Архетипът зад „Светът”



Това е последният архетип от Големите аркани на Таро. Той олицетворява интеграцията на всички останали архетипи в едно. Завършване на Играта не защото искаш, а защото нямаш нужда да играеш повече..

 Не претендирам че разбирам този архетип в пълнота, ако го разбирах нямаше да бъда тук и да пиша. Но ще изложа това, което съм осъзнал до момента. Какво всъщност означава интегрирането на всички архетипи? Всеки един от архетипите има дуално проявление, все пак всички сме играчи на чернобялата платформа. Това се демонстрира и в Таро - когато се падне обърната карта, това е по същество обратното значение на архетипа зад нея.

Ще дам за пример „Звездата” и основната идея зад нея - Надеждата. Дуалното и проявление е безнадеждност и това синхронично ми беше разкрито от изстрелването от Тръмп на 59 ракети срещу Сирия. В статията „Нелинейни архетипни връзки, разкриващи се чрез простите числа и Таро” която написах, се вижда че простото число съответстващо на „Звездата” е 59. Това разкрива най-дълбокото за мен значение на действията на Тръмп - с това той показва на истинските си поддръжници, назначили го в Белия дом, че ще оправдае тяхната Надежда за война. Същевременно показва на всички хора, че техните надежди за нов мирен курс са безпочвени и че всъщност нищо не се е променило. Безнадеждност... А целта са поразили 23 ракети (23 = 9/11, което разкрих в предходна статия), показващо същевременно и възможността за надрастване на Платформата, разкрита в това събитие.

Интеграцията на Надеждата и Безнадеждността дават Знание. Знание че всичко е точно така, както трябва да бъде. Това Знание обаче не е знанието на Ума, който може да си обясни всичко, това е нещо много по-дълбоко, което те изпълва целия и не може да се изрази с думи.

Интеграцията на Светът е Мъдрост, след като си изпитал и двете страни на Реалността. Това също може да се демонстрира с прости числа. Простото число зад „Светът” е 73. Тук открих интересно тълкуване на числото - http://www.biblewheel.com/GR/GR_73.php - Wisdom, I am He, I am the Almighty God, Thy Creator, Life, Man of God, To trust. Основното значение на числото е Мъдрост и осъзнаване че ти си Създателя (I am He). Без да се захласваме по религиозния контекст на информацията.

А тук http://www.ridingthebeast.com/numbers/nu73.php срещаме това тълкуване - It is the number of what is completed, which forms a unit complete perfect, in which each parts interacts harmoniously with the others while preserving its autonomy. В превод - това е числото на нещо завършено, което формира перфектно завършено цяло, в което всяка част взаимодейства хармонично с останалите, запазвайки своята автономия/индивидуалност. Това е много подходящо обяснение на „Светът” с думи.

В момента тече 2017 година (което е просто число), тя може да се представи и като 37 (20+17=37), което огледално е равно на 73. Това е нумерологично подходяща година за проявление както на Архетипа зад „Светът”(73), така и на архетипа зад „Провесения”(37).

Интересно, сега ми хрумна да заместя буквите с цифри и се получи това, което несъзнателно съм вкарал в домейна на сайта:

f      a     d    e     i      n     d     a      r      k

6 + 1 +  4 + 5 + 9 + 14 +  4 + 1 + 18 + 11  = 73

А думата ябълка (като символ на Земната игра), която ми хрумна да представя по същия начин, дава 83 - Източника (10), завършил Земната Игра (73). А изяждането на ябълка не означава само съгласие с проявената Реалност (както беше демонстрирано на олимпийските игри в Лондон). Това може да отключи и осъзнаването че външно проявеното всъщност извира отвътре.

Най подходящото музикално обяснение на архетипа зад „Светът” е този музикален ключ -  https://youtu.be/YeWTlRh7Cig , открит от този изследовател - http://www.parallelreality-bg.com/ .

Представянето на събития с прости числа не трябва да се тълкува като панацея, това е един от многото методи, просто този работи най-добре за мен. За пример ще дам Тарото - в него има 78 карти, от които точно 22 са прости числа, като единицата е просто число, което е отхвърлено от консенсуса. По същия начин в Менделеевата таблица е отхвърлен елемента етер, който е бил поставен преди водорода. Премахването на част от основата позволява фрагментирането на Реалността. Обратно към Тарото - създаването на нова колода, в която Големите аркани са с нумерологична стойност, съответстваща на прости числа, а останалите карти са със стойност на обикновени числа може да издигне инструмента на друго ниво.

Няма коментари: