Футбола и Играта

            


            Настоящата статия е провокирана от финала Аржентина Франция на световното първенство по футбол. Тя показва какво виждам аз във футбола и съдържа интересни аналогии с Играта/Живота, който живеем.

            На първо място, всеки стадион е копие на Колизеума, а футболистите са съвременните гладиатори. В момента най-успешния гладиатор на всички времена се явява Меси. Той е постигнал всичко възможно в Играта и вероятно ще се оттегли. Това важи и за Играчът, който е постигнал всичко в своя живот и не желае да играе повече. Тогава той е свободен да напусне Играта, въпреки че ще му се предлагат много опции да остане и/или да започене друга Игра.

            Самия стадион има правоъгълна форма, а на практика това са два долепени квадрата. Това е отражение на дуалния характер на Играта (който всъщност е триален, но за това по-късно). Играта започва от центъра, а топката е отражение на вниманието на Съзнанието, произлязло от Източника. Тя е презентация на самия източник и на планетата. Топката има три пътя напред, назад и настрани, също като съзнанието след смъртта, а и преди нея.

Когато топката се отклони настрани, тя бива връщана в Играта под формата на тъч. Същото важи и за съзнанието, отклонило се настрани, за да преживее някоя паралелна реалност. То бива връщано в Играта котва. Това всъщност е завой на Съзнанието на 90 градуса от дуалността, съдържаща се в двете врати на терена.

Когато топката бива изритана нависоко, това е аналогия със Съзнанието, което може да преживее 4, 5, 6Д и нагоре. После то отново се връща в 3Д и продължава да играе. Когато топката излезе в аут или ъглов удар, тя отново се връща в игра. Това е аналогия на Съзнание, изживяло живата си не съобразно своите желания, заради които е тук. Когато топката влезе във вратата играта отново се подновява от центъра. Това е аналогия за Съзнание, което има повече от едно желание и отново влиза в Игра.

Всяко полувреме е от 45 минути (4+5=9, спомняте си песента „45 години стигат, времето е наше”), което показва че Играта не е безкрайна, има начало и край, подвластно на числото 9 (за което съм писал в първата статия в блога). Възможни са и няколко минути добавено време (в което в момента сме, Играта трябваше да свърши през 2012, а според библията - през 2024). В това добавено време отборите, които на практика са разделени на 11 фракции/играчи, се опитват да вкарат гол и поне да задържат резултата си. Общо фракциите/играчите са 22, отразяващо 22-та основни архетипа в Играта. Когато успееш да сатенш лидер на своя отбор, това означава че си овладял половината от архетипите в Играта, а когато постигнеш гол, това означава ме си овладял и останалите 11 архетипа и си постигнал Цялостност.

Към края на Играта, като вчерашния финал, е необходимо задължително да има победител. Равен резултат не е възможен и затова се играят продължения след редовните 90 минути. Дават се още 30 минути, в които да се реализира принципа три в едно в нула. Тоест да се вкара поне един гол (3в1), който да приключи Играта (0). Ако и тогава е постигнат Баланс, тогава се бият дузпи - наказателни удари за постигнатия Баланс. Играта не може да приключи с постигането на Баланс, една от фракциите/играчите на терена трябва да се изяви и да донесе победа за отбора си (Тъмна или Светла полярност). Тогава Играта отново приключва и след време се води нова Игра между полярностите, преживява се друга паралелна реалност. И така до безкрай.

Нарушенията в Играта се санкционират. Ако са малки, топката се предоставя на противника. Така е и в Живота/Играта. Ако са по големи, те се санкционират с жълт картон, което е предупреждение фракцията да не извършва повече такова действие. При най-тежките нарушения фракцията, която ги е извършила бива отстранена от Играта. Например ако спориш с началника си, той винаги побеждава. Ако започнеш да го псуваш получаваш жълт картон, а ако го свалиш на земята с два три удара, уволнението ти е в кърпа вързано.

Как може даден Играч да напусне Играта. Обикновено това се извършва от Треньора/Източника и/или Висшия аз. Сменен играч не може да се върне на терена и Играта за него приключва поне до следващия мач. Как обаче може окончателно да напуснеш Играта в рамките на нейните правила? Една от възможностите е да се контузиш толкова тежко, че повече да не можеш да Играеш. Друга възможност е да си постигнал всичко в Играта (като Меси) и да не виждаш смисъл отново да играеш. Трета възможност е да си вкараш целенасочено автогол, надигравайки футболистите от собствения си отбор. Такъв играч никой треньор/Висш аз/Източника няма да пусне отново в Игра. А може просто да седнеш на терена и да не правиш нищо, очаквайки неизбежната смяна и работа с футболните психолози. Има и други възможности, които оставям на вас.

Най-важното в една Игра е тя да е красива, независимо кой победи. В това ме убеди вчерашния мач, който ми достави огромно удоволствие, въпреки че не се увличам от футбол. Тоест, трябва да изживеем живота си красиво, независимо колко и как продължава/свършва. Ето това виждам аз в една футболна среща.

31 коментара:

  1. ..🙂...успя да съпоставиш най - обикновена отборна игра срещу голямата Игра 🙂...да намериш сходство ..разкривайки ни няколко пласта ...плюс извода : " трябва да изживеем живота си красиво, независимо колко и как продължава/свършва." ...- супер !!!...
    ...аз лично виждам повече смисъл в индивидуалната , стратегическа ..без установени правила и възможности , които разкриваш в действие / взаимодействие на момента😉..също и санкционирането да е преудолимо ..до степен "без санкции".., защото в крайна сметка е ш*на игра ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами представи си че ти си топката и ти избираш в кой Играч/Полярност/Архетип да отидеш. Ето това е индивидуалната игра. Ти сама избираш правилата и къде желаеш да Си...

      Изтриване
    2. ...топката!? ...и да ме ритат - не ! 🙂...

      Изтриване
    3. Всеки е подритван в даден момент от живота си. Разбирай използван за постигане на чужди цели. Това е неизбежно. Всеки очаква от теб да изиграеш някаква роля - родител, дете, любима, съпруга и т.н.т..
      А сега си представи футбол с осъзната топка, която избира кой, как и кога да играе с нея. Избира сама къде да отиде. Избира сама дали и как, и дали въобще да бъде използвана. С такава топка въобще не може да се играе. И видях как няколко пъти връщаха топка и я подменяха с нова, дали за да печелят време или защото старата топка вече беше негодна за Игра. За да има Игра, топката/Съзнанието трябва до голяма степен да е неосъзнато, което е парадокс, но мисля че го разбираш. Никой не обича да бъде подритван, освен ако не Осъзнава че е подритван. Тогава и само тогава е годен за Игра. Същото е и с осъзнатите хора.

      Изтриване
    4. ...тук вече ме спечели : "А сега си представи футбол с осъзната топка, която избира кой, как и кога да играе с нея. Избира сама къде да отиде. Избира сама дали и как, и дали въобще да бъде използвана. С такава топка въобще не може да се играе. "..🙂

      Изтриване
  2. Анонимен19/12/22 09:46

    От кого зависи резултата от мача? Има реалност, в която Франция е победила, изцяло от мен ли зависи в кой вариант на победител ще се вкарам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изцяло от теб зависи, но малцина могат да го правят съзнателно. Тези, за които резултата е без значение тръгват с мнозинството. Тези, които подсъзнателно искат да преживеят разочарование тръгват с тези, които са насочени към победа на другия отбор.
      Реалностите са безброй много и общия принцип е че се избира тази реалност, в която си в резонанс. Тоест вибрацията ти е изравнена с реалността, която ще преживееш. Смениш ли вибрацията си, преживяваш друга реалност. Също като радиото - избираш честотата на станцията, която искаш да слушаш.

      Изтриване
    2. Анонимен19/12/22 23:22

      Благодаря за обяснението!

      Изтриване
  3. Mr. Strange21/12/22 02:14

    Да, но този мач не беше толкова красив, защото бяха спестени куп картони на аржентинския отбор, а и при мен остава усещането, че победителят е предварително уговорен. Всъщност, на квантово ниво всички вариации на събитията в текущата реалност са ясни, но това, което ме отвращава, е корупцията и безкритичното прекланяне пред идолите (които са си компоненти от тази квантова реалност).

    Ето и други аналогии на футболната игра с живота (голямата Игра). Всичко е пропито с корупция. Наивниците виждат живота на тази планета, в тази реалност като нещо красиво, а истината е, че нивото е отчайващо ниско и вибрациите са нискочестотни, подчинени на егоцентризъм и възползване от слабостите на другия. Същото е и при футбола. Велика игра, която се използва за пране на пари, отклоняване на вниманието от истинските проблеми. Нещо като любовта на тази планета. Тя обикновено е фалшива, без значение от вида си, вероятно защото не е постигната филаутия (любовта към самия себе си).

    Тълпата има нужда от богове, на които да се кланя. Г-н Меси е случил и на подходящото име, пуснал е и брадичка, напълно се вписва в образа на футболния Христос, но не бих казал, че е личност за подражание. Мит е, че футболният бог е скромен. Разбира се, думите ми могат да бъдат възприети като ненужен морален релативизъм, но идеята ми е, че всичко, което тук ни се представя като нещо чисто, изобщо не е такова. И не е нужно да си свръхсензитивен, за да прозреш целия този фалш.

    Виждали ли сте във футбола играч да се откаже от награда, защото някой друг е заслужавал повече да я спечели? Индивидуален приз или купа - няма и да видим такъв случай, защото титлата, статусът и величието са всичко най-ценно в нашата йерархична система. Честността е ненужна характеристика. Успехът и комерсиализацията са над всичко останало.

    Несправедливи съдийски решения и подритвания - такава е играта, не е справедлива. Разбира се, че всяка ситуация е многопластова и всеки негативен опит е възможност за ново осъзнаване, нов урок и за нов подход и за промяна, но по изкуствен начин тази планета и реалност се поддържат с ниски честоти, където страданието се възприема като единствената разменна монета за растеж.

    Излизане от играта и сливане с Източника? Защо Източникът да е само един? Защо и рекламираното сливане да не е измама? Както тунелът със светлината и обратния път към реинкарнационното рециклиране?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не рекламирам, а споделям какво бих направил и ще направя аз. Напротив, не препоръчвам друг да тръгва по този път, ако сте чели други от моите статии. Аз споделям лични преживявания, които наистина е възможно да са измама, предназначена за мен. Но аз ще мина по този път, просто за да проверя...

      Разбира се че планетата и този вариант на реалност се поддържат с ниска честота (в сравнение с...), но по естествен начин, в рамките на наложените и приемани от всички правила. И всеки може да ги наруши по всяко време.

      За множественост на Източниците въобще не ми е и хрумвало. Знам че редица реалности и преживявания се генерират от Висше азове от 5.6.7 и т.н.т. Д . Така те изпълняват РОЛЯТА на Източник, без да са безусловен такъв. Както и всеки от нас.

      Но за ИЗТОЧНИК визирам 0Д, което няма как да е повече от една 0. Нулата се дели на всичко и се получава 0. Основно правило в математиката. На тази база всеки от нас има способността да бъде Източник/Творец.

      А на нула не може да се дели - https://nauka.offnews.bg/news/Vaprosi_2/Zashto-ne-mozhe-da-se-deli-na-nula_17245.html . Не можеш да разделиш 3Д, 4Д и т.н.т. на Източници.

      Изтриване
    2. Mr. Strange22/12/22 02:32

      Дидо, не съм си послужил с отрицателно допускане, че Вие рекламирате сливането, защото и на други места съм срещал и чувал желанието да се слееш с Източника.

      Трябва да си призная, че когато изразявам някаква генерална критика, често се случва хората да се припознаят в думите ми и да го приемат лично, а моята интенция обикновено определено не е да ги обидя или засегна (наистина е така, рядко си служа с Gaslighting). Просто виждам света като една огромна система, в която ние сме някакви нейни съставни части. Единственият начин да видим градивни промени, а не да циклим на едно и също място, е чрез автотрансформация, която когато бъде мултиплицирана достатъчно, ще доведе до желаните резултати. Освен това всяка интеракция помежду ни ни променя. Всяка съставна част, (под)система влияе на всяка друга, с която осъществява контакт. Именно затова е много важно с какви хора (съзнания, създания) се свързваме. Достигнал съм до следния извод, който може и да се окаже, че не е верен: някои човешки конфигурации са склонни да се променят и да се развиват, други са статични, фиксирани системи, които нямат ресурс за осъзната трансформация.

      Дидо, аз Ви уважавам заради труда и споделения опит. Откровеността Ви относно някои Ваши състояния на духа е ценна.

      Защо обаче Източникът трябва да е 0Д? Защо да не е да кажем 10Д? Или 12Д? дори 100Д?

      Изтриване
    3. Не приемам коментара за критичен, а за полезен. Затова и го публикувах.
      За 0Д съм сигурен че е Източника, както и за липсата на време там. Бил съм там и за няколко мига за тялото бяха минали две седмици. За горните Д-та трябва да четеш други изследователи. Реалността се гради както отдолу нагоре, така и обратното. Виждал съм "медузите" за които говори Автора на Матрицата5 и зная че и те генерират Реалност. Но за мен Първичния Източник е 0Д.

      Изтриване
    4. Анонимен24/12/22 06:48

      Тези 'медузи' не бяха ли Висшите Азове, според М5 парадигмата? Така и не задълбах в тази теория. Може ли да ги опишеш, did0? Интересно ми е и какво почувства като ги видя, те какво правеха... Не се съмнявам в опита ти, но понеже нямам подобен, питам. Най-близкото до тях, което се сещам са например някакви 'водачи' (на държави, корпорации, религии), които буквално създават определена реалност за последвалите ги...

      Изтриване
    5. Mr. Strange25/12/22 06:23

      Как се озова там, Дидо? Съзнателно ли стигна до 0Д? Има ли пряк път до това място без субстанции? В това пространство можеш ли да твориш без телесни ограничения, без стереотипи, без блокажи, чрез които мозъкът ограничава съзнанието? Индивидуални ли са усещанията и емоциите в това място? Там самостоятелен, независим ли си или пак имаш нужда от среща с други енергии и съзнания? Или пък не усещаш и изпитваш нищо, и си само наблюдател?

      Изтриване
    6. Да, един от малкото съзнателни десстинации. Освен това бях решил да прекратя Играта, но без субстанции и каквото и да е насилие над тялото. То изпада в "самадхи".

      Да можеш да твориш цели реалности, но реалността котва винаги ще те придърпва. Напълно самостоятелен си, единици стигат до това състояние. Например будистите и даоистите буквално потъват в Източника (0Д). Но повечето се връщат да помагат на идиоти като мен. В 1Д всичко вече съществува. В 2Д има премигване на съществуване и несъществуване. И колкото по-близо си до 0Д, толкова повече времето се забавя. Докато потънеш в 0Д, където няма време. И тук, в 3Д, честотата е толкова висока (като спици на колело, които изчезват при висока скорост), че изглежда че всичко съществува постоянно. За 4 и 5 Д няма да говоря но принципа е същия...

      Изтриване
    7. Медузите от 5Д имат аналог в земната флора. Всъщност всичко има аналог тук, в 3Д. Каквото горе, такова и долу и обратното. Само трябва да имаш очи за да го видиш. Нещо подобно беше:
      https://izumitelno.com/nyakolko-fakta-za-meduzite-koito-nepremenno-tryabva-da-prochetete/

      Изтриване
  4. Анонимен21/12/22 09:20

    По принцип... хората виждат в живота, футбола и останалите хора предимно това, което носят у себе си. И ако едните съзират предимно красотата и са да речем наивни, пък другите най-вече ниското ниво, страданието и корупцията, при което най-малкото, което прозира тук, е цинизъм... И условни двете групи може да се каже, че нямат развити опознаване, приемане и евентуална любов към себе си, защото са "слепи" за едната (си) половина от Баланса. Което разбира се, най-често изкристализира в 'любовните взаимоотношения', където се разиграват определени роли и т.н. И тогава няма "ние", а има "аз" и "аз"... противоборство, конкуренция, измислени печалби и загуби (за егото) и мисля че няма нужда да изброявам другите аналогии.

    Аз не харесвам футбола и не ми е интересен за гледане... иначе съм играла като дете, бях защитник :) Може би някога пак бих поиграла, ей така - за спорта и идеята... Макар да са ми останали спомени, как някои от играчите и особено чичковците от махалата, дотолкова се самозабравяха, че бяха готови да блъснат, смажат, едва ли не минат през детето, което бях тогава, за да вкарат заветния си гол. За което получаваха "невинни" пасивно-агресивни спъвания :)

    Красота, а и отървах боя :D

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/12/22 10:13

    Допълнение към предния ми коментар.
    Има Справедливост, но тя е правило на Игра от по-висок ред, от която земната и футболната са част. И която нямам претенции да чак толкова да разбирам, а колкото до Справедливостта, по-безопасно ми се струва на този етап да я разпознавам в живота и я интегрирам в себе си... Тя е свързана и с поемането на Отговорност, което включва и осъзнаването, че каквото и да мислим за Играта, явно още я играем. Въпросът е може би защо и докога.

    ОтговорИзтриване
  6. Във връзка с възможността да съществуват множество източници - питали ли сте се защо е толкова много прокламирана ню ейдж идеята за ТУК И СЕГА? - цели книги има написани за силата на настоящето, тук и сега и прочее шитни. Ами ако това е хитър инструмент да се закотвяме и забиваме все повече и повече в Играта точно в този и тъмен и мракобесен вариант? Със светли средства при това?
    Защо да няма множество "тук и сега"-та, независимо дали си ги представяме в миналото или в бъдещето? Защо да не можем да танцуваме по време-пространствения континуум отпред назад и обратно, че и настрани до безкрайност, при положение, че дори физиката загатва, че обективно време няма? Май на някой/и му/им е удобно да не знаем, че истината е в свободата да не пребиваваме непременно и точно тук и сега.
    И понеже темата е за футбол - състезателните спортове, като нискочестотни генератори и абсорбатори на лична енергия, са идеални кукички за вниманието в едно определено тук и сега. Та, внимавайте със запалянковщината :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/12/22 23:44

      Идеята за тук и сега НЕ идва от ню ейдж. Много преди да съществува тази простотия ню ейдж, се е говорило за тук и сега. Ню ейджа го преписва. Разбира се, че има множество тук и сега, това са различни варианти на тук и сега.
      "Защо да не можем да танцуваме по време-пространствения континуум отпред назад и обратно, че и настрани до безкрайност" - колкото и да танцуваш, където и да танцуваш, всеки път ще си тук и сега.

      Изтриване
    2. Нямаш си и на представа колко пъти съм умирал "тук и сега" и накрая пак се озовавам тук и сега. Явно трябва да довършиш започнатото за да те пуснат на свобода.

      Изтриване
    3. Анонимен21/12/22 23:56

      Въпросът е как да разберем кое е това нещо в нас, което ни държи в конкретната реалност или в "матрицата" като цяло?

      Изтриване
    4. ИМЕНННО. Мен ме държи този блог, в който обяснявам че има множество тук и сега. И всеки може да избира. Защото никой друг не го прави...

      Изтриване
    5. Анонимен23/12/22 10:49

      Винаги като чуя "бъди тук и сега", рекациите ми са: откъде-накъде някой ще ми казва къде да бъда; че аз къде съм... защото дори и да мисля за миналото, бъдещето и/или мечтая, все пак съм в настоящето. По-скоро го приемам като осъзнатост в текущата обстановка, бдителност и способност човек не само да забелязва, отбелязва и тълкува действителността си, но и да се радва на 'малките' неща в нея.

      Изтриване
  7. Анонимен21/12/22 13:11

    Много яко видео, припомням си го синхронично и препоръчвам:

    https://www.youtube.com/watch?v=DwuieZ6J_QA

    ОтговорИзтриване
  8. ИМА множество "тук и сега"-та, независимо дали си ги представяме в миналото или в бъдещето? МОЖЕМ да танцуваме по време-пространствения континуум отпред назад и обратно, че и настрани до безкрайност, при положение, че дори физиката загатва, че обективно време няма? "Май на някой/и му/им е удобно да не знаем, че истината е в свободата да не пребиваваме непременно и точно тук и сега." АБСОЛЮТНО ВЯРНО. Затова и пиша тук.

    ОтговорИзтриване
  9. https://espirited.com/ot-kakvo-sme-bolni-nie-balgarite/

    ОтговорИзтриване
  10. ...тоя Mr.Strange си го бива 🙂..а, did0..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, освен това е и синхроничност, защото бях решил да публикувам статия за Д.р Стейндж (която се пише в главата ми).

      Изтриване
    2. Mr. Strange24/12/22 06:01

      Хората около мен споменават, че съм "странен".

      Харесва ми персонажът на Стрейндж, въпреки че комерсиалните заглавия хем ме отвращават, хем пък някои от тях намирам за ценни относно програмирането на съзнанието, не задължително само в негативен аспект, защото може да се стимулира и креативност, както и да се споменават неглижирани от "рационалните мозъци" истини. :)

      Относно синхроничността - така функционира Матрицата - посредством синхроничности. Някои от тях стимулират израстване.

      Изтриване
    3. ...поясни " странен " , Mr. Strange 🙂...

      Изтриване