Силата на имената

 

           


           Както пише в една голяма книга „В началото беше словото”. Така и в началото на човешкия живот е името. Имената имат голяма сила и ни показват какъв път ни е отредено да извървим. Затова ще ви покажа начините за тълкуване на вашето име, за да можете да го направите сами.

            Когато човек се ражда му се дават три имена. Най-важното е личното име. Тук ще ви разкрия как могат да се тълкуват имената от три гледни точки - тази на дясното полукълбо, отговорно за интуицията, тази на лявото, отговорно за логическото мислене и тази на двете обединени в едно.

            Гледната точка на дясното полукълбо работи със смисъла зад думите. Например Огнян може да се преведе като Огнен Ян, Стоян се разбива на 100 Ян. Диян се превежда като сдвоен Ян, Нелия се превежда като Е ли Ян, което означава че тя има възможност за постигане на пълна реализация навън ако избере това и т.н.т. Всяко име, което съдържа Ян в себе си може да се разбие на части, за да разберем мисията, дадена ни при раждането. Същото важи и за Ин - Павлин, Нина - На Ин, и т.н.т. Някои имена съдържат частицата Ел, която значи богоподобен - Елица, Елка, Елисавета и т.н.т. При това тълкуване всеки може да използва своето Въображение и Знания, за да разтълкува собственото си име. Всяка интерпретация, до която сте стигнали сами е валидна и важна за вас самите. И съответно се изпълнява като мисия на живота ви.

            Гледната точка на лявото полукълбо работи с езика на математиката. Така всяко име има числова стойност, като А е равно на 1, Б е равно на две, В е равно на три и т.н.т. Силата на тези цифри е изработена от колективното несъзнателно. Представете си хилядите първокласници, които изучават азбуката, придавайки сила на позицията на буквите и на цифровата им стойност. Тук мога да дам за пример глаголицата.

 



            Всяка буква има числена стойност, за което малко хора знаят. И така, ако в съвременната кирилица съберем цифрите зад нашето лично име ще се получи числото на живота ни.  Един от начините за тълкуване е свеждането му до едно цифрено число, което ВИНАГИ е различно от Нула. Всяко едно цифрено число има специфичен характер и означава нещо много конкретно.

Единицата означава че всичко е и съществува, тя е и първото просто число. Двойката внася дуалността в Играта и премигването на курсора в Матрицата. Тройката означава триединство, а четворката - триединството преживяно през Съзнанието. Петицата е четвъртото просто число и означава двусмислеността на триединството. Шестицата е номерът на човека, а седмицата - еврейското „сейла” - момент за преоценка на постигнатото и за почивка. Осмицата е числото на Играта и означава безкрайност, а деветката е отворена осмица, която ни предоставя възможност за Изход от Играта, ако превърнем деветката в нула. 

Самото число, което се получава няма нужда да бъде привеждано до едно цифрено число. Може да боравите със самото число, ако знаете кои са простите числа и какво означава всяко от тях (за което съм писал в някоя от старите статии, 1 също е просто число). Например числото 79 е 23-тото поред просто число и съответства на атомното число на златото. Така че ако получите някакво число, може да го кръстосате с таблицата на Менделеев и да получите елемента, управляващ живота ви. Или да видите кое просто число е най-близко до вашето число. И можете да го кръстосате с картите Таро, в които има точно 22 големи аркана и 22 прости числа (включително и единицата). Единицата е изключена от математиците от простите числа по много интересен начин. Просто число е това, което се дели само на себе си и на единица. Което важи с пълна сила за единицата, но ТОВА Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО. До който извод никой не иска да стигате…

Съчетавайки двете тълкования в едно всеки може да научи каква е мисията в този живот, която е предопределена с раждането. Номера тук е, че човек не е длъжен да я изпълнява, а може да си насрочи собствена мисия. Това той прави като избира как да бъде наричан. Анелия може да е Нели или Ели, Даниел може да е Дидо, Дани, Ел и т.н.т. Разбивайки по същия горепосочен начин „прякора” ви, ще получите какво всъщност сте решили да изпълните.

На второ място е бащиното име - това е Ян мисията в живота ви. Това, което се е опитвал да постигне баща ви става ваша мисия от негова страна. Бащиното име на майка ви става вашето Ин предназначение. И накрая - фамилното име означава мисията на целия ви род на тази планета. И двете могат да се тълкуват по начина, по който ви показах за личното име и ще има особена важност за вас. Особено след като майка ви и баща ви са умрели. Тогава изпълнението преминава към вас и съответно към вашите деца (ако имате такива). Ако нямате деца, ваша работа е да интегрирате и трите в едно (това три в едно може да се срещне навсякъде).

В заключение, щом ви показах каква е силата на имената, не ме карайте да тълкувам вашето име вместо вас. Ще отговарям само на въпроси, свързани с метода на „изчисление” на вашето име. Няма да тълкувам отделни имена, защото това не е моя работа, а ваша. И не очаквайте да организирам семинари, в които да вземам парите ви, като останалите „езотерици”, защото този метод няма как да не работи (съдейки по себе си и няколко познати от лудницата). Смятам че ви дадох безплатно всичко, от което ще имате нужда за да разтълкувате сами мисията на живота си тук. Тоест, вместо да ви дам риба, за да се нахраните, ви научих сами да ловите риба...

 

11 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Mr. Strange13/1/23 13:07

    А какво се случва, ако ни наричат по начин, който ние не сме избрали? Или пък залепят прякор на някого? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Просто не отговаряш на това име и тогава не могат да ти залепят прякор. Не се съгласяваш и казваш ясно че не се казваш така и няма да толерираш това поведение.
      И юмрук в устата ще свърши работа...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Mr. Strange14/1/23 02:27

      Дид0, Матрицата е по-силна от шаблона на директната съпротива. Няма универсално действие, с което да влияем на външни фактори, по-скоро можем да се научиме как реагираме, но и това е трудно, защото живеем според определени програми (правила, очаквания, норми), но пак има начин да ги заобикаляме здравословно и цивилизовано. Не можем да влияем как другите ни възприемат - хората обичат да лепят етикети, да обиждат, да се подиграват. И ние го правим понякога - такава е матрицата. :)

      Изтриване
    4. Не е точно така, ние активно можем да накараме Матрицата да работи за нас и да я променяме според своите нужди. Това е Ян подхода. Ин подхода е това, за което пишеш - да реагираш и да се съобразяваш с определени правила, тоест да ги приемеш за валидни за теб.

      Изтриване
    5. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    6. И двете са валидни - променяйки Матрицата променяме и себе си и обратното.

      Изтриване
  3. Ударът е крайна мярка за тези, които въпреки забележката продължават да те кръщават. Така приложена, силата е оправдана.

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко това с имената е хубаво да комбинирате с датата и часът на раждане. Има наука за това и тя се казва Астрология. Моят скромен принос към това е да трансформирате датата и часът на раждане в числа. Например 18.12.1974 в 11 и 45 минути, може да се трансформира в 18+12+19+74+11+45 и е равно на 179, което е просто число (http://www.math.com/students/calculators/source/prime-number.htm). Което е 100 + поредния номер на златото в Менделеевата таблица - 79. Тоест Източника, извървял два пълни цикъла (100) и златото, което е придобил с това. Това разбира се са моите рождена дата и час на раждане в тази реалност. Което и показва какъв ще е Пътя ми в този живот. Всеки може да го направи за себе си и да извлече допълнителна информация за Пътя си...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване