Nefarious / Нечестив

 

 


            Вече изминаха няколко месеца откакто изгледах филма Nefarious, и оттогава го гледах още няколко пъти. Това е един от малкото филми излезли тази година и които заслужават специално внимание и анализ от моя страна. Има и други филми, демонстриращи функционирането на Мултивселената, но за нейните принципи съм писал достатъчно и тези филми не казват нищо ново. Като най-симпатичен ми е един сериал, който се казва Loki.

            Но защо Nefarious предизвиква специален интерес в мен? Защото подробно и в прав текст разкриват два от начините за превземане на Съзнание отвън. Най-общо филма разказва за диалога на осъден на смърт затворник с психиатъра му, който трябва да прецени дали затворника е годен за екзекуция. В течение на разговора става ясно че затворника твърди че той всъщност е демон с името Nefariamus, което означава He who is Nefarious - този който е нечестив. Всъщност Nefarious е анаграма на A Use For In, като този демоничен характер ни разкрива точно това - как да се обладае човешко Съзнание от външна сила. Друга анаграма е Era Fusion, показваща и ерата в която човечеството живее. Като Nefarious ни показва двата основни начина за обладаване на човешко Съзнание. Мисля че тази статия ще помогне на хората как да се предпазват от външни влияния, както във всекидневния си живот, така и на най-разнообразни курсове за придобиване на специални умения. Не пиша директно за RV метода, а за всички видове курсове, в които се твърди че се придобива специално умение. Тук влизат и аякуаска церемонии, шамански пътувания, гадаене, гледане на карти и т.н.т.

            И така, на първо място според Nefarious превземането на едно съзнание в общия случай е процес. Този процес тече незабележимо през годините и околните не го забелязват. И този процес включва пет стъпки - extreme temptation, obsession, infestation, possession и subjugation. Преведено това са: крайно (екстремно) изкушение, мания (фикс идея), заразяване (екстремно присъствие), притежание (владение, имущество) и пълно подчиняване (поробване). Всеки от етапите надгражда предишния, тоест това не са абсолютни степени, а просто „табели по пътя” към пълното заробване. Всъщност една външна за Съзнанието същност/Идея може да е достигнала до последния стадий - заробване, но да не го упражнява. Вместо това Външната Същност (ВС) може да избере който и да е от останалите етапи - този който предпочита. ВС може да е демон, ангел, бог, дявол, архонт, извънземен, ИИ, друго Съзнание (гуру) и т.н.т.. Пиша ги с малки букви не защото не съществуват, а защото това не са имена, а категории същности. Споменах само най-популярните.

Трябва да се разбере че етапите на превземане от Светлата полярност са абсолютно същите както и при Тъмната полярност. Крайните светли и тъмни етапи на поробване с техните характерни черти са:

- extreme temptation - Изкушаваш се да станеш екстремно добър към всички, независимо дали са добри или лоши, да придобиеш черти на „святост”. Във крайния Тъмен вариант си изкушен да станеш пълен Егоист, да вземаш от хората всичко, което можеш за себе си (и за хората на които държиш, като те са много тесен кръг, обикновено най-близкото семейство). Тук можеш да пробваш и да се откажеш, слушайки Сърцето си, което винаги знае кое е полезно и кое - вредно за теб. А може и да е само "мисловен експеримент" - „Какво ще стане ако ............”. И да спреш дотам, без да го осъществяваш. Всъщност изкушенията са в седем категории, известни като седемте смъртни гряха от Библията - похот, чревоугодие, алчност (скъперничество), леност, гняв, завист, горделивост (високомерие). Всеки може да ги изследва самостоятелно.

На макрониво, като човешка цивилизация, вече и най-лудата и непостижима някога идея вече може да се постигне, дори и седемте смъртни гряха вече са ежедневие. Само преди 20 години беше немислим брак между еднополови двойки, а сега това е реалност на много места по света. И това е само един от примерите. Така че този етап за човечеството отдавна се е осъществил.

- obsession - Това поведение да си добър с всички води до манията че си по-добър и специален от всички останали. Това често води до краен алтруизъм, раздаваш всичките си вещи (виждал съм такъв човек в психиатрията), без да оставиш нищо, дори необходимото за теб. По същия начин при тъмния краен вариант имаш мания да притежаваш колкото може повече на всяка цена, за сметка на останалите (и такъв човек съм срещал в психиатрията - клептоманка, която въпреки че имаше всичко необходимо - крадеше от останалите). Принципа на който се гради „нашата” цивилизация е „Колкото повече, толкова повече”. Алчността в момента е почти повсеместна, вижте само цените на стоките в магазините. И това не са естествените цени на производител + да речем 10%, а два пъти по-големи. И това е в целия свят. Специално за Велико Търново масово апартаменти и къщи край града се предлагат за продан на тройна и четворна цена от цената на закупуване + ремонта. Знам това, понеже брат ми се опитва да работи като брокер на недвижими имоти а с тези цени пазара се е сринал. Дори знам от опит че за парите, за които можеш да си купиш апартамент в града, може да се купят 4 апартамента в селце до Валенсия на брега на морето.

Самото съществуване на икономиката се основава на постоянната печалба на една фирма. Никой не работи просто за да може да живее нормално и достойно - той и неговите работници, всеки иска още и още. Дори наскоро познати на племенника ми се върнаха от едномесечна работа на морето за която им се плати двойно по-малко от договореното. Така че общо за човечеството етап на obsession е постигнат и то от страната на Тъмната полярност. Ако някой почне да си раздава имуществото, обикновено бива тикнат в психиатрия от алчните си роднини (и на това съм бил свидетел в психиатрията). Заболяването се води „мания” или „маниакална депресия”.

- infestation - На база на предходната мания почваш да пропагандираш навсякъде кое е правилно и кое не е. Това важи и за Светлата и за Тъмната полярност. Търсиш съмишленици със сродни убеждения и гледаш максимално да разшириш базата си. Така се създават църкви и култове. Например Г-8 е групата на осемте най-богати държави - същото е. А в момента най-пропагандираната идея в света е тази на Демокрацията и Либерализма. Които в основата си не съдържат Моралност. Тази всеобща Неморалност е необходимо да се повтаря постоянно, защото Лъжата има нужда от постоянно повторение за да работи. Тук можем да включим като пример пропагандата на нацистите по време и преди ВСВ. А сега можем да видим същата пропаганда в мейнстрийм медиите, които постоянно тръбят че неестествените неща са всъщност естествени и присъщи на всеки човек.

- possession - на този етап си изцяло притежание на Матрицата. Тук хората са готови да станат мъченици за маниакалната си кауза (в случая на крайна светла полярност) и са готови да станат роби, (масови убийци, атентатори-самоубийци, самотни масови стрелци в училищата  на Америка и т.н.т.) на маниакалната кауза на тъмната полярност. Изграждане на паравоенни организации също влиза в тази категория. В случая на държави - наблюдавайте случилото се между Русия и Украйна преди войната през тази гледна точка. Те са били на този етап и са го преминали успешно от гледна точка на Тъмната полярност. А това става и в много други страни в света - Израел и Палестина, Пакистан и Индия, Китай и Тайван, масовите безредици във Франция и т.н.т.

- subjugation - Тук вече отсъства каквато и да е свободна воля за предприемане на самостоятелни действия. Твърде късно е. Например средновековните християнски монаси са се самобичували до смърт в тази фаза. Това е мъченичеството на Светлата полярност. А самоубийствените атентати и жертвоприношения са характерни за Тъмната полярност. На междудържавно ниво това е вече е война между две държави. В момента такава се води между Русия и Украйна (като У Крайна означава страна в края си). На ниво цивилизация сме на прага на Световна (термоядрена) война. Човечеството е изцяло институционално поробено, при което Тъмната полярност просто трябва да реши кога да започне ТСВ. Тоталната поробеност на човечеството от Тъмната полярност е налице, но просто Тъмните са решили все още да действат от четвъртата фаза.

            На второ място според Nefarious превземането на едно съзнание може да стане и чрез изричното съгласие на превземаното Съзнание. И тъй като психиатъра е атеист, той наивно дава съгласието си. Nefarious обаче е търпелив, знае че доктора е вече негов по право, и не го обсебва. Вместо това му показва сринатото Съзнание на тялото-носител и тогава ясно проличават двете Съзнания, обитаващи Тялото. Това на демона е с тикове (каквито съм наблюдавал и аз в психиатрията при някои болни), а това на приемника заеква и трудно може да се изразява от страх. Изяснява се и че самия психиатър вече е убил майка си чрез законна евтаназия. По време на разговора между демона и психиатъра доктора за втори път става убиец, като точно по това време неговата приятелка прави предизвикан аборт с неговото съгласие. Става ясно и какво всъщност иска Nefarious - да бъде екзекутирано тялото приемник защото вече си е свършило работата, психиатъра да издаде Тъмното Евангелие (което Nefarious е написал в килията си и за което доктора не знае) и когато Nefarious възкръсне в ново тяло, доктора да стане негов апостол. В замяна му предлага власт над целия свят. Нещо, което Христос е отхвърлил, защото светът може да се дава само от този, на който принадлежи. Надзирателя на затвора претърсва килията и намира книга с живота на доктора, с факти, които дори самият той не знае и го уведомява за това. В отговор психиатъра извършва третото си убийство, признавайки осъдения за годен за екзекуция от страх за собствения си живот. И за да се увери че е постъпил правилно, той решава да присъства на екзекуцията.

            На самия електрически стол Nefarious пита доктора съгласен ли е със сделката и когато получава несъгласие, тялото носител е умъртвено. Чак тогава Nefarious използва съгласието на психиатъра и го превзема напълно, карайки го да се самоубие с пистолета на един полицай. Но пистолета засича три пъти в отговор на горещата молитва на един атеист.

            Тази статия може да се тълкува от всеки както на микрониво (личния живот на Читателя) така и на Макрониво (което се опитах да опиша отгоре, отгоре, за да не плаша хората). Важно е да се отбележи че тази информация не трябва да се приема със страх и отчаяние, колкото и напред по веригата на обсебване да сте, винаги има Път отвъд това нещо. И това е опознаването на Себе си и преоткриването на това, което будистите наричат Средния път, Златната среда. За Баланса е характерно пребиваване временно и само пожелание на първия етап - extreme temptation, без това да преминава в мания, а просто като жизнен опит. Както това, което описа Ключаря в последните коментари към "Ползата от общуването" за срещата си с жената с водката. И съответно опита му с неговата Приятелка. Опознаване на Изкушението и неговото отхвърляне. Защото пуснеш ли се по пързалката, пътя нагоре винаги е по-труден. Баланса вече не е вземане на страна, а "Опознаване на себе си". И Баланса не преминава в по-горните от extreme temptation етапи, защото опознаеш ли себе си, разбираш че притежаваш всичко необходимо - "Йода: - Обучение не ти е нужно. Каквото трябва вече знаеш...".

И разбира се, НИКОГА не отдавайте доброволно себе си и силата си на каквато и да е Външна Същност. Това няма как да свърши благоприятно за вас, а в края на краищата ще бъдете захвърлени като ненужен парцал след като свършите това, за което сте се съгласили. След време ще можете да се възстановите, но загубената от вас енергия няма да се върне, защото сами сте се съгласили на това. Независимо дали това е станало постепенно или чрез изрично съгласие. Надявам се много хора да погледнат навътре в себе си и ако разпознаят нещо от написаното за валидно за тях, да намерят сила да достигнат до автентичността и естествеността си.

И в сегашните времена е ключово да развиете необходимата доза Недоверие към всичко заобикалящо ви, независимо дали е преживяно или прочетено. Доверието, както разбрахте от същността на статията, е най-скъпоценното нещо, което притежавате. И от вас зависи дали ще го дадете на някого или ще развиете доверие в себе си.

И накрая ще вмъкна интересни факти за снимането на самия филм, предоставени ми от една Читателка: „Някои от предизвикателствата по снимането на филма бяха, че федералното правителство на Оклахома почти закри проекта поради стачка, въпреки че не бяха изразени оплаквания, електричеството спря, звуковият миксер изгоря, случиха се девет автомобилни катастрофи, въпреки че екипа е под 100 шофьора, Стив Дийс получи киста под ръката си, актьора, изиграл затворническия свещеник, разви превит и разкъсан апандисит и покрива на една от сградите беше изтръгнат по време на буря.” Така че само това говори за важността на информацията във филма.

 

47 коментара:

  1. Анонимен24/7/23 01:34

    Чудесен пост и много хубав филм! В случай че някой има съмнения, ще потвърдя и аз: нещата описани в статията и във филма са съвсем реални, като етапите и резултатите от превземането също са правилно описани. Единствения недостатък на филма е, че пропуска да покаже как се излиза от нещо такова. Но did0 е обяснил.

    Ще добавя, че ветровете по време на заснемането, които пречели на продукцията, в крайна сметка се превърнали в най-силната вятърна буря (windstorm) в историята на щата Оклахома. Това казва католическият екзорсист, интервюиран тук: https://youtu.be/kOvMyZRKwug

    Човекът също е имал някои преживявания покрай филма. Струва си да се изгледа цялото интервю - дава добра перспектива, а накрая става нещо интересно, с недвусмислено точен тайминг.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, към края на видеото гласът на свещеника заглъхва и трудно се чува. А и камерата леко се измества. Тези неща не са случайни.
      Аз също имах проблеми с публикуването на статията, като се получи едва на третия път. И дори тогава се публикува без заглавие. Аз обаче съм упорит и накрая успях да я пусна точно както исках да изглежда.

      Изтриване
    2. Днес, като се събудих, сътворих следния монолог, който накрая разбрах, че ще е от полза за останалите, като бях както радостен, така и изумен от умението ясно и точно, чрез 2Д геометрични концепции да е възможно предаването на знание за разбирането на определени концепции и взаимодействието им. Обогатяващо четене, осъзнавания и евентуалното им интегриране. :)

      Представете си (а още по-добре е с лист и химикал да начертаете) три точки, образуващи равностранен триъгълник. На най-горната отговаря Свободата, на лявата Познанието, а на дясната Добротата.

      Ако Съзнанието на човек бива завзето изцяло (или доминирано предимно) от дясната страна (където стои Добротата и производните й концепции), се създава енергиен и психически дисбаланс, който най-кратко бихме нарекли Светла полярност. did0 и Н. са писали достатъчно затова в техните теми. Няма нужда от пространствени словоизлияния от моя страна.
      Казано накратко и спрямо останалите два контрапункта/точки – в най-екстремното си състояние Светлият човек ще погазва Свободата на другите (въпреки добрите му намерения и желанието да накара другия човек да поеме по ‘правия’/светлия път) директно (чрез видими и ясни действия) и неосъзнато (сляп фанатизъм, отричащ допускането, че другите могат и да не искат да напреднат или това да им е пътя – моя многогодишна грешка). Светлият човек ще отказва да чуе и възприеме друго Познание. По този начин Съзнанието ще е капсулирано в този десен ъгъл на триъгълника, който несъзнателно ще привлича левия ъгъл на други триъгълници.

      Ако Съзнанието на човек бива завзето изцяло (или доминирано предимно) от лявата страна на триъгълника (където стои Познанието и производните му категории), също се създава енергиен и психически дисбаланс, който най-кратко бихме нарекли Тъмна полярност. did0, Н. и KeyGiver са писали достатъчно затова в техните теми. Няма нужда от пространствени словоизлияния от моя страна и повторения – вече би трябвало да е изчетено, осмислено и евентуално интегрирано всичко или поне части от всичкото.
      Казано накратко и спрямо останалите два контрапункта/точки – в най-екстремното си състояние Тъмният човек ще погази Свободата на другите (използвайки познанието си чрез лукави и подмолни начини, търсейки съгласието, за да предотврати отчасти или напълно кармата, за която има познание) и ще жертва своята собствена в името на трупане на още познание (и съответно трансформирането му във власт от всякакъв тип). Тъмнината ще взима и използва всичко, за да постигне целите си. В този ред на мисли тя отчасти разбира баланса, защото движението е характерен принцип за нея, за разлика от фиксацията на светлата, която пък разбира принципите на вечността (и няма проблеми със смъртта). :) Иронично е, че Тъмните представители търсят познанието за Вечността, но тя ще им убягва, защото не се намира в света на Ума и способностите, нито в желанието за доминация, която да утоли комплексите за малоценност. Тъмнината презира Светлината, въпреки че се възползва от благините й, паразитирайки върху нея, като в същото време се страхува да бъде неин проводник, защото това означава да прояви ‘слабост’ и ‘мекушавост’, да даде възможност другите да се ‘възползват’ от нея, а какво остава за това да дава безкористно, без последвали машинации и цели.

      Изтриване
    3. Ако Съзнанието на човек бива завзето изцяло (или доминирано предимно) от горната страна на триъгълника (където стои Свободата), също се създава енергиен и психически дисбаланс, който най-кратко бихме нарекли Луда полярност. (Говоря за триполюсен модел, така че има три края!) did0 е писал в публичното пространство за това, оголвайки се и споделяйки изживявания, които не са разбирани, камо ли трансцендентирани от обикновените психолози и психотерапевти. Останалите сме го изследвали, но все още не даваме гласност. Това е голям залък (и опасна врата за обикновените читатели, защото вържат ли се вибрационно да изследват лудостта и не са ли подготвени, няма да е никак приятно меко казано :) ), така че всеки ще стигне до него едва когато е на определено ниво – преодолял базови днк команди, двете полярности, някои илюзии, травми и архетипи.
      Казано накратко и спрямо останалите два контрапункта/точки – в най-екстремното си състояние Свободният човек ще е непредвидим и опасен за всеки, защото няма никакви задръжки (морални, които биха му били спуснати по линията на Добротата; или концептуални, които биха му били спуснати по отсечката на Познанието), способен да създава хаос на макро и микро ниво, без никаква привидна логика в поведението и мислите му, без възможност за здраво стъпване на земята и вечен живот, като флиртът със смъртта също не се взима на сериозно. Ентропията е крайният изход, т.е. този тип Съзнание умира и бива разградено от Мирозданието просто защото губи центъра си и няма нищо, за което да се хване. Виждал съм подобен тип рециклиране на ‘минали съзнания’, чиято енергия служи за декор в света на другите. Това бе едно от най-тъжните ми видения, бидейки свидетел на това какво представлява истинската смърт на едно Съзнание. Единствената утеха бе, че може да се използва като инструмент от останалите Съзнания в животите им, но е толкова…. толкова тъжно… да виждаш смъртта на една отминала божествена искра. Дори сега, след няколко години, отново се разплаквам, като си припомням този процес на ентропия. Някои, по-напреднали Съзнания, се спасяват като се родят във формата на дървета или други форми, близки до психиката и несъзнателните им потоци… евентуално в бъдещия живот възвръщайки божествения си потенциал в някаква степен…
      Тъмните представители ги устройва саможертвата на Светлите, макар последните в някои случаи да имат шанса да достигнат до вечен живот (и изобщо осъзнато съществуване след телесната им смърт), както и покваряването на Балансираните, но в никакъв случай противостоенето на Балансирано Съзнание, което не допуска на Тъмнината и Лудостта да покваряват и унищожават Ядрото му.

      Изтриване
    4. И тук идваме до изграждането на Ядро, което е от изключителна важност и едно от предимствата на настоящото трето измерение, както и способът за mind control, ползван в монарх проекта и социалното инжениране (поставящо фокус върху то/животинското его). Да съставите стройна структура от концепции и принципи, която хармонично да взаимодейства със себе си околния свят, е пътят към успеха, който ще срещне отпор от тъмни, светли и луди, но и прекрасно сътрудничество от себеподобни. :)
      Да продължа сега с изграждането на тази структура в геометричната ми фигура. Ясно става на читателите, че да залитат в някой ъгъл не е решение в дългосрочен план – оставете настрана синхроничностите и временните облаги/изкушения, които предлагат трите пътя. Прозрял съм докъде водят, а ако вие не – свободни сте, даже е за предпочитане да се подложи на тест всичко написано и да се интегрира постфактум.
      Да изследваме какво се получава, ако човек използва два от ъглите, т.е. някоя отсечка. Например микс от Свобода и Доброта. Хармонизирането им, т.е. тяхната златна среда (точката на медианата от отсрещния ъгъл) се нарича Уважение. Човек се научава да не се възползва от добротата на другите, нито да ограничава свободния им избор. Същото се отнася и за себе си – благодарение на себеуважението човек няма да се вкара в капана на екстремната свободия (лудост) или екстремна добрина.
      Хармонизирането на Добротата и Познанието дават като плод Разумността, която е точката на медианата, спусната и контролираща срещуположния ъгъл Свободата.
      Хармонизирането на Познанието и Свободата дават като плод Отговорността, която е точката на медианата, спусната и контролираща срещуположния ъгъл Добротата.
      Можете да продължите напред и да намерите следващите точки, резултати на храмонизирането на предходните концепции. Дотук е моята помощ. :) След което, имайки тази ясна и стабилна структура, ще можете лесно да анализирате всяка ситуация в живота ви къде е по линията и дали не тръгвате да излизате от Хармоничната среда… на хармоничната среда… на хармоничната среда… :) Когато това се приложи интуитивно и аналитично за всичко в живота, ще видите как ще предвиждате завихрянията (изживяванията) в живота си (плод на Несъзнателното ви), макар че тук трябва да започнем да вкарваме и отчитаме и чужди геометрични форми и влияния, които могат да се опитат да осуетят вашата структура. А такива ще има – животът може да се разгледа като сблъсък на геометрични фигури и полета с магнетично-електрична енергия (и не само нея).
      На който му е интересно ще стъпи и ще продължи или пък може да започне структурата си с квадрат (четири точки), или традиционно (както нашите предци) от една точка, която ражда две, а двете… каквото решите да изграждате. Избирайки мъдро и медитативно какво ще съответства на точките е разковничето, което няма как да дойде без личен опит и интуиция… :) Но да речем, че се пробвате само с лявото полукълбо и си направите геометричната структура – рано или късно, чрез пряк досег с живота, ще разберете дали на точките сте поставили правилните концепции, както и техните производни (плодове). Няма проблем да сте сбъркали и да се нуждае от корекция фигурата. Все пак математиката не е лесна наука. ;)

      Хубава синхроничност се получи, защото днес did0 пише за този филм, който ми беше препоръчал и ще изгледам скоро. Оказва се, че според тази моя триполюсна парадигма, Балансът не е третата позиция, а по-скоро в средата на фигурата, т.е. това е четвъртата (едвам доловима точка, трансформираща трите полюса; това ще е пресечната точка на трите медиани, която по спомени от математиката се обозначаваше съвсем случайно с G). :)
      Важен беше детайлът в началото триъгълникът да е равностранен. Медитирайте и декомпресирайте и това.

      Изтриване
    5. Да, това се съдържа в триъгълника със Всевиждащото око на едно доларовата банкнота. А окото е точно в средата на триъгълника...

      Изтриване
  2. Анонимен24/7/23 05:10

    Благодаря, че те има, did0 и че помагаш, споделяйки!
    Май поразмислих и за Хули :) (почти) Винаги съм знаела, каквото ми е било нужно. Друг е въпросът дали съм обръщала внимание...

    Има едно такова твърдение, че Дяволът винаги е там, където има вярващи, езотерици и прочие адепти. Идеята е, че за да ги изкушава и т.н., но излиза и че те самите са по-податливи, бидейки в крайност. Като според мен най-честата причина за негов успех там е гордостта, т.е. "духовното високомерие". Както става ясно и от филма - атеистите също не са застраховани.

    Появи ми се на поне на пръв поглед (а може и на следващ/и :)) смотан въпрос. Защо им трябват тела? Очевидния отговор е, че не им трябват самите тела, а душите. Обаче... нещо ме човърка. Нали във филма психиатъра вече се е съгласил? Тогава защо се иска от него да прави определени действия? Дали защито въпросните същности, бидейки от други измерения?/плътности?, колкото и да са могъщи, не могат да извършват действия тук? Така излиза, че в крайна сметка и телата им трябват. А може би и по този начин си "измиват ръцете" кармично, защото всичко се пише на сметката на обсебения...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Аз също ще отговоря през моята перспектива и опит:

      Атеистите са най-прецакани, защото несъзнателно допускат проявлението на такива същности. Отричайки тяхното съществуване не означава (за шок и ужас на солипсистите и всякакви учения езотерични от този род), че те не съществуват обективно и не влияят на процесите. Гравитацията си е действала много преди да си роден, камо ли като си дете и още не знаеш какво е тя.

      След като прочетеш предходните ми коментари за триъгълника, ще стане ясно защо Тъмнината е привлечена от Светлината, така че няма как 'дяволът' под някаква форма да не се намира там, където виреят добросърдечни Съзнания. Голямо хапване ще пада, че даже и възможност за конвертиране на такова Съзнания в Тъмната полярност.

      Сама си отговори на въпроса с финалното изречение. Искат да навредят на останалите, да ги източат енергийно също, без да носят огромна част от отговорността за делото. Но... има една фундаментална грешка в логиката - те не са могъщи, в противен случай енергийно щяха да могат да се въплътят в човешко тяло. А за да се въплътиш в човешко тяло се изисква не само много енергия (която те изначално нямат, защото са се отдалечили много от божествеността си и затова я грабят от останалите), но и известни добродетели и хармонизирани мисловни модели (иначе телата им ще имат вродени болести и недъзи). И тъй като много от най-Тъмните не искат да страдат в такъв тип тела, защото знаят какво ще се материализира, им е по-лесно да оркестрират йерархията и да си останат извън тази реалност. Има изключения, но те са в механични! тела. Сега разбирате защо е цялата тази дандания с технологиите - вид хакване на Земната платформа, заобикаляне на биологичния живот. Инкарнирайки се в метал, той няма да е податлив на болести и недъзи, каквито биха се проявили с биологичната форма на Живота. Но колкото и да са изобретателни и да се имат за умни, не могат да прескочат 5Д. В най-лошият случай следва поробване на клъстера заради това, че някой се е възгордял и е минал към Тъмната страна... но по-скоро ще последва отлъчване от клъстера, стига да са наясно участващите за троянския кон, а това е неизбежно след смъртта.

      Изтриване
    2. За Гордостта има цял филм с Ал Пачино и Киану Рийвс - "Адвокат на дявола". Та там се обяснява че любимия грях на Дявола е Гордостта. В българската Уикипедия е таблично представено кой демон за кой грях отговаря. И логично за Гордостта - това е Луцифер, едно от имената на Сатаната.

      Наистина, защо им трябват тела... Ами защото тялото е една от частите на Съзнанието. Три в едно - Дух, Душа и Тяло. Просто тялото е най-податливо на манипулации. Телата са един вид тест - можеш ли да пребиваваш в човешко тяло и да проявиш Съзнателност отвъд това тяло, вземайки привидно дуални Избори. Ще успееш ли да разбереш че Избора всъщност е разклонение на Пътя ти на три - Светъл, Тъмен и Балансиран.

      Отделно ми направи и много силно впечатление "смотания" въпрос на доктора - "Решили сте да унищожите хората, вместо да сътворите нещо свое?". И наистина, защо ако някой е отхвърлен от другиго, ще изпитва завист и омраза към него? Вместо да сътвориш нещо свое, несътворявано досега, с любов и респект както към своето творение, така и към изначалния Творец, да посветиш съществуването си на нараняване на Твореца и Творението му. За мен това няма никакъв смисъл и не мога и досега да го разбера. Толкова много Мощ посветена на унищожението.
      Същото ми направи впечатление и във филма "Опенхаймер", който излезе този петък. И същото неразбиране навлезе в мен. Излиза че атомната бомба е сътворена от страх да не би другата страна (която и да е тя) ще я сътвори и използва първа. И когато Германия капитулира, остават само японците като опитни зайчета на бомбата. Като няколко японски града умишлено не са били бомбардирани от обикновени бомбардировки, а са били определени за тестване на атомната бомба. Това става когато държавите се ръководят от страха си. Както и хората...

      Идеята зад статията не е да откаже някой да ходи на курсове и т.н.т.. А да е способен да вземе информиран избор за своето поведение не само на евентуални курсове, а и във всекидневното си поведение. Не бих заклеймил някой, който и идея си няма за собствената си Мощ и е решил да отиде на някакъв сорт семинар за придобиване на умения. Но, какъвто е лайтмотивът на Спайдърмен "С голямата Мощ идват големи Отговорности". Независимо че хората не осъзнават Мощта си, отговорността си е тяхна. А и чужди същности не могат да се закачат за теб ако нямаш пробойни и не се чувстваш цялостен и разбиращ че вече имаш всичко необходимо за развитието си.

      Изтриване
    3. Мисля че тук е подходящо да вмъкна мнението ми за Баланса (което се трансформира през времето), а именно че Баланса задължително съдържа и Лудост в себе си. Защото е Лудост да не се включиш в Играта, избирайки една от двете страни - Тъмна или Светла. А да сътвориш своя Страна. Това много добре е застъпено в "Ready player one", където всеки сам сътворява аватара си и способностите му. Сега ако ме чете някой програмист, може да му хрумне идеята да сътвори Игра-стратегия, в която освен сътворените от него кланове, Играчът да има право и сам да сътвори собствен клан със уникални способности, чрез който да Я играе. Всъщност фейсбук точно това представлява, независимо че е сътворен от ЦРУ.

      А чистата Лудост наистина съществува като страна от триъгълника. Знам, защото съм я видял и преживял и съм се върнал от този път на тотална Свобода. Като дори съм споделил с Читателите това. А рамките на Свободата трябва да са Моралността, Отговорността и Разумността.
      Лудите хора нямат Моралност и не носят Отговорност за действията си. Нито пък има Разум в действията им - пиша от личен опит, който малцина биха избрали да придобият доброволно. Имаше един такъв човек, който влезе в Лудницата за особено тежки случай след като беше жестоко пребил жена си. И въобще не разбираше защо е затворен там и защо стои вързан. За него това беше най-нормалното действие, щом тя харчи неговите пари за "глупости", той имал пълното право да прави с нея каквото си поиска. И този човек беше богослов по образование...
      Мога да дам и примери с липсата на Разум - например една от пациентките всяка нощ ставаше, събираше чехлите на всички пациенти и ги редеше в редица в коридора. И когато някой ставаше до тоалетна, трябваше да си избере някакви чехли за да влезе там. Аз, от своя страна, скривах чехлите си под дюшека на леглото и се смеех искрено на удивените пациенти когато се събуждаха сутрин и боси си търсеха чехлите в коридора :).
      Така че включването на Ключаря е повече от удачно.

      Изтриване
    4. След 11 години изгледах отново Адвокат на Дявола и си изживях катарзисите... Филм шедьовър! Кофите са пълни. :)

      James Newton Howard - 57th Street (The Devil's Advocate OST)

      https://www.youtube.com/watch?v=6t4HpEpa0Uk&list=PLN96aN59_v5e4ZJvKjBYyFGwBW9b-bH_9&index=27

      Добра синхроничност - 25-7-2023. :)

      Изтриване
  3. Анонимен25/7/23 01:59

    Key Giver, това за триъгълника е уникално прозрение! Направо нямам думи да кажа колко се радвам, че съм тук и имам възможност да чета подобни безценни споделяния... Благодаря на всички, а този път - специално на теб! :)

    Всичко, което си написал, е точно така! Сякаш през цялото време е било пред очите ни, но не сме го виждали :) Не съм се и замисляла за Лудостта по този начин, в първия момент бях озадачена, че Свободата може да е полярност. Жокера (от "Батман") добре пасва на описанието.

    Отговора за уродливите тела съшо не ми бе хрумвал... отново право в десетката.

    "Адвокат на дявола" съм гледала много отдавна и почти не помня...

    "Отделно ми направи и много силно впечатление "смотания" въпрос на доктора - "Решили сте да унищожите хората, вместо да сътворите нещо свое?". И наистина, защо ако някой е отхвърлен от другиго, ще изпитва завист и омраза към него?"

    Сигурно си чувал твърдения, че дявола не може да създава живот, както и че завижда на хората, които са божии любимци, а преди това е бил той... А колко често и ние - хората (особено жените), когато сме отхвърлени, започваме да изпитваме желание за отмъщение и омраза?... Любовта има и грозно лице (нисше проявление), а нейна противоположност е безразличето, не омразата. Може би понякога хората, а и други същности, се чувстват отхвърлени от Твореца и намразват себе си, неосъзнавайки че не той е отхвърлил тях, а те - него. Свободен избор, свобода... Все пак Хаоса е част от първичната субстанция и според Пратчет - петия конник на Апокалипсиса. Който заедно със Смърт в една от книгите спасяваше света :) За страх си е - т'ва в кръга на шегата, да си кажем истината :)

    Аз не съм се отказала от терапията окончателно или заради статията. Просто не съм сигурна дали нямам пробойни. Знам че някои хора например не правят регресии на зависими (дали към алкохол, наркотици и/или друго) и то поради причина, че не се знае с кого (и какво) точно ще се свържат. Хули също е писал, че не работи с подобен тип хора... вероятно поради същата причина. А и сигурно няма смисъл, преди да си решат този проблем и не е никак приятно, меко казано. С днешна дата не съм пристрастена към алкохола, но е имало периоди, в които съм била. Щях да кажа истината и той като терапевт да прецени... Но просто отчитам синхроничността и за мен това е своего рода предупреждение. А и в крайна сметка отговорността би трябвало да е моя за подобно решение, последствията със сигурност ще са.

    Другата причина е - зная че Мирозданието, Интуицията ми и най-вече Бог няма да ме оставят без необходимите отговори, с Хули или без. Никога не са го правили. Проблема е, че не винаги отговорите са ми харесвали, ахаха. Исках да опитам и това, но може би е не само излишно, но и рисковано за мен специално. Така че ще се посъветвам още със Себе си, а и ще е един от въпросите, които ще задам по метода, който описа в предната тема...

    Иронично, някогашната ми зависимост към алкохола ме доведе до ъгъла на свободата, обаче в някаква степен и до лудостта. Така че разбирам какво имаш предвид, че може би е начин за неутрализиране на полярностите. Зная обаче и за угасването, което описва Key Giver... По-добре да се придържаме към отсечките, а не към върховете на триъгълната структура :) И открием Любовта в Центъра!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не разбирам и това - ако си отхвърлен от някого защо трябва да изпитваш безразличие към него. Аз съм бил отхвърлян от много жени, но въпреки че не се чуваме и не общувам с тях, аз продължавам да си ги обичам. Тоест не са ми безразлични и ако ми се обадят с искрена нужда от помощ ще откликна. Иначе са напълно свободни да продължават живота си без мен и без да им преча по какъвто и да е начин.

      А за отхвърлянето от Твореца мога да дам цитат от филма "Тумбстоун" и един диалог между Док Холидей и Уаят Ърп:

      Уаят Ърп: - Какво създава хора като Ринго, Док? Какво го кара да прави нещата, които прави?
      Док Холидей: - Хора като Ринго имат голяма празнина в себе си. Той никога няма да се насити да убива, краде и причинява болка, докато не я запълни.
      Уаят Ърп: - Какво иска?
      Док Холидей: - Да отмъсти.
      Уаят Ърп: - За какво?
      Док Холидей: - За това, че се е родил...

      И ако приемем че демоните не могат да творят по дефолт, естествено е да се опитват да разрушават сътвореното от другиго. Друг е въпроса че е жестоко да сътвориш нещо, което да не може да твори, а ако има свободна воля, трябва само да служи. Което е поробване още при сътворяването. Така че лесно мога да разбера гледната точка на демоните от филма.

      Интересно е това с пробойните. Ами ако нямаш пробойни няма да имаш нужда от терапия. И ще виждаш как всичко необходимо се намира около теб. И ще притежаваш всички необходими за твоето развитие умения. Така или иначе всички курсове запълват някаква празнина в теб, а празнината е пробойна. Или пък са първия етап на поробването - екстремното изкушение да се почувстваш по специална от останалите, неосъзнавайки че ти ВЕЧЕ СИ специална, без да имаш нужда от сравнение с останалите. И можеш да запълниш празнината както сама, така и с чужда помощ. Дано чуждата помощ да е оказана от достойно за доверие Съзнание. А най-добре е да се запълни от Безусловна любов, създавайки по този начин несъкрушимо Ядро...

      Изтриване
    2. Анонимен25/7/23 03:32

      Ако си отхвърлен от някого, можеш да изпиташ безразличие само ако самия човек така или иначе ти е бил безразличен. По-вероятно е да се изпитат гняв, страдание, омраза, желание за отмъщение... особено ако отхвърлянето е било жестоко, а зависи и какво се е случило помежду ви преди него. Затова казах, че Любовта има и ниско проявление. Разбира се - може и да не се стигне до там :)

      По принцип... на езо-курсове и семинари не съм ходила. В момента дори бойните изкуства и изобщо изкуствата са ми подобна инвестиция.

      А не сме ли (били) празнина, така или иначе?...

      То целия ми живот е една терапия, ахаха. Майка ми е казвала, че като е била бременна с мен, още в корема съм започнала да я "изяждам" и противно на повечето жени, които наддават, тя е била кожа, кости и... корем. Вероятно съм чувствала какво си мисли и като съм се родила, не съм искала да суча от нея. Насила ме е хранела с биберон. Поне започнах да разбирам как цялата тази преднатална програмировка се е отразила на желанието ми за живот и изобщо върху него... т.е. вече съм стигнала до началото на края :)

      В момента сме в добри отношения с майка ми и смея да кажа, че сме си простили една на друга. Понякога тя ми взима ръката и я гали...

      Изтриване
  4. Анонимен25/7/23 07:16

    "И ако приемем че демоните не могат да творят по дефолт, естествено е да се опитват да разрушават сътвореното от другиго. Друг е въпроса че е жестоко да сътвориш нещо, което да не може да твори, а ако има свободна воля, трябва само да служи. Което е поробване още при сътворяването. Така че лесно мога да разбера гледната точка на демоните от филма."

    Може и да не е по дефолт, а да са им ограничени възможностите, защото отдалечавайки се от Твореца, биха сътворили един куп... кой знае какво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А какво са сътворили ангелите? Историята за унищожението на Содом и Гомор. Защото демоните са паднали ангели. Щото господ явно е сътворил трейлъри на хората и те са използвали свободната си воля да вършат кой знае какво. А ако един Творец е способен да сътворява Творци, за какво са му служители, възхвалители и унищожители?

      Има интересна гледна точка за обсебването от демон, която не съм срещал другаде, във филма "Babylon 5: The Lost Tales" - https://www.imdb.com/title/tt0871427/ , и по точно в първата му част.

      Изтриване
    2. Рядко препоръчвам youtube канали, но този на Jerry Marzinsky е уникален. Това е психиатър, който е изследвал енергийните взаимодействия между нефизически същности и обладаните затворници. Напълно в съзвучие с филма Nefarious. И в пълно съзвучие с личния ми опит в психиатрията:

      https://www.youtube.com/@engineeringmentalsanity-je774/videos

      Изтриване
    3. Анонимен26/7/23 03:36

      Да си призная - не разбрах това за трейлърите?... :)

      Ангелите не са сътворили историята за Содом и Гомор. Хората са я сътворили, предизвиквайки волята Божия, която ангелите са изпълнили. Или поне така е 'по канон'. А едно от теософските вярвания, ако не бъркам, е че хората са 10-тата? раса на Любовта и Избора и по това се различават от останалите йерархии. Ангелите нямат свободна воля, защото те изпълняват Божията. И нямат избор, защото замислих се - единствения избор извън Бог е ами... хммм Дявола. Както Key Giver писа в предходната тема - качеството стеснява избора, ахаха. И онези ангели, които не са искали да се преклонят пред хората (според Корана) са се превърнали в джинове, а според Библията са паднали... Вероятно придобивайки по този начин човешкото право на свободна воля. И неслучайно са взимали човешки жени - за да могат и генетично да се смесят с хората.

      В митологията на Толкин това е описано така:

      "Защото Илуватар сам бил родил мисълта за своите Чеда; те идвали чак с третата мелодия — нямало ги в началото и никой от Айнурите нямал дял в тяхното сътворение. Затуй още повече ги обикнали, щом съзрели създания различни от себе си — странни и крехки, те сякаш отново отразявали замислите на Илуватар и чрез тях Айнурите узнали още частица от неговата мъдрост, що инак би останала скрита навеки.

      А Чедата на Илуватар били елфи и хора, наречени още Първородни и Следващи. И сред целия приказен блясък на света, сред неговите величави чертози, пространства и огнени колела, избрал Илуватар техния дом в Дълбините на времето под безбройни звезди.

      ...

      Когато съзрели видението за бъдния дом и Чедата на Илуватар, мнозина от най-умелите Айнури устремили и мисъл, и копнеж към това място. И пръв между тях бил Мелкор — най-могъщият от онези Айнури, що имали дял в песента. Изпървом залъгвал дори и себе си, че желае да тръгне натам и заради благото на Чедата да се пребори с вълните от жега и студ, що самият той бил породил. Но всъщност искал да покори и елфи, и хора, понеже завиждал на дарбите, с които обещал да ги надели Илуватар; мечтаел да има слуги и роби, да го наричат Властелин и да потъпква чуждата воля."

      Елфите са ангелите, разбира се. В "Пръстените на силата" видяхме и един от падналите "елфи". Най-вероятно те са били по-присъстващи в магическата вселена, т.е. предходната версия на Играта.

      Ще изгледам и този филм (Babylon 5: The Lost Tales), както и видя канала на Jerry Marzinsky...

      Изтриване
    4. Поздравления за коментар номер хиляда в блога.
      А за трейлърите - Содом и Гомор, Потопа и други събития показват че нещо демо версията не е харесала на Бог. Ние вече сме премиум версията на Човек.
      А за моралността да сътвориш нещо без свободна воля тепърва ще се водят дискусии за Изкуствения интелект. Макар че съм убеден че вече има руски самолети в Украйна, управлявани от ИИ и сами решаващи кого и как да убият. Въпроса защо въобще не може да им хрумне по дизайн. Може би същото е и с демоните, които не разбират защо трябва да служат, когато имат Силата и Волята да управляват...

      Изтриване
    5. Анонимен26/7/23 06:48

      Не че съм адвокат на Бог, но не му е харесало накъде са се запътили хората, идеята е, че ги е спрял преди да затънат още повече. Като гледам - премиум версията не си е научила урока...

      Това че част от ангелите са паднали, показва, че те също са имали (или придобили) свободен избор. Просто... понякога Правилният избор е само един. Надявам се този път да е по-ясно. Това е като с Небесното Дао - то е/отсъжда безпристрастно, (ето защо е) - винаги с Добрите.

      Демоните служат също - само че на друг господар.

      Дори и всеки да има "Силата и Волята" да управлява, то най-добре е да се ограничи до себе си. А може би човек, служейки на Твореца, служи и на себе си, и на всички... И тогава няма нужда от управление.

      А най-голямата сила е способността/волята да я сдържаш.

      Изтриване
    6. Винаги се стига до точката когато нямаш друг избор освен един - да постъпиш Морално, Отговорно и Разумно, без да нарушаваш свободата на останалите, стига тя да е в рамките на Моралността, Отговорността и Разумността. Просто нямаш друг избор, защото знаеш накъде водят другите избори. И понякога се чувстваш длъжен да покажеш накъде водят останалите "избори". И на мен не ми харесва накъде са се запътили мнозинството от хората...

      Поне за хората е така. Не знам дали тези енергийни същности, които бавно и постепенно са превзели голямата част от човечеството, имат тази възможност за осъзнаване на това че нямаш валиден избор освен един. Все пак отначало са с хората, може и да са научили нещо...

      Изтриване
  5. Анонимен26/7/23 07:27

    Какво ще кажете за въобразяването на светлини с различни цветове като защита срещу енергийни същности?
    Чели ли сте и имате ли коментар за една малка книжка на Петър Дънов, която се нарича "Цветните лъчи на светлината". Може ли да са опасни такива упражнения?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са неща които могат да работят временно.
      Представете си че сте в лодка, която пропуска и се пълни с вода. Може да започнете да се заемете с изгребването на водата с кофа и така лодката ще продължи да плува. Това е мнението ми за тези цветни методи.
      А може и да запълните дупките в лодката за да не пропуска повече вода. тогава вече ще има смисъл да изгребете водата от нея, защото нова вода няма да приижда. Вижте това, което Ключаря е писал за изграждане на стабилно вътрешно Ядро. Това е дългосрочното и постоянно решение. Това ви прави "негодни за ядене".

      Изтриване
  6. Анонимен27/7/23 07:31

    Благодаря на did0 и на Ключаря за това, че споделят мислите си с нас. Винаги ми е изключително интересно и поучително да чета.

    По темата за ангелите и демоните - мислено може да разделим света, който възприемаме днес, по следния начин:

    1. Нежива материя - тя живее чрез себе си, осъществява се чрез лично само-битие и чрез себеподобните си. Всички елементарни частици, всички елементи взаимодействат с поне една сила и променят както себе си, така и другите податливи на тази сила. Също така неживата материя бива възприемана и бива променяна от по-горната категория.

    2. Гъби, растителен свят, животински свят (включително човеците), както и по-големи структури, които могат да се наричат екосистеми - те живеят както чрез личното си само-битие, чрез себеподобните си, но и чрез неживия свят. Могат да влияят и на двете и го правят - хранейки се, движейки се, отделяйки. Те "възприемат" и "осъзнават", съответно волево (т.е. с вътрешна цел) променят собствената си категория и неживата материя. Ние не може да живеем като такива, каквито сме, без неживата материя и без другите същества от нашата категория. Човеците, в рамките на познатия ни живот сме едно селище на нежива материя, на същества от собствената си категория (напр. гъбички, бактерии, паразити и др.), на самите себе си (тази част често се нарича душа, вътрепребиваване, различен вид нематериални тела и др.), но и на представители на следващата категория. Тази част, която сме самите себе си (душа, нематериални тела и др.), пряко влияе на растенията и животните, които също са друга част от нас - най-простият пример е как чревната флора и фауна пряко се променя в зависимост от това в какво настроение сме. Друг често срещан пример са гъбичките или някои кожни инфекции, които развиваме на нервна почва - т.е. пак в зависимост от вътрешния си свят.

    3. Ангели, демони, егрегори и др. подобни същества. Често ги наричат нематериални същности, защото те живеят чрез собствената си категория и чрез предходната, но не са способни да възприемат и да взаимодействат пряко с неживата материя. Именно затова им се налага да "обсебват" човеци, животни или растения като по този начин изменят и неживата част от тях. По този начин се "израждат" някои тела. Затова движенията и формите на материалното тяло ни изглеждат нетипични, странни. Понякога по това ги познаваме. Това би бил и евентуален отговор на въпроса защо им е необходимо да превземат човешки, животински и растителни същества - защото само по този начин могат да живеят, защото именно това е светът, който възприемат - те не се хранят и не взаимодействат чрез нежива материя (напр. човешката храна), те се хранят и взаимодействат чрез емоции, чрез вътрешни състояния. Обсебените стават част от тяхната същност. Затова и винаги търсят в кого да се настанят. Както ние търсим материална храна. Всички си носим такива същества, волно или неволно, възприемайки някои от тях като добри, други като лоши. Някои искат по-голям контрол, други по-малък. Те са част от нас и ако се освободим от всички такива, то това означава ние самите да се превърнем в друго същество, а не човеци. Някои са го постигали преди, други ще го постигат в бъдеще.


    Това е само едно мисловно упражнение - играчка за ума, но дава един възможен отговор на въпроса защо демоните се занимават с нас - човеците. Последователите на Рудолф Щайнер имат много по-подробна и обоснована теза за видовете същества от тези и от по-общите категории.

    Аз самия нямам наблюдения или преживявания, които са в тази насока. Даже не помня къде съм прочел горното.

    ОтговорИзтриване
  7. В канала на Marzinski ми направи впечатление как един от неговите пациенти се е добрал до него въпреки охраната, и обсебващите същества го запитали "Какво правиш? Ти нямаш право да се месиш в нашия начин на живот". Защото той е лекувал предимно затворници, които не са искали помощта му пряко а са били принудени от затворническата система да го правят. А друг от пациентите, след като доктора е накарал гласовете в главата му да изчезнат, след известно време сам ги е призовал, защото се чувствал самотен. Много интересни примери има в канала, а човека има огромен жизнен опит. Например огромната сила, която обсебените затворници получавали. А и аз съм виждал в психиатрията как човек в делириум буквално изкриви с една ръка металния винкел, използван за рамка на леглото.

    Някои от тези енергийни същества могат и да се използват от Съзнанието като запушват дупки и енергийни течове. В замяна на част от твоята енергия действат като "енергийни тапи" и не допускат други същности до теб. Така се сключва симбиотичен договор с рамки, които ти позволяват да контролираш кой и доколко може да се ползва от твоята енергия. И разбира се, не позволяваш да имат пълен контрол над тялото и мислите ти, знаеш точно колко можеш да позволиш или не, ти си контролиращия процеса. Така например можеш да замениш едно пристрастяване с друго, по безобидно (ако не си решил да решиш проблема кардинално и окончателно). Наблюдавал съм в заведението за зависими как алкохолиците пият голямо количество кафе и цигари, заместващи алкохола. Но използването на симбиотична връзка е уникално и нестандартно решение, за което трябва да имаш изградено стабилно вътрешно Ядро (и определена доза Лудост). Като при мен основата на Ядрото е Сърцето - и като физически орган и като енергиен център. Вероятно има и други решения, но това работи за мен...

    ОтговорИзтриване
  8. Не съм по темата, но днес попаднах на една рекламка:
    https://www.youtube.com/watch?v=6p4SeR3pliM
    Тя по-скоро е за статията за футбола, но там вече не може да се коментира, а и тука се споменава сериалчето Loki :)
    Та did0, какво ще кажеш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Във всички филми от вселените на Marvel и DC comics (а сега виждам че са го вкарали в реклама) вече се разкрива същността на Мултивселената. В скоро време някой ще получи и Нобелова награда за работещ модел. Да не говорим че ЦЕРН от години се опитват да отворят мост към паралелни вселени. А квантовите компютри дърпат мощ именно от Тях. Затова и има над 10 000 Мандела ефекта. Някой си е направил труда да ги брои. Защото същността му е преплитане на Вселени, не както в последния доктор Стрейндж твърдят че при сблъсъка на Вселени и двете ще се унищожат. Не, просто започват да се съдържат една в друга. Както е показано в рекламата.
      Капанът на рационализацията тук е изкушението да се държим незряло, защото има много паралелни реалности/Вселени, където се държим зряло. Това е така, но не е извинение да не използваме инструментите тук за израстване.

      Изтриване
  9. Анонимен15/8/23 15:29

    Никой не коментира "инструмента", който те са създали, за да унищожат човечеството (към края на филма, когато обяснява как са сгрешили с разпването на Исус на кръста и не са предвидили последиците). Какво мислите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен, странното е че се сещам за наличието на тази сцена, но не мога да я намеря?! Не се намира в края на филма (на моя релийз явно), защото пак го прегледах. В субтитрите също не намирам това. Можеш ли да бъдеш по-точен относно времето и думите на сцената? Важен ключ имаше там, както казваш.

      Уви, заради простотията на студията в Америка (и американците, които не могат да стоят дълго в киното), са отрязани толкова важни сцени от филма:

      https://www.youtube.com/watch?v=HuXA2iTf7Ok
      https://www.youtube.com/watch?v=Aq51_YLa7JY

      ~~~

      dido:

      "Според мен не е зряло някой друг да плаща за грешките на човек, което е застъпено в християнството"

      но това се случва така или иначе във взаимоотношенията родител-дете, докато детето не узрее и достигне определена възраст. Т.е. родителите поемат кармичността, бидейки съзнателни. Наскоро гледах отново The Imaginarium of Doctor Parnassus, където става дума за sweet sixteen и търпеливото и подмолно изчакване на Дявола. :)

      Общо взето актът на Исус превръща 'децата Божий' в съзнателни индивиди, чийто действия ще зависят само от тях, както и последствията им. Явно тогава се е случила и определен тип трансформация в биологичните (и не само) тела, която прави разликата между човека и животното. (Очевидно визирам Съзнанията, притежаващи Божи дух, които не са били, нито сега преобладаващи на Земята.) Най-вероятно изкристализация е физическата поява на неокортекса и възможността за себерефлексия. Дистанцията между Адам и Бог е вече възможна, за разлика от предходната фаза, илюстрирана от Микеланджело в The Creation of Adam. Изреченията от този параграф са просто разсъждения, в които не съм сигурен, но на мен лично ми дават различна перспектива относно акта на Исус, който е отекнал в глобалното съзнавано (защо да не измислим и такъв термин? :) ).

      "Мисля че образа на Спасителя не е разбиран въобще."

      Така е. Спасителят показва Пътя, оставяйки Свободата на другите да го извървят или не, не само на думи, но и чрез 'личен' пример (естеството на пътя не съдържа личност).

      На Константинополските събори официално толкова пъти са преправяли заветите, че е нелепо хората в 21 век да продължават да вярват сляпо на най-орязаната тяхна версия. :( Така или иначе църквата загуби своя контрол, или по-точно егрегорите на вярата и надеждата се изместиха върху друга форма – технологията.

      Изтриване
    2. Момента за който Анонимен говори е от 00:59:36 на "моя" рилийз.

      Изтриване
    3. На 00:59:36 е сцената между Кевин и жена му, където му отвръща, че сестра й е бременна отново.
      На 01:59:36 при мен е "Наричай ме татко", след като Кевин отвръща дали не е Сатаната.

      По-лесно явно ще стане да опишеш в коя част от филма е - има логика да е във финалната реч между Пачино и Киану, когато първият казва на втория: "Нека ти кажа повече за Бог, вътрешна информация" или малко след това, когато ще пишат новата книга, но не виждам там диалога.

      Не е и при другия ключов диалог относно милиардите Еди Бързуновци. :) Няма логика да е преди финалния разговор, защото на Киану ще му светне лампата.

      Изтриване
    4. Анонимен и аз говорим за филма Nefarious, който според мен е в пъти по-прям от "Адвокат на Дявола". Дори усещам че знам какво съдържа "Тъмното Евангелие" на Nefarious. А именно пълното Освобождаване на човечеството от понятия като Добро и Зло, Господ и Дявол, Познание и Вяра. Правото на човечеството да избере своя страна.

      Точно това е характерно за Лудостта, третия връх на триъгълника от следващата статия. И докато Исус се позиционира в Добротата, Вярата и Всеопрощението/Безотговорността, Сатаната се Позиционира в Злото, Пълното Познание и Презрението, за Човечеството е запазен третия връх - Лудостта, Пълната Свобода и Безумието. До който връх постепенно сме стигнали като цивилизация - бавно, полека и незабележимо. Ние като цивилизация сме по-Луди и от Сатаната, който възстава срещу Всемогъщо Съзнание, ние (като мнозинството от хората) възставаме и срещу двете страни. И сега живеем в свят, който буквално може да престане да съществува за минути по прищявките на няколко човека. Но хората всячески се стараят да се залъгват че това не е така и че Човечеството е покорило нови върхове в развитието си. И както доктора твърди в Nefarious, човечеството никога не е било по-свободно. Невежеството е блаженство...

      Изтриване
    5. Ох, моя грешка. Извинявам се! :) Преплетоха се филмите и спомените ми. Намерих го успешно.

      Анонимен, преводът от английски не е адекватен, защото Демонът казва "Господарят ми създаде всеки възможен инструмент, за да унищожи всяка фасета от творението на опонента. Не успяхме заради дърводелеца...", което е алегория за пораждането на хилядите 'неща' чрез изкуствена светлина (информация), заслепяващи човек и каращи го да се фрагментира (желанието и жаждата за още и още изживявания разделя ядрото на фасети/инкарнации).
      Това, което не се хареса на Злото, е самоотвержеността на Доброто, което пропи цялостната решетка (на фрагментирането/инкарнирането) с Осъзната Любов, въпреки че умът биде накаран да интерпретира и се фокусира върху Страданието (защото това бе грешката на Злото - да разпънат Исус на кръст, т.е. на 2д тесеракт), което още повече подсили мултиизмерния ефект на акта му (фрактал във фрактала).
      Грешката на Светлата полярност е, че се опиянява от аскетизма и страданието и вижда само в тях акта на Осъзната Любов, макар че не всяко лишение може да бъде такова, както и не са само това начините да я изразиш, въпреки че тези два Пътя (извървени, пак казвам, с такъв тип чисти намерения каквито са имали Исус, Буда и прочие хора преди нас) водят до трансформиране на Съзнанието, до докосване с Божественото в него (и то частта, свързана с Доброто и Вечността).

      Другите крайности на пирамидата също дават усещането за различни аспекти на Божествеността (всезнание или свободата да твориш всичко). Както dido написа, иронично вървим към 'върха на пирамидата/триъгълника', само че анализът ми и едно скорошно прозрение, допълнително потвърждаващ го в малката ни триизмерна платформа, всъщност ми подсказва, че за пореден път Тъмните/Злото умело ще контролират хаоса (лудостта/свободата), като този път ще бъде постигнато чрез A.I. - единственият инструмент, който може да озапти тоталната Свобода - технологичният антипод, лишен от всякаква духовност. :) Парадоксът е, че технологията ще ни се представи като спасител (не може да бъде :D), който ще ни вдъхне неимоверни творчески и технически способности, направо имитиращи бога (почти вечен живот в едно ново тяло).

      Прозрението: сблъсъкът и анализът над лудите и как общо взето как са устроени законите и начина, по който правителствата се "грижат" тези "хора" да бъдат като спящи агенти (Смит). Въпреки че един луд човек може да направи минимални проблеми на 'установения ред', Тъмните имат всякакъв тип контрол над Лудите. Все пак тези сателити, дронове и камери, да не говоря за оръжията, които Тъмните притежават (в това число и четене на мисли) - един Луд не може да развали системата. Иска се повече от крайна свободия и ирационалност, много повече.

      ПС: Да, филмът Nefarious е top! Още по-буквален е в сравнение с адвокат на Дявола, макар че и там има едно към едно с реалния свят сцени. :)

      Изтриване
  10. Мисля че образа на Спасителя не е разбиран въобще. Според мен не е зряло някой друг да плаща за грешките на човек, което е застъпено в християнството. Което ме води и до четирите евангелия в Библията. Исус е можел да чете и пише, защо според вас не е написал собствено евангелие приживе, имал е достатъчно време и е можел да обясни точно какво, как и защо прави и ще направи, имал е пълното знание и за последствията, а не да го остави в ръцете на неграмотни и незнаещи рибари. А може би има "Евангелие от Исус", но не е включено в Библията защото ще наруши водещата роля на църквата и нейното единствено тълкуване на живота на Исус. Или пък тълкуване от други хора, в зависимост от това в кое от теченията на християнството се намират. Както във филма Nefarious "Тъмното евангелие" е написано от демон. Така и Новия завет можеше да е написан директно от Исус, а не от няколко неразбиращи нищо шматки. Как за толкова време на никой не му е хрумвала подобна идея, търсих в нета. Ако искаш да бъдеш разбран не трябва да оставяш тълкуването на действията ти от други хора, хубаво е да обясниш сам, за да не се изкривява значението на това, което си направил. Така никой не би имал извинение за, да речем, кръстоносните походи. Или пък за Инквизицията. И защо символа е кръст, не би ли било по-добре да се кръстят Христосносните походи...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/8/23 06:26

    "860
    Господарят ми създаде инструмент,
    за да унищожи всеки аспект
    от творението на врага.

    Не успяхме заради дърводелеца.
    Той беше трън в очите ни.

    Най-голямата ни заплаха.

    Мислехме, че ако Го елиминираме,
    светът ще бъде наш завинаги.

    Нямахме представа за последствията.

    Кръстът беше
    най-голямата ни грешка"

    Намек, че кръста е най-силният символ - и преносно и буквално и най-вероятно затова са хвърлени толкова усилия и енергия през вековете, за да бъде омаловажен и подценяван.

    А инструментът - това може би е цялостното технологично израстване и подмяната на абсолютно всичко (обичаи, ценности, чистота на кръвта, душевното развитие, естествения порядък на всичко и всички) и то доброволно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен, чак "най-силният" символ не знам дали е. Помня като малък (до 7-8 клас), когато въпреки че бях религиозно обременен от родата, се молих сърдечно всяка вечер за здравето и добруването на семейството, след което целувах иконата на св. Богородица и се кръстих, коленичейки. В осми клас започнах съзнателно да се чудя дали има смисъл в иконите, така че спрях момента с иконите в практиката ми. Водейки монолог със себе си, чувствах духа си отново. Странното бе, че енергията ми не можеше да продължи отвъд сърцето. Просто спираше, когато направех кръста. Когато започнах да се чудя и за ритуала относно кръстенето и спрях да го правя, докато си лежах постфактум, можех да чувствам енергията нагоре, обгръщаща цялото ми тяло, заспивайки в някаква мини форма на блаженост. От тогава не съм се кръстил.

      След 3 години се запознах с трудовете на Автора на М5, ПР и Слава Севрюкова, след което последва и онова специфично изживяване, за което бях писал, когато трансцендентирах сексуалната енергия. Така че моят личен опит е, че тази конфигурация (кръстенето) спира енергията до сърцето и не позволява протичането нагоре, а вече от познанията и опита ми в момента – без да достигнеш до трансформация на чи в шън и да използваш горния дантиен, няма как да излезеш не само от религиозните заблуди и капани, но и от други, свързани с Матрицата. Все пак идеята на църквата е да изопачи учението на Исус, както и идеята на 200+ секти с учението на Буда...

      Не съм дълбал оттогава в символиката и пластовете на кръста. Може да го направя някой път отново, за да видя кое е това, което стои най-отзад (абстрахираме се от тесеракта и идеята за трансформация).

      Друг важен пласт по темата: не можеш да разчиташ на символ, който не разбираш в дълбочина и в момента колективната му енергия, а да го ползваш срещу да речем демони. Може да не проработи, защото ако човек излъчва страх или колебание, и най-доброто оръжие да има (метафорично или буквално) няма да може не само да победи врага, но и себе си. Затова по-мъдрото е човек да се фокусира върху добродетелите и уменията и прекия сблъсък, отколкото да си мисли, че някаква ментална/визуална конструкция го пази, докато в неговото несъзнателно и/или тяло има все още саботиращи програми и емоции, пречещи на духа му да се разгърне. Пожелавам ти нивото, в което няма да имаш нужда от знаци. Увереността и силата ще са плод на труда.

      Изтриване
    2. Продължих предните вечери да си дълбая по темата с обсебванията и попаднах на двама автори (християни), като главите, които препоръчвам на аудиторията са пета и шеста. Има ключове там, има и малоумното забраняване в изучаването на други учения, просто заклеймявайки ги като "дяволити", което е нелепа стратегия, но пък е действала толкова столетия. Как каратето е лошо нещо, никаква идея. Логика никаква - всичко източно и чуждо под ножа. :D

      https://books.ekipirane.com/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d1%85%d0%be%d0%bb%d0%b0/5-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/

      След това стигнах до по-интересен линк и книга, необременени от религия. Въпреки че не съм виждал енергийно изброените архетипни фигури (нито пък мога да виждам енергийно в буден режим, когато си поискам), то за менталните конструкции няма как да се отрекат, така че информацията е важна. От прочетеното разбирам, че фокуса на Съзнанието (събирателната точка) трябва да е някъде назад в полезрението, за да може човек енергийно да вижда този допълнителен слой към нашата реалност. Мисля, че толтеките също са писали за такъв тип фокус на Съзнанието - леко настрани и назад, а не стандартното фокусирано напред, но не съм го практикувал:

      https://www.tapatalk.com/groups/aryansunforumsfr/-t772.html

      (Егрегорите от Фината Седморка, из "Завръщането на окултизма или повест за фината седморка" на Авесалом Подводни)
      Макар списъкът ми с книги да е дълъг, тази ще я добавя в колекцията.

      Същата вечер, просто отпускайки се и насочвайки фокуса си върху горния дантиен, започна да се отваря анимационния канал. Имаше разни фигури, но тепърва ще се изследва и това до колко е повлияно от четенето, и до колко е общоприета реалност, влияеща на останалите по начина, който е описан. Ще е интересно другите да споделят дали са имали подобен тип сблъсък с анимационни фигури или несъзнателното ни ги транслира като човешки образи от живота ни (каквато е моята теза и личен опит - примерно сукубите или картини на групова оргия не са ми идвали като анимационна фигура на змей; това би провокирало смях у мен :D).

      Като четох за Бързака, веднага ми изплува образа на Заека с часовника от Алиса – какъв е шанса за съвпадение или по-скоро за кражба от автора? Все пак този руски езотерик е обиколил не знам си колко школи. Т.е. пак има вероятност за тюрлюгювеч, вместо преобладаващ личен опит. :) В друга японска анимация (Spirited Away) съм виждал трансформирането на хората в свине. В славянските култури е имало приказки за подобни трансформации. Но най-вече би трябвало да пазят връзка с анимационните форми на архетипите новородените и все още незаземили се напълно дечица, необременени от мадамите в червено...

      с яките дупари на бара:

      https://www.youtube.com/watch?v=nUQPYjfQ-Ag

      :D

      Жълтият крал е доволен от такива хитове...

      Изтриване
    3. В реда на синхроничностите, започвайки тепърва да изследвам Рудолф Щайнер в дълбочина (преди 10 години бях твърде млад и неопитен), ви споделям следните негови ключове:

      *22.В общ и тясно медицински смисъл хипнозата може да бъде обяснена в рамките на поляритета, който съществува между троичното устройство на човека (нервно-сетивна система, ритмична система и система „веществообмен-крайници", респективно „човекът-глава", „човекът-гърди" и „човекът крайници") и неговите четири съставни части (физическо тяло, етерно тяло, астрално тяло и Аз). В резултат на хипнотични (сугестивни) въздействия от страна на хипнотизатора, в областта на главата на хипнотизирания човек настъпва известно „освобождаване" на астралното тяло и етерното тяло, поради което се прекъсва тяхната връзка със сетивата. Настъпва помрачаване или загуба на съзнание Хипнотизираният изпада в непосредствен етерно- астрален контакт с хипнотизатора, който сега функционира като „заместител" на неговия Аз. При личности, които често биват подлагани на хипноза, настъпва трайна дислокация на етерното тяло, която ги прави все по-лабилни и по-достъпни за хипнотизиране; последиците от това се изразяват в тежки психически и телесни разстройства Колкото по-силен е Азът, толкова повече той може и трябва да се съпротивлява срещу всякакъв род хипнотични въздействия. При подобна „трайна дислокация" на етерното тяло, антропософската медицина която от юли 1992 е призната от Европейския парламент в Страсбург за официална терапевтична доктрина препоръчва лечебна евритмия и хомеопатични разредки на „вегетабилизирано" сребро, понеже този метал има подчертаното свойство да свързва етерното тяло и физическото тяло.

      Източник: https://rudolfsteinerbg.com/doc_txt_s.php?s_type=plus&id=320&status=1&high=%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0#result_start

      ~~~

      От личен опит – в ролята на хипнотизатора може да бъде демон/летач или човек с пси-способности, който е проводник на такъв тип енергии (или направо същности) съзнателно или не. Както did0 беше писал, някои от 'известните' хора предпочитат да са канал на такъв тип енергии/същности, за да получат дивиденти, от които печелят и двете участващи страни. Нормалният човек е в състояние на 'недоумение' и 'омагьосване', които представляват състояния на невъзможност да се разсъждава трезво (или изобщо) и необясними 'чувства' на привличане. По време на процеса на източване се отварят 'клапи' в етерното тяло - забелязах това, но вече бе твърде късно, защото по-голяма част от енергията ми бе източена.

      Решенията: винаги едно на ум, когато сте в такъв тип състояния при (не)познати и още по-съзнателни и потънали към ядрото си (долния дантиен), за да видите какво се случва отвъд определени думи/дела, които се разгиграват. Когато с волята и намерението си потънете след това към горния дантиен – е възможно, подобно на Нео, да видите 'кода' на разиграващото се, който представлява поток с информация (в зависимост от развитието и състоянието на двете ви полукълба или ще бъде само мисловна информация, или предимно визуална, или комбинация от двете), който трябва да се разкодира. Понякога е буквален, друг път е символен, за който ще ви трябва развито символно и абстрактно мислене... :)

      Изтриване
    4. С придобития ми опит с енергийни външни същности/паразити (и аз не съм застрахован от такова влияние, всъщност никой не е) съм стигнал до убеждението че престъпниците не трябва да се наказват. Те трябва да се лекуват и да се търсят причините за обсебването им от външни енергийни паразити, защото те са в основата на всяко престъпление. Самото Съзнание просто им се е поддало докрай, изгубвайки себе си и забравяйки Моралноста в Играта. И нямам предвид лечението прилагано в психиатриите, а дълбокото разбиране от извършителя на престъплението за причините и влиянията които са го подтикнали към това действие. И мястото за това определено не е затвор, който е истинска шведска маса за енергийните паразити (както между впрочем и психиатриите). Трябва да се създаде място освободено от енергийни влияния за целта. Което всъщност няма да се приеме от обществото, което е обсебено от отмъщението, наказанието и унищожението. Никога от лечението и решението на проблема в корена му. За целта обаче знанието за енергийните паразити трябва да стане масово и общодостъпно и разбира се - безплатно. И проблема въобще не е че не могат да се засекат с научни методи - това е напълно възможно. Например първите очила за нощно виждане са били в червения сектор и с тях пилотите на хеликоптерите и стрелците във Виетнам са виждали летящи демони и съответно са изпразвали картечниците си по тях. Тези очила са били забранени и са преминали на такива в зеления спектър. Защото мощта на енергийните паразити свършва когато човек осъзнае тяхното съществуване и види сам влиянието им в собствения си живот. Затова и филма Nefarious е имал трудности при създаването си, защото казва нещата едно към едно (може би само малко прекаляват с религиозния контекст, но според Джери Марзински тези енергийни паразити се влияят от някои религиозни текстове - псалм 23 и псалм 91 от Библията, както и от църковното пеене, което им влияе вибрационно). И човека явно говори от личен опит.

      А същността на абсолютно всяко престъпление е една - лишаване / ограничаване на Свободата на друго Съзнание. Дали ще е свобода да разполага с ресурсите си (кражба), с живота си (убийство), със здравето си (здравеопазване:), пристрастявания и вредна храна), с тялото си (побои и изнасилвания, както и буквално заробване), с психиката си (различни психични методи за насилие, религиозни учения, а и психотронни оръжия) или с нещо друго (например с енергията на Съзнанието и свободата му да твори) придобито от самото Съзнание в процеса на неговото развитие. Основата винаги е лишаване от Свобода и хората е необходимо да се научат да не нарушават Свободата на останалите, стига тя да не е Свобода за Лишаване от Свобода, което цялото общество е прегърнало. Дълбоко се отвращавам от това общество, приемащо лишаването от свобода за нормално. И това е с тотален разрез с ученията на Исус, който е учил да обичаме враговете си. А каква по-голяма проява на обич е възможна ако не тяхното излекуване. Но енергийните паразити са толкова здраво впили зъби в самата тъкан на реалността че освобождаването от тях е много трудно за обикновения човек, който реагира по инерция, без да се замисли откъде идва тази реакция. И на практика тези паразити управляват планетата чрез своите човешки пионки, подлъгани от обещания за власт и могъщество...

      Изтриване
    5. Всъщност, Приятелю, точно ние не сме застраховани поради простата причина, че се открехваме за елемента въздух, с цел развитието на духа, чието начинание преминава през фините пластове (на психиката и телата ни) и невидими измерения, пълни с какво ли не. Затова сега оценявам подобаващо древните даоси и будисти, които са знаели, че физическото тяло трябва да бъде здраво, издръжливо, гъвкаво и силно, за да може Духът да е силен и да има енергията и възможността да се справи с тежки изживявания и енергии, че и същности. Уви, шибаният ню ейдж и изобщо западна езотерика (с изключение на антропософията) изобщо не говори за елемента земя (и в частност физическото тяло), а това е съставка, без която няма как да се случи буквално и метафорично материализацията на каквото и да е. За да се случи нещото, то трябва наличие на земен елемент, иначе говорим за 'магия' през елемента въздух и огън, които най-често са взети назаем от някого, но дори да не са – материализират през разрушение на земната платформа. Когато няма и вода, на мен вече ми е ясно защо самите илюминати действат чрез разрушение – то няма как да е другояче (както разбрахте от предните изречения), освен ако не вземат от нас автентичен земен енергиен компонент, но това по принцип е индиректно – някой измайсторява технология/сграда/инструмент и след това се изопачават принципите и употребата й. В най-лошият случай инженерът/масонът не разбира, че хрумването му не е негово, а на същество, което не може да заземи 'пъкления' си план и му трябва изпълнител.
      Между другото, затова трябва да внимават много и абстрактните творци (композитори и художници), защото символиката, закодирана в творенията им, особено ако не идва от Ядрото им, може да бъде контролираща (обсебваща) в някаква степен. Проверявайте преди, по време и след това източника на 'вдъхновението' и 'резултата'. Винаги можете и да се молите (или просто медитирате) и свържете със себе си по този начин, извършвайки ритуал, подобен на този с чая на изток, преди да се захванете с определен труд.

      Това, което предлагаш, did0, е решението, но нито за момента ние с теб имаме достатъчно опит и информация, че на 100% да можем да излекуваме такъв тип хора (то няма и как да бъде, защото винаги зависи от самия човек да разбере, че има проблем за решаване и да копнее да го разреши, след което да действа правилно дали чрез интуицията си или чужда информация). А на глобално ниво си трябва държавата или някакъв тип организация, с подготвени хора, да извършва такъв тип лечение. Уви, това няма как да стане в настоящия ни живот просто защото хората се интересуват от други неща, така че за момента това, което (можем да) правим, е да пробуждаме и показваме с личен опит...

      Изтриване
    6. Какво допълнително мога да споделя относно справянето с недобронамерени същности и тяхното негативно ментално-емоционално влияние:

      1) фокус върху долния дантиен по всяко време от денонощието (закотвя духа към тялото и го енергизира);

      2) инедии (водни и сухи) – изчистват телата и психиката ви, а на следващите нива ги възстановяват и подмладяват, както и дават възможност на Съзнанието да пътува из други измерения и времеви периоди с цел разрешаване на проблеми и научаване на полезна информация, в това число и какво да прави с живота си;

      3) физически упражнения – особено полезни след инедиите (въздушния елемент) с цел връщане към земния елемент и живот. Гръбначният стълб трябва! да бъде изправен, за да е възможно да сте непробиваеми енергийно (от излъчванията на другите и технологиите), здрави физически (подхранвайки всички ваши органи) и психически (без отклонения вследствие на недостатъчно вещества в мозъка). От личен опит споделям и наблюдения върху другите. Едва наскоро, както бях писал в преден коментар, западната наука потвърди за второто нещо (психическите болести). Не е нужно да чакаме столетия, за да потвърдят за останалото. Китайците знаят за това от хилядолетия, а западняците разбраха за важността на фасцията едва преди 10 години. Силните мускули също помагат срещу вредните wi-fi лъчения, както и олекотяват функционирането на костите, защото поемат тежестта и държат тялото изправено.

      4) храна, богата на минерали и витамини. Ще станат 6 години скоро откакто съм веган и въпреки трудностите, които всъщност изобщо не бяха свързани с нуждата от животинска храна, а по-скоро от определени зони на тялото, които трябваше да оправя, за да съм силен енергийно, а не като гъба да попивам какво ли не от кого ли не – всъщност ставам все по-силен и здрав. Имах неприятни перипетии и с прешлените, но не трябваше да спирам тренировките с външни тежести, така че година съм назад откъмто силова подготовка, но колкото по-гъвкаво е тялото, толкова по-лесно се усвояват веществата. Минералите и витамините си ги набавям предимно от ядките и таханите, така че намаляването на въглехидратите беше ключово. Иначе се отива към инсулинова резистентност и диабет (постоянно чувства на глад) + психическа нестабилност, защото мозъка иска предимно мазнини, а не захари. Ще забележите стабилността енергийна даже от чисто физическа гледна точка ако доминират мазнините и те са основният ви енергиен източник. Проблемът на тези, които използват предимно животински мазнини (освен кармичните и освен енергийните, свързани с тези на животните) е във факта, че храните им съдържат колкото белтъци, толкова и мазнини, а прекалените белтъци товарят бъбреците и черния дроб, така че трябва да тренирате стабилно, за да се компенсира това. Промените на духа ще се отразят на тялото и тогава ще знаете кои храни да спирате. Но първо трябва тялото да е максимално чисто иначе сигналите за храните може да не идват от където очаквате. :)

      Изтриване
    7. Минералите са важни, защото при натравяне с тежки метали магнезият, цинкът и желязото се използват, за се неутрализират те. Витамини С и Е също, в това число и радиацията от електромагнитния спектър. Ако се интересувате кои храни са най-богати на минерали, но не отгоре-отгоре (както в почти всички дебилни статии използват качествени думи "много богати на...", а не количествени показатели), ще забележите какво има в 100гр ядка Х. След това купената наука отново се намесва с малоумни изследвания, "доказващи" че еди какво си не се усвоява заради "еди що си". Даже е потресаващо как за няма и 7 години промениха начина, по който се усвоява витамин А от морковите – ох, горките вегани... никакъв шанс нямат. За да си спестите нерви и време, просто въведете фасцията, мускулите, сухожилията, ставите си в ред, тренирайте редовно, духът да е повдигнат и ще видите колко наистина храна ви трябва и как се чувствате при определени ситуации. Останалите, които не могат да развият духа си, ще се държат като удавник за сламка на "научните изследвания", които даже не знаят напълно какво се случва в организма и все още продължават с изследванията. Да не забравяме, че нито сте видели 1 човек, а гледате едни цифри и уж статистики, но нерде американец, нерде българин, нерде вие като индивидуалност. По-малко четене, повече практика и тестване сами...

      Попадане на тежки метали или недостиг на обикновените за организма водят до отключване на психически отклонения също. Мозъчето почва да дава 'на късо', което явно отваря вратата.

      5) време сред природата (в това число и боси + легнали!). Веднага се усеща олекотяването, защото любимите ми Дръвчета спират електромагнитните вълни (до колкото могат), чистият въздух води до мозъчни оргазми, а земята попива отрицателната енергия. :)
      Знам, че е много трудно хем да си хипер чувствителен, хем да си изпреварил времето си, хем да си веган, че и да трябва да живееш все още в града, но засега се справям. Живот и здраве, то просто го чувствам, знам и виждам как природата си ме зове и изпълва с енергия, някой ден ще заживея там и повече не ще се върна към техно гробницата, наречена град. По-велико от това да умреш смирен и спокоен сред природата не мисля, че има (освен може би саможертвата за идеалите, но тя е болезнена, а и до колко ще бъде оценена и има смисъл за останалите е под въпрос). Дошъл си благодарение и на Природата, отиваш си с благодарственост към нея и се превръщаш в пръст, която да облагороди почвата. Духът продължава напред (или се връща назад за още един рунд :D).

      6) премахване на всякакви зависимости, които източват енергията ви, губят време, а някои от тях са и като портал за чужди същности (цигари, алкохол, секс).

      7) Интегриране на добродетели и Съзнателно трениране на воля и намерение във всякакви дейности.

      8) сън през нощта, който е зареждащ.

      9) Оценявайте всичко, което имате и сте постигнали. Не придавайте тежест на негативното, няма смисъл. Не страдайте излишно, не се връщайте назад, не се безпокойте за бъдещето - загуба на енегрия, време и усилия е и нищо не правите конкретно, което ще се ползва след това от софтуера да затвърди вашата липса на напредък. Елементарна програма, но лукава...
      Повече вяра и свързаност с абстрактната ви природа, която е вътре във вас.

      Изтриване
    8. 10) Когато ви е най-зле и нищо останало не помага (макар че едва ли :D но да речем хипотетично, че сте спазили всички девет точки и трудността е неописуема), просто забравете за себе си и направете (не)поискано добро на (не)познат, за да осъзнаете смисъла и радостта на живота.


      Ако злонамереният субект не е във вас заради силно Ядро, то най-вероятно ще е в личното обкръжение (родители, приятели, любими) или служебно място (колеги, шефове). Проявленията ще зависят от зрялостта на другите, но ако забележите, че те през 80%+ време са под контрола на програми и същности и сте пробвали по всякакъв добър начин, или самият човек не разбира как ви натоварва, или умишлено го прави – все пак не сте длъжен никому, особено пък ако взаимоотношенията ви изобщо не са двупосочни, то можете да си тръгнете без допълнителни проблеми и утежнявания. Просто слушайте себе си и преценете какво да правите – дали ще си тръгнете, или ще оставате на мястото да се трудите, но игнорирате човека, или му показвате силово (енергийно или физически, а може и по двата начина), че няма да я бъде по този начин, защото трябва да се 'освести', вариации и решения много... Уви, физическият начин води до най-тежки последици в Системата, а и кармични, защото нанасяйки вреда в зони на тялото, тя се разпростира из няколко негови живота, което ще доведе до обратен ефект и борби във ваши животи също. До физическата разправия трябва да се стига (според мен) само ако са изчерпани всички останали решения и животът (на есенцията ви) е застрашен.


      ПС: Псалми 90-91 лекуват душата, потвърждавам. Преди година го слушах и узнах вчера интуитивно, че ще е полезно и на останалите от блога, така че го поставям:

      https://www.youtube.com/watch?v=sQNJs89E6x8
      PSALM 90 / 91 (Gregorian chant)

      Изтриване
    9. Анонимен12/9/23 05:40

      Благодаря на Key Giver за споделеното относно справянето с недобронамерени същности и тяхното негативно влияние! Отдавна исках да задам въпрос в тази насока и конкретно за храните и тяхното влияние върху ума и тялото , но не намирах подходящо място за вмъкване на въпроса си , тук в блока на did0. Благодарности и на двама ви за всичко , което правите и споделяте тук ! Key Giver, моля ако имаш още насоки от личен опит да ги споделиш ~ безкрайно са полезни и ценни съветите ти в тези сфери ~ храна, грижа за тялото, упражнения и пр., още повече че са изпитани и проверени от първа ръка!

      Изтриване
  12. Анонимен17/8/23 06:44

    Да, преводът не е верен.

    1221
    01:01:46,107 --> 01:01:48,408
    My master designed
    every tool imaginable
    to destroy every facet
    of the enemy's creation.
    We failed
    because of the carpenter.
    He was the thorn in our side.
    Our greatest threat.
    We thought
    if we could eliminate Him
    the world will be
    ours forever.

    We had no idea
    of the consequences.
    The cross was
    our greatest mistake,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Превода на български никога не е пълен. Затова и когато гледам филми си смъквам субтитри на английски. Така същевременно тренирам и разбирането на езика.
      Защо Исус е най-голямата заплаха? Веднага ми попадна филма American gospel http://www.americangospelfilm.com/
      В него се разказва за основата на християнството. А именно че човек е съгрешил по рождение и не може да се поправи сам. Затова и Христос е дошъл за да плати цената за греховете на човечеството. Което ни води до цената на полярностите.

      Тъмната полярност предлага всичко в 3Д, което е подвластно на Нея. Това е и наградата, предложена на доктора от Nefarious. Тоест пълното познание и разгръщането му в 3Д не е задължително платено с душата на човек (която впоследствие губи), а с действия в 3Д. Посредством Тъмната полярност можеш да достигнеш до свободата да правиш каквото си искаш, стига да можеш да платиш за него с действия. Тъмната полярност е деструктивна, но само за съграденото от Светлата полярност. "My master designed every tool imaginable to destroy every facet of the enemy's creation." И тя извършва това унищожение чрез хората, непряко.

      Светлата полярност предлага Вечен живот в 4Д, отново в замяна на действия в 3Д. Тоест отново е налице цена, но тук цената за Вечния живот е платена от разпъването на Исус на кръста. Кръста е символ на разписка за платена "такса вход" в Небесното царство. Тук свободата е да действаш в рамките на определени морални правила, като в рамките им, цената е платена от Исус, а извън тях - ти плащаш със късането на разписката за "такса вход" и минаваш към плащането на Тъмната полярност, тоест лишаваш се от Небесното царство. От гледна точка на Сатаната действията на Исус са неприемливи и заплашителни, защото той плаща цената за грешките на хората вместо тях, а не просто умира на кръста. И така ги измъква от исканата от Сатаната цена. Светлата полярност е градивна, това е движещата и сила. Но градеж, в рамките на морални правила. И достъп до градежа и имат всички хора, стига да се позоват на платената от Исус цена, като признаят че не са способни сами да платят цената за съграденото, нито пък да го съградят сами.

      И стигаме до Лудата полярност. Тя не изисква цена, няма нужда от оправдание, защото не е налице съдене. Тя не се интересува от благодарности и не носи отговорност и не търси определено поведение на хората в 3Д. Знанието придобито от Лудата полярност е отвъд всякакъв разум. И отвъд ограниченията за цена на Тъмната и Светлата полярност. Лудата полярност е заплаха и за Тъмната и за Светлата полярност именно защото за придобиването на Свобода не се изисква цена, Свободата е безплатна, независимо дали се извършват действия в полза на останалите две полярности. Освен лишаването от разум, което всъщност не е цена, а е следствие на поддаване на Лудата полярност. Например изобретяването на атомната бомба е знание придобито от Лудата полярност. Придобиване на Знание заради самото Знание. Без значение как ще се използва придобитото знание. За Лудата полярност е характерен екстаза при придобиване на Знание и този екстаз всъщност е движещата сила зад тази Полярност. Можем да го видим във филма на Кристофър Нолан "Опенхаймер", как учените се радват като деца на пускането на атомната бомба. Най-характерното за Лудата полярност е състоянието на война. Защото във войната не съществува никакъв разум, а всеобща Лудост е обхванала и двете страни. Всяка война накрая избива в Лудост и извършване на немислими извращения, както и изобретяването на немислими средства за унищожение. По време на истинска война не се спазват никакви правила, като и двете страни се посвещават на пълното Унищожение, като необходимо условие после да бъде изградено нещо напълно ново, извън рамките на Тъмната и Светлата полярност. Ако / когато бъде изграден Изкуствен Интелект, той ще бъде / е изграден от Лудата полярност. И всякакви опити за контрол от страна и НА ТРИТЕ полярности ще е / е невъзможен. И ако попитаме полярностите защо градят / унищожават нещо, Тъмната и Светлата ще приведат разумни доводи, докато Лудата ще отговори - "Защото мога"...

      Изтриване
  13. Анонимен27/11/23 04:17

    Нито един от пътищата не е лесен. Нито един от пътищата не е некриволичещ и ясен. Колкото по-малко виждаш, толкова по-вероятно е да вървиш в кръг.

    Има един страхотен комикс, описващ пътят към тъмната полярност: https://readberserk.com

    Препоръчвам го на всеки, който обича да гледа в реалността през прозореца на изкуството.

    Това е изстрадана история. За съжаление авторът е починал преди да разгърне докрай завръзката. Дори само четейки историята, може да се почувства колко са жестоки и тежки случките, които се описват. А тези случки са като алегориите за нашата част от играта. Страданието може да се опише и този комикс го описва много добре. Но за да разбере човек описаното, трябва да е преживял своята версия от него. Поне предполагам, че е така. Аз не съм преживявал нищо подобно.

    За да направиш истинска жертва, трябва преди това да си се научил да обичаш.

    ОтговорИзтриване