Вярата като основен инструмент за сърфиране на реалности




           

           Има едно много интересно изречение от библията - „Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: Премести се оттука там, и тя ще се премести; и нищо няма да ви бъде невъзможно.”. Сега ще разтълкувам този пасаж, като естествено ще оставя християнската митология настрана и ще разгледам идеята зад него.
           Първо обаче ще направя едно важно уточнение. Какво всъщност е вярата? Много хора казват че вярват в нещо, други вярват че нещо не съществува. Общото и за двата типа хора е Вярата. Всъщност вярата е дълбока вътрешна убеденост за определено състояние на нещата. Дори всички останали да казват и доказват несъстоятелността на вярванията на даден човек, той остава непоклатим в своите убеждения. Навремето дори хората са се били оставяли да бъдат изгорени на клада за това. Вярата обаче е нещо, което може много успешно да се манипулира. Вярата е продукт на Ума. Тя е Убеждение и хората могат да бъдат накарани да повярват в нещо. Кръстоносните походи и „Ислямска държава” са една отлична демонстрация на този принцип.

От друга страна вярата е и инструмент за прескачане от една реалност в друга. Преди време бях чел за човек, който твърдо вярвал че може да спре влак. Доказвайки това свое твърдение, той застанал на пътя на преминаващ влак. И какво всъщност се е случило? От гледна точка на този човек той е спрял/дерайлирал влака. За тези от нас, които не вярват че това е възможно той е бил размазан. Всъщност и двете събития са се случили. Просто този човек вече пребивава в друга реалност, в която спирането на влак от човек е прието за възможно от колективния консенсус. За останалите от нас, пребиваващи в реалност в която това се счита за невъзможно е станал поредния „трагичен инцидент” С това не казвам че трябва да пробвате да спирате влакове или да скачате от скали, просто описвам механизма на вярата като инструмент за преминаване от реалност в реалност.

. Съществува и едно положение, в което човек ЗНАЕ че са възможни повече от един варианти. За тези хора се проявява т.н. „Мандела ефект”. Всъщност те възприемат едновременно повече от една реалност. Вярата в случая играе ролята на „котва”, тя ни държи точно в тази реалност, в която сме повярвали че трябва да сме. Точно тази котва подлежи на манипулация и контрол, обикновено осъществяван чрез медиите и интернет.

Наскоро ми се случи интересно преживяване свързано с Ефекта Мандела. Реших да видя какво всъщност мисли една от извънземните фракции по въпроса и влязох в контакт с Nancy Lieder от http://www.zetatalk.com/ . Тя е контактьор със сивите от Зета Ретикули. Всъщност въобще не очаквах да ми отговори. Моята изненада беше голяма, когато това стана почти веднага. Отговорът беше „There is no such thing”. Ето това е и техния опит за контрол, който всъщност е закономерен. Основната теза на Сивите е че предстои обръщане на полюсите, следствие на приближаването на Нибиру. Кой човек би се вързал на това ако знае че той може сам да избира реалностите, които иска да преживее. Това е и един от основните плюсове на „Мандела Ефекта”, който се разбира чрез лично преживяване.

И така, вярата е котва, но това всъщност е външна, спомагателна котва. Вътрешната котва на човек е нещо съвсем друго и когато човек стигне до нея всякакви външни спирачки губят своята роля. Тогава може да отрежете котвеното въже на вярата и да се понесете на пътешествие из други реалности, знаейки че вътрешната ви котва е винаги на кораба и можете да я пускате и вдигате по ваше желание.
 Вероятно вече сте разбрали че светът около вас е продукт на вашите лични вярвания и предпочитания. Огледайте се наоколо и си отговорете на въпроса „В какво всъщност вярвам!?”...

Няма коментари: