Страхът като начин на живот



По мои наблюдения това е най-масовата форма на изживяване на живота. Откъде е тази популярност на това състояние? Сега ще опитам да изложа това, което съм разбрал. 
И така, какво влече хората към състояние на страх? Това не е нещо външно, това е вътрешно състояние в което хората пребивават постоянно.
Всеки може да забележи че хората са се превърнали в затворници в собствените си домове. Те се грижат сами да имат подходящи на цвят решетки, отиващи на цвета на блиндираните врати. Имат решетки дори на прозорците на горните етажи, за които са заплатили сами (лошия Спайдърмен дебне). Дори има огромен бизнес, основан на страха - ЗА-СТРАХ-оване. Даже самата дума ти казва за какво ще те ...оват.

Всяко ново предложение и възможност са отхвърляни със страх от тези хора. Те се тъпчат с лекарства за да могат да спят и често се будят от кошмари в тежкия случай. В лекия те се будят на всеки час от безпокойство и страх че са пропуснали нещо важно, което дори не могат да си обяснят. Това всъщност е истината че те сами са избрали страха като начин на живот и ключа винаги е/бил/ще бъде в тях. Пропуснали са да ЖИВЕЯТ...

Това състояние на страх не е възникнало от нищото просто така. За да се прояви на физическо ниво в живота на хората те трябва да го съдържат в себе си на много дълбоко ниво. След като то си е там, остава само да се поддържа от управляващите чрез медиите и самата структура на обществото. А те много добре разбират (и тук говоря за истинските Управляващи) че не е необходимо да се страхуват. ЗАЩОТО НЯМА ОТ КАКВО.

Обаче за да разбереш истински тази проста сентенция е необходимо да разбереш собствената си сянка, да хвърлиш светлина върху нея. Да разбереш защо те дразнят ходещите дебили накичени със злато с повече грамаж от мозъчните им клетки. Защо боядисват естествения цвят на косите си жените (и защо по дяволите все избират русото, няма ли други цветове!?). Защо скубят веждите си и после си ги рисуват с молив (страх от това да бъдат себе си, нали всички трябва да са по един калъп, една всеобща мярка за „красота”) Защо се дразня че хората боядисват яйца по Великден (аз моите ДВЕ яйца няма да ги боядисвам!!). Защо на продуктите има надпис „Отвори преди да използваш”. Сякаш хората ще ядат шоколада с целофана. Защо се дразня от хората, които постоянно бутат вратата, на която е написано дръпни? Защо ме дразни че почти всеки е забил глава в телефона/фаблета си, вместо да види красивия изгрев/залез? Такива въпроси хвърлят светлина върху сянката, част нас.

И стигаме до силата но историята, която сами си разказваме. Повечето хора смятат че света е пълен със злодеи и измамници, чиято единствена цел в живота е да им причинят нещо зло. Хората си я разказват сами и по този начин я сътворяват в живота си. Тази измислена история се преразказва всеки ден във всяка една медия. И тук не говоря само за официалните медии. Например „Баща намушка ..... (попълнете празното място сами) с резачка”. Алтернативните медии не падат по долу - Финансов колапс, изригване на Супер вулкан, Огромни вълни цунами, обръщане на земните полюси, Планетата Х (Нибиру), chemtrails, извънземни рептилии и т.н.т. Всъщност всички тези неща са реални в определен поток от Реалности. Обаче САМИ избираме в кой поток от Реалности се намираме СЕГА.

И докато чакаме да се случи поредното бедствие какво правим с живота си?  ЧАКАМЕ!? Като надписа „Пазете се от падащи облицовъчни плочи!”. Абе дебили, чадър ли да опъна за да се пазя? Това нещо трябва да се оправи, не да се ЧАКА.

 
 А кой ще направи следващото откритие, кой ще изживее нови възможности и преживявания. Ще отговорите „Децата ни”. Ама нали и вие сте били деца бе, къде са вашите преживявания и открития? Прехвърлили сте ги по веригата на вашите деца. А те ще го направят с техните. Режим на изчакване... И в основата на всичко това е страха от промяната.

Всичко това е синтезирано в този диалог от сериала “Black sails”:

„They paint the world full of shadows...and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark, once someone has illuminated it.”

Мой свободен (то не би трябвало и да има несвободен) превод:

„Те (това е метафора за управляващите) рисуват света пълен сенки и казват на техните деца (това са всички останали хора) да стоят близо до светлината. Тяхната светлина. Техните дефиниции и оценка за справедливост. Защото в тъмното има чудовища. Но това не е вярно. Ние можем да докажем, че това не е вярно. В тъмното са откритията, възможностите, има свобода в тъмното, щом някой хвърли светлина върху него.”

Страх от Тъмното...



https://www.youtube.com/watch?v=qEja72NSg5Q

Няма коментари: