани, че имат свръх възможности и суперсили, че се обичат и предават, борят се и воюват, че съществуват добри и лоши машини (пряка връзка с паразитите от Тъмната и Светлата полярност), а че хората са Източника на енергия! Това е и същността на определението използвано от Робърт Монро - Loosh - Енергиен Източник. Тъй като Енергията е неделима от своя Източник, тя Е своя Източник, Енергията винаги може да се прибере обратно от собственика си (което някои шамани правят - връщат изгубени от Съзнанието части на клиента). Всички останали идеи произтичат от тази основна причина за съществуването и на хората, и на машините, и на Матрицата. И отговора на въпроса „Кой съм аз?” е „Аз съм Енергия! Искра/Частица/Ядро от ЕВ”.

Какво правим сега с тази енергия, която всички сме, като всеки има уникална основна честота, която не се променя изобщо през живота му. И това може да се демонстрира с гласът на всеки емблематичен певец - той може да се разпознае през цялата си кариера в различни състави/банди. Ами с тази енергия ние съграждаме различни маски, за да играем различни роли. Както съм писал в статията „Маските”. Някои от тези маски (или Идентичности) са градивни за нас и се развиват до такава степен че придобиват относителна самостоятелност. Например такава Градивна Идентичност е тази, която умее да управлява МПС, без Съзнанието да мисли постоянно как и кога да сменяме скоростите, каква дистанция и скорост да спазва. Друга подобна идентичност е тази на Писателя. Той може да пише с тази идентичности книги или да списва сайтове и тя да се различава от неговата Същност/Ядро/Искра. И двете примерни Идентичности стават все по-добри, колкото повече практикуват. Шофьора може да стане професионален Шофьор, а Писателя - да се издържа с писане. И докато Вашата Същност е неподатлива на каквито и да е атаки (защото е чиста енергия от ЕВ с постоянна и непроменлива честота в Играта), тези Маски спокойно може да бъдат атакувани, да им бъде благодарено, да им се извиниш, да им платиш, да ги ограбиш и нараниш. Всъщност можете да направите с тях каквото си поискате, стига да разпознаете маската и нейните пукнатини. Всички тези маски се изграждат с цел Оцеляване на Ядрото Ви, защото съществува масово промотирано неразбиране на това, че Истинското ви Аз/Ядро/Искра/Съзнание не може да бъде наранено, освен ако то самото не го пожелае. Масовата клопка в която пада огромното мнозинство е „Ти си САМО своето тяло!”. И опитите всичко да се обясни от гледната точка на Материалната Вселена. Когато обаче Писателя и Ядрото са едно цяло като при мен, атаки са невъзможни, те ще са насочени към мен, но когато няма да има кой да ги отрази, те ще се върнат при източника си и той ще понесе последствията от действията си сам. Това малко хора го умеят и понякога затварят сътвореното от тях за масовата публика. Или пък сами понасят атаките като последствия от действията си, като формират „печалби и загуби”. Просто защото и в двата случая има Его/Маска, което/която да понесе атаката/благодарността. Тези маски не са Безкритични, Безкритичността е проявление на Ядрото и е израз на безусловното приемане на Ядрата на останалите. Та в тези два случая има кой да отрази/понесе атаката. А атаката срещу мен може да се оприличи на "пикаене срещу вятъра" :D. Защото съм издигнал елемента Въздух на ново ниво, може даже да се каже че съм Майстор-Въздухар :D... Имаше такъв филм - The last airbender.

Та ключето в случая е да опознаем себе си и какво сме сътворили със своето проявление тук. Хората, освен съзнателно сътворените от тях Градивни идентичности като примерите с Шофьора и Писателя, сътворяват и деструктивни за самите тях идентичности. Само че това вече става несъзнателно, автоматично. Тук ще дам примера за който писах коментар: „Всъщност травмите са просто неутрални случки, които се превръщат в травма чрез нашата реакция към тях. Вместо просто да реагираш несъзнателно и ИРАЦИОНАЛНО е необходимо да подходиш съзнателно и РАЦИОНАЛНО да решиш проблема, без да реагираш заучено на него. Например - счупил се е ключа в ключалката и не можеш да излезеш. Ирационалната реакция е "Какъв съм идиот, всички ще ми се смеят, сега трябва да търся помощ за да излезя от къщи.". Рационалната реакция е - сядаш пред компютъра, намираш телефон на ключар или фирма, пиеш си кафето докато чакаш, и се НАСЛАЖДАВАШ на момента. После ключаря идва (а може и Ключаря да дойде :)), решава проблема и той от травма, колко си бил глупав, се превръща в неутрален спомен.”

В случая със счупения ключ можеш автоматично да изградиш деструктивна идентичност. Тази деструктивна идентичност винаги се състои от два компонента. Първият е чувството, което изпитваш в момента на случката. В случая можеш да изпиташ страх от лишаване от свобода. Втория компонент е решението, което вземаш за себе си въз основа на случката. В случая „Аз съм глупак, да се самолиша от свобода!”. Разбира се, и двете неща - и чувството, и решението за себе си, стават автоматично и понеже не се вземат Съзнателно, попиват в подсъзнанието, откъдето започват да управляват живота ви. Иначе и двете са пълна простотия - нито сте страхливи, нито глупави. Тази тривиална случка е ненатоварваща и според повечето хора е дори смешна, но това не я прави маловажна. Съвсем реална подобна случка е изпитването на огромен страх от нещо и решението че трябва да се избяга на всяка цена. Да речем че това е изнасилване придружено с връзване. Такъв човек ще се страхува и ще се опитва да избяга от всяка връзка. Ако не предприеме нещо по въпроса. Например да пръсне състояние по психолози и психиатри :D. Направен е филм, който всъщност е трилогия, за различните идентичности, сътворени да съхранят Ядрото, както и за изхода на психолозите и психиатрите - „Split” - писал съм за него.

Ключово е да се разбере че всички решения които вземаме през живота си за да се опази тази Искра/Ядро/Съзнание, тя/то да оцелее на всяка цена. Защото не се разбира че тя/то е безсмъртна/о. Дори самоубийството, за което писах в предходната статия, е в името на оцеляване на Ядрото. И когато успееш да убедиш някой че той е само Тялото си, ти можеш да го манипулираш, заплашвайки/награждавайки Тялото му, което и да препотвърди „истината” - „Ти си само твоето тяло”. Всъщност това става като тялото се дели масово на Ум, Тяло и Душа/Дух в едно. Като масово хората се убеждават че те са Умът си и че Ума управлява Тялото. Душата също е възприета като управляваща Тялото и тук е разликата между Тъмната и Светлата полярности - Тъмната набляга на контрола над Ума, а Светлата - на контрола над Душата. За да се уверите в първото погледайте телевизия, а за второто - идете на какъвто храм си харесате.

Благодарение на редица крадци на тела от гробищата през Средновековието и на доктор Менгеле през ВСВ имаме огромни познания за материалното тяло на хората. Виж, познанията за Ума са оскъдни, защото Ума не може да се пипне, помирише и измери адекватно. Както и чувствата (с изключение на страха - почти всеки срещнал мечка сам в гората знае как мирише страха :D). Пълна аналогия може да се демонстрира с допотопния компютър на който пиша. Клавиатурата, мишката, камерата и микрофона (като последните две ги нямам) играят ролята на входящите сетива - вкус, слух, зрение, обоняние и допир. Изходящите сетива са монитор и тонколонки. В случая Умът може да бъде асоцииран доста пряко с монитора, тоест Ума Е ШЕСТОТО СЕТИВО Говора/звука е седмото, за което ще се опитам нататък да напиша отделна статия, защото звука/музиката е директна честотна намеса в Съзнанието). Може да демонстрирам Ума като монитор много просто - затворете очи и си помислете за мишка. Каква картинка се оформи в Ума ви? А сега да повторим същото упражнение - затворете очи и НЕ МИСЛЕТЕ за мишка. И какво пак изникна в Ума ви като картинка? Знам, мотокар :D.

Това е една от двете функции на Ума. Втората функция е създаване на картинка на дадено чувство/разбрана концепция. Отново затворете очи и помислете за любов. Каква картинка изникна в Ума ви? За всеки е различна, но тя е символ на това какво представлява Любовта за вас. Сега направете същото с Омразата. И отново - оформи се картинка, различна за всеки. Точно тази функция на Ума можем да използваме за да унищожим И съградим някоя от създадените от вас Градивни и/или Деструктивни идентичности - по Ваше Осъзнато желание. И това отнема сравнително малко време.

Деструктивните идентичности действат срещу желанията на индивида. Те са източник на обсесивно-компулсивно разстройство, прекомерно хранене, ирационални емоции, саморазрушаващи идеи и пристрастявания (включително наркомания и алкохолизъм), всъщност всичко, което не е оптимално за личността и начин ви на живот. Това са всички дейности или нагласи, над които човекът е загубил контрол. Всеки от тях има своя източник в Деструктивна идентичност, която е движещата сила зад тях, и това е Идентичност, която диктува поведението. Самоличността става по-силна от човека, който я е създал и така човекът е извън контрол над нея, а става обратното. Отново - брилянтно изиграно от Джеймс Макавой, Брус Уилис и Самуел Джаксън в трилогията Unbreakable/Split/Glass. Най-безнадеждно поробени са хората, които се мислят за свободни… С други думи, идеалната тирания е когато Деструктивна идентичност, несъзнателно създадена от Ядрото/Искрата/Съзнанието, продължава да го/я контролира, без неговото знание.

Причината за огромната разлика между ирационалната реакция и рационалната такава се намира в Деструктивните идентичности. Всяко събитие е неутрално по същество. Реакцията на дадено събитие обаче вече зависи от Ядрото (в естествения и изключително рядко срещан случай на рационална реакция). В повечето случаи обаче реакцията е ирационална и реагират предварително сътворени Деструктивни идентичности / самоличности. Няма значение дали реакцията е обществено приемлива или не, например в арабските държави жените трябва да ходят забрадени и откритото лице на някоя жена може да отприщи насилие срещу нея, като това ще е в реда на нещата за порядките в тази държава. Чувствата и емоциите са напълно субективни в този  случай. Важното е че реагира Деструктивна идентичност, несъзнателно създадена. Или най-малкото се действа основно под нейно влияние. И един човек може да има много такива деструктивни идентичности, а за хората които го познават той да е „Много добър и тих човек, не би убил и муха…”. В общи линии серийните убийци са много добри съседи :D.

Има естествен закон на Вселената, който е издълбан в камък: човек никога съзнателно няма да създаде Деструктивна за него идентичност. В момента на нейното сътворение човек я създава в свой интерес, но с времето тя започва да работи срещу него и дори може да придобие пълна самостоятелност. За щастие, Ядрото е сътворило тези идентичности, То може и да ги разгради.

Тук трябва да дефинираме още няколко необходими за процеса категории. Първата е Емоционалното разстройство или емоционална травма. То/тя е невидимо/а. Това е емоционално смущение и то се проявява когато някой е принуден да направи нещо не по собствено желание. Никой доброволно не иска да изпитва емоционално смущение. В този смисъл е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО да се класифицират разстройствата и да се търси решение за всяко едно поотделно. Това не е необходимо. Различни преживявания попадат в тази категория. В единия край на спектъра на разстройствата е например изнасилване, изключително физическо насилие, огромни злополуки и насилствени действия. В другия край са разочарования, лоши новини и загуби - както емоционални, така и материални. При прилагане на метода не се интересуваме от самата случка, единственото което има значение е какво е почувствал като негативно чувство човека и какво решение е взел за себе си вследствие на това чувство. Малка роля играе мястото където се е случило събитието, без да е необходимо то да се преживява отново.

Втората дефиниция е тази за Енергийния хребет. Така са се формирали Хималаите - две тектонски плочи са се сблъскали и никоя не е искала да отстъпи. При Енергийния хребет енергията е невидима, така че енергийният хребет също е невидим, присъствието на енергия само се показва чрез ефектите, които създава. Отново, много важно е да се разбере че колкото и Ума да се съпротивлява, толкова повече сътворява. Помните как не мислихте за мишката и какво сътвори Ума ви? Мишка ли беше, мотокар ли беше? :D 

При физическа травма човек загубва осъзнатост за всичко, което се случва около него. Знам, защото съм чупил крак и дори не помня как е станало. Същото е и с емоционалната травма. Колкото по-голяма е тя, толкова осъзнатостта на човек намалява и той реагира инстинктивно, чрез някоя от сътворените от него деструктивни идентичности. Защото хората се стремят да избягват болката по всякакъв начин. С течение на времето това става автоматично. Има много такива вицове, които завършват със „И така започна скандала…”. Присъствал съм и съм наблюдавал много идентични действия, основно когато ходех на гости при един приятел да играем карти. Просто беше необходим определен спусък за да се задейства предварително записаната грамофонна плоча. Така че емоционалната травма с времето се превръща в енергиен хребет.

Енергийният хребет остава на мястото си, независимо къде отиват хората; те го взимат с тях, дори и да отидат в друга държава. Ето защо някои хора все още се оплакват от нещо, което им се е случило преди 20 години: те все още усещат ефектите на енергийния хребет, създаден по време на разстройството, който те са носили със себе си през цялото време.

Третото определение е Приемане, не случайно статията за Самоубийството завърши с клип на Accept, което означава приемане. При емоционалната травма Енергийния хребет се сътворява от самия човек, от Ядрото му. За да не се сътворява хребета е необходимо приемане на ситуацията и рационално осъзнато действие спрямо нея. А не да реагираме ирационално и „Така почна скандала…”. Да се държим като върба и да се огънем, но да не се счупим като някой могъщ и вековен дъб при буря. Ако приемаме ситуациите без да осъждаме, да търсим вина, а вместо това да търсим решение, това значително ще подобри живота ви и ще ви направи по-осъзнати и всеопрощаващи.

Да обобщя - всички деструктивни идентичности се сътворяват в моменти когато Осъзнатостта на човек, присъствието на Ядрото в Тялото, е ниско. Когато е в лошо настроение.

 

Не е задължително нежеланите чувства да са външни, може и да са вътрешни. Ефекта е същия - сътворяване на енергиен хребет. Този хребет всъщност съхранява много негативни чувства, но напипаме ли основното можем да го унищожим, а с него и по долната картинка на сътворяване на Деструктивни идентичности. В общия случай обаче, спомнете си, това става несъзнателно. И се сътворяват Деструктивни идентичности/личности като в долната картинка:


 

 

            Вече трябва да унищожим тях. Защото това е вратата за вход на различни енергийни паразити, за които пък писах в статията Nefarious/Нечестив. Към тази статия е необходимо да се добавят и енергийните паразити от Светлата полярност, те са в основата на всяка религиозна война, като предстоящата. Затова им викат ангели-хранители, не защото ви хранят, а защото Вие ги храните. Спомнете си филма „Матрицата” и основното му послание - хората са енергиен източник. Та вие захранвате цели Индивидуални реалности, да не говорим за сюрия енергийни паразити и архонти!

            За съжаление решението за оцеляване на Ядрото ви винаги зависи от настроението в което сте когато се случи емоционална травма. На щастлив човек емоционална травма не може да се случи. И автоматично не се стартира горния процес. А щастлив човек е този, който познава себе си и Ядрото си, което формира реалността около него Съзнателно. Което е рядкост. Нещастен човек вече действа по горната картинка.

           Какъв е градивния път според Джон Мейс. Това е най-много двучасова сесия, в която участват две страни - „Клиент”(К) и „Практикуващ” (П). Ключът при прилагането на метода е локализирането на Деструктивните идентичности които без съмнение влияят както на вашето психическо, така и на вашето физическо здраве. Като важи херметичния принцип каквото горе, такова и долу И обратното. Това е влияние върху Материалната и Индивидуалната Вселени от позицията на Енергийната Вселена. Не е необходимо Клиента да споделя съкровени подробности за себе си, необходимо е да се влезе през задната врата за да се унищожат тези идентичности. Ще публикувам преведена сесията от книгата, за да стане ясен самия процес, който изпробвахме с Читателка (аз бях в Ролята на Практикуващ, което е и пример за изграждане на Градивна идентичност Осъзнато). Важно е да се каже че Мейс използва в книгата си Негативни идентичности вместо Деструктивни идентичности. Аз реших да надградя това понятие защото Негативната идентичност също може да е Градивна, както и обратното. Ако желаете, работете с Позитивни и Негативни идентичности, изборът е ваш. Също така е важно да се разбере че Клиентката (избирам женски род, защото жените по-добре изпитват и изразяват чувствата си от мъжете) в случая въобще не е запозната с метода, какъвто не беше случая при мен и Читателката.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

П: Общоприето е, че ние, хората, сме съставени от три елемента - ум, тяло и дух, но е направено забележително откритие. Съществува четвърти елемент, който е наречен идентичност. Идентичността е нещо като алтер его или друго аз, заместител на вас. Всички ние имаме многобройни идентичности, някои от които с отрицателно съдържание, а други - с положително. Заедно те формират вашата личност. Но ние се интересуваме от негативните, защото те съдържат всички отрицателни аспекти на вашия живот. Те са източник на депресия, нежелани чувства, фобии, натрапчиво поведение, ниска самооценка и всички негативни мисли за вас - всъщност всичко, което не ви харесва или бихте искали да промените в собствената си личност. Тези негативни идентичности всъщност са невидими енергийни хребети около вас, които узурпират основната ви личност и ви налагат собствените си негативи. Под основна личност имам предвид истинското ви аз.

Негативните идентичности са дотолкова неразделна част от живота ви, че погрешно смятате, че те са вие. Но те не са; те са нещо, което несъзнателно сте създали в моменти на емоционален стрес, с други думи разстройства… и всяко разстройство съдържа две от тях. Самият факт, че тези самоличности изглеждат толкова голяма част от вас, прави невъзможно да ги откриете интелектуално. Колкото и дълго да говорите за емоционалните си проблеми, колкото и да се вглеждате в тях, никога няма да откриете отрицателните идентичности, които ги пораждат. Те са твърде фини и твърде дълбоко заровени в психиката ви, за да бъдат открити по този начин. Това е основната разлика, която ни отличава от консултирането: ние сме осъзнали безсмислието на това да говорите за проблемите си; всъщност говоренето за тях често може да ги направи да изглеждат още по-лоши.

Разстройството е просто нещо, което ви се е случило и не ви е било приятно. То винаги е свързано с нежелани чувства. Ние не категоризираме и не класифицираме разстройствата, защото няма интерес към случилото се. Разстройството си е разстройство си е разстройство! Това е всяко събитие, което ви е повлияло неблагоприятно..

За щастие, тъй като негативните идентичности имат своя източник в разстройството, можем да ги открием чрез разстройството и да се включим в техните негативи. Това прилича на това да се промъкнете през задния вход, вместо да влезете през входната врата. Важно е да знаете, че естеството на разстройството няма значение; какво се е случило по време на разстройството няма значение; кога се е случило разстройството няма значение; дали сте били на 2 или 22 години по време на разстройството няма значение; и дали се е случило вчера или преди 10 години няма значение. Няма значение и колко време е продължило разстройството - минути, часове или седмици. Няма значение кой друг е участвал в разстройството. Интересуваме се само от вас и от това как сте се чувствали по време на разстройството, така че не е необходимо да знаем нищо за разстройството, освен как сте се чувствали и в малка степен къде се е случило, за да ви ориентираме в него и да извлечем жизненоважните данни.

(Многократното използване на думата "разстройство" е умишлено, за да сме сигурни, че е предизвикано, натиснат е спусъка за активиране на разстройство (или огорчение, двете думи са синоними и са взаимозаменяеми в текста, огорчение има по-голяма сила на български, затова оттук нататък ще използвам едновременно огорчение и разстройство).

            Докато говорех за огорченията, вниманието ви щеше да се е насочило към някое огорчение, което сте преживели в миналото; както току-що обясних, няма значение кога се е случило и колко дълго е продължило. От всички огорчения, които сте преживели, вниманието ви се е насочило към едно конкретно огорчение! Защо? Защото дълбоко в себе си, интуитивно, знаете, че то съдържа двата най-негативни елемента в живота ви... двата най-негативни и нежелани аспекта в целия ви живот. Дълбоко в себе си вие знаете. Дали разстройството изглежда голямо или малко, не е важно. Това е разстройството, което ще използваме. Незначителното разстройство е като жълъда, от който се ражда могъщият дъб; удивително е какво крият на пръв поглед незначителните разстройства.

            Сега ще ви обясня връзката между отрицателните идентичности и огорченията, които са техен източник. Във всяко разстройство има нежелано чувство. Важно е чувството, а не това, което го е предизвикало. Тъй като не ви е харесало, вие сте му се противопоставили, а това, на което се противопоставяте, продължава да съществува. Чувството седи там, погребано в психиката ви, и се превръща в негативна идентичност, която чака да бъде задействана (активирана).

            К: Но защо продължава да съществува, след като и се противя?

            П: Ето един пример. Съпротивлявайте се да мислите за него!

            К: (малко озадачен): За какво да мисля?

           П: За тигър. Упорствайте да мислите за тигър! (Пауза) Представяли сте си тигър, нали?

            К: Да, но... . ?

            П: Добре. Нямам нищо против да задавате въпроси. Искам да ги задавате, ако не разбирате нещо. Но искам да ви попитам следното: имала ли сте някога неприятности заради това, че сте задавала твърде много въпроси?

            К: Да. Когато попитах мама откъде идват бебетата…

            П: Добре. Ако е необходимо, ще се справим с това по-късно. Но какво стана с образа на тигъра?

            К: Той изчезна, но сега отново се появи!

            П: Изчезна, защото, когато насочих вниманието ви към нещо друго, вие престанахте да му се съпротивлявате! Върна се, защото отново насочих вниманието ви към него.

            К: Хм, интересно.

П: Смисълът е, че трябва да създадеш нещо, за да можеш да му се противопоставиш, иначе нямаше да знаеш на какво трябва да се противопоставиш. Глупаво, знам, но е така. Когато нежеланото усещане ви връхлети, вие му се съпротивлявате и създавате един непрекъснат цикъл на съпротива, създаване, съпротива, създаване... Това чувство, подобно на образа на тигъра, ще седи там, заровено в психиката ви, докато не престанете да му се съпротивлявате, и едва тогава ще изчезне. Това е, което моят метод постига: той премахва "съпротивата" и тогава чувството изчезва окончателно. Но междувременно чувството просто си седи там и се превръща в негативна идентичност, погребана в психиката ви, която само чака да бъде задействана, което се случва доста често.

            К: Това със сигурност има смисъл.

П: Добре. Но това е само част от историята. Всяко действие се предхожда от решение и това, което обикновено не се осъзнава, е, че всички хора вземат поток от решения през всеки буден миг от деня и, което е важно, всяко решение е насочено към собственото им оцеляване. Някои решения са ежедневни, а други - по-дълбоки. Например чувството на глад води до решението да се яде, а чувството на жажда поражда решението да се пие; но в по-негативен план, преди някой да ограби банка, той трябва да реши да го направи. В личен план вие седите на този стол, защото сте решили, че може би мога да ви помогна - решение в полза на оцеляването, вероятно взето след известен размисъл.

Първостепенният стремеж в живота е личното оцеляване и когато се случи нещо, което ви разстройва (застрашава оцеляването ви), стремежът към оцеляване се задейства, като ви кара автоматично да вземете решение да се справите с него. За разлика от обмисленото решение да се посъветвате с мен, решението за оцеляване при разстройство е много по-различно; то е чисто необмислена, инстинктивна реакция, направена без каквато и да е рационална мисъл. Полезна аналогия е, ако ръката ви случайно докосне нещо много горещо. Оставяте ли ръката си там, докато решите какво да правите? Разбира се, че не! Отстранявате я веднага, без да се замисляте. Не е по-различно и при разстройството: реагирате незабавно. Автоматично вземате решение да се справите с разстройството, не си обяснявате защо се е случило; това е мигновено решение, необмислена реакция, направена без никакво обмисляне на бъдещите последици. Например, за да обясним това, ако ръката, която усеща топлина, държи чаша, пълна с течност, част от течността несъмнено ще се разлее в резултат на внезапното движение на ръката. Може би това е прозаичен пример, но всички застрашаващи ситуации имат една и съща механика: реакцията на възприетата заплаха поражда свои собствени нежелани последствия, както ще обясня сега..

          Когато човек взема решение, то винаги отразява нивото на настроението му. Щастливите хора взимат щастливи решения. Тъжните хора взимат тъжни решения. Тъжният човек никога не е вземал щастливо решение! Нещо повече, тъй като в момента на разстройството вниманието ви инстинктивно се насочва към вас, каквото и да е решението, то ще се отнася до вас като личност - обръщате се срещу себе си! Ако се чувствате разстроени от нещо, вниманието ви е насочено към вас, към ефекта, който то оказва върху вас. Много е важно да разберете това, тъй като то е източникът на всички негативни мисли и чувства за вас самите, като например чувството за малоценност и неспособност - не че намеквам, че се чувствате по този начин. След като веднъж сте взели това решение, то се заравя в психиката ви и оттук нататък седи там като хипнотична команда, която непрекъснато се самовъзпроизвежда. То се превръща в проклятието на живота ви. Добре! Има ли въпроси? Не? Добре! Започваме. Моля, затворете очи и ги дръжте затворени, освен ако не ви помоля да ги отворите. Сега това разстройство, което се задейства и върху което сега сте насочили вниманието си, къде се появи? Вкъщи! В училище! В работата! Къде?

            К: Вкъщи.

            П: Добре. А сега отидете ВЪВ най-лошия момент на това разстройство! Сега се намирате в най-лошия момент. Останете в този най-лош момент! В този най-лош момент сякаш сте замръзнали. Нищо не се случва, все едно гледате застиналата телевизионна картина или сте натиснали бутона за пауза на видеоклип! Замразени сте във времето! Нищо не се случва и не се казва. Останете там! Къде точно сте замръзнали? Седнала ли сте? Стоите? Легнала? Как?

            К: Стоя в креватчето си.

            П: Добре! Сега останете да стоите там в този най-лош момент. Нежеланото чувство ви е завладяло! Какво е това нежелано чувство?

К: Чувствам се отхвърлена. Това е невероятно. Ако ме бяхте попитали, когато започнахме, какво най-много ме тревожи, никога нямаше да ви отговоря, но сега осъзнавам колко вярно е това. Мама и татко излязоха и ме оставиха, без да кажат нито дума.

П: Засяга те само това, за което не знаеш! Ако клиент ми каже, че знае какъв е проблемът му, знам с абсолютна сигурност, че това не е истинският му проблем!

(Клиентът беше започнал да говори за инцидента, да го обяснява, така че вече не беше в най-лошия момент. Практикуващия трябва да намери тактичен начин да го върне към него)

            П: Добре! Върнете се към най-лошия момент! Сега останете в този най-лош момент! Искам да проверя дали имаме основното усещане. Останете в този най-лош момент! Прониква ли това чувство на отхвърляне в цялото разстройство?

            К: Да.

            П: Сега, понеже е нежелано, вие му се съпротивлявате, а това, на което се съпротивлявате, продължава да съществува. То седи там, заровено в психиката ви, негативно чувство или нагласа, които са проклятието на живота ви! Вярно ли е това?

            К: Това е историята на моя живот!

            П: Добре. А сега останете в този най-лош момент! Стоите там, обзета от това чувството, че си отхвърлена! Обърнали сте се срещу себе си и сте взели негативно ирационално решение за вас като личност! Това е като заключение, до което сте стигнали, за да обясните затрудненията си! Това е реакция, която се получава инстинктивно! То не е вярно! Това е лъжа, глупости са! Но какво сте решили за себе си като човек? Какво сте вие?

К: Аз съм незаслужаваща любов.

            П: Чудесно. Справяте се с това изключително добре. Сега, от това, което току-що ми казахте, предполагам, че това, което разкрихме - чувството за незаслужаваща любов и чувството за отхвърленост, са проклятието на вашия живот. Знаете, че и двете са ирационални, но непрекъснато се надигат и трябва да се борите с тях. Знаете, че са ирационални, но това не ги кара да изчезнат. Те просто си седят там. Вярно ли е това?

            К: Както казах, историята на моя живот.

            П: Добре. В началото ви беше казано, че разстройството, което се е задействало, съдържа двата най-негативни аспекта от живота ви. Сега това твърдение е реално за вас, нали! Това са двете отрицателни идентичности, които имат най-неблагоприятно въздействие върху целия ви живот! Те са вашата разруха, гибел! Сега трябва да ви разкажа за тези идентичности. Важно е да се отбележи, че единствената им сила е тази, която вие им давате, тъй като те не генерират собствена сила. Те могат да бъдат оприличени на автомобилен акумулатор, чието собствено зареждане зависи изцяло от динамото на автомобила. Що се отнася до вашите самоличности, те са напълно зависими от вас, за да ги поддържате заредени и работоспособни. За съжаление, с течение на времето те поемат контрола над вас, тъй като влагате твърде много енергия в тях. Също така с течение на времето те развиват други отрицателни черти, тъй като всяка от тях всъщност е пакет от отрицателни черти, поддържани от една основна черта, която преобладава. За щастие тази основна черта е като корен, защото когато тя изчезне, всички останали черти си отиват с нея. Във вашия случай основните черти са отхвърлена и незаслужаваща любов. Те държат заедно всички останали многобройни отрицателни черти.

            Способността за разрушаване на тези отрицателни идентичности се дължи на едно невероятно откритие относно Ума. Той не притежава нито една от силите и способностите, които му се приписват. Единствената му функция е да създава умствен образ на това, върху което сте насочили вниманието си. Той не съхранява знания, не оценява ситуации и не взема решения. Той е чист механизъм за реакция на стимул, СЕТИВО. Затворете очи и аз ще ви демонстрирам това. Морков! Какво гледате?

К: Морков!

            П: Добре. Автомобил! Какъв цвят е?

            К: Червен Мерцедес.

            П: Училище!

            К: Старата ми гимназия.

            П: Добре! Отворете очите си, моля. Това показва, че Умът създава образ на това, върху което сте насочили вниманието си, но той няма друга цел!

(Пауза, за да се разбере това.)

Това е само част от историята, защото Умът има невероятни способности! Той има способността да създава мисловен образ, който да представя разбрана концепция, а концепцията, разбира се, е идея или представа за нещо. Именно тази способност на ума е използвана в метода, който ще използваме. Ще ви демонстрирам това с помощта на две думи, които са съществителни. Първата дума е "любов". Не можете да видите или докоснете любовта; тя е понятие. Затворете отново очи и просто помислете какво означава за вас любовта! (Пауза) Добре. Имате образ, нали! Каква е тя?

            К: Дъщеря ми.

            П: Добре. Очевидно много обичате дъщеря си! Образът ѝ представлява любовта за вас. Сега ще преминем към другия край на скалата. Гняв! Помислете какво означава гневът за вас! (Пауза) Добре. Какъв е образът този път?

            К: Треперещ юмрук..

            П: Добре. Отворете очите си. Този треперещ юмрук представлява за вас гневът!

            К: Удивително!

            П: Както казах, в този метод се използва тази невероятна способност на ума да създава образи за представяне на понятия. Искам да ви напомня, че не ви помолих да говорите за любов или гняв, а само да помислите какво означават тези думи за вас. И гневът, и любовта са понятия, както и идентичността. Когато ви накарам да разгледате всяка от идентичностите, които открихме, поотделно, разбира се, Умът ви ще направи своето и ще създаде образи, но - и това е важно - умът ви не може да мисли. Той е механизъм стимул-реакция без никакви способности за рационализиране! Образът, който той създава, ще бъде всичко - от поничка до динозавър! Всичко от жаба до сладолед! Той просто безразборно ще изхвърли всеки стар и несъществен образ. Не ме интересува какъв е образът, но първият образ, който ни дойде на ум, е този, от който се нуждаем..

            За целите на демонстрацията нека предположим, че получавате изображение на топка. След това ще ви бъде казано да се фокусирате върху изображението на топката. Докато правите това, изображението ще става все по-голямо и по-голямо. Няма ограничение за това колко голямо може да стане то. Крайният му размер ще покаже колко голяма власт има идентичността над вас. Важното е, че можете да видите образа, но не можете да видите себе си, защото сте енергия и естествено сте невидима. Но можете да се чувствате щастлива, тъжна, силна, слаба, голяма или малка. Тъй като тази идентичност ви контролира и изглежда доста голяма, вие ще се чувствате малка в сравнение с нея. След като образът спре да расте, докато продължавате да се фокусирате върху него, той ще става все по-малък и по-малък и ще се сведе до не по-голямо от петънце. Накрая ще изчезне напълно. Не е необходимо специално време.

            Разгледайте тази рисунка. Горната сфера представлява изображението в пълен размер. До него е поставена точка, която представлява вас, гледаща към него, но чувстваща се много по-малка от него. Долните стрелки показват енергийния поток от образа (идентичността) към вас, което кара образа да се разпадне, а вас да се почувствате по-големи.

 

            К: Искате да направя изображението по-малко, така ли е?

            П: Радвам се, че попитахте, защото точно това не трябва да правите! По-добре да обясня. Това е свързано с идеята, че това, на което се съпротивляваш, продължава да съществува. Ако се опитвате да го направите по-малко, всъщност се съпротивлявате на размера, който е, и той няма да намалее. Знам, че е много тънко, но трябва просто да погледнете изображението и да приемете, че то е толкова голямо, колкото е. Не се изисква абсолютно никакво усилие и не бива да се полагат никакви усилия. Просто ми кажете какво виждате, когато ви попитам.

            К: Разбирам.

П: Други въпроси?

            К: Не.

            П: Добре! Първо ще се отървем от отхвърлената ви самоличност. Затворете очи, моля! А сега просто помислете какво означава за вас думата "отхвърлен"! Ще получите образ и веднага след като го направите, ми кажете!

            К: Имам образ. Това е водопад.

            П: Чудесно. Съсредоточете се върху този образ. Просто се съсредоточете върху него и той ще порасне. Когато спре да расте, кажете ми.

            К: Спря. (Времето, което отнема на Клиентите, е различно, но средно е 20-30 секунди.)

            П: Добре. Колко голям изглежда?

            К: Огромен.

            П: Добре. Колко малка те кара да се чувстваш?

            К: Много малка.

            П: Добре. Ще разменим ролите. Продължете да се фокусирате върху изображението. (Дълга пауза) Водопада става ли по-голям или по-малък?

            К: По-голям.

            П: Добре. Продължавайте да се фокусирате. Когато спре да расте, кажете ми. (пауза)

            К: Спря!

            П: Добре. Продължавайте да се фокусирате. (Дълга пауза) По-голям или по-малък е сега?

            К: Малко по-малък.

            П: Добре. Продължете да се фокусирате. Ако престане да се смалява или изчезне, кажете ми. (пауза)

            К: Изчезна.

            П: Чудесно! Колко голяма се чувстваш?

            К: Огромна!

            П: Да се чувстваш огромна - това си истинската ти! Вие сте с безкраен потенциал! Сега, ако този образ изчезне, изчезва и идентичността, която той представлява! Той е извън вашата Индивидуална вселена! Вие сте го пресъздали. И ако този образ е изчезнал от вашата вселена и вие се чувствате огромни, кой има контрол - вие или тази идентичност?

            К: Аз!

            П: Отворете очи, когато сте готова. Добре. Сега имате контрол. Но нека ви кажа нещо! Вие го направихте, не аз! Вие се отървахте от тази самоличност, а не аз! Погледнете названието на сесията! Какво пише в нея?

            К: Да помагаме на хората да поемат контрол над собствения си живот и да изживеят собствените си мечти.

П: Точно така! Вие поемате контрола върху собствения си живот! Направили сте голяма крачка към това наистина да поемете контрола върху собствения си живот. Сега ще повторим упражнението с другата личност, тази, която не заслужава любов.

(Прави се същото като при първата идентичност.)

П: Сега ще проверя това. Затворете очи, моля. Върнете се към онова разстроено стоене в креватчето си! Върнете се към това, което е било най-лошият момент! Как се чувствате сега?

К: Чувствам се някак откъснат от него. Не чувствам нищо наистина.

            П: Чудесно! Отворете очите си, моля. Всъщност не беше нужно да отговаряте; усмивката на лицето ви е достатъчна. Но това е много важно! Не можете да промените миналото, но можете да промените начина, по който миналото ви влияе сега! Отхвърлената и незаслужаващата любов личности сега са извън вашата Индивидуална вселена и, което е много важно, никога, никога няма да се върнат! Мога да гарантирам това поради закона за оцеляването! Дори ще ви дам доживотна гаранция за това! Познавайки този закон, знам, че никой никога няма да направи съзнателно нещо, което пречи на оцеляването му, на щастието му! Сега вече знаете за тези самоличности и за всички неблагоприятни последици, които те са имали върху живота ви, така че никога повече няма да ги създавате! Бихте ли сложили някога ръката си в кофа с вряла вода? Разбира се, че не: знаете какви биха били последствията. По същия начин никога повече няма да създадете тези идентичности, защото знаете как са ви се отразили в миналото!

К: Изглежда твърде хубаво, за да е истина!Твърде просто!

            П: Знам как се чувствате; това е отговорът на почти всеки, който седи там пред мен! Да, просто е. Но за да го погледнем от друга гледна точка, можете ли да се сетите за механично приспособление, което да е по-просто от колелото?

К: (след няколко минути размисъл):Не.

П: Можете ли да си представите цивилизацията без колелото?

К: Това е нова мисъл.

            П: Точно така! Без колелото нямаше да имаме дори количка! Колелото получава силата си от своята простота. Тази методика също получава своята сила и ефективност от простотата си. Това изследване е достигнало до градивните елементи на живота, до фундаменталните закони на съществуването! (В този момент много често се водят дискусии.)

            П: Дотук всичко е наред. Но това е само първото действие. Докато седите тук сега, осъзнавате ли някаква друга нежелана емоция от какъвто и да е вид? Ако сте, ще се отървем и от нея.

К: Малко съм разтревожена.

            П: Ако изпитвате тревога, тя идва от негативна идентичност, така че ще се справим с нея. Затворете очи и просто си помислете какво означава за вас тревожност! Когато получите някакъв образ, уведомете ме!

К: Имам образ на кон.

            П: Знам, че изглежда нелепо, но така работи Умът. Сега се съсредоточете върху образа и го оставете да порасне до пълния си размер!

(Следва същата процедура по разграждане на идентичности, докато Клиента е освободен от всички нежелани чувства и емоции и контролира напълно всички засегнати области.)

            П: Няма нищо повече, с което искате да се справите, което е чудесно, но това са само повърхностните неща. Сега ще преминем към това, което се нарича възстановяване на взаимоотношенията. За да направим това ефективно, е необходимо да навлезем малко по-дълбоко в психиката ви, затова трябва да ви обясня нещо. През целия си живот срещаме хора, групи, организации, обстоятелства и неща, които ни влияят неблагоприятно. Оптималното нещо, което трябва да направим, е да приемем ситуацията - но това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Твърде често прибягваме до замитане на преживяването под килима, но последиците остават там, несъзнателно въздействайки върху вас. Степента, в която вие сте ефект от тези преживявания, е степента, в която не контролирате живота си! Погледнете отново названието на сесията! (Да помагаме на хората да поемат контрол над собствения си живот и да изживеят собствените си мечти.) Искам, когато излезете оттук, да имате пълен контрол над живота си!

П: Сега ще ви бъде зададен въпрос. Оптималният вариант е да няма отговор и това е крайната цел, но това се случва много рядко в началото. Отговорът ще бъде незабавен, мигновен, а не такъв, при който трябва да се помисли. Ето един пример за това, което се има предвид. Какво представляват две двойки?

К: 4

            П: Точно така, четири! Не ви се наложи да мислите за това, нали? Просто го знаехте. Ето още една: колко е 93 × 45? (пауза). Няма бърз отговор за това, нали? Дори да бяхте добри в менталната аритметика, щеше да ви се наложи да помислите! Ето какво означава "бърз отговор": не е нужно да мислите, защото знаете отговора!

            Преди да продължите, искам да обясня още нещо. Всички ние имаме многобройни идентичности, някои положителни, а други отрицателни, и автоматично активираме тази, която е подходяща за мястото, където се насочва вниманието ни. Вие вече показахте, че обичате дъщеря си! Чувствате се добре, когато мислите за нея, нали?

К: Разбира се..

            П: Това можеше да се очаква. Но сега си спомнете за някой, който наскоро ви е разстроил. Чувствата ви веднага са се променили, нали?

К: Да.

П: Това е така, защото веднага сте преминали в друга идентичност. Виждате ли, ние непрекъснато преминаваме от една идентичност в друга, в зависимост от това къде е насочено вниманието ни, и всяка идентичност има уникални чувства, нагласи и способности.

Добре! Ето го и въпросът! През целия ви живот кой или какво ви е повлияло най-неблагоприятно?

К: Баща ми, но не го виждам много.

            П: Това няма значение, дори и да е починал, но преди да продължите, още малко информация. Няма да се занимаваме с баща ви сам по себе си, а с това, което той представлява. Той е само катализаторът, който е разположил две от вашите отрицателни идентичности. Какъв тип човек е (бил) баща ви?

К: Безотговорен.

            П: Това ми подсказва, че освен на баща си вие реагирате и на всеки, когото смятате за безотговорен и с когото вероятно не се разбирате много добре.

К: Имам няколко човека наум.

            П: Тогава за вас е вярно, че отношението ви към безотговорните хора не създава добри взаимоотношения.

К: Да. Вече ми е ясно.

            П: Причината за това е, че имате негативна идентичност, която реагира на безотговорност от всякакъв източник, и трябва да се отървем от нея. Така че нека да се заемем с това. Затворете отново очи. Сега насочете вниманието си към тази ваша идентичност, която реагира на безотговорността, и ще получите образ..

К: Акула.

(Следва същата процедура по разграждане на идентичности, докато Клиента е освободен от всички нежелани чувства и емоции и контролира напълно всички области в които е насочен.)

            П: Има още едно действие: трябва да освободим вашата вселена от всичко, свързано с безотговорността. Затова отново затворете очи и си помислете какво означава думата "безотговорност", а когато ви хрумне образът, ми кажете.

К: Мъж

(Следва стандартната процедура, и после . . . )

            П: Сега, важното е че баща ви е такъв, какъвто е, и вие не можете да го промените, но не е нужно да се влияете от него! Баща ви е безотговорен. Помислете за него. Как се чувствате по отношение на него сега?

К: Странно е да се каже, но изпитвам състрадание.

            П: Това можеше да се очаква, защото сега сте рационална към него. Това, което чувствате сега, идва от вас, докато преди всичките ви чувства са били от негативна идентичност. От този момент потоците или вибрациите ви към баща ви са се променили и въпреки че не можете съзнателно да го промените, той ще се промени към вас, защото вие сте се променили към него. Сега вие контролирате тези отношения и независимо от ситуацията ще казвате или правите нещата, които са правилни за вас - с други думи, ще се държите рационално. Дори ако баща ви е починал, отношението и чувството ви към него ще е състрадание.

К: Той не беше много добър баща, но това вече не ме интересува. Чувствам се някак неутрално. Всички спорове сега ми се струват толкова безсмислени.

            П: Това е чудесно. Сега, последно нещо по въпроса: помислете за безотговорните хора, които познавате или сте познавали. Сега се чувствате различно спрямо тях, нали?

К: Не мога да се сетя за нито един.

            П: Това е така, защото този негативен аспект на личността ви е изчезнал. Приемате ги такива, каквито са, без да сте следствие от тях. Рационалните мисли са в полза на оцеляването, но негативните мисли са нежизнеспособни.

К: Мога ли да кажа нещо по този въпрос или всъщност за татко?

            П: Разбира се.

К: Не бих повярвала в това преди няколко минути, сякаш за първи път го разбирам наистина. Имал е доста труден живот, когато е отгледал всички нас...

            П: Справянето с тази част от живота ви е само началото. Ще задавам въпроса: "Кой или какво ви влияе неблагоприятно?" отново и отново, докато няма отговор, защото да нямаш отговори е оптималната ситуация. Но осъзнайте, че "кой" се отнася до всеки човек, а "какво" - до всичко останало.

(По-късно, след като въпросът е останал без отговор.)

            П: Сега ще извършим последното действие, последната проверка, преди да приключим сесията. Тя е, за да се уверим, че нищо не е пропуснато. Затворете очи, моля. Добре. сканирайте целия си живот и ако се появи нещо негативно, уведомете ме!

(Доста често клиентът ще открие нещо и в този случай ето какъв е стандартния отговор.)

            П: Замислили сте се за нещо. Добре. Вниманието ви е насочено към някаква случка или към конкретен човек?

            К: Случка.

            П: Добре. Къде се е случила тази случка?

(Няма смисъл да разказвам отново за действителната манипулация, освен да кажа, че в този случай става дума за стандартната манипулация за разстройство, но ако ставаше дума за конкретно лице, щеше да се използва поправка на връзката.)

            П: Добре. Затворете отново очи и още веднъж прегледайте целия си живот. Ако вниманието ви се насочи към нещо друго, уведомете ме.

            К: (след няколко минути размисъл): Няма нищо. Чувствам се добре.

            П: Това какво ви казва?

            К: Всъщност нищо, но наистина се чувствам спокойна и омиротворена.

            П: Добре. Ами това ми казва, че нищо от миналото ви сега не ви влияе; свободни сте да продължите живота си. Миналото ви е изтрито, така да се каже, чиста дъска, така че просто продължете живота си. Няма упражнения, които да правите; просто се наслаждавайте на истинското си аз и продължете живота си. А сега прочетете отново заглавието на сесията!

(Да помагаме на хората да поемат контрол над собствения си живот и да изживеят собствените си мечти.)

К: Странно е, че се чувствам различно в сравнение с последния път, когато я прочетох. Тогава тя не ми се струваше толкова реална, но сега знам, че контролирам живота си и се чувствам страхотно.

            П: Добре. Това е краят на сесията. Сега остава просто да живеете живота си и да осъществите мечтите си.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 В книгата се твърди че сам човек не може да извърши процеса, винаги е необходим и „Практикуващ”. Това ме смути в началото, защото това означава "клиентът" да има пълно доверие в "практикуващия" и да не се чувства неудобно пред него/нея. Освен това ми смути и елемента на заплащане на "услугата", която клиентът всъщност извършва Сам върху Себе си, за което трябва да плаща на трета страна. И естествено, Метода е превърнат в бизнес на Запад, това е първия му синтез в България. От друга страна е необходимо "клиента" да е безкрайно честен, както пред себе си, така и пред "практикуващия". Малцина са достойни за такова безусловно доверие.

Затова заедно с Читателката стигнахме до 17 секунден метод, който всеки може да приложи сам. И напълно безплатно, стига да е готов да е честен пред себе си. И след като се е запознал с написаното от мен в статията, за да е разбрал концепцията за сътворяване на Деструктивни/Негативни идентичности. Изрично някои неща не съм превеждал, защото са непреводими. Същността на 17 секундния метод е следния, според Джон Мейс:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Нашето виждане за живота е наобратно. Излиза че всъщност мислите ни са реални, а ние живеем Лъжа (LIEf - живот), правописа LIEf е умишлен, а правопис (spelled) означава и омагьосан (spelled) което всъщност постоянно се случва. Живота е магия която ние налагаме върху подсъзнанието си, върху бета-вълновото състояние на съзнанието. По-мъдър интелект ни е направил свои енергийни РОБоти. Това не е изцяло лоша новина, защото можем да използваме този факт и в наша полза срещу същите тези мисловни същности/паразити. Емоциите ни контролират, и по този начин, контролирайки емоциите си, ние получаваме възможност да контролираме себе си за първи път на каузално ниво. С изчезването на всяка емоция ние прекъсваме всички външни и Архонтски влияния, които използват тази емоция срещу нас. Това ги изтласква от живота ни, емоция по емоция. Това е печелившо за нас.

Можем да използваме метода на Джон Мейс за енергийни квантови скокове за отделяне на същности, като разграждаме емоциите от гледна точка на Енергийната вселена, от Каузалното ниво. Това квантово прескачане и изцеление е най-добрият енергиен хакерски трик, който може да се приложи. Изпълнява се  без втората страна – Практикуващ, когато във вас възникне спусък и се задейства Деструктивна идентичност, която реагира интуитивно. И без да се налага да плащате на никого.

Метода според Джон Мейс е чиста магия, изисква Визуализация, отнема 17 секунди и се състои от седем стъпки (НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СТЪПКИ!):

СТЪПКА 1 - Затворете очи.

СТЪПКА 2 - Съсредоточете се върху усещането за емоционалната енергийна черта, свързана с въпроса, а не върху самото събитие.

СТЪПКА 3 - Визуализирайте символичен образ, който най-добре представя емоцията, и визуализирайте как прикрепяте емоцията към този образ. Емоцията и образа и в Ума ви стават едно.

СТЪПКА 4 - Визуализирайте как образът нараства в продължение на няколко секунди до момента, в който стане непоносимо огромен и емоцията ви завладее. This is the EEE energy capitulation phase in chaos magick.

СТЪПКА 5 - Сега визуализирайте как образът бързо се изпуска, намалявайки като балон, наляво (в миналото) до малка точка, където се разсейва и излиза в друга сфера/вселена, отнасяйки тази емоционална енергия със себе си, освобождавайки ви от емоцията.

СТЪПКА 6 - Отворете очи, докато усещате облекчение, лекота, светлина, щастие, свобода, откъсване от тежката емоция на привързаност. Сега вие сте с една емоция по-малко, с която същностите вече не могат да работят.

СТЪПКА 7 - Повторете този процес с различни емоции, когато те се появят.

 

Джон Мейс твърди че е използвал този метод успешно от години, а също така че е необходимо да се отървем от всички емоции (с изключение на омразата). На въпроса „Защо да се отърваваме от всички емоции? Това е, което ни прави хора.” Мейс отговаря: „Анунаките не разбират емоциите. Ето защо тайните общества разиграват всякакви драми, за да могат да наблюдават емоционалните реакции или просто да ги манипулират. Избавянето от емоциите кара тези паразити на Ума да гладуват. Архонтите процъфтяват благодарение на нашата енергия "emote loosh". Емоциите са вредни и по други причини, като например стрес. Ако сте без емоции, както препоръчват монасите, вие оставате балансирани. Не можете да имате стрес без емоции. Стресът сам по себе си е зло. Има и други причини, както споменахте, че елитите стимулират емоциите чрез enter-taint-mente, a-muse-mente и т.н.”

„В ден, в който се чувствате зле и обсебени, визуализирайте себе си (със затворени очи) като мравка, която трябва да бъде настъпена, докато си взимате студен душ. Ще се чувствате като в пълен ад, знам това лично, но се справете с това. Не е нужно водата да е чак толкова студена. Ако това е първият ви студен душ от месеци насам и се чувствате гадно, тогава всъщност взимате 16 студени душа наведнъж, защото именно тази адска болка, която чувствате е това, от което се освобождавате. В най-отвратителния, най-слабия, най-мръсния момент визуализирайте себе си като мравка, която ще бъде настъпена от врага Архонт/Паразитна същност, НО МОМЕНТАЛНО сменете ролите и визуализирайте този голям ботуш като ВАШ... вместо това ВИЕ сте гигантът, който настъпва тези твари! И незабавно отворете очи и излезте от душа. Това включва в действието на заклинанието и физически ритуал, а не само мисловен такъв. Това поражда сила. Физическите Ритуали добавят повече мощ при работата с квантови заклинания.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Това вече е от мен за финал като опит за обединение и на двата метода, така че да могат да се приложат самостоятелно. Изпробвали сме само първия метод с Клиент и Практикуващ. Аз не мога самостоятелно да приложа втория 17 секунден метод по простата причина че аз постоянно се чувствам в мир със себе си, умиротворен, at Ease, както писах в статията за Пълната Свобода/Лудост. Аз нямам нужда да премахвам енергийни паразити, защото моите окапаха при Лудия ми опит за самоубийство. Знам обаче че първия метод работи и ако имате човек на когото да се доверите напълно - гарантирам че ще се случи с търпение и постоянство, може да отнеме много повече от два часа. Просто защото хората са натрупали много негативни идентичности, които ги управляват и понякога е трудно да нацелите момента, който ги държи всичките заедно. Читателите на блога може и да не са, но огромното мнозинство от хората са си енергийни роби. А и българите по принцип са много по-натоварени от един обикновен западен човек. Отделно от това, осъзнаването води до мигновен резултат, но в повечето случаи хората са свикнали до такава степен да мислят за себе си само като тяло, че е необходимо да измине време, в което тялото да реагира на квантовата промяна, която е мигновена.

На първо място смятам че е полезно да се запазят две основни емоции, не човек да се отърве от всички емоции. Не съм сигурен, но имам спомен че съм писал някъде за тях. Едната, разбира се, е Безусловната Любов. Дори и да не съм писал конкретно за нея, самия блог е неин израз. Тя е невидима, блога ми обаче е видим, безплатен и аз не печеля пари чрез него, нито имам намерение да го правя. Другата емоция е Безусловната Омраза - към същества, паразитиращи върху останалите. А също и към паразитиращи маски, които хората носят за пред останалите (които явно не могат като мен да видят само истинската същност, Ядрото на отсрещното Съзнание). Безусловната омраза е съкрушително оръжие, тя буквално не дава право на съществуване на чужди същности във вашата Индивидуална Вселена. Най-страшно става когато хората носят паразитираща маска пред себе си и я мислят за Себе си. Светлополярния вариант е когато хората носят маската на паразитираща същност от Светлата полярност и изпълняват "мисия", бивайки "мЕсия", месейки се в живота на останалите. Но вече имате работещ метод, за който хората плащат хиляди, с който да премахнете  всичко, което пречи на Желанието/Мечтата, за която сте тук, да се изпълни. И то напълно безплатно и ненатоварено от влияние на Тъмната и Светлата полярности, работейки директно от позицията на Енергийната Вселена / Източника.

На второ място смятам че тези седем стъпки трябва да се приложат освен за чувството И за решението, което човек е взел за себе си, когато не успее да хване самия момент на случване на разстройството/огорчението. Когато те са отминали от настоящето. Така всеки ще е работил и върху двете си мозъчни полукълба. Лявото отговаря за логиката, рационалното мислене, Ян поведението и Дясната половина на Тялото. Дясната част на мозъка е интуитивната, свързаната с емоциите, Ин поведението и Лявата половина на Тялото. Това е установен научен факт (въпреки че не си спомням къде съм го прочел, но помня че в психиатрията психоложка се опита да разбере кое мозъчно полукълбо преобладава при мен и установи че двете са в баланс). За големия Х в човешкото тяло. Това може да обясни от материална гледна точка защо миналото е отляво, а бъдещето - отдясно. Защото логиката/миналото е закована, изкристализирала, случило се е. А бъдещето е идея, мечта, емоция, която тепърва ще се материализира. Но това е от строго материална гледна точка и то в 3Д. Когато се работи с емоциите, се работи с бъдещето, а когато се работи с Решението, което човек взима за себе си, Самоопределяйки се по този начин, се работи с миналото. Като и двете се извършват от позицията на ЕВ, в която няма време и пространство. От материална гледна точка се работи винаги от настоящето.

На трето място смятам за важно и локализирането на момента (и имам в предвид ТОЧНО момента, а не цялата история, която го съпътства) в който нежеланото чувство се е зародило в миналото. Той трябва да е замръзнал, да не се движи. Така се заковава/закотвя в 3Д целия процес, а се работи от гледна точка на ЕВ. Разбира се, ако не хванете момента в неговото случване и да пробвате веднага със 17 секундния метод. Всъщност повечето такива моменти са възникнали в детството и всеки има негативен спомен с родителите си (или с тяхната липса), съдейки по себе си.

Иначе 17 секундния метод работи за нововъзникнали Деструктивни чувства, преди да се вземе Самоопределящо решение за самите вас (от опит на Читателка). Не е задължително процесът да е плавно издуване и спадане на изградения от Ума образ, човек трябва просто да запази вниманието си върху картинката докато тя не изчезне окончателно. Не е необходимо да се опитва да я уголемява и смалява волево, това става автоматично - с приемането на картинката тя започва да се смалява, докато съпротивата към нея я увеличава. А студения душ е допълнително закотвяне на магията тук, в 3Д. Приемете го като собствен магичен ритуал, който всеки може да направи върху себе си. Това е ключето към съчетаването на двата метода в един, който всеки да може да извърши сам, без да плаща на никого.  

 Има разлика между сътворените от вас самите Деструктивни идентичности и Енергийните паразити за които съм писал в статията Nefarious/Нечесив. Енергийните паразити са самостоятелни същества, които са придобили самостоятелност, сътворени от други Ядра, не от вашето. По принцип разградена Деструктивна/Негативна идентичност се изтрива. Това е ролята и на Черното Масло - това е Recycle bin-а (това е много пряка аналогия с тази компютърна програма) и на Трите Вселени - Енергийна, Материална и  Индивидуална. Обаче когато една същност/програма откаже да бъде изтрита (като например Меровингий и агент Смит от Матрицата), тя добива самостоятелност, осигурявайки си енергия като паразитира върху живи Ядра/Искри/Съзнания. Това са гласовете, които някои психично болни чуват. И те навлизат в Съзнанието, когато са налице три елемента - Нежелано чувство, Негативно решение относно самите вас (както е описано в метода) И Физическо действие, например взимане на някаква наркотична субстанция. Това отваря вратата за тези външни за вас паразити. За такива външни същности, представящи се за целия набор същества - от Богове и Демони до самите вас, работи метода със студения душ. Визуализирате ги като много малък образ, а вие сте огромен Великан. И стъпвате върху тях отново и отново, размазвайки ги на пихтия. И после продължавате да скачате на парчетата от тях, докато станат безформени. Това е функцията на Безусловната Омраза за която писах. За тези същности  Приемането не работи, вие не им признавате правото дори да съществуват, да са част от Енергийната Вселена. Мястото им е в Черното Масло и оттам пълното им рециклиране, като ЕВ ще ви върне взетата от вас енергия. Това е решението за наистина тежките случаи на обсебване.

И съвсем накрая - бонус за числото 17 (и други числа) и защо и аз реших да ги ползвам. 17 е осмото просто число (което се съдържа и в 1+7=8) и съответства на Звездата от Тарото, Картата на Надеждата. А при Тарото, изразено с прости числа, съответства на Колесницата, която е Картата на Победата и Славата (като и двете са за Вас, за Ядрото Ви). Съвсем неслучайно съкратения метод отнема 17 секунди, въпреки че съм сигурен че написалия го не е осъзнавал какво означава 17. Отделно от това, елемента с пореден №17 в Менделеевата таблица е хлор и той се използва за пречистване на водата от микроби, което показва Освобождаващата от паразити същност зад 17. Навремето имаше и един филм за Щирлиц (и стотици вицове за него), „Седемнадесет мига от пролетта”, идеята зад числото, филма и името му е същата. Отделно от това, числото 37 е тринадесетото просто число (13 е Смъртта от Тарото, отговаряща за унищожението на деструктивното във вас) и на него отговаря "Увесения", отговарящ за нов поглед върху света , обратен на общоприетия и водещ до Освобождение. А самото число 27 е всъщност три деветки в едно, докато 10 е Ядро, извъртяло един пълен цикъл от преживявания. Затова съм избрал точно тази дата и час, но мисля че за пръв път споделям точно процеса на заземяване на статия в 3Д.

Сега и в България има работещ метод за Осъзнато съществуване. Защото това не е еднократен акт, това е мироглед, който отеква във вечността и в живота ви. При това без да посещавате курсове и семинари, за които да плащате. Всеки Читател може САМ да направи комбинация от изложените методи, която да работи за него. Остава да се запитате "What the hell are you waiting for?". Защото момента за промяна е винаги Сега, а енергийния източник за тази промяна сте Самите Вие / Ядрото ви...

 


 

75 коментара:

  1. Анонимен28/10/23 02:42

    Темата идва в унисон с астрологичните тенденции:

    Хули Леонис: "След Слънчевото затъмнение, което се случи преди две седмици и активира темата за собствената ни сянка, към която не искаме да гледаме, сега се слува и Лунното затъмнение, което съпвда с пълнолунето в Телец. След като разбрахме какво е тъмното в нас, сега е време да го лекуваме, да го стаблизираме, да се погрижим за себе си. Тези две тенденции ще са дълги и ще ги усещаме чак до пролетта. Но това е достатъчно време да се погрижим за себе си както трябва."

    Аз имам въпроси, но ще прочета отново, за да съм сигурна, че не пропускам нещо... На първо четене методът ми изглежда твърде прост, за да е истински и траен, обаче. Другото, което си помислих е, че аз не искам да се лишавам от негативните си същности, защото те (ще) излизат когато нещо не е наред и така ще ме алармират за проблем, който отказвам да приема за такъв. Случвало се е и едва постфактум оценявам ролята им. А и си знам болезнените теми, решила съм ги малко или много като съм стигнала до съответните изводи/осъзнавания.

    Например тази за отхвърлянето. Винаги, винаги го изживявам, когато по един или друг начин отхвърлям себе си. И съм си казала, че няма никакво значение кой, кога и колко ме отхвърля, стига аз не го правя. По тази логика не искам да отхвърлям и тези по-болезнени части от себе си, това не съм аз, но те са части от мен с причина. И когато я няма причината, ще си отидат от само себе си.

    Пък и не вярвам особено в силата на визуализациите... С което не казва, че методът не е работещ, а че за мен няма да бъде.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/23 02:47

    Забравих да спомена личната си синхроничност с темата - точно вчера се занимавах с проблем по смаляване и уголемяване на изображения, засега неуспешно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност въпроса не е в уголемяване и смаляване на изображения волево. Става въпрос за приемане големината на изображението в Ума. Съпротивата срещу него го уголемява/сътворява, приемането му го смалява/унищожава, докато накрая то изчезне напълно заедно с травмиращата за вас самоличност, която е фалшива. Истинското име на процеса е Смирение. Истинско е само Ядрото ви, останалото са маски. Маска не е способна да визуализира, това го може само Ядрото, Истинското ви аз. Интересно ще ви е да разберете каква част от живота си прекарвате в носене на маска...
      Това може да се демонстрира с обикновено наблюдение на хората на улицата. Всеки носи уникално за него облекло, което е представително за идентичността, която е навлякъл върху Ядрото си. И държи хората да се отнасят с него съобразно "униформата", която носи. А отдолу всички сме чисто голи, това е Ядрото, което хората се срамуват да покажат публично (освен на нудистки плаж, там може и да се срещнат най-освободените хора). И в този блог, в който се разголвам публично, разкривам и пиша чрез Ядрото си.

      Изтриване
    2. Анонимен28/10/23 08:20

      Само че при тази терапия се минава през прокси - изображението носител, докато аз директно приемам и признавам съществуването на негативната самоличност. И това не е маска, маските са позитивни. Именно затова в психоанализата е прието твърдението, че човек стига до истинската същност чрез Сянката си, защото тя е образно казано слоят, застанал между социално приемливата маска и Същността му.

      Ядрото може да визуализира, но моето поне не обича да го прави по команда :)

      Изобщо не съм съгласна, че който се разголва телесно, го прави и иначе.

      И понеже е в отговор на мой коментар - ние може да сме няколко, но съм си Аз! ;)

      Изтриване
    3. Вижте, аз не защитавам метода, просто го излагам свободно и безплатно.
      Всеки може (и би трябвало) да го надгради сам за себе си. Да намери собствен път и да приложи това, което е решил сам.
      И понеже не е възможно едновременно да говоря с няколко, предлагам да се обърнете именно към психоанализата и нейните "приети" (не и от мен) твърдения. А не да пишете импулсивно, защото явно сте засегната и това е чудесен пример как реагира Негативна самоличност

      Изтриване
    4. Анонимен28/10/23 09:32

      След като се стигна дотам да си пишем на Вие и ние...

      А аз просто свободно и безплатно изразявам мнението си. Да не би, did0, твоята негативна самоличност да реагира, защото не получава обичайните благодарности, въпроси и положителни оценки? Не виждам нищо в коментарите си, което би могло да предизвика подобна реакция и съм огорчена, освен неприятно изненадана. Аз пиша импулсивно, но усещам нередност и не мога да премълча. Именно защото съм Себе си, а този блог/авторът му (както и психоанализата) ми е дал много и е бил своеобразна утеха в един от най-черните ми периоди.

      Изтриване
    5. Използвам Вие, защото говоря към множество Читатели, не конкретно към Анонимен (това е особено показателно, как да пиша на ти към Анонимен)
      А е импулсивна реакция, защото аз цяла седмица работих по статията, отново и отново, докато стигна до Същността на метода. Не може с едно прочитане да се дава мнение за метода. Дори мислех да затворя коментарите за месец, за да може да се оцени от всеки и всеки да сподели личен опит. А не опита на психиатри и психолози. Защото за две годишен престой в психиатрия ЗНАМ че те не помагат. Вътре влизат едни и същи хора, отново и отново. И за това на психиатрите им се плаща, за пациент. Не за излекуван пациент.
      Иначе аз нямам никаква нужда от благодарности, положителни и отрицателни оценки. Аз не подлежа на оценяване, защото съм неоценим :). Излагам нещо ново за България, а всеки е способен сам да го оцени, а не да се опитва да нарани/възнагради Егото ми, защото такова нямам...

      Изтриване
  3. Точно в простотата на метода е силата му. И в това всеки може да се убеди ако го изпробва сам, без да плаща на никого. Пред личния опит всичко прочетено бледнее.
    А за негативните същности, подчертал съм че аз лично смятам идентичностите за градивни и деструктивни, което не съвпада с позитивни и негативни. Знам че много негативни идентичности са се оказали за мен градивни във времето.
    Но като цяло това е метод в който човек може да изгради себе си Съзнателно, да бъде такъв, какъвто желае да бъде. Дори да изгради съзнателно "позитивна" за него идентичност.

    ОтговорИзтриване
  4. София28/10/23 11:46

    Браво, Дидо :)
    Обичаме да усложняваме нещата, за да се чувстваме по-умни. Както казваше учителят ми по математика:
    "Спрете да решавате задачите като китайчета, има си рационален метод!"
    Едни от най-добрите разрешения на проблемите ми са идвали изневиделица. Дано и това се окаже такова.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не са необходими благодарности, аз ще съм благодарен ако успеете сами да приложите написаното и да върнете обратна връзка. Всяко нещо може да се надгради от всеки от Вас. Не да се усложни, а надгради...
      Аз осъзнах силата на Метода който може да се оприличи на изкореняване на плевели. Психолози и психиатри само косят тревата, този метод има силата да разоре градината.
      Или обяснено по друг начин - представете си че се гмуркате за бисерни миди. Напълнили сте торбата и не можете да изплувате с такава тежест. Знаете че не всички миди съдържат бисери. Оптималния вариант е да вземете само мидите с бисер, това са т.н. "Позитивни идентичности". А тези без бисер "Негативните идентичности" оставяте на дъното. Някой ден и в някоя от тях ще може да се зароди бисер. Освен ако не решите че не си струва въобще да вземате миди със себе си, а само преживяванията от красотата на кораловия риф, която не тежи въобще.
      Или още по просто - всеки който знае да плува ще ме разбере. Не се бориш със водата, отпускаш се, лягаш на нея, приемайки я. И тя сама те издига нагоре. След като си придобил вече Лекота, можеш да се учиш да плуваш различни стилове.

      Изтриване
    2. София28/10/23 12:36

      Веднага изпробвах метода още докато четях. Беше примера с отхвърлянето. Уголемих го дотолкова че го приближих до главата ми и дори започна да минава през нея и да "задушава" мозъка ми. Преминавайки напълно започна да отива зад главата ми и там да се отдалечава и смалява. След това се върна напред и премина по същата траектория наобратно. Не успях да го сложа вляво. Имаше само две посоки на движение - напред и назад. Не считам опита за напълно успешен, но все пак даде резултат в това да не действам от състояние на отхвърленост в определена ситуация веднага след опита. А то обикновено се изразява в отхвърляне на другите (преди да са ме отхвърлили те).

      Изтриване
    3. Това което ме заинтригува беше възможността за Съзнателно съществуване. Не да реагираш импулсивно/инстинктивно в дадена ситуация, а да реагираш рационално (както казва народа "брой до десет", а Мейс - до 17), приемайки я като нещо неутрално. Така и образите в Ума се уголемяват дотогава, докато не ги приемеш, не приемеш дори огромния им размер. Тогава те автоматично се смаляват и изчезват, отнасяйки инстинктивната реакция със себе си. Оставяйки след себе си Разумен/Мъдър човек - Homo Sapiens.

      Според мен не е необходимо да отиват вляво, аз лично визуализирам как се поглъщат от Черното масло. Защото не искам да се лепнат на някой друг. Но не бих го препоръчал на друг, защото не всеки е способен да оперира с Черното масло, което поглъща всичко запратено в него. Достатъчно е да изчезнат, оставяйки Ядрото ви след себе си.

      Изтриване
  5. Анонимен28/10/23 13:35

    На мен пък цялата тази процедура ми се струва много по-усложнена от простичкото осъзнаване, че няма значение кой те отхвърля, стига човек да не отхвърля Себе си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е точно така, но това "простичко осъзнаване" е трудно за повечето хора. Вместо цялата тази статия можеше да напиша това "Човек да Живее Себе си". Което се съдържа в една дума - Свобода.

      Изтриване
    2. Анонимен28/10/23 13:55

      Е, то осъзнаването е простичко, но аз за да стигна до него минах през голямо отхвърляне - на Себе си, на другите, от другите... :)

      Изтриване
    3. Ами метода е своеобразен достъп и промяна на сорс кода, хакерско решение. Иначе можеш да използваш много други методи , които са известни в Блогария. Това е една вратичка, която не се използва в страната ни. Иначе метода с кофите със сълзи също си работи - чрез страдание...

      Изтриване
  6. Анонимен29/10/23 06:23

    Сетих се за едно детско филмче, което изгледах наскоро и има връзка с темата: Inside out: https://www.youtube.com/watch?v=iMfhiDnJeE8

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/11/23 06:42

    Здравейте! Аз съм от малко по-старото поколение (40+), което е свикнало да говори на "Вие" с хората, които не познава. Но може би и това е негативна маска, която е време да премахна с оглед на днешните времена, в които любезност/възпитание/уважение за младите не е равнозначно на "учтивата форма". Та първо ми позволете (позволи), Дидо, да Ви (ти) благодаря за статията, за труда най-малкото по превеждането.
    Опитах метода на три пъти, за мен работи перфектно дори в стъпката 6) на усещане за освобождаване и щастие.
    Имам следния въпрос - дали методът би помогнал по някакъв начин след събуждане от неприятен сън? Някакси да отработим съня, да го изчистим от мислите си? Аз много рядко сънувам кошмари или гадости, но понякога се случва. И ако подсъзнанието ми е извадило нещо наяве, може би е добре да го елиминирам. А може и да са били "сиваците", които са ми прожектирали простотии, за тяхно забавление :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Не съм пробвал със сънища, защото не сънувам в класическия смисъл от много време, но не виждам проблем да се приложи и за тях, след като пречат. Метода работи от възможно най-дълбокото възможно ниво - това на Енергийната Вселена / Източника. Още от малък, когато сънувах кошмари, си бях изнамерил собствено решение. След събуждане от кошмар веднага се потапях отново в него умишлено и разказвах играта на кошмарите, унищожавайки ги безогледно, независимо каква форма са приели. Оттогава нямам кошмари.

    Проблема със сънищата е, че тогава човек не е напълно осъзнат и когато в нашето 3Д не може да му се влияе, се използва тази задна вратичка. Според мен осъзнатото съществуване тук ще се отрази и на съзнателно съществуване в 4Д, 5Д и т.н.т. Постепенно и сънищата ще станат осъзнати и всеки ще може да ги контролира. Или поне да контролира реакцията си спрямо събитията които се случват в съня, независимо откъде са генерирани. Защото хората масово сънуват в долните нива на 4Д. И на сънищата трябва да се обърне подобаващо внимание.

    Подобаващо внимание трябва да се обърне и на грижата за тялото, което според мен е неглижирано в метода. Но постепенно с изчистването започва да се променя и тялото и неговите навици. По себе си съдя че моето тяло вече реагира на общодостъпната храна с обриви и понякога циреи. Вече не мога да ям месо от магазина (с домашно месо не съм пробвал, просто защото няма откъде да си намеря) без последствия и просто е необходимо да си подбирам храната внимателно и осъзнато, както по качество, така и по количество. Всъщност най-добре се чувствам когато не съм ял нищо и стомаха ми и червата ми са изпразнени. За съжаление все пак трябва да се яде, иначе тъкмо ще се научиш да живееш без храна, и ще вземеш да умреш :)).

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/11/23 00:37

    От личен опит, за храната като опиат и последиците от това върху съзнанието. Долунаписаното важи в пълна степен и за останалите опиати - цигари, алкохол, по - тежки субстанции.
    Тялото е част от същността, затова внасянето на отрова в него влияе на съзнанието. Колкото повече примеси има в тялото, толкова повече това се отразява на съзнанието. Храната е от най-достъпните средства за доброволно вкарване на отрови в организма. Като човек изпробвал всички видове диети и режими, знам, че количеството може да "надцака" качеството. Т.е. ако ядеш вредна храна, но в много малки количества би имал по - ясно съзнание, отколкото, ако се храниш с полезна храна, но в големи количества. При пост и едно хранене дневно с чиста храна се достигат много високо ниво на осъзнаване, тъй като отровите, с които организма е блокиран са по-малко. Когато стомахът е празен, енергията може да се използва за други цели, а не храносмилане и борба с токсини. Колкото повече се увеличава порциона и количеството храна, и колкото повече се занижава качеството ѝ, толкова повече се отразява това върху осъзнатостта. Ако се приемат и други опиати - цигари, алкохол, т.н., ефектът на мъгла се засилва. Има начини да се компенсират някои аспекти, но в крайна сметка отровата си е отрова и без нея е нормално нещата да са по - добре. Когато тялото се изчисти ежедневието се променя. А, ако решиш да се върнеш към вреден навик си има последици, докато привикнеш отново. Изчистването не става за ден, според примесите в тялото и интензивността, с която се прави, може да отнеме дни, седмици, месеци, години. Интензивността зависи от нагласата на съзнанието. Както процеса на чистене, така и процеса на мърсене отнема време, като и двата са придружени с неразположение. При достигане определена степен на чистота, чувствителността може да нарастне до степен да се усещат вътрешните процеси в тялото, енергийния поток в него и около него, подмладяване, както и научаване да се черпи енергия от други източници - вода, слънце, въздух, от самия себе си, и боравене с енергията в желана посока. Всеки, който иска може да пробва да се пречисти от токсини. В началото ще има ясни и леснодоловими разлики, след което ефектът ще позатихне, а към края на процеса и след него отново лесно, но много по-осъзнато се долавят разликите от преди чистенето и след. Разбира се чувствителност и боравене с енергия може да се постигне и с други методи, като стъпките и усещането за процеса са сходни. Според мен при определен вид/тип съзнание, горенаписаното може да няма стойност/влияние, но това изисква изключително голямо ниво на концентрация, което, ако не става с лекота/естествено, е изключително уморително и в един момент отново води до гореописаните последици.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/11/23 10:25

    Здравей Дидо.Имам въпрос относно тази техника.Много ми прилича на дианетиката ,респективно на сциентологията.Но там трябва втори човек.Тук виждам че може и сам да го правиш.Твоето мнение какво е?Ще излезе ли заек от тази трънка?Извинявам се ако си отговорил,пък аз не прочел,разбрал.Малко съм извън релси ,и не знам кой път да поема.Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много голям потенциал виждам в метода, защото работи от най-дълбоко ниво. А имаше и атака срещу мен от енергийно ниво. И в момента си лежа със счупена ръка.
      Спорен си трябва втори човек, поне в началото. Най-близкия е в Кипър, като им гледам сайта. Мен не ме влече да ставам втория човек, но потенциала на МЕМ много ме впечатли.

      Изтриване
  11. Анонимен27/11/23 03:07

    Благодаря Дидо за отговора ти.Май съм много зле,не разбрах какво е МЕМ.Извинявам се за което.Поздрави П.П.Бързо оздраване ти желая.А как човек разбира,усеща че има енергийна атака към него?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/11/23 04:19

    Статията е много хубава. Благодаря за усилията да ни я представите, did0 и Читателка.

    Още нещо е хубаво. Чета първите коментари и виждам, че did0 е направил крачка към нашия свят - вече не е така безкритичен към всичко.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/11/23 01:58

    Здравей did0,живеейки в холографска вселена и всичко отвън е наша вътрешна проекция,как би обесник енергийните атаки,каква е причината според теб,тъй как и причинителя а смятам е тук е и връзката със статията ти,,че изцелението за да се случи ни отвежда до съзнаваме на корена причината.Удоволствие е да се комуникира с теб....имаш ли нужда от нещо...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасен въпрос, Анонимен. Докато четох в началото на статията did0 си помислих, че се е поизхвърлил, и ето че се оказах прав. Колкото и добър и знаещ да си, е трудно в 100% от времето да си в тази вселена (материалната) и едновременно с това да нямаш его (лост), което да бъде атакувано. Иначе нямаше да се случи счупването на ръката на did0, ако приемем, че истинската причина е тази, която казва той.

      Относно отговора на въпроса ти – той се крие в неправилно формулираната теза (прочети отново следния цитат): „живеейки в холографска вселена и всичко отвън е наша вътрешна проекция,как би обесник енергийните атаки”. А какво ако не всичко отвън е наша вътрешна проекция? Коя инстанция така е внедрила това твърдение, което сляпо повтаряш и приемаш за аксиома в живота си? Какво ако тя/той/ти греши(ш)?

      Не всичко в света ти е отражение на теб самия, за бога… Аз не съм твое отражение, нито желая да бъда такова. :) Единствено се включих, защото умувах как ще бъда разбран, но по начин, който да остави да доизживееш и доразвиеш ключетата. Знаейки какво да напиша, погледнах в краката си и видях точно 2 стотинки, разбирайки значението на символа, прибирайки си ги в джоба. Дано те озари сатори след всичко това…

      Втората част от въпроса – холографският принцип не е вся и всьо, нито има превес над други принципи/механизми. Мирозданието е сложно. Парадоксите в него го правят както живо, така и мъртво, както статично, така и динамично, както безвремево, така и времево, както индивидуално, така и колективно, и прочие, и прочие… Дори наблюдавам как някои процеси в определени ситуации имат повече превес над други, което би било обезкуражително за фанатичен ум, желаещ да си обясни всеки процес по един и същи начин, но това би направило Вселената решима и съответно един изкуствен интелект би цакал Божествените искри 100 от 100 пъти…

      Така че смирението и радостта, че не всичко знаем, нито е възможно да узнаем (това е хубаво да го изживееш, да зърнеш как остава винаги, метафорично казано (и то в най-добрия възможен случай), ‘един процент’ необяснимо несъзнателно було), нито това което ни служи сега, би ни послужило винаги в същото проявление при същите или подобни обстоятелства. Поуката да, но проявлението не. Дори поуката (опита и познанието) могат да попречат ‘в бъдеще’…

      Въпреки това, да се труди всеки един от нас да има съзнателен превес, добродетели и умения е за предпочитане (според мен) пред едно було, което е смазващо на 99%, контролиращо човека, унищожаващо възможното му величие или поне приятен в каквато и да е смислена форма/проявление живот… Човек е необходимо да си зададе въпроса дали желае да бъде пионка на същности, архетипи, технологични източници, днк програми и прочие препятствия, или нещо различно?

      Свободен избор все пак. Другата важна тема от тетралогията Матрицата. :) Дали, докога? Изборът може ли да е свободен, при положение че опциите са дефинирани? А те крайно множество ли са, плод на какво са? Можеш ли да избереш, без да избереш?

      Изтриване
    2. Анонимен4/12/23 04:07

      Благодаря key giver за изчерпателния отговор.Всъщност did0 отговори по същия начин,макар с едно изречение,за който успее да го разчете в дълбочина.Тази дискусия може да отвори очите на желаещи да се замислят за готовите концепции които ни се пробутват.Имам свое правило доверявам се на всичко,не вярвам на нищо.Много си прав,че истината е пред нас,но доколко ще съумеем да я разкрием.,Години ми бяха нужни за да обърна внимание на израза,че всичко е наше отражение и въпроса ми бе леко ,,подвеждащ,,умишлено за да се засегне темата.Отражение е отношението ми към всеки и всичко случващо се,въз основа на това какво съм аз,какво и докъде съм се задълбала до достигане на същността ми отвъд ролите и маските.Страхът и съмненията в нас самите са това,което ни пречат,отвъд тях са отговорите как функционират нещата,Тук съм да се вслушам в нечии други преживявания,опит и гледни точки,които да са полезни за израстването му може би е предизвикателство към dif0 да напише материал на тема енергийни атаки,но по-важно ще да е дали ги различаваме от ситуации,в които ние сме причина да изживеем неприятни моменти,като следствие от лични емоции мисли и действия,къде е разделителната линия.За себе си мога да кажа,че започнах да я виждам все по ясно,което е и връзката със статията под която коментира или пътят навътре,въпросите,които задавам на себе си,защо реагирам по даден начин,кое ме провокира и да стигна до пласт който не съм и предполагала,че съществува в мен.Освобождаващата яснота,премахваща булото на илюзиите.Години задавах въпроса защо съм атакувана енергийно,отговорът ми се изплъзваше,тъй като моделът,че трябва да си някой,било публична личност,било или някой с важна информация,ме отдалечаваше от истината,а аз не бях ни едно от това.Е вече зная,че критериите и убежденията,които сме приели са пропастта,в която се губи рядко коментирам в публичното пространство и за да не пиша отделен коментар,тоз и без друго се разтегли се обръщам към did0 и към теб ключарю ако имате желание да продължите темата как когато не може да се сломи съзнанието,духа на един индивид се пристъпя към методи свързани с материята,вмъквам от личен опит положението ми не е по розово от на did0без да изброявам преживяванията си,как може да се въздейства чрез любими хора,близки,животни за да ни ударят в чувствата и извадят от пътя който следваме и тук е мястото за привързаностите ни.Дали изпитвам страхове,разбира седали проявявам моменти на слабост,разбира се,но не си позволявам да предам себе си мечтите си устрема,дори загубвайки смисъла във всичко наоколо,но незагубвайки порива да продължа..Написано спонтанно,без дори да проверя за печатни грешки

      Изтриване
    3. „Отражение е отношението ми към всеки и всичко случващо се, въз основа на това какво съм аз,какво и докъде съм се задълбала до достигане на същността ми отвъд ролите и маските”

      Това е отражение – така е. Но, както пишеш, е необходимо да се премине отвъд тях, отвъд тези проекции вътрешни или колективни на нерешени теми и травми иначе никога няма да можеш да общуваш пълноценно или изобщо с друг човек. Както написах току-що в съседния коментар – тази истина ме натъжава, защото повечето хора са още на това равнище.

      Иронията е, че е порочен затворен цикъл

      (човек говори със себе си, а не с другия, така че второто е илюзия; даже сега осъзнах, че и първото е илюзия, защото да говориш със себе си означава да си се свързал с Духа си и общението е различно от отраженията на сюжетите, възприети като диалог; забележете, драги читатели, има двойно програмиране тук (това са двете огледала, образуващи осмица, затваряща и овековечаваща цикъла) – дори не става дума за общуване(,) за Бога… – а за преповтаряне на предопределени мисъл-форми, завихрящи сюжети и роли в ума),

      защото несъзнателно Духът търси другия (нещо отвъд/отвън), но не може да чуе, приеме и осъзнае информацията, защото вътрешните проблеми започват са осветляват днк-то и да пречупват или пречат на светлинните благодатни потоци отвън. Затова човек е необходимо да мине отвъд чувствата и инстинктите, да вземе превес над тялото, да се научи да се отделя от мислите, които завъртат сюжетите; да разобличава тези чужди мисъл-форми (импланти на физически, астрално, енергийно и символно ниво) и да намира кои предмети/символи/ситуации/същества събуждат в него неосъзнато и неуправляемо поведение.

      „Години задавах въпроса защо съм атакувана енергийно,отговорът ми се изплъзваше”
      на мен ми се даде отговора, че е защото си част от нечий клъстер/Висш Аз и тъй като не могат да атакуват Духа в мъжко тяло, се насочват към ‘него’ в женско тяло. Това е педерастката стратегия на Злото (Разделяй и владей през може би най-старата възможна и дълбока перспектива – описана брутално и прекрасно в Sense8). Толкова пъти съм я виждал и изживявал…
      Решенията? Трудиш се върху себе си и Ян-а си (а ако успееш да получиш помощ от другите ти Аз още по-добре; просто медитирай и потъвай навътре към Ядрото си; започни с дантиена под пъпа), а ако намериш подходящ човек и заживееш с него в този живот няма да е толкова лесно да бъдеш под чужди атаки, защото ще трябва да минат и през Мъжа ти. Тогава пък ще почнат друг вид саботажни дейности.

      Така и не отговори ти самата каква е била причината?

      „тъй като моделът,че трябва да си някой,било публична личност,било или някой с важна информация”

      В повечето случаи е така, защото обладае и прелъсти ли се човек с власт, въздействащ на много хора, е по-бързо и лесно за Злото, отколкото да трябва да похабява ресурси да лови всеки индивидуално. Така че само балъците и комплексарите искат да са в светлината на прожектора. Другите по неволя са, т.е. избрани от Дао, но и пазени от ‘Него’. :)

      Изтриване
    4. "ако имате желание да продължите темата как когато не може да се сломи съзнанието,духа на един индивид се пристъпя към методи свързани с материята,вмъквам от личен опит положението ми не е по розово от на did0без да изброявам преживяванията си,как може да се въздейства чрез любими хора,близки,животни за да ни ударят в чувствата и извадят от пътя който следваме и тук е мястото за привързаностите ни"

      Първо е необходимо да си бръкнала в устата на Звяра и да си го стиснал за езика или да се изправиш над тревата, за да започне процеса на ловенето. Шутът заявява пред зрителите, че Hunger Games сезон Х започва и има нов играч на арената. :)

      Сега извън поетиката, сериозно: или трябва да носиш Добротата и да си се борила със Злото в минал/настоящ живот под каквато и да е форма, или да достигнеш едно натрупване качествено на Съзнанието, което вече алармира Матрицата и започваш да ставаш набелязана. След това започва анализа на живота/животите ти и търсене на слабите места (това става през аурата, през астрала, а вече в 21 век и чрез развити технологии, можещи двете предходни, без да е нужен ‘персонал’, т.е. тъмни магьосници/летачи и прочие сган). Тъй като няма как да имат достъп до Ядрото освен ако сама не им го дадеш чрез „вътрешните диалози”, които всъщност са тип Remote Viewing разпит, могат да се правят доста точни „догадки” на база астрологията (до която всеки има достъп, защото грижливо лелките записват и часа на раждането ти, което може да е от полза както за теб, така и за службите). След като се знаят поставените цели от Духа ти, след като се анализира местоположението, възрастта на която е възможно да се случват възловите събития (пак благодарение на астрологията), се пристъпва към анализ какво може да се материализира/осъществи в реалността ти, което да ти помогне да успееш. Тъй като идеята на Злото е да попречи това да се случи, то трябва, както виждаш, да е няколко стъпки пред теб. Повярвай ми, шансът родителите ти да са Буда-1 и Буда-2 и да са няколко стъпки пред видимото и невидимото Зло, е нищожен, така че всичко върви по план.
      Добрата новина е, че тъй като Злото така или иначе вече разполага с предостатъчно инструментариум, не е нужно да издребнява отрано (а и не сме в момента в китайски комунизъм), защото управлявайки една държава, то предпоставките да не успееш и да има толкова отклонения по пътя се увеличават експоненциално. Така че едва като станеш на 16+ и само ако започнеш твърде много да светиш, биваш набелязвана от невидимото Зло. Видимото не се занимава с никого, докато не започнеш ти видимо да вървиш срещу корупцията и мафиотите в държавата. Невидимото се занимава с теб, докато се бориш вътрешно с програмите, философиите и другите хора. Затова малките дечица имат толкова много атаки в последно време – градът не е за тях. Твърде опасно място за прекалено чисти и чувствителни души. Възрастните са слепи и не разбират какво изживяват горките им деца и как биват доени безмилостно. Крайно време е хората да избеснеят и да разрушат видимото Зло, за да имат шанс за по-добър живот, развитие и разбиране, че и изживяване на следващите пластове, и за да стигнем като общество до челния сблъсък с Невидимото Зло и оковите на робството веднъж завинаги да бъдат счупени. Тогава няма да има игра, ще има нещо съвсем различно… това едва ли ще се случи, докато съм жив, но тъкмо има към какво да се стреми човек, че да „не умре от скука”. :)

      Изтриване
    5. Сега сериозно отново: троянските коне, т.е. агент Смитовците, могат да се пръкнат навсякъде. Забелязвайте странни включвания на познати и непознати, които може да продължат от секунди, до минути, часове или дни (зависи колко компроментиран е човека). Ще започнете с времето да виждате не(чисто)плътните. Ще започнете да чувате плановете за атаки срещу вас и вашите близки, ще започнете да усещате кога сте на прав път и кога какво не трябва да се прави. Ако сте достатъчно прозорливи, ще разберете и какви биха били последствията от незрелите и грешни избори. Ако не сте и ако се провалите в някой момент, то ще изживеете последствията, ще се позавъртите в циклите на мизерията и болката, но е важно да имате огънят и въздухът в себе си да се изправите и да продължите следващия път, без да се поддавате на слабостите. Водата трябва да е чиста и да тече, земята да е здрава и плодородна също. (Говоря метафорично за елементите в нас.)
      Това е Пътят! Няма друг. Няма как без усилия, борби и избори да станете нещо различно от плазмодий с крайник фурнаждийска лопатка. :D Когато станете майстор ще изглежда за другите, че не изисква усилия (и то така ще бъде, защото е тренирано толкова много години/животи, че е вътрешна силна природа ваша, преобразувано съзнателно в несъзнателно, т.е. градивно осъзнато несъзнателно).

      Сега да оставим морално релативистките лопатки, сериозно отново: нашепващите гласове да направите вредния пристрастяващ навик или дейност, носеща съмнителна наслада или отклоняващи ви от вашия път, могат да идват от различни места (технологични излъчватели под/на/над земната повърхност, нетелесни същности, гъбични организми в тялото, днк команди (родови/расови), ваше собствено хормонално-невронно програмиране, астрологични аспекти, архетипна активация, друга ваша инкарнация, ваш родител, ваш любим човек, човек, с когото сте се ръкостискали/прегръщали последните 3 месеца… засега толкова различни вида съм засичал :D колегите изследователи да добавят ако нещо друго са изживели и прозрели като източник на мисъл-форма към тях). Сега разбирате защо KeyGiver е като някакъв моряк, който е вдигнал някакъв флаг, но другите му казват „той флагът е твоя проекция и не съществува отвъд теб”. Но като тръгна да замахвам с флага и ги ударя по главата като стар китаец с пръчка, ги боли. Ако флагът беше илюзия и не съществуваше, то нямаше да ги боли или да бягат от флага. Извън иронията, осъзнавате ли как ако аудиторията не излезе от илюзорния балон на детето, което си мисли, че няма нищо друго освен него на този свят, няма как да имаме каквото и да е смислено общуване и полезна дейност, камо ли да се освободите веднъж завинаги от Злото и всякакви вредни неща, които въпреки илюзията, че се намират вътре във вас, не сте ВАС! Това е една от най-важните манипулации, която трябва пак да препрочитате, докато не се събудите и космите на главата не щръкнат озарени… :) Това, че чуваш някоя мисъл в главата ти, не означава, че е собствената ти мисъл! Второ, ти си нещо много повече от сбор мисли в главата ти, така че да се поставя под съмнение и разсъдък всичко, което влиза в нас, е от съществено значение за нашия напредък като индивидуално създание. Сега заменете думата мисъл с думата чувство, след това с думата усещане, след това със сетиво и воала, остава следващата стъпка – вдъхновен и настървен труд към Освобождението и Добруването ни. :)

      Изтриване
    6. За съжаление, както съм писал и преди, понякога информацията, която идва от Несъзнаваното или от околната страна, не е чиста и вярна. Особено ако сте в града или тялото не е достатъчно чисто. Все още не мога напълно да опиша и разбера причините, поради които телепатията не работи на 100%. Т.е. имал съм случаи, в които усещам че нещо лошо ще се случи или някой мисли за мен нещо и след това се уверявам, че е така; но има случаи, в които отново усещам с картини или думи идващ поток, който обаче използва познати на мен символи и персонажи, за да ми подскаже характеристики или зодии, или архетипни сюжети предстоящи, което прави телепатичната свръхспособност трудна; има и случаи, в които да речем, ми се привижда как Любимата ще я блъсне кола, но това не се случва; в реалния свят, по същото време, просто е имала такава вероятност с кола, но не е станала, въпреки нашепващите злонамерени мисли; и е объркващо за мен кога нещо е 100% обективна истина, кога е вероятност (дали разиграла се в тази или друга действителност/реалност), кога са внушения от същности, нямащи никаква основа реална… следователно разбирате част от трудностите, пред които се сблъсквам. Има какво още да проучвам, за да изчистя и може би някога в бъдещето систематично и научно (т.е. метафизично) да се обяснят различни принципи и ситуации на какво отговарят, за да е възможно хората след мен да имат някакви указания и да не полудеят съвсем… лутайки се между измислица и овещественост. Притихвайте и ще чуете и видите кога има оператори, стоящи и наблюдаващи ви зад монитори, след това насочете фокуса на Съзнанието (и яростта си) към техниката и същностите, за да знаят следващия път да не прекрачват личното ви пространство и действителност. Бъдете борбени, тренирайте тялото, духа и психиката… и следващата година ще бъде още по-добра! :)

      Злото съществува. Доброто също. Злото може да използва Тъмнината или Светлината като инструменти и концепции, за да разрушава или гради съответно. Доброто също. Не бъркайте Светлината/Тъмнината (които са под шапката на Ин и Ян) с оста Добро-Зло. Не бива да се бъркат и думите поляритет/дуалност, като и двете са чуждици, излишно утежнявайки и обърквайки читателите. Българската дума ‘страна’ е ясна и точна. Даже се вписа несъзнателно прекрасно в описанието на страните на триъгълника, обрисуващ трите крайности на едно Съзнание (в предходна тема).

      Изтриване
  14. Статията е причината за енергийната атака.Това е нещо ново за България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. did0, Приятелю, за пореден път виждаш какво ни коства понякога търсенията и споделянията на истината. Това, което имам да ти предам като ключове – опитът, който споделяш за неуязвимостта е валиден. Изживявал съм го (но за кратко!) в двете му възможни форми: будистката (безформената, без еговата, за която пишеш) и даоиската (с толкова добре подредена структура на телата и съзнанието, че си непроницаем). Чувството е прекрасно (тихо блаженство, желание за живот и помощ на останалите, няма горделивост), но егото и други телесни (и не само) програми се включват и гледат да съборят нивото на Съзнанието. Най-вече опорните точки са вътрешните нерешени травми, родата, любимите хора, изникващи възможности (пораждащи верига от изживявания, съдържащи капани). Знаеш го… живеем го.

      Според мен си залитнал много в недиференцираното състояние (будисткото), което също води до разпад на телесното тяло. Според една от легендите Буда го е осъзнал след едноседмична медитация, наблюдавайки ефекта върху него и събратята си, и затова е променил начина на живот на монасите – няма само да медитират и тялото да бездейства.

      Фактът, че не си набавяш достатъчно калций и не развиваш мускулния апарат, водят до изнасяне на тежестта към костите (които от своя страна се нуждаят от калций и по този начин се води до циклична спирала надолу; наскоро разбрах, че тялото изхвърля калция, който не се използва от него, така че хората колкото и да приемат, не спортуват ли и активират ли мускулите, няма да има положителен ефект). Добрата новина е, че поне не си с наднормено тегло, иначе счупванията щяха да са неизбежни и повторими. Моите приятелски съвети: купи си пълнозърнест сусамов тахан (и ако не можеш така да го ядеш, то нека бъде с автентичен мед – който също помага за структурата на тялото по друга линия (слънцето)) и нагъвай здраво. По-богат на калций продукт няма. :) След това си вземи и таблетки витамин Д, защото сега е зима и почти няма слънце, а витамин Д е важен за усвояването на калция и структурата, както и за имунната система. След това си направи инедия, за да се използва калция за заздравяване на костите. И финалната стъпка е да се върнеш към силови физически упражнения, за да се тренират мускулите и те да поемат всякакви видове атаки, а и да поддържат физическата ти структура, а не костите.

      Продължавай смело, вече ти е с една идея по-леко, защото родителите ти ги няма, нямаш и други близки, така че Злото има ограничен брой маневри срещу теб. Щеше да е интересно (и евентуално полезно) да споделиш повече какво точно се случи.

      Още не съм дочел цялата статия (следователно не съм и тествал метода), така че се въздържам от коментари по нея.

      Скоропостижно оздравяване :) и разумно следващия път, че тези изхвърляния за неуязвимост или каквото и да е задействат най-малкото архетипа колелото на съдбата.

      Нещо хубаво, което съм пускал на блога преди много години, от любима моя игра, дарила ме с толкова неописуеми изживявания, развила на всичкото отгоре и умения:

      https://www.youtube.com/watch?v=GSwATqPUsv0&ab_channel=kattemallo

      Толкова е вложено в създаването на този шедьовър-игра, че е радостно как мога да допринасям и аз сега, ‘на стари години’, към обществото, което и до ден днешен продължава да я играе, останало встрани от фокуса на масата, впечатляваща се само от графики и еднопластови игрови механики. :)

      Успех и на останалите читатели в тяхното бленувано Освобождение! :) И, между другото, не ме карайте да съжалявам, че не си пуснах да играя Heroes 3, а пиша тук. :D

      Изтриване
    2. Пенчо Кубадински1/12/23 12:07

      Здравейте всички,
      много чета и много мисля по темите, които се публикуват и интересно дискутират тук.
      Имам едно генерално питане - желаете и работите за излизане от Играта, но можете ли да обясните на достъпен език - ако няма Игра, то какво ще правите? Какво друго може да има освен Игра - вечна, нескончаема и могъща? Не би ли било скучно без Игра, не би ли било липса на начин да се проявяват (и обратно, да се изживява все едно липсват) качествата на духа/душата/искрата?
      Благодаря предварително, ако отговорите! :)

      Изтриване
    3. Съществуване като океан, а не като сбор от капки.

      Изтриване
    4. Думата „Игра” беше заимствана и навлезе в българското пространство най-вече посредством превода на Матрицата 5 от издателство ПР. Въпреки че съм го ползвал понякога този термин, винаги съм имал (и съм го заявявал) възнегодувание към него, защото води до обезчовечаване и отчуждение, насочвайки фокуса върху забавлението като основна дейност. Маркетинг отделът от Архонти определено така го е представил и въпреки, че има прилики между компютърните игри и действителността ни, първото е едно малко листо от второто. Отговорността и последствията от Живота са несравними спрямо мини подобията дигитални, принадлежащи на виртуалната реалност. Ако захраниш един тийнейджър с идеята, че Животът е просто игра, повярвай ми 9 от 10 ще са най-безотговорните, рушащи, вършещи всякакви щуротии лекета, от които нито ще стане мъж, нито жена, камо ли силен дух. Ако обаче му покажеш с личен пример и го предупредиш, че всяка простотия ще бъде наказана от идеята за вездесъщата държава (изпълняваща временно, в човешкия живот, ролята на Съдника), след което келешът направи нещо неприлично или криминално и бъде пред всички разобличен, че даже и на кол да поседи вързан един ден без храна и вода, да видиш как съвсем различен начин на отношение ще имат хората един към друг и към околната среда. Ще станат човеци и ще започнат да се замислят преди да направят нещо субективно дали има смисъл, дали не пречи на някого, дали е благородно и възвишено, дали… с една дума – ще стане от маймуна хомо сапиенс, след това мъж или жена, и след това силен дух. :) А оттам силна нация, силна раса… и ракията в чашката ми свърши.

      Аз нямам проблем със завършването. :) Аз ненавиждам Матрицата, която е грозната шапка, пречеща на повечето мои събратя и сестри (а и на мен понякога) да Живеем, не просто да „играем” на „прееби другарчето” или „оцелей или умри” в кажи речи почти всички социумски конструкции. Аз Обичам Живота… Нямам проблем да имам човешко тяло и да се разхождам, като през това време, в това „малко изживяване” да проявявам качества. Нямам проблем да нямам човешко тяло. Ще има начини и проявления (докато желая да искам да бъда) да го правя безчет. Но това не е игра, това е Животът в Мирозданието… :)

      Играта не е могъща. Настоящата игра е жалка и жестока. Ще се изсърба попарата, вече сме тук така или иначе, платили си безплатния обяд. Играта не е нескончаема, всъщност тя има начало, а каквото има начало, има и край. :) Пенчо, стига си говорил с аксиоми, които са погрешни. :D Поразсъждавай повече, а вече и по различен начин.

      Знаеш ли колко е хубаво да „живееш скучно”, Пенчо? Един паразит не остава покрай теб. То бива-бива такъв фанатичен праведник, който почти нищо не прави и не участва във „великата игра”, богата с архетипи, роли и маски, социални положения, лостове за влияния, групи, интереси... (забравих парите, мама му стара, ето, добавям ги – има много ПАРИ :D) много е скучно и неприятно. А даже и не изпитваш състрадание към другите, с които все още си в кюпа с единия крак, защото дишаш, и, като да не повярваш, милееш за тях. Имало Любов и Доброта в скуката, да му се не види… Не е възможно, Пенчооо! Следователно скуката не съществува?! Или Хармонията е най-сладката скука на света, съдържаща и болка в себе си? Ще можем ли да излезем от цикъла на pleasure and pain? Ще прекъснем ли това садо-мазо? Колелото на садо-мазото… по-добре звучи от колелото на самсара.

      Свърших гениално… :)

      Светли празници, че много тъмни и луди има на тази Земя за съжаление. Нека се грижим за пламъка ни и мъдро да избираме с кого го споделяме и запалваме, т.е. да ползваме комплекта от сърце и ум, за да сме в центъра на триъгълника, в Златната Среда, грееща и топлеща, носеща благодат… :)

      Изтриване
  15. Всъщност съм на мокра инедия от няколко дена. Осъзнавам непълноценността на храненето си и пробвам с ябълки, които си набрах пред блока, някакъв уникален сорт, който не съм срещал досега. А иначе атаката започна с навяхване на ръката, после имаше директен сблъсък с вероятно пукнато ребро, и в момента имам проблем с отделителната система (затова и гладувам, всъщност нямам апетит и просто не се храня). Трудна е нашата съдба, но вече съм стигнал прекалено далеч и нямам избор на отказ. Но "Небесното Дао е безпристрастно - то винаги е с добрите". И в това няма парадокс...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След като виждам какви атаки има върху мен, представям си какво ли чувства това момиче...

      Изтриване
    2. Пламен31/12/23 08:16

      Аз преди 5 месеца направих само на вода 30 дни.След това захранването беше мамата си трака.Непълноценно.Изгубих 16кг.Излезнаха по тялото ми разни голями червени пъпки,които не ги пипах.Те сами изчезнаха във времето.Имах криза към 12 тия ден ,повръщане и това беше ок,но така и не можах да направя втора криза която да изкорени пороците ми от корен,поне така е по книга на Малахов ,ако не бъркам името.След кризата а и малко преди това имах желание за всичко,от сутрин до вечер вършех нещо,не се спирах..и сега съм пак в изходна позиция,даже и по зле.Пиене,пушене,"червено" хапченце.Даже и в момента съм си сипнал.За капак преди месец човека до мен ме напусна,абе три в едно.Key giver беше написал за долния дантиен,и синхронично хах започнах да се будя около 3 сутринта, защото усещах и събуден вече как съм пробит като кофа и буквално ме изпомпват.Много ми хареса това да си казвам ,"Някой да помогне"а дано ама надали.

      Изтриване
    3. Развитите хора винаги са обект на атаки. Само ти самия можеш да ги спреш като отстраниш слабостите си. Пробвай с този метод за изчистване на идентичности, от собствен опит (вече) знам че работи. Тогава ще можеш съзнателно да вземаш решения, защото хората се управляват чрез това, което не знаят за себе си.
      И аз съм цяла вечер на една биричка и не ми пречи. Постепенно се оправям физически и психически, като дори помогнах на брат ми да разбере че 500 грама на ден всеки ден е болестно състояние и той вече взема мерки. Хубавото е че всичко е в твои ръце, от теб зависи дали ще те изпомпват. Когато един кораб има дупка няма как да не влиза вода...

      Изтриване
    4. Пламен31/12/23 09:40

      Пробвах го, но не мога да визуализирам нищо.Както и ти ми беше отговорил ,че съм спорен и за начало трябва друг,е няма друг.Май тогава въпроса ми беше като анонимен.А колкото до биричката аз съм на твърдо,но това непречи да ти кажа наздраве ,и на всички други разбира се.Колко съм се развил незнам,знам само че кораба потъва и дано намеря достатъчно "матерял"за запушване.Благодаря. И май все пак има помощ.

      Изтриване
    5. Не е визуализация. Просто когато си помислиш за нещо Ума формира винаги образ. Аз разбирам защо употребяваш алкохол и хапчета - за да се почувстваш добре поне за малко. И аз съм го правил. Мога да ти препоръчам да минеш изцяло на веганска диета - боб, леща, картофи, лук, чесън, чушки и плодове. Явно си екстремист като мен. Твърдия алкохол трябва да се спре незабавно, той е отворена врата за паразитни същности и държи с дни. Биричка може. Цигарите не е необходимо да спираш. Аз например съм превърнал пушенето в медитация. За хапчетата - пробвай хлорпротексин - също е червено и струва три лева в аптеката. Пиши ако имаш нужда от помощ, и Ключаря може да ти отговори. Аз просто съм за постепенното спиране, но както си екстремист - може и да го направиш веднага. Днес е подходящ ден, всъщност всеки ден е подходящ но днес много хора ще искат да се променят и е по-лесно да яхнеш тази вълна.

      Изтриване
    6. Не разбирам, Пламене, хора като теб. Т.е. тръгваш да изчистваш себе си и правиш нещо невероятно, даже виждаш добрите резултати, и след това поради не знам какво (заради това ми е трудно, защото не съм такъв) се връщаш обратно към вредните неща. Раздялата разбирам донякъде защо може да те бутне психически и душевно, и затова да искаш да умреш несъзнателно, следователно се връщаш към дейности, които ще те доведат до гроба. Но това не е достоен път. Жалък е. А какво ако се отключи заболяване и след това още 20 години страдаш, т.е. не умреш веднага? Тъжно е откъдето и да се погледне (ще тежиш на близките, ще те доят още 20 години с мисъл-форми на страдание и самосъжаление), така че се взимай в ръце. Фактът, че си тук в този блог, означава че имаш възможността да направиш чутовен възход.

      Ако говорим за починал човек (това беше първата ми асоциация на ума, четейки те), то развий чистота телесна и душевна и ще се отключи умението да разговаряш и се свързваш с мъртвите (будно или насън), така че отново ще си с Любимата, макар и по този странен начин. А когато гушнеш букета, вечността ви чака. :) Стремя се, когато почине човек, да не страдам, защото съм наясно колко чувствителни са (бидейки без физическо тяло) и така както аз не искам да тежа с болките си на друг или други да тежат на мен, то гледам, когато се сещам за починалите, да бъде с добро и да изпращам хубави послания. Те се радват, че поне един от родата е мъдър и е провидял отвъд смъртта, и изразява благодарността и уважението за всичко, което са направили, вместо да плаче и тъгува. А и как да не се радваш за тях, че са се измъкнали, преди да загрубеят още повече нещата. :)

      Ако под раздяла визираш, че жената те е напуснала, но е жива, то най-вероятно й е писнало от всичките незрели постъпки твои и характер, а този акт може да доведе до катарзис в теб, за да се промениш най-накрая и непреклонно да вървиш към по-добър Пламен. Пък в бъдещето, ако е писано и ако ти даде тя втори шанс, ще бъдеш с нея, без да правиш тъпотиите.

      Възможни са много сценарии и причини и тъй като не знам за какво става дума, спирам с тези два варианта. И на двата решението е едно и също, както вече си разбрал. Изплачи каквото имаш в теб, осъзнай причините и смислите зад случилото се, възстанови автентичния си огън (все пак се казваш Пламен) и изгрей като феникс. Хем ще се чувстваш добре, хем няма да бъдеш крава (визирам доенето), хем ще бъдеш добър пример за останалите живи (че и мъртви). :)

      Всеки има възходи и падения. Аз също през последните години, въпреки че се стремя да ги минимизирам, защото е уморително падението като действие и резултат. Важното е да имаш здравото ядро, да си изтупаш задника и да се изправиш. Вселената би се зарадвала. Един паднал ангел, който не иска да пада повече.

      Изтриване
    7. ПС: Аз съм против купешките цигари заради тежките метали в тях. Натоварват бъбреците и черния дроб, което води до по-малко живителна сила. Да не говорим, че вредят на дишащите до теб. Отново става дума за индиректна инвазия. Когато един работник бъде смъмрен от шефа си и не въстане, то индиректно се бунтува чрез цигарите, а и успокоява (заради коремното дишане по време на пушенето). Пушенето само на тютюн е нещо съвсем различно като символика и значение, макар че спирам по темата, защото нямам личен опит, а само теоретични познания. Не съм пушил и мисля това да е едно изживяване, с което ще се гордея като почина, защото ще каза на останалите „ето, успях да имам изживяване, без да го имам”. :D Индиректно толкова съм поел от цигарите, че както виждате, архетипно знам кой защо пуши, без да е нужно аз да го правя. Вярно, че може да има други пластове, но например този на did0 с медитацията, аз мога да го постигна без цигарите. Въпросът е да избере човек инструментите и изживяванията, които не му вредят. Поне аз така разсъждавам. Всички пушачи, които спрат цигарите, след това говорят за повечето сила, която имат, а обяснението е просто на телесно ниво – като дадеш шанс на бъбреците и черния дроб да живеят добре и ти ще живееш добре. :)

      Алкохол не съм пил допреди няколко години, когато започнах да експериментирам. Не виждам никаква полза от него за мен – да, може да отпусне и да подобри усещането за Несъзнателното, но вредата/цената е твърде голяма. Токсичен е и тук съм съгласен с химията/науката. Колкото повече рафинирате тялото си, ще ме разберете. Затова и рядко съм пил, даже наскоро реших да го прекратя – просто ме боли стомаха или главата след това, без изобщо да има каквато и да е наслада или полза. Но дори да ги имаше, аз предпочитам здравето и други подходи, които не взимат от теб, за да получиш нещо, а изискват усилия/труд. Макар че повечето хора, като отидеш на празненство, ще те гледат като голям камък :) аз нямам проблем с това. О, как смея да не се впиша в обществените порядки за празнество? Че и веган е на всичкото отгоре вместо да хапне тази хупава луканка или пържолка. Даже и трансджендър скоро трябва да се става. И инстаграм да си направя, че как иначе ще живея?

      Сладури, едно време какви луканки имаше, ядеш и ставаш юнак голям… :D Сега е лукс – гледам кило хубаво месо 50-60 лв. Моля?! Я да се връща комунизма и да има пасища, че народът скоро ще умре без месо. А аз ще съм извън месоядната самсара (пораждаща определени сюжети и програми), скромничко на ядчици (1 кило е 20-30лв, зависи от къде пазарувате; а за калориите, минералите и витамините да не говорим, че превъзхождат месото)… :D

      Изтриване
    8. Пламен2/1/24 06:32

      Благодаря за отговорите и споделянето Дидо и Keygiver.Това което си усетил на първо четене за смъртта може да е за моята смърт.Преди години получих сърдечен арест за 2 минути и лекарите са ме реанимирали и върнали тук,+ операция на сърце,и оттогава съм на антикуагуланти които трябва да пия доживот.Опитвам се да намеря алтернатива с която да ги заместя,разреждащи билки ,плодове и т.н.Както написа Дидо че съм екстремист ,така е.Нямам и капка съмнение че се самосаботирам ,не е от вчера.Залитам в крайностите и няма център.Алкохола не ми е проблем,макар че идвам от семейство ,поне от мъжка страна на алкохолици.Мога да спра и съм го правил на секундата.Цигари не пуша от 13 години ,само табак.Случвало се е да запаля няколко пъти през тия години цигара,няма такава отрова.В сайта който се спомина имаше тема за табака че предпазва по някакъв начин ,става като изолатор на нервните окончания,незнам дали го назовавам правилно,нещо като жичките които са изолирани в кабела.Бях си свалил от някаде архива на сайта ,но компа ми се скапа и сега нямам идея как да го намеря.Ако някой от Вас има идея да сподели.Благодаря за "гъбоците".Неоценимо е.

      Изтриване
    9. Пламен2/1/24 06:58

      Keygiwer скъпата е жива и както пее Васил Найденов "намерила е другаде подслон".Нямам си мисля проблем с това ,а с начина който ,поне от моя опит с нежната половина как го правят.Когато имаме неща за казване ,мъжете сядат и казват.Жените винаги им трябва "пространство",за да помислят,хах,а на 99% е друг човек.И това ме разбива.Предателството по тоя начин ,не че има друг начин,предателството е предателство.И после както написа трябва да съберем "парчетата"си и да продължим въпреки.Колко лесно и трудно мамка му.Имам "виждане" за хора и места когато съм се центрирал и спокоен.А когато преминавам към заспиване в лявото око става като кинолента и започва филма,с познати и непознати.После питам някой познат ,абе ти какво прави вчера на..няма значение къде и отговора е :ама ти откъде знаеш.

      Изтриване
    10. Пламен2/1/24 07:06

      Дидо благодаря за уточнението за това че трябва да не търся визуализация.ЩЕ го направя,от утре.Хах пусто отлагане ,но трябва да се въстановя от празниците.Почвам и инеядията но за по кратко че с тия хапчета за кръвта става на вода .Силата Здраве да ВИ дава.

      Изтриване
    11. Дейвид2/1/24 23:43

      Непостоянството често се случва, докато не се осъзнае нужното, било чрез лични преживявания, било чрез наблюдение на нечии преживявания и в двата случая със себенаблюдение. Манталитетът да се слагат/създават маски в определени състояния на съзнанието, например при страдание и при радост, и разбирането как се приема това, и как се подхожда към него заслужава внимание, плюс ментален шамар за събуждане и поемане отговорност, осланяйки се на усет, ползвайки всякакви методи, които резонират със себеморала.

      Изтриване
    12. Пламен4/1/24 11:43

      Благодаря Дейвид.Менталния шамар го получих.Разбирам защо се случва всичко ,но заешката дупка става все по -голяма.Себесъжалението е гигантско.Ще се излезе ли от него?Не знам ,но трябва поне да се опита човек.Отстраненост според мен.И отговорност,както ти написа.

      Изтриване
    13. Пламен6/1/24 05:43

      Хах ,да се поправя,дясното око е като екран ,не лявото.И не става всеки път.Нещо много бъркам напоследък кое ляво,дясно.

      Изтриване
  16. Анонимен5/12/23 06:30

    key giver,не може да съжаляваш,когато виждаш как интусиазирани хора се обединяват около идеята за достигане на истината и разобличаване на манипулациите с расата ни и най-вече споделянето,да отворим сърцата си един за друг а личният опит е безценна информация

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен, аз не просто съм ‘съжалявал’, а съм (бил) разочарован и ядосан от тази част от ‘нашето съсловие’ (езотерично), което не е това, за което претендира, че е или иска да бъде. Даже съм предубеден, че не осъзнава духовната си (т.е. будителска) мисия спрямо обществото (с редки изключения). А че настоящото общество не цени будителите си е пределно видимо за всички ни. Почни през учители, мини през свещеници, учени и всички останали поприща (за които в момента не се сещам), занимаващи се с разновидност на събуждане. Стъпките, които се правят от ‘езотериците’/изследователите не само че са малки, но и са бавни в сравнение с времето и проблемите, които имат да се решават от нас. Вярно е, че може да се рационализира и да се каже, че и предходното поколение (и по-предното, и по-по-по…) не са успели и/или със своите „свободни” избори са довели до положението тук, но тази рационализация ако успее да успокои нечие подобие на съвест или ценностна система, то означава, че даденият субект няма устойчива такава, основана на идеали и в помощ и изобщо мисъл за другите (освен личния такъв, ориентиран към джоба)…

      Да осъзнаеш, че повечето Съзнания са счупени (от Матрицата и Злото зад нея) и са на психично ниво от 3-13-годишна възраст, е умопомрачаващо. Още граници хората не могат да прилагат и разбират, не могат да стигнат до разбиране за разликата между субективно, обективно и универсално, какво остава за осмислена, осъзната и дейна борба срещу поробителите (без значение видими или невидими; без значение в коя сфера от социума са). В този ред на емоционалност, да се изгледат и тези две прекрасни видеа на полковника, който вече визира под съсловие/общност целия български народ:

      https://www.youtube.com/watch?v=4LOJdU222cg
      (Не може заради 300 души 7 млн. да се превръщат в трупове и да си лягат сами в ковчега)
      https://www.youtube.com/watch?v=1bCGYismj3c
      (Полк. Николай Марков: 2024 година е свята! През 2024 година България тръгва нагоре!)

      Просто от време на време ми е тъжно, че не видях в миналото (че и сега) онази жар и действия в събратята млади или вече възрастни мъже да се събори, разруши и премахне Злото, разпростряло се над земите ни… Почти всеки бива научен да се пригоди към порочната система и да оцелее, че даже и да задлъжнее с деца, превръщайки се в още по-голям роб, защото детето му ще е слабото място ако въстане. После ще се чудят хората защо не харесвам „тази игра”? Че тя, „играта”, Пенчо Кубадински, е курбан. Познай кои са в казана…

      Така или иначе гневът е необходимо да бъде преобразуван в чист Ян (и действия), минавайки и отвъд състраданието, за да е възможно правилното действие във всеки един миг, с всеки човек и във всяка ситуация. Така че това правя… :)

      Изтриване
  17. Пламен25/12/23 22:18

    Здравейте Всички Хора четящи и споделящи в блога на Dido.Имам питане,молба към keygiver ако прецени и остави линк за "гъбоците" от неговия блог или реши да побликува тук,с решение на Дидо,според мен ще е неоценима помощ.Весели и спокойни дни.

    ОтговорИзтриване
  18. На този линк можете да изтеглите трилогията за гъбите: https://dox.abv.bg/download?id=16d6c4c3e7#
    Най-вероятно did0 отново ще трябва да публикува коментара ми, след като системата си мисли, че ще е спам, защото има линк и е написан от Keygiver. Най-известният спамаджия съм. :)

    Сайтът от втората тема вече не съществува. Добре, че е wayback machine (само че ако не го знаете сайта преди това, никакъв шанс да го намерите), както и че съм запазил снимковия материал, иначе това знание се губеше. :[
    https://web.archive.org/web/20221219150211/http://www.mushroomstone.com/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/12/23 23:22

      Благодаря за трилогията и споделеното в нея от Key Giver! Четох я преди години и силно ме впечатли, търсих темата в последствие , но установих , че вече не съществува в пространството ... и ето я отново ~ така нужна ми сега, за по ~дълбоко осмисляне и нов прочит ! Поклон и благодаря за труда и усилията ви !

      Изтриване
  19. Уви, преди години, когато съставих първите две теми (които не са авторски), аудиторията не реагира по никакъв начин. Беше учудващо и разочароващо едновременно. Или хората правилно са преценили, че предупрежденията ми са важни и не са искали да поемат по този път поради липса на качества и желание да сменят толкова идеи и начин на живот, или другите изследователи са се комплексирали, защото никой от тези, които след това писаха за гъбичните организми, не ме спомена. Сакън, някой да не е по-добър от другиго заради нещо си. А в случая даже не става дума за блестене някакво – просто бях намерил първи информация чужда и я превел. Странно племе са езотериците, но ще го разбереш това, Пламене, в някой неприятен ден. :)

    Темата за гъбите е според мен една от най-важните, защото обяснява общо взето един слой от хардуера, чрез който са възможни не само манипулациите мисловни, но и хормонални. Втората тема съдържа толкова снимков материал, който няма как да не реагираш с едно „ебаси майката, уау”. :) Когато вече човек има информацията, то може да интерпретира правилно червено-белите мотиви, както и извънземните божества, носещи в ръката си гъби, „дарявайки” ги на „простите земляни”, защото ги обичат „безрезервно” (с изключение на някое жертвоприношение).

    Въпреки че в биологията има две групи и аз се причислявам очевидно към едната, която смята гъбите за паразитни и чужди организми, вредящи на всичко живо (на въглеродна основа!), другата група е на почит в официалната наука (която, който си е написал домашното, ще знае че е химера и загина с Вилхем Райх и Никола Тесла :[ ). В ню ейджа и модерната наука се прибутва идеята за психеделиците, което според мен е опасно. Но странно защо са малко езотериците, които се осмеляват да пишат/говорят за опита си с такива организми – какво са изживели, какво отключват, възможно ли е определени психични и физически техни бъдещи черти да са следствие на взимането на „растения на силата”? Трудно е, защото (едно че трябва да се простиш с аудиторията си в най-лошия случай) или трябва да минеш през всички от тези видове растения (което е самоубийствено) – като почнеш през онези кактуси, аяуаски, марихуана и стигнеш до гъбите. Можем ли да ги сложим всички в кюпа „растения на силата”? Тук не се нагърбвам да анализирам или пиша, защото, както бях споделил в друга тема, съм имал опит единствено с марихуаната. Но дори науката, а и наблюденията ми я подкрепят, са анализирали хипокампуса на хора, прекаляващи с нея. Вредата е умопомрачителна, стига да осъзнаваш колко важно е да имаш памет и агресия. В противен случай ще има рационализации и „нови ню ейджърски парадигми”, на които езотеричните хора да кълват. Но цената, която ще се плати?! Или това няма значение, или е твърде многопластово и сложно, че да се обясни, и затова ще се бяга в абстракции, без да могат да се назоват и изследват ясно и точно?

    Да се върнем на гъбоците. :) Започнеш ли борбата с тях – всъщност ще видиш от първата тема, че ракът е следствие тяхно, пърхотът също, както и науката не отрича огромен куп от сексуалните болести, което се връзва перфектно с моята теза за манипулация хормонална и сексуална – връщане назад няма да има. Шокиращо ще е човек да разбере, че нагонът му зависи в 90% от случаите точно от някакъв вид програмиране, а не защото ‘обича този човек’. Затова „химията изчезва” до раждането на детето или до третата година. Но тъй като Любовта е отвъд това, малцина имат честта да я осъзнаят, изживеят, проявяват и подхранват. Да минат отвъд илюзиите, отвъд чувствата, мислите и тялото е най-трудният път. Пожелавам ви го, ако това искате. Ако не, то няма проблем – информацията ще бъде осмивана и не ще се поеме по пътя с противопоставянето на този невидим враг на човечеството. Познай кои сили печелят от това невежество.

    ОтговорИзтриване
  20. Примерите от природата в първата тема са умопомрачаващи и в същото време носят прозрения – да видиш как горките животинки са манипулирани какво да правят е огледало, което да помогне на четящия да се замисли за себе си – мутиралото животно, наречено човек, с наченка на божествена искра, чиято радиация бива изяждана всеки ден – не е ли съучастник несъзнателен?

    ~~~

    И още едно важно нещо искам да добавя. Тези дни, докато преглеждах блога на did0 и четях диалогичната част от темата (почти я завърших :) ), осъзнах за пореден път колко важна е диалогичността! Забележете, че всички терапии от рода на регресии/прогресии, тета хийлинги, метода на Хъбърд, настоящия метод на темата – зависят от диалогичността! Много по-трудно е да поемеш по самотния път и да успееш да видиш и разрешиш сам проблема си просто защото когато си отстрани (или има такова Съзнание, което да те погледне), можеш да видиш аспект/фрактал, който ти е убягвал. Това е лекуващата функция на огледалата, т.е. на отраженията им. Но, както почти? всяко нещо в тази действителност, и те могат да бъдат използвани за неблагородни цели. Един диалог може да отиде в девета глуха, ако няма зрялост и уважение сред участниците, както и ако някои от участващите желае да манипулира развоя на дискусията заради някакви дребни егоистични цели.

    Със затварянето (или дирижираното умиране) на форумите на живо и в онлайн пространството, вече хора като нас почти нямат възможност да проявят себе си по този 100% откровен начин, който няма да предизвика отхвърляне по начина, който би в реалната среда. На мен това и в реалната среда не ми пречи, но се изисква силно ядро и себеосъзнатост да се изправиш и да проявиш себе си, знаейки че ще бъдеш отхвърлян или иронизиран от мнозинството, но пък ще светиш и малцината ще забележат това и ще се осмелят да бъдат себе си също. В противен случай се вижда повърхностното говорене в обществото, което запълва усещането за липса на интимност и самота, извършвайки фиктивен баланс. Осъзнатите индивиди избягват такива разговори и предпочитат самотата или малцината хора, които се осмелят да бъдат себе си, за да могат да общуват пълноценно… :)

    Прекрасна визуална, музикална и текстова композиция, която е по темата:
    https://www.youtube.com/watch?v=KDxJlW6cxRk&ab_channel=DukeDumontVEVO
    Duke Dumont – Ocean Drive (Official Music Video)

    В този ред на мисли, определено за жените (защото на мъжете ни е по-лесно заради социумските порядки) е по-трудно да бъдат себе си (а, за Бога, едно време Жената е била на почит точно заради интуицията и свръх способностите си) в социума. Така че този блог е останал като някакъв спасителен сал, въпреки че не е във вида си на форум (със секции и странициране). Забележете, че всички останали форми водят до някакъв вид сектанство/религия, защото не ти се дава правото да критикуваш дадена тема, която писателят (пардон, божеството) е поставил(о) в блога си. Няма я демокрацията, няма го желанието за свързаност с аудиторията и разбиране на нейните чувствени нужди и реагирането навременно каквато диалогичността под всяка форма пред(по)лага. Едното е изпразване на джобове и ограбване на енергията/силата, другото е взаимно обогатяващо действие. :)

    ОтговорИзтриване
  21. Защо казах, че дирижирано се уби форума като идея на колективно ниво? Отговорът е елементарен – вземете за пример туитър, фейсбук, инстаграм или друго цензурирано и окастрящо откъмто думи виртуално пространство (за народното пространство, заето от парцалени и продажни кукли, неразбиращи от смисъла на думата политика, даже няма какво да се пише) и ще забележите каква вреда на психиката и възможностите за диалог е това към младото поколение. То не може и не иска да чете коментар по-дълъг от 100 думи, камо ли да седне и да напише два параграфа, разсъждавайки (и то логично!) върху теза/тема. В древна Гърция не са били прости хората…

    Помислете колко от решените проблеми са били следствие на водене на диалог със Съзнание, което иска да помогне, изслушва, има опит и след това дава правилните насоки за разрешението му. Остава осмислянето, осъзнаването и интеграцията от първата страна. Механиката на лечение звучи и е елементарна, а разиграването дали ще е под формата на регресия, диалог, протоколен въпросник и т.н.т. не е от съществено значение. Една тема е възможно да се реши по много начини и с много инструменти. :) Вярно е, че има и теми, които изискват малък на брой решения, но това според мен се дължи на отдалечаването от универсалите, т.е. забиването в такава крайност, че само друго крайно решение/действие може да помогне на Съзнанието, за да се върне към центъра. :)

    Да се завърши отново тематично и красиво тази година:
    FKJ - Ylang Ylang
    https://www.youtube.com/watch?v=EfgAd6iHApE

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пламен31/12/23 04:26

      Благодарности на Key Giver и Дидо.И на всички Вас че споделяте.Дейвид това което написа е точно в целта,според моето усещане.Ама то трябва и работа,поне при мен .

      Изтриване
  22. Анонимен30/12/23 06:39

    Key Giver и Дидо, Благодаря ви, че споделяте това безценно познание!

    Фокус в настоящето ли е основополагащо да се отиде отвъд ума, тялото и всички манипулации, за да станеш осъзнат? Опитвам се да го правя от години, но е пълен провал - умът ми обича да разиграва безброй различни сценарии за мен и колективната реалност и не мога да устоя на това.

    Извинявам се ако вече се е коментирало.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Струва си минимум да прочетеш в Wikipedia за бушидо, а след това да се купят книги, свързани с тази философия, съдържайки още примери, чието натрупване да те вдъхнови до степен, при която да се решиш непреклонно да интегрираш осъзнатото възвишено, докоснало ума и сърцето ти, каращо тялото да трепти по онзи неописуем начин, че вървиш по Пътя на Истината и Доброто. :)

      Да си тук и сега включва мисъл-формите, чувствата и усещанията на тялото. Проблемът на повечето хора (и твоя в случая) е, че се потапяш в тях, забравяйки да погледнеш леко в страни същината на всички тези сюжети. Да намериш смислите в тях и причините защо и кога изникват в теб. Едва тогава ще се освободиш, без дори да е нужно да ги разиграваш. Това е Път, който малцина разбират. Той е аскетски по природа, носещ мъдрост, без излишни болки и цикли, защото се минава отвъд разиграването, разбира се символиката и значенията преди да направиш грешките или разиграеш пътя, че да стигнеш до смисъла постфактум. За да бъдеш в такова състояние на Съзнанието се изискват необходими добродетели и умения. Отнема години придобиването и усъвършенстването им. Това е вярно за всяко едно начинание – без устрем, желание и време, посветено на целта, няма как да се получи това, към което се стремиш.

      Аз също много години наред се мъчих с циклични умствени сюжети и страдах за неща, за които като се върна в момента осъзнавам, че съм можел да ги прекъсна по-бързо, ако не бях слаб, незрял и неук тогава. Но тази ретроспекция няма много смисъл :) , защото аз сега съм това, което преди не съм могъл да бъда, така че няма как да съм бил в миналото настоящия си аз. Понякога едни уроци ги мъчим години, друг път животи. Въпросът е да имаме свързаност с Духа, да можем да разчитаме знаците на Дао, да се вслушваме в мъдростта на хората/книгите, които предлагат този опит и решения. В противен случай ще ти отнеме години, за да се справиш сам. Достойно е, а и за някои теми ще се наложи да си първия, защото никой друг не е стигал или споделял как да се справи човек, или просто е изгубено това познание.

      И като имаш предвид, че Матрицата/Системата имплантира в хората модела „утоли желанието и прави всичко – виж какво разнообразие от изживявания и форми има”, и като добавим предходните ти животи и избори в настоящия, е разбираемо да ти е трудно да се отскубнеш от консуматорския и хедонистичен възглед. Добре, че е тялото, което да възстанови нивата на допамин, но затова се изискват отново стъпки. Инедията е едно решение. След втория ден хормоните се връщат на мястото си и е разбираемо да се чувстваш леко встрани от потока на „живота” (матричния такъв, затова има кавички). Сама по себе си, изпълнена правилно, Инедията ще доведе не само до почистване на тялото, до възстановяването му, но и до подобряване на съюза с останалите ти аспекти (душа, дух).

      Научи се, когато има сценарий в главата ти, да не си изцяло фокусиран върху него, а все едно гледаш филм отстрани. Фокусът може и да е върху долния дантиен (под пъпа). С натрупването на сила (чуждицата е думата ‘енергия’), което ще се случва защото не участваш в сценариите и не си я пилееш в други вредни дейности, ще се отключат способности. Една от тях ще ти даде възможност да видиш източника на тези сценарии, нахлуващи в главата ти. Възможно е да са много – бях ги написал в предходен коментар.

      Изтриване
    2. Общо взето, карам всеки, който е начинаещ (или дори напреднал), да приеме като аксиома твърдението ми, че поне 90% от идващите мисъл-форми или усещания на тялото не са негови лични. Трудно е хората да го осмислят, камо ли приемат и след това проверят сами това твърдение, защото възприемат за вътрешен свят всяка попаднала отвън, загнездила се мисъл, или още по-трудно уловимото: днк програма (колективна и/или родова). За да обърнем този процес, който не знам дали има цялостно обръщане, защото разширяването на Съзнанието, което е следствие на вътрешния труд, води до умението ти да улавяш чужди мисъл форми, без значение в коя действителност и измерение се намират. Това е следващият слой „игра”, който има отново какво добри, така и недобри перспективи. Откъсването от определени сфери на влияния (хора, същности, егрегори, ахретипи, планети) е трудно, но вече ще имаш умението буквално да виждаш източниците на това, което се опитва да завладее ума, а оттам и тялото, и душата. Духът е непроницаем директно. Индиректно е чрез останалите компоненти.

      За тези, които вече са на този етап: улавяйки определени мисъл-форми, които въпреки че са чужди и го знаете, е белег, че съдържат слабо ваше място и затова част от вас резонира на тях и се появяват в ума ви (или е атака от същност/човек/технология, която насочва пряко потока си). Осъзнайте кое е, прекъснете с воля и намерение връзката (ако е деструктивна).

      Ето един прост личен пример – тъй като съм разрешил на всякакво! ниво темата с веганството (т.е. няма противопоставяне между ум-чувства-тяло, даже съм осъзнал на ниво дух, че това е Пътя ми), то вече не улавям мисъл-форми, че на някой съсед му се яде кюфтета. Дори в преходния вариант, да го имаше този период, то вече отсъства. Няма да забравя примера, който съм давал в миналото. Как успявайки да уловя егрегора за козунаците покрай Великден, същата мисъл-форма беше се опитала (секунди по-късно) да обладае ума и на Любимата, на която „просто от нищото й щукна идеята за козунак” (въпреки че осъзнава, че няма полза за тялото така направените купешки козунаци). И въпросът тук е кой какви принципи има, дали ще се поддаде на мисъл-форма, която задейства верига от предходни телесни наслади/болки, свързани с темата, провокиращи действие. :) Волята и останалите умения и добродетели се каляват и развиват и в такива ситуации, че и в по-тежки. Така че винаги стигаме до свободния избор, ценностна система, принципи и решения спрямо получена информация/стимулация.

      Друг пример – технологичен излъчвател, който кара хората дали да гласуват за партия Х, или да си боднат инжекция против кр0мид – по принцип се случват през нощта или на границата на двата свята точно когато се връщам към тялото, и е комично, защото знаеш че това са нелепи мисъл-форми, които са импрегнирали пространството и заради свръхсетивността улавям (от една страна като защита за мен, за да осъзная ако следва в буден режим активатор, че тази мисъл не е чиста и не е лична). И какво се случва в този случай – тъй като си имам изградена ясна позиция дали за политическия субект или кр0мида, то няма да се поддам на тази мисъл-форма и няма как тя да пробие отвътре аурата и многоаспектността ми (т.е. няма умът да бъде обсебен от идеята да гласува или да си набие инжекция, че да оцелее; тялото няма да реагира със страхови чувства и прочие).

      Изтриване
    3. Мисля, че тези примери достатъчно добре показват двата случая – или си отворен и улавяш нещо чуждо, но заради силното ядро просто си остава като един факт (филм) и го оставяш, бидейки свободен, или направо не резонираш с нещото, защото разликата е толкова голяма, че пак няма как да пробие евентуалната атака. Защото това си е атака, драги хора. Това е нагло вмешателство в личното пространство на човек, без последният да го иска или да е за негово добро. Така че хората е необходимо да разберат, че откакто стъпват на Земята, то направо влизат в бойна арена. Може да бъде другояче и това зависи от нас. Все пак, в унисон с бушидо, бъдете силни и тогава негодниците не биха се осмелили, защото знаят какво ще се случи, като извадите меча и въдворите мир. :) Тъжното е, че има твърде много негодници, но пък тъкмо острието няма да затъпее, че и ние покрай него. :D
      Когато умрем, ще бъдем на място, което ще е в унисон с нас, освен ако пак не пожелаем да се върнем по-долу.

      Радвам се, че и did0 осъзна значението на „противоречивото/парадоксално твърдение”, което стоеше най-отгоре на блога ми: „Небесното Дао е безпристрастно. То винаги е с Добрите.”

      Изтриване
  23. Фокус в настоящето си е чисто Бушидо. Живот с всяка глътка възраст....
    Ставащ осъзнат когато нямаш друг избор. Всяко друго решение ще води до още лъжи и ще ти е непоносимо. А какво става когато сценариите в главата ти се разиграят наистина? Навремето винаги знаех кой въпрос ще изтегля на изпит и съответно наблягах на неговото научаване...

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен30/12/23 16:03

    "Всяко друго решение ще води до още лъжи и ще ти е непоносимо." Непоносимо ми е, но и умът продължава да си го иска. "А какво става когато сценариите в главата ти се разиграят наистина?"
    Те се разиграват само в главата ми, защото не кореспондират с реалността и с личността, която съм.

    Благодаря за отговора!

    ОтговорИзтриване
  25. Дейвид31/12/23 00:19

    Като допълнение към отговора на did0, на въпроса ти:
    Трябва да си изясниш какво за теб значи настояще, "процесът" - кой съм аз - води до осъзнаване и отговор на всичко.

    ОтговорИзтриване
  26. Дейвид2/1/24 23:52

    Едно питане към did0 и Key Giver. Какво е его?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С оглед на тази статия и обясненото в нея Его е комбинация от различни идентичности. Децата, особено малките, нямат Его, то се формира от Системата/Матрицата, за да се реагира по определен начин на определени "дразнители" чрез определени идентичности. Тези идентичности могат да се интегрират в едно и тогава се получава Егото. А може и да се пуснат всички и тогава имаме липса на Его. Във втория случай нищо не може да те нарани защото няма кой да бъде наранен. Оказва се че все още имам частично Его, щом понесох атака. Тоест имам още две идентичности за пускане/изчистване (аз си знам кои са, това не касае Читателите засега)...

      Изтриване
    2. ...( към Дейвид)...личностното развитие трябва да спре !!!...нужно е хомогенизиране 😉...прибави се към сместа, като допълнителна съставка ..овкусител , подобрител ..; резонирай , разбъркай се , загуби индивидуалността си ..; позволи си да надраснеш личното ...в опечен и изяден 😋...

      Изтриване
    3. Анонимен3/1/24 16:15

      Че как се живее без човешка идентичност/его? Възможно ли е въобще?

      Изтриване
    4. Възможно е, будистките монаси го постигат накрая и после си тръгват оттук, защото няма какво да отразят.

      Изтриване
    5. Анонимен4/1/24 02:01

      Дидо,относно будистите монаси може да е така,но и не и за да разгледаме в дълбочина темата ще споделя моите наблюдения за егото.Мисловният процес е безспирен тъй как и възприятията ни а когато те се оформят от външни източници догми религии авторитети,ограничават,смаляват истинското познание и се компресират в точка или наричайки я его,един отделен аз,личност,от мисълта.Имаме мисъл и мислител,разделение,което поражда конфликт,тоест създали сме илюзия,възприемана за истина.Мисълта,съзнанието не обхваща всичко,каквото е а е лимитирано оформено его личност,илюзия за нещо отделно.Страхът да не счупим рамката,зад която е ,,неизвестното,,ни придържа към сигурното,кое сме приели за познание или неправилната посока,в която насочваме енергията на страха,нужна за оцеляване на тялото,обърната за разрушаване на цялото на отделни парченца.Ние се страхуваме да не изгубим туй парченце,сформирано като его,личност,заблуждавайки се,че то е туй което ни отличава от другите а всъщност то стои между нас и всичко останало.Идентифицирайки се като нещо отделно вече сме създали разделението центъра ,разделен на две мисъл и мислител,стрелец и жертва творец и творениение несъзнавайки,че сами създаваме всичко това.А егото удовлетворява само себе си,отъждествявайки се със себе си скъсвайки взаимовръзката с всичко,цялото отделяйки се за себе си,създавайки липса,конфликт,за да оцелее разглеждайки добродетелите,забелязваме все по често тяхната липсаопитвайки се да ги заместим с практики семинари гутута все отделни парченца,мислейки че прибавяйки ги ще се оцелодтим,неразбирайки че попадаме отново в капан от илюзии вместо да премахваме,изчистваме и разширяваме,пътят към същността ни,свободата,сами ставаме роби на собствените си мисли и създаваме затвор,в който има затворник и надзирател,несъзнавайки,че сме и двете.Тема,която не престава да ме вълнува и дълбая навътре към необятното,разрушавам пластовете на отделеност,пътят на оцелостяване,самопризнание,осъзнаване,чийто резултат виждам като по-качествен живот но не само за мен а всички живота се превръща в едно вълнуващо изживяване,включващо и сладкото и горчивото и доброто и лошото,илюзорно разделени,отделени,раждайки неприемане на другото(различното)като краен резултат от изживяното и съответно то да бъде унищожено .Ето това е света,в който днес живеем от гледната ми точка и анализ облечен в думи,най-близки описващи състоянията и изводите на неизчерпаемо знание,до което можем да достигнем,същностното

      Изтриване
  27. Анонимен3/1/24 14:40

    did0.моля поясни за атаките,щом егото е свързано със самоличности или роли, с които се идентифицираме,разбирам го емоционално и ментално,то как са свързани с физичното тяло.Щом детето е чисто и не е сформирало его от натрупване и възприемане на модели на поведение как би обесник щом от раждането ми съм отрупана от тъй наречени магии,преминавайки към енергийни атаки до момента като съм на възраст 59 години в момента.Личното ми обеснение е,че изхождайки от момента сега се знае,кога и къде ще се роди дадена реинкарнации ,като дори е възможно това да я следва от по-високи от 3D измерения(или разгледано едновременно).Не се определям ,като жертва,но определено тези случвания ме провокират да търся отговори,чрез които ще изляза извън стериотипа
    на програмираните модели.Атаките ми са свързани с рептилова раса,точна спецификация все още не зная,но като направление съм на прав път,също предполагам е възможно за генетичен материал,но за това не съм все още напълно сигурна.Моля ключаря ако смята,че темата е полезна за разширяване да се включи с мнение,ще се радвам да чуя и други гледни точкиКолкото до атаките чрез съоръжения според мен оказват влияние когато човек не е осъзнал мисловните си модели и няма себепознание,наблюдение върху мисли,емоции и тяло.Тук засягаме атаки върху физично тяло,които според мен не са ,,масови,,но инераь орането ми по какъв начин да свързани с егото.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знае се кога и къде ще се роди инкарнация. Може дори да е в миналото на друг клон от дървото на Играта. Може да запазиш интегрирана идентичност, а тези идентичности които не се вписват в интеграцията да ги пуснеш/изтриеш.
      Малките деца нямат Его, но имат самоличност - това е тяхното Ядро с точно определена честота. Както каба гайдите, винаги има една ниска носеща честота, която не се променя през цялата песен. Така че те имат Индивидуалност, но нямат Его. В течение на живота Системата изисква изграждане на идентичности за да може да се управлява Играча. Когато Играча успее да махне идентичностите остава неговото Ядро и той сам може да избира къде , как, и дали да участва в дадена Игра.

      Атаката при мен беше чисто технологична и произхожда по местоположение от остров Буве до Антарктида. Води се ненаселен, но всяка статия се прочита първо оттам според Гугъл. Просто трябва да удържиш и да интегрираш. И да пускаш идентичността, която поема атаката. Защото тялото е цялостно, но идентичностите са различни. И се получава нещо като филма Split - много личности в едно тяло. Което може да се наблюдава чрез Ядрото, което е неспособно да отрази атака.

      Изтриване
    2. Анонимен4/1/24 05:26

      "Малките деца нямат Его, но имат самоличност - това е тяхното Ядро с точно определена честота. Както каба гайдите, винаги има една ниска носеща честота, която не се променя през цялата песен. Така че те имат Индивидуалност, но нямат Его."

      Не е точно така. Малките деца нямат нито Его, нито идентичност. Имат Дух (евентуално) и Душа (миналите животи). Те са в състояние на сливане с майката, утробата и архетипът зад тях. Отделянето започва някъде около две годишна възраст, а при нарцисизма този процес е нарушен. В течение на живота човек придобива Его, но никак не е задължително да придобие Идентичност. Обикновено повтаря (и предава на поколението си) родовите команди и комплекси.

      Изтриване