Същност на празниците



 След като описах паразитната същност на системата, то как въобще тя може да съществува? Хората не се ли усещат какво става? Сега ще покажа какво всъщност са празниците и каква е тяхната функция в поддържането на системата.

Съществуват много статии за окултния смисъл на някои от празниците. Статиите на http://www.parallelreality-bg.com/ за Хелоуин и Великден вече са класика. Въпреки че достигат в дълбочина до смисъла на конкретния холидей, те не описват най-дълбоката причина зад всички празници.

Както съм писал, ние живеем в паразитна система. Система в която за да спечели един, друг трябва да изгуби. Както е известно от природата, когато паразита смуче постоянно гостоприемника, то накрая последния умира. Това е и демонстрация за бъдещето на настоящата система. Защо обаче това все още не се е случило? Причината са празниците. Това е време, което дава възможност (само възможност!) на хората да се отдръпнат от системата и да я видят в нейната цялост. Това е и недуалното използване на положението в момента.

Какво обаче прави огромното мнозинство от хората? Как рестартира системата отново и отново? Всеки един празник се характеризира с няколко основни момента.

Първия е че по празниците хората масово се събират в групи. Да си сам по време на празник се счита едва ли не за психична болест. Установено е че много хора се самоубиват по празниците, защото са изпаднали в депресия от самота. Но какво е всъщност депресията - това е виждането на цялата същност на паразитната система в пълнота и безнадеждността за нейното променяне. Именно второто предизвиква самоубийствата. Хората не разбират че самите те са и ключа и вратата за промяна на реалността. Как обаче може да се разбере това? Популярната дума е медитация, но това е всъщност само дума. Действителния процес много прилича на потъване, но всъщност потъваш в себе си и виждаш нови и нови пластове от самия теб. Тогава всякаква нужда от каквото и да било отпада от самосебеси, защото разбираш че ти всъщност съдържаш всичко от което си имал/имаш/ще имаш нужда в теб. За да предотвратят това, защото то неизбежно води до промяна, хората се събират в групи. Защото се страхуват от промяната.

На празника задължително се консумират огромни количества храна. Това всъщност залъгва човек че той е изпълнен със съдържание. Забелязал съм че гладът се появява когато нямаш идея какво да правиш със себе си. Голяма част от хората запълват тази празнота в тях с храна. Други с алкохол, секс и наркотици. Затова и затлъстяването, наркоманията и алкохолизма са станали такъв голям проблем. Пристрастяването към секса всъщност е основната причина за драстичното увеличение на населението на планетата.

Храненето на празник се извършва обикновено около голяма кръгла маса препълнена с храна и алкохол. Кръглостта на масата на най-дълбоко ниво означава че всъщност хората се въртят в кръг. А самия празник олицетворява края на един цикъл и започването на друг. Това най-ярко е показано на Нова година и на Рожден ден. Хората се радват че са изкарали някак старата година и се надяват новата да е по-добра от нея. Но как може това да се случи, като хората са си същите - те не се променят. Познавам хора пред пенсия на висши експертни позиции, които имат самосъзнанието на дете от детската градина. Как може да очакваш да се случи нещо ново, ако мисловните ти модели са същите? Това е и най-краткото определение за лудост.

На всеки празник се изпълнява определен от системата ритуал с окултно значение. Това вече е разгледано в статиите на http://www.parallelreality-bg.com/ . Някои от тези ритуали са направо комични. Например на нова година ти пращаш децата си да шибат съседите и роднините си с пръчка, за което трябва да им се плати! Подобно е и положението с Хелоуин. На коледа пък големите трябва да купуват подаръци на децата, като поддържат лъжата че не са го направили те, а някакъв митичен неуспял посетител на дебелариум, обличащ се в червено и минаващ през комини, защото не знае как да използва вратата. И той живее на северния полюс (южния полюс е зает от нацистите и извънземните, както някои от вас знаят :)). Всички ритуали по празниците са доведени до абсурд и въпреки това много малко хора се усещат какво всъщност правят.

Най-често случващия се празник е уикенда. В пряк превод „края на седмицата” Повечето хора изпълняват типичните за празниците случки, описани по-горе. А някои просто си почиват. Това обикновено означава спане до късно и невършене на нищо. А вместо да си почиват тези хора могат и „да починат”/умрат  за старите си и ненужни мисловни модели, били те спомени или очаквания за бъдещето. Да пребивават тук и сега. Лично съм забелязал, че това може да се постигне чрез риболов, но това работи за мен, някои друг може да намери друго подобно занимание.

И така, системата отпуска празници, за да може гостоприемниците да натрупат енергия, която после да бъде изсмукана от паразитите. Всеки празник е така структуриран, че дори и „празнувайки” да не забравящ че си част от системата. Така хората временно ще могат да запълнят празнината в себе си (не е случайна и думата ПРАЗНИк) с матрични дейности.

Едновременно с това празниците са и възможност за осъзналите се хора да погледнат в себе си. И да видят „празнотата, която изпълва”.

А вие как всъщност празнувате?


Няма коментари: