Тъмната, Светлата полярност и Баланса

 


     

Тук реших да вмъкна единствената си тема от закрития вече форум (по моя вина) xcombg. Тъй като нашето общество е обусловено от Системата да използва предимно лявото си мозъчно полукълбо, ще направя възможно най-кратката и ясна характеристика на Тъмната, Светлата полярност и Баланса от позицията на лявото полукълбо.  Редактирайки незначително част от написаното.


1.Тъмна полярност.

1.1. Основа и функция на Тъмната полярност.

     Основата на Тъмната полярност може да се синтезира в едно  - „Всичко което правиш, си ДЛЪЖЕН да го правиш за мен. Ти си своето тяло.” Това не означава че тя не притежава дълбоко знание за съзнанието, това е  което се стреми да насади в хората, които не са нейни посветени членове. Някои биха посочили като екстремна проява на Тъмната полярност Сатанизмът, но най-екстремната и проява е т.н. „Трансхуманизъм”. Идеалът на общество за тях е тоталното робство, управляващите са едно с машините и са безсмъртни (под безсмъртие те разбират вечен живот в тяло), в което всеки един индивид е контролиран с чип (или човешкото тяло е слято с машината, което е екстремния краен вариант). Хората нямат НИКАКВО самостоятелно съзнание. Най-големият „грях” е неподчинението. Позицията и спрямо баланса е грях поради некомформизъм. Тъмната полярност не може да разпознае Баланса, защото не е способна да го разбере. Ако разбере Баланса, тя ще се превърне в него.

1.2. Използване на законите на Вселената от Тъмната полярност.

ТЪМНАТА ПОЛЯРНОСТ ПОЗНАВА ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА. Тя ги манипулира в своя полза.

Тъмната полярност уважава закона за свободната воля по особен начин.
Закон за Свободната Воля - Всеки притежава свободна воля. Никой няма право да прави нещо на друг без да е взел съгласието му. Отказът или съгласието на ответника са закон за ищеца.

Тъмната полярност манипулира свободната воля на индивидите, като взема тяхното съгласие със редица подсъзнателни съобщения в медии, филми, електронни игри (т.н. масова култура). Всеки може да види (ако направи собствено проучване) как събитията от 9/11 са били предварително вкарани във филма Матрицата – 1 част, доларовата банкнота, семейство Симпсън, картите Илюминати и т.н.т..Бездействието на хората се приема за съгласие. Това е „вратичката” в закона, която те са намерили и я използват максимално ефективно.

Това е единствения закон, който не се разбира от Тъмната полярност.

Законът за допускането - Аз съм това, което съм, и позволявам на другите да бъдат това, което са!

Тъмната полярност изцяло разбира и използва по целенасочен начин.
Законът за съзнателното сътворяване - Онова, за което мисля, онова, в което вярвам, и онова, което очаквам, се реализира!

И


Законът за привличането - Сходните неща се привличат! На този Закон се подчиняват всички неща във всеки момент. Не съществува нещо върху което този Закон да не влияе.
Те умело използват и Херметичните закони, с едно изключение.

4. Всичко е двойнствено, всичко има два полюса. Всичко има своя противоположност. Подобното и противоположното са едно и също. Противоположностите са идентични по природа, но различни по степен. Крайностите се допират. Всичките истини са полуистини. Всичките парадокси могат да бъдат помирени. Тъмната (и Светлата) полярност добавя „Всичките парадокси могат да бъдат помирени на дадено ниво.” И после обяснява, че могат да бъдат помирени не на това ниво (3Д) на което сме, а на по-високо ниво. На ниво 3Д се води война. Те не признават и  „Всичките парадокси могат да бъдат помирени”, защото там, където има мир, няма контрол. Перефразират - Всичките парадокси могат да бъдат помирени, ако ние сме контролиращите това помирение.

Положението в което се намираме в момента като планета е резултат от хилядолетното последователно следване на тези закони от Тъмната полярност.

ОСНОВНИЯ ИНСТРУМЕНТ НА ТЪМНАТА ПОЛЯРНОСТ Е НАСАЖДАНЕТО НА СТРАХ.. Ако не правиш това което ти казвам, ще унищожа тялото ти/душата ти ще отиде в ада. Религията е ЧАСТ ат Тъмната полярност.

Ако не си с мен, ти си против мен и аз ще приложа НАСИЛИЕ срещу теб.
Тъмната полярност държи законите на Вселената да бъдат скрити от масите.

1.3. Развитие според Тъмната полярност.

Според тях ще постигнеш развитие, САМО ако участваш в тайни общества, в които постепенно ще бъдеш повишаван от степен в степен ОТ ТЕЗИ КОИТО СА НАД ТЕБ, докато в живота си трупаш материални богатства – money.  Money може да се раздели на   mon (моно, едно) и еу (еуе – око). Money може да се перефразира като „едно око” – символа на еднодоларовата банкнота. Това наистина води до огромно натрупване на пари – примерите са навсякъде около нас.

Методът, прилаган от тях е Господар-роб. Заплащането на наученото е 100% - даваш ВСИЧКО, което притежаваш от гледна точка на пари – ти не разполагаш с парите си, защото господарите ти са ти казали как да ги придобиеш. Заплащането със Време е 100% - ти си притежаван във всеки един момент, каквото ти каже по-висшия по ранг е закон за теб.
Важи доктрината за „морален релативизъм” – няма морални и неморални неща,  няма добро и зло. СПРЯМО ДРУГИТЕ може да се извършва всичко, но спрямо (и помежду) самите тях има строга йерархия, ограничения и ЗАДЪЛЖЕНИЯ / РИТУАЛИ.

2. Светла полярност.

2.1. Основа и функция на Светлата полярност.

Основата на Светлата полярност също може да се синтезира - „Всичко, което си ДЛЪЖЕН да правиш е да разширяваш твоето съзнание, а аз знам точно какво трябва да правиш. Това което аз правя, го правя за твое добро. Ти не си твоето тяло, ти си съзнание.”. Идеалът на общество за тях е анархията, като под анархия се разбира, че управляващи НЯМА, всеки е зает с разширяване на съзнанието си и съществува състояние на „пълна свобода”, стига да спазваш правилата (така наречените „естествени закони”, който желае да научи повече, да потърси Mark Passio), наложени от тази полярност (те вярват че тези правила съществуват независимо/външно от всеки човек). Най-големият „грях” е невежеството. Позицията им спрямо баланса е грях поради бездействие, т.е. те осъждат тези, които имат знание, но са избрали да не взимат страна. Светлата полярност не може да разпознае Баланса, защото не е способна да го разбере. Ако разбере Баланса, тя ще се превърне в него.

2.2. Използване на законите на Вселената от Светлата полярност.

СВЕТЛАТА ПОЛЯРНОСТ ПОЗНАВА ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА. Тя също ги манипулира в своя полза. Светлата полярност също уважава закона за свободната воля по особен начин.

Закон за Свободната Воля - Всеки притежава свободна воля. Никой няма право да прави нещо на друг без да е взел съгласието му. Отказът или съгласието на ответника са закон за ищеца.

Светлата полярност манипулира свободната воля на индивидите, като взема тяхното съгласие със редица съзнателни  съобщения в медии, филми, електронни игри (т.н. масова култура). Ненапразно в 99% от филмите „добрите побеждават” Съзнателното действие на хората, основаващо се на вярата, че те са по-добри, се приема за съгласие. Това е „вратичката” в закона, която те са намерили и също я използват максимално ефективно.

Това е единствения закон, който не се разбира И от Светлата полярност.
Законът за допускането - Аз съм това, което съм, и позволявам на другите да бъдат това, което са!

Светлата полярност изцяло разбира и използва по целенасочен начин.
Законът за съзнателното сътворяване - Онова, за което мисля, онова, в което вярвам, и онова, което очаквам, се реализира!

И

Законът за привличането - Сходните неща се привличат! На този Закон се подчиняват всички неща във всеки момент. Не съществува нещо върху което този Закон да не влияе.
Те умело използват и Херметичните закони, със изключение на четвъртия:

4. Всичко е двойнственно, всичко има два полюса. Всичко има своя противоположност. Подобното и противоположното са едно и също. Противоположностите са идентични по природа, но различни по степен. Крайностите се допират. Всичките истини са полуистини. Всичките парадокси могат да бъдат помирени.


Светлата полярност добавя „Всичките парадокси могат да бъдат помирени на дадено ниво.” И после обяснява, че могат да бъдат помирени, но не на това ниво (3Д) на което сме, а на друго ниво. На ниво 3Д и на по-горните нива се води война. Те не признават и Всичките истини са полуистини. Светлата полярност смята че има една универсална истина, която може да се сведе до две думи – НЕ КРАДИ.

ОСНОВНИЯ ИНСТРУМЕНТ И НА СВЕТЛАТА ПОЛЯРНОСТ СЪЩО Е НАСАЖДАНЕТО НА СТРАХ.. Ако не правиш това което ти казвам, ще останеш с неразвито съзнание, а неразвитите хора са мои врагове и аз ще приложа СИЛА срещу теб, защото отказваш да се развиваш по начина, който аз смятам за правилен и аз няма да те нося на гърба си. Светлата полярност не може да разбере правото на хората да изберат  да не се развиват ИЛИ да изберат свой собствен път на развитие.

Светлата полярност държи законите на Вселената да бъдат открити за масите. Те държат информацията да е налична за масите, за да могат да ги обвинят в нейното игнориране, когато не я приемат и не се включат във войната. И тук важи правилото „Щом не си с нас си против нас.”

2.3. Развитие според Светлата полярност.

Според тях ще постигнеш развитие, САМО ако влагаш времето си в постоянно увеличаване на съзнанието си, чрез трупане на знания (основа), тяхното осъзнаване (разбиране) и прилагането им  в живота (метода се нарича trivium и е приложим, независимо от полярностите). Трупа се т.н. „духовна валута”, а не физически пари. Това НАИСТИНА води до разширяване на съзнанието.

Методът с най-голяма ефикасност,  е Учител-ученик. Заплащането на наученото е 0% - всичко е безплатно/или доброволно заплатено от гледна точка на парите. Заплащането със Време е 100% - ти си притежаван, а те самите смятат че се самопритежават. Съществуват значителни ограничения за това, което могат да преживеят - въз основа на „естествения закон” някои неща са морални и позволени (дори задължителни), а други неморални и не трябва да се извършват (за подробности отново може да потърсите Mark Passio).

И ДВЕТЕ ПОЛЯРНОСТИ ВОДЯТ ВОЙНА ЕДНА С ДРУГА, НО ВСЪЩНОСТ  ТЕ СЕ ПОДХРАНВАТ ВЗАИМНО. Защото те са идентични по природа, но различни по степен.

3. Баланс

3.1. Основа и функцията на Баланса

Постигане на Баланс. Баланса се постига с мигновено разбиране. Това е и същността на едновременното инкарниране – живота на хиляди инкарнации, работещи по разбирането на една или друга степен на тъмната и светлата полярност чрез живеенето им в различни времеви линии, се концентрира мигновено в няколко избрани инкарнации. Пълно разбиране на Баланса (доколкото това е възможно в 3Д) се постига от гледна точка на баланс между лявото и дясното полукълбо. Други инкарнации разбират Баланса частично, от гледна точка на дисбаланса между лявото и дясното полукълбо, съществуващ при тях

3.2. Използване на законите на Вселената от Баланса.

БАЛАНСА ПОЗНАВА ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА. Той ги използва за да се самопостигне.

Законът за привличането - Сходните неща се привличат!

Ако си достигнал до способността да разбереш какво е Баланс, подходяща литература/хора/ситуации/преживявания ще се появят. Това демонстрира и менталния характер на Вселената. Ако нямаш вътрешен подтик, ако не си разбрал на вътрешно ниво скопеността на полярностите, тоест не си ги изживял в пълнота, Баланса не може да се разбере. Полярностите са необходими за постигане на Баланс.

Законът за съзнателното сътворяване - Онова, за което мисля, онова, в което вярвам, и онова, което очаквам, се реализира!

След като си събрал информация по въпроса тя се превръща в знание на вътрешно ниво, и вследствие на това знание ти започваш да живееш съгласно него.
Законът за допускането - Аз съм това, което съм, и позволявам на другите да бъдат това, което са!

Когато позволяваш на другите да бъдат това, което са, дори ако не приемат това което ти си, тогава ще бъдеш Допускащ. Малко вероятно е обаче да постигнеш това състояние, докато не проумееш как привличаш нещата, които идват при теб И ролята на полярностите.

РАЗБИРАНЕТО НА ТОЗИ ЗАКОН ВОДИ ДО БАЛАНС.

Закон за Свободната Воля - Всеки притежава свободна воля. Никой няма право да прави нещо на друг без да е взел съгласието му. Отказът или съгласието на ответника са закон за ищеца.
Баланса НЕ МАНИПУЛИРА свободната воля на индивида. Основната разлика между Баланса и Полярностите е, че БАЛАНСА НЕ НАБИРА ЧЛЕНОВЕ / ПОДДЪРЖНИЦИ – той може да се постигне САМО индивидуално, на вътрешно ниво.
И ДВЕТЕ ПОЛЯРНОСТИ ПОСТОЯННО НАБИРАТ ЧЛЕНОВЕ / ПОДДЪРЖНИЦИ.

За постигане на Баланс съзнателно се използват похватите и на Тъмната, и на Светлата полярност в съчетание, и в това твърдение НЯМА противоречие.
ОСНОВНИЯ ИНСТРУМЕНТ НА БАЛАНСА СА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА. Защото „За да разбереш едно нещо докрай, трябва сам да си го изпитал” (цитат от книгата „Сезонът на мъглите”)

3.3. Развитие според Баланса.

Баланса влага времето си в дълбоко разбиране и на двете полярности чрез преживяването им  –  неговата цел е да ги слее в едно чрез вътрешен алхимичен процес. Основната функция на Баланса е, той  да посочва характеристиките на полярностите, докато в същото време оставя решението за развитието ИЗЦЯЛО в ръцете на индивида, съгласно неговата свободна воля.
Основната цел на живота (който от позицията на Баланса Е ИГРА) не е постигането на победа на някоя от полярностите, а осъзнаването на Играта и излизането от нея. За целта обаче е необходимо преминаване през всички нива на двете полярности и усвояване на силните и слабите им страни – няма прескачане на нива. Такова преминаване през различните нива на полярностите се извършва чрез хиляди инкарнации, пръснати из различни времеви линии (и паралелни реалности)

(При финалната инкарнация това става компресирано за един живот, но не мога да го твърдя, защото не съм го преживял лично.) Ако приемем живота за едно голямо училище, целта на Баланса е да завърши това училище независимо какви правила действат в него, след изучаването на ВСИЧКИ преподавани предмети. Целта на Тъмната полярност е да се променят правилата и да се изучават само определени от тях предмети в това училище, за да им е удобно да се учат вечно в него. Целта на Светлата полярност е да се спазват от всички правилата в това училище и да се изучават само определени от тях предмети в това училище, за да им е удобно да се учат вечно в него. Баланса е дълбоко мразен и от двете полярности, защото само той е способен ДА ЗАВЪРШИ ИГРАТА / УЧИЛИЩЕТО. Полярностите търсят преки пътища и не осъзнават, че пряк път няма.

За постигане на Баланс се използват похвати и НА ДВЕТЕ полярности, Баланса е сливането им  в едно. Методът, прилаган от Баланса, е комбиниран от методите на полярностите и се базира на  вътрешно осъзнаване кое би работило за конкретната инкарнация. Баланса може да играе ролята на роб, на господар, на учител, на ученик и на всичко друго, за да постигне целите си. Заплащането на наученото е комбиниран – когато е възможно, ти заплащаш с пари за придобитото знание според възможностите на инкарнацията, когато е невъзможно да заплатиш в пари (някои книги вече не се издават) – ползваш безплатно и изразяваш благодарност за това. Заплащането с време – инкарнацията сама избира за какво да използва времето си, разбирането се постига моментално, в точно определен момент, който не зависи от усилията на инкарнацията, до този момент може да се постигне частично разбиране на Баланса, вследствие на усилията на инкарнацията. Това не може да се разбере от полярностите.
Важи правилото, че НЯМА ЗАБРАНЕНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ, няма НИЩО свято, ВСИЧКО е урок.

Абсолютна е само свободната воля и допускането другите да бъдат това, което са. БЕЗУСЛОВНО.

Докато методите на полярностите ВИНАГИ водят до обещания резултат (пари или разширяване на съзнанието), при баланса е възможно връщане в развитието и присъединяването към една от двете полярности. Това означава и че не е постигнат истински Баланс, тоест си скъсан на Матурата и имаш да доучваш. Това не е лошо, просто означава че не си усвоил необходимото – това е хармония и справедливост  в действие.

Едва ли има някой от пишещите, който да не се съгласи че сме в края на Играта. Тъмната полярност е толкова екстремна и почти готова да въведе Новия световен ред („пълно робство”). Светлата полярност набира членове за да проведе собствения си квантов преход към „пълна свобода”.

Баланса се готви да завърши. Хармонията се състои в това, че всеки ще получи това, което иска. Полярностите ще получат друга планета за полигон, а Баланса ще продължи към неизвестното.

Реакции на полярностите спрямо позицията на Баланса.

Прави впечатление безумната арогантност на полярностите. Въпреки че разбират холографската същност на Вселената, те смятат, че някои хора, идеи, ситуации нямат право на съществуване. След като те съществуват, ТО ТЕ СА част от Източника. И вместо да се поучат от съществуващото, да признаят че то е част от Източника и следователно част и от самите тях поради холографската Вселена, те отричат самото му съществуване. Каквото е отгоре, това е и отдолу, както е от долу, така е и от горе. Малкото е част от Цялото, Цялото е част от малкото.

Именно заради подобни прояви на незрялост полярностите ще продължат Играта, след като Баланса вече я е напуснал.

Право на съществуване има както най-големия светец, така и най-големия изверг, отговорен за смъртта на милиони човешки тела. Това е законът на допускането в неговата същност.

 ОСНОВНИЯ закон на Вселената е Законът за свободната воля. В комбинация със Закона за съзнателното сътворяване той ни прави сътворци. Ето това е простичко описание на безусловната любов на Източника към нас/към Себе си. По-голямо доверие и свобода не може да се гласува на никого.

С оглед на гореизложеното стана ясно, че пишещите във форум са ПОЧТИ ИЗЦЯЛО от Светлата полярност, Тъмната полярност никога не набира членове и не се изразява открито чрез форуми (например „Търся сатанист, специалист по вивисекция, за извършване на човешки жертвоприношения. Тел +666 666 666”). Баланса е способен  във ВСЯКА ситуация да прояви чувство за хумор (и го проявява). Той се смее над Играта, над всички и над себе си едновременно.

Осъзнавам  че представеното е частично, но това възможно най-простото представяне на позицията на Баланса. Освен това е писано преди години, но всичко си е валидно и сега. Прецених че е редно да споделя първата си публикация в Интернет за вас в тази нова/стара статия...

38 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е писано преди няколко години, но да. Състоянията са три Светло, Тъмно и Баланс. Принципа три в едно важи за всяка реалност, виртуална или не. За да има Игра трябва да има поне три страни - хаос, ред и баланс между двете, като баланса е хаос като ред от по-висок порядък. Монетата винаги има три страни - ези, тура и ръб...

      Например сегашното положение (като същото е било положението преди Втората Световна Война). Русия играе ролята на Светлата полярност, установявайки руски ред на териториите, които завладява. Дори може да се направи пряк паралел със завладяването на Австрия от Германия (т.н. Аншлус) и присъединяването на Крим. После присъединяването на западна Чехословакия, населена от немци и завладяването на Западна Украйна (населена предимно от руснаци) от Русия. Ако не е ясно, през ВСВ е имало три страни от Светлата полярност - Германия, Япония и СССР. Почти всички останали са от Тъмната полярност. Баланса е изигран от Швейцария и отчасти от Италия и България.
      И сега целия Запад е срещу Русия. Китай също е от Светлата полярност, но аз не бих живял там. Мечтата на Запада е да насъска Русия срещу Китай, както се е случило през ВСВ - Германия срещу СССР - две форми на Светла полярност се бият една срещу друга, докато облагите са за Тъмната полярност.
      И сега България играе като Баланс, доколкото и се позволява от западните и господари. И доколкото въобще и се позволява да играе...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Чрез свободата на Съзнанията там. Колкото по свободни са хората, толкова държавата е от Тъмната полярност. Светлата полярност ограничава свободата да бъдеш каквото поискаш, а само което тя намери за добре. Именно там се намират концентрационните лагери и Гулаците. Например в хитлеристка Германия само ако си член на нацистката партия ти се полага свобода. Същото е с комунистическата партия в СССР. И там престъпност почти няма, всички, които не са съгласни с режима изчезват или влизат в затвора. В случая с Китай хората имат рейтинг чрез мобилните си телефони. И когато този рейтинг падне нямат достъп до дадени услуги, например превоз с влакове и градски транспорт. По-несвободна държава от Китай в момента не съществува. И това я прави екстремно Светла полярност...
      В балансираните държави свобода и ред вървят ръка за ръка. Колкото по-голям е хаоса, толкава по-свободна е държавата.

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. В действията си двете полярности правят едно и също - да, разделяй и владей. И когато са притиснати до стената с охота предприемат унищожението на всичко. Както плана на Хитлер за изгорената земя в края на войната. За Съюзниците не е трябвало да остане нищо, както и за оцелелите германци, които според Хитлер е трябвало всички да умрат с третия райх, защото всички достойни вече са били паднали на бойните полета. Единствено Шпеер, архитекта и личен приятел на Хитлер, не е изпълнил заповедта. По същия начин руснаците при нахлуването си в Германия са изнасилвали и убивали масово. Понякога една жена/дете/мъж са били изнасилвани до 30 пъти на ден. Но победителите не ги съдят...
      Светлата и Тъмната полярност не трябва да се разглеждат чрез понятията Добро и Зло. Нито Светлата е Добра, нито Тъмната е Зла. И двете полярности се изкарват за добри и намират начин да убеждават хората в това. Хитлер е бил най-популярния лидер на планетата, както и сега Путин Беше...

      Единствено Баланса Интегрира в едно двете полярности, вземайки от тях единственото полезно за всички страни. Принципа win/win...

      Изтриване
    6. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    7. България няма и никога не е имала друг избор освен Баланса. Ние сме на границата между изток и запад, между светло и тъмно. Винаги, когато България е вземала страна, е следвала Национална катастрофа. Виж историята...

      И да, чувството за хумор нулира полярностите. "Смъртта се усмихва на всички. Всичко , което можеш да направиш, е да и се усмихнеш в отговор" - цитат от "Гладиатор"...

      Изтриване
    8. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. Анонимен11/2/23 15:25

    Космически хумор от висшата лига във филма “Everything Everywhere All at Once”.
    Сега остава въпроса:
    Трябва ли понякога да си завре човек преспапие в гъза за да отключи скритите си способности?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Преди преспапието, препоръчвам да пробваш номера с размяна на обувките :).

      Изтриване
  3. Анонимен12/2/23 10:19

    Спомням си тази тема, както и че тогава ме подразни "няма нищо свято".
    Другото, което ме подразни е че това е парадигма, зададена от Вал Валериан, към която част от езотерическите среди се насочиха... и която се оказа поредния да го наречем "егрегор за източване на енергия". Към което бих добавила и че е fancy way някой да оправаде едиповия и другите си комплекси.

    Пасио може да се каже, че е преминал към т.нар. "светла полярност", обяснена по този начин от теб. Нищо че сигурно ще е първия човек, който ще се възпротиви на това твърдение и ненавижда робството. Което си е вид отблъскване, а и от собствен опит мога да потвърдя, че в случаите когато съм презирала, отричала, отблъсквала и общо-взето неразбирала нещо, съм се превръщала в него.

    Много ми бе харесало едно твърдение тогава във форума, че баланса е глагол, а не съществително... Но ако ти не приемаш психопатите например и правото им на съществуване, а на всичкото отгоре взривяваш планети :), тогава...? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Баланса е глагол, защото е движение, обединявайки Светло и Тъмно. Ако няма движение, няма и развитие. Застоя води само до "Още от Същото".

      Пасио наистина е преминал от Тъмна към Светла полярност, което автоматично означава че ограничава Свободата на другите. И ако според него НЕ КРАДИ е основния закон, в природата кражбата е модел. Всяко животно би се възползвало от плячката на друго животно, което си е кражба. И повечето хора копират това поведение. Полярностите често преминават една в друга. Например нацистка Германия в края на ВСВ е преминала от Светла в Тъмна полярност. Същото може да се твърди и за СССР. Китай пък преминава от Тъмна към Светла полярност, с приемането на комунизма. Което води до огромни жертви сред несъгласните.

      И тук наистина няма нищо свято, всичко може да се подложи на интерпретация. Единствено Баланса не може да се интерпретира, защото той е Интеграция, ред в хаоса от по-висш порядък. Ако за теб има нещо свято, което е аксиома и не може да се подложи на съмнение, всъщност е интересно защо за теб е така, каква е причината. На времето е било напълно в реда на нещата да разпънеш някого на кръст, а по късно и да изгориш някого жив. Това е било нещо свято за публиката. Всяко "свято" нещо живее само във времевия период, в който се е приемало за свято. В Южна Америка например е било свято да извадиш сърцето на някого и да му отрежеш главата след това - "Апокалипто". В момента единственото свято за мен нещо е да ограничиш Свободата на друго Съзнание да бъде това, за което е дошло тук. Аз също подлежа на алхимична трансформация след толкова години писане...

      Вал Валериан има място като началото на собственото ми изследване и личен опит. Никога не съм го поставял на пиедестал. Преди него изчетох всичко на Петър Дънов, а преди това - всички религиозни книги - Коран, Библия, Индийския епос и Китайското Дао. И будизма ме обнадежди, защото Будизма всъщност не е религия, а начин на живот, който води до Свобода.

      За източването на енергия - т.н. Висш Аз също това прави. Затова съм се разкачил и от тази концепция. От колкото повече концепции успееш до се разкачиш, толкова по-голяма Свобода на действие, мислене и чувстване имаш.

      Доста време мина от тази ми първа статия, но понеже историята периодично се повтаря и Полярностите преминават една в друга, реших да я публикувам тук (защото никъде другаде не може да се намери). И в прехода от Тъмно към Светло и обратното се преминава за кратко през Баланс. Например СС Вафен е защитавало цивилните до последно, без оглед на тяхната националност...

      Изтриване
    2. Анонимен13/2/23 09:07

      Може да се каже и че е глагол, защото е необходимо постоянното му поддържане, което всъщност прави движението :)

      "И ако според него НЕ КРАДИ е основния закон, в природата кражбата е модел. Всяко животно би се възползвало от плячката на друго животно"

      Може би е необходимо да се постави ударението на животно...

      "В момента единственото свято за мен нещо е да ограничиш Свободата на друго Съзнание да бъде това, за което е дошло тук."

      Т.е. да му я откраднеш. Ами да - и за мен за святи някакви такива "неща" - Любов, Истина, Свобода... в този ред, ако изобщо трябва да има някакъв :)

      Статията е добра, има истина и повод за размисъл в нея и тук й е било мястото, а явно и времето. Хората се променят, нормално е. Коректно е когато някой промени възгледите си за нещо, да го уточни пред аудиторията си, дори и променените възгледи да го злепоставят или представляват риск тя да се разбяга. Не говоря за теб, принципен е въпроса...

      Изтриване
    3. Без Свобода не може да има Любов (тя се превръща в приВЪРЗВАНЕ),а без Свобода не може да има и Истина, защото всеки в определен момент от живота и развитието си, изповядва различна Истина. Така че Свободата е за мен на първо място. Дори и да правиш "погрешното" нещо, защото грешките водят до израстване чрез личен опит.

      А хората в голямото си мнозинство са доведени до животинско съзнание (съвсем друг въпрос е, че голяма част от телата са обитавани от животинско съзнание - личи си по очите, който може да го види). "Който не работи, не трябва да яде" се разкодира "Който не Робува, не трябва да съществува". Това е същността на Системата в момента, а и от доста време насам...

      Изтриване
    4. Анонимен13/2/23 13:06

      Любовта може да съществува и без Свобода, сигурна съм че е имало роби, които са (се) обичали. Свобода без Любов би се извратила и довела до жестокости и анархия. Истина може да има и в условията на не-свобода, макар и тя да е подтискана. Истината може да доведе до Любов и до Свобода. Точно днес ми попадна нещо, което търсех от години, а ето че сега е синхронично и с този ми коментар:

      Задълженията БЕЗ ЛЮБОВ правят човек раздразнителен.

      Отговорността БЕЗ ЛЮБОВ прави човек безцеремонен.

      Справедливостта БЕЗ ЛЮБОВ прави човек жесток.

      Истината БЕЗ ЛЮБОВ прави човек критикар.

      Възпитанието БЕЗ ЛЮБОВ прави човек двуличен.

      Умът БЕЗ ЛЮБОВ прави човек хитър.

      Вежливостта БЕЗ ЛЮБОВ прави човек лицемерен.

      Компетентността БЕЗ ЛЮБОВ прави човек неотстъпчив.

      Властта БЕЗ ЛЮБОВ прави човек насилник.

      Честта БЕЗ ЛЮБОВ прави човек високомерен.

      Богатството БЕЗ ЛЮБОВ прави човек алчен.

      Вярата БЕЗ ЛЮБОВ прави човек фанатик.

      Изтриване
    5. Имах в предвид Свобода спрямо Съзнанието, което обичаш. Да му дадеш пълна Свобода и въпреки това то да избере да бъде с теб.
      Разбира се че и в робство може да има Свобода, както и Истина в условията на робство. Ин/Ян символа в началото на статията ни казва тъкмо това - светлина в тъмнината и тъмнина в светлината. Затова и светлото толкова лесно преминава в тъмнина и обратното.
      Но в отношенията между две Съзнания, които се обичат освен Пълна Свобода и Безусловна любов се ражда и Истината че и двете са едно и също нещо - части от Източника. И двете се приемат напълно и изцяло. Това го срещнах в един филм с Брат Пит и Антъни Хопкинс - "Да срещнеш Джо Блек", като ставаше дума за отношенията между второстепенни герои.

      За цитатите "без Любов" съм съгласен напълно. За всяко едно може да се напише цяла статия, изпъстрена с примери от моя живот и от историята.

      И поздравления за влизане в режим на синхроничности. Остава да останеш в този поток и да видиш къде ще те изведе...

      Изтриване
    6. Анонимен14/2/23 03:24

      То синхронично днес е и деня на Любовта, нищо че тя няма точно определен ден :) Не го бях мислила, докато пишех коментара! Често имам синхроничности... Преди няколко дни пред мен на улицата имаше мъж, който вместо да ходи, се въртеше с разперни ръце и току-подскачаше напред с усмивка на лице. Не бе пиян или нещо подобно... Сякаш празнуваше радостта от живота и движението в решим на суфи-снежинка :) Бе толкова красиво, неочаквано и сякаш не от този свят, че направо зяпнах :))) Радвам се, че следващата, която мина по пътя след този "танц" бях аз.

      "Но в отношенията между две Съзнания, които се обичат освен Пълна Свобода и Безусловна любов се ражда и Истината че и двете са едно и също нещо - части от Източника. И двете се приемат напълно и изцяло."

      Дано все повече хора го чувстват по този начин. Не мога да (си) пожелая нищо по-хубаво днешния ден! :)

      Изтриване
    7. Преди дни изживях невероятно сатори, припомняйки си следната сцена от Star Wars, която не бях гледал откакто бях тийнейджър:

      https://www.youtube.com/watch?v=J8QLKWvVK14
      Star Wars: Episode III - (Padme's Plea/Anakin's Force Choke)

      ^^ Често съм със сълзи от просветление, но рядко съм без думи заради многопластовостта на разкриващите се ключове... :)

      Няма нужда от още писания за клипа, но ще споделя други осъзнавания за шестологията, която ще си припомня това лято, защото вече ще я разбера по-добре. Прегледах някои сцени между основните герои, но ми се губят много детайли от историята :) :

      => Mace Windu със своя стил Vaapad е пример за Светло Съзнание, тръгнало по Балансирания път. За разлика от останалите крайни джедаи той не отрича и не бяга от тъмната страна, а научава как да се възползва от нея (чрез опонента му), без тя да го погълне.

      => Vader най-накрая се опълчва на Darth Sidious като проявява противоположната си страна (изтласкана/потисната надълбоко), а последният не успява да предвиди хода му (защото вибрационно е много далеч от светлата полярност), след което е умъртвен. Vader, проявявайки саможертва в името на любовта, достига до просветление за истинската си природа и се освобождава благодарение на сина си (отново дългата архетипна тема баща-син, където синът освобождава родата от самсара).


      ~~~

      До анонимен:

      "Дано все повече хора го чувстват по този начин. Не мога да (си) пожелая нищо по-хубаво днешния ден! :)"

      Дано се сбъдне прекрасното ти пожелание! :)

      Изтриване
  4. Анонимен14/2/23 10:46

    "съвсем друг въпрос е, че голяма част от телата са обитавани от животинско съзнание - личи си по очите, който може да го види" ~ Може ли да споделите вие как разбирате по очите или други белези , че отсреща не е човешко съзнание? Аз понякога има усещането , че отсреща не влизам в контакт с човек, но вероятно има и други белези освен очите ..... ако ви се пише на темата моля, за коментар. Благодаря ви did0 за всичките стаии и труд, който полагате тук в това пространство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато погледнеш животинско съзнание в очите виждаш Празнота. То едновременно те гледа и не те вижда. Все едно че срещу него няма никого. И когато заговориш за дълбоки теми просто се усмихват, без да проявяват каквото и да е разбиране. Все едно че слушат някаква песен, без да умеят да вникнат в текста. Няма я ИСКРИЦАТА индивидуално съзнание. с времето се научих въобще да не общувам с такива съзнания. Такива съзнания нямат и не могат да имат психични проблеми и терзания. За тях е важно да се наядат, по възможност да се изчукат с алфа мъжки/женски индивид и да се наспят. И да се почувстват значими, търсейки одобрението на тълпата. Те винаги са конформисти и се съгласяват с всяко мнение, стига то да е достатъчно популярно. Никога не биха се съгласили с нещо ново, защото не могат да го оценят сами, а чакат одобрението на обществото или някой "голям" авторитет. За тях истината се излъчва по телевизора и наум не им минава че по ТВ се лансира пропаганда с даден очакван резултат. Това са хората които първи се ваксинираха "срещу" Ковид. Това са и хората, които първи стават доброволци при избухването на война, защото са заблудени от пропагандата и си мислят че на бойното поле ще намерят слава. Те са податливи и на извършване на военни престъпления, защото виждат във врага заплаха за собствената си значимост. И винаги и на всяка цена се опитват да оцелеят. Дори и чрез канибализъм.

      Това най-ярко лъсва в основното училище, вярвам че всеки клас е съставен от около 80% такива индивиди (поне по мое време бяха 80%). В междучасията те се бият помежду си, а когато са харесали някой от противоположния пол те буквално го тормозят, вместо да обяснят какво чувстват. Защото те не чувстват нищо, а просто следват ДНК командите на тялото. В живота си тези индивиди обикновено стават началници, защото това е целта и на всяко животно - да стане алфа женска/мъжкар в групата. Те се страхуват от Индивидуалните Съзнания и гледат да не се занимават с тях.

      За 80-те % има едно неписано правило в живота. Например когато се занимавах със отглеждане на растения - 20% от посевите даваха 80% от продукцията. Когато бях държавен служител пък забелязах че 80% от работата се извършва от 20% от личния състав. Не съм изследвал това в дълбочина, но е някакво правило, което съм забелязал. Може и да е свързано с дела на животинските съзнания...

      Изтриване
    2. Анонимен15/2/23 09:37

      За ОП-вете и ботовете същите принципи на разпознаване ли важат?

      Изтриване
    3. ОП и ботовете пък въобще не са способни на любов. Но принципите са същите, като и понятията понякога се припокриват...

      Изтриване
  5. Анонимен9/3/23 15:09

    Като стана въпрос за България и световната политика, искам да те попитам нещо did0.
    Днес гледам българи правят жива верига, за да пазят чужд паметник на армия, която в онзи момент ни окупира. Тези българи са готови да се жертват за чужда държава, а и като цяло тук е пълно с чуждопоклонници. Въпросът ми е - Да сме толкова жалък, робски народ, решение от духовно ниво ли е? Нашите ВА ли са решили да имат такова преживяване?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тълпите винаги са били жалки. Има една книжка "Психология на тълпата" в нея е описано как се управляват тълпи. Аз знам че видя ли тълпа или давам тон за песен или бягам.
      Ами как няма да е пълно с чуждопоклонници като им плащат за това? Например познавам един депутат от предишното (вече им изгубих номерата) народно събрание, който за няколко месеца смъкна 220 000 лева от държавата без да прави нищо. Та той ми разказа че там било пълно с дрогирани, които не могат да намерят тоалетната да се насмъркат, а после залата, за да гласуват. Ами тук нормалните хора и хората със способности са в психиатрията или гробищата (например проф. Филипов наскоро умря).
      А такъв жалък и робски народ е родил и Левски и Ботев (наскоро излезе български филм за Ботев, препоръчвам го). Тогава народа е бил в пъти по-жалък. Ако народа не беше жалък нямаше да се появят такива ярки личности. Къде са ярките личности в Америка? Къде са сега хората като Тесла, Едисон и т.н.т.. Ами купени са от корпорациите да им продават боклуците. Че то сега има храни с по-голяма трайност от черната и бялата техника, която като и изтече гаранцията се чупи непоправимо. Всяко нещо се прави умишлено със слабо място. Например компютъра ми е със слабо място вентилаторче за 5 лева. Като изгори то, гори и платката и хайде на новите компютри. През година си сменям сам вентилаторчето.

      Висшия аз е личен и отговаря за живота на инкарнацията, не на народа. Народа има егрегор и винаги в България се е гледал "келепира". Прочети началото на "Записки по българските въстания" и ще разбереш какво е било нивото пък тогава. Нищо не се е променило. "Колкото нещата се променят толкова повече остават същите" - цитат на героя на Кърт Ръсел Снейк Плискен от "Бягство от Ел Ей". Народа трябва да е жалък по необходимост за да заблестят звездите на личностите...

      Аз пък предлагам другата година да поканим Ердоган на честванията на Шипка :)...

      Изтриване
    2. Анонимен10/3/23 02:16

      Благодаря за отговора!

      Изтриване
    3. Анонимен10/3/23 04:41

      did0, защо като я " Няма ИСКРИЦАТА индивидуално съзнание" в животинското съзнание при човек Висшият аз го има в толкова много животински съзнания - 80%? И въобще там има ли го, проявява ли се и как ? Каква е връзката на Източника и ВА с/в тези жив.съзнания ? Каква е тяхната роля в живота им/ни , като процентното им изражение е толкова голямо спрямо 20% индивидуалност ? Родителят може ли и как да способства детето му да бъде с ЖивСъзн или ИнСъзн ? Благодаря ти за отговорите !

      Изтриване
    4. Животните като умрат се присъединяват към животинския ВА за вида им, защото оттам произлизат. Оттам вече се отделя частица (обикновено домашен любимец) за да анимира човешко тяло, защото има някакви познания за това как да се държи. И не говоря за интелигентност, познавам и обичам много кучета и котки, които са по интелигентни от някои хора (а тези хора са животински инкарнации в човешко тяло, като оня пуйкоеб). Затова толкова много хора се обръщат към любимия си като зайче, коте, говедо, краво и т.н.т.. Човешкия ВА и животинския ВА са две различни проявления на Източника. Докато индивидуалния ВА отразява директно Източника, животинския отразява Планетарното съзнание (защото планетата е жива, а човек е привнесен изкуствено тук). Планетарното съзнание е свързано пряко с Източника и е едновременно с това е ВА за всички животински видове (без индивидуалния човек, той не е животински вид). Животинските ВА анимират толкова много съзнания просто защото населението е станало огромно (и ненужно и вредно в този си брой и % животински съзнания в човешко тяло) за планетата.

      Например майка ми бе животински ВА, което не ми е пречело да я обичам безусловно. И ако беше жива нямаше да разбере и грам от написаното от мен. Това, което дават по телевизията е закон за тях и окончателна истина от най-висок порядък. Животинските ВА не разбират безусловната любов. В "Малкия принц" на Екзюпери има такъв персонаж с лисицата и принца - ти ще ме обичаш, а аз ще те обичам в замяна, аз ще бъда твоя, а ти ще бъдеш мой - казала лисицата. При безусловната любов условия няма, което не се разбира от животните.
      Не зависи от родителя детето с какво съзнание ще се роди, ако тялото не е пожелано от индивидуален/човешки ВА, ще го анимира животински ВА по договорка с планетата или детето ще се роди мъртво. Такива деца често хапят, дерат и крещят като животни. Когато не получат желаното реват като разпрани. И са привърженици на реда и груповата сила, не обичат индивидуалните спортове и безредието - то ги обърква и те изпадат в паника. Те са пълни егоисти и за да вземеш нещо от тях трябва да обещаеш да дадеш. Не разбират алтруизма, смятат такива хора за глупаци. Не разбират как можеш да спечелиш като се раздаваш изцяло. Любимата фраза на майка ми беше "не ми трябва да ми даваш акъл, дай ми пари". И за живота си профука 3 (три) апартамента по бингата...

      Наблюдавай хората около теб и сама ще разбереш кои от кои са...

      Изтриване
    5. Анонимен14/3/23 01:53

      А как може да се разбере, че някой е обладан от архонти?

      Изтриване
    6. Рязка промяна на поведението.

      Изтриване
    7. Анонимен16/3/23 05:15

      Ок, но ако го познаваме след това?

      Изтриване
    8. Рязката смяна на поведението при разговор пак си е там. Все едно две съзнания обитават едно тяло. Защото по рождение тялото е създадено само за едно съзнание чрез ДНК-то му. Могат да се намушкат и други съзнания, но за малко. Основното Съзнание си е там, колкото и малка част от него да присъства. И това лъсва при разговор - рязката смяна на темите се появява, а и странно поведение. В психиатрията имах един познат, който беше много развито Съзнание. И изведнъж казва - на този искам да му счупя краченцата. Това се води психопатия и той след три дена излезе за малко и не се върна...

      Изтриване
    9. Анонимен16/3/23 11:13

      Благодаря за отговора. Рязката смяна на поведение може да се дължи на много причини (хората често сменят поведението си според средата или при форсмажорни обстоятелства, при употреба на нарк. в-ва и т.н.). Може би агресивността е белега тук, правилно ли разбирам?

      Изтриване
    10. Безпричинна агресия, рязко проявена. Нямаше форсмажорни обстоятелства или наркотични вещества. Просто това вече не беше същото Съзнание... Положих известни усилия да го разубедя и изглеждаше че успявам. Но той се разписа че не желае повече лечение и си тръгна.

      Изтриване
    11. Анонимен19/3/23 12:59

      Благодаря за отговорите, които не само на мен даваш, за блога и за отношението!

      Изтриване
  6. Анонимен21/3/23 04:37

    Сега разбирам защо в България цари тотална безнаказаност и упадък. Явно тук 90% от хората са животинска инкарнация. Дидо, според теб, какъв е процента?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм се питал какъв е процента. Все пак при синхроничността срещаш индивидуални съзнания. Но пък когато отида до супермаркета виждам празни погледи постоянно. И главно на работещите там. Аз не бих издържал подобна работа, нито пък механична работа в производството. Мисля си че в България са около 90%. Почти всички които гласуват са животински инкарнации. Но дори те разбраха че от избори полза няма. Напредъка винаги се е осъществявал не от мнозинството, а от малцинството и индивидуалните съзнания там. Няма логика и напредък в демокрацията. Само трупане на повече и повече блага от една малка група от хора. А останалите просто съществуват и оцеляват...

      Изтриване
    2. Анонимен21/3/23 06:36

      Шокиращо е(за човек, който сега опознава реалността като мен) като се замислиш, че 90% са такива. Но предполагам и че индивидуалните съзнания могат да затънат толкова дълбоко в играта, че да заприличат на животински инкарнации или на ботове в някои отношения?

      "Напредъка винаги се е осъществявал не от мнозинството, а от малцинството и индивидуалните съзнания там. Няма логика и напредък в демокрацията. Само трупане на повече и повече блага от една малка група от хора. А останалите просто съществуват и оцеляват..."

      Напълно съм съгласен!

      Изтриване