Символът на наметалото

         


         Винаги са ми били интересни детайлите в киното и в живота. Един от тези детайли е наметалото. Във почти всички филми за супер герои главните действащи лица носят наметало/плащ/дълъг шлифер. Ето и примерите:


 





            Защо е толкова важен този елемент че повечето от супер героите го носят. Един от пластовете е за да скрият своята самоличност. Те всъщност не се нуждаят от наметало, всъщност то доста пречи, ще ви кажат всички, които носят шлифери. Ако приемем едно Съзнание като съставено от слоеве, това е най-външния му слой. После следват дрехите и т.н.т. И когато човек потъва навътре, това е първия слой, който трябва да преодолее и приеме. Примера тук са джедаите, които преди бой свалят своите наметала, разкривайки агресивната си същност. Или всеки престъпник, който по пътя към съдебната зала крие лицето си с качулка. Или Нео от Матрицата, който разгръща шлифера си и показва че е опасан с оръжия.

            Друг слой се разкрива с Доктор Стрейндж. При него наметалото е съзнателен елемент, който го пази. Всъщност наметалото избира Доктор Стрейндж, а не той него. Наметалото е символ на Ума, който ни представлява пред останалите хора. И чрез него добрия доктор може да лети.

            При Супермен нещата разкриват друг слой. Той всъщност не се нуждае от наметало, но червеното наметало е символ на Съзнанието, което може да постигне всичко в Платформата. Дори и да се научи да лети…

            Още един слой може да се разкрие в детската приказка за наметалото невидимка (както е и при Хари Потър). Облечеш ли го, хората спират да те виждат/забелязват. Това може да се види и в реалния свят - колко от вас са забелязвали хора с шлифери напоследък. Или кой забелязва хората с качулки и кой може да ги опише? Всъщност през зимата повечето хора са с качулки и човек има чувството че се движи сред призраци, лишени от всичко човешко.

                 Друг слой се разкрива при мускетарите, при които наметалото е знак за принадлежност към дадена общност. Мускетарите носят сини наметала, а войниците на кардинала - червени.


            В общи линии наметалото ни разкрива че всяко Съзнание е съставено от слоеве. Всяко Съзнание може да се представи като глава лук, като разкриването на всеки следващ слой ни води по близо до същността му. Някои от тях са агресивни, други дори зли, но човек трябва да се научи да приема всички от тях и да ги обедини/интегрира в едно. Едва тогава той може да се нарече завършен, обединил всичко в едно. Виждате колко много може да се извлече от нещо на пръв поглед ненужно…

 

 

 

 

 

46 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Стига де :)
    Може и да е глава чесън - алюзирам тук фрагментацията ни. Да събереш всички скилидки, също си е предизвикателство :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен ми хрумна същото. Глава чесън е ако разгледаме всяка скилидка като травма, която трябва да се преодолее и интегрира. Така че Съзнанието може да се разгледа и като двете.

      Изтриване
    2. А ако дръзнем да разглеждаме травмите като нещо, което сме пожелали умишлено... - да наблюдаваме собственото си фрагментиране, до степен на разпадане, а после да предприемем поход към интеграция, опознаване и надрастване дори на желанието си да се опознаваме... какво ли би излязло накрая? Може би върховен екстаз от една дисеминация на Себе-то в концепти като пространство, време, илюзия, истина, дуалност... и после, от целия този лабиринт, да следва събиране на Себе си и излизане с едно много приятно чувство на удовлетворение от участието в една Игра, в която сме забравили, че нищо и по никакъв начин не може да ни засегне, увреди или травмира, но сме приели тези концепции като правила, за да изпитаме тръпката на нерушимостта си. При това нерушимост от позицията на онова Всичко, което Е, споменато в другата серия коментари.

      Изтриване
  3. Анонимен12/1/23 07:40

    Прочитайки темата, се сетих за дименторите от "Хари Потър" или назгулите от LOTR... те са нещо като оживели наметала. Под които обаче няма почти нищо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък като работих с моите собствени травми открих, че някои от тях са фалшиви! Тоест не са се случили в този реалностен поток а са от други реалности. И съответно трудно могат да се интегрират тук. Те са "генерирани" от Матрицата/Системата с цел да те забавят. Затова пък интегрирането им тук помага на други мои инкарнации в паралелни реалности. Всъщност съвсем скоро паралелните реалности ще са всеобщо знание, последния филм с Доктор Стрейндж и неговото продължение (сцената след надписите подсказва именно това) подсказват това. А и самия ЦЕРН признава за тяхното съществуване. И квантовите компютри са базирани на теглене на мощ от паралелни реалности. Така че е въпрос на време хората като мен да не се признават за луди (съвсем случайно написах буди, което показва връзка), а да се използват за тяхното изучаване...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. За кой бог говориш, защото има много. В 4Д, в 5Д и т.н.т. има доста мераклии, които искат да ги почиташ. Прочети "Малки богове" на Тери Пратчет, там всичко е едно към едно. Почитанието им дава сила, те нямат собствена сила. Няма бог, достоен за моето изучаване, освен Източника на Всичко, което е. И той не се смята за Бог. Той просто Е. Не съди, не поощрява, не дава прошка и не иска нищо, просто Е.

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. Анонимен13/1/23 05:42

      "Аз пък като работих с моите собствени травми открих, че някои от тях са фалшиви! Тоест не са се случили в този реалностен поток а са от други реалности... Те са "генерирани" от Матрицата/Системата с цел да те забавят. Затова пък интегрирането им тук помага на други мои инкарнации в паралелни реалности... И квантовите компютри са базирани на теглене на мощ от паралелни реалности."

      В такъв случай не е ли по-правилно да се каже, че паралелните реалности теглят мощ от тази?

      Изтриване
    6. Според мен ние теглим мощ от там И обратното. Просто има значение за какво се използва тази мощ. Ние сме доказани идиоти и тази мощ се използва за унищожение/поробване с малки изключения...

      Изтриване
  4. Този/Тази/Тези, кой(и)то "Е" винаги ще бъде товарен с проекции, неизбежно е.... Всички метафори, които са измислени досега от мислители в литературата - Океан, Всичко, което Е, Единното, Неделимото и прочее, са толкова далече като обяснение, колкото да обясниш на бебе какво е електричеството примерно. Това е поредната Игра - Играта на концепции. Извън тази Игра, концепции няма. А какво Има... Има това, което Дидо описва за хората в психиатриите - Нещо Случващо се, но в същото време и Непоколебимо Стабилно в мащаби и размах, водещи до невъзможност обикновеното съзнание да си преведе на езика на концепциите.
    Ето как се налага да разделим "лудостите" на обикновени и необикновени. Обикновена лудост е тази, която е споделена от мнозина и в която има някакъв консенсус. Чудесен пример за такава споделена лудост са религиите. Необикновените лудости са уникалния начин, по който съзнанията се доближават до мащаба на Онова, което Е в степен подобна на приближаването на обект до черна дупка - никакъв шанс да го върнеш, траекторията му е непроменима, но и пълна с неразбиране от тези, които наблюдават поглъщането на обекта от черната дупка. А обекта просто отива Там, където всъщност е навсякъде :) Лудо, нали? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  5. Mr. Strange13/1/23 13:06

    Интересното е, че наметалото често се използва за летене, за правене на магия, както и често се носи от хора, които носят маски или имат две самоличности. :)

    Аз носих шлифери през 2022 - когато валеше, но и като връхна дреха през октомври. :)
    Обичам да бъда с качулки. :) Призрачносттта е състояние на обитаваното населено място. Тази вечер имах чувството, че градът е призрачен. Всъщност, вечерта почти навсякъде е навсякъде така, ако е зимно време и е тъмно. ;)

    Колкото до травмите - не съм сигурен, че съм пожелал този шаблон на мислене и поведение, който ме дарява със свръхсензитивност... Но може и да съм, за да се чувствам многопластово същество.

    Като говорим за многопластовост, Дид0 хвърли едно око на теориите на Николай Хартман. ;) Може би ще ти е интересно. :) Както и на теб, LR. Слоеве на съзнанието. ;)

    Паралелни реалности - по същия начин ли изглеждаме там - можем ли лесно да се познаем, ако бъдем изпратени там? :D Същите ли са нашите роднини, праотци и т.н.? Същите ли са хората (съзнанията, същностите), с които имаме по-значими отношения? Хм, не съм убеден, по-скоро залагам на много различни вариации... Може би има някаква връзка между другите ни инкарнации... Може би има обмен...

    Дали ще се докаже, че съществуват паралелните реалности? Не зная, но ни готвят виртуални и смесени реалности. :)

    Въпросът не е само да можем да излизаме от Матриците, но и как да ги кракваме да работят по друг начин...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Паралелните реалности са различни. В някои от тях хората са същите, но в други взаимоотношения. Например в една от тях съм женен за една колежка. Други са коренно различни и нямат нищо общо с настоящата реалност. Всичко представлява един огромен лабиринт с множество разклонения. Някои от реалностите са в миналото, други в бъдещето. В някои използвам телата на жени, в други на деца и т.н.т. Не може да се обособят групи реалности, всяка е различна и уникална. И да, някои са изкуствено създадени от ИИ, Други са комбинация от реалност плюс насложена отгоре изкуствена реалност.

      За да пребиваваш с това тяло в тези реалности е необходимо твоята инкарнация там да е умряла. Пречупения кръст на будистите ни подсказва че това става със завой на ляво под 90 градуса. Все още не съм пребивавал с това тяло в друга реалност. Но точно това са се опитали с проекта Монтоук.

      Изтриване
    2. Mr. Strange14/1/23 02:18

      А нашата каква е? Реалност плюс насложена или само изкуствена? :)

      А какво ще кажеш за клонингите и клонирането на реалности? Репликатор на реалности? :)

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    4. Според мен нашата е реалност+наложена изкуствено такава. Мандела ефекта го доказва. И ще става нещо като "Ready player onе" реалност.

      Изтриване
  6. Анонимен6/2/23 01:23

    Не е много по темата, но ми е интересно какво мислиш за секса. Разбира се - от езотерична перспектива :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мислех да напиша отделна страница само за секса, защото всички заобикалят тази тема. А сексуалните предпочитания (ако отвориш pornhub отстрани ще видиш тридесетина видове секс) говорят много за мисията на човек в живота му, а също и за много дълбоки нива в самия него, които може да сподели само по време на секс. Това обаче ще маркира страницата ми като "само за големи" и ще издърпа търсенията надолу. Поне така ми каза компютърен специалист.

      Традиционния секс между мъж и жена е с най-голям шанс за постигане на баланс, защото Ян навлиза в Ин и те стават едно цяло в миговете на оргазъм. Всеки друг вид секс може да се разгледа чрез Ин Ян перспективата. Така например секса между жена и много мъже означава че жената има много дълбок Ин за раздаване и балансиране с големи количества Ян.
      При секса между мъж и мъж единия е с прекалено голям Ян, а другия - със силно развит Ин. И също може да се постигне баланс. Разликата е че простатата на Ин мъжа се масажира вътрешно, което подчертава Ин натрупването.
      При преживяване на паралелни реалности съм имал най-различни видове оргазми, както мъжки, така и женски, защото съм ги преживявал чрез различни полове. Днес например в паралелна реалност бях участник в оргия. Това е и най-освободения секс от всички останали, защото всеки може да удовлетвори личните си потребности по начин, който му харесва.

      А най-дълбоката и тъмна сексуална фантазия говори за същността на подсъзнанието и към какво се стреми то. И според мен човек трябва да я изпълни за да получи достъп до това подсъзнание, независимо колко "извратена" ще се струва тя на останалите. Защото така човек опознава най-дълбоките пластове в самия него, това е един от пътищата. Друг път е чрез много дълбока медитация с тема сексуалната фантазия, но малцина могат да го направят...

      Изтриване
    2. От друга страна сека може да бъде разгледан през призмата на 22-та основни архетипи. Тук традиционния секс е амалгама между Магьосника и Великата жрица. Игрите на доминация пък разкриват най разнообразни перспективи, като най-дълбокото ниво е безусловно доверие в партньора.

      Въздържането от секс пък позволява за изразходване на тази енергия за други важни за човек действия. Тоест тази енергия да се превърне в творческа, защото сексът е творене. В най-традиционния си вид - на деца. А в масовия си повърхностен вариант - до временен баланс по време на оргазъм. Тогава човек не желае нищо друго освен продължаването на този баланс и/или, в масовия си вид, - на неговото повтаряне и многократно постигане. Това може да прерасне и до наркомания. И именно тази наркомания и липса на пълно доверие между партньорите води до изневери и разваляне на отношенията с другия човек. Както и при всичко останало е важно постигането на "златната среда", а излишъка от енергия да се превърне в творчество.

      Изтриване
    3. Анонимен6/2/23 08:52

      Благодаря за отговора. Горе-долу съвпада и с моите възгледи... Бях провокирана за този въпрос от някои синхроничности и последното видео на Chiron Last, според когото секса е това, което закотвя духа към цикъла на (пре)раждане и смърт. Логично е, все пак е свързан с желанието, а пък т.нар. му цел - оргазма, явно неслучайно е наричан "малката смърт". Определено много малко се говори по темата в езотеричните среди или е някак повърхностно, а е изключително важна...

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. Анонимен10/2/23 03:08

      Между другото, освен личните ми фантазии, понякога се появяват и различни от тях, което пък ми казва нещо и за човека до мен :)

      Изтриване
  7. Специално внимание заслужава секса между трима мъже и една жена. Това е буквално изпълнение на принципа три в едно и е пълно запълване на Ин от Три пъти Ян. Много жени мечтаят да това, но са възпирани от традициите в обществото, своите лични стопери и религиите.

    От трета страна секса може да бъде разгледан като ДНК команда. Всяко живо същество на планетата греда да се размножи, защото такава е командата на тялото. Съзнанието, обитаващо тялото, е форматирано от най-ранна детска възраст да стане като всички останали. И когато човек откаже да се жени/омъжва, обществото му лепва етикет "стар ерген"/"стара мома". всъщност бракът, независимо дали е признат от държавата или не, отнема от енергията на Съзнанието. Съзнанието вече е поело отговорност към друго Съзнание и не му остава енергия да опознае себе си. А когато се появят и децата, Съзнанието вече живее само за тях. Тогава секса става спорадичен и много връзки са пред разпад. Този разпад се предотвратява с още едно дете (аз съм такова дете), на което вече не се обръща такова голямо внимание и то може да израсте сравнително свободно, развивайки собствения си потенциал, когато не е наглеждано.

    Когато на човек не му се разрешава да твори, той обикновено се занимава със секс. Пример за това са ромските общности в България, които поради липсата на образование не могат да творят и вместо това просто се множат. До 10 години те ще бъдат половината от населението на България по официални данни на НСИ (които не се огласяват публично, но аз, работейки 20 години в системата, съм ги виждал лично). Така секса може да бъде разглеждан и като демографско оръжие, когато някои общности се подпомагат да го извършват и да се множат. Мормоните в САЩ са пример за такава общност, където един мъж има много жени. А също така и харемите в арабския свят.

    Въздържането от секс също заслужава специално внимание. При жените то е много по лесно, докато мъжете трябва да изхвърлят от време на време семенната течност, защото това натрупване вреди на тялото и съответно на творческата енергия на Ян. Всичко има нужда от постоянно движение, защото иначе навлиза в трета глуха. При въздържанието творческата енергия на Съзнанието нараства, както и достъпа му до други реалности и дори други измерения и пластове на самото Съзнание.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/23 07:01

      То направо си стана тема :) Ами ако секса е без любов? Тогава не се ли запечатва тази липса в тялото плюс енергетиката на партньора? И как човек да си изпълни фантазиите, ако не може да обича и се довери на всеки :) Или още по-лошо - ако изобщо не може да обича, трябва ли да ги изпълнява?

      Не съм съгласна относно въздържанието при жените. Просто на тях им е по-лесно да подтиснат, но то все избива. В най-добрия случай - в творчество :)

      Изтриване
    2. Ами аз без любов просто не мога да го вдигна. Интересно как тогава да правя секс. Освен да станеш гей, но това също ми е непонятно. Изглежда някои хора просто се раждат такива. Нещо като трети пол (хермафродити), но без необходимите за това атрибути. И тъй като хермафродитите въплъщават баланса, а такива са много малък процент от населението по рождение, те използват мъжки тела. И така се получават много гейове в този стадий на Играта. Което според мен не е нещо лошо и осъдително (както и всяка ДОБРОВОЛНА сексуална практика). Лошо е натрапването/насилието над останалите, както е и натрапването на това колко жени/мъже си изчукал. Изглежда това те прави мноооого велик. А всъщност е точно обратното. Защото човек не може да обича толкова много хора, колкото се хвали че е оправил. Другия вариант е всички да са подпили и да стане масова оргия, при която задръжките на всички падат и всеки може да прави всичко. Което е и основната идея на Платформата...

      Моята идеята беше да е тема - коментар, за да не ми затворят блога като съдържащ порнографско съдържание. А за това трябва да се пише...

      А човек, който не може да обича, не се класира за при/званието човек. Това е психопат. Правенето на секс само за секса никога не ми е било понятно. Защо се прави въобще това - за да можеш да се похвалиш на някого? За да се почувстваш значим, защото иначе в нищо друго не те бива? За да се поддържаш в добро здраве, защото секса бил здраве? Ами тичайте бе... В случая на секс без любов просто поставяш нова фалшива маска, която да те предпазва от нещо истинско. А от истинското винаги боли и затова е по лесно да вземеш заместител...

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    4. Винаги съм гледал отвъд телата. Винаги, от съвсем малък. Аз на практика мога да видя във фините движения на тялото самата душа, която го обитава. И именно с нея си заслужава да се прави секс и е достойна за безусловна любов. При мен винаги двете са вървели заедно. Което е плашещо за повечето жени, защото непознатото е плашещо. Колко хора познават безусловната любов... Останалото е просто упражнение напред-назад за идиоти.

      Колкото и да е грозно тялото, погледнеш ли го истински в очите и знаейки името на тялото, вече знам всичко, което е необходимо да знам.
      Знаеш ли че през Средновековието на почит са били т.н. "Рубенсови жени". Те са били доста дебели и са били най-котиращите се жени?

      Изтриване
    5. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    6. Анонимен8/2/23 09:41

      И аз не мога да правя секс, ако нямам поне силно привличане към човека, даже не мога и да се целувам иначе... Което ми връзва "перките", понеже и от влюбчивите не съм :) Хареса ми написаното, жалко че не са по-разпространени подобен манталитет и прозрения.

      "А човек, който не може да обича, не се класира за при/званието човек. Това е психопат."

      Може и нарцис да е. И обикновено тези хора, съзнателно или не, се опитват да дехуманизират, обезличат и обезчувствят хората, които са им "близки".

      "Правенето на секс само за секса никога не ми е било понятно."

      И на мен не ми беше, предполагам става дума за случаите когато е замесен друг човек :) Но преди години, ровичкайки из някакво инфо за Кроули и разглеждайки сигилите на организацията му, нещо ми прещрака и ми се отвори доста сексуален апетит. Което съвпадна с новоподновените ми творчески занимания и интимното познанство на човек, навлязъл в живота ми. Но да не се отплесвам, тогава може би за пръв път през живота си усетих този urge, който сякаш не подбира. Но му устоях, макат и трудно.

      А би ли правил любов/секс с човек, който не те обича?

      Изтриване
    7. Ако някой ме опознае дълбоко е невъзможно да не ме заобича. Защото същото важи и от другата страна. Не можеш да не заобичаш човек, който те приема безусловно и въпреки всички твои "недостатъци", пак не те осъжда, а приема избора ти...

      Изтриване
    8. Анонимен8/2/23 13:06

      Ами ако "опознаеш дълбоко и обикнеш" човек, който не може и не иска да обича и макар да го приемаш безусловно, цялото ти същество се гърчи когато си с него и започваш да губиш себе си?

      Изтриване
    9. Продължаваш да си го обичаш, но се разделяш с него. Оставяш го до върви по своя Път. При мен се е случвало нееднократно...

      Изтриване
    10. Анонимен9/2/23 09:04

      Значи знаеш как е... Да, така и направих. Събрах някакви сили, защото по това време кажи-речи никаква енергия не ми бе останала и си тръгнах.

      Но по темата за секса :) Наскоро научих, че несъзнателното го използва, за да привлече вниманието на съзнанието към даден проблем. Ето защо сънища, в които той присъства като елемент или сюжет, може да имат символичен смисъл и голямо значение. Това е и причината, поради която често човек може да изпита сексуално влечение към своя учител, лекар и т.н. (както и те към него). С други думи сексуалната енергия е нужна, за да се осъществи обучителен, лечителски/трансформативен и/или алхимичен процес. Грешката, която не бива да се допуска при такива случаи е буквалното правене на секс и прекрачването на границите/ролите. Обикновено подобни отношения вадят наяве Сянката, често има огледални компоненти. Тежки периоди на депресия. Може да се каже Нигредо и Албедо... Митологичните сюжети са тип Персефона и Хадес. И са под скромното покровителство на Венера и Плутон :)

      И аз преживях нещо подобно по време и след въпросните отношения, всъщност разбрах с извесно учудване, че съм минала поне три фази на алхимично преобразувание (най-вече солюция) с прилежащите му сънища и дори елементи от реалния живот се вписваха идеално! И разбрах за това, след действителното изживяване, което за мен го прави още по-автентично.

      Ако на някой му е интересно повече, може да прегледа книгите на Лиз Грийн и конкретно "Динамиките на подсъзнанието".

      Така че може и да има смисъл в цялата тази Игра :)

      Изтриване
    11. Забравих да напиша че след раздялата следва анализ на собственото Съзнание. Кои качества в този човек толкова силно те привличат. Обикновено това е лесната част, защото хората, които не могат и не желаят да обичат са фрагментирани толкова дълбоко, че човек може да види различните личности в тях. Обикновено превключването е ярко изразено, когато се опиташ да дискутираш дълбоки теми, които те интересуват. По този начин правиш още една стъпка в опознаването на Себе си. И съответно да възвърнеш силата си, защото такива преживявания буквално те изсмукват. И после влизаш в режим на синхроничности...

      Изтриване
    12. Анонимен10/2/23 03:03

      "Обикновено това е лесната част, защото хората, които не могат и не желаят да обичат са фрагментирани толкова дълбоко, че човек може да види различните личности в тях. Обикновено превключването е ярко изразено, когато се опиташ да дискутираш дълбоки теми, които те интересуват."

      Точно така! То и с останалото съм съгласна... Анализа си го направих, излязоха някои неща, голямо возене на влакчето на ужасите беше :) Това е алихимичната фаза на сюблимацията (не в психологически смисъл), съответства на въздушния елемент. Възвърнах доста от силата си, парадоксално или не състраданието ми също се засили. Сега остава заземяването. Благодаря!

      Изтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То от палене и разпалване, да не вземе да прегори :) Трябва и правене :)

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Имаше един случай на един купон, когато една приятелка искаше все крайчетата от хляба, защото от това щял да се роди син. Моя коментар беше - "Колкото и крайчета да изядеш, няма да стане. Трябва и як секс"...

      Изтриване
  9. Анонимен9/2/23 09:52

    Като сте подхванали тази тема, да попитам - жертвите на изнасилване сами ли създават това преживяване за себе си, защото имат нужда от него, поради някаква причина? Побеснявам като прочета за изнасилена жена.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За изнасилването се плаща. Дали в този живот или в друг, паралелен, но се плаща. Аз не съм бил жертва на изнасилване и не съм изнасилвал, но жена, която не желае да прави секс с теб е необходимо просто да бъде пусната да живее живота си, както намери за добре, а по възможност и защитавана от хора, които смятат това за някаква награда. През ВСВ е имало милиони (не преувеличавам) случаи на изнасилване на германски жени и мъже (на принципа от 8 до 88) в края на войната. Изгледайте "Adolf Hitler - The Greatest Story Never Told (2013)". Филма е към 6 часа, но си струва. Аз осъзнавам че нямам право не само да насилвам физически, а и психически. Затова и толкова много жени съм пускал да живеят живота си, вместо да ги форматирам към моите разбирания (което мога да правя, но съм избрал да не правя). И според мен не става дума за привличане на преживявания, защото тези жени/мъже носят тази травма до края на живота си (а и след него). Аз съм фанатичен привърженик на ненасилието към хора, не само към жени. Не виждам защо трябва да се привилегироват жените при изнасилване.

      Изтриване
    2. Анонимен9/2/23 11:04

      Благодаря за отговора!

      Изтриване
    3. Анонимен9/2/23 14:09

      Психологически погледнато, твърдението е че изнасиленият дотолкова има нужда от мъжка фигура (обикновено мъжете са извършители), която е липсвала в детството и по принцип в живота, както и че това се явява подсъзнателна негова сянка, че привлича това преживяване. За останалото съм на мнението на did0.

      Изтриване