Четири




       Какво представлява четворката? Много хора са писали различни неща „през вековете”, като накрая смисъла зад числото се е клиширал. Какво виждам аз зад четворката - това ще разгледам в настоящата статия.

         Най-дълбокия смисъл на четворката, до който съм стигнал е че това е представяне на три в едно. Представянето на четворката като 3 и 1 въобще не омаловажава другите и представяния и е всъщност пълна противоположност на 11 11 (този изследовател вече е разгледал същността на 11 11 - https://www.parallelreality-bg.com/statii/control/382--1111-.html) Самото разбиване на четворката до 11 11 говори че това е максималната фрагментация, която 4 може да получи. В статията на „Паралелна реалност” е посочена и порталната функция на 11 11. Най-общо можем да твърдим че порталната функция на 11 11 е следствие на пълната фрагментация, а порталната функция на II II или 2 2 - на частичната фрагментация.. 

            При представянето на четворката като три и едно всъщност говорим за Интеграция. Това е овладяване на три аспекта в едно - 3 в 1. Това може да се представи и чрез всевиждащото око: 
              Кой пласт (защото е многопластов) на символа всъщност имам впредвид - този в който на практика това е представяне на физическата триизмерна реалност (дължина, широчина и височина), изобразена от триъгълника, интегрирана В Наблюдателя/Субекта, който я преживява. Като самия Наблюдател/Субект сътворява четвъртата компонента на триизмерната Реалност - Времето. Наскоро си правих експеримент с часовника на ръката си, вдъхновен от този изследовател: http://keygiver.blogspot.bg/2018/05/time-lost-its-grip.html . Той е забелязал че:

 „Това, което беше странното, е следният експеримент, който направих (и Ви съветвам също да пробвате): когато наблюдавах стрелката на секундарника на ръчния ми часовник, тя се движеше много бавно (както обикновено минава една секунда на колективно ниво). Обаче в мига, в който фокусът ми премине на границата на очертанията на циферблата, с крайчеца на очите виждах как се забързва значително тази стрелка.”

Аз мога да потвърдя това от личния си опит. Когато обаче направих същото със стенния часовник, аз не забелязах такъв феномен. Това за мен е показателно за това, че наблюдателя/Субекта сам сътворява времето.

След това отклонение ще продължа за значението на четири като 3 в 1. При това представяне имаме алхимичен процес - преживяване на триизмерната Реалност, която променя Алхимика който я преживява. И/или овладяване на комплекса Ум/Емоции/Тяло в единно цяло в лицето на Човека, който го прави. И/или обединяването в едно на чувства, мисли и действия в едно. Затова и два Субекта, преживели този алхимичен процес могат да се представят като две четворки. А две четворки вече дават осмица в смисъла който Ключаря влага в нея - „през перспективата на вечния живот (постоянното умиране и раждане), на спираловидното движение.”

Осмицата може да е обогатяваща, когато е изправена - взаимно подкрепяне на вертикални потоци, водещо до израстване.  Легнала е отклонение по хоризонталата, води до забатачване и губене на време - затова тогава тя е символ на безкрайността. Чрез осмицата като символ на спираловидното движение може да се представи ДНК-то. А самото ДНК се формира при преживяване на различните пластове на Реалността (както физическа, така и нефизическа). Най-силна промяна в ДНК е следствие на конструктивен диалог между двама души - две четворки или изправената осмица. А самото ДНК всъщност също е три в едно - ляво рамо, дясно рамо и връзки интегрирани в едно цяло - самата молекула. А какво се получава когато общуват три четворки? 4х4х4=64. Това е и числото на платформата.

И така, когато вече чуете рекламата на „Три в едно - неочаквано добра комбинация” вече ще знаете какво всъщност означава това.

Няма коментари: