Финансовата независимост



Тук накратко ще обясня парадокса „финансова независимост” и защо тази цел не може да бъде постигната, особено от хората опитващи се по един и/или друг начин да създадат печеливша за всички ситуация в Системата. В случая ще използвам опита си от образУванието, което съм завършил - Магистър по Публични финанси. А едно образование е завършено, когато осъзнаеш лъжовността на създадения образ.


Финансова независимост. Какво всъщност е това чудо? Хората я възприемат като пари в банкови сметки, имоти, акции и злато. Същността на този тип финансова независимост е че тя се базира на робството и вярата в него, поддръжката му. Пълната банкова сметка всъщност е притежание на банката - ти си и дал реални пари, а срещу това си получил обещание че ще можеш да получиш тези пари, когато ти потрябват. Ти вече не притежаваш пари, притежаваш обещанието на банката, което си приел „на вяра”. Свидетелите на банковите фалити от деветдесетте години на миналия век виждат колко струва тази вяра. Въпреки това те продължиха да влагат парите си в банки. И последва финансовата криза от 2008, а в България и фалита на КТБ. Кой идиот би си вложил парите в банка с името Кат ебе, то е ясно кой ще бъде прецакан накрая от самото име. И сега наближава Брекзит, който неминуемо отново ще спука банковия балон и хората трябва да търсят други начини да съхраняват парите си, ако те вече не са откраднати, изядени от инфлацията (инфлация има значението на надуване, раздуване). В науката „икономика” това се учи като „теория за цикличността на икономическите кризи”. Тоест работещите във високите нива в банките са наясно че винаги са от печелившата страна.

Какво е притежанието на имот? Два са основните начини да генерираш пари от това - да го продадеш и да го пуснеш под наем. Първия начин става все по-труден. Хората нямат собствени пари, а банките, отпускащи заем (парадокса е че го правят ог Твоите пари!) изискват нови и несъществуващи документи, които провалят сделката и карат хората да се съдят едни други (но не и банката, тя никога не е отговорна). Например сега са въвели паспортизация на сградите и никакъв кредит не може да се отпусне ако този нов и несъществуващ досега документ липсва. А за да се извади е необходимо съгласието и заплащане на немалка сума от Всички собственици, като голяма част от съсобствениците ВИНАГИ са идиоти (идиоти наричам хората, които държат винаги да има загубили) и с тях е трудно да се разбереш. Пускането под наем на имота означава да подбереш хора, които ще уважават и поддържат твоята собственост, а такива са малцина. Обикновено те живеят под наем за да могат да работят (разбирай робуват) на някого. Това подсъзнателно ги изпълва с гняв, защото робството е неестествено за всяко живо същество. И занемаряват имота. И собственика остава с неплатени сметки за ток, вода и дължими за имота данъци, както и с имот и уреди за ремонт...

Какво е притежаването на кола? Това вероятно е най-големия от всички бирници. Пари за ремонти, за заСТРАХовки, за бензин, за годишни прегледи, за аптечка, пожарогасител, винетки и не на последно място - глоби. Само за да знаеш че когато поискаш можеш да отидеш навсякъде, което всъщност е поредната илюзия. А сега за капак на всичко и там ще въвеждат паспорт на колата, за да могат хората да платят едни пари на едни и същи хора. „Свободно придвижване на хора” - това е направо смешно...

Какво е притежанието на земя? Това е единствения възобновяем ресурс, от който всяка година може да се извлече стойност, ако не прекалявате с алчността си да торите с препарати, които едновременно вдигат добива и я тровят. Всъщност хората не притежават земята, те просто живеят от нея. Заземяване в най-чистия смисъл. И финално заземяване под формата на погребение.  За да обработваш земя обаче се изисква определено количество роби, сам човек може да обработва до декар. И тези роби, работещи с елемента земя, хранят всички останали търтеи от Системата. Притежателя на земя обикновено получава рента всяка година на гърба на "презрените селяни". Но не винаги, схемата на арендаторите е: плащаш една две години, колкото да зарибиш хората и после спираш прибирайки всичко. (Нека те съдят, а докато тече делото ще изстискаш земята докрай и после няма да ражда нищо!). А и да не забравяме "климатичните промени" - градушка, порои, суша и ще ожънеш на Мойсей жезъла :).

Притежаването на акции е много сродно с притежанието на пари - това е отново обещание че ще получиш нещо след време, лишавайки се Сега от парите си. А най-тъжното е че хората смятат парите за измерител на стойност, докато самите пари са просто хартийки без никаква стойност и покритие. Златото също не може да бъде носител на стойност, а и обикновено хората го държат в банков сейф от страх. Нека не забравяме все пак че златото не се яде. Всичко описано по-горе е плод на моя личен опит - ситуации с които съм се сблъсквал през живота си.

Хората забравят че всъщност всички хора, които са създали истинска стойност в живота си, умират сами и в бедност. Спомнете си поне за Никола Тесла. Матрицата/Системата награждава тези, които я поддържат и наказва тези, които подкопават фундамента и. А фундамента и има име - Робство. И това Робство не е присъщо за Платформата - то е създадено от всички нас! Всеки, поне малко осъзнат човек, който ходи на работа, ще ме разбере.

Виждате от всичко описано по-горе, че всъщност финансовата независимост Само генерира Още Чужди Игри, без да дава каквато и да е независимост. Финансовата независимост е всъщност най-голямата Зависимост - зависимостта от Системата. Какво е истинска финансова независимост - това е знанието, че Платформата/Матрицата ще генерира за теб точното количество средства в точното време и на точното място.

Ще демонстрирам това с една лична историйка. Отидох за риба и разгънах въдицата си. След приключване на риболова я сгънах и потърсих тапата, с която тя се затваря. Оказа се че е паднала в реката и въдицата няма тапа. Застинал от това „прозрение” се огледах наоколо. Беше пълно с боклуци, оставени от другите рибари. Видях най-различни капачки от бутилки, лекарства и други подобни. Взора ми се спря на една коркова тапа и си казах „Аха, това ще свърши работа”. Оказа се обаче че тя е голяма и трябваше внимателно с ножката да я издялкам. Горд от свършеното, с новопоставена тапа, тръгнах да се прибирам и тогава забелязах поредния плуващ боклук в реката. Оказа се че това е шише от някакво лекарство и след като махнах пластмасовата му тапа се оказа че тя пасва абсолютно точно на въдицата. Оказа се че всичкото време и усилия в изработването на собствена тапа са били излишни - просто е трябвало да изчакам Платформата да се пренареди по нужния за мен начин.

Всеки трябва да се оправя с това, което има в момента (гледайте първа серия на Хищника и ще видите как Шварценегер размаза Хищника с това, което имаше подръка), а не да се опитва да трупа за бъдещи периоди, които така и не настъпват. Просто трябва да изостриш вниманието си. Така или иначе осъзнатите хора умират сами и в бедност. В Тъмното...




6 коментара:

  1. Е това с тапата беше уникално.Когато си готов и момента идва.Стига да намериш дълбоко заровената смелост която матрицата е затиснала с един тон камъни и пепел.Но вярата нея с нищо не могат да я затиснат тя си е в нас и си тлее само чака да бъде събудена.И когато вярваш силно и безрезервно винаги отнякъде изниква ръка за помощ.Приятелството и осъзнаването нямат цена.И този който го раздава ей така за каузата рано или късно бива оценен за това.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност не е уникално, това се случва постоянно на всички, но те просто не го забелязват, залисани в матрични дейности.

      Изтриване
  2. Така е но трябват си и визионери така наречените будители осъзнатите хора.Които в днешно време са рядкост но ако и тях ги няма това горното няма как да продължи много.Трябва си нова визия и нови визионири.Той и томас Едисън е открил двеста опита как не се прави крушка но не се отказал.Вярвал е в успеха и че ще успее и е успял.А сега масово хората вярват в другите и на другите просто такъв е модела.А рецептата е простичка трябва да вярваш в визията която искаш търпеливо и неотклонно.И платформата си се пренарежда някак.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само в началото са нужни "будители". После Съзнателността е грижа на всеки един човек, а също и грижата "да предаде нататък". Зависимостта от будители създава най-големите изкривявания и забива хората още повече в Матрицата.

      Изтриване
  3. Анонимен24/6/20 11:14

    "Глупакът" ще ни липсва

    ОтговорИзтриване
  4. "Глупакът" е във всеки един от нас. Това е Входа в Играта. А също и Изхода...

    ОтговорИзтриване