Думите и Придаването на тежест




     Темата е ключова за сърфирането на Реалността/Матрицата. Разбирането на тежестта и лекотата в живота ви ще подобри значително взора ви, а разбирането на смисъла на думите ще разшири Съзнанието ви.

            Какво имам впредвид под тежест? Естествено, не колко тежите в тяло:). Друг смислов синоним на тежест е важност. Придаването на важност на дадено събитие/идея/Реалност автоматически прави трудно нейното преживяване.

            Всички сме виждали хора, придаващи си важност. На английски важност - Importance - означава нещо, което е от голямо значение или ценност. Разбив/рането на думата Importance на I’m (in)port ance всъщност ни казва че такива хора са пуснали котва в сигурен за тях порт/пристанище. Тоест при тях липсва движение, те са в застой. Приставката ance обозначава качество, присъщо на нещото за което говорим - в случая основното качество на тези хора е, че те не са в движение (допълнителен пласт е anc\chor - котва). Именно тежестта/натовареността кара кораба на Съзнанието да потъва все по дълбоко във водите на Матрицата/Реалностите. Докато накрая корабът се превръща в подводница, която има шанс да изплува само ако разтовари баласта си...

Всичко това е компресирано в само една дума. Макар за мен подобни примери да са очевадни, изглежда за повечето хора те не са. Такова например е и положението с думата очеваден, която буквално означава че нещо може да се види само в Тъмнина, без използването на филтъра на очите. В противовес е думата очевиден, означаваща противоположното. Затова и отсега ще разбивам значението на думите, за да са по-разбираеми за читателите и за да покажа че всяка дума съдържа пластове от смисъл.

Важността всъщност е придаване тежест на Егото на хората. А под Его разбирам събитията, формирали специфичен светоглед, базиращ се на фрагментация, тоест съществуване базирано на тяхната История, на събития случили се в миналото. Тук ще разкомпресирам един от пластовете в думата История - на английски History. History може да се представи и като His story (преведено - неговата история). Тогава къде е нашата история (Our’s story), или твоята история (Your’s story) или моята история (My story - Mistery). Това показва, че когато живеем чрез събития, случили се в миналото, ние всъщност не живеем собствената си история. А когато оставим всичкия този талаш, тогава почваме да живеем нашата история, която е обвита в мистерия, защото я пишем във всеки един момент.

„Важните хора” са постигнали своето „положение” благодарение на конкуренцията с другите хора. Впускането в конкуренция автоматически изкривява вашето Съзнание и вдига нивото на „важност” на индивида. А същността на конкуренцията е опита на едно Съзнание да докаже че то е по-качествено от друго, че е открило нещо първо, което автоматически И означава че другото Съзнание е с понижена стойност. А където има сравнение там съществува и фрагментация. Ако обаче правиш нещо просто защото го обичаш и ти харесва, без да се интересуваш дали други са се справили по-добре/зле, и не слагайки етикет с цена на това ти занимание, ти вече преживяваш интеграцията. Алтруизма е най-пълното преживяване на интеграцията достъпно тук, затова алтруизма е  All True - всичко е истинно.

В противовес на „тежест” е думата лекота - на английски lightness. Light е с основно значение на светлина, но означава още куп неща, едното от което е празен, а ness - denoting a state or condition. Думата denoting от своя страна може да се разбие на de note, означаващо de  - „обръщащ значението на” и  note - нота. Тоест думата може да означава Светлина И  Празнота в Тишината. И отново - всичко се съдържа само в една дума, заедно с един куп от други значения, често противоположни едни на други. Това може да се каже за английския, българския е много по-конкретен и буквален език. Затова и българите в по-голямата си част са „здраво стъпили на земята”, което означава че от елементите въздух, вода, огън и земя те придават най-голямо значение (придават важност) на земята. От тази гледна точка това е „тежко” самоограничение...

Сега след като разбих значенията на тежест/важност и лекота вече много по-добре разбирате състоянията на Съзнанието при преживяването на тези думи. Може да се обобщи че в тежки ситуации Съзнанието  е фрагментирано, защото е в застой (българите му викат безизходица, забравяйки че щом си влязъл в дадена ситуация можеш да излезеш поне през входа:)). Ако при същата ситуация придадеш лекота, ти можеш да преминеш много по-лесно през нея (Светлината, символ на историята която се случва), защото я възприемаш цялостно (Празнота и Тишина, което всъщност е медитативно състояние на Съзнанието).

2 коментара:

  1. Здравей, Дидоче! :)

    Вчера, докато се бръснех (прозренията избират странни моменти :D), потекоха следните връзки, които компресирано записах така, а където според мен има нужда, ще дам пояснения:

    light => lie/lye (светлина => дълг/лъжа/лежа хоризонтално; фонетична връзка)

    important => import + ant (внасяне на работници във фермата)

    M <-> W (опозицията между M и W, където W е символ за изопачеността (огледалото) на автентичните принципи, така както борбата между A и V, залегнали в колективното несъзнателно чрез езика и филмите, със смисъла на 'елитът срещу съпротивата')

    Masons => M - A - Son - S => M (m-shaped legs of a girl => holly womb / Великата Пустота, от която се ражда всичко, която се съдържа и в пергела им) A (Първородните/Оргиналните/Неподправените) + синовете/слънцето + S (референция към "змията кундалини", т.е. първия тип енергия), което си е подигравка отвсякъде, защото не са такива.

    weight => w8 ; вече е ясно W, а 8 е рефенерция към структурата на платформата; Злото, бидейки следствие на изопачаването на естествения ред, потъва в по-ниските реалии (или бива изтласкано към повърхността, зависи дали гледаме на нещата през западната или източната призма), създавайки структури, чрез които да удължи съществуването си. 8 е свързано и с днк нишките, както беше писал Н.

    wei => може да се преведе като вода или ферментирало мляко, отново зависи от старите езици. Аз бих заложил на млякото/гъбите, които изграждат тежестта (като концепция), чрез която примамват ефирните ни Съзнания (в недобри тесерактни коридори). :)

    Да не забравяме, че се намираме в галактиката "млечния път", управлявана от "златния телец" (концепцията за парите + връзка към сървърите на Сатурн). Ring a bull? :)

    ОтговорИзтриване
  2. Всички тези пластове от смисли наистина се съдържат в думите. Затова истинското разбиране на всички значения на думата, а не нейната дефиниция, има значение. А една дума съдържа цялата вселена в съответствие с холографската и същност. Затова има и много други пластове зад всяка една дума.
    Например Wei(8) може да се преведа като Път - тежкия път по който хората вървят в платформата (8).Като заговорихме за пари, самата дума ти казва от кого е измислена концепцията - Bucks=Bugs! Буболечешка работа... И допълнителната връзка с луната на ютубъра Chiron Last - money=MOONey. Съществуват И много други връзки. Chiron Last обаче набляга само на някои от концепциите зад думите, хващайки само един-два потока от информация зад тях.


    Не написах в статията нещо ключово - избирайки кое значение на дадена дума да използваме ние придаваме ТЕЖЕСТ на точно това значение, омаловажавайки останалите. Затова общуването с думи е фрагментирано по начало. За разлика от общуването с музика. Или с танц. Или с картина. Или с филм. Общуване БЕЗ ДУМИ.

    Затова когато се хармонизират Ин и Ян Напълно, настъпва Тишина...

    Избора придава Тежест. По този начин се избират матрични реалности - с Тежест. С Лекота имаш поглед поне върху няколко Реалности едновременно...

    ОтговорИзтриване