Земята като клиника за наркомани




       Много е изписано за функцията на Земята - затвор, училище, тренажор на Съзнанието и т.н.т. Сега ще разгледам най-важната според мен причина за присъствието в човешко тяло.

     Какво може най-ясно да опише един наркоман? Той е пристрастен към дадена субстанция дотам, че неглижира всичко останало или го подчинява единствено на своята нужда. С продължителния прием на субстанцията той се нуждае от все по-големи количества от нея за постигане на желания ефект.

Какви са приликите със съществуването в човешко тяло? Някои от Вас са запознати със същността на „едновременното инкарниране”. Най-просто казано това е случаят, в който едно Съзнание (Висш аз) създава едновременно хиляди тела в различните времеви периоди/паралелни реалности за извличане на така желания безценен опит, необходим за неговото „завършване на Играта”. Все по-големите количества на наркотика се явяват огромния на брой инкарнации и все по-екстремното преживяване на Играта, на което сме свидетели в момента.

 

         Повечето от тези инкарнации повтарят едно и също от раждането до смъртта си и най-общо казано те спят, ядат, серат и правят секс. Някои от тях и ходят ежедневно на работа. Винаги ме е занимавал въпроса: Как може да се съществува в подобен затворен кръг без да се побъркаш? И отговора е - никак, тези хора са побъркани. Те правят едно и също нещо и очакват различен резултат. От гледна точка на „Висшия аз”(ВА) тези безсъзнателни инкарнации покриват нуждата от основни преживявания на Земята, изследващи двадесет и двата основни архетипа. Защо тогава те са толкова много? Точно тук се явява и пристрастяването. Защото болшинството от тях се чувстват щастливи. Всички сме виждали доволните идиоти и колко добре се чувстват те когато се наядат, напият, наебат и се наспят. Това преживяване се явява като наркотик за ВА, а и за самите инкарнации. Опитайте да говорите за духовно развитие на добре нахранен, почерпен мъж с мадама на коленете :)). Тук се проявява мотото на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече”. Това всъщност е много подходящ плакат за наркокомуна.

       Същото това пристрастяване на ВА е и основната пречка за надрасването на Земната игра, а и на самата Платформа като цяло. Играта е толкова увличаща и шарена, с безкрайни възможности и  комбинации. Тук можеш да бъдеш всичко - от сериен убиец до светец, от просяк до принц. Основния принцип на Платформата е „Няма абсолютна истина. Всичко е позволено”. И постоянно се създават нови и скрити нива, които Съзнанието да изследва - ОИТ, паралелни реалности, свръхчовешки способности, тук таме някоя Световна война и т.н.т. Такива ще се генерират до безкрайност. В кой момент Съзнанието обаче ще осъзнае че е пристрастено? Когато разбере, че всъщност се върти в кръг (или по спирала, което първоначално дава някаква надежда за излизане). Но докато за движението в кръг е ясно че не води до излизане, то след време осъзнаваш и че движението по спирала води до същия резултат - то е безкрайно, както е безкрайна Платформата.

       От гледна точка на отделния човек освен известните пристрастявания като секс, наркотици, алкохол, цигари и власт съществуват и много други прикрити зависимости. Никой не би ги охарактеризирал като наркотици. Например това е състоянието на щастие, отличното здраве, късмета под формата на синхроничности и други. Най-пристрастяващо от всичко е следването на собствената си страст - затова и му викат приСТРАСТяване. Тогава всичко се нарежда от самосебеси, както казват всичко върви по мед и масло. Живота става лесен и се живее с песен.

На дадено ниво обаче ВА осъзнава че е пристрастен и затова създава внезапни сривове дори и в най-щастливото съществуване. Те трябва да извадят от цикъла както отделния човек, така и ВА.

Всъщност кога един наркоман решава да спре наркотиците? Когато просто осъзнае че по този начин не може да се съществува повече - „Тhere is a difference between giving up and knowing when you have had enough”. Тогава той запазва спомените си и се превръща в друг обогатен от преживяването човек. Абсолютно същото важи и за ВА. Точно това е и алхимичната трансформация, която всички извършваме. 


Няма коментари: