Ползата от общуването

Дао дъ дзин 

 


            Тази статия е вдъхновена от L.R. и една моя притча, като неин съкратен вариант съответно беше изпратен лично на нея преди време. Както и от кореспонденцията с друг Читател на блога. В тази статия ще доразвия пластовете и ще ги обясня по-подробно, съгласно нещо, което смятам за Теория, но аз го прилагам на практика и за мен е начин на живот. Това обяснява и една древнокитайска мъдрост, а именно (цитирам по памет) „В началото на Пътя планините са планини, а реките са реки, в средата на Пътя планините не са планини и реките не са реки, а в края на Пътя планините отново са планини и реките - реки.” И така - първо историйката:

            Група деца си играели около купчина камъни. Едно от децата си мислело че това е Хеопсовата пирамида, друго - че това е връх за покоряване, трето си въобразявало че това е крепост за превземане.

            Минало време и децата тръгнали на училище. Тогава били научени на науката физика. Тогава купчината от камъни се превърнала в сбор на различни видове скали - базалт, гранит, варовик и т.н.т. И децата си казали - това наистина не е крепост, Хеопсова пирамида или крепост за превземане. Това е сбор от различни минерали. Децата били впечатлени от този нов поглед върху купчината камъни, като едно от тях така се впечатлило, че решило да стане физик и геолог и от тази гледна точка да обясни живота - като сбор от физически процеси.

            Минала още една година и децата изучили науката химия. Тогава всеки камък от купчина се променил като сбор от химични вещества. Децата дори можели да погледнат структурата на камъните под микроскоп и да се уверят с очите си че това не е просто купчина камъни, а сбор от химични вещества. И разбира се наистина не е крепост за превземане, Хеопсовата пирамида или връх за покоряване. Едно от децата се впечатлило дотолкова, че решило да стане химик и да обясни всичко от гледна точка на протичането на различни химични процеси.

            Минали доста години и децата се сблъскали с квантовата физика. И тогава прочели че всъщност светлината може да се държи както като частица, така и като вълна. Дори провели опита и се уверили с очите си. Това объркало напълно геолога и химика. Трето от децата отишло още по надалеч. То установило че светлината се държи като частица или като вълна в зависимост от Наблюдателя/Провеждащия опита и неговото желание как да се прояви светлината. И тогава порасналото дете разбрало че купчината с камъни едновременно била Хеопсовата пирамида, връх за изкачване и крепост за покоряване, а също така и сбор от минерали и химични елементи. И че всичко зависи от гледната точка на Наблюдателя.

            Тази история показва, съобразно времето в което живеем, валидността на китайската поговорка. А теорията, според която живея е, че Всичко което ни заобикаля в ни дава Всичко необходимо за да постигнем каквото си пожелаем. Ако не успеем да видим/използваме необходимото в 3Д, се появяват ОИТ, паралелни реалности и осъзнати сънища, даващи ни допълнителна фрактална информация, която не сме успели да видим/интегрираме в 3Д. И после, когато видим/интегрираме 3Д по новия, необходим за самите нас начин, тези преживявания не се повтарят. Тоест 4Д, 5Д и т.н.т Д, паралелните реалности и осъзнатите сънища са нещо като Жокер, който да ни помогне за интеграцията тук и сега, в 3Д. В тази консенсуална реалност с най-голяма вероятност за случване. И този процес тече и след Смъртта. Така че е невъзможно да не успеем да извършим това, което желаем и за което сме тук.

            И докато ОИТ и осъзнатите сънища ни дават необходимата фрактална информация за осъзнаването ни Тук и Сега, в Тази консенсуална реалност, то паралелните реалности позволяват преживявания, които е невъзможно да имаме тук. Как можеш да се радваш на новороденото си дете и как можеш да разбереш скръбта от загубата му ако тук нямаш деца. Как можеш да разбереш стремежите на Диктатор, ако тук си обикновен човек. Как можеш да разбереш как се чувства един светец, ако да речем тук си пощальон. И така нататък. Паралелните реалности обогатяват този сегашен живот с още стотина, които не е възможно да преживееш тук, поради малката продължителност на човешкия живот. Така можеш да интегрираш много по-голям обем преживявания и да ви кажа от опит - това може да се превърне в пристрастяване. Когато можеш да преживееш всичко, навсякъде, с какъвто пол и възраст поискаш, дори извънземни тела, във всеки времеви период, живота ти тук изглежда някак си избледнял и без особено значение. Не можеш да споделиш огромния си опит от да речем стотина паралелни реалности така, че да бъдеш разбран. Освен ако не си писател-фантаст. И става много трудно да си Тук и Сега, защото ти става скучно. След време обаче скуката прераства в разбиране и интегриране на преживяванията и в паралелните реалности. И ти помага да обясниш всичко на две, три странички...

            Друг извод от тази теория е че да имаш ОИТ, осъзнати сънища и преживяване на паралелни реалности не те прави „по-напреднал” от останалите. По-скоро означава че „изоставаш”, не внимаваш ТУК и СЕГА, в Тази 3Д реалност, щом са ти необходими Жокери за да продължиш Играта. Или пък си пристрастен към Жокерите, което може да се каже за мен и за паралелните реалности. И тъй като Жокера е единствения запазил се в обикновеното тесте от карти аркан от Големите Аркани в Тарото и това всъщност е Глупакът, тези преживявания ясно ти казват какъв всъщност си :).

„Ето защо мъдрецът:

чрез бездействието действува,

чрез безмълвието учи;

нещата се създават

той не подменя тяхното начало;

създава, но не обсебва,

действува, но не е самонадеян;

завършва с успех, но не се хвали.”

            Това вече е цитат от „Дао дъ дзин” на Лао Дзъ, означаващо общо взето че развития човек се проявява в малките, ежедневни неща. Дори може и да значи че майстора може да се прояви и в брането на ягоди в Англия или в брането на маслини в Гърция. И не е необходимо да имаш "екзотични преживявания" за да си мъдрец.

 

             

127 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/6/23 13:04

    Изпреварих статията за играчите с коментар, а ти изпревари коментара ми за теорията със статия. Затова просто ще изкажа най-добрия съвет, който мога да дам на себе си и на този, който може да ме разбере, в този момент. Спомни си първите си прозрения, които си получил в тази реалност, от детството си, преди да отвориш първата езотерична книга, и след нея, и след първия успешен/неуспешен опит, спомни си и ги изследвай

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спомням си първото си прозрение и екзотично преживяване, то няма и как да се забрави. Бях болен и бях вдигнал много висока температураоко - около 42 градуса. Бях на пет-шест годинки. И както си лежах и се въртях и потях в леглото протегнах ръка и , кълна се, ръката ми влезе в стената! Това беше ключа че тук нещо не е наред. Защото го пробвах няколко пъти и винаги ръката ми влизаше и излизаше от стената цяла.
      Майка ми и баща ми после казаха че съм имал халюцинация от високата температура. Когато възрастните намерят дума за необяснимото те вече са в комфортната си зона и се чувстват сигурни че светът им и възгледите им за него няма да се променят. Блажени са бедните духом...
      А обяснението сега е лесно - променил съм честотата на тялото до такава степен че илюзорността на реалността ми беше демонстрирана още като малък. После много бързо се научих да не разказвам на никого за паралелните реалности които преживявах. А те бяха предимно анимационни. И нямаха нищо общо с това, което излъчваха по телевизията. Действието се извършваше на космически кораб за далечни плавания и корабът се казваше Ямамото. Чак сега проверих в Уикипедия и излезе това - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83_%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE. Има логика за името на кораба, като знам например за американския самолетоносач Nimitz, кръстен на адмирал Нимитц - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9D%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%86.

      Изтриване
    2. "Изпреварих статията за играчите с коментар, а ти изпревари коментара ми за теорията със статия. ". Което дава още един ключ - че минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно. И не само миналото променя настоящето и бъдещето (като повечето хора стигат само дотук), но и настоящето променя миналото и бъдещето, както и бъдещето променя настоящето и миналото.

      Изтриване
  3. И следвщата тема ще е вредата от общуването. :D
    Радвам се, че й показа есенцията, че с онова "и с какво ще те запомнят хората", ми идваше да отвърна това, което си написал като предпоследно изречение в тази тема. :) Отново доказваш, че включването ми се обезсмисля. То било много хубаво, като не трябва само един да дава ключове - почивка блажена! :D
    Хубав пласт за нуждата от подсказки и реципрочността с напредването. То затова и дзен майсторите и будистите не са се изхвърляли колко велики изживявания са имали нейде си. Но на 'колегите' не им е достатъчна една малка купа ориз на ден, че и добро отношение към "ботовете" - "трябва да се купуват още неща, за да си успешен и грабнеш вниманието". :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/23 06:16

      А пък ти ме изпревари, че се канех да попитам did0, какво трябва да прави човек, за да бъде запомнен и дали е задължително :)
      Мисля че той вече отговори, но ако има нещо да допълни?

      Благодаря на всички за хубавите коментари!
      И за тази статия... Интересно е това за "изоставането", нова перспектива :) Има логика.

      Аз пък изживявам алтернативни реалности най-вече като чета, освен насън. Пристрастяващо е, да. А и обичам един Глупак! Че нещо много умни станахме...

      Едно от нещата, които си спомням отпреди езотеричните книги е че си представях мислите ни като малки светещи и движещи се искрички :)

      Изтриване
    2. Много от нещата в този блог ги пиша без думи, между редовете, безмълвно (както е написал Лао Дзъ). Как можеш да запомниш/забравиш безмълвието? Тогава се постига успеха...

      Изтриване
    3. Медитирах целенасочено, после дори и Мислих, но не се сещам каква може да е вредата от общуването. Ако нещо не върви, значи има пробойна в мен, която предизвиква агресия от отсрещната страна. От тази гледна точка конфликта ще ми помогне да "запуша дупката".
      Виж, ако става въпрос за общуване на живо между емпат и неемпат,, тогава емпатът ще го отнесе заради голямата си чувствителност. А ако можеш да го правиш и от разстояние е разбираемо защо затвори блога си за читатели. Така избягваш натоварването с незрелите чувства на другите. За щастие аз не съм толкова чувствителен, но иначе когато вървя по улиците на града, изпълнен с хора, се чувствам много зле. Затова и МНОГО рядко излизам навън - само за храна и евентуално плащане на сметки и зъболекар. Както е казал Буда "Този свят е горяща къща..." и аз го усещам в хората. Трябва да открия някакъв начин за капсулиране при нужда. Което пак ще е полза от общуването...
      И началото на последната проповед на Буда - "Направете светлина от самите себе си. Разчитайте единствено на себе си, не допускайте да сте зависими от други." Мисля че това ще е полезно за Читателите, които се прекланят пред каквито и да е авторитети...
      .

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. Нито аз, нито Ключаря сме претендирали за ранга на Учители. Тоест не е наша работа как да узреят другите. Не и с целенасочени напътствия, от които всеки Ученик се нуждае от Учителя си. Ще трябва да се задоволите с това което даваме от сърце...

      Изтриване
    6. Анонимен6/6/23 09:42

      "Много от нещата в този блог ги пиша без думи, между редовете, безмълвно (както е написал Лао Дзъ). Как можеш да запомниш/забравиш безмълвието? Тогава се постига успеха..."

      E, то Нищото е основен градивен елемент в Творението :)

      Изтриване
    7. Анонимен6/6/23 10:07

      Може да пробваш метод за занижаване, чрез някаква дейност, която те "закотвя" по-грубо. Предполагам, че за всеки ще е различна. Аз ползвам повечко храна и/или повечко спорт, те ми влияят така. Това е "тъпият" ми съвет и повече влияе като притъпяване на усещането и не лекува симптома, при мен става много лесно по този метод. Обаче това е временно решение, а може да стане и проблем. Например някой може да се пристрасти/да се почувства удобно в тези обувки и после се иска воля за пренастройка. Не знам дали ще работи при теб. "Умния ми съвет" е, използвах и метод, който някак естествено се появи, който ми позволяваше чрез концентрация да допускам само това, което искам. Хрумва ми да пробваш постепенно с концентрация да допускаш/да блокираш чувства/мисли, докато ходиш до магазина/за сметки.

      Изтриване
    8. Открил съм груб Метод - ходя с черни дрехи, военна камуфлажна шапка и тъмни пилотски очила. В комбинация с цигара в устата хората те заобикалят отдалеч. Тогава пък чувствам Страха им. И това става защото постоянно гледам да съм концентриран в тук и сега. Ако се отнеса по това време в някоя паралелна реалност се осъзнавам някъде, където не помня да съм ходил и не знам с каква цел съм там. Така че постоянно се концентрирам в сегашния момент.

      А цигарите са ми необходими при преживяването на паралелни реалности - в НИТО ЕДНА друга реалност не пуша. А те са толкова солидни като нашата. Видя ли пакета с цигари ми е ясно къде съм.

      Изтриване
    9. Анонимен6/6/23 11:37

      Черното попива, бялото отразява (подобно на снега). Една от причините гурутата да носят бяло ;)

      Наскоро посетих нещо като семинар, в който стана дума именно за предпазването от чуджи влияния. Водещата обясни, че за Духа няма невъзможни неща, т.е. ако има воля/намерение това да не се случва - няма. Също така е необходима силна (без пробойни) аура.

      На мен ми става все по-зле, особено като пътувам в автобус - задушавам се, хваща ме клаустрофобия, мизантропия... Единствения начин, който съм открила за предпазване е да съм много потънала навътре в себе си и по този начин явно се абстрахирам. Но си е капсуловане.

      Изтриване
    10. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    11. Анонимен6/6/23 12:54

      L.R., защо мислиш че абстрахирането/капсуловането изключва разбирането? И цялата любов на света да изпитам към хората, колкото и да им съчувствам (защото и моето положение не е "цветя и рози"), това няма да промени тяхното състояние в момента, което ми оказва (негативно) влияние.

      Да не говорим за по-трудното :) Човек да е в кофти състояние и съзнателно да се опитва да не го предава на останалите. Капсуловането, дори да е временно, може да е за предпочитане. Но когато има страдание и в болката си хората често сме егоисти...

      Имало е и немалко случаи когато непознати хора проявяват много добро отношение към мен, особено напоследък и това ме радва. Защото знам, че и аз съм променила отношението си към тях и съм ги приела малко или много. Дори и сегашната ми професия е свързана с нещо подобно :)

      Изтриване
    12. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    13. Анонимен7/6/23 11:56

      Медитирам сутрин рано на росната рева
      Тичам по полянка и късам си цветя
      Енергията чепя с протегната ръка
      И всичките ми чакри вибрират в честота
      Чел съм много книги, гордея се с това
      Със Свами Шивананда пуша си трева
      Кажи ми Свами, викам - как да се спася?
      Свами проговаря - всичко е в гъза.

      Изтриване
    14. Първото нещо, което се формира в човешкия ембрион, е анусът. Затова всички сме едни пораснали гъзари:) ...

      Изтриване
    15. Дидо, това с формирането на ануса го бях забравил...
      Сега си обяснявам, в продължение на другата тема, където повдигнах въпросите, свързани с порнографията, защо харесвам порно с лизане на задници - явно нещо първично се активира на несъзнателно ниво, може би някакъв първичен модел на комуникация, след като това е първото нещо, което се оформя като отвор за връзка с околната среда.
      Дали има връзка начина, по който изглеждаме и начините, по които избираме да комуникираме? - визирам входно-изходните отверстия и връзката на някои видове комуникационен "запек", които може да имаме с хора или пък със системи. Примерно аз съм забелязал, че когато комуникирам с представители на системи - администрации, власти, се събужда някаква много странна агресия в мен и желание за деструкция.

      Изтриване
    16. Деструкция се събужда, защото системите са противоестествени. Бил съм и от двата страни на медала. Когато бях представител на администрация всичко беше написано на вратите на стаите и ме беше яд че хората не четат и не могат да разберат написаното. Сега, като съм от другата страна, аз не мога да разбера написаното върху вратите, примерно на пенсионното. И когато попиташ представител на администрация, те те пращат на майната си, защото не си си направил труда да прочетеш закона, по който работят. Сякаш всеки е длъжен да си знае мястото в системата, която е противоестествена и има нужда от разрушаване. То затова и закриват някои администрации, а на тяхно място никнат нови. Защото хората почват да се усещат, а новата администрация бяга от отговорностите на старата.

      Накратко, когато си в администрация, работиш със задници за задници, а когато си клиент на такава администрация - всички служители са задници, а клиента става невидим :). Може с часове да стоиш седнал пред някоя врата и никой няма да те попита какво правиш там. Даже има пенсионери през зимата, които киснат на топло там:)...

      Изтриване
  4. Анонимен5/6/23 17:51

    "но и настоящето променя миналото и бъдещето".

    Здравей! Може ли да го обясниш за невежите в тази сфера. Разбирам как може да промени бъдещето, но в какво се изразява промяната на миналото? Това не мога да го разбера.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Например преди петнадесетина години аз, брат ми и баща ми правихме основен ремонт на къщата на село. Тогава се чудех за какъв уй се занимаваме с това. Мислех че никой не би живял там, кой би заменил комфорта на града с работата на село?
      И когато 15 години по-късно ми се приживя на село, вече имах готов и ремонтиран дом. Тоест бъдещето, в което съм имал нужда от живот на село е променило настоящето, когато сме извършвали ремонта преди 15 години и миналото, от гледна точка на бъдещия момент, когато се преместих на село.

      Изтриване
    2. Анонимен6/6/23 00:30

      Оо, ясно, разбрах. Благодаря!

      Изтриване
  5. До сега не бях срещала подобен тип обяснение
    Благодаря и аз!
    Определено нещ(а)о кликна(ха) =)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/6/23 13:13

    И когато 15 години по-късно ми се приживя на село, вече имах готов и ремонтиран дом. Тоест бъдещето, в което съм имал нужда от живот на село е променило настоящето, когато сме извършвали ремонта преди 15 години и миналото, от гледна точка на бъдещия момент, когато се преместих на село.
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DayAt1BZmJH0&ved=2ahUKEwjh7dfbvbT_AhXsW_EDHdGsBpoQz40FegQIDRAJ&usg=AOvVaw1gZ50ZGwwlhWClcASFoqpm

    ОтговорИзтриване
  7. Н. е писал за Predestination:
    https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/527-alegorii-za-prirodata-na-iztochnika-v-predestination.html
    Но е по-различно, когато осъзнаеш че се случва с теб, а не е нещо просто прочетено.

    ОтговорИзтриване
  8. Борислав9/6/23 16:05

    Иска ми се и аз да добавя относно 'прозренията' или по-скоро първата 'странна' случка беше, когато бях на 5 и се хранех от една счупена чиния и наблюдавах между счупено то и здравото на чинията минава нещо като 'енергийни лъчи'. Като в случая не съм сигурен дали го описвам правилно, но само аз го виждах, докато майка ми и баба ми не, например. Никога не съм го споделял, главно защото не съм намирал адекватен начин, но виждам, че не съм само аз за лудницата, особено описаният случай на Дидо с ръката през стената. (Това с лудницата беше шега :))
    А относно с това, дали бъдещето влияе на миналото съм имал подобни прозрения. Примера, който мога да дам е, че се занимавам с бойни изкуства от дете. Но периодично сменям стиловете. Към 2010-та се занимавах с кикбокс, но не знам защо, си казвах, че не искам да се занимавам с друг стил. Защо точно този (киокушин) нямах си на идея. Просто ми се въртеше в главата. Така близо 10-на години бунт, докато просто не се случи. На жена ми бях споделил това, като имах едно подобно обяснение като горното на Дидо. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като берачка знаеш че продукцията се бере когато узрее. Та нова тема ще има когато узрее...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Всяка от темите в блога е такава, че никой друг не бе писал по нея (към момента на публикуването и). Като намеря такава тема, тогава ще пиша. За скучаещите препоръчвам Лао Дзъ...

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. Ами пречупи написаното от него през някое свое преживяване и ще го публикувам. Днес е един от редките дни през които спах непробудно от 11 вечерта до 2 следобед. И смятам да се насладя на това рядко преживяване и пълния покой който изпитвам...

      Изтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/6/23 14:02

    Пиша в последната тема, нещо до което стигнах днес. Кой знае, може да е от полза :)

    Замислих се че целта на тази игра все още не е ясна...
    Може и за всеки да е различна?

    Тогава ми изскочи в съзнанието рефрена "the name of the game - (football!). И си помислих, че звучи като Aim of the game. От където ми хрумна да търся целта в името - Life. Анаграмите са file, тук няма нищи странно :) Другата е lief. Като я написах в гугъл преводача ми излезе, че на африкаанас (бурски) е Любов! :)
    Иначе в Merriam webster речника архаичното значение на думата е скъп (dear), любим (beloved), желаещ (willing), доволен (glad)!

    Получи се добро "разследване"! :)))

    Ето още за любопитните още пластове:

    https://en.wiktionary.org/wiki/life

    Интересна тук е свързаността с исландското waist (бих добавила и с руското "корем"), в едното си значение на английски като талия, пояс и Кръст (на български). Да не добавяме и фонетичната прилика с waste ;)

    https://en.wiktionary.org/wiki/file

    From French file, from filer (“to spin out, arrange one behind another”), from Latin fīlāre, from filum (“thread”). Нишката на съдбата, а :)

    https://en.wiktionary.org/wiki/lief

    И оттам - https://en.wiktionary.org/wiki/Reconstruction:Proto-Indo-European/lewb%CA%B0- :

    1. to desire, covet, want (someone or something)
    2. to admire, praise
    3. to love

    Значи все пак не е 42 :)



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отделно Game е анаграма на Mega, показвайки мащаба на Играта. А Game значи и плячка, позицията на жертва, която някои предпочитат.

      Не е 42, според мен е 47/74, което съм развил след тази статия, която е най-трудната за разбиране, и въпреки че писах че няма да я споменавам никъде, ще го направя тук:
      https://fadeindark73.blogspot.com/2018/07/blog-post_31.html
      А в самия линк се съдържат числата 11 (2018), 7 и 4 (31) или 4 и 7, 47. А числото 47 като просто число съответства на архетипа зад Дявола, който ни задържа тук. А числото 74 е следващото след 22-рото просто число, показващо Изхода и е огледално на Дявола, който вече е извън Платформата и не се разиграват архетипи, а това, което сами си изберем...

      Изтриване
    2. Анонимен, изследването беше удивително! Поздравления огромни от мен!!! :) Ключарят получи огромни ключове като неподозиран подарък от друг изследовател. :) Да взема и аз да върна жеста, но първо да благодаря и на did0 за пласта с 'плячката', който също е mind expanding, макар разкриващ пласта с Тъмната полярност. В Merriam webster се виждат брутални архаизми, свързани и изплуващи в нашия век (според мен) чрез Hunger Games, които пък завъртат цикъла на колелото на съдбата!, създавайки резонанс-препратка към архаичните времена, когато хората са били примитивни и 'целта' на играта (заложена от тези, за които сме плячка и желаят нашето осакатяване, че и осмени и изиграни - вижте освен game и pluck в Merriam webster) е садистично удоволствие за тези, които гледат избиването ни в името на оцеляването! Да накараш едно вечно Създание, свързано с Живота и Добротата, да убива и да забрави, че е вечно, т.е. да се страхува че ще загине, и да е готово на всичко, за да оцелее още малко... е шибаната лукавост и перфидност на Тъмната полярност. Чак сега ми се изясни защо хората са толкова впечатлени от Hunger Games. :)

      Според мен (а и огромна част от изследователите) всички тези планирани мини кризи и глобални сюжети, които предстоят, държат да ни върнат в подобен сценарий, защото, подобно на събратята и сестрите от края на деветнадесети и началото на двадесети век, дръпнахме изключително много в развитието си. Следователно чистката и подмяната на образованието текат и ще продължат... Но, без значение за вида на игрите, които ще ни бъдат предоставени, сами избирате как ще интерпретирате и как ще изживеете последните си мигове (а може и години да са) в тази реалност. :)

      Коментиращ анонимен из ютюб: "I love this song, it reminds me of the days, where there was no worries and stress free, nowdays everybody seem to be angry of something."


      "You're the light, you're the night
      ...
      You can see the world you brought to life, to life
      ...
      Fading in, fading out
      On the edge of paradise
      ..."

      и рефренът, изпълнен с автентичен огън и ключове... :)

      https://www.youtube.com/watch?v=725WlG1idPc

      Дао си преправя път дори през петдесетте нюанса сиво ... неведоми са пътищата. :D Няма как да е другояче заради фракталността и холографията.

      Изтриване
    3. ~~~

      42 е 21 x 2, така че това е проявлението на дуалността на платформата. Умишлено хората биват накарани да вярват в идеята, че 42 е смисълът на живота, защото така увековечават дуализма. :) Дори наличието на трета хромозома в 21-вата двойка води до синдром на Даун. Брутална изкристализация, че три в едно трудно 'вирее' тук. :) Над 42 градуса белтъците в човешкото тяло се разпадали, а това води до физическа смърт.
      21 е светът от таро, а 2 е референция за огледалността/бинарността/ин-ян пластовете. София е жената, която излиза от портала, за да се осъществи/овеществи в материалния ('греховния' - 21 евгрейска буква и дума) свят, ограден от четирите стихии.

      ~~~

      did0, нищо не споменаваш (дали на лични или в блога) за това какво мислиш относно мелодиите и посланията на Лана, които пускам. Знаеш ли, че сега направих проверка в астралната й карта ( https://www.astro.com/astro-databank/Del_Rey,_Lana ) и можеш да видиш, че е родена в 4:47 PM (20:47 по универсалното време) на 21.06.1985, което даже е 74 седмица от годината... Mind shocked again I am... Ланчето рулира и по тези параграфи. :D

      Ето защо в някои песни, които пускам като ключове, се виждат един от двата основни пласта - този на матричния живот (перфектно показан до къде води в Gods and Monsters) или на смисъла на живота (когато пее за Любовта в чистата й форма :) ). Ще пусна тук и друга нейна песен, която изглежда толкова простичка и непретенциозна, но си е за ценители:

      https://www.youtube.com/watch?v=rhlM0rhl7Mk
      (Lana Del Rey - Let Me Love You Like A Woman (Live On "Late Night With Jimmy Fallon"))

      Колко отнесе в социалните медии, защото не промотира феминизма и визията за "силната жена":
      https://pitchfork.com/news/lana-del-rey-defends-controversial-instagram-comments/

      А с тази песен и правя препратка към последния си коментар в съседната тема:

      Take you to infinity...

      ПС: Анонимен, вече като си разрешил мистерията под рубикона, остава да го преплаваш и да изживееш/изживяваш Любовта без значение от трудностите. :) Тяхната идея е да напомнят да не се отклонява човек от правия курс, както и да изправя този на онези, които са се изгубили.

      Изтриване
    4. Анонимен24/6/23 05:01

      did0, благодаря за изключението :) Знам я тази тема, чела съм я поне три пъти в различни моменти. И може да се каже, че ми е една от любимите, макар да не искам да степенувам. Със сигурност е специална за мен.

      Прегледах я отново и така е - изпълнението на желанията, носи едно много особено чувство, което ми е трудно да опиша. Имах такъв период...

      А и сън преди години, в който астрални бюрократи (wtf) ме записаха в някакъв регистър по числото 109. С числата 9 и 11 също съм свързана, както и с 31, 40, 73...

      Последния път като я четох, страдах поради лични причини и дали заради състоянието, но ми се откриваха много пластове и осъзнавания. Които не мога да си спомня. Но поне на някакво ниво съм я разбрала малко повече :)
      И ако 23 означава 9/11, а 79 е числово свързано със златото, то значи и злато (мога да) имам :))) Предпочитам алхимично, ахаха.

      ***

      Благодаря за хубавите думи, Ключарю! :)
      Да, нека иживявам(е) Любовта!

      Изтриване
  12. С WindowsXP почти нямам достъп до youtube, компютъра ми забива и зарежда половин час една песен. Замислям се дали да мина на седмица, но компютъра е стар и не знам дали ще издържи...
    Така че не мога да коментирам подробно Лана. Тази последна песен тръгна отведнъж, много е нежна и естествена. Естествеността е отличаващото я от другите качество. А нежността е "отвъдматрична".

    ОтговорИзтриване
  13. София24/6/23 14:07

    "София е жената, която излиза от портала, за да се осъществи/овеществи в материалния ('греховния' - 21 евгрейска буква и дума) свят, ограден от четирите стихии."

    Хмм, интересен ключ за мен, Ключарю, благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предлагам да продължим с коментарите тук, защото по някаква неизвестна за мен причина повече от 200 коментара Blogger не допуска

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  14. София25/6/23 11:41

    Това е към последния коментар на did0 за простите числа:

    "Защото едно плюс едно никога не може да бъде равно на две, защото няма и няма смисъл да има две напълно еднакви неща."

    Забелязвам, че това прозрение лека полека си проправя път в реалността. Първо го чух в един подкаст. Темата беше, че математиката е описателна наука, а не точна, както ни е казано в училище. Описателна е, защото може отчасти да опише преметите, например, две ябълки. Единственото, което разбираме от твърдението 1+1=2, е че ябълките са две, но не разбираме,че едната ябълка може да бъде двойно по-голяма от другата, тогава 2 ябълки ли имаме или 3?

    Същата теза е обяснена и надградена в тази статия:
    https://mikebeneschan.medium.com/that-whole-2-2-5-thing-683b8e86dfb2

    Интересна е връзката с Оруелската 1984, където медиите пропагандират уравнението 2+2=5. И ето, че за пореден път години по-късно, различни аспекти от тази книга намират място в нашата реалност.

    Обаче вижте, ако вземем предвид еднояйчните близнаци, които са с еднакво ДНК в началото и бъдат одухотворени от Планетарния дух, те едно и също нещо ли са :) Възможно ли е според вас те да са едно съзнание на индивидуален играч разцепено на две?

    ПП: Последен коментар с номер 200, написан от 9ка - затворила е цикъла на дуалност.
    "Брутална изкристализация, че три в едно трудно 'вирее' тук"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За еднояйчните близнаци, от когото и да са одухотворени, не са едно и също нещо. Дори единия да има един косъм на главата в повече от другия го прави различен.

      С одухотворяването на ботовете нека Планетарния дух да си решава, той така и така се е фрагментирал на милиарди и милиарди части. Ако тези части се интегрират ще настъпи утопията описана в Библията, където агнето лежи с вълка...

      А едно Съзнание на индивидуален Играч не само се разцепва на две, а на хиляди. Преживял съм горе долу толкова паралелни реалности, които са консистентни и плътни като тази. В DSM журнала на американската психиатрична асоциация това е известно като D.I.D. синдром - много личности в едно тяло. (още един пласт зад did0). И при всички е така, просто свободните Играчи не си спомнят повече от една личност.

      https://www.theravive.com/therapedia/dissociative-identity-disorder-(did)-dsm--5-300.14-(f44.81)

      И от wikipedia:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Dissociative_identity_disorder

      Всъщност психиатрите въобще не разбират за какво става дума и просто са дали име на нещото, което не разбират и не могат да си обяснят.
      Разликата при мен е че имам ясни спомени от тези личности в различни паралелни реалности - минали, бъдещи и настоящи. Някои от тях са генерирани от различни решения които съм взел през живота си, а други са напълно независими и без допирни точки със сегашната ми личност. А Тялото се управлява само от една основна личност - понастоящем тази на did0. Като през минали периоди Тялото се е управлявало и от други Личности/Инкарнации. И ако пожелая мога да предам контрола на тялото на всяка от хилядите други инкарнации (но вече не го правя, защото после did0 трябва да плаща за глупостта си, защото огромната част от тях са незрели и се държат като лисица в кокошарник:)). Давам обаче умения и енергия на много от тях, когато са им нужни.

      П.П. Последните два коментара 201 и 202 излязоха след като затворих коментарите към статията "Ботовете и Играчите", а преди това не се виждаха. Явно е че Blogger Платформата е ограничена. Както е явно и че самата Платформа е крайна и ограничена, само изглежда безкрайна. Иначе нямаше да дава грешки. Мега е всъщност точния размер на Играта, показващо че е мегаголяма, но не и безкрайна. И да се стремиш към Вечността/Безкрайността като постоянно състояние е същото като да се стремиш към нулата като постоянно състояние. Трябва да се пуснат/обединят и Двете концепции от Съзнанието (3в1)...

      Изтриване
    2. Анонимен26/6/23 00:20

      Чете ми се тема за прошката, did0... Ако ти "дойде музата", разбира се :)

      Изтриване
    3. За да има прошка, първо трябва да има "прегрешение". Например с моя опит да допускам други инкарнации в моето физическо тяло. А когато простиш на себе си (което е ключовото при прошката и първото нещо което трябва да се направи), прощаваш и на другите, които са се възползвали от теб и твоето прегрешение. Или както казва Йода в един от епизодите на Междузвездни войни "Думите ми ти забрави, нали? Предай онова, което научи. Сила, умения. Но грешки, слабост, провалите също. Да, най-вече провалите. Провалът най-добър учител е. Люк, ний това сме, което те надрастват."

      Провалът, грешката, се помнят много по-силно от успехите. И когато си простиш, провалът се превръща във вътрешен учител. И ставаш безкритичен към провалите на останалите и своите, не ги съдиш, а ги разбираш, както и етапа от пътя, на който са. Не се опитваш да помогнеш на останалите насила и/или срещу заплащане, нито да им пречиш. Когато се обърнат към теб, ако се считаш с достатъчно личен/безличен опит, тогава и си способен да им помогнеш без да извършваш каквото и да е. Просто им даваш време сами да си помогнат. Като драснеш няколко реда, за прочитането и разбирането на които е необходимо отново време. И така останалите да разберат силата на грешката/прошката, като необходима част от Пътя от собствен опит.

      А защо ти не напишеш тема за прошката. Това е една от многото причини за създаването на този блог. Разбрах че ако искаш да си изясниш някаква тема не е необходимо да чакаш някой друг да го направи. Ти самият си способен на това, в случая с писане по теми по които други не са писали...

      Изтриване
    4. Анонимен26/6/23 07:22

      Много благодаря. Не мога да напиша тема, особено сега. По принцип лесно прощавам на другите, а на себе си - не. Обаче към този момент ми е трудно да направя и двете. Разбирам и научих много от поредния провал, но горчилката и дори на моменти озлоблението в душата ми все още стоят.

      Изтриване
    5. Озлоблението и горчилката стоят защото е създадена Личност/Его/Играч, който да ги изпитва. А ако възприемаш себе си като Съзнание в Тяло можеш да видиш отвъдигровата ситуация, пускайки по този начин Егото и Ума, който е последната негова крепост.
      Което ми напомня една притча, която четох някъде за Буда. Насъбрали се много озлобени от учението му хора и почнали да го обиждат. Но Буда стоял без да реагира. Накрая оскърбителите се уморили и си тръгнали. Учениците го попитали как може да понася подобни обиди, а Буда им отвърнал "Когато някой ти донесе подарък и ти не го приемеш, то той остава за приносителя си." Той просто не е приел че обидите се отнасят за него, защото е бил отвъд Егото, което може да се обиди (и в повечето случаи да реагира с озлобление, горчилка, ненавист).
      А най-правилния (според мен) начин е да се реагира със смях. Даже има статуетки "Смеещия се Буда", защото присмеха е най-силното оръжие. Представи си само реч на Хитлер на която цялата тълпа реагира със смях. Всичко което е казал се нулира.
      Хумора Нулира, затова и Глупакът в съвременното тесте карти е смеещия се на всичко шут/жокер...

      Изтриване
    6. Анонимен27/6/23 01:29

      Благодаря ти, dido0, за ценния съвет! Последните две седмици като че се отърсвам от бремето, защото започнах да се забавлявам на някои неща от цялата история и си бях казала, че вървя към подобрение. Защото преди това, дори и да пробвах с хумор, той беше безрадостен. Така че те послушам и наблегна на хумора :) Просто не искам никаква гняс да остане в душата ми.

      Изивнявай, ако молбата ми е прозвучала императивно или като някаква поръчка. Писах "имам нужда", изтрих го, после "бих се радвала" и пак го изтрих... Не че третия път се получи добре. Сега си давам сметка, че в изтритото се съдържа отговор - имам нужда от радост.

      ***

      Извън личните ми драми. Постинг на полк. Николай Марков от вчера:

      "Ножът е опрял до кокала! Няма полза да се мълчи.
      Когато се взриви Чернобил и радиоактивния облак мина над България, в София и страната се провеждаха манифестации. Официалната информация на контролните органи беше, че няма никакви проблеми за населението. Периода на заразяване и разболяване при действие на средни дози е около 30 години. Днес сме държавата с най-много ракови заболявания на глава от населението в ЕС, а може би и в света. Напълно отровена почва, флора и фауна. Население. Сигурно разбирате причината, която никой няма да изрече публично.

      Следващиата терапия ни беше войната в Сърбия по костово време. Гайгер-мюлеровите броячи чупеха стрелките си от радиация чак до Ямбол, а ние хрупахме зелени салати, плодове и зеленчуци, защото "контролните органи" ни казаха, че всичко е в норми. Последва нова пондемия от раково болни хора, почти всеки трети-пети. Този път ни облъчи американското правителство, но демократите - като комунистите. Мълчат.

      След тази поредна терабия с радиоактивно лъчение последва следваща, трета доза. Взривовете на заводи и складове, където всички знаете, че се произвеждат и едни специални боеприпаси. С радиоактивна изненада в тях. От приемането ни в ЕС и НАТО около нас що е завод и склад гръмна. И пак ни убеждават контролните им органи, че всичко е точно.

      Проблемът! Гробищата са препълнени радиоактивни, умрели от рак."

      Който иска - може да започне да приема йод. Освен Йод(а)! :) Синхронично...

      Изтриване
    7. Знаеш ли как решиха проблема с радиацията във Фукушима. Когато радиацията почна значително да надминава нормите, те просто смениха нормите за безопасна радиация. Гениално, нали...

      Друг е въпроса защо някой би искал да живее в пост апокалиптичен свят. Освен ако не иска да оцелее в тяло на всяка цена...

      А за гробищата - това твърдение може да се провери с апаратура, който много държи да провери информацията си. Баща ми и вуйчо ми също починаха от рак, но лекарите написаха друго в причина за смъртта. Защото така е по-лесно за самите лекари. Никой не иска да клати лодката, за да не изпадне той от нея. Но в края на краищата все трябва да се умре от нещо, за мен смъртта не е проблем, защото съм я преживявал. Или както е казал неизвестен римски центурион "Хайде маймуни, вечно ли искате да живеете!". Правете това за което сте тук и не се притеснявайте за смъртта, поне засега тя е сигурна и гарантирана...

      Изтриване
    8. Анонимен27/6/23 08:07

      Просто, но гениално :)

      То аз не от смъртта се притеснявам, а от евентуалната агония преди нея.
      И не че искам да живея в постапокалиптичен свят... макар че кой знае, може да е по-добре :D

      Изтриване
  15. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прочети коментара на Дейвид и виж какво ще разбереш от него. По-добре и аз не мога да го напиша. Може би само че Играта отвътре има безкрайност и нула, като въртенето на хамстер в колело. А наблюдавана отвън (което вчера ми се случи за първи път) тя е един огромен тороид, но не е безкрайна. И отвъд тази Игра има и Нещо друго (до което не успях да достигна).

      Изтриване
  16. Анонимен26/6/23 00:02

    Но двата коментара и сега не се виждат, просто стои числото 202...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виждат се, но са по-нагоре, а не в края.

      Изтриване
  17. Дейвид26/6/23 00:25

    Когато биваш изхвърлен от Източника поради сремеж към.., това се явява началото на играта и началото на пътя на искрата(която е съвкупност от/букет от..), като играта може да се разглежда като разделена на фрагменти/подигри/Д-та/т.н. и като единност/цялост). Колкото по - близо до Източника(до нулата и безкрайността) толкова по-свободна е енергията, т.е по- фина, безформена, преливаща. От една гледна точка "0 = ∞". Това са два варианта за изход. Според мен има и трети(като вероятно има повече от три, но не съм ги изследвал). Играта е платформата в която имаш условията за всичко(за себе си, за Източника, за ..), затова изхода/напускането е естествено, а не от модерност/надпревара/положително/отрицателно отношение към играта и т.н. Творението е мега и е ограничено(както казва did0). На микрониво самото тяло е ограниченост, затворен цикъл на енергия, иначе би се разпаднало моментално, а енергията би изтекла в свободното си състояние. Ограничението създава формите, които енергията изпълва. Самата форма също е енергия в друго състояние. Засега мога да си позволя да кажа, че неограничен е растежа на твореца/въображението, който може да стане всичко. Освобождение = естествено пускане, което се различава от въздържание и ограничение, които са умения използвани преди да пуснеш естетсвено. Свободен е нямащият, имащ всичко. Когато има обвързване, има поне една котва. Когато се научим да използваме и свободата, и ограничението в полза на себе си, а и на всички, нещата се променят. Тогава на възел/развързано въже/грешка/правилност и т.н. гледаме по различен начин. Възлите по въжето са много, а последният възел е този, който държи въжето вързано не към играта, а към "крайника" на същността. Т.е. накрая пускаш и пътя. След излизане от играта има различни варианти за "продължение". Отвъд Източника, от който идваме, има още. Всяко споделено/несподелено действие, мисъл, чувство е голяма отговорност, може да създава и руши, подобно на коментарите тук. Това е личен опит, един от многото прозорци, през които може да се съзерцава. А видяното през прозорците може да се допълва/отрича/прелива/т.н едно друго едновременно, без антагонизъм.
    Допълнение: фрагментация и интеграция са методи, нужни за растеж до момента, в който узрееш да пуснеш и двата чрез изхода. Творението е картината на художника/твореца, докато не и се насити като добавящ/отнемащ/наблюдаващ, не може да я пусне.

    ОтговорИзтриване
  18. Дейвид26/6/23 02:20

    Да, думите и числата могат да се нарекат и ограничение, както и всичко вътре в играта, но без тях как ще достигнеш до състоянието, от което всичко става по усет и естественост? Докато стигна до естественост съм сътворил/разрушил/изчел/изслушал/изгледал/т.н стотици, хиляди страници/мелодии/картини. Най-близо до обяснение чрез думи/числа/ноти/.. е състоянието, когато едновременно се случва прозрение и го записваш, което не е мисловен процес, а директно изливане. Ето нещо такова, което ми се случи преди години и докато течеше прозрението го изразявах с думи на хартия без да има мисъл за подбор на думи, те си изтекоха по ръката, която се движеше в хармония с прозрението, иначе казано ръката и прозрението бяха едно. "Вървя, и не чувствам нищо, дори лекота. Нито жажда, нито глад. Вървя и не съществува време и пространство. Отивам си вкъщи. Вървя и съм празно изпълнен. Не искам нищо освен пътя. Нишката на стремежа ме тегли, но не по чужда воля, а по моя собствена. Вървя.. Усещам, но съм над чувствата, мисля, но съм над мислите, дишам, но не въздух, жив съм, но не тук." (Това е символично, парадоксално и съкровено преживяване и за да се разбере нещо от него трябва да се разглежда като такова(според мен)). Всички коментари, съчетани със статията дават мащаб, а ако добавим и другите статии с коментари към тях виждаме мега творение, което изглежда безкрайно с всичките си пластове, но все пак има край(платформата на blogger/на играта).

    ОтговорИзтриване
  19. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  20. Дейвид29/6/23 01:58

    Състоянието на влизане в играта е напрежение, устрем. Това е така, за да може да се изпълни желание/фрагментиране/интегриране вътре в играта. Състоянието на изход е покой, вече няма нужда от желание/фрагментация/интеграция. И "двете" състояния са естествени, едното е естетсвено влизайки, другото излизайки. "Третото" естествено състояние е балансът между двете, едновременното, преливащо се пребиваване в устрем и покой, даващ възможност, която всеки сам ще проследи за себе си. Състоянието на желание, преследване на цел е влизащият играч. Състоянието на спокойствие, неутрализиращо всичко/всяко желание е излизащият играч. Състоянието на преливане на устрем с покой, покой с устрем постоянно и едновременно е ..
    Колко е голяма играта отвъд? Докъде стига тя? Макар това да не е "правилният" въпрос го задавам. "Питащият е влизащ, отговорилият е излизащ. Питащият отговорил, отговорилият питащ е влизащия и излизащия без играта да му влияе." Постоянни ли са тези състояния, ако не се "разтвориш" перманентно? Въпросите са риторични, а написаното е "по ръба на бръснача", смесвайки мъглява палитра преливаща се от "личен опит" в "чужда теория".
    *Действие/бездействие поради липса/нямане на избор е нужен мотиватор в началото, после се развива самостоятелност (поне когато си сам), а майсторството е да притежаваш самостоятелност във всяка ситуация. Самостоятелност стъпваща на морал, а след това и на естественост. Моралът е вътре в законите/принципите, естествеността е отвъд тях.
    Още една гледна точка - съществуваща, допълваща, отричаща, неутрална - наред с останалите.
    Фрагментацията дава възможност да интегрираш частицата, носеща цялото, т.е. няма нужда да интегрираш всичко, частицата е достатъчна. На "микрониво" например интеграция на изкуството чрез фрагментите поезия и хип хоп и евентуално докосване до други стилове, ако има нужда. Всеки от трилогията коментари може да се разгледа като частица, съдържаща останалите, а трите общо като цялост. А цялото също е частица от нещо по-голямо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  21. София29/6/23 08:26

    Ще се радвам, ако някой от пишещите тук сподели метод за изпращане на позитивна енергия от разстояние. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  22. Енергията не е позитивна или негативна, тя е просто енергия. Трябва да знаеш дали искаш да получиш енергия или да я дадеш. И на кого точно. Когато съм бил най-зле преди много години, когато работех като Бот, просто изисквах енергия и съответно я получавах, без да се интересувам откъде идва. По нататък пък съм отдавал енергия на други мои (и не само мои) инкарнации, защото те са имали нужда, без да се интересувам тази моя енергия откъде е и как се използва. Просто трябва да я насочиш към рецепиента, който най-много има нужда от нея. Не можеш да кажеш за какво ще я използва той. Спокойно може да я използва и за негативни цели. Което влече със себе си и отговорност какво правиш с тази твоя част от енергията.
    Има едно много просто правило - Действия, продиктувани от Страх/Привързване са погрешни, а действия, продиктувани от Безусловна любов/Безусловна свобода/Свързване са правилни.

    Енергия можеш да отдаваш и ако си в баланс със себе си, и тогава няма загуба на енергия от твоя страна, защото енергията не идва от теб, а от Висшия аз (в масовия случай) и от Източника (това е много по рядко и изисква свързване с него), ти само я фокусираш. Когато си в мир със себе си, нямаш никакви неизпълнени желания, енергията сама извира от теб, ти даваш частица от себе си като част от Източника. И обикновено винаги има желаещи за безплатен обяд (затова и общуването не винаги е полезно). Номера е не да храниш другите безплатно, а да ги научиш как сами да генерират и фокусират енергията на тяхната Искра от Източника (също безплатно). Ако отдаваш от собствената си енергия ще се почувстваш източена и омърсена и дълго време няма да можеш да правиш нищо. И ще очакваш и чужда енергия в замяна. Не препоръчвам отдаване на енергия от разстояние, винаги ще се намери кой да я прихване по пътя и да не стигне до този, за който е предназначена. А отговорността за това остава за теб.

    А масовия случай на отдаване и приемане на енергия е секса. Общо взето човек трябва да пази своята енергия, а не да я раздава наляво и на дясно (което е Светла полярност) или пък да взема енергия откъдето и да е (Тъмна полярност). Хармонично отдаване има ако и двете страни познават Баланса, тогава говорим за обмен на енергия, като и двете страни печелят от това.

    ОтговорИзтриване
  23. София29/6/23 12:39

    Благодаря, did0. Става въпрос за приятелски отношения, просто сме далеч физически. От известно време съм в лека еуфория (до някаква степен и заради вас) и исках да предам от нея, защото пък от другата страна е обратното и не ми е приятно близък да страда, докато аз съм щастлива, ако мога така се изразя.

    ОтговорИзтриване
  24. Не можеш да решиш проблемите на другата страна с твоята енергия. А с времето ще се окаже че именно това страдание води до "узряване"/напредък на другата страна. Тоест, когато не знаеш до какво ще доведе помощта ти / енергията ти, по-добре е да не се намесваш. Освен ако помощта не ти е искана изрично и знаеш до какви резултати може да доведе. Което се знае със Сърцето, не с Ума, но не и преди да ти е поискана помощ. В края на краищата всеки сам изстрадва необходимите му уроци, защото просто няма кой друг да го направи вместо него.

    Можеш да пишеш на другата страна как се чувстваш и защо (ако знаеш). Самите думи са приносител на енергия. И ако успееш да предадеш Състраданието си, това вече е постигната цел без загуба на енергия.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен30/6/23 13:32

    Гледайки как диваците опожаряват и чупят Франция(това ги чака и други европейски държави съвсем скоро), Дидо, преживял ли си паралелна реалност, в която в Европа избухват граждански войни - белият човек в защита на страните си срещу диваците? И как завърши всичко, ако да? Мисля, че в нашата реалност това ни чака.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Преживял съм реалност в която Европа е почти обезлюдена. Не знам каква беше причината за това, но после четох че Слава Севрюкова е писала за същото. А иначе богатите винаги могат да се оттеглят в подземните си градове с верните си слуги и да оставят останалото на озверелите тълпи, разбрали в каква степен са били лъгани и ограбвани. Иначе реалността в която Хитлер печели ВСВ е реалност на белия човек, всяка нация е диверсифицирана/отделена от останалите. А арийците господстват и има само два пола (което е отричане на третия, който съществува - хермафродитите).

      България според Слава ще загуби голяма част от южната си територия. А и с тази отрицателна раждаемост на българите до 10 години тук ще останат основно цигани. И това при условие че Русия не реши да удари истински. Преживял съм реалност в която Русия печели Трета световна ядрена война, САЩ са унищожени, Великобритания въобще не съществува като остров, а Европа е обезлюдена от ядрените дъждове. Не знам тази реалност какъв завой ще направи, защото не се отчита ИИ и неговите интереси...

      Изтриване
    2. Анонимен1/7/23 06:06

      Каква е България след победата на Хитлер? Има много спекулации какво щеше да бъде. Колкото до изказването на Слава, ние колективно ще решим дали да го преживеем, нали?

      Изтриване
    3. Не съм преживявал тази реалност като българин, а като офицер от СС. През войната отговарях за един концлагер с евреи и там те просто бяха изселвани в Палестина, а с наближаването на победата бяха карани да работят до смърт. След войната СС стана редовна полиция. Хубав филм с покойния Рутгер Хауърд е Fatherland от 1994 г., където се описва подобна реалност.

      Иначе има един впечатляващ документален филм, който може да се дръпне от пиратския залив:
      Adolf Hitler - The Greatest Story Never Told (2013) Documentary
      , който показва ВСВ през погледа на нациститие и фюрера. Няма субтитри на български, но има на английски. Филма е над осем часа и разкрива и военните престъпления на Съюзниците. Както и изкуствено предизвиканата ВСВС, която Хитлер не е желаел, но е бил принуден да я води. Интересно е защо Англия обявява война на Германия след нахлуването и в Полша, а не обявява война на СССР след тяхното нахлуване в Полша по СЪЩОТО време...

      За изказването на Слава не е необходимо колективно съгласие. Всеки сам може да реши каква реалност да преживее с действия и бездействия (мълчаливо съгласие). Засега виждам само много бездействие, но днес четох че руските сили се изтеглят от Запорожката АЕЦ. Което е интересно. Само трябва да се следи синоптичната прогноза и кога вятъра ще духа оттам към Украйна. Руснаците могат да си измият ръцете с изтеглянето си, а украинците да обвинят руснаците в саботаж. Ако стане нещо никога няма да се разбере кой го е направил. Това е най-голямата АЕЦ в Европа и наистина може да я обезлюди...

      Изтриване
    4. Анонимен1/7/23 10:29

      Да, тази АЕЦ е голяма опасност в момента, дано да ни се размине.
      Благодаря за отговорите!

      Изтриване
    5. По повод Запорожие АЕЦ - бъдете спокойни. Размина ни се още миналата година. Тогава имаше съвсем реална, да не кажа на милимунда разминала се опасност. Минахме през тази времева линия незаинтересовани.
      Вижте, Чернобил гръмна, защото по времето, в което стана инцидента, масово хората бяха на ръба на нервното напрежение - студената война бе в разгара си и нещо трябваше да "стопи" ледовете. Всички от двете страни на желязната завеса буквално бяха напомпани до крайност от напрежение и всички вкупом и дружно "гръмнахме". И малко след това падна берлинската стена и всичко се промени.
      Помня като бях дете - роднините масово живееха в ужас да не би нещо отнякъде да вземе да гръмне като конфликт - я Турция, я на международната сцена. Тогава един ядрен апокалипсис, какъвто почти беше в Чернобил, бе оправдан, логичен, неизбежен.
      В момента ситуацията е коооооренно различна.
      В Русия освен национал-патриотични сили, на практика представляващи промишления капитал, има доста силни и овластени личности и кръгове от т.нар. олигархичен, западно-финансов капитал. Баланса на тези 2 сили вътре в самата Русия няма да доведе до още "Огън и жупел" ала пукнал АЕЦ навън, просто е невъзможно. Чисто митологично разиграването на наративите в момента НЕ касаят ядрен конфликт. Причината е, че както в Русия има 2 враждуваши лагера, така и вътре в САЩ са също 2 и двете велики сили просто изнасят вътрешните си конфликти навън. Никой няма интерес от "бързо" и апокалиптично решаване на тези истории. Това ще се точи с години. Вижте американските новинарски сайтове и ще разберете какво крият от нас - в момента по границата с Мексико се струпва американска армия, а пък бойни руски групи, подобни на Вагнер заминават за там, за да пазят братския мексикански народ. Сещате се, че това ще е нова прокси война. Една на североизток, друга на югозапад, така планетарно ще се балансира положението с прокси войните и Атомни бомби никой по никакъв повод няма да му хрумне да ползва. Въпреки че и САЩ, и Русия, малко промениха ядрените си доктрини, това просто е за сплашване на масите и вероятно желание за акумулиране на някаква отрицателна енергия там. Не е ясно, ще видим.
      Днес като цяло, цивилизованите човеци са спокойни, масовите човеци имам предвид. Вълнуват се от цици, лека дрога и дребна далавера. В съзнанието на отделния индивид няма потенциална сила, която при колективизирането да доведе до "Избухването" на нещо повече от някоя по-сочна пръдня в гащите на поредния объркан командир на военни части в т.нар. специална военна операция.
      Така че, спете спокойно, деца, както се пееше в една песен. И не се връзвайте на посяти страхове. Малко мисъл ще ви помогне да схванете, че в нашата времева линия нищо няма да гърми сериозно. Това откъм елемент огън.
      Вече откъм елемент вода нещата не са съвсем оптимистични и при малко изостряне на сетивата, ще видите, че там ще имаме в глобален мащаб проблем...

      Изтриване
    6. Водата символизира пълния Ин, потъването навътре и надълбоко. Това масово липсва в хората, те наистина спят спокойно. А дълбокото зове и не чака. И ако хората не Осъзнаят собствената си дълбочина, спокойно може да се стигне до другата крайност - огън. А Огъня е разрушителен Ян, когато не е овладян.

      Да не говорим за хората от езотеричните кръгове, които масово витаят в облаците (елементала въздух). Всеки се е хванал за някаква религия (собственоръчно сътворена и/или чужда) и жъне плодовете на колективната енергия на този егрегор. Масово липсва заземяване, тоест сваляне на нещата до 3Д. И това съвсем не е опростяване, защото в 3Д нещата са в пъти по-сложни от да речем в 4Д. И колкото по-надълбоко се отива, толкова по-сложни стават проявленията на Съзнанието. А от друга страна стават кристално ясни, колкото по-надълбоко се отива и колкото по-добре опознаваш себе си, колкото и да изглеждат сложни. Яснотата опростява всичко...

      Така че човечеството може да бъде събудено от комата си само от елемента огън от самото него. И не е речено че някоя от "великите сили" ще използва ядрено оръжие. При Фукушима не се е намесвала "велика сила", освен тази на Планетарния Дух. И колкото по бързо изчезват животински и растителни видове, толкова по-голяма и пълна интеграция се осъществява при Планетарния Дух. Който много добре знае как да "заземи" всички - с движения на земната кора. Това все още никоя "велика сила" не е овладяла. И ако съществува сеизмологично оръжие, то ефекта от неговото използване не може да се предвиди къде още ще избие. Може спокойно да се получи ефекта на доминото. Например никой не счита Северна Корея за особено опасна. Но ако успее да взриви само ЕДНА ядрена бомба в Йелоустонския супервулкан, последиците ще са глобални.

      Да не говорим за изчезнали през времето ядрени оръжия, които кой знае къде се намират и от кого ще се използват. Например Израел официално няма ядрени оръжия, но всички знаят че притежават такива. Подозирам че и Украйна си е скътала нещо за черни дни от съветската епоха и когато усети че е използвана за територия за водене на война и от Русия, и от САЩ, може да се изкуши да ги ползва. И пак да се получи ефекта на доминото. Или българската поговорка "Де го чукаш, де се пука".

      Но всяка промяна, водеща до излизане на човечеството от летаргията и стагнацията си, е за хубаво (за останалите да доиграват Играчи). Независимо колко катастрофична може да бъде. А за живеенето в страх - има ли някой читател, който да не си заключва входната врата вечер, независимо къде живее? Целта не е да се посее страх, а хората да свикнат да взимат решения и да извършват действия НЕОСНОВАНИ на страх. Страхът може да си съществува, но да не определя живота ви...

      И какво толкова ще стане ако избухне ядрена война - голяма част от хората (ако не и всички) ще изгубят телата си в 3Д. И какво от това. И без това хората повтарят един и същи седмичен цикъл през целия си живот, от който не разбирам как не им е писнало. Колкото и Дзен да го докарваш, накрая винаги лъсва повторението. Тоест, защо е необходимо да съществува 3Д, след като масово не се използват възможностите му? Но живеенето в сън и лъжа е станало Планетарен спорт. А и не само в 3Д...

      Изтриване
    7. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  26. София2/7/23 01:42

    Socrat, винаги когато сънувам екологична катастрофа, е свързана с наводнение. Никоя друга стихия не ми се е явявала. И често се оказва, че мога да дишам под вода.
    Отделно физически обичам да плувам надълбоко.
    И буквално, и преносно колкото по-надълбоко отиваш в морето или в подсъзнанието, толкова по-странни обитатели ще намериш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/7/23 07:07

      Сънуването на наводнение е знак от подсъзнанието, че предстоят бурни емоции и чувства, с които човек да се справя. Това с дишането под вода е добър знак. Може би във хороскопа има липсваща или твърде застъпен воден елемнт, също.

      Изтриване
  27. Дейвид2/7/23 11:43

    Пътят на всеки е индивидуален и всеки е на различен етап от пътя си. Две самоубийства може да са коренно различни, едното носещо повторение, другото освобождение. Всичко е еднакво важно/безценно, усетът е компаса. Какво е намерението зад действията ти? Има ли такова? Защото една "добрина" може да бъде по - безполезна от една "злина", едно "бездействие" по - полезно от едно "действие", и всичките вариации между тях. Повторение е нужно до един момент, след който всеки сам разбира, решава накъде да поеме. Колко гледни точки съдържаш у себе си?
    Има състояние, от което няма значение къде си, какво се случва около теб, защото си отвъд условията на плътността/плътностите. Това е състояние, в което не може да се пребивава неестествено, затова ако има блокаж биваш "изхвърлен". То е отвъд егоизъм, алтруизъм, поносимост, непоносимост, т.н., които са предходни стъпала. Естественото състояние може да се усеща и на нива/стъпала в цялостта си. Всеки разбира това, което е узрял да разбере, останалото остава скрито и чакащо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съдържам прекалено много гледни точки в себе си, може би хиляди. А за някои от гледните точки има и отделни личности които помня, които извън тях не могат да се обяснят. Тоест част от тези личности не са интегрирани на лично ниво. Защото фрагментацията е до едно ниво, после почва интеграцията и накрая си готов да пуснеш и двете.
      Пребивавал съм в състоянието което описваш. И наистина, не мога да го задържа за постоянно, бивам "изхвърлен" след някакво "време" (защото там времето не е концепция, която може да се опише с думи). Може би защото все още имам желание да бъда неестествен, не напълно интегриран/фрагментиран, заобиколен от неестествености в този Увеселителен парк, наречен Игра. Да видя докъде ще я докарам/докараме...

      Изтриване
    2. Анонимен2/7/23 13:59

      От собствен опит ли пишеш, Дейвид или просто редиш заучени фрази с елементи на разсъждение?

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  28. Дейвид3/7/23 03:19

    Би ли намерил някой повече, ако кажа, че пиша от собствен опит и по-малко, ако кажа, че редя заучени фрази. Ако използвам име или пиша като анонимен. Не това е идеята. Във всеки вариант можеш да намериш това, което ти е нужно, ако имаш усет. Директно на въпроса ти: пиша от собствен опит с фрази/думи, които често се използват. Мога да пиша по различни начини, но няма да бъда разбран/ще бъда трудно разбран, както се случи в един коментар, който написах като анонимен.
    От една гледна точка всичко е естествено. От друга гледна точка всяко нещо си има естетсвено състояние и естествеността зависи от условията, състоянията, към които се стремиш/не се стремиш. Някъде ОИТ може да е нещо нормално/лесно, а карането на велосипед не. С/без ОИТ/велосипед всичко останало си съществува и може да бъде изследвано, фрагментирано, интегрирано, т.н, т.е. няма фиксиран метод. Всеки, който се стреми/не се стреми към нещо, запитвайки се защо ще открие отговор, отговорът ще доведе до нов въпрос и т.н., докато се достигне пускането. Когато нещата се разглеждат и буквално, и символично, по различни начини се разбират още и още пластове.
    Dido, знаеш ли за някой извървял пътя само чрез едно Д/една реалност (и да е споделил за това) ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За да отговоря ще се повторя. Път е съкращение на Who Are You или WAY. Още от най-дълбока "древност" се изписва това с фразата "опознай себе си". И тъй като сме многоизмерни същества, това включва и всички Д-та като различни плътности/честоти, и всички паралелни реалности - бъдеще, настояще и минало като различни варианти на паралелни реалности. Като всяко едно влияе на останалите.

      Това че Творението е фрактално-холограмно и всеки фрактал съдържа Цялото и обратното, възможно е всеки да опознае себе си, да речем, само в 3Д и въз основа на холографската същност на всеки фрактал, да достигне до Цялото. Например Дао Дъ Дзин спокойно може да бъде написан от наблюдение само на 3Д, макар че не ми се вярва Лао да го е постигнал без джокери от други Д-та. А жокерите се появяват когато не съумееш да разбереш всичко необходимо за същността на себе си от 3Д. И тогава се проявява стремежа към безкрайността/към нулата. Които всъщност са едно и също нещо. Постигнеш ли Безкрайността се Нулираш и обратното. И отново си в Играта, а не извън нея. И тук изниква фразата на Алистър кроули - "The only way out is through". Като through значи много неща, които всеки може да провери, като значенията са:

      1. moving in one side and out of the other side of (an opening, channel, or location)
      2. continuing in time towards completion of (a process or period)
      3. so as to inspect all or part of (a collection, inventory, or publication)
      4. by means of (a process or intermediate stage)
      5. up to and including (a particular point in an ordered sequence)

      ,като има и други значения...

      Така че не съм сигурен че някой е извървял Пътя само чрез едно Д и да е писал за това. Въпреки че е възможно, както описах по горе.

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/23 04:16

      Няма да го намеря повече, просто ще знам дали лицемерничи или не. Твърде много потьомкински села се разхождат и в езотеричните среди... Да, някой може да каже нещо вярно и истинско, дори да не го е изживял. Просто когато го има опита, някак плътността на търдението е по-голяма. Вероятно това е механизъма, в който историите "продават" :)

      ***

      did0, изгледах Rings of Powers. Не мога да кажа, че видях нещо ключово. Дори самата история не беше особено интересна, макар до последно да не знаех кой кое, така че поне при мен интрига имаше. Въобще сериала търпи доста критика, но не го отчитам като загубено време. Беше достатъчно интересен да го изгледам докрай и почти наведнъж. Обаче това, че всички по-главни герои оцеляха след изригване на вулкан, дори без да им се поопърли косата ми дойде too much fantasy :D

      Изтриване
    3. Ключовото беше многопластовостта на Саурон, той не е абсолютния злодей от филма. И как той спасява Галадриел. Също ключово беше и Тъмната страна на Галадриел. Както и многогодишната, ако не и многовековна, подготовка и режисиране на създаването на Мордор. Нещо, за което може да се намери пряк паралел за това, което тече и в момента на Земята, подготвяно и режисирано много векове преди това. Тук ще пробвам да вмъкна извадки от писмо от Албърт Пайк до Мацини относно плана за три световни войни, като мястото в коментара стига само за ТСВ:

      The Illuminati Plan for 3 World Wars, August 15, 1871
      The following is a letter, that speculation claimed that Albert Pike wrote to Giuseppe Mazzini in 1871 regarding a conspiracy involving three world wars, that were planned in an attempt to take over the world. The Pike letter to Giuseppe Mazzini was on display in the British Museum Library in London until 1977. This letter has been claimed by many internet sites to reside in the British Library in London, which denies the letter exists.
      •Giuseppe Mazzini was an Italian revolutionary leader of the mid 1800s as well as the Director of the Illuminati
      •Albert Pike (historical Masonic figure) was a 33rd degree Freemason, Occultist, Grand Master and creator of the Southern Jurisdiction of the Masonic Scottish Rite Order Following are apparently extracts from the letter, showing how Three World Wars have been planned for many generations.

      "The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the "agentur" of the "Illuminati" between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other.
      Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion... We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm which in all its horror will show clearly to the nations the effect of absolute atheism, origin of savagery and of the most bloody turmoil.
      Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view.
      This manifestation will result from the general reactionary movement which will follow the destruction of Christianity and atheism, both conquered and exterminated at the same time."

      Прави впечатление и изискването на писмото от Британската библиотека въз основа на закон за свобода на информацията, на което е отговорено че такова писмо няма. А попаднах на това писмо преди повече от 10 години. Всеки сам може да види плановете за трета световна война, описани най-малко преди 10 години (ако приеме че самото писмо е измама). И как се изпълняват те.

      П.П. А за опърлената коса, и мен ме подразни, но края ми хареса.

      Изтриване
    4. Анонимен3/7/23 06:16

      Ами да - ако не друго, то не може да им се отрече постоянстовото и стратегическото мислене. В този смисъл Саурон спаси Галадриел, защото имаше изгода от нея - да го вкара при елфите, където той да ги насочи към изковаването на елфските пръстени. Когато беше разкрит той се опита да я привлече на своя страна, за да увеличи мощта си. Освен това, по много фин начин се подигра с нея. Тя, тази която го търсеше къде ли не, не го позна когато беше под носа й. И да - тя също имаше тъмна страна, тя си пролича и когато сложи Пръстена, но и тогава устоя. Така че извода се налага от само себе си - човек по-лесно вижда злото, колкото е по-далеч от него :)

      Изтриване
    5. Анонимен4/7/23 01:08

      Имаше още нещо важно в "Пръстените на силата" - че всеки сам си избира какъв да бъде и делата ни определят. Гандалф, ако не бе попаднал на Нори, преди онези трима (които бяха едно от попаденията в сериала), кой знае в какво щеше да се превърне, защото и той усети злото в себе си...

      Изтриване
  29. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами виж по самата себе си. Има ли за теб полза от общуването в този блог?
      А адептите са хора като мен и теб, просто се общува на друго ниво със едни и същи думи, схващат се повече пластове...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Най-голяма е ползата от общуването със себе си. И преоткриване на нови и нови пластове в самия теб. Затова и адептите всъщност не общуват помежду си, а са постигнали онова по-дълбоко ниво на което всички те са част от едно и също нещо. И вербално/писмено общуване не е необходимо.
      Отстрани може да се нарече изчерпване, защото намалява външната (Ян) активност. Но от друга страна се постига дълбоко Ин/In разбиране на същността ни и липсва необходимост от проявление навън...

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  30. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  31. Краставичар19/7/23 23:39

    По темата за ползата от общуването - като гледам, само тука се общува качествено. Поздравления за което.
    Всичко останало го обръща на курсове, обучения, за не малко пари.
    Дори "гуруто" Н. или както там се казва от издателството паралелна реалност, нещо реши да прави упражнения по заземяване с примамливото обучение RV за здраве :) Абе цена нема :)
    Жалко де. Лично за мен - започне ли някой да "продава" стока на кило, обезмисля всичко останало. А иначе добре бяха се позиционирали в интелектуален сегмент без аналог в България.

    Още веднъж поздравления за собственика на този блог, че не го монетизира непременно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вмъкнеш ли заплащане към творчеството си автоматично трябва да се придържаш към правилата в Платформата, а именно "няма безплатен обяд". И автоматично почваш нов цикъл, повтарящ предходния. Не случайно Н. организира курсове 11 години след първия. Просто е решил да обхване ново поколение "клиенти". Аз съм ходил на втория курс и дори писах статия за него и недостатъците на метода:
      https://fadeindark73.blogspot.com/2018/09/remote-viewing.html

      А когато е безплатно е възможно да бъде БезЦенно/без цена, със заплащането става само Ценно, тоест вмъква се цена. И тогава не е необходимо да се повтаряш, а само се надграждаш. Така че безплатността, нерекламирането му и общодостъпността на този блог са преднамерени и с определена цел.
      Безплатността и липсата на реклами го изхвърля от правилата на Платформата. И същевременно общодостъпността и нерекламирането му осигуряват Читатели, които стигат до него чрез Синхроничности. А същевременно липсата ми на Его и безкритичността ми позволяват Читателите да пишат всякакви мнения, които публикувам винаги. И интересното е че напрактика нямам негативни мнения, просто защото Читателите не влагат ресурси в блога а пишат доброволно и безкористно в него. Ето тези причини осигуряват качествено общуване...

      Изтриване
  32. За мен RV-то е капан.
    Видиш ли цруто, щото е много дащно по принцип, разсекретило метода, заради намквоситам.
    Алоу!
    Министерството за изземване на информация предоставя метод за добиване на информация???
    А? Кво, някой нещо?
    Със сигурност метода е работещ, но по ОРИГИНАЛНИТЕ ПРОТОКОЛИ, които естествено не се спускат за раята.
    Основоположник се води инго суан, който е бил сциентолог и в последствие е вербуван от службите.
    Та със сигурност цялата работа е да се ползва по-голяма маса вюъри-плебеи, без те да знаят, чрез вмъкване в протокола на троянски кон, който да даде достъп на истинските чок вюъри(от министерството на истината) до техните задачи и резултати.
    Та запишете се, станете жиесеми на министерството!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като присъстваш и обучил се във втория проведен курс, а и тъй като нямам никаква финансова изгода от курса, мога да си позволя да кажа неща, които не са написани в анонса.
      Курса се провежда с основната цел, освен финансовата, е да се убедят участниците сами че метода работи. И той наистина работи за определени цели. Това, което не се казва, е че после следват месеци и години на собствени занимания със стотици тренировъчни цели, за да придобият участниците опит и увереност. Това не е еднократен акт, ако решиш наистина да усвоиш уменията. А следват и високо заплатени надграждащи нива и нови курсове.

      Вярно е че колкото по-голям брой вюъри участват по дадена цел, толкова по подробни и възможни за анализ са резултатите. Обаче имайте в предвид че когато ти "виждаш" целта и Тя те вижда. И ако целта да речем е кораб на Сиваци, те също те виждат като участник и може да ти причинят големи проблеми, ако не си интегриран. Още повече, когато почваш да работиш по дадена цел ти не знаеш каква е тя. Тя се определя и знае само от определящия целта, участниците са в неведение. Тоест ти се доверяваш на моралността на друго Съзнание, което дори не познаваш. Това е в основата на целия RV протокол.

      А аз избрах друг метод за извличане на информация. Като осъзнат холографски фрактал на Източника можеш да придобиеш всякаква информация за всичко, дори и от стръкче трева. Защото отговорите се явяват вътрешни за теб. И това не може да се преподаде на курс а изисква години на самоизследване и опознаване на себе си. Което често е травмиращо, защото на някакво ниво винаги намираш някакво чудовище, сътворено от Системата. Матрицата е работила за неговото сътворяване от самото ти раждане, минаващо през различните нива на образование. Например аз имам висше по финанси, като основата на финансите е това че хората са алчни по природа и това е полезната движеща сила на цивилизацията. Написано така звучи абсурдно и веднага си личи че е лъжа. Но образованието със своето повторение на тази лъжа я прави практика и рационализира кражбата и алчността. Което е и вход за много негативни същности, които могат да превземат частично тялото. А и води до гибел на цивилизацията, защото тя в основата си се гради на лъжа...

      И да интегрираш и да използваш агресивните възможности на чудовището като част от теб отнема време и е шокиращо да разбереш че не си добрия човек, който си изградил като образ за себе, а съдържаш и чудовище. Затова пък придобиваш цялостност и интегритет. Както и способност и сигурност че си недосегаем за атаки, които не би позволил и не са ти нужни. Можеш да ги позволиш по желание, но тогава ти си Мощния и ти управляваш какво се случва. Например при посещение на Сиваци (предизвикано от преднамерено проявена слабост, капан) можеш да ги изсмучеш до дупка, защото не си ги канил и защото са дошли да крадат. Същото е при риболова.
      Тогава и само тогава можеш да управляваш живота си, а и да имаш "екзотични" преживявания без помощни субстанции, защото ти ще ги управляваш. Винаги на някое ниво от пътя навътре се появяват преживявания на многото паралелни реалности, които обитаваш. Както и на многото Д-та на Творението. Което дава представа и за Мощта ти, защото ти си СъТворец на тези реалности и Д-та.

      Сега, имайки тази допълнителна информация от личен опит, всеки може сам да реши дали да се запише на курса...

      Изтриване
    2. Анонимен21/7/23 10:37

      Аз не бих се записала, защото дори и да овладея метода, не виждам как придобитото умение би подобрило нещо качествено в мен и живота ми.

      Изтриване
    3. Може да промени качествено живота ти, дори и без сега да виждаш как това би станало. Но може да е както за добро, така и за зло. Защото не знаеш кой поставя целите и може да се поставиш в опасност, ако целепоставянето е некачествено или безотговорно.

      Но за подобриш качествено живота си е необходимо персонално отношение от Организатора на курса към всеки един Участник, което не беше налице при курса, който аз посетих. Както и пълно доверие между страните.

      Изтриване
    4. Анонимен21/7/23 12:41

      Под "качествено" имам предвид да промени към добро, т.е. да облагороди, обогати, смири ако щеш. Определено е необходимо взаимно доверие, а на този етап нямам такова към организаторите на подобни кур-сове, в това число вече и към Н. (от ПР), който закономерно към момента (отново) е един от тях.

      Доколкото съм разбрала, самия метод може да доведе до още повече информация, но почти никакво (по)знание и още по-малко - мъдрост. Т.е. реално развитие на духа, психиката и тялото.

      Обмислям да се подложа на 'процедура' по свързване на Съзнанието и Подсъзнанието при Хули Леонис, наречена "Разходка в Гората". Хубавото (или на чак толкова хубатото, ахаха) е че при нея ще говоря аз на самата себе си и ми е... интересно какво ще си кажа, макар и чрез посредничество. Но ще се доверя на Хули, тъй като впечатленията ми от написаното/видяното са много добри и смея да кажа, че в казаното от него има доста Истина... А и е от типа хора, които харесвам - откровени, коректни, но и някак деликатни. Съгласна съм с него и за това, че при подобни 'интервенции' не е чак толкова трудно човек да се довери на терапевта, най-трудно е да се довери на себе си... Ще видим докъде ще я докарам :)

      Изтриване
    5. До колкото прочетох, Хули (сега за първи път чувам за него) се явява посредник и донор на енергия за процеса. Аз обаче твърдя че не е необходима чужда енергия за процеса. Като запушиш пробойните в себе си можеш спокойно да го осъществиш и сама, без посредник и със собствената си енергия. А не да се доверяваш на някой друг защото той НЕ Е в твоето тяло. По добре е да се довериш на себе си и когато му дойде времето това ще стане естествено и без посредници. А не да си играеш със сили които са външни за теб. Както и при RV курсовете, съществува опасност от проява на несъзнателност и/или липса на отговорност от страна на Хули.

      И сега можеш да говориш на самата себе си (само гледай да не е пред някой психиатър :D)

      Мога да ти кажа безплатен метод, който пробвах сам като тинейджър (още тогава ме привличаха такива неща). Та тогава на мода беше полтергайста Кики. И аз реших да контактувам пряко с него. За целта взех един лист от картон и начертах в него два големи, вписани един в друг кръга. После с транспортир разделих кръговете на 30 равни части, колкото са и буквите в българската азбука. След това приготвих дълго парче конец с игла в единия край. И накрай свързах тридестте равни части с центъра на кръга и написах буквите от българската азбука в 30-те промеждутка между кръговете.

      Процеса на общуване беше следния. Аз задавах писмен въпрос, а после стоях със свободно протегната лява ръка, държаща конеца с иглата над центъра на кръга с буквите. В отговор иглата се заклащаше последователно към една от буквите, след като я записвах с дясната ръка - после към към друга и т.н.т., докато се получеше цяло изречение и/или иглата спираше да се клати. Мога да потвърдя че изреченията бяха смислен и разбран отговор на зададения въпрос. Някои от нещата бяха толкова лични че друг освен мен не знаеше за тях и не бих ги осъзнал сам че ги зная.
      Помня буквално само последния си въпрос - "С кого общувам?". И отговора беше "със деян хаджииванов", което е рожденото ми име (не си правих труда да пиша главни букви, всичките бяха един размер). Очаквах че ще се получи Кики, но помня дори че започваше с "със", а не със "с", както е граматическо правилно. Тогава последния отговор много ме озадачи и след него много силно почувствах че сега не ми е времето за това и изгорих картона с буквите, въпросите и отговорите.

      Сега, от настоящата ми гледна точка, е станала връзка точно с подсъзнанието/надсъзнанието/бъдещето/Източника. Тогава си нямах и представа какво означават тези неща, но в мен остана усещането че отговорите идват от бъдещето. Така че съвсем безплатно и сама можеш да пробваш този метод. Защото всичко в него е твое творение, няма с кого другиго освен със себе си да се свържеш, защото няма вложена чужда енергия в процеса. И изработката на макета няма да ти отнеме повече от половин час.

      Но пък можеш и да си платиш за "разходка в гората"...

      Изтриване
    6. Анонимен21/7/23 14:14

      Ще пробвам и този метод, did0... много ти благодаря!

      Един от проблемите ми е свързан с доверието... т.е. или се предоверявам, или съм твърде подозрителна. Но по-често е второто. Съответно - доста голяма част от живота си съм била на принципа "мога и сама", "никой няма да ми казва какво да правя" и т.н. Което може би в някаква степен ме е предпазило, но понякога човек просто има нужда от посредник/средство/медиум (среда) за постигане на необходим резултат. Дори и ти сега с този си метод и този твой/наш блог (медиум) се явявате нещо подобно.

      Както и понякога да признае, че се нуждае от помощ и да плати необходимата цена (извърви стъпките)... защото всеки може да помогне на друг по какви ли не начини, но не може да стори нищо вместо него. Т.е. необходимите действия също е явяват вид 'цена'.

      С тази разлика, че общуването тук, а и със самия себе си е безценно.

      Може би е някаква глупост, че съм готова да платя за нещо безценно, а може би просто ми е омръзнало да си говоря сама и искам да видя дали ще има разлика... :)

      Но то от по-висока перспектива човек винаги говори сам със себе си, нали така беше? :) Ето - и ти си мислел, че ще си хортувате с Кики, пък то - пак ти :D Излиза че човек притежава истински само/тата си... И посредникът е поредната илюзия може би. Както и събеседникът, разбира се :) И все пак ако трябва да сравня RV и Разходка в гората (които са платени с пари), то първото е като да чета вестник, а второто - себе си, макар и с помощта на друг човек, така че определено то ми се струва по-вълнуващо!

      Нищо че се е случвало вече толкова много пъти чрез различни хора, творбите им, ситуациите, в които сме били и съм плащала, макар и по други начини... най-малкото с време.

      Може би онези, които са се насочили към RV вече са открили всичко, което са могли за себе си, представяш ли си ;)

      Изтриване
    7. Божидар24/7/23 15:04

      "Което често е травмиращо, защото на някакво ниво винаги намираш някакво чудовище, сътворено от Системата. Матрицата е работила за неговото сътворяване от самото ти раждане, минаващо през различните нива на образование."

      Преди известно време бях получил гнозис: Дадено "същество", "сянка", "форма" със следния замисъл: аз си знам своите най-големи слабости и съм моят собствен най-опасен враг. това "чудовище" всъщност ме копира, знаейки всички мои слабости и можейки да ги използва срещу мен. В този момент изпитах истински ужас не от него а от себе си, защото не можеш да се бориш и избягаш от самия себе си, от това което си. Не мисля, че беше някаква технология, сиви и т.н. дори да е било по-скоро са използвали нещо, което е истинско. тогава успях да влезна в пряк досег с Тъмната си страна. Страхът в този момент беше продиктуван от моментното ми осъзнаване колко всъщност е "мощна" и "силна" тази страна от нас, този наш аспект. Ако получи пълен контрол наистина има "капацитета" да ни "унищожи". Това е което усетих със сърдечната чакра - уязвимостта, която последва от това откровение, което се прояви пред мен. Никое външно проявление не може да постигне този ефект.

      Изтриване
  33. 'Осъзнат холографски фрактал на Източника' ! Поздрави за термина :)
    Благодарим за отговора-концентрат!
    Ся пак към злободневието...
    Аз пак обаче, кат една рзвалена плоча, ще кажа, че не може цруто да ти даде РАБОТЕЩ инструмент за извличане на информация(ако няма полза от това). И според мен по-малкия проблем е доверяването на непознато съзнание(задаващото целта), отколкото въобще доверяването на 'разсекретено' нещо от цруто(а в случая имаме дабъл дракон :)).
    То все едно да си мисли човек, че интернета, уиндоуса или фейсбука са направени за негово ограмотяване, осведомяване, удобство. Верно, че изпълняват И тези функции(при желание), но изначалната им идея си е шпионаж.
    Та за мен РВ-то(в орязания му плебейски вариант) си е чист 'езотеричен гугъл'. Или още по-зле 'езотеричен чатбот(което всъщност си е концентриран гугъл)'.
    Предполагам разликата между плебейския и истинския РВ протокол е нещо като разликата между интернет и даркнет.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На този RV курс се преподават само основните неща. После има още няколко високоплатени нива само за избрани. Не знам до каква степен на тези високоплатени нива са изменили протокола за да стане напълно работещ, но се съмнявам. За да работи истински метода, по една цел трябва да работят около 1000 души за да могат резултатите да се обработят допълнително със статистически методи. И резултата става ясен само на един човек. Колко от получената информация ще спусне до плебеите, които поемат и риска от RV-то, зависи само от него. Дотогава участниците са само използвани от целеполагащия. Всичко зависи от това кой поставя целите. Така че ако наистина искаш да стигнеш до високо ниво във владеенето на метода трябва да отделиш няколко години почти всекидневни занимания. И голяма сума пари за надграждане на метода, като за целта ще се проведат и няколко курса за напреднали.

      И да, всъщност метода е разработен с цел шпионаж и извършвайки RV протокола ти сам отваряш съзнанието си и може да те направи обект на шпионаж и дори шантаж. А дори и по-лошо - обект на обсебване от всякакви същности. Защото целта вижда теб. Метода отваря врата, но през една врата не само може да се излезе, през нея може и да се влезе. Което "учитиво" е премълчано от организиращите курса. Съобщават го само в началото на курса и пари не се връщат ако решиш да се откажеш тогава. Сега прочелите този коментар вече имат безплатна предварителна и пълна информация и за недостатъците на такива курсове. И всеки вече може да направи осведомен избор, както и да понесе пълната отговорност от този избор.

      Изтриване
    2. Анонимен22/7/23 04:48

      "Което "учитиво" е премълчано от организиращите курса. Съобщават го само в началото на курса и пари не се връщат ако решиш да се откажеш тогава. Сега прочелите този коментар вече имат безплатна предварителна и пълна информация и за недостатъците на такива курсове."

      Защо ли се учудвам :( Много грозно и неетично. Не че възнамерявах да ходя, но добре е че го сподели.

      И аз не мисля, че ЦРУ просто ей-така са оставили всякакви да (се въз)ползват от метода... В най-добрия случай им трябват събирачи на данни. Интересно дали организаторите на подобни мероприятия се отчитат някъде. А пък това за рисковете вюъра да бъде не само използван, но и превзет... нямам думи. И не толкова, че човек не може да се сети и сам за подобни последствия. Най-малкото от разказите на практукуващи, че присъствието им е било доловено. С които обаче може би не всички са запознати... или се замислят. Но това не значи, че организаторите, с всичките им претенции и т.н., трябва да го обяват, за да си измият ръцете, едва когато... нали. Първо парите.

      Изтриване
  34. Не искайте от Джънбао да нанесе финален удар върху Тинбао…*

    Не разглеждайте едностранчиво ситуацията. Само някой, който е познавал години наред (и в живота) човека (поне до колкото другият се е отворил и споделял) знае през какво е минал и защо може всеки да завие по път, който дали е отричал, дали е иронизирал или му се е надсмивал и прочие; дали има етичност и добри намерения и какъв ефект ще има – съдбата и тези с ясно виждане (ще) знаят (когато времето е подходящо). :) Така че проблемът не е че малкият брат прави курсове. Дано бъде съзнателен и грижовен за случващото се в него, да успее да пребори ‘демоните си’, да излекува духа, психиката и тялото си, и с делата си да допринесе за пробуждането и хармонията в останалите (дали индиректно, защото това е начинът на Тъмната страна, дали директно – пътят на Светлата, или микс от двете, какъвто е пътят на Баланса).
    Абстракционистът е потънал здраво в джаза, но колелото на съдбата ще се обърне и което е автентично, ще изплува рано или късно, защото то е вечното. Доброто минава отвъд Злото, отвъд Илюзиите, отвъд Болките, отвъд Лудостта дори. :)

    - I’m alright… Maybe, a little sad.
    - It will get better. Just don’t make it your burden.
    - I am free… That’s enough! :)

    * това не е към did0 или който и да е от вече писалите. :) Даже повечето, към които е, нямат физическо тяло.

    ~~~

    Съгласен съм с написаното за RV от 9, did0 и Анонимен – може да се използва недобронамерено, както и самата процедира от стъпки се съмнявам да има само един ефект. Но който иска, да ходи и да използва инструмента постфактум и да го надгради. :)
    ПС: did0, можеш да сваляш ютюб клипчетата от тези сайтове и да ги гледаш с VLC Player:
    https://en.savefrom.net/1-youtube-video-downloader-4/
    https://www.y2mate.com/en792
    https://y2mp3.top/en1/

    ~~~

    Последното, което трябва да оставя като ключ тук: една чистосърдечна и с възвишени помисли молитва към духа/есенцията/източника (ви) би създала ефект и поредица от изживявания, каквито нито едно RV може. Който отрече това твърдение, явно не разбира и не е изживял и двете поотделно.

    А сега е време за други ползотворни дела и упражнения. Друго няма какво да пиша за момента. :)

    Tai Chi Master (1993) - Opening; Twin Warriors theme - with lyrics
    => https://www.youtube.com/watch?v=gO5YXsz9qds

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за включването Key Giver, целта на коментара ми беше не да откажа хората да ходят на курса. В края на краищата при мен с такъв курс започна всичко. Но аз просто реших да следвам друг Път и да надградя наученото от мен не като метод, а като знание за структурата на Матрицата, научена от разговори по време на курса. Както и от хората, които срещнах там. По същата причина нямам нищо против нито срещу Н., нито срещу Стефанов (все забравям какъв чин имаше, ама май беше нещо морско). Всеки сам може да извлече максимума от всяка ситуация. По въпроса за заплащането не е необходимо да пиша защото всички които четат тук знаят моето мнение по въпроса.

      От друга страна смятам за необходимо да изложа и възможните негативни ефекти от самия метод, просто защото никой друг не би се осмелил да го направи. Най-малко пък организаторите на курса в самия му анонс. Смятам го за справедливо и задължително, иначе хората ще видят само едната страна на монетата. Да не говорим че монетата има и ръб (който е позицията на Баланса, учтиво изложена от Key Giver).

      Изтриване
    2. Анонимен22/7/23 07:56

      "и защо може всеки да завие по път, който дали е отричал, дали е иронизирал или му се е надсмивал и прочие"

      То обикновено точно така става...
      Присъединявам се към хубавите пожелания по отношение на Н.
      И към благодарността за хубавото включване! :)

      Споко, did0, никой не си отказал. Който е решил да отиде, ще го стори въпреки написаното и често, иронично - точно поради него :) След като (под)Съзнанието е преценило, че има какво да научи там, то значи - има. Може да не е RV (а.к.а. "езотеричния гугъл"... това беше добро :)), а нещо много по-ценно.
      Защото, нали и без това... всички сме звезди! Поне според Кроули :)

      https://www.youtube.com/watch?v=YjDZOPDwpz0









      Изтриване
    3. Знам, did0. Просто понякога е трудно (а и ненужно!*) да се изложи истината (за някого) докрай особено когато преди това сте имали добри взаимоотношения (под някаква форма) и този някого е бил на Пътя. Вярно, не е лесно да си понесъл несправедливи фъшкии и мога лесно да рационализирам нуждата от ответна реакция, но нито искам да се интерпретира като "подливане на вода", "завист" или "езо-мезо интриги" (например ситуацията между стаменов от otizvora и теодор от бялото братство). Идеята не е хората да ядат пуканки, а да узряват.

      *Така или иначе някои психически състояния, енергийни и/или архетипни манипулации могат да бъдат разбрани чрез пряко изживяване, но цената, която плащат Добрите хора за това е огромна. Въпреки всичко съм много радостен и има лекота в мен (вече), защото виждам и разбирам по-добре горе изброените теми и това е пример как дори Злото може да се използва, за да напредне човек. :) Затова написах, че Тъмнината учи индиректно. Дори ако излезем от човешките или пък архонтски взаимодействия, ако затворим очите си и се потопим в тъмнината, също тя учи индиректно (явно това е нейната функция, все пак е и проявление на Ин), защото изживяванията 'не са реални' по начина, който се възприема от гледна точка на светлинното тяло. Иронията е, че науката е доказала (а аз също съм забелязал), че всяка мисъл и емоция влияе на тялото и то реагира спрямо нея (чрез рефлексни движения, изпускане на хормони). Т.е. индиректността все пак оказва влияние на реалността така както Несъзнателното влияе на действащия в 3Д човек.

      Разбира се, че е справедливо и етично да се каже това, за което ти разказа (нямах си и идея за този важен нюанс, който се споменава в началото, между другото, след като обаче първо ти се приберат изкараните с пот пари (40+ часа на седмица примерно), а не с 'езотерика'). Ако читателите/слушателите/изследователите са внимателни и не чак толкова доверчиви (което е трудно понякога заради определени архетипи и ролите, които заемат Добрите хора в тях), то винаги могат да усетят кога един човек говори едно, чувства друго, прави трето и мисли четвърто. В повечето случаи аз лично съм правил грешката, когато видя такъв дисонанс, да се хващам за доброто в човека (колкото и малко да е било в повечето случаи) и да игнорирам такова странно поведение, но след като платих известна цена (не говора за финансова) и почнах да узрявам (и най-вече помъдрявам), то рано или късно на човек му писва да вижда отново и отново, и отново еднопосочна автентичност в някакви взаимоотношения, която идва само от него. Така че манипулациите (било то съзнателни или не) и машинациите на представители на Тъмната страна са до време. А властта е толкова илюзорна и може да бъде спряно кранчето толкова лесно - просто човек достойно напуска.

      Колкото повече човек се занимава с Тъмната страна, въпреки че я разбира по-добре, дори да не се изкуши да се възползва от силата й, самата й енергетика и архетипи започват да навлизат в енергийното тяло на човек и ако не внимава, започва да мисли, чувства и да се държи като представител на Тъмнината. Само човек, който е минал през това, би ме разбрал и се съгласил. По принцип, същото е валидно и за всяко едно взаимодействие, но степента на привързаност зависи от няколко фактора, като поляритета на Съзнанието е един от тях. Слабите места на другия са второто. Архетипните роли са третото. Родовите филми (част от днк командите) са четвъртото. Ако включим и астрологията стават пет. Ако добавим някакъв договор преди този живот стават шест силни фактора, които биха довели до трудно устояване на завъртелия се филм, а какво остава за зряло разиграване и завършването му. :) Колкото повече напредва човек, толкова по-трудно става. Нещо, което поп езотериката (например индийските гурута и ню ейджа от америка) пропускат да кажат по една или друга причина.

      Изтриване
    4. Нека ви дам сега един пример за това как може човек да се възползва от архетипите, защото има хора, които го правят. А най-боли, когато това са такива, които си уважавал и обичал, но те не разкриват това, защото как така ще си разкрият картите - това означава отказване от всякаква/някаква власт над другите и добри намерения и действия (не само омагьосващи приказки):

      Списъкът с книги, който ме чака да чета, подготвен грижовно от Любимата, расте ли, расте, защото не съм човек, който по принцип прекарва свободното си време в четене на чужд труд. Седнах един ден, като да не повярва човек, само трябваше тото да се пусне, и започнах да чета една от тях. Беше някоя от книгите на толтека Теун Марез, в която се разказваше за Женствеността и Мъжествеността. Почнах да чета и стигам до едно място, което ме озадачаваше и не го разбирах. Когато това ми се случи на някоя книга аз просто спирам да я чета, попивам изречението, обмислям го ако медитативното състояние преди това не помогне, а след това ако отново не мога проницателно да го разбера, казвам на Мирозданието да ми материализира тази тема в живота, за да я разбера. Този метод е прекрасен и за мен винаги дава резултат, така че го препоръчам. В зависимост от нивото ви на Съзнание времето за материализацията ще е различно. Дали това е магия - о, кой знае, аз няма да иронизирам "великите магьосници на миналия век и на тоя" :D и ще се върна по темата. Просто терминът "магия" ми се е виждал винаги смешен - защото подклажда едно фанатично вярване и използване само на дясното полукълбо, а в тази Вселена всичко си има обяснение и мета логика, която е на по-високо ниво, така че да не се изпада в телешки възторг е по-добре, както и човек да има желание да разбере защо едно нещо се случва и защо не, а не да го отдава само на вяра, надежда и горестни визуализации, които я станат в този живот, я не.
      Просто бъдете неутрални и забравете (т.е. пуснете това желание да разберете изречението/темата/човека) и то ще се случи. Когато има пускане от вас, ще има отклик от Вселената. Защо не ни учат на тези принципи в първи клас още... :)

      Изречението беше нещо от рода на "когато се прояви Истинската Мъжественост, Мъжът ще може да се свързва с всяка една жена и тя ще откликва". Още тогава имах резерви, че това е Истинската мъжественост, защото ми се вижда доста първобитно и манипулативно, но какво знам аз пишман даоса. :)

      След няколко дни отивах до магазина, като в Съзнанието ми нахлу отново това и близки изречения от книгата. Сега ще е малко трудно да го обясня, защото е състояние, в което се влиза - реших да приема и стана едно с тази формулировка и да излъчвам 'мъжкарщина', както никога досега. Изключвам Equilibrium мода, защото той направо е еквивалентен на убиеца, който помита всичко наред... И двете са някаква форма на Ян (мъжественост), с това съм съгласен с Теун, но не и с истинска.

      Изтриване
    5. Влизам си аз в магазина и си избирам стоките, за които бях отишъл. Редя се на касата и пред мен - моята 'жертва' (на експеримента) ме чака. Излъчвам си освен около себе си и към нея тази енергетика. Жената (най-вероятно в диапазона 20-30г.) беше с руса коса и сини очи (ако изобщо има някакво мета значение; просто го записвам, пък след години може и оттам да се извлече ключ) и си бе взела само бутилка водка (не помня надписа дали беше Флирт, но пък дрехите й също не бяха червени, че то иначе щеше да стане голям смях от символики :D). Обърна се един път, но всеки може да каже, че това е просто случайност - когато някой е зад теб на опашката, несъзнателно се обръщаш понякога (току виж е някой саблезъб тигър). Видя ме през очилата, аз също нея, а след това се обърна. Аз си продължавам като един технологичен излъчвател да бомбардирам енергийно и ментално, а тя се обърна втори път. Този път се спогледахме за около 7 секунди, като веднага изплуваха в Несъзнателното ми картини как се заговаряме и срещата свършва в нейния дом и легло. Накрая тя сведе очи и погледна към алкохола (елегантно намигване), след което се обърна пред касата, за да си плати. Това беше фаза 1 на експеримента.

      Излязох си от магазина, очевидно отказах да участвам в тази алтернативна реалност, като насочих фокуса върху себе си и си казах, че това е нелепо. Нелепо е да се възприема за мъжественост, нелепо е и жените толкова лесно да бъдат манипулирани енергийно, защото те искат да са страстно желани и пронизани с шпага (колкото по-дълга, дебела и издръжлива, толкова по-добре).

      Махнах тази сексуална енергия, която оставих в жената, и й се извиних мислено. Етично е да затвориш вратата.

      Докато си вървях нямах възможност да си следя стъпките и дишането, защото Съзнанието ми беше обзето от разнищването на темите. Осъзнавах силата и просто казах, че няма да се възползвам от нея, след което потекоха прекрасните импулси на Любов и дива Радост от есенцията ми. Знаех, че това е Правилният Път. Толкова е лесно, когато имаш съюз със себе си и Знаеш кое е правилното... или пък понякога сам трябва да направиш правилния избор (просто тест от Духа ви) и след това следва това одобрение, че не си си ебал майката кармично и не си поругал къде Автентичността, къде ти Универсалите, къде ти Близките хора... но някои хора са майстори на рационализацията или просто егото им е по-голямо от пишката и биха си казали "ето, все още го имам този силен и неустоим магнетизъм". И хората се кефят на втория вид "мъже". Няма как да ги посветиш тези хора, уви. :)

      Изтриване
    6. Връщам се аз и си казах - сега го тествам върху Жената, а след това й разказвам за случая, за да може да съм сигурен в резултата и усвоеното архетипно умение. Оказа се, че след прегръдката в това ми състояние ефектът беше възбуждащ за нея по някакъв нов и необясним начин. След това я докоснах с ръката и продължих да излъчвам това, а тя още повече усещаше тази специфична страст и желание на покоряване. След това продължи да задава въпроси и аз й обясних едновременно моята радост и тъга. Радост, че съм разбрал както Теун, така и определени архетипи, но и тъга, че прозрях колко много от взаимоотношенията между мъжете и жените не са базирани на горните центрове и отвъд всякакви манипулации или роли. Въпреки че й хареса на Жената и тя си каза, че го иска това усещане за страст и мога да го проявявам към нея, след няколко дни осмисли и разбра изложеното. Този тип енергетика пречи на Истинското Свързване на Есенциите ни. Прекрасно е Съкровището ми! ... :)

      Който разбрал, разбрал. Това са важни ключове и дано жените използват мъдро изнесения опит. Бъдете си като едновремешните жени - мъжът трябва да си скъса дупето, да му е чисто сърцето и възвишен ума, да се доказва с месеци/години, преди да вкуси от меда (който няма и да му е търсена цел)... само тогава има някаква надежда за по-добри взаимоотношения. Иначе ако си ги бройкат хората, оправянето на чуждите енергии отнема тооолкова време и сили, а за възстановяването от разочарованията и драмите да не говорим. Така че Разумът е важен. Винаги съм писал, че Истинската Любов е Осъзнатата! Тя не те обсебва, омаьгосва, смачква или върти в порочни и трагични цикли, но малцина са го разбрали и интегрирали... Отнема години вътрешен труд, за да може човек да добие необходимите Добродетели, да реши колкото е възможно повече от своите проблеми, че чак тогава да има шанс във взаимоотношение с друг (подобен на него) Човек... Успех на всички по другия път! :)

      И на другите им желая най-доброто, но знам, че няма да е в този живот, или пък ако е в тоя, голяма трансформация ще е необходима след голямо падане (и пукане на егото) и последвали пречистващи сълзи в кофи... Уви, в Матрицата е пълно с жени 'в червено', които пречат на сълзите. :)

      Изтриване
    7. Божидар24/7/23 15:04

      "защото виждам и разбирам по-добре горе изброените теми и това е пример как дори Злото може да се използва, за да напредне човек. :) Затова написах, че Тъмнината учи индиректно."

      "Колкото повече човек се занимава с Тъмната страна, въпреки че я разбира по-добре, дори да не се изкуши да се възползва от силата й, самата й енергетика и архетипи започват да навлизат в енергийното тяло на човек и ако не внимава, започва да мисли, чувства и да се държи като представител на Тъмнината."

      Започвам да го усещам в себе си и постоянно съзнанието ми напомня. Тъмната страна е изкусна, в своите способи и постоянно дебне за нови "попълнения". Но средният път и балансът е изборът, на който съм се спрял и който е в съзвучие със сърцето...

      "Колкото повече напредва човек, толкова по-трудно става. Нещо, което поп езотериката (например индийските гурута и ню ейджа от америка) пропускат да кажат по една или друга причина."

      А това, че колкото по се напредва по трудно става е удар в 10ката. Това отговаря на личните ми терзания, защо натрупвайки повече опит, разбиране и т.н. сякаш все оставам на едно място. Всяка една добре направена и успешна видео игра е интегрирала именно това до съвършенство. Да се усложнява, за да не стане скучна за играча, но пък ако е прекалено трудно или "невъзможно" може да откаже играча.

      От известно време се чудя на какво може да се дължи забравянето, освен физически, медицински причини има ли и друга по-дълбока причина. Знанието, което придобиваме не работи на принципа на наслагване и след което нарастване. Не е толкова просто. То по-скоро носи характеристиките на "fog of war" от Real Time Strategy (Starcraft/Warcraft...) игрите. Там където имаш твоя единица е открито и виждаш, но ако я мръднеш вече не знаеш какво има там. Струва ми се, че дизайнът на Играта е именно сходен, защото въпреки че би трябвало според мен с годините преминал през лични катарзиси, изчел множество "езотерична" литература, слушайки разговори и т.н. Това което всички сме правили... Сякаш прогресът, въпреки че го има е някак си твърде незабележим и се губи под собствения си нарастващ обем.

      Точно, както работят сетивата ни. Докато сме на дадено място "усещаме в реално време", атмосферата около нас, но сменим ли мястото вече губим знаенето затова какво се случва там. Чувствам, че много от знението и уроците просто се "забравят" и е така "by design". Един играч в Матрицата въоръжен с достатъчно знание би станал твърде "Overpowered", ако използвам термина от гейминга и това би счупило крехкия "баланс" в Играта. Като се замисля добавянето на една нула на неподходящо място в и иначе милионите реда код на сегашните компютърни игри - електронни спортове ще счупи преживяването на милиони играчи, правейки играта невъзможна. Лишавайки ги от преживяването, турнирите, които има "реален" паричен фонд по този начин нарушавайки ефекта Тук. Освен че показва срастването на дигиталното с 3Д,то показва и колко лесно е да прецакаш едно измерение чрез друго, когато са свързани.

      Опреквах се, че паметта ми е слаба и проблемът е в мен, но задълбавайки виждам, че нещата не са толкова прости и еднозначни, а се крият допълнителни пластове. И това именно прави допълнително усложнява не леката задача, която е да се навигира реалността осъзнато.

      Изтриване
    8. Здравей, Божидаре! :)

      Най-вероятно си прочел новата нема, но все пак, така и така си яхнал синхронично тази вълна, ще видиш коментарите на did0 и моя за филма Адвокат на Дявола. Изживей го. Ще ти е полезен. :)

      Да, удар в десетката е, защото пиша от личен опит и съм прозрял абстрактното, стоящо зад разиграното (явното). Няма значение, че нашите изживявания/пътища ще са различни, имат ли същите мотиви, условия и елементи, резултатът ще е същият. В случая изводът за покачването на трудността. :)

      " и т.н. сякаш все оставам на едно място"

      Ако този извод те притеснява и го циклиш, е програмата на ума, неоценяваща (както винаги) това, което си постигнал тук и сега, недоволна от невидимия прогрес, защото умът иска още и още, нови неща за изживяване/консумиране. Всъщност, при мен го няма това усещане. По-скоро оценявам и забелязвам с радост и почуда огромния ми напредък спрямо себе си в миналото и смирено приемам къде съм и колко още много има за извървяване. Дори да съм се завъртял по Пътя и да изглежда, че например съм отново в същата изходна позиция – т.е. живея на същото място, трудя се същото, имам същите познати – то това не ме притеснява, но явно защото вече съм деактивирал тази програма и съм поузрял. Друга причина е в миналите ми животи, където съм бил аскет и съм имал еднообразен живот, така че аз нямам проблем с тази концепция, напротив - плашещ съм с нея за повечето хора (и за самата Матрица). :D Много ми се радват близките, като видят, че например аз си купувам все същите стоки, в чието качество съм се уверил, и рядко експериментирам с други фирми и храни - добре, че е Любимата да внесе разнообразие, иначе ще си карам еднакво. :D Понякога новото е хубаво, но в повечето случаи е леш. :D А и по този начин подкрепям доказалите се и продължаващи в същия дух производители. Колко пъти съм се нервирал, че колективната маса не избира качественото и съответно то изчезва от щандоведе на магазина (дали заради фалит на производителя или алчността на търговеца, който ще махне храни, които не му доставят по-големи доходи). Разбираем процес, макар и тъжен. Дори само от едно такова тривиално наблюдение Съзнанието може да разбере нивото на социума и ако се чуди дали да се преражда, по-добре да бяга в друг век/планета освен ако не обича трудността impossible и е авантюрист или идеалист, който ще промени нещата. :D

      Вторият възможен вариант за такова усещане е причината, че имаш сложни проблеми за разрешаване, които просто изискват техническо време в тази реалност. Необходима е известна дисциплина и воля дни/седмици, за да се получи качествено и количествено натрупване. Един ден ще се събудиш и ще се чувстваш, че си нов, по-добър от преди. :) Умът ще бъде сломен пред обективната истина и няма да се намеси с тази програма, но ще се активира друга. :D Ще пишеш отново, когато се случи това. Пак ще има, че съм уцелил десетката. :D Все пак го нищя този ум (и не само него) години наред, така че алгоритмите и сценариите са предвидими. Но като не знам живота и характера ти, няма как да предвидя с точност конкретното проявление. Нито ми е работа, както се казва. Да не говорим, че съм против тази идея, защото колкото и да си знаещ, няма как да предвидиш всички фактори и да си сигурен коя реалност ще изплува - не и за друг човек! За себе си е по-лесно, защото свободната воля е моя. Твоята си е твоя.

      Изтриване
    9. "От известно време се чудя на какво може да се дължи забравянето, освен физически, медицински причини има ли и друга по-дълбока причина"

      Физическата е свързана с прекъсване или недостиг на дзин енергията (от бъбреците) до главния мозък, така че си обърни внимание на бъбреците, гръбначния стълб и прешлените на врата. Медицинската може да е свързана с определени дегенеративни психически болести, чиято причина установих от собствен и чужди опити, че е същата. Даже бях чел научен доклад, в който учените бяха достигнали до същия извод за болестта алцхаймер – недостатъчни хранителни вещества и флуиди до главния мозък. Физическият компонент е базовият, а вече твоите мисловни и емоционални модели са втория компонент, които евентуално биха довели до различно психическо отклонение. Третият ключов фактор, който преди време забелязах лично и пак четох в научни доклади (които умишлено не добиват популярност) е радиацията от 4G мрежите. Ако имаш пробиви по двете линии и се трудиш на място, където има Wi-Fi, ще усетиш още повече умората и ефектите на слабост, на липса на концентрация и памет. Временното решение са храни, богати на витамин Е (тиква, риби, лешници, бадеми, тиквени семки, пшеничен зародиш). Алтернативното решение е напускане на такава работа, но успех с намирането на друга или живеенето сред природата без определени доходи и подготовка.

      Забелязах, че намалявайки играенето на компютърни игри, четенето или гледането на клипове/филми намалява информацията, която мозъкът трябва да обработва бързо, следователно имаш по-голяма възможност да отработиш нужната информация и да я пренесеш в частта на мозъка, отговаряща за дълготрайната памет, като по този начин ще можеш да помниш неща, които са се случили преди години. Това е огромен плюс и аз лично не мисля, че съм overpowered, защото все пак е резултат от вътрешния ми труд и мъдри избори. Тъмните правят какви ли не маневри, за да запазят ценната информация и да имат предимство пред тези, които забравят. Така че темата с паметта е важна и е необходимо да се обръща внимание, както ти правиш.

      О, мамка му, сетих се за прекрасния женшен с гинкобилоба, който си купувам понякога от аптеките и препоръчвам на теб и на did0 (че и на останалите). Женшенът е прекрасно растение, което регенерира човек. Китайците са били големи чийтъри, Божидарчо! То не е коноп, то не е женшен, то не е див ориз, годжи бери и прочие. Един майстор по бойни изкуства да го масажират всеки ден девойки как няма да се възстанови по-бързо. :D Както и да е... дали е чийт - всички без конопа са приемливи за мен инструменти, без да те увреждат или да ти дават някакво кой знае какво предимство, което да прецака тялото постфактум, а напротив - продукт на Природата, който да се ползва мъдро от хората (почти ежедневно). С конопа, бидейки растение на силата, трябва да се внимава, както предупреждават толтеките, защото може да подчини и изсмуче силите на взимащия го. Модерната наука е забелязала какво се случва с мозъка на пациенти, прекаляващи с марихуана, влияейки отново на хипокампуса и оттам на загубата на памет и агресия у хората! Базовата агресия във вида си на устрем към живота/развитие е необходима. За паметта писах вече. На никого от четящите няма да им е приятно да се събудят един ден и да не знаят кои са, къде са, какво се случва.

      Натрупването на тъмнина всъщност дава яснота и ако се научиш да боравиш добре с Несъзнаваното (което първо ще изчисти натрупания талаш, преди да се отпуши информацията от другите ти Аз и времеви периоди) и светлината (изкуствена или естествена) ще има подобрение на паметта. Имай предвид, че високочестотната информация има малък период (време) на вълната, така че докато тялото не се изчисти и вкара в ред, ще забравяш бързо качествената информация (твои прозрения, чужди прочетени/казани). Писането е прекрасен инструмент за запаметяване. :)

      Изтриване
    10. Съжденията ти за fog of war са прекрасни! Поздравления! :) Не се бях сещал за този компонент. По-скоро обаче мозъкът ни прецаква със старата информация, която не отговаря на тук и сега, така че винаги е необходимо да проверяваме зоната, че да не се окаже някой да ни е взел златната мина или разположил легион зергове, предвещаващи атака. :D

      Паметта ще отстъпи като значимост, когато си тук и сега винаги. Така ще имаш всичко необходимо спрямо настоящата динамична обстановка, така че няма да има проблем, че не помниш миналото. Можеш да оперираш и в това състояние. И двете са сила и нямам никакви безпокойства дали едното е overpowered, все пак то е резултат от вътрешен труд (както написах по-рано), така че въпросът е какво правя с тази власт/умения. :)

      В случая ти давам много ключове (както и на останалите четящи) и помагам събрат да има и той по-добра памет, че да има шанс в тази трудна 'игра'. Дали в бъдещето Божидарчо ще прекрачи някаква етична граница и ще използва паметта си като оръжие, за да сее недобро - негова ще е кармата. :)

      ПС: Много обичах да строя outposts на Age of Empires 2 (винаги съм изпитвал някакво неописуемо чувство на задоволство, че виждам зоните на картата), за да съм подготвен за чужда офанзива или да следя ресурсите. Без стратегическо мислене шансът за победа е минимален. Същото и с на тераните кулите в SC 2. :D Правенето на невидими юнити с магьосничките на WC3 TFT е друг класически пример.

      Казано накратко: взимаме добър пример от Източника, за който скрито-покрито няма. :D

      Изтриване
  35. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Любовта не е война, Любовта е Любов.

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Анонимен23/7/23 11:16

      Може да поставяш рамки и да имаш очаквания, и пак да имаш любов.
      Просто поставяш рамки.
      Любов във рамки.

      Изтриване
    4. Безусловната Любов към себе си е едно, към Мирозданието друго, към човек, с когото да живееш заедно (или ти е в близкия кръг и се виждате често) е трето (и почти невъзможно). Първото предпазва от прекалена самокритичност или липса на доверие дори човек да затъва заради собствената си незрялост и свободна воля. Второто също е прекрасно, защото ако хипотетично не те устройва нещо, го оставящ да се проявява и си тръгваш от мястото, уважавайки свободния избор. Друг е въпросът, че както и did0 казва (а и аз също съм бил на това мнение през целия ми живот) - има една граница, която е против универсалите и не бива човек да стои безучастно, най-малкото ще има вътрешен повик за ответна реакция и възпиране на налагане на чужда незряла свободна воля над други, които са в неравностойно положение. И това е разбираемо, иначе ще сме като някакви малодушни мекотели, но пък ще се тупаме в гърдите, че изпитваме безусловна любов и позволяваме извращения да се случват индиректно или директно. Така че тази линия на допускането и приемането е много крехка и цялата концепция с безусловната любов е лансирана предимно от ню ейджа, така че по-внимателно с нейното експлоатиране, защото Тъмните много искат да им бъде опростено всичко и да няма лихви за тях. Искат, ама няма, не и от мен.

      Третият сценарий показва дупката на тази концепция. Не може (или може би само аз не мога?) да живее човек с друг, който няма елементарна базова основа, реципрочност и предвидимост в мотивите зад действията. И тук хората явно не са ме разбрали в миналото, защото аз единствено съм писал за условната любов, базирана на универсали. Социумът е изкривил тази концепция и затова хората са намразили концепцията за условия във взаимоотношенията. Нима е толкова непосилно или вредно за една любов двамата (или колкото са там) да изпитват уважение, да са искрени... няма да продължавам със списъка, защото едно че е хубаво всеки сам да се потруди (на мен ми трябваха години), друго си е и чувството сам да намериш отговорите, а не да се поднесат на тепсия (както беше с въпроса - кои са добродетелите?).
      Но за L.R. и компания това е "низша любов", друго си е "безусловната любов", където няма граници - само кухи думи, но не съм видял на практика някой да е във взаимоотношения стабилни с друг и да е интегрирал 'безусловната любов', защото е ясно, че на никой няма да му хареса и да живее с човек, който единият ден те прегръща и е нежен и разбиращ, а на другия те пръсва от бой, защото "това му е природата" и проявява "свободен избор". Никакви условия и граници, нали така... А направо може и с резачката да действа, за разнообразие и забавление, какво ще кажеш, L.R.?

      Изтриване
    5. Излезте от тези тъпи филми (и излекувайте психиката си), защото програмирате и останалите с недостатъчно здраво изградено ядро, а и е нелогично и непрактично това, което се прокламира. Естествено, че всичко в Мирозданието съдържа условия, необходими фактори и елементи, които са нужни, за да се случи нещо си. Ти не давай на тялото си витамини и минерали и гледай какво ще се случи с него. Не тренирай правилно едно физическо упражнение и ще има последствия за това и обратно - прави го правилно (до колкото е възможно и колкото се може в повече аспекти) и ще видиш как разцъфтяваш и се развиваш. Условията не са лошо нещо, те са необходимо блокче. :) Всеки, който говори обратното или нещо не е наред с ума си, или има намерения да ви използва.

      Та дори Творецът е поставил 'условия' от чисто техническа страна. Не всеки може да достигне до определена реалия или да 'общува' с него на практика, въпреки че на теория той проявява безусловна любов и не е ограничил никого. Който иска да разбере Източника, ще трябва да е готов за много брутални и красиви изживявания, които ще се разстилат години/животи...

      Това са моите 2 цента за Любовта, базирани на 10+ години съзнателен опит в нея (от този ми живот).

      Иначе нямам против такива като L.R. да си се 'борят магнетично' със себеподобни, да си разиграват игричките, но да известят партньора им. Това би било коректно, макар и да развали цялата цел и "наслада" от "великия" флирт. Другото би било урок за потърпевшия.

      Естествено, че предпочитам едновремешното в почти всякакъв аспект, защото то е било по-близо до автентичността/универсалите, които са безвременни/вечни. Има изключения, иначе нямаше какво да надграждаме като поколение. Друг е и въпросът до колко количеството Съзнания са достигнали в миналото до това качество, че да изградят силно общество (ядро на по-високо ниво), което винаги е било разтуряно от определени представители на Тъмнината и/или Лудостта постфактум. И тогава не са се давали без бой, "безусловно приемайки" съдбата си, а по-скоро безусловно са следвали Пътя и са умирали за него (което е същото, но от съвсем различен ъгъл!).

      Изтриване
    6. Затова и не написах коментар за любовта в рамки. Защото не знам какво има Анонимен в предвид като определяне на рамки.
      От опит мога да напиша че най-прекрасните чувства се изпитват когато двамата се приемат напълно и са О'Кей с маловажните недостатъци на другия и заедно работят върху универсалните Добродетели. Ако единия не желае да уважи универсалните Добродетели връзката се разпада. И обикновено аз продължавам да си обичам жената, а тя (вътрешно) се срамува от поведението си и не се обажда никога повече. За което си измисля съответната рационализация с която да може да продължи да живее по същия начин. Когато се срещна на улицата с такава жена тя несъзнателно свежда поглед надолу, а аз просто кимвам в отговор. Което е и същността на цялото положение между нас. Друго общуване не е и необходимо...

      Изтриване
    7. Така е, Приятелю! :) Повечето се отказват къде заради програмата за децата, къде заради огромната трудност по Пътя. Ето ти едно прекрасно парче от 80-те, което е за тук и сега:

      Noel - Silent Morning (Official Video)
      https://www.youtube.com/watch?v=bzA6yO7BO10

      Изтриване
    8. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    9. L.R., ще напиша само че дълбоко съжалявам че не можеш да разпознаеш всеки един от нас само по вибрацията на написаното. И вероятно ще се изненадаш че Н. е писал и в един чуждоезичен форум по едно време. Като аз безпогрешно го разпознах по вибрацията.
      А всички ние сме с толкова различна вибрация, макар и близка, но различна и уникална. Затова и грешиш като ни смесваш в едно...

      Изтриване
    10. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване