Сатанизъм



             Тук накратко ще разкрия основната характеристика на сатанизма през призмата на християнския мироглед. Сатанизма въобще не е това, за което си мислите че е. По принцип избягвах да се занимавам с християнския егрегор, защото нямах енергия да отразявам неминуемите атаки, поради големите ми енергийни течове. Сега ситуацията е променена.

            За да разберем сатанизма, трябва да разберем основата на християнството. И както винаги, тя се съдържа в самата дума. Християнството е вярата в Христос - Спасителя. Но това не е достатъчно. Ето един цитат от евангелия на Матей:

21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Оттук проличава че не е достатъчно да си вярващ и вярата в Христос не е основата на християнството.

Ето истинската основа на християнството, цитат от молитвата „Отче наш”:

9 А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!  

10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;

И Деяния:

10 да знаете всички вие и всичките Израилеви люде, че чрез името на Исуса Христа Назарянина, Когото вие разпнахте, Когото Бог възкреси от мъртвите, чрез това име тоя човек стои пред вас здрав.           

11 Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла.           

12 И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

            За неразбралите ще дешифрирам: основата на християнството е бягството от лична отговорност. Пълната противоположност на християнството е Сатанизма, който пък проповядва личната отговорност и спасение чрез лични действия. За сатанизма е добродетел да правиш добро/зло, защото на теб така ти идва отвътре, за сатанизма обаче "отвътре" означава Егото на хората. При християнството не можеш да правиш добро/зло от твое име, ти трябва да го правиш в името на Христос, иначе ще те бутнат в огненото езеро. Абсолютно същото важи и за Исляма. Разлика правят източните религии, които вярват в концепцията за кармата. От тази гледна точка те са сатанински.
           На 08.09. попаднах на канала на този изследовател. Ако не ви се гледа час и нещо, ще резюмирам клипа му. Той е открил, също като мен, какъв е ключа за разбирането на обложката на The ecocnomist - неговото огледално наслагване. И го е навързал с още няколко "култови" произведения, като I, pet goat II. За разлика от мен обаче, в края на своя клип той казва че всичко прави в името на Христос, за да може повече хора да се обърнат към него, когато събитията настъпят. Той смята че това което е получил е "божествено откровение" а неговите абонати са напълно съгласни с това негово твърдение. Дори и ако нищо не се случи, той ще избяга от отговорност, защото бог му е казал какво да направи.

            Сега разбрахте ли защо първата от десетте заповеди е:

1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.

            Така се установява авторитета, на когото хората да отдадат силата си и да посветят безотговорността си на него. Наскоро четох един кратък виц: „Пазете се от вярващите, защото техните богове им прощават всичко”. Всички останали заповеди се основават на презумпцията на създадения в съзнанието на хората авторитет. Дори и да нарушиш някоя, бог ще ти прости, защото си спазил първата...

            Ако написаното дотук е вярно, това трябва да има потвърждение и в реалността, нали? Да видим „запада”, който е християнски, поощрява ли личната отговорност или във всяко кандидатстване за работа основния въпрос е „Какъв е опита ви за работа в екип?”. Дори демокрацията е основана на делегирането на личната отговорност на други.

            И от изложеното дотук вероятно сте успели да направите връзката, че всеки сайт/човек проповядващ личната отговорност, индивидуализма и личния път на развитие е сатанински. Това е етикета, който хората ще ти лепнат, когато разкриваш истината и бъдеш себе си. За разлика от сатанизма, който набляга на Егото, аз подкрепям поемането на отговорност от много по-дълбоко ниво. Това определено ще намали аудиторията ми поне наполовина (аз затова и го пиша:)), но поне останалите ще са наясно какъв ще е сатанинския нов световен ред. Това ще е ред на личната отговорност на Егото. И понеже хората не са свикнали да я поемат, те ще бъдат чипирани и управлявани чрез този чип. Технологията за това съществува отдавна. И ако утре гласуват закон всеки да си постави чип в ръката вместо лична карта, хората ще се редят на опашки за да изпълнят новото си задължение.

            А каква е алтернативата на християнството :

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка;

4 Те ще гледат лицето Му; и Неговото име ще бъде на челата им.   5 Нощ не ще има вече; и не ще имат нужда от светене на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветява. И те ще царуват до вечни векове.
               Безотговорни до края, осветявани от чужда светлина и лишени от Страданието като учител и от Тъмнината. Домашни любимци/органични портали завинаги...

            А личната отговорност при новия сатанински световен ред ще е изпълнение повелята на Системата. Независимо дали управляващите ще са наследници на сегашния елит или това ще бъде Изкуствен интелект, или ще е комбинация от двете. Отново Пълна липса на лична отговорност и проявление на Искрата.

            Алтернативата и на двата строя е анархията. А съществувал ли е в историята пример за „анархична държава”? Отговора е да и това е Либерталия - държава на пиратите в Мадагаскар. Ако можете да си намерите книгата на Игор Можейко (рожденото име на Кир Буличов) "В индийския океан", ще прочетете повече. За съжаление не я откривам онлайн. Тази "държава" е не по малко легендарна от Атлантида.  Възможно ли е това днес - за съжаление не. Анонимните  (ако приемем че наистина са това за което се представят, а не платена от елита група) са идейните наследници на Либерталия. А пиратския залив (The pirate bay) прави за Съзнателността на човечеството повече от всички религии и управляващи взети заедно.

            В библията е казано: И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. Което намеква, че дотогава Истински хора на тази планета няма да останат...

Няма коментари: