Алхимия



Ако има нещо толкова определящо за точно тази консенсусна реалност, това е алхимията. Защото тук основното вярване е че тя не работи. Настоящата реалност е тази на Ума  (666).



Какво всъщност е алхимията - масовото разбиране е, че това е опит за променяне на елементите от един в друг - така наречената трансмутация. Защо обаче това не се получава. Защото за да промениш нещо първо трябва да осъзнаеш какво е то и още по-важно - какво не е. Това е и същността на репликата от Матрицата - „Не се опитвай да огънеш лъжицата - това е невъзможно. Вместо това осъзнай истината - няма лъжица”. Всъщност всичко което ни заобикаля сме ние - когато ние се огънем, огъва се и лъжицата. И това вече е друга реалност, в която това е възможно, осъществен е „скок” в друга реалност.

 В момента в който разберем цялостно какво сме и не сме ще сме в състояние съзнателно да прескачаме от реалност в реалност. В момента този процес е несъзнателен за огромното мнозинство. Тези, които са развили някаква съзнателност имат различни от консенсусните спомени за събития в тази реалност, защото възприемат едновременно няколко. Присъствието на тези хора в тази реалност изисква от тях да носят маски и да не споделят преживяванията си с мнозинството. Тези които обаче го правят биват наричани луди и понякога биват затваряни в психиатрия (спокойно :), от сигурен източник знам че местата в психиатриите в България не стигат и хората чакат ред).

Основната идея, която всички изследваме в тази консенсусна реалност, е идеята за множествеността на реалностите. Точно както в „предишна” реалност изследваме идеята за свободна енергия, идеята за повсеместен извънземен контакт, идеята за пълна тирания при победа на нацистите във ВСВ и т.н.т.. Темата вече е разгледана в книги  ( http://www.parallelreality-bg.com/analizi/podrobnianalizi/587-game-platform-64.html ), а и в много сериали и филми. Например сериалите The Flash, Supernatural, Stargate, филма The Оne и много други.

Все повече хора осъзнават множествеността на реалностите - дали чрез „Ефекта Мандела”, чрез Dimensional jumping ( https://www.reddit.com/r/DimensionalJumping/new/) и пряка перцепция на реалността от 5Д перспектива (тук има интересен форум, в който чрез изкуството е показана 5Д перспективата - https://www.reddit.com/r/fived/new/ ). Дори науката се опитва чрез колайдерите да отвори проход към паралелни реалност (виж например CERN). Не знам докъде може да доведе този поток, но изследваната идея е интегриране на самата структура на Реалността. Сега обратно към алхимията



Защо алхимията тук не работи в масовия случай? В тази консенсусна реалност хората са неспособни да променят външните условия, защото не искат да разберат/променят себе си. Разбирането автоматично води до промяна, ако това не е така това не е разбиране, а игра на Ума. Работещата алхимия включва както промяната на елементите, така и промяна на самия алхимик в процеса. Единствения начин да разбереш нещо в дълбочина е да станеш нещото. Ако искаш да разбереш какво е да си пушач - почни да пушиш. Всяко изявление не базирано на личен опит е непълно и всъщност не е твое. Затова и сме приели човешка форма - за да разберем какво е да си човек.

Не трябва да забравяме и вечното търсене на философския камък от алхимията, носещ безсмъртие. Смешната метафора тук е че ние всички сме безсмъртни, за какъв чеп ни трябва нещо такова. Масовото разбиране за безсмъртието обаче е „безкрайно пребиваване в тяло точно в тази реалност”, отразено от течението трансхуманизъм. But Death is your birth rite. Философския камък според мен е метафора как самите ние трябва да се променим. Подобно на полирането на един диамант - трябва да се премахват части от него докато остане само есенцията.

Ако някой реши да пробва да получи философския камък ето една интересна книга „Book-Of-Aquarius”, може да се намери безплатно онлайн. Интересното в описанието на метода е че камъкът се получава след няколко месеца/години от пикнята на алхимика. Дори тук е загатнато участието на самия човек в процеса. Ако ви влече - дерзайте!

Алхимията е свързана пряко с архетипа зад Светът и завършването на Играта. Играта може да завърши с победа. Win / win ситуация. - това е ситуацията при която и двете страни печелят (то не че има две страни). Това дори е закодирано в числовата стойност на думата win = 23in, тъй като w е 23-тата буква от английската азбука В този смисъл win е надрастване на платформата, което възприемаш вътрешно - in.

То и без това няма нищо външно:) - това например може да се демонстрира с World Wide Web или www=23+23+23=69 - огледалната същност на реалността (друга гледна точка към числото 69 е широко застъпена в масовата култура, която няма да разглеждам). Затова и хората намират в мрежата точно това от което имат нужда. Те оглеждат себе си в нея и не могат да видят нещо, което не са осъзнали че са.

Цялата стойност на думата win е равна на 46 или 10 - Източника извървял един пълен цикъл. От тази гледна точка Играта наистина може да бъде спечелена, само че спечелването не е това което масово възприемаме като победа.

Спечелването е алхимична трансформация на играещия. Сменяйки маска след маска и захвърляйки ги накрая Играчът осъзнава какво е и какво не е.

Днес например прекарах цял ден в наблюдение на различните пиеси, които се разиграват ежедневно „около” нас. Играта на „началник и подчинен”, на „майка и син”, на „роб и робовладелец”, на „учител и ученик”. Това всъщност е разиграване на основните 22 архетипа от Таро. Някои от актьорите дотолкова се вживяват в ролята си че за тях става невъзможно да живеят без нея - това е подобно на наркотичното пристрастяване. Когато видя такива хора винаги ме избива на смях, въпреки че нося маската на „сериозен и отговорен човек”. Най-пресния пример са пенсионери, които правят всичко възможно да останат на работа, въпреки големите си пенсии.

Днес осъзнах и че истинско свързване не е възможно когато хората носят маски, това само ги вкарва в нова пиеса. А как можем да се научим да сваляме маската си - когато го направим насаме пред себе си. Това пък е възможно когато няма себеосъждане. А себеосъждане е невъзможно когато нямаш никакви дефиниции за себе си. Няма „Какво трябва да постигна?”, „Какво съм?”, „Къде бъркам?” - това са Кръгоносни въпроси с множество отговори (answers). Когато обаче си преминал не към answers, а към inswers такива въпроси вече не изникват.

За да има свързване е необходим и реален личен физически контакт - това не става чрез интернет или книги. Хората трябва да престанат да се страхуват да се срещат с нови хора. Иначе се получава „Огледалце, огледалце на стената, коя е най-красивата на Земята?”. Ама си затворена все в същата стая или пред монитора, кво като си най-красивата.  

Така и така сте в Играта, ми вземете и да я Играете!



Няма коментари: