Структура на Творението

          Дълго време се чудих дали си струва да описвам преживяванията си, но после реших че така и така няма какво друго да правя, а и не съм срещал статия за Структурата на Вселената написана от личен опит, така че ето какво разбрах, усетих и преживях.

На първо място Източника сътворява голям набор от паралелни двуизмерни реалности. Това може да се представи чрез следната снимка:

Символът на книгата е най-дълбоко вплетен в структурата на Творението. Защото тя съдържа двата основни градивни елемента - честота и време. Честотата се определя чрез написаното в нея, а времето е това, което е необходимо за да се настроите на честотата на книгата, да я прочетете. Затова и този, който се занимава с издаване на книги няма как да фалира. Защото копира структурата на Творението в своя, а и на читателите си, полза. Книгата е презентация и на двуизмерната реалност или 2Д. Навремето са използвали свитъци/папируси, навити във формата на спирала, за които важи същото. Само че за всяка тема се е писал отделен свитък. Тук избрах любимата си книга, защото тя съдържа много повече от Библията, а именно Хумор. Библията е писана от същество без чувство за хумор и това е доказателство за това, че хората не са създадени по подобие на Бога, описан в Библията. Единствената шега в нея е направена от римляните, които поставили трънен венец на "Царя на Юдеите". Християните го смятат за гавра, а от гледна точка на римляните е било много смешно. Безрезервно препоръчвам на всички читатели книгата от снимката.

Всяка двуизмерна реалност има строго определен честотен диапазон и тема, а за Съзнанията, избрали да я преживеят, този диапазон започва от нула от тяхна гледна точка. Точно както всеки блог има тема/фон, така е и с тези двуизмерни реалности. Например темата може да бъде анимационна и всичко в този набор от реалности ще бъде анимационно. На края на всеки лист от тази книга израстват триизмерни паралелни реалности под формата на кубове в съответствие с темата/фона на листа. Съзнанието решило да преживее двуизмерната реалност има отлична презентация в 3Д и това е снимка на светкавица:

             Неслучайно в древногръцката митология върховния бог Зевс е повелител на светкавиците. Той е репрезентация на Източника и владее Съзнанието. Затова и може да се превръща във всичко, например лебед, и да прави каквото пожелае, например деца на избрани от него жени. Защото основния закон в Творението е „Всичко е позволено”. Това е безусловна Свобода, породена от безусловната Любов на Източника към себе си и своето творение, преживявано от самия него чрез фрагментиране.

            Всеки куб в края на листа може опростено да се представи така:

             Различните кубове (и те не са 9, а много повече) представляват различни паралелни реалности, които Съзнанието с формата вече на триизмерна Светкавица, избира да преживее. Всяка от тези реалности има определена честотна лента. Тук е мястото да опиша трите основни оси на триизмерното пространство. А те са честота (това е хикса в картинката), време (игрека) и количество (зет). Пространството е мястото, оградено от тези три оси, които са на 90 градуса една от друга. Числото 90 представлява завършеността (деветката) , а нулата е Източника като причина за тази завършеност.

            Честотата е премигването на курсора от началото на Матрицата. Съзнанието/Светкавицата ту го има, ту го няма. С нарастването на честотата това премигване се ускорява, докато накрая изглежда че Съзнанието съществува постоянно и неизменно. Това не е така, а премигването следва някакъв тип прогресия - аритметична, геометрична, а може би и логаритмична, като в началото на оста то е по-бавно, а в края се ускорява. Не съм изследвал този аспект в детайли.

            Оста време показва времевия диапазон на случване на отделните паралелни реалности, като в изменено състояние на Съзнанието може да наблюдавате как една капка пада на земята за няколко минути. Имаше още един „колега” от психиатрията, който ми  описа същото, без да го питам за това. Така по оста време може да преживеете минали, настоящи и бъдещи паралелни реалности, доколкото те съществуват едновременно. Времето, както и честотата, е прекъснато и постоянно примигва, като примигването в началото на оста е по бавно, а в края е толкова бързо че изглежда че времето е непрекъснато.

Оста количество се отнася за всичко, което може да се измери. Това може да са количество вещи, количество желания, количество мисли и т.н.т. Затова и будистките монаси не притежават нищо и чрез медитация се опитват да намалят количеството до нула. Финалното излизане на будистки монах от Играта и вливането му обратно в Източника, е когато съумее да докара и честотата и времето на Съзнанието до нула. И тази ос примигва, като примигването на трите оси е синхронично с примигването на Съзнанието/Светкавицата. Затова от гледна точка на Съзнанието всичко съществува постоянно, тъй като то няма спомен от несъществуването си. Затова Творението едновременно съществува и не съществува. 

Преди година и половина на мен ми се случи точно това, но докато съзерцавах Творението от Гледна точка на Източника (за да ви стане ясно - Източника е 0Д) в 1Д за няколко секунди, за тялото бяха минали две седмици и моите загрижени роднини го бяха довели в апартамента на майка ми, където се осъзнах със счупен крак, отслабнал значително и без никакви спомени от тези две седмици в 3Д. Понеже не бях подготвил тялото за това чрез инедия, бях хванал и няколко инфекции. А, и мозъка не издържа такова напрежение и получих микро инсулт, вследствие на което и досега имам объркани спомени. Понякога си спомням неща, които не са се случили, а понякога и неща, които предстои да се случат. Имам пълни спомени и от няколко паралелни реалности, в които не съм Дидо. Доста объркващо е, но все още мога да различавам различните спомени към коя реалност се отнасят.

Естествено изпаднах в ярост от връщането ми тук, защото бе прекъснат процес, който желаех от години, но от друга страна се роди тази статия и прекарах доста време в психиатрия, където срещнах едни от най-интересните хора на планетата. В психиатрията между пациентите цари безусловна откровеност и може да научите неща, които няма къде другаде да чуете или споделите, ако се осмелите да влезете там.

            Между другото в 4Д на 90 градуса от трите оси се добавя ос Качество (това всъщност е натрупване на добродетели, а също е възможен и обратния избор - натрупване на злодетели, както и балансирано натрупване на качества), а в 5Д на 90 градуса от четирите оси - ос Каузалност. За тях няма да пиша, за да не усложня допълнително материала, а и има достатъчно изследователи на 4Д и 5Д. Освен това не мога да представя 4Д и 5Д върху лист от 2Д, каквато е статията ми.

            Да се върна на Реалностите. Реалност А има средна честота от Ха и средно константно време от Уа. Същото важи и за останалите кубове от паралелни реалности. Виждате че е възможно Съзнанието да преживее от Куб А и част от Куб С, защото те частично съвпадат по време и драстично се различават по честота. Ако обаче Съзнанието съумее да вдигне честотата си до Хс, то ще може да преживее Реалност/Куб С. Това опростено е механизма за преживяване на паралелни реалности. Често това става и със сваляне на честотата на Съзнанието и макар че нашата реалност е доста нискочестотна, има и по лоши случаи.

            Всеки един от кубовете в големия куб може да се представи по същия начин. Например това е куб А:

 

          Тук малките кубове представляват различните личности, преживяващи реалността. Например куб А може да е китайче, куб Б - лесбийка, куб С индианец и т.н.т.. Това съвпада с виждането на автора на Матрицата 5, само че тези инкарнации са генерирани от самия Източник, докато „Висшия аз” просто се прикачва към тези от тях, които са му необходими. Това не е паразитен процес, а по скоро симбиоза, защото "Висшия аз" отдава енергия на инкарнациите в замяна на техните преживявания. За да преживеете повече паралелни реалности обаче е необходимо разкачване от системата на „Висшите азове” и отказ от тяхната енергия. Чрез "Висшия аз" може да преживеете само реалностите на инкарнациите Му, които са сравнително малко на брой - около 1 - 2 хиляди. И няма да имате достъп до, да речем, анимационните реалности. Когато Съзнанието се разкачи от "Висшия аз", дали волево или чрез лекарства (както е показано в сериала на Уашовски Sense8), тогава Съзнанието се захранва само от Източника и може да достигне невъобразими дълбини и места в Творението.

           Ако вземем да речем куб С с индианеца, то самия той може да се представи по същия начин като системата от инкарнации. Ето това е куб С:

 

             Тук малките кубове са различни вариации на индианеца, в зависимост от решенията, които той е взел през живота си. Например куб А ще е индианецът, който се е оженил и има две деца, куб В ще е индианецът който се е оженил и няма деца, куб С ще е индианецът, който не се е оженил и е поел по пътя на шаманизма и т.н.т..

            На следващо ниво можем да разгледаме същата фигура, която е формирала шамана от горната фигура. Тук малките кубчета са различните видове травми (позитивни/високочестотни, негативни/нискочестотни и балансиращи).

            Виждате как се формира система от фрактали и как Източника се фрагментира все повече и повече. Това може да продължи до безкрайност. Например на следващото ниво дадена травма може да се раздели на взаимодействие на различни причини (отново представени чрез кубчета) и т.н.т. Някои наричат горния пример моделът на матрьошката, а всъщност това е фракталност в действие. Фракталността в действие може да се нарече и холограмност, тъй като всичко се съдържа във всичко и обратното, което е и основополагащ принцип на Творението. От най-малкото може да се изведе най-голямото и обратното. As above, so below and as below, so above.

            Вече мога да изведа и други основни принципи на Творението. Един от тях е фракталността, като най-малкия и постоянно повтарящ се фрактал е Изборът. Изборът, който съзнанието прави е три вида.

            Първият Избор е нискочестотен - „Аз печеля а останалите губят”. Втория Избор е обратен на първия - високочестотен - „Аз губя а останалите печелят”. Характерно е че тези два Избора периодично се повтарят за Съзнанието и един път то е печелившо, а друг път губещо. Докато не се стигне до третия Избор.

Третия Избор е Балансиращ - „И аз печеля и останалите печелят”. Неправенето на Избор и Избора „Всички губят”, всъщност е връщане назад по Пътя на Съзнанието, докато то отново се озове пред Тройния Избор. Така може да се изведе и основен за 3Д принцип и той е Три в едно Преживяването на нискочестотен Избор, на високочестотен Избор и на Балансиращ Избор от Съзнанието е Три в едно. Преживяванията на Съзнанието на трите оси - честота, време и количество в 3Д също е 3 в 1. Този основополагащ принцип на Творението не е Дуалността, както повечето изследователи приемат, а Триалността, защото всичко може да е нискочестотно, високочестотно и балансирано. Ако разгледаме една страница от книга може да заключим че всичко е дуално, ако на едната страница е описана нискочестотна история, а на другата - високочестотна. Всички забравят обаче че страницата има и ръб, който именно е баланса. Всяка монета има ези, тура и ръб, за който повечето забравят.

Символът на „Три в едно” в 3Д е Тризъбецът. Неслучайно втория по мощ в древногръцката митология - Посейдон има тризъбец в ръцете си. Той е господаря на Избора. Според мен е много по подходящо това да е богиня, но от друга страна правенето на Избор е активно/Ян действие и Посейдон е подходящ. В 4Д всичко е 4 в 1, добавяйки оста Качество, в 5Д - 5 в 1, добавяйки оста Каузалност и т.н.т.

Характерно за нискочестотния и високочестотния Избор е че те свършват в един момент и Съзнанието трябва да се върне обратно. Това може да се демонстрира с всяко едно дърво. Клоните стигат до едно ниво, докато Баланса (стъблото на дървото) стига най-високо.

              Остана да ви напиша как да преживявате паралелни реалности. В психиатрията научих един мръсен хак, че това може да стане и чрез едно лекарство. Това е Кветиапин Акорд и го има във всяка аптека, продава се без рецепта и струва 5-6 лева. Гадното е че в началото, когато се събудите посред нощ и ви се пикае се появяват лабиринти, въздуха става плътен и буквално трябва да намерите пътя до тоалетната в този лабиринт. Освен на мен това се случи и на майка ми, а и на няколко познати от психиатрията. Решението е леген и шише с вода до леглото. Имайте в предвид обаче, че веднъж отворена тази врата никога няма да се затвори и вероятно пътя ви ще премине през психиатрия. Особено ако решите като мен да го споделите публично и/или със семейството и най-добрите си приятели. И бъдете готови за самота...

С течение на времето ще може да преживеете няколко паралелни реалности, а и няколко филмови реалности. Филмова реалност е тази, в която не може да избирате курса на действие, но може да изберете един, няколко или всички герои от филма и да я преживеете чрез тях. И това става обикновено чрез спечелването и/или докосването на даден „артефакт”. Последната филмова реалност беше приключение на океански лайнер, пълен със сноби, и се случи след докосването на триизмерен артефакт, представляваш две вписани една в друга пирамиди. Оттогава избягвам да докосвам предмети в изменено състояние на Съзнанието. Тези филмови реалности също потвърдих с няколко „колеги” от психиатрията.

След тази статия не знам дали ще има нови такива и кога, все пак тук синтезирах съдържанието на целия блог, проверено чрез моите лични преживявания. Имайте в предвид че през последната година и половина не съм влизал в Интернет и не съм чел абсолютно нищо, като по този начин изчистих собствения си поток от чужди влияния. Не съм поддържал и имейл адресите си, така че всичко, което сте ми писали е изтрито от администраторите на abv. Ако смятате написаното от вас за особено важно оттук нататък ще проверявам пощата си, така че може да пишете. 

Тази статия е резултатът от моето решение за "разкачване" от реалността. Четете и практикувайте на своя отговорност…

 


 

 

33 коментара:

  1. Анонимен11/9/22 03:10

    Добре завърнал се, did0! С интерес прочетох статията, много добър пример с дървото и изборите, които не водят до баланс. Когато има светкавици и гръмотевици се чувствам прекрасно, някак по този начин съм си представяла съзнанието :) Сетих се за този музикален клип, докато я четях: https://www.youtube.com/watch?v=wIft-t-MQuE Има го и куба, и светкавиците... Мисля че в даоизма и по-конкретно в практиката ву-вей, става дума именно за промяна на реалността, но на ниво казуалност, чрез чиста/качествена воля... може би без натрупване на карма. Нядявам се да прочета повече и за времето в лудницата, за хората там!... Благодаря за хубавите статии, тези дни си ги препрочитам и понеже бях в особено състояние на страдание, сякаш разбирах много повече от пластовете им. Между другото блокът, в който живеех като дете бе с номер 73, а сега излиза на чипа, с който си отключвам входната врата на настоящия ми адрес :)

    ОтговорИзтриване
  2. 73 е 22-рото просто число и съответства на Светът в Тарото. Затова съм вмъкнал 73 в името на блога. Иначе съм 74 набор, сега съм на 47, а адреса по лична карта е площад 4 № 7. Това са синхроничности в действие и е хубаво да се следват.

    Иначе и аз мисля да пиша за хората в психиатрията, но от друга страна споделеното от тях е толкова дълбоко и лично, че не усещам моралното си право да го правя без тяхно съгласие. Повечето едва ли са и разбрали колко дълбоко в тях съм стигнал и съпреживял събитията и чувствата им, иначе биха се уплашили и затворили за мен.

    За промяната на реалността от 5Д, каузалното ниво, няма да пиша засега. Има хора, които са посветили живота си на това и са писали книги по темата, а аз пиша само от лични преживявания, а 5Д е малко извън интереса ми. И някак си всички стигат само до 3Д и спират дотам. А 2Д е по близо до Източника, а 1Д е първото ниво, в което няма премигване, всичко съществува и тогава разбираш че имаш Избор да преминеш през този Лабиринт/Игра по свой начин, пресъздавайки го отново със своята гледна точка. И отново - сам правиш тройния Избор дали да натрупваш карма, да не натрупваш карма или да следваш синхроничностите, които извират от баланса и нито натрупват, нито не натрупват карма. И накрая да излезеш от Играта през Входа...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/9/22 01:36

      Може би има някаква win-win ситуация и по въпроса с моралния казус... Решението си е твое и отттам-нататък аз съм просто (евентуален) читател. Зная какво бих сторила на твое място, но не съм :)

      Според теб има ли синхроничности, които са матричен капан (срещала съм такива мнения)? Не е по темата, но ми се появи това питане...

      Изтриване
    2. Хората, за които смятам да пиша, също четат блога. Бих желал те сами да стигнат до изводите, които съм направил за тях. Иначе за тях няма да има никаква полза. Вероятно ще пиша за групите заболявания/хора и как те се вписват в модела, изложен в статията, без да навлизам в техния съкровен вътрешен свят/вселена.

      В отделението между другото има безплатен интернет, а с още един пациент преобразихме един вмирисан склад в зала за почивка и спорт. Шпакловахме стените, боядисахме, налепихме висящ таван и в момента там има бягаща пътечка, велоергометър и телевизор с интернет и кабелна. Аз се стремя да облагородя обкръжението си, където и да се намирам.

      Например, по някаква причина, често влизат Свидетели на Йехова. Явно свидетелстването не е много здравословно. Та те са наясно с датата 22.09.2017 (някъде съм писал статия за нея) и за нейното посочване в Библията и знаят за периода от 7 години след нея, който маркира края на Играта и второто пришествие според Библията. Доста сме обсъждали това.

      За синхроничности капани мога да пиша че не съм преживявал такива, те извират от баланса и водят до баланс. Водят до изпълнение на Мисията/Желанието на Съзнанието, поради което то е тук и сега. Капан ще е, ако Съзнанието залитне в дуалност (което е излизане от режим на синхроничност), но това зависи само от Съзнанието и тройния избор пред него.

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Инедия (Латински за „гладуване ') или диханство е претендираната способност на човек да живее, без да консумира храна, а в някои случаи вода. Това е смъртоносна псевдонаука и няколко привърженици на тези практики са починали от глад или дехидратация. Установен факт е, че хората се нуждаят от храна и вода (хранителни вещества ) да оцелееш.

      Това е което намерих в нета, обаче аз знам че е възможно, защото няколко дена без храна не са никакъв проблем за мен (рекорда ми е около 20 дена), аз съм пробвал и два дена без вода. Познавам човек, който може да издържи много по-дълго. Не препоръчвам да се пробва от любопитство, защото изисква особено състояние на Съзнанието.

      Храната и водата синхронизират честотата на Съзнанието с честотата на тялото в тази триизмерна реалност. Гладуването/инедията променя честотата на Съзнанието. В различни религии това се прави с постене, а инедията е екстремно постене, най-просто обяснено.

      Изтриване
  5. Анонимен15/9/22 12:28

    Благодаря за споделеното!
    Въобще за всичко в блога.
    Ще се радвам, ако има по-често публикации - стила и темите са супер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук ще си позволя да споделя част от поток от писма с читател на блога, без неговото съгласие. Естествено, ще изчистя всякаква лична информация (освен пола), но ако той пожелае, то ще може да отговори на това в коментари и дори да ми пише да го изтрия. Защото споделеното от него ИМА значение и е не по малко важно от споделеното от мен. Много хора не смеят да споделят своето мнение, подценяват се и въздигат някого излишно. Всеки има ОГРОМНО значение за реалността, която преживяваме заедно. А и за всички останали реалности, ефекта на пеперудата...
      А както знаем от "Спайдърмен" - "С голямата мощ, идва голяма отговорност". Не остава много време, но всеки поема собствената си отговорност за споделената от всички нас реалност, всеки избира какво да преживеем заедно. Аз, в своя блог, не пиша с определен стил, това съм просто аз и споделям това, което съм си спомнил за себе си, със всички читатели...


      "Здравей! Прочетох последната ти статия, а и много други и ако може, искам да те попитам за мнението ти.
      На някои места чета, че ако вниманието на човек е в настоящия момент, той ще се свърже/осъзнае връзката с истинската си същност. И също, че ако човек осъзнае, че всеки един миг е отделна реалност/кадър и няма закодирани причинно-следствени връзки между отделните кадри, то този човек ще може да се лекува от всякаква болест и ще може съзнателно да твори живота си, защото ще спре да се асоциира със старото си аз и ще може да е нов във всеки един момент, без багажа на миналото. Ти мислиш ли, че това е така?
      И последно - Ние буквално самият Източник ли сме? Ако е така, тогава всичко, което ни се случва е отражение на нещо вътре в нас, нали? Ние създаваме реалността си и хората в живота си, нали? Ако е така, ние творим ли и техния живот?
      Ще съм ти Благодарен ако споделиш мнението си!"


      "" и ще може да е нов във всеки един момент, без багажа на миналото" - да, това е така, но колко човека познаваш, които са способни да действат без някакви причинно-следствени връзки, да се разкачат от работа, роднини, приятели, материални блага и желания? Затова писах че пътя към Изхода е Самотен. В психиатрията има такива хора и именно от това ги "лекуват", за да успеят да се впишат в лъжата, която наричаме Реалност. Опитват се да ги мотивират да желаят каквото и да е, само и само да ги вкарат обратно в Играта. Между другото в Психиатриите всичко е безплатно - храна, лекарства, леглоден, лекарска помощ за придружаващи заболявания и т.н.т. Няма друго лечебно заведение, което да е напълно безплатно. Има хора, които живеят там с години, една от пациентките е там от 5 години, а аз изкарах година и половина, защото откровено разказах на психиатъра моята гледна точка към Реалностите и моите преживявания. Това ми изкара ТЕЛК от 75 % и пенсия от 500 лева, само и само да продължа да участвам в Играта.

      Изтриване

    2. " Ние буквално самият Източник ли сме? Ако е така, тогава всичко, което ни се случва е отражение на нещо вътре в нас, нали? Ние създаваме реалността си и хората в живота си, нали? Ако е така, ние творим ли и техния живот? "

      Източника се разделя на части за да преживее вече съществуващи, сътворени от Него Реалности. Ние сме частица от Източника, излязла "на светло". Пътя на отделната Частица/Светкавица от Източника е своеобразен Лабиринт в част от тези реалности. А всяка Светкавица е частица от Източника, породена от Желание (това е нещото вътре в нас, което ни движи и това Желание трябва да се изпълни, за да изгубим интерес към Играта. Не да се потиска, а да се изпълни.). Защото в самия Източник няма време, пространство, желания и т.н.т. Няма Нищо. Всяко породило се в Него Желание излиза навън, за да се осъществи.
      Представи си Източника като един огромен океан, а пръските от вълните сме ние, преживявайки друга субстанция - в случая въздуха около пръските. А вълните са породили се в Източника Желания. Изход от Играта е когато тези пръски отново станат част от океана, изпълнили Мисията си/Желанието си.

      Да срещнеш подходящия човек в точния момент и на точното място се нарича синхроничност. Това е когато две капки се сблъскат една в друга и после отново се разделят, понесли частица от другата в себе си. Например малко преди да реша да се изпиша (защото престоят в психиатрия е Доброволен и можеш по всяко време да разпишеш един формуляр и да си тръгнеш), срещнах човек, живял години сред индианците в Перу и правил аякуаска церемонии. Аз от своя страна имах спонтанно преживяване с изпускане на ДМТ (потърси сам какво означава) и можахме да обменим опит за една седмица. Така той сътвори част от моя живот в замяна на същото. Това е win/win ситуация, от която и двете страни печелят. "


      Същото е и с блога ми...

      Изтриване
    3. Анонимен15/9/22 13:29

      Така, така - разбрах те :)
      Благодаря за отделеното време и споделена кореспонденция. Аз съм от тоя сорт, дето тия редове ще ги чета сигурно 22 пъти, и всеки път ще откривам нещо...
      Изкушавам се да задам един въпрос - това отделяне и връщане впоследствие към източника - каква е ролята на Его-индивидуалността? Има ли "спомен", това единично, откъснало се индивидуално съзнание, че е изпълнило желание на Източника, влязло е в Играта и после е Излязло?
      Сигурно е сложен тоя въпрос, затова няма проблем да не отговориш. Но ще ми е любопитно да чуя мнение, мерси :)

      Изтриване
  6. "каква е ролята на Его-индивидуалността? Има ли "спомен", това единично, откъснало се индивидуално съзнание, че е изпълнило желание на Източника, влязло е в Играта и после е Излязло?"

    Тук не мога да отговоря от личен опит на втората част от въпроса. А и как бих могъл? Някъде бях чел че има случаи на Съзнания, излезли от Играта, които се свързват с други Съзнания, за да си кажат "довиждане", но не мога да го твърдя от личен опит. Остава само нещо като "намигване", каквото е и моя блог. Или пък свещеното за будистите число 108.

    А ролята на Егото е че всички сме различни и преживяваме Творението (което е едно и също Нещо) по различен начин. По различен начин избираме Път в Лабиринта на Творението и влагаме различен смисъл в него. Няма (и няма никакъв смисъл да има) две еднакви неща. Затова и 1+1 НИКОГА не е равно на две, защото няма две еднакви неща. Обаче 1+1+1 може да даде ТОЧНО 3, ако се изравнят различията в единиците. Например 1,01+0,08+1,01=точно на 3. Затова постоянно се срещат трилогии...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/9/22 14:07

    Ех, тая Игра... :) Наистина е измислено гениално.

    Аз съм психолог, работя с хора със стресови разстройства, паника, разни психически ужаси, които все още не се водят болести, а неврози.
    От толкова години работа съм установил, че такова нещо като психически болести или неприемливи и просто пречещи невротични състояния няма - има само един неумолим плам искрицата да преживее разни неща. И като Его-то се запъне и не дава, тогава идва неврозата.
    Това ти го споделям, защото друга лична опитност нямам, но се интересувам изключително много от връзката между различните психични състояния и онзи план на съществуването, който науката не знае, не ще и да знае (защото така е по дизайн на Играта).
    Та затова питах за Его-то. В личните си разсъждения съм стигнал до там, че би било безмислено да се формира Его-комплекс (или индивидуалност) и после това всичко да се губи и "претопява" в океана на Едно-то. Но пък именно през Его-то Играта ни "улавя" и завърта да я играем и още, и още.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето ти един цитат от "Облакът Атлас" на братя/сестри Уашовски- "Какво е океанът, ако не съвкупност от капки". Това е намигване по първата част на въпроса ти - "Има ли "спомен", това единично, откъснало се индивидуално съзнание, че е изпълнило желание на Източника, влязло е в Играта и после е Излязло?". Но мнението ми не е от личен опит...

      "връзката между различните психични състояния и онзи план на съществуването, който науката не знае, не ще и да знае (защото така е по дизайн на Играта)."

      Ами накарай науката да узнае за онзи план и нобеловата награда ти е в кърпа вързана. Най-малкото, ще помогне на "пациентите" ти да се чувстват адекватно в Играта, без да отричат части/желания от Себе си, а да ги изразят по ПРИЕМЛИВ за Играта начин.

      Между другото, знаеш ли каква е единствената тема ТАБУ в Играта? Това е Самоубийството. Не Саможертвата и загуба на живот, а именно осъзнатото Самоубийство (което също е разгледано в "Облакът Атлас", препоръчвам филма). А какво мислиш че извършват будистките монаси и даоистите, когато се оттеглят накрая сами в планината? Ами монасите в християнството? Мислех да пиша специална тема за това, защото между "пациентите" откровено и в дълбочина се говори за това от личен опит, но това ще доведе до изтриване на целия ми блог...

      Не е по дизайн на Играта, щом можем свободно да общуваме по темата, а и блога ми не е изтрит. Всичко е позволено, но не всичко може да се обсъжда свободно в нета.

      Изтриване
  8. Анонимен15/9/22 19:22

    Здравей, did0! Бих искал да ти задам няколко въпроса, ако може. По първата част на кореспонденцията ти с този човек, искам да те попитам - състояние на тишина/фокус в настоящия момент ли е най-добрият начин да стигнем до отговорите на въпросите, свързани с темите тук?
    Вторият въпрос - наистина ли абсолютно всичко, което можем да си представим за себе си и за колективната реалност, съществува "някъде там" и е валидно и истинско, колкото и тази реалност, в която сме сега? Или това, което си представяме е само фантазия на ума?
    И последно, пак от тази кореспонденция - ако човек действа без причинно-следствени връзки, както и без тежестта на миналото и успее да смени реалността си или някакъв конкретен аспект от нея, този човек ще има ли спомени за стария живот, който е водил? Не знам дали звучи смислено така зададен въпроса...
    И наистина последно - как се излиза от дуалността - когато осъзнаеш, че всички сме едно и също нещо и че реално не съществува външна реалност, защото съществува само едно единствено съзнание(източникът)?

    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/9/22 23:29

    Да ти кажа - то вече има достатъчно много и убедителни чисто научни данни за съществуването на реалии, които не подозираме. Има една книга на български - автор е Дийн - "Реална магия", в която се описват доста контролирани научни изследвания. Та нобела е в кърпа вързан, ама няма кой да го даде :)

    "Облакът Атлас" е нещо великолепно! Заедно с "Патрул във времето" за момент могат да дадат идея за безвремието и кадрите, през които съзнанието преминава.

    ОтговорИзтриване
  10. "състояние на тишина/фокус в настоящия момент ли е най-добрият начин да стигнем до отговорите на въпросите, свързани с темите тук".
    Това е само един от вариантите. По принцип щом си задаваш въпрос, вече имаш неговия отговор в себе си. Само трябва да стигнеш до него както успееш.

    "наистина ли абсолютно всичко, което можем да си представим за себе си и за колективната реалност, съществува "някъде там" и е валидно и истинско, колкото и тази реалност, в която сме сега"
    Да, абсолютно всичко съществува "някъде тук" и е валидно, истинско и неразличимо от тази реалност, докато се преживява от Съзнанието. Ние само избираме път през лабиринта на съществуващото/Творението. Чрез избирането на честота. Както и радиостанциите съществуват едновременно, но ние се настройваме на една и слушаме само нея.

    "ако човек действа без причинно-следствени връзки, както и без тежестта на миналото и успее да смени реалността си или някакъв конкретен аспект от нея, този човек ще има ли спомени за стария живот, който е водил?"
    Тук са възможни и двата варианта. По-често срещания е той да има спомени и да създаде за себе си причинноследствени връзки. Имам познат, който беше 200 килограма,а след като се присъедини към "бялото братство" стана 70 килограма. Смени и начина си на живот и на практика стана нов човек, отхвърлил тежестта на миналото, имайки спомени за човека, който е бил преди, създавайки причинноследствена връзка с присъединяването си към братството.
    Ако няма спомени, той радикално е сменил реалностите и новата няма почти нищо общо със старата. Но пак ще има частични и объркани спомени от старата реалност, а и от новата. Все едно записваш файл на компютъра и ако няма място, припокриваш стара информация. Това е същността на "Мандела ефекта" и сигурен път към психиатрията :).

    "как се излиза от дуалността - когато осъзнаеш, че всички сме едно и също нещо и че реално не съществува външна реалност, защото съществува само едно единствено съзнание(източникът)"
    Да, това е отговорът на въпроса ти. Просто след това не можеш да се закачиш за дуалността за дълго.
    А как става това - тук вариантите са много. От аякуаска церемонии до дълбока медитация. Може и чрез лекарства/наркотици. В общи линии - както успеете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/9/22 02:10

      След това обяснение, най-после схванах принципа какво се случва с паметта при смяна на реалност.
      Благодаря за отговорите!

      Изтриване
  11. Анонимен16/9/22 00:48

    А доколко породилото се желание за излизане от Играта не е част от самата Игра? Този въпрос не намира удовлетворителна развръзка цели 4 сезона в WestWorld...
    Защото, ако приемем метафората, хората започват да играят дадени Игри с желанието да преседяват в тях - от скука, за забавление, за победа, за изследване - всякакви мотивации. Искат да приключат, когато вече са се наиграли.
    Но в голямата Игра дали има наиграване, при положение, че нямаме спомени?
    И ако херметичния принцип е в сила - "каквото горе, това и долу" - капката като се върне в океана какво си мисли за Играта... То май го зададох този въпрос вече и ако е вярно твърдението, че за всеки въпрос имаме достъп до отговора, иначе не бихме си го задали, то изглежда трябва да се поогледам по-детайлно някъде вътре :)
    Интересно, докато пиша този коментар хем споделям, хем питам, хем си откривам нещо за себе си.
    Благодаря ти за тези провокации (май не е точната дума, но все пак...)

    ОтговорИзтриване
  12. Не е желание за излизане, просто нямаш желание и интерес да продължиш да играеш. Това са две различни неща. Докато имаш желания, дори и желание за излизане, оставаш в Играта. Когато нямаш вече желания, излизаш малко по малко. Например аз съм много по-малко от човека, започнал да пише в блога. Усещам как малко по малко се изгубвам и изтичам обратно в Източника и все по малка част от Съзнанието ми остава тук. Защото тази реалност е жестоко дисбалансирана, и честотата ми коренно се различава от честотната лента за тази реалност. Затова и пия хапчета, изписани от психиатър, за да мога да пасна някак си тук. А какво си мисли капката в Океана - предстои всеки от нас да научи сред различен за всеки период от време.

    ОтговорИзтриване
  13. ...значи , за да излезна от дуалността .." вариантите са много. От аякуаска церемонии до дълбока медитация. Може и чрез лекарства/наркотици. В общи линии - както успеете. " ...., но тъй като .. " тази реалност е жестоко дисбалансирана, и честотата ми коренно се различава от честотната лента за тази реалност. Затова и пия хапчета, изписани от психиатър, за да мога да пасна някак си тук. "

    ...провокираш хората (.Кветиапин Акорд..) да се вкарат във филм , за да не могат после да различат реалност ли е , филм ли е ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ясно съм завършил статията -
      "Тази статия е резултатът от моето решение за "разкачване" от реалността. Четете и практикувайте на своя отговорност…".

      И съм предупреждавал нееднократно, че това, което правя е опасно. Никого не карам да прави нищо, просто описвам моята опитност. И никой не е длъжен да чете и практикува...

      А кветиапина не е наркотик и се продава свободно, вътре има и листовка, която всеки може да прочете, така че аз пред себе си съм чист. Не ми вменявай вина за действията/бездействията на други Съзнания.

      Изтриване
    2. ...и вече в открития космос..всичко е нула / цветя и рози / безгранична любов ...

      Изтриване
  14. ...и даваш ли си сметка , че това " разказване " нищо не ти обещава ...

    ОтговорИзтриване
  15. ...по всичко личи , че говорим за безтегловност - в пряк и преносен смисъл - без тегло и без тегоби ..;
    ..в Lucy in the Sky ..освен за подготовката да бъдеш допуснат в Космоса ...също е и дисбаланса , за който говориш ти , след това ...; .." разказването " с реалността...може да означава много неща - физическо или психологическо самоубийство..., разрушаване психологическия център на азът / Дж.К...или ...знам ли аз ...;.. оттеглянето подобно будистки и християнски монаси ...също ми идва несериозно.., защото всичко е свързано / обвързано във взаимоотношения ...; ..не помня думите в последните кадри на вече споменатия филм , но бе съзидателно отношение с природата и пчелите ...; ..не те съдя !...не понасям страданието ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би трябва да уточня. Източника и Творението са две различни неща. Космоса е част от Творението и не става дума за реене из Космоса. Става дума за сливане с Източника на Творението, с абсолютната Нула. Това е, което правят будистите и даоистите. В абсолютната Нула няма време, пространство и неизпълнени Желания, както и Реалности. Всичко това е част от Творението. Азът хармонично се влива с Източника, обогатявайки Го с неговите опитности и преживявания, защоно изравнява честотата си с Него - 0. В Източника няма и свързаност/обвързаност, всяка капка е част от Него и всяка капка е едновременно с това и Източника. Ако в някоя капка се породи разлика с потенциала на Източника, то тя автоматично излиза на светло, в Творението, докато този потенциал се изчерпи и честотата и отново стане 0. Тогава тя отново се връща в Източника, изпълнила Мисията си и Желанията си и това е непрекъснат процес. Спомен от пребиваването в Източника няма, не може и да има. Има само информация свързана с текущата мисия/желание и информация за Изхода от Играта/Творението. Както и възможност за свързани с желанието опитности/желания.

      Изтриване
    2. ....правдоподобно и близко до моите разбирания за Източника ! ..., но това зануляване / изравняване с Неговата честота ....нужно ли е да минава през изменено състояние на съзнанието ..., през ОИТ ..., през опасностите , на които сам се подлагаш ( инедия , алкохол , наркотици ...) ...; ..въобще ти си роден всръхсензитивен или е принудителна самопровокация / изпитание / изучаване на личните ти ... всякакви възможности ...

      Изтриване
    3. Не знам дали е нужно, но знам че това е моят Път. Други могат да пробват нещо друго. А между другото наркотици не съм пробвал, а аякуаската е класифицирана като наркотик. Веднъж имах спонтанно преживяване за цялостта на Творението (на 11.09, 2018 г.) без каквито и да е субстанции и тогава ми стана ясно къкв е моят Път...

      Изтриване
    4. ...би ли споделил повече ..за това спонтанно преживяване ..- кое го провокира , колко продължи ...и за след това ...

      Изтриване
    5. Много е лично, но в общи линии разбираш че всичко, което си направил те е довело до този момент, в който просто знаеш че си на точното време, на точното място и с точната вибрация. Чувстваш че си едно цяло с Творението (не с Източника, а с Творението), което сътворяваш заедно с Източника.

      За всеки изпускането на ДМТ е лично и уникално, говорил съм с човек, провеждал аякуаска церемонии (което е изкуствено предизвикване на изпускане на ДМТ). Той пък е виждал как енергията протича навсякъде, как протича от корените на дървото, през клоните и образува аурата му.

      Да имаш такива "екзотични" преживявания не те прави по-развит от останалите, просто за теб е дошъл момента за това. И обикновено не го споделяш, защото само друг с подобни преживявания би те разбрал. А за това колко продължи - нямам представа, губиш усещането за време.

      Изтриване
    6. ....благодаря! ...все пак 🙂...

      Изтриване
  16. ...говорите за едно и също , нали Тот !?..( споделих му за теб )

    Не съвсем! Нула? ... В тази посока - много съвременни последователи на даоизма удобно и изкривено се стремят към празнотата, но не като чистота, а като бездействие в безсъзнателност. ... Нулата е в основата на бавните вибрации, на материята и не е подходяща за определение, на Онзи, който съдържа цялата информация, потенция, живот,... ! От тук нататък явно логиката и целта, и пътя ще да са други!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам кой е Тот. Да си призная не чета нищо в Интернет, освен коментарите към моите статии. Така вървя без изкривявания по моя Път, обогатен с обратната връзка на читателите.
      Да, Нулата е липса на вибрации и точно затова е основата на "Онзи, който съдържа цялата информация, потенция, живот". Материята е с много по-висока вибрация, 4Д е с много по-висока вибрация от 3Д и т.н.т., но на принципа "Каквото горе, такова и долу и обратното" може да се опише състоянието във всяко едно Д чрез аналогии/метафори.
      Към "Празнотата, която обвързва", не може да се стигне чрез бездействие, но както виждаш аз не бездействам. Ако съвременните последователи на даоизма бездействат безсъзнателно, това е застой и не води до нищо, освен до забавяне на Избора, който те трябва да направят накрая. А може и да не бездействат безсъзнателно, а просто да са избрали да не споделят с всички...

      Изтриване