Матрицата 4

 

         За мен "Матрицата 4 - Възкресявания" беше синхроничност. Изкараха я по Замунда преди да излезе по кината и я гледах в психиатрията. Приказките между Нео и Анализатора бяха почти 1 към 1 с разговорите ми с психолога. И ежедневното вземане на синьото хапче беше едно към едно, само дето моето беше кафяво. Дори имаше бягаща пътечка, на която всеки ден вървях, ситуацията беше толкова сюрреалистична, че от време на време почуквах по огледалото, с идеята за нереалност на всичко.


Тази серия ми помогна да се измъкна сам от психиатрията, точно както Нео измисли и написа AI модала Морфей. Така че в тази серия , за разлика от първите три, Нео не получи помощ отвън, а от самия Себе си, а накрая и от Тъмната си страна (агент Смит) и от Ин/женската си страна (Тринити), като отново се получи три в едно.

Всъщност модела „три в едно”, преобладаващ в Земното 3Д може да се изрази и с трите основни цвята, от които може да се получи всеки един цвят. Цветовете са червено, жълто и синьо. И всеки от тях има особено значение, за което не съм писал публично досега.

Всеки цвят се получава като възприятие на отразената бяла светлина на Слънцето от обектите. Ако Слънцето светеше в синьо, цветовете щяха да са други. Цветовете зависят и индивидуално от Съзнанието в човешко тяло, което ги възприема. Аз знам, частичен далтонист съм, и виждам цветовете по различен начин.

Червеното е символ на Съзнанието, изследващо Земната Игра (защото е глупаво да твърдя че това важи за извънземните светове). Червеното е и символ на Страстта/ Желанието, което е изстреляло Съзнанието от Източника. Жълтото се асоциира с топлината и е светенето на „Бялото слънце”, докато синьото са лъчите на „Черното слънце” и е символ на отдадеността и на дълбочината. И докато основните цветове на Платформата са черно, бяло и червено, трите основни цвята (червено, синьо и жълто) са символ на Съзнанието, преживяващо Земната игра.

В "Матрицата 4 - Възкресявания" - разбираме че всъщност никой не е успял да излезе от Играта, всички са върнати обратно в Нея против свободната им роля. Разбираме и че свързването между Въздигналите се Ин (Тринити) и Ян (Нео), разрушава илюзията на Матрицата. Затова и Нео и Тринити са държани близко, но не им се позволява да се слеят. В "Матрицата 4 - Възкресявания" Оракула е изтрит, което отразява и неналичие на Изход през Нулата. В епизода са налични само две реалности - на Матрицата и на Io. Тук вече се играе с чувствата/желанията на Съзнанията и неовладяването им ги заробва.

За мен обаче най-интересния герой отново е агент Смит. Тук той е със заличена памет, "на каишка", и символизира Тъмната половина на Нео, която го управлява като негов пряк началник. И накрая именно той „спасява ситуацията”, непозволявайки на Анализатора да достигне до котката си и нейното звънче, което рестартира Симулацията. Котката винаги е била символ на магията, а звънчето е Звука, предшестваш Тъмнината и Светлината. „В началото бе Словото”, както пише един друг автор.

Интересна за мен ситуация в епизода е симбиозата между част от машините и хората, изграждащи заедно Io (което е средната част на sion, символизиращ средния път на интеграцията и взаимното симбиотично съществуване на хора и машини, без някоя от двете страни да има преимущество. Io е баланса между хора и машини, а както съм писал другаде, при баланса не може да има развитие, той трябва да се дебалансира за да има движение „нагоре/надолу”.  Колкото по-сериозно е дебалансирането, толкова по-бурно е развитието. Затова и в момента планетата е в "революционна" ситуация.

            Интересен за мен е и изхода през огледалата в "Матрицата 4 - Възкресявания", като размера им няма значение, защото те са символ и на безкрайността, а и на всички възможни паралелни реалности. За пръв път това го разгледах в анализа на Епизод 7 от „Междузвездни войни”. Поставените едно срещу друго две огледала дават реална представа за безкрайността на Играта, като всяко отражение представлява отделна паралелна реалност. Имаше и специална група в един форум, която се опитваше да смени реалността, гледайки в огледало и чрез въображението си се опитваше да визуализира желаната за преживяване реалност.  Признавам че не съм пробвал, но е интересно да се спомене, че в цялата психиатрия има само едно огледало в тоалетната. Това означава че не може да се излезе по този начин, защото са необходими поне две огледала за целта.

            Ролята на Анализатора в епизода е всъщност ролята на Висшия Аз в Земната Игра. Брилянтен е кадъра с куршума и нагризаната ябълка (като символ на Земната Игра) - Желание и Страх, както казва Анализатора:

 Висшия Аз определя колко, къде и какви инкарнации „да спусне”. Той всъщност не „спуска” нищо, а се прикачва към вече съществуващи Светкавици от Източника, като ги ограничава в определени рамки. В замяна той им дава закрила и енергия, точно както и всеки друг егрегор (например Христос). Когато Светкавицата от Източника се разкачи от ВА, то тя вече може „да порази” всяко място, което пожелае, а не това, което ВА е предопределил. Затова и Анализатора може да накара всяко неразкачило се от Матрицата Съзнание да премине в swarm mode, или „режим камикадзе”. По същия начин ВА може да накара дадено Съзнание, прикачило се доброволно към него, да извършва невъзможни неща, без самото Съзнание да има воля за това. Разкачането от ВА вече е Висш Пилотаж и всяко Съзнание може да твори това, заради което е излязло от Източника. И както един живот на инкарнацията е миг за ВА, така и Анализатора може да управлява времето в Матрицата. Това е символ на опериране от 5Д в 3Д, като принципа е същия - отколкото „по-високо” се вземат решения, толкова времето се забързва, както писах в предишната статия.

Това е Висш Пилотаж (не Висш Аз), защото вече не отдаваш силата си на ВА като "Пътеводител на галактическия стопаджия", а сам ставаш "Стопаджията/Артър Дент/Глупака". Сам избираш дестинациите и целите си, напълно освободен си (от Източника, даващ пълна свобода и безусловна любов на "децата" си) да избираш на практика абсолютно всичко, което ти (твоето Въображение, всъщност точно това си Ти, светкавицата от Източника) можеш да твориш. И няма начин да не го преживеете!

            Затова процеса на Творчество е основополагащ за този ВП (Висш Пилотаж), затова е толкова важно да сътвориш нещо (каквото и да е, стига това да ти носи удоволствие и удовлетворение/Щастие). Изпълнение на Желание без Страх. Затова и каквото и да сътворите сами, ще ви се отплаща неизменно, по начин, необходим за вас. Не това което си МИСЛИТЕ че искате, а това, което е необходимо за да вървите самостоятелно, без патериците на ВА. Тогава синхроничностите ще ви водят към това, което сами сте избрали, а не това, което ВА/Протектора/Закрилника/Матрицата/Системата и т.н.т., смята че трябва. Това е ново раждане на Нов Човек, поемащ активна отговорност за това, което твори. На практика това е петата раса, за която Дънов (си мисли че) говори. Източника в Човешко тяло.

            Единственото разочароващо за мен във филма бе неговия край, когато Тринити успя да овладее „Силата” си, а Нео не успя да полети редом с нея. Това вече е политкоректното възвеличаване на Ин над Ян. Така и не става ясна причината за полета на Тринити и падането на Нео. Накрая на епизода и двамата летят, но се вижда че Тринити е поела инициативата. Макар че от друга гледна точка Лана Уашовска не може да измисли друг край, защото именно тя загърби своя Ян и премина във „фалшиф” Ин режим, „сменяйки” пола си. Истинския край би трябвало да бъде когато и двамата равностойно политат нагоре от сградата. Точно както тази статия би била невъзможна без мъдростта на една от читателките на блога, за което чистосърдечно и благодаря!


 

29 коментара:

  1. Анонимен30/9/22 03:55

    S - io- n - в IO имаме Нулата и Единицата. А пък докато гледах снимката на кадъра с куршума и ябълката, направих аналогия с яйцеклетката и смерматозоида. Определено уникален кадър! Сцените с Анализатора във филма бяха разтръсващи и ги намирам за много истинни. Вижда се в тях манупулацията на времето и прескачането на кадрите...

    Интересно е и това за цветовете, Гьоте например твърди, че има само два - синьо и жълто... които са много застъпени и във филма. Червеното се свързва и с последната фаза в алхимията, наскоро срещнах мнение, че символизира отърваването от илюзиите. Тази година посрещнах в червено и така си ми и потръгна, така че мога да потвърдя.

    За полета на Тринити - логиката според мен е, че Ин спира да бъде паднал и вече може да въздига Ян, който дотогава я е спасявал, неизбежно падайки и той.

    Наскоро изгледах "Sandman" и бях впечатлена как бяха изобразили Желанието, както и това, че то имаше близначка - Отчаяние. Любопитно бе, че то и Dream (Мечтите/Съня) имаха разногласия и Желание съботираше неговата реалност. Та... мисля че Желанието често е нож с две остриета (в сериала, а мисля че и в комиксите дори е андрогин), както и ти си писал в темата "I wish" и че то прави така, че да "паднем", а пък Страха ни държи в това положение. От друга страна, за да се появи Желание (илюзорно или не) значи има още какво да се... желае :)

    Синхронично прочетох и книгата "Яж, моли се и обичай" (бива си го и заглавието :)), в която авторката описва едно от духовните си преживявания. Пише, че е изпитвала изпълващо блажено състояние на Празнота и е започнала "да пада" и се връща в тази реалност, в мига, в който й се е появила мисълта/желанието "Искам да остана тук завинаги".

    Пак там от увода за числата 108 и 109 (няма как да ги постна в темата за тях):

    "Традиционната джапа мала има сто и осем мъниста. Сред повечето езотерични кръгове от източни философи числото 108 се смята за най-благоприятното, за съвършеното трицифрено число, кратно на три, а сумата от елементите му е девет, което е три пъти по три. А три, разбира се, е числото символ на върховно равновесие, както ясно прозира всеки, който някога е изучавал или Светата троица, или обикновен висок стол в бар."

    *

    "Тъй или иначе, всяка джапа мала има специално допълнително мънисто — сто и деветото мънисто, което виси извън равновесния кръг от сто и осем като обица. Преди мислех, че сто и деветото мънисто е резерва като допълнителното копче на луксозен пуловер или като най-малкия син в кралско семейство. Но както изглежда, има още по-висше предназначение. Когато пръстите ви достигнат този маркер по време на молитва, трябва да прекъснете своята вглъбеност в медитацията и да благодарите на учителите си."







    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кадъра с ябълката наистина е уникален, чудих се кой от трите последователни кадъра да пусна - този, в който куршума не е влязъл още в нея, този, в който е в нея, и този, в който я пръска на части и избрах първия. Интересно е да се отбележи, че вместо куршума "да оплоди" ябълката, той я унищожава. Което навежда на интересни мисли, относно моментното състояние пред трета световна война, съчетано с пандемия и бъдеща Световна хиперинфлация на храните...

      "За полета на Тринити - логиката според мен е, че Ин спира да бъде паднал и вече може да въздига Ян, който дотогава я е спасявал, неизбежно падайки и той." - Всъщност преди скока и Ин и Ян са паднали, няма някаква причина, посочена във филма, Ин да се е Въздигнал, докато Ян да остане паднал, те вървят заедно. Тринити дори не разбира защо е успяла да полети, докато Нео в първата серия умира и се преражда, въздигайки Ян и напълно разбирайки/виждайки Матрицата и нейния сорс код. Тринити просто полетява, оставяйки изненадана. Затова писах че е политкоректен момент във филма, а няма някакъв дълбок смисъл и остава горчив привкус в края. Заедно с песента от първия филм, но изпълнена от женски вокали по време на надписите (аз и тях гледам).
      Например актьора, които изиграва Анализатора има своята първа роля във филма "Звездни рейнджъри" (първата серия), в която играе човек със специални умения, можещ да накара животните и хората да правят това, което той иска. Това е синхромистична връзка за която не съм писал. А основната идея във "Звездни рейнджъри" е поемането на лична отговорност...

      За цветовете го помня още от съвсем малък, когато баща ми купи руски телевизор "Електрон". В него имаше копчета за настройване на трите основни цвята - червено, жълто и синьо и помня как си играех с тях и постигах удивителни резултати с изображението.

      А причината да затворя коментарите на стари статии е че те всички се надграждат една друга и е съвсем нормално да се пишат в последните коментари възгледи, относно стари статии.

      Изтриване
    2. Анонимен30/9/22 07:14

      "Интересно е да се отбележи, че вместо куршума "да оплоди" ябълката, той я унищожава."

      Т.е. е един вид нещо като червея в ябълката...

      "Всъщност преди скока и Ин и Ян са паднали, няма някаква причина, посочена във филма, Ин да се е Въздигнал, докато Ян да остане паднал, те вървят заедно."

      Имах предвид, че в предните части... всъщност те и трите започват със заспалия Нео и това, че Тринити "падаше в по-ниската мерност", за да го спасява, като се излагаше на риск. Съответно той й връщаше жеста, а трябваше да се погрижат и за Сион...

      Докато в тази ролите им са обърнати и той е по-осъзнатия, който се опитва да събуди нея за истинската й същност. И той отива до по-горната мерност (където са капсулите им) и го прави оттам. И когато тя успява, въздига/спасява и двамата. Сигурно политкоректността е пласт, но има и други. Един възможен от тях е този :)

      Изтриване
    3. Да, това което посочи също е пласт, затова ми харесва поредицата, защото е многопластова. А за червея в ябълката - нали оттам идва именно worm holes, или червееви дупки. И примера е почти винаги с ябълка. Още един пласт в (засега) четирилогията. Според мен ще има поне още два (или 5) филма. Ако не е касов провал с тази политкоректност в последните минути на епизода...

      Изтриване
  2. ...разкачването си е разкачване ..., творчеството си е творчество .., но по - важното е че има читателка , чиято мъдрост спомага изявите ти в блога !!!! .😉....така и ние сме доволни от споделения опит ...

    ОтговорИзтриване
  3. ....did0 , така и така в повечето случаи бездействаш 🙂....защо не развиеш тема за видовете съзнание ...; ...не че няма информация ..., дори и Тот помолих за тази тема ...просто ми се ще да има база за сравнение ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не бездействам, просто рядко имам вътрешен импулс да споделям. Защо ти не напишеш твоята гледна точка (не на Тот) за различните видове съзнания в коментарите?

      Изтриване
    2. .." така и така няма какво друго да правя, .." из първия абзац на Структура на Творението ... , затова и предположих че бездействаш 🙂....; ...колкото до моята гледна точка ...ще е от позицията на обикновено / средностатистическо съзнание - повърхностен , кратък и незадълбочен анализ..., а на мен би ми било интересно и от полза ... гледната точка на творческо / свръхсъзнание , което навързва няколко пласта ...

      Изтриване
    3. Когато написах че "така и така няма какво друго да правя,", това беше истина към тогавашния момент. Когато пишеш ти надграждаш както читателите си, така и себе си.
      Става ми тъжно, когато разбера как някой се принизява до "обикновено / средностатистическо съзнание - повърхностен , кратък и незадълбочен анализ". Всеки притежава "творческо свръхсъзнание" и твоята гледна точка би имала еднаква тежест с моята, на Тот, или на който и да е друг. Всяка гледна точка е валидна, ценна, и по подразбиране отразява аспект на Източника. Аз не съм някакъв "възвишен учител", чиято гледна точка е окончателна. Просто описвам неща, които съм преживял и разбрал...

      Съвсем накратко - аз използвам във всичките си статии думата Съзнание като синоним на Въображение. За мен те са едно и също нещо. Как би написала тема за видовете Въображение. Да фрагментирам Съзнанието/Въображението е против една от целите на блога - Интеграцията и Цялостността на Съзнанието/Въображението, като неделима част от Източника. Защото от гледна точка на Източника Съзнанието е едно, с различна честота в различните пластове на Творението.
      Как би могла да напишеш нещо за различните пластове в една светкавица? Та това е една и съща светкавица. Ако разгледаш определен фрагмент от нея, тогава ти ще я разделиш на части, за да може Ума да я разбере, и тя няма да е напълно себе си. Така че и всяко съзнание съдържа в себе си всички пластове, затова Мултивселената е холографска по природа. Затова и ти съдържаш всички отговори и възможност за Творчество в самата себе си. Използвай ги...

      Изтриване
    4. ...т.е. колкото по - развихрено въображение имаш ...си толкова по - съзнателен 😁...

      Изтриване
    5. 6 ден ...; ..продължаваме проект съзнателност без да е проект 😉...; ..днес ще са размисли върху проекциите на ума ...; ..къде се разминават проекциите с действителността ..и всъщност те ли са препъни камъка към спокойното съзнание - цел без да е цел 😁...или си е баш цел 🙂..

      ...така ...май по - добре да започна с цитата на Кришнамурти от днес .., който и навя по - нататъшните размисли :

      "Колкото повече опознаваме себе си, толкова по-ясни стават нещата. Самопознанието е безкрайно - не стигате завършек, не го постигате изцяло. То е безкрайна река. Когато човек я проуч­ва, когато навлиза в нея все повече, той намира спокойствие. Само когато съзнанието е спокойно в резултат на самопознание, а не на наложена самодисциплина, само тогава, в това спокойствие и в тази тишина, се проявява същността на действи­телността. Само тогава може да има блаженство и творческа дейност. Струва ми се, че без това разбиране, без този опит, е детинщина да четеш книги, да слушаш сказки, да правиш пропа­ганда - всичко това са безсмислени действия. Но ако успеем да се самоопознаем и по този начин да постигнем творческо щас­тие, да изпитаме нещо, което е отвъд границите на ума, тога­ва може би ще се осъществи промяна в отношенията ни с дру­гите хора и в света, в който живеем."/Кришнамурти

      ..за самопознанието - ..кое ме прави спокойна !?.., кое краде и руши спокойствието ми !?...; ..както споменах по - горе ..най - вероятно това са проекциите на ума ..; ..на база информация и опит ..умът създава всевъзможни малки и големи проекции ..за това кое и как ще ме направи щастлива , за най - добрата ми визия , за това как най - добре би изглеждала къщата , за най - удачната работа за милиони от вкъщи , за личното / професионално / материално развитие на себе си и близките , за взаимоотношения ...и т.н. и т.н. .. все проекти на ума , които за жалост ( или не!) се разминават с действителността ...и оттам недоволство , вина , самообвинения, чувство за малоценност и недостатъчност ...; ...и сега какво !? ..има ли решение !? ..; ..според мен няма как да противодействаме на ума да създава все и все по - грандиозни проекти ( въображението е част от работата му 🙂) .., но бихме могли да сме съзнателни ...за тази му функция , която краде и руши спокойствието ни ..; ..нищо повече ..просто съзнателни ...без да е самодисциплина 🙂...; ..в крайна сметка ..целта без да ни е цел ..е да наблюдаваме без да съдим ...просто съзнателни ..; ...нямам идея ..каква е целта на тези грандиозни проекти на ума за идеален съвършен живот .., но определено недостижимостта на проектите ...ми създават дискомфорт ..- ...осъзнавам го , но не се боря с него ..., просто го наблюдавам 🙂...

      ...да изявиш духовната си същност ( по - големия гигант от въображението си 😁)..., да си цялостен ...най - вероятно означава ...нищо в теб да не доминира или е в противоборство ..., а е в хармонично съчетание едно с друго и Всичко Което Е ....; ...оттук нататък..биха били проекти ( на цялостната духовна същност , която сме !!!), които намират реализация ...; ..звучи правдоподобно ..или знам ли ...

      Изтриване
    6. Красиво написано, само че въображението не е част от Ума, а обратното, а "духовитата ти същност" е Въображението, няма по-голямо от него. А Съвършенството е проекция на Ума, няма Съвършенство, има просто Път към него и по този Път Въображението Твори, това, което наричаме съществуване/живот/развитие...

      Изтриване
  4. Анонимен3/10/22 00:26

    Здравей, did0!
    Писал ли си в някоя статия как точно става това разкачване от ВА без лекарства?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да се обърнеш към източните практики на Даоизма и Будизма. Не съм писал за тях, защото достатъчно хора са го направили. Общия принцип е свалянето на честотата на Съзнанието, на Тялото и изключване на сетивата от процеса. Това става с дълбока медитация

      Изтриване
    2. Анонимен3/10/22 03:13

      Благодаря!

      Изтриване
  5. Анонимен4/10/22 08:52

    Сетих се още нещо - показателно е че за отклонилите се от Матрицата се занимават психолози/психиатри. От досат време насам темата ме интересува и може би като стане дума, ще пиша повече до какви изводи съм стигнала. По-конкретно как психическите разтройства от Клъстър Б изразяват неинтегрирана по-висша перспектива...

    ОтговорИзтриване
  6. Аз също мисля да пиша статия кое психическо състояние във възприемането на кое Д/паралена реалност/вътрешни неразрешени проблеми се отнася, но нямам голям практически опит за това, освен от срещите си със "страдащите" от това, нямам "отсрещната" гледна точка. Ако решиш да напишеш нещо от личния си опит с радост ще го публикувам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/10/22 10:27

      Ок, Благодаря, ще опитам да подготвя нещо за коментар. Личния ми опит е интерес към темата, наблюдения, (само)диагностициране и размишления/изводи от по-езотеричната перспектива плюс съвсем лични изживявания/отношения... но не съм професионалист (макар да имам чувството, че уча задочно психолгия от години :)) Ще е любопитно дали сме стигнали до сходни заключения. Колкото до "страдащите" - то почти няма човек в нормално психично здраве, хората в лудниците не могат и/или не искат да слагат маски. Така че всеки има практически опит :)

      Изтриване
  7. Анонимен4/10/22 11:59

    Има нещо вярно, че някои от агентите на матрицата са психолози и психиатри.
    Аз съм психолог, работя с хора със стресови разстройства. Понякога се изумявам, когато в един и същи ден ми пишат или се обадят 10-15 човека с едни и същи "симптоми" на тревожност... а тези хора не се познават, няма как да се синхронизират в зле-то си.
    И повечето колеги са матрични проводници на разни светлинки и бог-чета, с които баламосват клиентите си, че видиш ли имало промисъл в страховете им.
    А най-вероятно това са несъзнато пробуждащи се души, на които трябва добро водене през тъмните моменти със симптомите, но такива водачи за съжаление липсват. И понеже матрицата се е самопропила навсякъде, много трудно се обяснява на такъв човек какво точно му се случва. Обикновено си искат връщането на "нормалността", без значение на цената...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също съм забелязал че разстройствата в един ден са сходни за повечето пациенти. Това ме навежда на мисълта, че има някакъв тип излъчватели, които провокират това поведение и по чувствителните ги отразяват. Аз всъщност не познавам човек, който не е тревожен в тези времена на рестарт на Системата. Не случайно по време на пандемията инсталираха почти навсякъде 5G мрежата и имам усещането че нещата са свързани. Без да имам някакви доказателства.

      Хората наистина искат връщане към "нормалността", вместо да приемат новото си състояние за "новото нормално" и да го впрегнат в някакъв вид творчество. Забелязал съм че когато човек твори, няма нужда от нищо друго, той се "изгубва"/влага себе си в сътвореното. Така че лечението е да се научат тези хора да творят. За съжаление повечето предпочитат да се натъпчат с хапчета, алкохол и наркотици. А в малки количества тези вещества наистина помагат, но повечето хора не могат да се спрат. Искат подобрение "Сега, Веднага", липсва им търпение. И се ражда поредния пациент на Отделението за хора с пристрастявания. И след като бъдат "изчистени" чрез системи и хапчета ги пускат обратно. И после те пак влизат опиянени и това се повтаря многократно. Имам един познат който го е правил над 30 пъти...

      Това че на хората не им е дадена възможност да творят е корена на пристрастяванията. В психиатрията имаше един вмирисан склад, който аз и още един колега превърнахме в стая за почивка и спорт. Тогава имаше значително подобрение в състоянието и на двама ни. После обаче майка ми умря и положението за мен сериозно се влоши. Тоест, на физическо ниво съм лишен от всякаква подкрепа. Тогава изхода е да наблюдаваш себе си, да разбереш кои мисли и чувства са твои и кои са наложени отвън. Да опознаеш себе си и да си позволиш да скърбиш. А когато положението наистина стане сериозно, да вземеш минимални количества лекарства от най-слабите, които да ти помогнат да се стабилизираш. Но Творчеството е основното лекарство, което аз признавам и което носи трайни резултати...

      Изтриване
    2. ...извинявай , did0 , за личния въпрос ...но майка ти октомври '19 год. ли почина !?( мир на праха ѝ!)...

      Изтриване
    3. Баща ми умря на 12,09,2019г., а майка ми - на 31.01.2022 г. Не харесвам думата почина, защото няма нищо общо със Смъртта. И правилно си познала - майка ми поиска кремация и я получи...

      Изтриване
    4. ....да и аз съм за кремацията ...

      Изтриване
    5. Кремацията има голямото предимство, че незабавно освобождава Духа от Тялото. Докато при погребението има 40 дневен период, през което душата все още стои в 3Д. Знам го от опит със Смъртта на баща ми. До 40-ия ден постоянно горяха крушките в къщата, докато при майка ми нямаше такова нещо. Просто се усещаше че е напуснала...

      Изтриване
    6. ...и не само ...също и по - малко квартали с мъртви ...и излишни показни церемонии към тях ..

      Изтриване
    7. Анонимен6/10/22 03:30

      Вярно е това за Творчеството и лечебната му сила, както и че когато не се проявява, идват пристрастраванията... съгласна съм и за търпението. Наркотиците са вид самоубийство, докато в Творчеството човек се изгубва само временно и всъщност (пре)открива себе си, своя съзидателен потенциал. Въображението е съзнание в движение. Чудесно е това с облагородената стая, съболезнования за родителите!...

      Изтриване
  8. 18 ден ..; в режим осъзнат / съзнателен 😁..

    ...тъй като деня ми започна с видео на Yoana Yokko за биохакинга.. та ..интересна тема ! ...още повече , че последните 2-3 години ..май - май това занимава ума ми 🙂...; биохакинг ..хм ...; ..без да съм търсила информация в Гугъл или Уикипедия ..предполагам , че това е ..посредством еди какво си ..постигнеш изменено състояние на съзнанието.., което ще ти позволи да преживееш ОИТ или РСВ ..; във въпросното видео ..се демонстрираше като възможности за биохакинг ..храна , психеделични продукти , музика , Аюрведа ..и други виртуални влияния ..с цел да те изведат от "нормалното " ти състояние ..🙂...сякаш сме наясно кое е "нормално" и кое "изменено" състояние на ума😏 ..нищо ново..

    ...по - интересното тук е ..този стремеж ( винаги е бил ..и преди и сега ..) ..да хакнем биологията / природата си ..т.е . ..навлезем с взлом ..и прецакаме ..установено статукво 😁...; ..само по себе си хакването е разрушително ..и цели да обърка системата ..без нищо да подсказва благоприятното му / съзидателно въздействие ...даже напротив ..звучи като изкарване извън ритъм на танца ...без да е сигурно ще го бъде ли пак - танца и ритъма към него...; ..и още веднъж ..хакингът обещава да те разруши .., но в никакъв случай не упоменава подреждане наново ...тогава защо !? ...

    ...да речем , че съм на една ръка разстояние ...от възможността на момента да преживея нещо съвсем различно.., което ще ми даде допълнителна перспектива ...; ..защо не !? ..или ...стига си ме занимавала с глупости и вземи да свършиш нещо полезно 🤣🤣 ..всъщност ..кога съзнателно кога не ...често прибягваме до ..мини намеси объркващи системата - алкохол , секс , музика , филми , чай от шипки 🤣🤣🤣 ...; ..тук майсторлъка най - вероятно е ...в процеса на преформатиране ..да не отнесеш носещата греда ..., защото бутнеш ли носещата греда ...всичко се срутва ..; ..и сега идва въпросът за майстора и майсторлъка ..., който и да има общо с Майстора и Маргарита на Булгаков - не съм я чела 🤣..

    ...тия " режим осъзнатости" ...са си от мен за мен .., но днес ..още отначало ..бях с намерение да го пратя на теб ( fade in dark ..за протокола 😁)...най - малкото ..заради опитът ти с биохакинга 😁...+ да те питам ...любовта ли е най - сигурната защита / антивирусната програма..срещу кибератаки и не само ...++ ..ако трябва да избираш между " стимули за ума " и " стимули за сърцето " ...кои от двата би избрал ....без изходна позиция " и двата "🙂..

    ..p.s. ..осъзнавам 🙂..., че подобна кореспонденция ..е своеобразен биохакинг ..с цел ...въодушевено изменено състояние 🤣...; по - важното е че съм съзнателна 😉 ...

    ОтговорИзтриване
  9. Най-сигурната защита е осъзнатостта. След като срутиш всичко ти трябва да си го изградиш, както си решила и ти е най-"на сърце". Сама да си изградиш носеща греда. Или направо да "полетиш", без да имаш нужда от греди. Сърцето никога не греши, Ума е податлив на "хакване" и можеш да го наблюдаваш постоянно в себе си, примерите са много. А Ума се хаква чрез имплантиране на чувства (както казва анализатора в "Матрицата 4") и съответно тези които го правят знаят много добре кои стимули хакват Ума и какви реакции да очакват. Сърцето не подлежи на хакване. То е в основата и на сърдечната чакра в западния модел, и на втория дантиен в източния. И от личен опит - винаги когато съм се доверявал на сърцето съм постигал неочаквани резултати. И накрая вече се доверявам само на него. Ума е сетиво, което има ролята да постигне стремежа на Сърцето...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ...стойностен коментар/ отговор ...стига да можеш да прозреш (в) същността му ..

      Изтриване