Ботовете и Играчите

 

 


            Тази статия цели да разясни трите изчистени варианти на Игра. Играта само на Ботове, Играта само с Играчи и смесения вариант, който всъщност е повсеместен - този в който Играчите и Ботовете са поставени на една Платформа. Ще илюстрирам с примери от филми и ще се изненадате кой е главния филм, който ще разгледам.

            „Със световен боксофис приходи от над 2,8 милиарда долара, "Аватар" е обявен за „най-касовия“ филм, но подобни твърдения се отнасят само за приходите в кината” - цитат от Уикипедия. Този е филма, който най-добре илюстрира и трите варианта на Игра. И затова е номер едно в боксофиса по приходи.

            Преди откриването на Пандора от хората, местното население, наречено Нави, живее с хармония в средата около себе си. Това са Ботовете на Пандора. Те живеят непроменен живот от хиляди години, както някои племена в амазонската джунгла, които още не са открити. Филм, описваш подобно племе на Земята е „Боговете сигурно са полудели”. Нави имат постоянна връзка с Планетарния Дух посредством определени дървета и колонии от корали (както разбираме от втората серия). Те са напълно наясно че със Смъртта нищо не свършва и че всичко се запазва в информационните банки на планетата. За всяко убийство, извършено от Нави, се изказва съжаление за това че се прекратява живот и се обяснява неговата необходимост. За Нави живота едновременно е свещен и не е, защото са наясно че телата на убитите животни стават част от Нави. За Нави всяка енергия просто се взема назаем и накрая се връща при източника си.  

            Нави са овладели и до съвършенство три от петте елемента според древните китайци - дърво, огън, земя, метал, вода. Овладените до съвършенство елементи са дърво, земя и вода. Като и в двете части не видях Нави да палят огън. Видях обаче как Найтири угаси огъня на Джейк Съли, за да не се разпространи. А преди това животни, подобни на кучета се опитаха да направят същото. Огъня по принцип трябва да се ограничава, защото от градивна сила се превръща в унищожителна такава. Нави не използват метал, поне не видях такова нещо в първата и втората серия.

Дървото е главния елемент за жителите на гората. Дърветата им осигуряват почти всичко необходимо - оръжие, дом и връзка с Планетарния дух. Нави от гората са овладели и въздуха, като овладяването на въздуха не става с механични средства, а посредством живи летящи рептилии и се използва за удоволствие, лов и придвижване. Осъществява се истинско свързване с животното и ездачът става едно с рептилията. Това означава че се постига истинско разбиране на  рептилията, усещат се нейните чувства, стремежи и желания. Веднъж осъществена подобна връзка не може да се разруши. Тук Планетарния Дух е въвел и своеобразно сито за тези, които искат да владеят въздуха. Извършва се специален ритуал, като се избира рептилията, която се опитва да убие ездача. Така че това не е доброволна връзка, а принудителна такава. Нещо като бонус към овладяването на Дърветата.

Нави от равнината са овладели до съвършенство елемента земя. Те осъществяват връзка с животни подобна на коне, но тук връзката не е индивидуална и веднъж „обяздено”, животното може да осъществи връзка с всеки ездач. Нави от моретата пък са овладели до съвършенство елемента вода. Те използват животни приличащи на плезиозаври. 

 

 

За лов се използват хищници приличащи на плиозаври - това са плезиозаври с удължена глава и остри зъби. И тук връзката с животното прави него и ездача едно цяло. Хората от моретата са извършили специфично овладяване на въздуха, правещо възможни дълги гмуркания, задържайки дъха си и намалявайки скоростта на метаболизма си до направо медитативно състояние. Те са осъществили духовна връзка и с друг разумен вид на Пандора - Тулкуните. Тулкуните са станали пацифисти след многобройни войни за надмощие. Така двата разумни вида живеят в хармония и приятелство, като всеки един пази и цени живота на другия.

Всички жители на Пандора обитават своите строго определени ареали на съществуване и не се водят войни. Освен ако времето на „Голямата тъга” не е свързано с такава. По това време Планетарния Дух е въвел Играчът Торук Макто, който има възможност да обедини всички племена. Това е станало като най-големия хищник на небесата е осъществил доброволна връзка с Един от Нави, без да се опитва да го убие. И така, Торук Макто се превръща в първия истински Играч в планетарната Игра на Пандора.

Дотук описах живота и симбиозата на всички живи същества на Пандора преди пристигането на хората. Именно това е привлякло толкова много ботове в кината, защото ботовете, оставени сами за себе си автоматично се стремят към хармония към ближния си и заобикалящата го среда, разбиращ че всичко е едно Цяло - придатъци на живата планета Пандора. Планета, обитавана само от ботове е представата на хората за Рай, като много малко хора го осъзнават. Ботовете въобще не са глупави, част от тях са високоинтелигентни, както е интелигентен и Планетарния Дух. Характерно обаче за всички ботове е това, че те са еднопластови. В тях не е заложен стремежът да станат нещо повече от това, което са сега. И разбират само един пласт от случващото се около тях. Всички ботове живеят в сегашния момент, те всички са Тук и Сега, но не осъзнават фракталността на Творението. За тях всичко е цялостно и част от нещо много по-голямо от самите тях. Затова са и сътворени да следват авторитети от ранга на Торук Макто. Никой не се пита за причините за действията Му и се подчиняват безпрекословно. Мисълта че Торук Макто може да има собствени интереси, различни от техните, дори и не може да им хрумне.

Описаната по-горе хармония на Пандора е застрашена от хората, които са пристигнали на Пандора първоначално да вземат елемента метал. Така и така този елемент не се ползва от Нави, затова и първоначално не е имало конфликти между тях и пришълците. Елемента необтений се котира високо на Земята и плаща за всичко в първа серия от трилогията (защото не се съмнявайте - това ще стане поне трилогия). Учените от хората са направили училище в което са научили Нави на английски и са ги запознали със Земната цивилизация. И после унищожителната сила на Играчите от Земята се е проявила и те са застреляли някои от местното население. Защото Цивилизацията на Земята е Цивилизация на Огъня. Всичко което ни заобикаля е резултат от използването на елемента Огън. Много малко хора са се оглеждали истински около себе си и затова това ще е нова информация за тях. Като хората са „овладели” унищожителната природа на огъня, както и неговата полезна функция.

Нави знаят за унищожението предизвикано от огън, но когато собственото им дърво Дом бива обстрелвано, взривено, запалено и унищожено, за тях това е немислима гледка и те изпадат в шок. Много от тях загиват, защото са неспособни буквално да помръднат от ужаса на развихрилия се огън. Предполагам по същия начин се е почувствал Робърт Опенхаймер който когато е видял действието на атомната бомба (между другото това лято излиза филм за Опенхаймер https://www.imdb.com/title/tt15398776/?ref_=fn_al_tt_1 на режисьора Кристофър Нолан) си е спомнил репликата от хиндуисткото свещено писание "Бхагавад Гита": "Сега аз станах Смъртта, разрушителката на световете". Само можем да си представим как са се почувствали руснаците когато са пуснали водородната бомба, известна като „Цар бомба”, най-мощната бомба в света. Така че Земната цивилизация е цивилизация на Огъня. И първото нещо, което сме овладели след Огъня е Метала. Почти всичко около нас съдържа метал, дори въздуха… Посредством тези Основни елементи насилствено сме покорили земята, въздуха и дървото, като последното е постоянно унищожавано. Постоянно са унищожавани и използвани и животните, по същия начин както Дървото. Което влияе и на останалите елементи и затова сме в края на Играта, защото според мен сме минали The point of safe return.

Какво следва после във филма… По принцип, когато две цивилизации се срещнат са възможни три сценария. Първия сценарий е когато чуждата цивилизация Само наблюдава развитието на коренната цивилизация, без да се намесва въобще. Втория вариант е когато тя се намесва непряко, спускаща аватари в местни тела или, ако самите те приличат достатъчно на местните, слизат сами и извършват частична намеса с цел да облагодетелстват себе си И коренното население. И третия път е пряка инвазия, целяща да унищожи начина на живот на местните, а самите тях - да зароби.

В първата част на Аватар земляните разработват генетично съвместими с планетата тела, които дори имат възможност за пряка връзка с Планетарния Дух. До такава връзка в началото не се стига, защото Нави бързо разбират унищожителната същност на Земните „посетители”. Тогава влиза в сила втория сценарий - хората добиват необтений и облагодетелстват местното население поне с английския си. Обаче същността на Земляните е винаги да искат още. Те винаги изпитват глад за още и още, никога не се засищат от постигнатото. И когато откриват най-големите находища на ценния метал под дървото Дом въобще не се замислят да го вземат насила.

За Земляните на Пандора може да се каже че те са най-добрите от добрите. Най-добрите военни, най-добрите учени и най-добрите инженери са там. И всеки един от тях е независим Играч със собствена Искра, като почти всички са обединени около алчността и необходимостта да оцелеят и спечелят Играта на всяка цена. И Играта на Пандора много наподобява на Местната за нас Земна Игра. Винаги някъде има война, ние сме население от военни по природа. И сме конфликтни един спрямо друг, почти всеки гледа да спечели за сметка на някой друг и после ролите се сменят. Земляните винаги са избирали Третия вариант на сблъсък на цивилизации, като накрая остава само една. И затова в земната игра има толкова много ботове в човешки тела. Просто Играчите в земната платформа имат нужда от роби, които да извършват нежелателни за самите тях действия.

Класическото робовладелство е отстъпило място на прикрито такова. Да береш ягоди в Англия в същността си съвсем малко се отличава от робство. Същото може да се каже за всяка работа в чужбина. Освен че използват ботовете като роби, голяма част от Играчите изпитват презрение към ботовете, защото не осъзнават че те са естествен носител на хармония (стига да не искаш да се развиваш). И всъщност когато ги уважаваш и обикнеш се привързват към теб за цял живот, каквото и да им правиш. Всички предполагам са виждали отношението на домашните любимци към стопаните си. Същото е и отношението на Бот към Играч, който ги третира с уважение и любов. Това което прави подобна връзка недълготрайна е желанието на Играча да напредва, да пробва нови неща, да научава нови умения. Докато ботовете са доволни такива, каквито са, и дърпат Играча надолу с тях. Често това води до неприязън от Играча и до раздяла с Бота. Това е и втория вариант на Игра - Ботове + Играчи.

И така, както обясних по-горе, на Пандора започва да се осъществява Третия сценарий на открито нашествие, както в тела на аватари, така и в тела на хора. В първата част на трилогията Пандора се вслушва в Играча Джейк Съли, който насилствено е станал Торук Макто, като по този начин е спечелил безусловното подчинение на Пандора на неговите намерения. В случая той иска да защити Планетарния Дух от земляните, но ако той имаше други намерения, спокойно можеше да изпълни всички тях. Например да накара всички Нави да копаят за необтений. Играча с аватар Джейк Съли обаче е балансиран и знае до какво ще доведе в края на краищата посещението на хората. Все пак на земята е бил морски пехотинец. Така че той предава знанията си за войната на местното население, давайки им някакъв шанс за победа, макар и временна.

Във втората част на трилогията текат едновременно две Игри. Едната е Играта по убиването на Джейк и неговото семейство. Произведени са специални аватари с подбрани спомени/Души на елитни военни. Семейството на Джейк е с потомство от хибриди с пет пръста. Нещо подобно се е случило и с неандерталците и кроманьонците на Земята - те са се слели като по-силния ген на кроманьонеца е надделял.

Втората Игра е тази по унищожаването на Тулкуните, защото се оказва че мозъчната им течност спира стареенето на хората завинаги. И тук си проличава унищожителната роля на хората. Вместо най-добрите учени да се опитат да възпроизведат серума и да го направят достъпен за всички, земляните решават да убиват Тулкуните, защото така цената на серума ще е достъпна само за най-богатите. Защото богатите мислят по следния начин - „О, чудо! Господ е сътворил същество, което е направено само за това да ни поддържа вечно млади”. Не мислят как всички могат да се облагодетелстват от това откритие. А на бедните също няма да им хрумне подобна мисъл, те просто ще искат да станат богати за да се възползват и те.

Начина при който всички печелят много рядко се среща в Земната цивилизация. Затова пък при ботовете това, всички да печелят, е основополагащ принцип. Защото всички на много дълбоко ниво разбират че са част от едно и също нещо - Планетарния Дух. Докато свободните Играчи много рядко разбират че всички, включително и Ботовете, са част от Източника. Това разбиране вече може да доведе до хармония, при която Ботовете са средство за израстване, като уважението и любовта както към тях, така и към Планетата Земя, ще води всеки Играч със собствена Искра до хармоничен напредък.

Накрая стигаме и до третия вариант на Игра - само на самостоятелни Играчи. Не мисля че това се среща въобще в Платформата. Тогава част от Играчите трябва да приемат да играят ролята на Ботове за да има въобще Игра такава, каквато играем и познаваме. И това вече е застъпено във филма  "eXistenZ". Освен фракталния принцип (или както е известен повече - принцип на матрьошката или Игра в Играта в Играта и т.н.т.), в края на филма разбираме че някои от Играчите са изиграли ролята на Ботове за да се осъществи Игра. Излишно е да описвам че Свободните Играчи не желаят да бъдат ботове на много дълбоко ниво, но повечето от нас в един или друг момент от живота си сме били ботове. Това че в момента сме се "издигнали" до Свободни Играчи въобще не омаловажава нашата роля и опит като ботове. И не ни дава право да презираме и да се възгордяваме над всички участници, дори и истинските ботове, които в Земната Игра са бивши домашни любимци, които така са придобили умението да се държат като хора в човешки тела. Каквото и да сте постигнали помнете - Гордостта предшества Падението...

 

 

202 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Разграничаването не е въз основа на външни белези, а на вътрешна същност. Много често Свободен Играч трябва да изиграе ролята на бот за да усъвършенства себе си. Бот, без помощта на Играч, няма нужда от усъвършенстване, защото той Е съвършен. Така че това не е дуализъм, а триализъм. Познатата схема три в едно...

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    4. Ботовете вече са обединени на по-високо ниво на съзнание - Това на Планетарния Дух. Но по-далеч от него не могат да стигнат сами, без съдействието на Играч. Това пък е застъпено във филма "Free guy". Guy се осъзнава само при общуването си с Мили.

      Ботовете са фрагменти/фрактали на Планетарния Дух. Само Самостоятелния Играч може да постигне по-високо ниво на осъзнаване сам (като изрично си го поставя за цел или го има за вътрешна същност - да расте) - това на Източника. А Източника затова е Източник, защото дава началото както на Планетарните Духове, така и на Свободните Играчи.

      И като тръгнах да говоря за фрактали, Източника дава начало и на Звездните Духове, и на Галактическите Духове, И на Вселенските Духове, и на Духовете в различните паралелни реалности и т.н.т. Тук фрагментацията на три е необходима, като (може и да се повтарям) населението на една планета се дели на ботове, на Свободни Играчи, играещи ролята на ботове и на Свободни Играчи, определящи сами каква реалност и какво ниво на осъзнаване да постигнат. Това разграничаване е полезно при общуването, защото бота просто не е способен да възприеме дадени дълбоки концепции.

      А ботовете съществуват, отново въз основа на фракталността, както в 3Д, така и в 4Д, Като в 4Д ботовете са нещо като топка от груповите души на различни животински видове. След смъртта на бота в човешко тяло той се връща в купа на своята животинска Душа и я обогатява с опита си като човек...

      Изтриване
    5. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    6. Не си бот, бот не би се осмелил да пише, особено пък в моя блог. Но това за брането в чужбина просто означава че робуваш някому срещу пари. Например племенницата ми чистеше къщи в Англия за три, четири години. После се върна с мъжа си и си купиха с изкараните пари къща за гости и сега с това се издържат.
      И аз имам въпрос към теб. Ти щастлива ли си от сегашното си положение?

      Изтриване
    7. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    8. Анонимен4/6/23 03:20

      "И като тръгнах да говоря за фрактали, Източника дава начало и на Звездните Духове, и на Галактическите Духове, И на Вселенските Духове, и на Духовете в различните паралелни реалности и т.н.т."

      Може ли малко повече по тази тема? Какви са характеристиките на тези Духовни видове?...

      Изтриване
    9. Ти не ми отговори в прав текст, но аз ще го направя. Да, от опита за самоубийство насам съм щастлив, защото знам че съм нацелил посоката. Всичко ме прави щастлив - писането в блога, отговарянето на коментари, свободата, която съм придобил, спокойствието на което се радвам, увереността че всичко се нарежда точно по начина който ми е необходим. И че постигам всичко без никакви усилия, както водата тече свободно в поточето към Източника си - морето. Всъщност тия дни се навършиха 30 години от завършването на средното ми (туморно) образование и се чувствам особено щастлив че не отидох на събирането, защото просто няма за какво да си говорим. Прави ме щастлив дори филийка с кашкавал на парти грила с чаша тоник за десерт. Аз съм един щастлив човек...

      Изтриване
    10. Звездните духове имат за души Планетарните Духове в различни паралелни реалности и т.н.т. по веригата. Нагоре Звездните духове са Души на Галактическия Дух с Източник черната дупка в средата на Галактиката в различни паралелни реалности . Вселенския Дух има за Души Галактическите Духове в различни паралелни реалности. Виждаш повтарящия се фрактал на фрагментацията, както "нагоре", така и "надолу", така и "настрани (паралелните реалности)"...

      Изтриване
    11. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    12. Щастието не е крайност, а естественото ни състояние. Нали не мислиш че сме се родили да сме нещастни? Крайността не е щастие, а екстаз. Изпитвала ли си някога екстаз? Погледни децата и наблюдавай че те са естествено щастливи, стават нещастни по вина на възрастните. Нещастието е крайност, а щом си опитвала опит за самоубийство го знаеш. Извлечи ценното от този опит, защото е уникален и малцина са се измъквали живи :). А не да чувстваш чувство за вина и да го смяташ за грешка. Това е най-важното преживяване досега в живота ти.

      А за срещата просто нямах предвидени пари, пред пенсия съм. Ако имах достатъчно пари това щеше да е синхроничност и щях да отида. И все пак, ако имахме общи теми за разговор, по синхроничност отдавна да бяха намерили блога. Ходил съм на подобни събирания. Свършват с това че почти всички са се изпонапили (а аз не пия). Тези, които не са успели да правят секс един с друг в гимназията, го правят, а музиката е толкова силна че за да говориш с някого трябва да излезеш навън. Липсва тръпката на общуването на тези събирания. А където и да отидеш, носиш себе си там. Ключето е да се опознаеш там, където се намираш в момента, независимо дали ти е комфортно или не. Дори и в психиатрията (а там определено не е комфортно). Не можеш да избягаш от себе си, където и да отидеш...

      А тема за блога мога да изкарам и от стръкче трева...

      Изтриване
    13. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    14. Тогава ще го напиша по друг начин - МОЕТО естествено състояние е състояние на щастие. Екстаз изпитват наркоманите след поредната доза, екстаз изпитват двойките правещи секс и стигащи до ИСТИНСКИ оргазъм заедно. Екстаз изпитваш, когато сътвориш нещо уникално, неправено до сега и то е перфектно. Екстаз изпитваш, когато си намерил ново преживяване, неизживявано досега. Много примери мога да дам. Например екстаз изпитваш когато хванеш най-голямата риба през живота си. Екстаз изпитваш, когато стигнеш до прозрение, което досега ти е убягвало и това става мигновено. Екстаз изпитваш, когато истински си помогнал на някого...
      Самоубийството не е незряла постъпка, просто ти го приемаш за такава. Това е крайно ултимативно изявление за несъгласие със съществуващия ред и за неговата промяна. И след него нищо не свършва, просто почва нов цикъл в зависимост от мотивите. Ако мотивите са незрели и самоубийството е незряло и обратното. И човек се променя след неуспешен опит. Аз например станах щастлив човек. Други стават ядосани, трети изпитват чувство на вина, четвърти - чувство за малоценност и т.н.т.

      Изтриване
    15. Анонимен4/6/23 09:08

      L.R. щастие е думата, с която можем до някаква степен да опишем естественото състояние, просто се съдържа/ доближава като чувство до усещането за естествеността. Думите не описват цялостно, те са само едно цвете от букета, използваме ги, за да комуникираме и да обясним частично нещо. Виж слоевете на думите, всеки крие по нещо. Вглъби се в какво значи - естественост - и ще видиш, че попада и в графа щастие, защото щастието може да е и по течението, и срещу него, и в спокойни води. Всеки може да изпозлва различна дума за естествено състояние, влагайки в нея сходен смисъл. Един ще избере думата хармония, друг баланс, трети естественост, вътрешна усмивка и т.н. Всичко може да е зряла/незряла постъпка, дори самоубийството. Екстаз е когато не можеш да сдържиш емоциите си, опиянение от радост, обратното на опиянение от скръб. Това са много силни състояния, в които можеш да направиш лъвски скок към градация/деградация. Колкото повече опит имаш, толкова по-овладян си и тези състояния са по-редки, а ми се е случвало и да бъда в такова състояние, контролирайки го, което е много обогатяващо. Тогава крайностите придобиват нов смисъл. Това е личен опит, прецени дали ще ти е полезен :)

      Изтриване
    16. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    17. Не знам защо се принизяваш по този начин. В общуването с друг читател на блога той изпревари следващата ми статия за трите типа Играчи, ако пожелае може да го пусне като коментар.
      А щом държиш толкова много на незрялостта на самоубийството, кой съм аз че да те изкарвам от тази твоя комфортна зона...

      Изтриване
    18. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    19. Анонимен4/6/23 10:20

      За мен щастие е да се чувствам добре без конкретна причина и да не искам нищо повече от това, което имам/изживявам.
      Екстаза ми се случва по-често :D

      Изтриване
    20. Анонимен4/6/23 10:22

      "В общуването с друг читател на блога той изпревари следващата ми статия за трите типа Играчи, ако пожелае може да го пусне като коментар."

      Стана ми интересно! Моля и за двете :)

      Изтриване
    21. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    22. Аз нямам вътрешни разединени чести. И комфортната ми зона е НАВСЯКЪДЕ, с всекиго и винаги. А иначе ако вътрешно си фрагментирана (това е кратка дума за наличие на вътрешни разединени части) е хубаво да ги обединиш. И ми писна от твоите изявления че си бот. "Аз съм бот и това е извинение да не се развивам и да не излизам от комфортната си зона." - това ли ти е извинението за непредприемане на ДЕЙСТВИЯ? Цял живот ли смяташ да береш там, каквото береш? С това ли ще те запомнят - "Тя беше берачка"...

      Разграничението на Ботове и Играчи въобще не е условно! Ако някога си играла каквато и да е електронна игра ще знаеш че разграничението е истинско. Например можеш да играеш белот през Интернет с истински Играчи или срещу компютъра, като противниците и партньора ти са Ботове. По-реално описание на това разграничение не мога да ти дам.

      Изтриване
    23. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    24. Ама не разбираш ли че не става само с четене, независимо кой автор ще ми цитираш. А имаш ли въобще учител, който да те научи да постигаш резултати с бездействие? Аз това го мога, но ти как ще се оправиш сама? И въобще разбираш ли изоснови написаното? За да се постигне това трябва да си в будистки манастир, а не да береш ябълки в чужбина. И всеки ден да отделяш ПОНЕ по няколко часа в медитация (а не в четене), която в основата си е бездействие...

      Изтриване
    25. Анонимен4/6/23 23:33

      L.R. методът не е един. Мирът може да бъде и в действие, и в бездействие, както в предния коментар написах - щастието може да бъде и по течението, и срещу него, и в спокойни води. Т.е. при вътрешен мир си естествен във всякакви условия. Комфортната ти зона е навсякъде(както did0 каза), дори извън нея пак си в комфортната си зона. И в екстаз, и в напрежение, и в радост, и в щастие, скръб, страдание, т.н., пребиваваш в мир/покой. Докато си в процес на интегриране/спомняне/смесено(виж последния коментар в статията за трите типа играчи) на себе си, мир имаш в частични моменти/периоди, но не постоянно. Когато си интегрирал себе си, тогава можеш да пребиваваш дълго в състояние на мир, което пак казвам съществува в различни условия, не само в бездействие :)

      Изтриване
    26. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    27. Точно така е, но ти можеш ли да прихванеш нужната за теб честота сама? Без да четеш нещо/някого, а просто да я преживееш, да се настроиш сама на нея...

      Изтриване
    28. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    29. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    30. Етимологията на думата 'bot' е интересна, защото може да означава (и е означавала) следните неща във времената:
      1) бутилка, направена от животинска козе или овча кожа, ползвана по време на вакханалиите в чест на Дионис;
      2) лодка - т.е. отново съд за 'нещо';
      3) опашка/пенис – странни са келтите :)
      4) за скандинавските страни (които все са наопаки) думата означавала лекарство;
      5) за немците ботът е жаба;
      6) жаргонно англичаните я използват за извършване на содомия, т.е. препратки отново към животинското царство;
      7) ларва; като в днешно време се ползва за описанието на ларвите на паразитен вид мухи (botfly), които според Les Stroud и инуитите, които са ги вкусили, приличат на вкуса на млякото.
      8) в днешно време, в контекста на технологиите:
      => неодушевен играч, познат още като non playable character (npc);
      => слабоумен (или все още новак) играч;
      => съвкупност от софтуер и хардуер, създаващи това, което наричаме 'робот', изпълняващо определени алгоритми/задачи, за да постигне определена от програмиста цел/цели.

      Според мен е необходимо да се прави разлика между програмирано поведение (което също може накратко да се каже (ро)ботско) и животинско такова (имащо съответно своята автентична природа, която did0 е описал, свързана с планетарния дух; но и програмирана изкуствено в генетиката на животното (и човека) - прехвалените "инстинкти", които са най-трудните програми за кракване, трансформиране и освобождаване, пречещи на духа да прояви своята природа). Защото животните, както и животинските души в човешки тела все пак имат божествен произход и колкото да е трудно човек да взаимодейства с тях не бива да има капка надменност или студенина, защото автоматично се принизява на ниво бот (бездушност, т.е. пада по-долу и от животното). Радвам се, че did0 описа и предупреди за това, защото съм го виждал в други изследователи, които с лека ръка зачеркват едни 80-90% от хората или са готови да се възползват от тях, защото са "големите играчи", а другите са "просто ботове" и "средство/инструмент за постигане на някакви си цели". Ще е 'забавно', когато колелото на съдбата се завърти и кармата като алгоритъм се включи...

      Всеки човек може да се държи програмирано и незряло в някаква област поради невнимание, невежество, липса на умения и добродетели или афект/тригър. С нищо не би помогнало бързо лепване на етикет на човека, без да се вземат толкова много фактори. Затова и фокусът би трябвало да е върху деянието, както и върху нашето такова и да се търси ситуация, която би била печеливша за всички участващи.

      Изтриване
    31. Един от факторите е свързан със зачеването на детето и неговия умствен потенциал (частично проявление на шън енергията).

      Физическото развитие на детето (и на възрастния) (особено на гръбначния стълб) също оказва влияние на потенциалното слабоумие.

      Всякакви травми, осъществени в първите 5 години, могат да заключат духа толкова надълбоко, че е тъжно... отключването на психически отклонения и всякакъв род дисбаланси са следствие.

      Като добавим към това възможността единият от родителите да е така наречен 'органичен портал', което до този век представляваха предимно животински инкарнации или слабо-умни такива, които могат да бъдат обсебени от нетелесни и невидими същности с различни цели, като една от тях е прелъстяване на 'играч с индивидуален дух' и закотвянето му в самсара чрез раждането на дете и/или извършването на обременяващо кармично дело, и/или манипулирането му с цел енергийно изтощение и пречки за Пътя му – анализът кой какъв е става сложен.

      Вече се произвеждат синтетични тела (точно както е показано в WestWorld), така че бъдещата версия на органичните портали ще бъде изцяло бездушна, позволяваща отново, уви, вселяването на какво ли не в тялото. Виждал съм такъв вид екземпляри в подземните бази и отвъдземните. На официално ниво виждате до къде уж криво-ляво стигат - почти са готови роботите макар във видимо роботски вид, а не в човешки, въпреки че на аудиторията им се представя поетапно процеса на 'очовечаването им' (за незнаещите - потърсете робота sofia). Цялата тази мания по гримирането на жените ни води като човечество към изкуствената визия, която тези роботи (ще) имат. Много скоро, стига да не се случат определени процеси, хората ще възприемат без проблеми идеята да се разминават по улиците с роботите, изглеждащи като тях. Единствено развитието на вътрешния ви усет и сетива биха могли да ви подскажат кой какъв ще е. По-опасното според мен ще бъде след смъртта на хората, защото няма да усетят манипулационните реалности и същности, но който с каквото се е занимавал приживе... :) Някои от нас жертваме едното, за да получим другото. Другите предпочитат да са лъгани и да си следват матричните опаковки, така че нищо не може да ги спаси или предпази от неизбежната логичност на отношението и делата им. Има и трети вид екземпляри - 10-20 години бачка за системата, "живее си живота" и след това ще става духовно напрЪднал и ще иска да получи и познанието на мъдреците, защото е модерно да си духовен (и не се свалят вече жените лесно), а и останалото му е вече скучно, пък и смъртта скоро ще потропа на вратата, трябва да е подготвен. Информацията е капитал, инвестиция невъобразима...

      То ако ставаше само с четене... нямаше да се налага да мием чинии. Най-древната практика за чистота на ума (че и на верните инструменти) - миенето на чинии. :)


      ПС: L.R. няма нищо срамно в брането на ягоди. За предпочитане е такова призвание пред всякакви други нечистоплътни и аморални професии или действия, изкарващи повече пари. С правилната перспектива ще изпитваш радост където и да си, извършвайки правилните дела в даденото време и място. Правилността сама ще я осъзнаеш в кое е. Лекотата и тихата радост (за която анонимен и did0 пишат) са естествено състояние, следствие на проявяването на божествената ти природа, която може да се прояви в нежността, усърдието, вниманието, упоритостта, дисциплината... в брането на ягоди. :) или на каквото и да е друго действие. Има още толкова много комбинации и дълъг списък с умения и добродетели, но схванахте идеята. Дори дишането и ходенето на мъдрецът са различни, въпреки че изглеждат еднакви. И няма значение какво казва "авторитет Х" за даденото дело, което правите... Вие си имате вашия авторитет, който се намира вътре във вас. Веднъж свързал се и опознал чувството, би било глупаво човек да не го слуша, да го забрави или да върви срещу него. След това еони може да минат, докато осъзнае отново съюза...

      Изтриване
    32. "Много скоро, стига да не се случат определени процеси, хората ще възприемат без проблеми идеята да се разминават по улиците с роботите, изглеждащи като тях. " - Ето и новия филм по Робълт Шекли - Robots -
      https://www.imdb.com/title/tt12579470/?ref_=fn_al_tt_1
      ,който показва как повечето хора си имат робот двоъник, който им върши работата, ходи по срещи, прави секс вместо тях и т.н.т. Много свежа комедия!

      Изтриване
    33. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    34. Не забравяй че и аз се оттеглих за доста време. Понякога е необходимо да се отдръпнеш и да интегрираш себе си, за излекуваш травмите, които теб чакат...

      А играчи-изследователи (няма да посочвам имена) постоянно се възползват целенасочено от останалите, това е станала тяхната причина да изследват, за да могат после да източат читателите си по какъвто и да е начин. И да, това става със съгласието на читателя и става дума за пари. А иначе Истински изследовател не може да бъде предизвикан, предразположен или провокиран. Защото е интегрирал Егото си и не се влияе от останалите. Освен в позитивен смисъл, когато както той, така и другите печелят. Без да се използват пари в процеса, това е основополагащо, но малко го разбират.

      Изтриване
    35. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    36. На мен ми сподели че е почувствал лекота, когато е затворил блога си. Не можеш да изискваш някой да носи товар, само защото на теб ти е комфортно да го четеш. И не забравяй - и моя блог и блога на Ключаря са напълно безплатни и никой не трябва да се чувства задължен да чете и/или да пише. След като на Ключаря му е комфортно със затворен блог, аз уважавам неговата свободна воля. Което не пречи да ми е Приятел и да го уважавам, каквото и да прави. Дори и да е тръгнал по различен път от моя. Ето това е и най-краткото определение за Смирение...

      Изтриване
    37. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    38. София6/6/23 11:39

      Did0, мисля че се досещам за кой изследовател говориш, който взима пари, но не разбирам защо да е грешно? Това е труд и защо да не бъде заплатен? Не ми е ясно това в духовните среди, където се бае, че това знание трябва да е едва ли не благотворителност. За мен е логично да е заплатено, защото ако имаш възможност с това да си изкарваш парите вместо да се занимаваш с още една работа, да го правиш, защото така ще имаш и времето, и средствата да правиш "още от същото", (хаха) и хората, и ти да сте доволни :)

      Изтриване
    39. Единия организира курсове по оцеляване. Те са основани на страха да не загубиш това тяло. А той много добре знае че тялото е нетрайно и е само малка част от нас самите. Но който се страхува - да си плати и да ходи да оцелява. "Който иска да спаси живота си, ще го загуби, а който загуби живота си заради мен, ще го намери" - цитат на Христос от Библията. И в будистите книги има подобна сентенция.
      Другия издава златни сертификати, вместо книги, като връзва цената на книгата с цената на златото. Това е висша степен на гордост. Добре че не се е сетил да ги върже с цената на диамантите или платината :). Необходимо е смирение, а и когато на Путин му писне и натисне копчето, нищо няма да им помогне отново да не се завъртят в Самсара...

      Изтриване
    40. София6/6/23 12:12

      Конкретно за този курс на първия човек съм съгласна, и аз не разбирам защо е нужен и не съм ходила, за да не попадна след това "случайно" в ситуация, в която да ми се наложи да използвам наученото.
      На втория с кеф му давам пари. Мисля че достатъчно безплатни неща е направил и щом е решил, че занапред с това ще се препитава не виждам лошо.
      Ти беше писал преди, че си задълбочил преживяванията си чрез метода на RV, който се изучава именно с платени курсове или се бъркам?

      Изтриване
    41. Не съм задълбочил преживяванията си, оттам почна всичко, с RV курс, но цената си беше съвсем поносима. И никой не ти казва че всъщност метода изисква групови усилия, а аз съм си по самостоятелните изпълнения. Затова и се отказах да практикувам метода а си разработих нов, лично за мен.

      Винаги можеш да направиш така че Системата сама да ти дава пари, само и само да стоиш тук и да ти дава максималната в Матрицата свобода. Да си чувала будистки монаси да ти искат пари? Но те са едно голямо и изключително важно изключение. А безплатните неща ги прави с цел после да набере публика, на която вече да и е кеф да му дава пари. Изследвай в детайли живота на няколко Гурута и ще видиш приликата. Но безпристрастно, загърбвайки симпатията си към N. А конкретно, връзването на цената на нещо с цената на златото е незаконна и рано или късно ще му цъфнат ревизори, защото така напрактика печата пари, обвързани със златния стандарт. Тоест, Матрицата ще го нагази рано или късно...

      Изтриване
    42. А за платената информация може да кажа всичко в едно изречение. Когато сложиш цена на труда си той става от безценен просто ценен (като ударението може да е и на двете Е-та). Затова безплатните неща са безценни и не могат да се купят с пари...

      Изтриване
    43. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    44. L.R., така и не разбра че никога не сме били от един отбор, всички които пишем по един или друг начин сме Самостоятелни Играчи и всеки постъпва както намери за добре. Никога не забравяй основното правило тук - ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО. И аз не нападам никого, просто излагам фактите такива, каквито са. Всеки ще си плати (а може и да е намерил вратичка и да не плаща) за това, което твори. Знам от опит че да експлоатираш Страха на хората е погрешно, а също така и да удовлетворяваш жаждата им за информация срещу пари.
      Сега ще цитирам целия стих на Лао Дзъ (понеже ти обичаш да цитираш разни хора, и аз ще го направя), белким вденеш какво означава да не търсиш признание/отплата/цена за това, което твориш:

      Ето защо мъдрецът
      чрез бездействието действува,
      чрез безмълвието учи;
      нещата се създават
      той не подменя тяхното начало;
      създава, но не обсебва,
      действува, но не е самонадеян;
      завършва с успех, но не се хвали.
      Именно защото не търси признание,
      то не може да му се отнеме.

      Изтриване
    45. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    46. София7/6/23 08:51

      "Знам от опит че да експлоатираш Страха на хората е погрешно, а също така и да удовлетворяваш жаждата им за информация срещу пари."

      Тоест това може да се отнесе за всички издадени книги по принцип. Защото книгите са това - истории и информация, за които си плащаш. А това че "нормалната" цена на една книга е 20лв, а пък техните са 50-100, ами те са големи книги с твърди корици и принтове. Така че пък тази цена е "поносима" за мен.

      Иначе,да системата може да ти осигури някакъв доход за да останеш в нея, но не всеки иска да живее като будистки монах. Ако например искам да си купя мое жилище защо да е лошо? По-непросветена ли ще ме направи, ако медитирам върху собствения си под? Откъде идва разликата на това да имам "нормална" платена работа, за да се издържам или някакъв вид "просветителна" работа?

      И не, не мисля че може да се прави сравнение с Ошо, например, който прави секс със 100 жени и живее в охолство и в същото време говори заучени неща и нищо ново под слънцето. Разликата е, че се споделя личен опит и труд за пари. Никой не търси чак такова признание и преклонение.

      Изтриване
    47. Ами не е вярно че всички издадени книги са платени. Да речем, учението на Буда е безплатно, книгите на Петър Дънов могат да се намерят без пари, Книжлето на Лао Дзъ също е без пари. Тоест, тези книги се отнасят за естеството на Платформата и държанието на Играчите от различни гледни точки. Едно време и Библиите са били без пари, ако влезеш в някоя джамия и помолиш някой да ти подари Корана веднага ще се намерят мнозина.

      "Именно защото не търси признание, то не може да му се отнеме." Всички автори търсят признание чрез цената на творбите си. Просто щом като търсиш признание (съответно цена), то в края на краищата то ще ти се отнеме. Пак ще го върнеш на Системата, защото от там произхожда основно. Естествено произхожда и от съответното Съзнание, но именно цената го прави придатък на Системата. Неизбежно е.

      И не си мисли че авторите на платена информация не полагат огромен труд за да ги издадат. Н. беше писал статия за особеностите на книгоиздаването в България. Аз НЕ СЪМ против да се издават книги за пари. Неизбежно е и авторите/аватарите (тук стана неволна правописна грешка, но ще я оставя) да изпитват неволен страх дали книгите/семинарите/курсовете им ще се купят. Именно защото са част от Системата. Например отново Н. беше писал че няма повече да издава "Документите Тера", а пък след няколко години ги преиздаде с основната цел да изкара пари. Когато правиш нещо срещу пари ти поддържаш Системата, наливаш масло в огъня и си осигуряваш още много "преигравания". Но аз нямам нищо против това какво е избрал Н., Нахуатл или да речем Ключаря. Аз ги уважавам като самостоятелни Играчи и с интерес наблюдавам Играта им. Но аз не играя като тях и изразявам свободно собственото си мнение. Което пък никой не е длъжен да чете и уважава, защото не го правя за признание, а за удоволствие. И именно затова, защото не търся признание, то не може да ми бъде отнето. Аз не просто цитирам стихове от Лао Дзъ, аз ги живея...

      А иначе е огромна отговорност да вържеш цената на книгата ти именно с цената на златото. Това означава че информацията вътре трябва да има стойността на чисто злато за читателите. И то за всички читатели, не само за някои от тях, иначе част от тях ще се почувстват измамени. Очаквали са злато, а са получили нещо друго - олово, платина, диаманти и т.н.т.. А са купили именно злато...

      А за собствения ти под на собственото ти жилище ще ти напомня един цитат от "Аватар" - The People say that all energy is only borrowed. And one day you have to give it back. Така че твърдението че имаш нещо свое, като жилище например, е невярно. Те принадлежат на Системата. Затова и всяка година плащаш данък сгради, за да признае Системата ти "собствеността ти". Единственото твое тук е Съзнанието ти. Но и то някой ден, може би след няколко а може и след хиляди години, ще се разтвори в Източника. Нищо, което сътвориш тук не е твое. И този блог не е мой, Blogger по всяко време може да реши да го изтрие. Твой е единствено този момент Тук и Сега. И нищо друго...

      Изтриване
    48. София7/6/23 10:41

      Е то и аз мога да ти подаря книга и за теб да излезе безплатна. Просто някой друг я е платил :) Дали ще съм аз или ще е платена при издаването и от самия издател в печатницата и след това предложена като безплатна все някой е платил. Същото е и с блога - ти плащаш на платформата да съществува, а пък ние си плащаме интернета, за да го прочетем. Вярно е, че в процеса при теб не идват пари, но те отново са част от него и съответно част от системата.

      Съгласна съм с цитата от аватар, никой нищо не притежава истински, аз и тялото си не притежавам истински, защото ще се разложи, но това не означава, че не искам да го направя възможно най-удобно за ползване. Хич не ми е жал за повечето притежания, даже много обичам да хвърлям неща.

      Сигурно си прав, че някои хора ще се почувстват измамени за златния стандарт на книгите, просто това не съм аз.

      Иначе защо поддържам тази теза, че трябва да са платени - защото в главата ми е идеята как някой цял живот е търсил страстта си и начини да я изразява по начин, който е полезен за него и за другите и след като е намерил начина и може да се откаже от вероятно скучната си дневна работа, се намира друг, в случая ти, който да каже - пич, щом искаш пари за това, спукана ти е работата :)

      Изтриване
    49. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    50. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    51. Всъщност когато притежавах ВСИЧКИ книги на Издателството и ги прочетох и аз не се почувствах измамен. Те са многопластови (както е и "моя" блог). Но след като ги прочетох те станаха просто ценни и обект на привързване. Аз не обичам да се привързвам към нещо нетрайно като материята. Материята просто трябва да се поддържа в добро за използване състояние (както и тялото, но с годините става все по-трудно). Затова един ден подарих всички тези книги на една читателка на блога, която между редовете (никога пряко) си ги "поиска". Дори платих за доставката. Защото тези книги са ценни и не са за изхвърляне. А и без това те са вече в главата ми...

      "пич, щом искаш пари за това, спукана ти е работата :)" - за най-важните неща не можеш да платиш с пари. Книгите са си книги, а колко трябва да платиш за Просветление? А за Нирвана/Угасване. А за фрактално виждане? А за безусловна Любов? Нищо от богатствата не ще ти помогне да си ги купиш. Парите не са изразител на стойност. Това е най-голямата заблуда в икономиката/финансите (понеже това изкарах като висше). Стойността съществува сама по себе си, а парите са жокер че нещо има стойност. Колко струват платната на великите художници - колкото боите и платното или много повече, в зависимост от Наблюдателя. Както е и в квантовата физика. Пари се печелят и се губят лесно, имал съм личен опит с това. И това не ме удовлетворяваше, нито ме засягаше. Това се учи във висшето.

      Докато писането тук ми носи удовлетворение и Blogger всъщност е напълно безплатна платформа за пишещите в нея. Аз не плащам нищо за съществуването на този блог, всеки може сам да си направи такъв тук. И съзнателно съм премахнал всички реклами, за да не вземам никакви пари от блога си. И именно защото не търся признание и не претендирам за притежание те не могат да ми се отнемат.

      Изтриване
    52. Мен не ме интересува кой ме чете, аз пиша тук за собствено удовлетворение и за нещата, които съм преживял лично и за такъв опит не може да се прочете другаде. Колко хора, пребивавали година, две в психиатрия смяташ че могат да скалъпят нещо подобно? Пиша за своята гледна точка, като не държа тя да се приема от никого. Ако някой ме чете и счита че печели от това четене, аз печеля от самото писане и от общуването с различни индивидуални Играчи. Защото, да си кажем истината, бот не може да разбере нищо от този блог. Брат ми не разбира нищо от блога, въпреки лукса на подробни обяснения от мен на написаното.

      Изтриване
    53. В началото въобще не публикувах коментари с благодарности и доста от тях съм изтрил, но с времето ми стана ясно че щом хората имат нужда да изразят благодарност, аз съм длъжен да уважа труда им в изказването на такава и да ги пусна като коментар.

      Изтриване
    54. L.R., всеки представител на Тъмната полярност би се възползвал от теб или който и да е даже без да иска позволение или провокация. Такава е природата им, но затова ще пиша и аз в темата за полярностите на did0. Иначе умните им представители са по-прикрити и се опитват да заобикалят определени етични и не само принципи, измисляйки начини (шеги, ирония, самоирония например), за да покажат намеренията/действията си, като по този начин се стремят да олекотят кармата/последиците. Грозно е затова да се използва смехът като инструмент, защото хората няма да придадат тежест на написаното и да го вземат на сериозно. Но за Вселената това си е валидно откровение и измиването на ръцете се случва символично.

      Дали KeyGiver ви е отсвирил и кои сте тези вие са добри въпроси. Написах в предходни теми, че може би единственото некоректно дело беше липсата на обяснения към иначе анонимните хора, които така и не ми писаха преди това, така че как може да изоставиш някого, с когото грам комуникация си нямал и този някого само е взимал от теб, че даже и безплатно? Отстрани погледнато позицията изглежда нагла и нелепа на всички онези, които "се чувствате ощетени". От какво да сте ощетени? От това, че съм пожелал самота ли? :) Или че крия някаква неописуема истина, която ще ви направи свободни, но не я давам? Или е онова суетно (и детинско) его, което като не получи (достъп до) нещо, следователно трябва да го има на 'всяка цена' (pun intended)?

      А сега конкретно към теб, L.R. Ако психически си добре (т.е. е един индивидът L.R.) и имаш добра памет, знаеш колко провокативно се държеше на лични съобщения спрямо мен преди години, че даже и беше самоуверена, че съм щял да се поддам на определени страсти и низости. Фактът, че (още тогава не ме опозна чрез писането/комуникацията, означава че има поне един недостатък то/тя :) ) въпреки тези години и поведение твое към мен, ти пиша. Знаеш защо съм те блокирал, така че не потъвай още по-надолу в стил "игра на жертва". Нито съм се възползвал от теб, нито съм те нагрубявал, но и не съм те приемал - така е, защото моята ценностна система и мисловни модели са ме изградили по специфичен начин и аз не се притеснявам да кажа, че не приемам определени неща в хората (или самите хора, ако на 90%+ от времето са изградени от тези концепции). Дали това е условна любов - може да се каже. Разликата е, че знам до какво наистина води безусловната любов и какво наистина представлява любовта. Все пак отделих над 13 съзнателни години в изследването на тази тема. Не е сладникаво да разбереш например "великата истина", че някой не приема определени характеристики в теб и примерно не иска да взаимодейства с теб по ред причини, но истината е за предпочитане пред захарни залъгалки и временна (зло)употреба. Поне така мисля и действам аз. Вярно е, че романтикът в мен винаги е предпочитал да се хваща за някакви 5-10% красота и потенциалности и съответно да строи пейзажи, но след време разбирам илюзорността им и изглеждам рязък и отказващ се от хората заради истините, които ме освобождават. В нашите 'взаимодействия' даже това отсъстваше, така че нямаше никакви розови очила или каквито и да е любовни намерения от мен към теб. Така че още един довод защо не би трябвало да продължаваш да таиш някакви недобри помисли и емоции към мен.

      Безусловна любов звучи хубаво, но кой познаваш да я е интегрирал в живота си? Както did0 написа - уважавам свободата да живеят Тъмните, но в никакъв случай не приемам делата им и ако видя в живота си такъв тип проявления, гледам да действам спрямо това което знам вътрешно за правилно, дори това да означава по-твърди мерки спрямо тях, за да разберат, че няма да я бъде тяхната и да се видят огледално отстрани. С годините тежък опит видях до къде я докарах, когато съм прекалено добър и пасивен към представители на Тъмната полярност, както и обратното - до какво може да доведат непрестанните битки. Но това ще го оставя за другата тема.

      Изтриване
    55. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    56. София7/6/23 12:37

      Хаха, всъщност в горния ми коментар се чудех дали да не ти предложа да ти подаря новата им книга? Сега като каза, че ти си ги подарявал ми се струва още по-резонно да те попитам :D Още не съм я довършила, но мисля че и идеята и е да не бъде притежавана.

      П.С. Ключарю, съжалявам за плоския въпрос, но дали си зодия Риби? :D

      Изтриване
    57. Идеята зад личните ми споделяния с жените S1-S4 не беше да ги злепоставям. Някой ден ще се уверите за това – когато се върнете назад във времето и изживеете мен. Съвсем различна мотивация: да се опише личностното ми развитие и защо и кога любовта не може да се случи между мъжа и жената. Това не е някакъв дневник, в който ще пиша за всичките жени през моята перспектива, излизайки че съм ангел небесен и непогрешим. :) И аз съм правил грешки, но добрата новина за мен е, че поне намеренията ми бяха чисти и възвишени. Тъжно е, когато някои съставки липсват и цялата алхимична формула на се получава, но пък и е нормално - мъж на 18-30 години колкото и интуиция да има и добродетели/умения трансферирани от други животи, не е достатъчно готов да се справи с най-сложната тема, която е Любовта (с друг човек). То даже и 40-50 да стигне пак не е гаранция, но се виждат плодовете на вътрешния труд (най-малкото би трябвало да обича и разбира себе си). Самата Система не ни подготвя правилно, камо ли родителите. Човек докато разнищи и изчисти себе си, пък да срещне себеподобни, че и да има останали сили и време, за да се разгръщат архетипи, команди, сюжети и да се стигне до чистотата планирана или непредвидима... успех да стане в един живо.

      Не го взимай чак толкова навътре. Някакъв си непознат (KeyGiver) се е отказал да взаимодейства с теб - голям праз... Има толкова мъже на тази земя! :)

      След хумора, който е правдив: проблемът е, че си подвластна на архетипи и си в роля, която те поставя в позиция, според която съм нещо недостижимо (но заслужаващо си) и съм авторитет, който ако се откаже от теб активира други архетипи (най-малкото историята с отделянето от майката, защото ако за теб съм носител на любовта, това се свързва и с тази фигура, и/или пък с бащината също, защото съм и в мъжко тяло и огледално с присъствието си примерно показвам бащата, който си нямала)...

      Както виждаш - наясно съм с процесите, които текат, трудно е да ги опиша всичките по начин, който да разбереш (а и не те познавам в детайли, за да ти покажа конкретните активации от детството), не се възползвам от него и мога единствено да ти пожелая чистосърдечно да се освободиш от всичко!

      Изтриване
    58. Когато имаш връзка с Източника и отговорите на всички твои въпроси изникват многопластово и фрактално в главата ти не е необходимо да четеш книги. Просто следваш синхроничности. Затова е лесно да обясниш нещо на няколко странички с фрактални примери от 3Д. На мен тази книга не ми е необходима, а иначе аз имам пари да си я купя, но моята Игра и тази на Н. вече доста се различават.
      И после пък аз ще се чудя на кого да я подаря :)...

      Изтриване
    59. Здравей, София. Отговори мои към някои въпроси (не само към мен):

      Това е труд и защо да не бъде заплатен?

      Основният проблем е в това, че мнозинството от хората приемат концепцията за търговията, без да желаят да й се противопоставят или защото така ги устройва, или защото са бедни духом, нямат достатъчно сърце и разум, за да разберат защо тези основи са пагубни за цивилизацията, че и за планетата Земя. Дотолкова е имплантирана тази идея, че ето как интелектуалци или езотерици също не могат да разберат проблемите, нито да търсят начини да разрушат системата отвътре. "Невъзможно е", "Повечето така правят", "Аман от идеалисти", "Няма как да се противопоставим на тези, които са измислили монетарната система" и прочие отговори.

      Какво правя аз в момента спрямо темата - ползвам парите очевидно, защото съм решил, че ще продължа да съм част от обществото, но нито имам илюзии за тяхната стойност; нито ги използвам за неща, които биха увеличили още повече силата на цялата система; нито като властови инструмент. Т.е. мъдрото инвестиране на енергията/парите е едно временно 'решение', но най-доброто нещо, което човек може да направи с тях. Във всеки един момент, ако пожелая (макар да имам други планове) мога да се откажа от всичко и да отида сред природата, доказвайки своята свобода и независимост. Дали ще оцелея - това няма значение за мен. Сами разсъждавайте защо.

      Откъде идва разликата на това да имам "нормална" платена работа, за да се издържам или някакъв вид "просветителна" работа?

      Продължавайки идеята за временното решение - единственото, което има значение щом човек се е хванал на хорото за търговията (труд => пари => инвестиране => завъртане на цикъла) е как си изкарва прехраната - дали е с честен труд, дали е с добри намерения към другите, дали уважава всички останали, без да се надува, че неговата работа е по-добра или трудна спрямо на друг. Там е разликата, София... Но малко хора знаят или желаят да разберат, а и им се дава от отсрещната страна този важен детайл: какво представлява човекът/творецът, чиито продукти ползваш. Обезличаването в процеса на търговия е единият ключ, върху който да медитирате, за да разберете пагубността. Иначе си права, че 50% си е отговорност на получилия капитала за какво ще го ползва, но и 50% са в теб като потребител, който се доверява на продавача за качеството на стоката. Ако си човек, който например отива на концерт и иска да чуе прекрасно представление и това му е достатъчно и му харесва представлението - всички са доволни и колелото се завърта успешно, но никой не разбира никого. Да, има някакво свързване чрез акта на творчество, но дотам, дори то е принизено от бездушната концепция (пари). Тук може да се рационализира лесно и да се каже за "по-високата" перспектива, че парите са символ на енергията, но нима това е смисълът на живота - да си разменяме енергии чрез различни форми?

      Изтриване
    60. Да оцениш и подкрепяш Духа на някого, който чрез труда си създава шедьоври, обогатяващи всички по някакъв начин - това попада в категорията добра инвестиция. Уви, едва ли имаш достатъчно пари да подкрепиш всички такива хора. Втори жокер и момент за разсъждаване защо монетарната система издиша. :)

      "И не, не мисля че може да се прави сравнение с Ошо, например, който прави секс със 100 жени и живее в охолство и в същото време говори заучени неща и нищо ново под слънцето"
      "Разликата е, че се споделя личен опит и труд за пари."

      Ха... Добре, добре. :D Ще изчакам (в краен случай) мига на смъртта ти и връщането назад във времето (стига да ти се занимава и да си любител на истината), за да видиш на всички (или които си избереш) изследователи мотивацията им, чувствата, мислите, отношенията и действията им през живота. Ще си много изненадана... но и много ще научиш в процеса. Повече няма и не искам да говоря за другите изследователи, защото въпреки че има смисъл, виждам и защо няма. Дано did0 за втори път види още една причина кога/защо общуването е пречка. Ако не, ще трябва и явно да го напиша. :)
      Така и не съм виждал видео за Ошо - ще ми е интересно някой ден да видя какво и защо се е случвало там. Едновременно ли е успявал този жребец? Султаните ряпа да ядат... KeyGiver също, между другото!

      Извън хумора: 'по-важни' за мен са 'обикновените' хора, които даже в повечето случаи са живеели по-достоен живот (спрямо "моята" си ценностна система и разбирания казвам), а умират в бедност и неизвестност; като добър пример, който остава едвам доловим през вековете....
      Тук е третият ключ защо "обичам" парите и светлините на прожекторите, решаващи чий труд и живот е "по-ценен" за обществото...

      Изтриване
    61. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    62. Тук е, че да виждат всички голотата ни. :D
      Извън хумора: L.R., аз почти не комуникирам с хората онлайн. Даже най-близките не знам как ме изтърпяват, че не съм им писал месеци, но просто не ми се споделя почти нищо лично и имам да правя мои си дела в реалния свят. Животът ми е "ботски", т.е. върша си едни и същи дейности с дзен и не осъзнавам как времето лети.
      Да, парадоксално, мястото в този блог, отключва хубавия ми порив да споделям някой ключ от време на време, но това е за момента. Не планирам да възобновявам комуникация с когото и да е, защото ще съм в страни от пътя и ще се забавя. Всеки коментар и минута тук са заем от другото. Не че искам да слагам теглилки кое е по-важно, но ти от мяра мисля, че не разбираш достатъчно. Още балансът убягва. :D Така че се налагаше учтиво да напиша този коментар.

      Изтриване
    63. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    64. Продължавам да се занимавам със София. Не ревнувайте, хиляди дами! :D

      "Наистина усещам, че в природата ми е да съм воин, не знам защо и дали е така при останалите играчи."

      Запиши се тогава на бойно изкуство. Ще научиш толкова много и ще си помогнеш на тялото (и духа) също.

      Зависи от това какви животи имаш в другите времеви линии и в момента честотно с кои от тях се свързваш. За себе си съм отключвал няколко живота - в някои убивах, в други бях убиван. Ироничното е, че винаги за добродетели говоря. Нелепо е първобитно племе да те изгори на кол в тяхно име, ама очакван логически завършек на KeyGiver там... ще се дърпа той на племето и ще отстоява принципи вместо да се приобщи към и да следва установените норми. :D Така че в джоба си имам поне 1-0 като смърти в името на добродетелите.

      Аз войнското виждам как си отива от мен, но си има причини затова - най-малкото осъзнах безсмислието и самсара цикъла на това да се биеш с когото/каквото и да е. Най-накрая успях да осъзная и интегрирам в момента този ключ, който съм виждал на изток и мъдреците през вековете са говорили за него - не го разбирах изобщо, но усещах че има нещо вярно и важно: защо и как могат да са в състояние, в което да не влизат в битка, но да са победили врага. Как могат да победят, без да накърнят живота на представител на Злото, но и без той/тя да постигне целите си, вредящи на Цялото...

      П.С. Keygiver, много хубав блог имаше и е голяма радост да те чета. Няма ли пак да бъде публичен? :)

      Не, няма. :) Писах в някоя скорошна тема на did0 защо си затворих блога. Силно се съмнявам, че някога пак ще го отворя. Нека лотосът да стои на спокойствие във виртуалния свят. Ще цъфти в реалния свят.

      Не казвам, че не си градивен, имах предвид на някоя по-диво място на Земята при някое племе от ботове, а не в интернет (където отново - племе от ботове) :D

      Много хубаво... сега оставаше did0 да те бе послушала и след 2 години мълчание се връща с тема в блога: "The real jurassic park - наръчник как да се справим с живота в джунглата". :D То на чужд гръб много лесно - отиди ти в джунглата. Тъкмо ще си проявиш бойния потенциал в теб. Ние ще ти даваме енергийна подкрепа от тук. :D

      И последен отговор:

      KeyGiver си има зодии, а не зодиите него. :)
      Няма значение зодията, макар че на някакво ниво има. Отвъд тях е необходимо човек да се стреми да бъде, но първо трябва да ги изучи и разбере в дълбочина (или минимум своя си хороскоп). Даже е възможно да предскаже бъдещи събития и да се подготви за тях, но не исках да се занимавам с това. Макар че... знаеш ли какви пари щях да правя (pun)?

      Изтриване
    65. София9/6/23 01:54

      Хиляди дами, не се отчайвайте, аз не съм си и помисляла, че ще има ситуация, в която Ключаря ще ми обърне толкова много внимание, без дори да съм го търсила, но ето на :D

      Благодаря ти за отговорите, някои от тях все още са ми неясни, защото са непреживени, но ще видим времето какво ще покаже.

      След смъртта ми бих искала да видя мотивацията на всички хора, които са били важни в живота ми, но към момента мога само да спекулирам.

      "но нима това е смисълът на живота - да си разменяме енергии чрез различни форми?"

      Това е разковничето, което търсех. Да, към момента съм на това ниво и оттам идват разминаванията. В интерес на истината работя в търговията и всеки ден усещам как хората искат ли искат все повече неща да си купуват и то предмети, които подхранват егото и са доста излишни, вероятно вие виждате мен и подбудите ми по същия начин :D

      Някой ден ще отида в джунглата, но за кратка екскурзия, колкото да се уплаша и да "угася" това желание :D

      Преди виждах наталната карта като път, който трябва да се извърви, защото е предначертан от душата преди слизането тук. След този блог е просто матрица, която може да се счупи :D (но все още ми е интересно да вървя по нея, защото ми харесват водещите архетипи в личната ми карта).

      Изтриване
    66. Значи, Дидо, Ключарче, Женоря! (: Напълнихте ми душата!!! Благодаря ви, че ви има!
      Съвет към L.R. - дебни в астрала за повече интимност - там, според книгите поне, нещата се получавали по-лесно и без земните последствия (:
      Тъй като коментари трудно се четат в жълт шрифт на черен фон, ги копирах всичките в word - излезе документ от цели 45 страници! Аз толкова книга не съм чел за еедин ден отдавна...
      Отдавна съм запознат с концепциите за ботове, органични портали или NPC-та, както са познати в света на игрите. Интересувам се много от езотерика, прочел съм 1 тон литература преди да ми писне да чета на кило. Блога на Ключаря също - той и до днес си съществува онлайн, стига да знаете как да намирате инфо. И от всичко прочетено все още не съм сигурен дали аз не съм точно такъв бездушевен обитател на планетата (: Още повече, че въпреки всички данни, оставам верен почитател на Ошо (знам - скандално е, ужасно е). Но този човек е невероятен в начина си на изказ - няма друг да е докоснал по такъв дълбок начин всички важни теми на съществуването ни. Паралелната реалност също ги бива, особено в следговорите на книгите им - луда работа. По-луд от тях е само Нагуала с военните обучения, ама няма как - пазара го позволява (: Има някакъв спектатор в пространството, но блога на Дидо печели симпатиите ми на макс.
      Ядене, преяждане и злоупотреба със сладко... Това не мога да преборя. Как мислите - има ли връзка с някакви духовни уроци, или наистита съм си ботче, дето си папка източника (: Пробвал съм веганство, яко изгладнявах, ама пък бях свалил кила... После 20 кила отгоре с месенца и кашкаавалчета... Чудя се, ако метаболизма ти е прецакан и мозъка ти търси само манджа, духа може ли да се събуди, ако населява въобще тази подвижна биомашинария... Как мислите?

      Изтриване
    67. Сократ, щом разбираш написаното, не си бот. НПС-тата не се стремят към развитие и не ги влекат такива блогове/сайтове...
      Какво толкова е направил Ошо, че да разгневи/разнежи толкова много хора? Печели си пари човека и щом има кой да го финансира, значи има място тук като част от Източника. Признавам че НИЩО от него не съм чел и гледал, предпочитам личното преживяване. В момента наваксвам с филмите, които трябваше да изгледам през миналите две години. И във филмите и сериалите на Марвел има страхотни попадения. Дори в края на сериала "Локи" има визуализирана светкавица с множество разклонения, представляваща разклоненията на реалността, така,, както го видях преди време в едно "екзотично преживяване"...
      А за метаболизма мога да пиша много. Бил съм както и 70 кила, така и 110 два месеца по късно, и след още един месец - 90 кила. Щом не ти тежат няма значение колко кила си. Движението е много важно. Аз като се заседя да медитирам със дни, понякога свалям по 5-10 кила, друг път прекъсвам медитация за храна, но един какъвто и да е сандвич ми стига, мързи ме да си готвя - толкова много загубено време, което накрая отива в тоалетната... А храната така и така е боклук, така че ям колкото да поддържам живо тялото. Друг път пък яко се наяждам с риба (макар че при тази и цена от 25 лв./кг. повече от 300 грама не мога да си позволя, а и ми стигат). А иначе още будистите са казали за "златната среда" - от всичко по колкото ти е необходимо на теб. А основата на глада е глад за нова информация/ново осъзнаване на съществуването в тяло/нови преживявания. Крайните преживявания наистина носят някаква тръпка, но не те прецакват, стига да не ги превърнеш в начин на живот. Имам един приятел който като се уволни от казармата беше 70 кг. После стана 220 кг., а една година откакто е в Бялото братство на Дъновистите отново стана 75 кг. Така че някои вярвания наистина могат да помогната на хората, за които са предназначени. Същото предполагам е и за Ошо, и той може да се използва, каквото и да говорят "авторитетите". ВСИЧКО може да се използва, но някои неща носят и цена. А щом не са безплатни, значи не са безценни, а просто ценени. И хората трябва да платят цена/пари за тях. А когато пишеш безплатно и даваш свобода на другите да пишат, не плащаш Никаква цена и всичко ти идва наготово от Матрицата...

      Изтриване
    68. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    69. На първо място интимност е възможна само между свободни Играчи. Ботовете са способни само на привързване, защото над сърдечната чакра няма нищо. Само копират интимността.
      На второ място интимността е възможна само при пълно разголване на двамата Играчи. Разголване до сърцевината им, до Индивидуалното Съзнание, обитаващо тялото.
      И на трето място интимността изисква приемане на другия Играч заедно с всичките му добри, лоши и балансирани страни. Пълно приемане и безусловна любов, въпреки чертите, които не ти харесват.
      Изисква се и съвпадане на целите на Играчите, за да могат да вървят заедно по един Път. Иначе въпреки всичко гореизброено ще последва раздяла. Всеки ще тръгне по своя Път, понесъл безусловната любов към другия, и контакта се прекъсва. И във всеки един момент могат да разчитат един на друг при нужда, въпреки различните им Пътища.
      Преживял съм го, затова го пиша...

      Изтриване
  2. Анонимен3/6/23 12:22

    Първия Аватар не ми хареса особено, втория обаче го гледах на кино и учудващо за мен самата - се скъсах да рева :D Е, в този период си поплаквах доста, но все пак... Много добро наблюдение е това за елементите, дори леко съжалявам, че не ми е хрумнало и на мен :)

    Но се сетих за Корана и по-специално частта с джиновете, които са огнени духове. На тях Аллах е казал да се преклонят пред творението му - човека, но те от гордост отказали. Интересни паралели се очертават.

    Аз дълго време се опитвах да разбера "обикновените хора" и дълго време някак ги презирах и гледах отвисоко. А природата значеше за мен общо-взето някаква гледка (сега не е така). Но и тайничко им завиждах може би - за простичките удоволстия, наивността, блаженото неведение, за умението да живеят, за обикновеността, за сплотеността... Винаги съм се чувствала като някой натрапник, който е дошъл да им развали идилията, ахаха.

    Но така, както са описани играчите - те са много по-кофти от местните в (зоо)парка, не ли? Сякаш това са две сили - съзидателна и унищожителна, които са в динамичен баланс...

    Да не забравяме, че ако не беше Сам (който пасва на определението бот), Фродо нямаше да успее да завърши мисията си. Така че идеята е някак да интегрираме Играча и Бота в себе си. Този хибрид ще бъде много по-близо да Баланса.

    Когато дъщерята хибрид направи онази магия, просто... нямам думи да опиша колко и как се развълнувах. Беше невероятно красиво и го изживях дълбоко.

    Да си призная - прииска ми се да поживея в подобен "райски свят" и да общувам с природата, животните и себеподобните си. Без борби за надмощие, без агресия и грабителство... за разнообразие :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сам, а и никой от Задругата на Пръстена, не са ботове. Не забравяй и че Сам беше за малко Носител на Пръстена. Бот не може и да си помисли и пожелае Пръстен на силата. На определението бот отговарят елфите загинали във втората серия "Двете кули". А без тези ботове хората нямаха шанс. Ботове бяха и армията на мъртвите в трета серия, както и Урук-хай от първа и втора серия. Както виждаш без ботове нямаше да има Игра или тя щеше да бъде предварително предрешена.

      Според мен дъщерята хибрид Кири ще е изцяло в основата на третата серия от трилогията. Тя напрактика изигра ролята на Ейва. Това е отстъпване на права и умения от Планетарния Дух на Играч. Защото цялото хибридно семейство на Джейк, без жена му, са самостоятелни Играчи. Ако не беше Джейк накрая да стегне жена си след смъртта на сина и, тя така и щеше да си стои сама на скалата и да плаче над трупа. Това е добър пример за това как бот може да се развие при контакта си със Свободен Играч. Не се сещам за пример в човешката история Планетарния дух да отстъпва правата си на Играч, освен може би историята за Мойсей, който разделя Червено море. И това е отлично попадение на Джеймс Камерън. Мислех да пиша по-подробно за Кири но смятам да оставя това за след третата серия, където съм сигурен че тя ще е централен персонаж.
      Ботовете са съзидателни по природа, докато Свободния Играч може да е съзидателен, разрушителен или балансиран, тоест и двете. Той има избор за разлика от бота. А за това че ти се е приискало да живееш в рай, недокоснат от човешки ръце, мисля че все още се намират места на планетата където това е възможно. Ако наистина искаш, ще ги намериш сама.

      Древните алхимици твърдели, че светът (и всичко в него) е съставен от четири основни елемента (въздух, земя, огън и вода), заедно с три, наречени „основни“, вещества: сол, живак и сяра. Виждаш разликата с китайската древна култура, където основните елемента са пет, а дантиените са три...
      Ползвах текст от https://spisanie8.bg/

      Изтриване
    2. Анонимен4/6/23 03:30

      Хммм, според мен Сам не беше носил пръстена. Искаше, за да помогне на Фродо, но той вече трудно се разделяше с него. По едно време носеше Фродо, който носеше пръстена :) Сам изобщо не искаше пръстена. Нали затова бяха избрали простодушните хобити - защото те по-лесно ще устоят на изкушенията му. Предполагам че след приключението обаче Фродо вече не беше бот, защото трябваше да напусне живота в Графството, а и вече се чувстваше чужд там. Иначе така както си го написал може да добавим характеристиката "пушечно месо" към портрета на бота :)

      Ако трета серия е за Кири - супер!

      Но урукхай- ботовете във Властелина бяха разрушителни?

      Отдавна се вълнувам от темата за елементите...

      Изтриване
    3. Сам носеше пръстена, когато го взе от Фродо, защото го помисли за умрял след като големия паяк го ужили и омота в какавида. После, когато Фродо се освести и Сам изби останалите орки, той много трудно го върна на Фродо. Това става към края на трета серия. Знам трилогията наизуст и от време на време си я пускам.
      Урук хай са разрушителни само за техните противници. За Саруман те са съзидателната сила която да премахне стария свят и да съгради нов на негово място.

      Изтриване
    4. Анонимен4/6/23 07:22

      Вярно, забравила бях :)

      Изтриване
    5. Анонимен15/6/23 15:28

      Добре де, а елфите не бяха ли разрушителни за своите противници? ;р

      Изтриване
    6. Ще ти отговоря с цитат на Оби Уан Кеноби от "Завръщането на джедаите" - "Ще откриеш, че много истини зависят от гледната ни точка."
      От твоята гледна точка, симпатизираща на Елфите, те не са разрушителни. А ти се иска да са само градивни. Във всички от нас присъства както градивността, така и разрушението. Когато тези две сили са в сблъсък, Баланс не може да има. Трябва и двете да се синтезират в едно, в Баланс. А като се синтезират и трите гледни точки се получава пълна интеграция от типа 3 в 1 и пълно разбиране.

      Изтриване
    7. Анонимен16/6/23 01:06

      Моята гледна точка е че елфите не са ботове. И съвпада с това, което каза, че Играчите могат да бъдат разрушителни и съзидателни. Но не се връзва с останала част от твърдението ти, че ботовете могат да бъдат само съзидателни.

      Изтриване
    8. Анонимен16/6/23 01:09

      А пък урукхаите са съзидателни, колкото е съзидателна една лопата :) С нея се разрушава съществуващата структура с цел последващ живот, но така или иначе без да има кой да я държи, не става нищо.

      Изтриване
    9. Зависи от гледната точка. За съзидателността на Тъмните сили ВЪВ ФИЛМА (защото така и не прочетох книгата, нещо не ме привлече) можеш да съдиш от сериала за Пръстените (https://www.imdb.com/title/tt7631058/). Там Тъмните издълбаха канал (странно е че избра съзидателността на една лопата), който предизвика изригването на вулкан и създаването на Мордор. Което от тяхна гледна точка е съзидателно.
      А оставени сами на себе си ботовете влизат в хармония с природата и стават само съзидателни, част от Планетарния Дух, без досег до Играчи. Както Нави преди пристигането на Играчите/хората на планетата им.

      Изтриване
    10. Анонимен16/6/23 02:22

      Не съм гледала сериала, не исках да си развалям филма/книгата.
      Нали според теб и урукхай са ботове, оставени сами на себе си какво ще направят?

      Изтриване
    11. Урук Хай са СЪЗДАДЕНИ изкуствено като ботове от Саруман с една единствена цел - да унищожават. Те се подчиняват единствено на Саруман, дори Саурон няма власт над тях. Което е градивно за Саруман, защото след унищожението винаги следва съграждане. А какво ще направят, оставени сами на себе си - това за което са създадени - ще се обърнат срещу Саурон за да подсигурят пълното господство на Саруман над Средната земя. И накрая ще се самоунищожат, както го направиха в "Завръщането на Краля", когато бяха пленили Фродо. Какво правят войниците след завършване на война? Ботовете продължават живота си на ботове, а Играчите се променят и развиват психични проблеми.

      Същото е било и през времето на Втората Световна Война, когато чрез пропагандата са набирани войници, които да воюват/убиват за всички страни в конфликта. Сега това не е толкова необходимо, защото има ядрени оръжия.

      Колко пъти Путин предупреди че ще използва ядрени оръжия? Не го възприемайте като предупреждение, а като уведомление за предстоящи действия. И как реагира човечеството? Не съм чул за масови демонстрации против използването на ядрени оръжия. Следователно е налице мълчаливо съгласие и тази опция може да се осъществи съобразно това мълчаливо съгласие.

      Препоръчвам сериала за пръстените, от какво толкова се страхуваш, да не разшириш кръгозора си ли с друга гледна точка? Сериала е много по-многопластов и по-добър от всички филми по Толкин...

      Изтриване
    12. Анонимен16/6/23 07:06

      Значи може да има и няколко вида ботове :) Да, съгласна съм с теб, че най-вероятно това ще направят.

      Като че хората не вярват, че Путин ще изпълни заплахите си, може би за това.

      По принцип не давам превес на коментари и рядко чета, но за този сериал имаше унищожителна критика. Някой ми каза, че Фродо е жена... което така и не проверих, но май ме отказа окончателно от сериала. Прецених че е политкоректна тъпня в духа на модерната пропаганда и няма как да надмине оригинала. Може да му дам шанс :)

      Изтриване
    13. Но разбира се че са вмъкнали политкоректните тъпни, те така и така са навсякъде. Но с оглед че действието се развива преди изковаването на Пръстените на Силата, сценаристите са имали пълна свобода в развитието на историята, защото не следват написаното в някоя книга. А и да си кажем истината - Властелинът на пръстените си е направо религиозно течение, догма, която не трябва да се бута. И сценаристите са разсекли тази догма, като са решили кои герои да изберат да представят в нова светлина, различна от написаното в книгите и показаното във филмите. В светлината, която са имали в Началото. И имат уникални попадения, които няма да издавам със спойлери. Сериала е много балансиран и очаквам втората му част. Евентуално очаквам да осерат чак третата, но първата част е направо златна, като е показана такава степен на манипулация, каквото не е налична във филмите и книгите. И героите са многопластови, независимо от пола им...

      Изтриване
  3. Анонимен3/6/23 13:52

    Анонимен, може да разгледаш бота и играча като състояния. Ти сама каза - да интегрираш бота и играча. Например бидейки осъзнат играч да изградиш естествена връзка с природата/ да се движиш с/към естественото си състояние, което само ти знаеш какво е :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ботовете сънуват ли? Могат ли да имат осъзнати сънища?
    Хаха, тва звучи като 'Сънуват ли андроидите електрически овце?' на Филип К. Дик.
    Даже идейно се припокрива с темата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, сънуват. Помня какви кошмари имаше майка. Ама само за ежедневни неща. Чувал съм как бълнува и се кара с продавачки в магазин че не са и опаковали стоката както трябва и други подобни. Колкото и странно да звучи майка ми липсва, докато баща ми не...

      Изтриване
  5. Анонимен4/6/23 10:34

    Освен трите типа игри малко за трите типа играчи. Играч интегрирал всичко, но забравил - този играч, играейки играта, си спомня чрез преживявания интегрираното. Играч тепърва интегриращ нещата, който може да е нов или изтрил перманентно всичките си спомени. И играч от смесен вариант - и спомнящ си, и интегриращ. И мисля, че един белег да разбереш, в кое състояние си, е усета. Ако имаш усета - кое, как, защо, вероятно е защото си спомняш минимум смътно усещането за нещо, вътрешен компас/отпечатък, който ще те заведе до спомнянето, чрез преживяване и/или докъде си стигнал. Би ли имал вътрешен компас, ако нямаш усещане за спомени/отпечатъци, а тепърва интегрираш новости, та тогава всичко ще ти е необходимо и ще си като дете в сладкарница, ще искаш да опиташ от всичко. Спомена/отпечатъка тласка/дърпа към "усещането за", "нуждата от", за да си спомня, чрез преживяването, стигайки отново до яснотата, осъзнатостта. А в зависимост от вида на преживяването, букета от емоции ще бъде по-силен/по-слаб.
    Допълнение от did0 - "Синхроничностите са за първия тип Играч и отчасти за третия, втория ги смята за случайности."

    ОтговорИзтриване
  6. София6/6/23 10:52

    Наистина много добра статия :)
    Дали има/няма ботове е тема, която винаги ме е вълнувала. И аз като L.R. все си мислех, че отговарям на описанието на бот, но пък като се замислиш няма причина един бот да се интересува от езотерични теми, освен ако не е заради модата. А то се усеща, че не е от "суета" :) Според изказванията ти, L.R. за мен си в жертвен модел и само ти можеш да се извадиш от него.
    Досега не се бях сещала, че Нави са ботове, тъкмо обратното, изглеждаше ми така сякаш те живеят истинския живот, ние хората не го разбираме и сме отишли там да рушим. Защото да облагородяваш едно пространство е акт на висше същество, създател, какъвто и си е Планетарният дух. Това ме навежда на мисълта дали пък ботовете не са всъщност по-развити от нас? Това разбира се е от перспективата на помагащ=по-висш, рушащ=по-низш. Бих си поживяла на Пандора като бот поне една инкарнация :)
    Като каза , че хората сме воюващи, може ли Планетарния дух да бъде опитомен и изигран от индивидуалните играчи? Наистина усещам, че в природата ми е да съм воин, не знам защо и дали е така при останалите играчи. На външен вид и отношения с хората това не личи, но е дълбоко навътре. Може би трябва да започне да излиза навън.
    Като се замисля нашите хипита отговарят като мислене на народа на Нави, може би и те са ботове. И всички хора, които поставят животните над/наравно с човешкия вид. И всички, които садистично искат природата да ни унищожи като вид :)
    П.С. Keygiver, много хубав блог имаше и е голяма радост да те чета. Няма ли пак да бъде публичен? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Планетарния дух може да разчисти всички Играчи, просто Йелоустонския супер вулкан трябва да изригне и всичко живо ще измре. После Планетарния Дух може сам да си засели планетата с ботове като Нави.

      Засега Планетарния дух ни търпи, а и част от Играчите разбират, обичат и уважават ботовете, растенията и животните, както и Планетарния Дух, за вътрешната хармония, която носят, без необходимост от скокообразно развитие. И аз бих поживял на Пандора, обаче като Аватар, за да демонстрирам, както Джейксъли демонстрира, че Играчите могат и да са градивни и полезни за равновесието на планетата.

      А героинята на Сигорни Уийвър дори стана част от Планетарния Дух, което е също толкова изключително, както са изключителни преотстъпените умения от Пандора на Кири. За това не съм писал в подробности, защото те ще изскочат от третата част на трилогията.

      Изтриване
    2. София6/6/23 11:55

      За Планетарния дух съм сигурна, че като нищо може да ни помете, въпроса е, че човечеството се опитва да го "озапти" и се зачудих колкото и смешни да са опитите ни, дали бихме могли наистина. И това посегателство към "личната" му воля ли ще бъде, а не е ли посегателство към нашата свободна воля, ако той ни изтреби?
      Вероятно има някакъв договор между нас щом ни е позволено да живеем тук.

      А всъщност си Аватар на Земята и тук можеш да се свържеш като Джейксъли с Планетарния дух и да си градивен и полезен за него :)

      Изтриване
    3. Ами аз съм градивен с този блог. Толкова са ми възможностите. А иначе договорка между Играчите и Планетарния Дух наистина има. Въпроса е доколко Играчите спазват клаузите на договора...
      А иначе не човечеството, а Елита се опитва да озапти Планетарния Дух, но накрая всички ще го отнесем. Не знам дали знаеш, но през 2012 година имаше изригване на Слънцето, което щеше да помете изцяло Земята. Само че то се случи от другата страна на Слънцето. Почти никой не обърна внимание на това предупреждение, въпреки големия смут около 21.12.2012. Така че ако Планетарния Дух не може да се справи и помоли Слънчевия Дух - всичко е предрешено и Играта в тази реалност приключва, такава, каквато я познаваме.

      Изтриване
    4. София6/6/23 12:30

      Не казвам, че не си градивен, имах предвид на някоя по-диво място на Земята при някое племе от ботове, а не в интернет (където отново - племе от ботове) :D
      Не, не знаех, че е изригвало Слънцето, щом не ни е застигнало след всичките пророчества за 2012 свободната ни воля има пръст в това, което ми доказва, че може би е имало преговори. Наистина доста време се настройвах, че ще умрем тогава и не си се представях жива 10г. по-късно и понякога все още ми е странно, че съм :D

      Изтриване
    5. Ето за изригването
      https://geograf.bg/bg/article/nasa-prez-2012-g-slnchevo-izrigvane-e-mozhelo-da-vrne-zemyata-v-18-vek
      И оттам канибализъм и т.н.т., защото няма как да се прибере храната и после да се пази от посегателства. Имаше един филм с Виго Мортенсен, който превеждаше малкия си син на юг след такава буря - The Road (2009 film)
      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Road_(2009_film)

      Аз пък не мислех че всички заслужават еднаква съдба и не ми се вярваше нещо това с 2012. Въпреки че и аз се бях вързал временно, но чувството в слънчевия ми сплит (където се намира всъщност сърцето) никога не ме е лъгало. Оттам знаех че няма да се случи нещо катастрофално за всички. И в момента нямам усещане че ще се случи нещо лошо скоро, но от опит знам че тези предупреждения при мен са около две седмици преди събитието.

      А живот в някое първобитно племе е за млади хора без здравословни проблеми, които съм натрупал за 48 години активен и често екстремен начин на живот. Винаги съм искал да опитам от всичко, независимо от предупрежденията и риска и понякога си плащах за това години по-късно. С този начин на живот аз пък не си представях че ще доживея и до 30, а виж какво се получи :)...

      Изтриване
  7. Борислав6/6/23 19:45

    Абе, не съм много съгласен, че елфите са ботове. Самият Толкин ги описва като Чедата на Илуватар (Първородните). Сиреч с духовна есенция. Прясно, прясно от Силмарилион.
    А за Аватар понякога имам чувството, че Камерън разказва, без да иска, историята на Атлантида. Ще се разбере след 5та част (замислена е като пентология).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз говоря за филма, не за книгата. Иначе си прав за книгата, а дори и новия сериал за пръстените много ми допадна...

      Изтриване
  8. Анонимен7/6/23 09:47

    Привет ! Питането ми идва след изчитането на последните публикации и коментарите, където се поднесоха много обяснения за ботовете и играчите ,...... има куп неща , които не зная, а ме вълнуват ~ "А иначе не човечеството, а Елита се опитва да озапти Планетарния Дух, но накрая всички ще го отнесем..." Елитът Играчи ли са или и сред тях има ботове ? Те много влиятелни ли са и защо опитват да озаптят Планетарния дух ? Дали имат връзка и каква с К0виDa ? Как разбирам за себе си , че съм/не съм бот и ако съм какво мога да направя , за да запаля искрата в себе си и се развивам ? Благодаря ти dido!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елита се опитва да "озапти" Планетарния Дух с инсталации като ЦЕРН - те са много по света -
      https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80
      Опитват се да променят честотата на Планетарния Дух. Имам съмнения и че чрез 5G мрежата опитват същото. Понеже Елита е Тъмен и е с много ниска честота, те опитват да изравнят честотата на планетата със своята. Антиелита пък са с висока честота и са Светли по природа. Те се гордеят че могат да понасят всички извращения на елита без да предприемат никакви действия.

      Елита по презумпция трябва да са Свободни Играчи, защото ботовете са доволни от статуквото. Те нямат стремежи отвъд тези на едно животно - да се наяде, да се наспи, да прави секс за да продължи рода си и да си запази територия, която да нарече "своя", като я отбранява от всички останали. И да се чувства част от някое стадо. Всеки бот се бори да стане алфата в стадото/колектива, без да има планове какво ще прави след това. А той ще прави още от същото.Това е и един жокер дали си бот или не. Ботовете нямат въпроси и вълнения, каквито имаш ти.

      Да, К0виDa е генноинжениран вирус, създаден от елита и целящ промяната на честотата на преболедувалите/ваксинираните. И оттам промяна на поведението им, правейки ги по-зависими от Системата и лесно управляеми. К0виDa беше и тест как ще реагират хората на налаганите насилствено безсмислени рестрикции, голяма част от които останаха и след края на Пандемията.

      Как да запалиш Искрата в себе си - не мога да ти отговоря. Според мен става когато му дойде времето. В психиатрията срещнах много хора с екзотични преживявания на 4Д, паралелни реалности, осъзнати сънища и комбинация от трите, които са отключили възможностите си преждевременно с наркотици, алкохол, а някои и с аякуаска церемонии, за които не са били готови. Бих ти препоръчал блога на Издателство "Паралелна реалност", защото там има наистина много безплатна полезна информация. След това сам си реши какво точно искаш да правиш с живота си, какво искаш да сътвориш, без да се допитваш до "авторитети"...

      Изтриване
    2. София7/6/23 11:00

      Сега пък ми стана интересно за К0виd, защото съм го преболедувала 2-3 пъти. Според майка ми, която също го преболедува, е повлиял на паметта ни, тъй като и двете вече забравяме твърде много неща и аз лесно се разсейвам. Аз пък мисля, че е просто защото вече не съм на 20 :D
      Някой има ли наблюдения какви са страничните ефекти и дали могат да се преборят?

      Изтриване
    3. Да, и аз имам проблеми с краткосрочната памет, а в психиатрията доктора ми сподели че К0виd отключва и много психични заболявания. И това вече е официална информация, защото го прочетох някъде във Вестибг. За паметта пия съдоразширяващи кръвоносните съдове на мозъка хапчета - Луцетам.

      Иначе тия пропуски в паметта бяха едно от основанията за ТЕЛКуването ми. Интересното е че когато живееш сам не можеш да кажеш че забравяш, защото си забравил каквото си забравил и за теб паметта ти е перфектна. Когато общуваш с други хора лице в лице, тогава е проблем, защото се повтаряш без да усетиш. А писането ми минава директно в дългосрочната памет по някаква причина. Тоест помня какво съм писал.

      Изтриване
  9. София7/6/23 12:22

    Писането е вид заземяване на мисълта и тя придобива (писмена) форма. И аз помня по-дълго време написаното, а само помисленото - я се сетя за него, я не.
    Преди поне у мен съществуваше чувство, че съм забравила нещо, но вече и това рядко се чувства. А интересното е, че забравяйки даже ми е по-добре психически, защото забравям и тревожните си мисли.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Забравянето много помага постоянно да си Тук и Сега, без да се влияеш от миналото и бъдещето. Така че "всяко зло - за добро".

      Изтриване
  10. София7/6/23 12:26

    Иначе, по-нагоре спомена за клаузите по договора с Планетарния дух. Те какви са? Например, позволено ли е убиването и яденето на животни или това е нещо, което по-скоро го "разгневява"?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира че е позволено, накрая нали пък животните изяждат човешкия труп, така че има баланс. Усещам че една от клаузите, която се нарушава, е насилствената промяна на планетарната честота. Тя може да се измери с Шумановия резонанс
      https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81_%D0%BD%D0%B0_%D0%A8%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD
      и още
      https://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/news/gallery/schumann-resonance.html
      и още
      https://portal12.bg/publikatsii/Zashto-utihna-v-prava-liniya-Shumanoviyat-rezonans-Podgotvya-li-se-Zemyata-za-obryshtane-na-polyusite-.p8383

      Изтриване
    2. София7/6/23 13:10

      Не се бях замисляла, че е в баланс яденето на месо. Малко да си измия съвестта, хаха. Как разби теориите на всички вегани за 1 минута.
      Много интересно е описан в една от статиите Шумановия резонанс като "сърцебиенето" на планетата :)

      Изтриване
    3. Бил съм веган за година и две като вегетарианец. Вярно е че тялото се чувства по-добре, но това не трябва да те възгордява. "Вижте кой съм аз, не участвам в убиването на животни". А всъщност всеки участва в тяхното убиване. 20% от стойността на всяка стока е ДДС, което отива в държавата. Държавата пък дава част от тези пари под формата на субсидия на фермите, произвеждащи месо. Така че системата така е направена, че дори да не ядеш месо, пак помагаш за убиването на животни, ако си купиш хляб например. Такива омагьосани кръгове изграждат цялата Система, защото дефакто ти си гласувал/или пък не си/ за управниците на тази държава. Така че си дал мнението си пряко (ако си гласувал) за убиването на животни и непряко, с мълчаливо съгласие, ако не си гласувал...

      Изтриване
    4. Аз даже не знам какви са теориите на всички вегани, пък съм веган 'по принуда' от 4+ години. Принудата бе вътрешното ми развитие и рафинирането на тялото. :) Нямало е възгордяване, няма и да има. Този път е много труден* и повечето хора нито имат правилните подбуди (макар че да изпиташ състрадание към животните попада в тази графа и е силна мотивация), нито могат да минат успешно целия процес на пречистване на тялото, психиката и духа.

      * не визирам пристрастяването към животинските храни, което е трудно на много хора, а по-скоро психическите и душевните проблеми (спящи/забутани/наследени), както и хипер чувствителността към околните и средата, които се отключват. Нови предизвикателства се появяват, защото рафинираната енергия дава достъп до различни умения и състояния на Съзнанието. Отида ли сред природата усещам подкрепата й и нямам нужда от храна. Остана ли в града заземяването с растителни мазнини е наложително, за да се притъпи чувствителността (без да се изгуби тя, просто се допълва енергийно физическото тяло с енергията от храната вместо от околната среда, която в над 95% от случаите в градовете не е високочестотна).

      София, съвестта не се измива по този начин. Мъдреците в миналото са го казали и вече знам защо това е така - излизането от самсара минава през отказа от животинска храна (млякото пък е свързано с илюзиите). Ще спра дотук, защото просто няма смисъл да се опише защо това е така - необходимо е да се изживее (трета причина защо комуникацията може да вреди, Приятелю).
      Това че знаете евентуален път за изход не означава автоматично успешно преминаване. Както написах в първите параграфи - темите е необходимо да се разтворят/разрешат. Премахването на животинските храни изключва човек към определен тип мисловни модели (агресор-жертва) и му дава достъп до труд със собствената енергия (не със смесен тип, с тази от животните). По-лесно ще ви е да се вглъбите, по-меки и възприемчиви ставате, следователно се изисква повече труд с Ян-а ви, за да се изявите/защитите като индивидуалност.

      Единствено аз (може да има в чужбина изследователи) твърдя и ще продължавам да твърдя, че растителното царство е по-високо от животинското, а кристалите са най-високо като духовно развитие. Но повечето хора тъй като нямат пряк опит и анализ, а четат книгите на 'известни езотерици от миналия век' приемат тези твърдения и ги прокламират къде ли не (човек > животни > растения > кристали). И идея си нямат повечето хора за Любовта на Дърветата например. Единствено са опознали тази на кучетата (която е прекрасна също), но доколко са я интегрирали в живота е друг въпрос.

      ПС: Има опция, че не подкрепяш никого. Това бе и моя глас на тези избори - символичен, но ясен жест. 10% от българите също по официални данни, а може и много повече да са. Ако имахме истинска демокрация, тези 10% щяха да се вземат предвид, а не да се неглежират. Въпреки извращението, което се прави за пореден път, актът се взима предвид от Мирозданието. Човешките закони и принципи не са от по-висш порядък, въпреки че се лансира постоянно пътя на Тъмните (защото те управляват) и техните структури, модели, отношения. Всеки сам избира Пътя си - и дано наистина разбере какво означава сам и кой е този сам и какво избира, защо го избира. Едва след това може да помисли какво това означава спрямо езика на Вселената и дали е едно с нея или не.

      ПС2: Аз нямам против невеганите. Не деля хората на това, а ги деля спрямо универсалните принципи и добродетели. Ако не ги притежават или се държат некоректно, няма значение какъв пол, какви пари, какви предпочитания и прочие щуротии притежават. Разминаваме се по пътищата и всеки ще пожъне каквото е посял. Лошото е, че малцина се замислят как оказват влияние на останалите, защото не сме изолирани в субективни вселени, колкото и да се прокламират тези щуротии. Обективна реалност има, причинно-следствени връзки също...

      Изтриване
    5. София9/6/23 02:20

      С веганството нямам опит, но с вегетариантсвото имам 1г. Сама се принудих и нарочно се настроих на тази честота с филми и дискусии и наистина започнах да живея с тези вярвания, защото ми се струваха по-правилни - че месото е с по-тежка енергия и те обезчувстява, че убийството е неморално и т.н.

      Не че след като проядох отново месо, тези вярвания са изчезнали-не са, и затова потърсих валидация :D Просто фокуса не е толкова върху тях.
      Иначе се отказах от вегетарианството, защото не можех да се наям. Някакси една година не бях сита каквото и количество храна да изям след 2 часа пак мислех за ядене, а не ми харесва да обгрижвам тялото си толкова често.

      Това за млякото е интересно. Много обичам млечни, също и често ми се случва daydreaming, ако не съм заета с работа.

      Изтриване
    6. Месото наистина е с "по-тежка" енергия и те обезчувствява. Друг е въпроса в града можеш ли въобще да намериш истинско месо, или ти се продават животни, хранени с ГМО продукти.
      А необходимо ли ти е постоянно да си чувствителна, или да речем свръхчувствителна? Това с храната променя честотата и на Тялото и на Съзнанието като цяло, защото Тялото е част от Съзнанието и Обратно! Така че ако ти е нужно да си по-безчувствена, месото ще ти помогне. И обратното. Нищо не е без смисъл...

      А вегетарианеца (и вегана) трябва да знае супер много неща за храните и тяхната хранителна стойност, както и какво, кога и по колко да яде. Да си веган и/или вегетарианец и да се чувстваш наситен е изкуството да си подбираш храната. Но Ключаря има огромен опит по темата, а аз ще спра дотук...

      А за това че убийството е неморално е въпрос на гледна точка. Ако си гледала "Апокалипто" ще видиш че жертвоприношенията са били смятани за морални и дори задължителни в онази реалност. Морала се вмени от епоха в епоха. Дори и сега украинци убиват руснаци и руснаците убиват украинци. И за двете страни това е морално. Да изядеш една салата също е убийство, ние съществуваме чрез смъртта на нещо друго. И някак си това те задължава да направиш нещо с живота си от гледна точка на многото Смърт, която си предизвикал. Да не стане като текста на една песен "Чифт очи, останалото Гъз"...

      Вечни са определени добродетели, но и за това ще спра дотук. Или пък може да напиша цяла тема само върху 81-та стиха на Лао Дзъ, коментирайки всеки от тях поотделно, включително и номера на стиха (тъй като самото число дава допълнителна информация), съгласно западната гледна точка върху реалността и епохата в която живеем...

      Изтриване
    7. София9/6/23 13:53

      Ясно е, че отдавна храната не е истинска храна, освен ако не си я отгледаш сам, затова нямам илюзии, че ям нещо качествено. Честно казано като жена ми е предостатъчно, че съм свръхчувствителна няколко дни в месеца, та обезчувствяването ми идва добре. Но, да, със сигурност и вегетарианската ми диета не е била достатъчно богата на вещества.

      Рядко си спомням сюжети на филми, а по скоро това, което ми остава е чувството или усещането породени от него и в случая с Апокалипто това чувство е БОЛКА :) Обществения морал се мени, но долколко той може да влияе на вътрешния или иначе казано - на съвестта?

      "И някак си това те задължава да направиш нещо с живота си от гледна точка на многото Смърт, която си предизвикал" !!! Това си го запечатвам в дългосрочната памет :D

      А се чудя съществуването ни за сметка на нечия смърт само в тази плътност ли е?

      За които и добродетели говорите с Ключаря ще е хубаво да се напише нещо, ако не - то поне да се споменат поименно :)

      Изтриване
    8. Отново ще ти цитирам Лао Дзъ:
      "Дао, което може да се назове,
      не е постоянно Дао.
      Име, което може да се именува,
      не е постоянно име. "
      Същото е и с Добродетелите. Всъщност и двамата с Ключаря постоянно пишем за тях между редовете. Защото ако именувам дадено нещо то ще се превърне във факт. Или още по лошо - в пример за следване / цел за постигане. Ако ти напиша че един от Добродетелите е Добротата (което не е тайна, защото се съдържа в ДОБРОдетел), която се проявява чрез Съзнанието (затова е доброДЕТЕЛ, защото деятел трябва да я извърши за да се осъществят двете части на името едновременно), ще попиташ Какво е Добро и Какво е Зло. Което ВСЕКИ човек знае на вътрешно ниво, но не може да опише. Какво е Добро - да спасиш едно водно конче или да нахраниш едно птиче. Или безценното преживяване да го наблюдаваш заедно със Съзнание, което обичаш...
      Друга подобна Добродетел е Безкористността в помислите и действията. Тогава и помислите и действията ти стават безценни, колкото и ежедневни да се струват на другите хора, защото не им поставяш цена. Дзен...

      Изтриване
    9. София10/6/23 05:09

      Благодаря :)

      Изтриване
  11. Комуникацията е полезна от гледна точка на това, че ти дава идеи за пряко лично преживяване. И както написа ти, хрумна ми да изчезна сред природата за една, две години след написаното от София. Достатъчно "луд" съм да го направя, след като само един абзац от "Паралелна реалност" ме вдъхнови да експериментирам със самоубийството. Но и вече съм достатъчно стар, за да не го направя. Вероятно ще се задоволя с нощен риболов далеч от града, на някое усамотено, недокоснато от човешки ръце място. Защото нощта съдържа специфична магия за мен.

    За гласуването - знаете ли че когато лежиш в психиатрия нямаш право (по закон имаш право, но никой не си прави труда да ти осигури достъп до урните) да гласуваш? И с оглед на това, че там срещнах някои от най-развитите хора, това говори много за "демокрацията". А иначе срещнах и парадокси - например веган, който беше едновременно с това и психопат и едва се сдържаше от насилие, благодарение на разговорите си с мен. А аз го съветвах сам да намери корена на това насилие, което просто се усещаше как извира от него и да ги разтвори/интегрира. Той разбра за какво му говоря и напусна психиатрията, като по този начин избегна третирането с хапчета, които не могат да ти помогнат, а само скриват проблемите ти надълбоко и после става по-трудно да ги разтвориш. А варианта да откажеш хапчета в психиатрията водеше до връзване и инжекции (нещо, което така и не успях да приема като отношение на човек към човека). Аз просто ги слагах в устата си и се правех че преглъщам и в повечето случаи това минаваше. А иначе аз не гласувам от години, изразявайки по този начин отказа ми някой друг да ме представлява в Системата. Не възприемам изцяло Системата и негласуването отразява това мое отношение. Отделно от това още съм регистриран като живущ на село, защото не виждам смисъл да си сменям личната карта. Не виждам смисъл да минавам сто километра само за да гласувам че не подкрепям никого.

    А веган бях на село, защото само тогава можеш да отгледаш храната си чиста, непръскана с нищо. Тази, която се продава в магазините е пръскана за по-голям добив и съответно повече пари (ах, тези пари...). В този случай повечето пари всъщност означава по-малко произведена стойност, като качество на храната. Обаче когато самолетите почнат да пръскат отгоре труда по отглеждане на чиста храна се обезсмисля. Така и не отгледах нито едно животно, защото не съм способен да убия бозайник в тази реалност. Отгледах само едно котешко семейство, като от личен опит се уверих какво означава любовта на котките и свободата, която носят в себе си.

    За обективната реалност - те съществуват много обективни реалности. Затова им викам паралелни реалности, защото са толкова солидни като нашата, която е основна, защото е с най-голяма вероятност за случване/консенсус на Играчите. Иначе субективното приемане на обективната реалност води до твърдението че обективна реалност няма. И наистина, аз например съм частичен далтонист и възприемам обективната реалност по специфичен начин. Например в сумрак за мен зеленото става синьо, а червеното - кафяво. За мен това с тези нови цветове е безспорна истина, а за другите с нормално цветово зрение - лъжа. И тогава изглежда че обективна реалност няма. Обективната реалност е със строго определена носеща честота, както и паралелните, обективни и виртуални, реалности имат различни носещи честоти. Това прави и съвместното им съществуване на едно и също място възможно. Понякога елементи от една реалност се просмукват в друга и създават "Мандела ефекта".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, веганството отключва дълбините на психиката, така че в неговият случай това е излязло на повърхността. Направо се удивявам как си успявал да им помогнеш на тези хора... :)

      Не визирах теб, did0, а по-скоро колегите от Паралелна реалност, които прокарват волю-неволю солипстични идеи с теми от рода на "обективната реалност не съществува" или абсолютизиране на концепцията за "Аз-ът, който е единствен в Мирозданието и другите не съществуват". Има си психологическо обяснение защо някой може да изживее Мирозданието по този начин, който е пагубен за останалите, които "не съществуват освен като проекция/огледало/инструмент".

      Още древните мъдреци са казали да се прави разлика между вътрешния и външния свят. Да се разбират смислите зад и отвъд границите, в това число къде свършва и започва индивидуалността, уважавайки чуждата такава.

      За личния опит - няма смисъл да описвам. Ще е прекрасно всеки сам да изживее и разбере горния параграф. Тогава няма "само аз съм (специалният/важният)", нито "само другите са".

      ПС: Към анонимен - не бързам за никъде да 'завършвам'. То няма къде да ходиш така или иначе. А станеш ли майстор и добър във всичко, животите ти ще бъдат прекрасни, така че няма смисъл от вечна пустота. :) Скуката от това да съм добър и да ми се отдава всичко няма да ми е проблем, защото няма да придавам важност на делата си, но ще се радвам, че съм Жив и правя всичко с Любов. Да поддържам вечността, хармонията, да помагам на другите в процеса, да няма власт Матрицата (и Злото) над теб, защото (ще) имам всичко необходимо интегрирано... Безценно (ще) е, когато достигна 24/7 (в) това състояние. :) А като имаш Истински Приятели, още по-добре...

      Други са изследователите, по принцип съм забелязал, че това са хора (принадлежащи на Тъмната полярност) с нечисти мотиви, дела и характер, търсещи вратички за излизане и бягане от отговорността (т.е. последствията/кармата). Например Хъбард - който въпреки че е имал чисти мотиви в началото и е помогнал на много души, накрая затъва... но като се надуе егото и балонът... се завърта и колелото на съдбата... От високо се пада тежко. With great power comes great responsibility...

      https://www.youtube.com/watch?v=guuYU74wU70

      Изтриване
    2. Излезе новия филм за спайдърмен - "spider man across the spider verse". Ще се учудиш колко пластове има. Аз естествено си го дръпнах от пиратския залив и качеството е гледаемо. И става дума за огромно количество паралелни реалности - всяка със собствен спайдърмен/спайдъруоман или без спайдърмен и какво кара спайдърмен да съществува. И това е "With great power comes great responsibility" . Бях толкова удивен от филма, че чак не мога да напиша нищо...

      Изтриване
  12. Анонимен8/6/23 00:32

    "За хипер чувствителността, новите предизвикателства, които се появяват и достъпа до различни умения и състояния на Съзнанието." Всеки, който не е пречиствал (осъзнато) тялото си от токсини/наслоеност не знам дали би разбрал за какво говориш(както загатна и ти). При мен в градска среда ми трябва яко заземяване, не става само с растителна храна по естествените ми нужди(които са 1-2 малки хранения дневно и пост), т.е. повишавам количеството/броя и занижавам качеството(според условията), за да мога да пребивавам в градската среда, в която съм в момента с цел, а го правя, защото в такива условия се развиват много интензивно някои умения - един ключ и от мен. Също така да се внимава с преекспонирането с нещата, не че може да се обърка едното с другото, ако ги познаваш(високата чувствителност с вътрешните възли, които докато не развържеш могат да имитират някаква чувствителност), но когато не познаваш едно от двете, би могло да стане. За писмено и мислено интегриране - това показва и какъв е капацитетът на възможностите ти за някои от твоите умения в момента. Аз също използвах много писмено интегриране и продължавам, но постепенно и естествено намалявам, за да достигна мисловната интеграция, момента, в който няма да имам нужда от перото. Същото важи и за другите дейности - ето и още един ключ :)
    ПС: Забравянето може да бъде и овладян процес, всеки сам да потърси как и защо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Преди Коvида имах и писмената и мисловната интеграция, след него остана писмената, а мисловната е на толкова дълбоко ниво, че просто изникват отговори, без някакъв път към тях. Всеки се справя с градската среда както може, дейв. Не всеки е там със съзнателна цел и не всеки е възможно да пречисти тялото си, особено в по-голяма телова възраст. Едно е на 22, друго е на 48. Затова и не бих дал съвет как Читател да пребивава в градска среда. Аз например в момента нямам особено голям избор, който се свежда до града и да хвана планината. Но все още имам неща за завършване тук, а именно да довърша писмената интеграция. И да докарам този блог до някаква пълнота, до деветка...

      Изтриване
    2. Анонимен8/6/23 03:15

      28 :D, Съгласен съм. Аз излагам опита си, а съвета да е неутрален, и не е нужно да бъде ползван. И, за да завърша предния си коментар, макар да казвам, "същото" като did0 и Key Giver, го правя, защото е от гледна точка на моя опит и някой ще разбере прочитайки did0, друг Ключаря и т.н. Не се състезавайте, кой по-напред ще излезе от играта(въпрос - а какво е играта?). В един момент, когато си усвоил определени умения и чистота достигаш един праг/точка от която можеш - 1.да не го прекрачиш и да се върнеш назад, и отново да се завърти колелото, докато пак достигнеш тоя праг, който може в един живот да се достигне нефиксиран брой пъти(според моя опит), 2.да прекрачиш прага и според решенията ти в живота и това, което си усвоил преди прага а.)да усвоиш и това "ниво", б.) да не успееш да усвоиш, защото някъде назад има блокаж и трябва да се върнеш назад, за да видиш къде е блокажът, за да бъде разблокиран(връщайки се назад можеш да създадеш нов блокаж волно/неволно, така, че.. внимателно :) А прагът/точката не е един и всеки изисква определени качества, а тук просто имах предвид един от тях. (Не е най-точното обяснение, защото трябва да се преживее).

      Изтриване
  13. Анонимен8/6/23 06:17

    Ето, например горното за "28", целенасочено беше и шега, и истина, а показва и незрялост, която осъзнавам, че имам в някои отношения, което не ме прави по-малко зрял в други, което пък значи, че имам работа за вършене :) Исках да дам пример със себе си, показвайки, че умения като ОИТ, паралелни реалности и т.н. не са фактор за... ВСЕзрялост/цялостен баланс и т.н. Уменията, които развиваме не трябва да бъдат развивани заради мода/суета, а поради вътрешен усет и съобразно морала ни, които впоследствие разгръщаме до естественост (според мен), а също и, че някога, и да се науча да карам велосипед/да плувам/да рисувам, т.н беше уникално преживяване, само като си спомня радостта, когато съм успял за първи път. Ето една история за човека, който поради добротата си помогнал на едно насекомо, като го извадил от водата, за да не се удави, обаче се оказало, че то отишло там, за да снесе яйцата си във водна среда, а човека го лишил от това(нагледно как трябват балансиран комплект от качества).. реална история от тук, с много поука, от наблюдение и себенаблюдение, пълно е с такива. И стигаме до това, че наскоро взех решението, че градът ми стига и ще се преместя в планината, а за да стане това трябва да сменя целия покрив на вилата, за което ми трябват поне 4 пълни недъждовни дни, а от март до сега имаше само един/два такива прозорци(в които го даваха по прогноза да вали 3 от 4те дни, но не валя). Забавна е цялата работа с дъжда, затова все още съм в града. И мога да кажа - ех, матрицата ми пречи, от тоя дъжд не мога да си свърша работата. Също мога да кажа - това е знак, няма да ходя в планината. А мога и да кажа дъждът ще изтече, покривът ще се направи, а между тях овладявам ли овладявам, това е моят опит, непретендиращ за автентичност/похвала пред/от никого :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А можеш и да кажеш "За какъв чеп вярвам на прогнози, трябва да се доверя на себе си. Дали го дават да вали или не, ще отида, когато почувствам че мога да отида. И ще направя покрива, защото се доверявам на себе си.". Това е моят начин да се справям с всичко и досега никога не ме е подвеждал...

      Изтриване
    2. :) Според мен нито матрицата, нито прогнозите за дъжда са причината да не си поправил този покрив все още! Мисля, че и ти се досещаш за това :)
      Или имаш вътрешни съпротиви, или все още не си готов да напуснеш града, или просто те мързи, заради наистина неприятното мокро време през последните месеци :(

      Ако направя аналогия с хвърлянето на карти Таро, би изглеждало така: Теглиш картите и се надяваш силите свише да ти помогнат да вземеш важно за теб решение, а всъщност... картите които получаваш от тестето носят вече твоите най-вътрешни лични отговори, които подсъзнателно вече си ги знаеш.
      Някой ако има същия опит с тези карти, ще ми е интересно да го сподели.

      Изтриване
    3. Картите Таро са Огромна тема. Имаше книга с изследване на всички основни архетипи от Големите Аркани от гледната точка на медитация върху картата в spiralata.net , но вече са изтрили сайта. Пълен архив можеш да намериш на този сайт:
      http://212.75.0.236:8250/spiralata.net%20-%202020/
      където има и линк за торент файл с архив на spiralata.net в Замунда

      А иначе "картите които получаваш от тестето носят вече твоите най-вътрешни лични отговори, които подсъзнателно вече си ги знаеш." е дословно вярно, затова и картите Таро работят за теб и най-вече за теб. С времето те вече не са ти необходими, защото получаваш пряк достъп до твоите вътрешни отговори. Ти вече не задаваш въпроси, а получаваш отговори преди да си задала въпросите.

      Изтриване
    4. Анонимен8/6/23 09:26

      Идеята вложена зад коментара си върши работата.

      Изтриване
    5. Анонимен9/6/23 01:08

      Преди години, когато жена ми беше бременна се разхождахме привечер по брега на морето. Видяхме едно водно конче/от онези дето приличат на хелокоптери/ на брега, точно на прибоя с намокрени крила. То нямаше как да излети, а вълните щяха да го приберат всеки момент.
      - Горкото водно конче. - каза жена ми. - хайде да го спасим.
      Аз и казах, че най-вероятно , това му е писано на кончето и каквото и да направим няма да го спасим. Въпреки това ми стана любопитно и го изкарах от водата и го сложих на едно камъче да му изсъхнат крилата. Двамата седнахме недалеч на един камък и наблюдавахме какво ще стане. Има - няма две минути и от някъде се появи едно птиче, което кацна на около метър от водното конче, но не го видя. Не щеш ли, в този момент духна вятър и кончето падна от камъка в една ямка на пясъка, а същия вятър духна и птичето. То се претърколи и се оказа съвсем до водното конче. Изтръска си крилата, Видя кончето,клъвна го и отлетя. Ние гледахме онемели.

      Изтриване
    6. Когато не знаеш до какво ще доведе намесата ти е по добре да действаш чрез бездействие. И вместо да спасиш едно водно конче си нахранил едно птиче. Тоест трябва да се действа /бездейства без очакване за резултата. А иначе Планетарния Дух си знае работата...

      Изтриване
    7. "Когато не знаеш до какво ще доведе намесата ти е по добре да действаш чрез бездействие." Абсолютно съм съгласна, вече много внимавам преди да направя нещо което направих миналото лято... Бях сложила голяма костилка на авокадо в чаша вода, сложена така, костилката след няколко дни самичка пуска коренчета в чашата, а отгоре започва да се разцепва бавно и да дава път на стеблото на бъдещото ново растение. Само че аз, нетърпелива да видя новото стъбло, "помогнах" на костилката да се доразцепи... Е, така я разцепих, че авокадото което порастна в последствие изкара листа, които вместо да бъдат симетрично оформени като елипса, бяха наполовина, като недъгави :( Така цяла година авокадото пуска недъгави криви листа, докато после не знам какво стана (явно намеса от Планетарния дух) и растението започна да пуска нормални елипсовидни листа. Явно му трябваше цяла година, за да се пробори с моята намеса/помощ... Респект към всички живи същества!

      Изтриване
  14. Анонимен8/6/23 11:14

    Още в началото написах, че осъзнавам, когато проявявам незрялост(т.е. мога да я улавям), това бе първият жокер. Вторият бе усетът и моралът разгръщащи се в петия жокер, които да засилят първия, за да не се попадне в "капана" за прогнозата + двете възможности на или/или - за матрицата/за знака. Третият ключ бе балансиран комплект от качества, т.е. знаех за прозореца, който мога да използвам за покрива, както и защо няма да го направя в този прозорец, както знам и кога ще го направя. А не го направих заради четвъртия ключ - между дъжда и покрива(т.е повреме на прозореца) овладявах нещо. Цялата идея беше да разгърна, в коментар, петия жокер - естествеността.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Анонимен9/6/23 06:51

      става въпрос за жокери за разбиране смисъла(основния), който вложих зад коментара, за да се види тази гледна точка. Друго имах предвид използвайки тази дума и все пак, и твоя, и моя коментар са валидни. Една дума може да се изпозлва по много начини.
      ПС: Аз намирам ключове, в много от коментарите, и на Ключаря, и на did0, и на други коментиращи темите, и извън блога, сред природата, навсякъде.

      Изтриване
    3. Не Можах Да Се Сдържа9/6/23 07:14

      Ей значи, както казва един приятел: "ЖЕНОРЯ"!
      Ключарът й отказа да си пишат на лични и тя веднага го прати публично ряпа да яде! :D
      Ами то ряпата е едно от много полезните кореноплодни! Особено черната люта ряпа :)
      А и от ключ до Ключ разликата е огромна.
      Та L.R., недай така с рогата напред, бре жено :)

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. До "Не можах да се сдържа":

      https://www.youtube.com/watch?v=vK3xgCmpXdk

      Отговорите са във видеото на множество пластове - като текст, като картини, като мелодия... :) Важното е да не искаш повече, особено такъв тип истории и героини, иначе ако си гледал филма и/или си го изживял в реалния свят неколкократно, ще разбереш метафорично (и постфактум физически) до какво води.

      Lana е велика, Baz за адаптацията по Fitzgerald също. Перфектно трио, раждащо осъзнавания и прекъсващи самсара (евентуално)... Нима това не е най-възвишеното проявление на изкуството в различните му форми? (в случая - музика, кино и литература) :)

      Тъжна е съдбата на Fitzgerald, но все някой трябва да е главният играч, минаващ през историята. Останалите решават дали да заимстват, подобряват или странят от нея. Красотата на живота, казано накратко. :)

      ПС: Предпочитам червените репички, но съм благодарен на Земята каквото и да даде като плод/зеленчук. :)

      Изтриване
    6. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  15. По интересно е просто да течеш с потока, без да знаеш нищо предварително. Тогава и внезапните прозрения и синхроничности имат по-голяма стойност за теб. Ето например аз не зная кога, дали и на каква тема ще е следващата ми статия. Дори не знам дали ще има такава. Планирането е за Умните хора, Глупакът улавя всяка предоставила му се естествена възможност и с искрен ентусиазъм я осъществява с нестихваща енергия. Например, пропуснал си рядката възможност да поправяш покрив по време на порой, като това изживяване малцина са имали. Все пак вали вода, а не сярна киселина...

    Аз например съм строил комин през нощта, просто защото това ми се правеше и защото беше много красива нощ. И защото не ме интересуваше че това ще изглежда глупаво в очите на останалите. А после пък се получи най-хубавия комин в селото.
    Ходил съм за гъби по време на най-силния и продължителен порой на село, радвайки се на всяко ново усещане, без страх от падащите светкавици. И набрах много гъби, които даже нямаха нужда от миене.
    Всичко това иде да каже че не е необходимо да чакаш подходящ момент, ако усещаш естествена вътрешна жажда/страст да ти се прави нещо. Защото този момент винаги ще е тук и сега.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/6/23 02:40

    did0, съгласен съм с теб. Това е другата страна на потока, който при мен понякога се изразява точно така както ти описа, а друг път по гореописания от мен начин(знаейки предварително). Става си естествено и по двата начина в различни вариации, дори смесено. От коментар на Key Giver в същата статия, той каза нещо много интересно за инстинктите, което ме подсети за нещо (според мен) също толкова тънко, колкото тях, подходът към добродетелите, изобщо към всяко едно състояние.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/6/23 04:38

    Къде е коментара на Key Giver, който беше отговор до "Не можах да се се сдържа"?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам защо, но blogger маркира някои от коментарите като спам. И Ключаря вчера ми писа че един от коментарите му е изчезнал, а аз ги пускам всичките. Ако има и други изчезнали коментари, пишете ми, за да мога да ги възстановя. Не знам защо Матрицата реагира така на Ключаря...

      Изтриване
  18. София13/6/23 01:39

    Изпращам линк към статия, в която се разказва за четири случая на хора, отгледани от животни и как хората придобиват различно поведение според средата.

    https://trud.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%83%D0%B3%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0/

    Интересното е, че освен поведението и говора, хората вече дори не желаят и да ядат човешка (готвена) храна.
    Напомниха ми за племето Нави и как ботовете са едно с природата и могат да се адаптират към всякакви условия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  19. А как мъжката аудитория сред вас се справя с изкушението на порнографията? Пък и женската - не вярвам жените чак пак хич да не се интересуват от този стил.
    Аз от време на време си пускам, трудно е да удържа дълго и се изкушавам да гледам голотии, та се чудя - какъв им е кяра на всичките тия сайтове и участници в клиповете, за да върви толкова много порнографско съдържание абсолютно безплатно? То не са разнообразни стилове, то не е качество на картината, то не е чудо...
    Дали се случва някакво "източване" на енергия, нещо като небезисветстия лууш, докато плакнем очи по каките или просто е някаква закотвяща програма в платформата така, че да искаме да се връщаме и пак, и пак? Как мислите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/23 12:38

      По моему няма смисъл да се притеснявам за процеса, самото започване на/първата крачка към води, естествено, до усвояването. Да се изкушаваш и въздържаш, това е до един момент. Когато усвоиш вече пускаш нещото от което си се изкушавал и въздържал, не ти липсва, нямаш нужда, можеш да го пуснеш по всяко време, можеш да го изивкавш по избор, с осъзнатост и някакъв вложен потенциал зад делото. Ето още мощни наркотици - инстинкта (оцеляване и потомство, т.н.), захарта във всичките и вариации. Пример - интегрирал си месото и вече нямаш нужда от него, но решаваш да направиш цикъл с месо, за да видиш как ще се отрази на съзнанието, с вече друг поглед, като нямаш проблем/притеснение/страх, че би се пристрастил отново и т.н. Свободен и лек си спрямо примера. Съвет(пробвай на свой риск) - разглеждане на нещата освен дуално(каквито са), единно(каквито са).

      Изтриване
    2. Голямата заблуда битуваща в езотеричните среди е че нещата са дуални. А всъщност са триални - Светло, Тъмно и Баланс. Тези трите обединени в едно вече дават Единството, за което Анонимен пише. Баланса е толкова тънка граница между Светло и Тъмно че повечето я изпускат. Това е ръба на монетата и една монета може да се възприеме цялостно като обединяване на Ези, Тура и Ръб. Чак тогава можеш да осъзнаеш какъв е материала на монетата, нейната същност. Защото именно наличието на ръб води до цялостното и възприемане.Когато се изкушиш (Тъмно приемане, Ези), въздържаш (Светло приемане, Тура), не ти липсва и можеш да го извикаш/пуснеш по всяко време (Баланс, Ръб), вече си усвоил цялостно нещото с осъзнатост за всичките му страни. Чак тогава си свободен от нещото, защото си го усвоил в пълнота.

      А иначе притеснението е излишно, изисква се повече внимание да не изпуснеш ръба, както повечето езотерици, обаче...

      Изтриване
    3. Това горното важи за 3Д. Ако добавим пласта за паралелните реалности, в примера това е видът на монетата. Дали е американски цент, дали е български лев или да речем Евро. Това са различните 3Д паралелни реалности в които съществува монетата. И има различни на вид ези (1 цент, 1 лев, едно евро, и тура (герба на съответната държава/паралелна реалност), а и ръб - назъбен, гладък, оребрен, с различна дебелина и т.н.т..

      Ако добавим 4Д вече можем да добавим характеристиката качество на монетата, от какво е направена - от мед, сребро, злато, платина и всички останали известни сплави.

      Ако добавим и оста каузалност (вече в 5Д) в примера това е покупателната способност на монетата. Какво можем да придобием при нейната размяна срещу, да речем, друга монета, или стоки/преживявания.

      И нещата вървят така нагоре по Д-тата, добавящи всеки път нова характеристика на монетата, а в паралелните реалности - нов вид на монетата...

      Изтриване
    4. Анонимен17/6/23 09:44

      Интересен въпрос, Сократ :) Препоръчвам ти "Любовта към тримата зукърбрини" на В. Пелевин. Преди години счетоводителката на предприятието, в което се трудех ми каза: "Запомни едно от мен - безплатно е само сиренцето в капана!"

      (Разбира се - има и изключения като този блог.)

      Най-малкото се осъществява сливане между човека и машината. В повечето случаи хората гледат порното на екран. А сексът създава силен енергиен мост.

      Сексуалната енергия е (живо)творяща. И не сексът ни задържа тук, а желанието да творим и Желанието да НЕ бъдем самотни. Да (пре)бъдем. Сексът е следствие.

      Има две огромни противостоящи сили в динамичен Баланс - за разрушение и съзидание. Което е концепцията за Тримурти в индуизма. В книгата, която ти препоръчах става дума и за тях. Деструкцията там е дело на същества от друго измерение, наречени Птиците. Само че Пелевин е чел Кастанеда и според мен е имал предвид Летачи.

      И може би най-тривиалното - чрез гледането на порно образът замества съдържанието.

      Не :) По-банални са изследванията как вреди на мозъка/съзнанието.

      Иначе и на мен нищо човешко не ми е чуждо... Сравнително късно започнах да гледам понякога и то най-вече в самотни моменти. Иначе жените разчитат повече на еротични/любовни романи за тази цел. Но най-голям афродизиак се оказва въображението :) Което също е безплатно, а и вече си е твое. И когато усетих, че не само се пристрастявам, но и някак олеквам от съдържание, си казах че ще прибягвам до гледане/четене на сексуално стимулиращи продукти само в краен случай. Което не знам дали е близо до Баланса, но знам че мога и без това.

      Да не говорим, че е един от най-леймърските начини човек да борави със сексуалната енергия...

      Изтриване
    5. Socrat, когато бях тийнейджър реално нямах избор (мъдростта не ти дава това, иначе принципът на свободната воля да, но оттам и последствията) – когато искаш да следваш идеалите и никоя жена в живота ти не отговаря на тях или трябва да играеш глупавата игра на флирт и залъгалки с жените, или мастурбираш, като в наше време е модерно порното като инструмент (заместител на въображението, което създава постфактум проблеми, които също трябва да се преодоляват). От една перспектива е нелепо, че човек трябва да избира между двете, така че дълги години избирах второто, а първото не съм, няма и да го направя каквото и да се случи с живота ми. По едно време ми писна и реших волево и заявих, че няма да мастурбирам и еякулирам (следователно губя енергия) по неизвестни порно актриси или неосъществени любови (използвайки въображението си), докато не намеря Дзен жена. :) И познай какво стана..

      първите 40 дни въздържание бяха най-трудни, но вече притежавах познание от книгите на Слава Севрюкова (още не знаех за чакрите, дантиените и прочие езотерична литература), където ме впечатли едно изречение, свързано с третото око... така че когато се появеше страдание/горестно желание, просто тялото се гърчеше, защото искаше тази енергия да излиза/проявява, но аз реших да устоя на това и насочвах енергията нагоре и навътре към черепа! И когато след поредното страдание енергията се издигна за първи път до мозъка преживях най-мощния оргазъм на живота си, който не съм повторил (дали сам или с друг) просто защото ставаше масивно натрупване и трансформиране на дзин (сексуалните флуиди) в шън (духовната енергия). След това медитирах в блаженство минути, лежейки в същото легло, в което до преди минути се гърчих... Прекрасно и иронично, нали? :)

      Да овладееш сетивата (и програмите) на тялото е необходимо условие, за да напреднеш, като първият етап е въздържанието и тяхното побеждаване. Едва на втория етап се включва това, за което Анонимен #1 говори (а и даосите също) - използваш старите инструменти, но вече съзнателно и мъдро, през съвсем други перспективи и мотиви.
      Не слушай L.R., която рационализира и опростява, че и изопачава определени процеси. Дзин енергията не е най-чистата енергия на Духа/есенцията, така че още тук издиша позицията й. Дзин е най-твърдата/тежка (проява на творческа) енергия, доста далеч от свързаността с духа! Ако трябва да правя аналогия - това е все едно да кажеш, че енергията, която подхранва едно животинско съзнание е със същото качество каквато на един човек, преодолял животинската си страна. Има огромна разлика между животното и такъв тип човек, макар на абстрактно ниво и двете енергетики да са свързани с онази универсална, от която тръгва всичко. Ти с кого би предпочел да си - с животно или развит хомо сапиенс, с енергетика по-близо до първоначалната? Отговорът за читателите и пишещите би трябвало да е ясен...

      Изтриване
    6. Програмата за секс/възпроизвеждане е една от най-трудните за преодоляване, така че да се говори, че е 'естествен процес' веднага ме кара да го асоциирам с онази посредственост, която не отива на изследователя, който претендира, че е нещо повече от тялото си. Всеки "нормален" човек е закърмен с вярването, че размножаването е естествен процес, но никой не се замисля естествен за какво? За вече обработеното тяло. Друг е въпроса от кога се е превърнал в естествен, защо и кой го е направил? Но чак дотам не мислят повечето хора, за какво им е - нали изпитват някаква форма на удоволствие и могат да се възползват от нещо си, защо да не го правят... Дам... колко прекрасно.

      Сам написа много правилни разсъждения - случва се голямо източване през порното. Самите актриси са обладани от същности, които абсорбират мъжката енергия, която милиони отдават. Помисли логично, ако нямаш уменията, които съм използвал и прозрял в процеса (след като исках да изследвам това след години, връщайки се спираловидно към порното) - коя жена може да издържи на не едно мъжко енергийно облъчване, а на милиони?! Всеки, който е писател например, знае какво е като го четат едновременно няколко десетки/стотин човека, а за чуждите писатели, където бройката достига хиляди и милиони не ми се мисли...

      Самият Тото (българският певец) разкриваше как на сцената е алтъра му (Тото), който общо взето по описанието му е нарцистично същество, хранещо се с вниманието на публиката, а самият той в ролята на Йонислав е доброто момче, на което му се радваме... Поздравления, че до момента е единственият известен, който си е признавал този факт пред публиката и се опитва да го разбере и да конфронтира тази същност! А знаеш ли и замисли се за всички известни творци под какъв тип атаки и влияния са щом започнат да блестят в Матрицата, т.е. станат все по-видими заради енергийните потоци на последователите или просто консумиращи творчеството им...

      Изтриване
    7. За себе си и да продължа темата за секса - не е приятно някои нечисти жени да си представят сексуални действия с мен, защото те не мислят какво чувствам и изживявам, нито как ми влияят, но с времето се наложи да се науча да устоявам или връщам обратно тази енергия. Ще забележиш че такъв тип Съзнания носят самата енергия, приканваща те към секс или порно. Мога да давам примери не само с читатели, а и с творци, но ще се спра, защото целта ми не е дискредитиране или упрек, въпреки че според мен най-малкото е редно всеки да се замисли какво прави с фокуса си и как влияе с енергетиката на ближния, без значение познат или непознат.

      Много е иронично, защото, Сократе, за разлика от повечето мъже, докато гледах порно си правих папки с всяка актриса, даже разучавах биографията й, разбирах повече за зодиите и лицевите характеристики, а и желанията им еротични, опитвах се да разбера какво в техните есенции провокира несъзнателното ми желание да се свързвам с тях (защото освен тъмните същности паразити, които почти винаги ги има, се съдържа и пласта свързан с психиката ти и аспектите, които не си интегрирал или не разбираш все още). Така че порното може мноого да помогне в тези направления - защо определени физиономии, зодиакални знаци, действия те възбуждат, а други не? Да медитираш и виждаш/разговаряш с тези жени по време на медитация или сън е интересно също. Понякога се отключват виждания за твои инкарнации мъже/жени, които правят в същия момент секс и това също може да отключи желание за секс/порно... :) Както виждаш, не е само една причината защо ти се гледа порно.

      Мислиш ли, че не съм се нервирал на тази извратена (може би все още останала в мен не само на ниво тяло (като навик от тийнейджърството и от прадедите), но и на ниво психика, предимно от минали животи мои) позиция, в която шансът да се възбудиш от порно актриса е по-голям отколкото от близко и прекрасно Съзнание в женско тяло, с което можеш да се свържеш с горните центрове без проблеми и да има обмен на ниво чи и шън, но на ниво дзин да е трудно? Все още текат определени процеси и разбирания по темата, така че след години ще мога да продължа с анализите и резултатите. Да си признае човек трудностите и победите е важно в един диалог, а за взаимоотношения да не говорим...

      В най-общи линии, освен програмата за възпроизводство, Системата така е устроила хората (и телата им), че да търсят и проявяват само в най-низша и нисша форма творческия си потенциал, като по този начин захранва Матрицата и Тъмните, а и отслабват самият дух и тяло на човек! Затова се промотира свръхконсуматорството на ниво секс. Уви, днешното поколение не само не знае за тези вреди, но и за енергийната свързаност и отговорност на мъжа, който прониква в жената, което ще оказва влияние поне 7 години. Така че Анонимен #2 е прав.

      Общо взето се изисква образование и морал, както и правилни действия по принцип от страна на мъжете, а жените така или иначе следват моделите - едва тогава обществото и съзнанията ще напреднат като цивилизация/общност. В момента се наблюдава феномен, в който жените са станали цинични консуматорки както повечето мъже, а това доста години ме е убивало да го наблюдавам като процес. Но затова са си виновни мъжете и ще си понесат последствията най-вече чрез децата, които тези жени ще родят, а и в другите животи.

      И само човек, който не е свързан с идеалите и няма сърце, би махнал с лека ръка и казал "о, това не е тъжно, просто една перспектива, през която ги изживяваш" - само че разликата в нивата между изживяванията и познанията ни е огромна. Мен ме е грижа за Цялото и Знам, че съм свързан с Цялото и искам това Цяло да е Зряло и Здраво, така че ако насоча правилно фокуса на останалите Съзнания, то рано или късно и останалите ще разберат, че не може да я карат безотговорно и "леко", имитирайки онази естествена лекота, вследствие на мъдрост и умения, дългогодишен труд също.

      Изтриване
    8. Финалният пласт е, че неинтеграцията на дуалността води до такива "странни" несъзнателни избори, породени от силна сексуална страст към неподходящ човек. Просто алюзия и подсказки на Несъзнателното, а в някои случаи (да не кажа почти всички) като включим и родовите команди (какво е харесвал бащата/майката) биха ви дали отговорите защо евентуално изпитвате сексуална страст към противоположност като характер. Добавете астрологията, номерологията и свалете розовите очила, провокирани от хормоналните (програмирани) процеси (пардон, естествени :D) и от гъбичните организми, желаещи ново тяло за инкубатор... и картината ще стане още по-прекрасна...

      Само когато станете огромна пречка за Злото и Системата, тя ще ви прати същностите, които имат масивна сексуална енергия и биха провокирали втората чакра и активирали похот у вас. Уви, някои жени даже не го осъзнават или още по-лошо, възползват се от 'честта', да са проводници на това и да хванат в капан неподозиращия все още добронамерен мъж... Така че към добрите мъже - не бъдете толкова наивни и използвайте Съзнанието, за да минете отвъд сексуалната страст и ще видите истината точно както Нео от Матрицата. Това бе и причината да прекъсна едни взаимоотношения - то не бе източване, то не бе чудо. Цяла година след това възстановяване енергийно, за да получа тази мъдрост, която ви се дава в момента безплатно. Който не го оцени, така или иначе ще го изживее и изстрада, но защо трябва винаги капанът да хлопва, Съзнанието да губи частици от себе си, за да се възстановява след това?

      Успех на всички и дано коментарът ми ви е бил от полза. Брутален (отрезвяващ) е, но има и красота в него, че и мъдрост, като да не повярва човек. :)

      ~~~

      Дано си намериш жена с твоите разбирания и ниво, Сократе, след което да забравиш за порното и да се научиш да я докосваш и чувствате енергията, да се понасъбере сексуална енергия неизползвана и в двама ви... и след това да я ползвате мъдро, за вашия растеж и цели. :)

      Което ми напомня, че не довърших историята... Матрицата клекна след още няколко стотин дни стоицизъм и се появи прекрасното Съзнание в живота ми. :)
      Сам ще видиш ползите от въздържанието и допълнителната енергия до какво също ще доведе, така че можеш да се пробваш да поемеш по моя път.

      Единствената ми грешка спрямо нея беше чистото ми желание да продължавам да дарявам от Любовта си и към другите, за да разберат какво е тя... но това също доведе до определени архетипи и последици, така че добре, че беше отново Lana със своите музикални ключове, за да разбера в дълбочина и през сълзи защо "you want more"... което пък отключи и едно много брутално програмиране с мъчение към мен между животите;

      така че, мили мъже, потънете надълбоко и разтворете този модел, който желае да се слее с всяка ходеща жена... Възможно е, ама е много трудно. Знам кое е по-лесното, ама не си струва то и вреди на всички ни. А най-боли когато намеренията са чисти и пак не се получава поради 10 000 други неща... Когато Мъдростта дойде и се затвори системата, в която да участва Любовта, всичко се нарежда и изчезва желанието за нещо повече, защото просто го имаш... Цени го и го подхранвай, не го разпилявай и явно не го раздавай на другите, защото няма да го оценят какво жертваш и рискуваш и какво даваш...

      Пишейки и за любимата ми Лана, забележете, Сократе и останалите, разликата в посланията/ключовете (до колкото е възможно да ги уловите като картини, текст и мелодия) между тези две перспективи:

      https://www.youtube.com/watch?v=39iyEq9SgVI
      (Lana Del Rey - Gods & Monsters (Official Video) )

      https://www.youtube.com/watch?v=dMvT1WAM2Cg
      (Lana Del Rey - Lust For Life (Original Demo) )

      :)

      Изтриване
    9. Ех, Ключарче, колко кондензирани смисли има в написаното от теб, пътища, идеи... Благодаря за отделеното време да опишеш това, благодаря и на останалите включили се!
      Парадоксалното е, че аз съм женен, като взаимоотношенията с жена ми по никакъв начин никога не са били негативно повлияни от порното... Даже тя не ми е забранила порното, че и участва понякога докато гледам и нещата стават ехеее ... (: Просто с годините стават по-редки креватните срещи, прегърбени от матричното ежедневие. Но и не само. Като правя истински секс гърмя на втората минута, пред монитора може и половин час да откарам.
      Въпреки че понякога усещам пряко енергийните загуби, след няколко дни отново съм готов да изхабя енергията си. Но не винаги е така. Пробвам от време на време въздържание и забелязвам, че след около седмица, вече дори не се сещам, като че ли либидото някъде потъва. Тогава си викам - я да видя, да не би съм станал импотентен (средата на 40-те вече е време, в което това се следи от повечето с особено внимание) и... бам, отново в играта (:
      Даже не мисля, че имам чак такъв проблем, защото гледам 3-4 пъти месечно само един единствен стил (красиви лесбийки), като съм "започнал" някъде около 25-тата си годишнина - преди това просто нямах нет и компютър. Едно време само на каки с цици от вестниците сме се радвали (:
      Относно движението на енергиите и гледането на порно - коментирал съм с няколко другарчета и забелязвам нещо различно при мен - докато във времето всеки се развращава по разни извратени стилове и се купуват всевъзможни монитори и очила за 3Д реалности за повече реалистичност по време на мастурбацията, аз забелязвам, че гледам известно време, но дойде ли момент да свърша, затварям видеото и си оставам сам със себе си до финала на мастурбацията. Някак си оргазма и еякулацията са много по-приятни и зареждащи, ако не са се случили докато гледам разгорещени сцени.
      Всичко това е сигурно някаква супер подготвителна група за детската градина по начало на обучението ми по канализирането на енергиите, но всеки по пътя си...
      Би ли споделил коя/кои книги на Слава Севрюкова си чел - да взема да започна и аз от там, копирайки те, защото наистина нямам идея какво да я правя тая енергия там долу като набъбне (: а усещам, че имам потенциала и трябва да направя нещо по въпроса.

      Изтриване
    10. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    11. Освен това "свещенодействие" (защото нито баща ми нито майка ми са искали второ дете, не виждам какво свещено има тук, но някак си съм се промъкнал), следва и велика поредица от травми. Нямаш си на представа колко травмиращо е майка ти да е Бот. Но от друга страна именно разрешаването на тези травми ме е довело/издигнало/принизило дотук...
      Свещенодействие е ако правиш секс с ясното намерение да имаш дете, изливайки взаимно безусловната любов помежду си чрез нежност. И пак това не е гаранция че няма да се пръкне Ботче:)...

      Да си обект на сексуално желание е травмиращо за хора, които не искат да се възползват от чуждата енергия. А е пълно с хора, които се опияняват от това внимание и вземат енергията на останалите по какъвто начин намерят, за тях това е безплатен обяд. Нещо като Ошо със стоте жени. Очевадно е че аз и Ключаря не сме от последната група...

      Изтриване
    12. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    13. Това е точно така, но ако няма фрагментиране, няма да има и ИГРИ. Съвсем друг е въпроса че написаното от теб може да се използва за рационализация на кражбата. "След като всичко е Източника, то значи че всичко мога да си взема без да нося отговорност." - си мислят някои хора. А това не е така, отговорност се носи лично от фрагмента, като разбира се съществуват и хакове за бягане от отговорност. Като например "предварително" да обявиш намеренията си.

      Но тъй като минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно и си влияят едно на друго, отговорността може да се забави, но не може да се избегне. Отговорността за "бъдещи" действия може да се носи в настоящето, миналото и в различни разклонения на фрагмента в различни паралелни реалности.
      Най-разпространено е носенето на отговорност от минали действия в настоящето и/или в бъдещето. А може и настоящето да промени миналото и бъдещето. И трите варианта в едно носят Балансиране на действията - минали, настоящи и бъдещи, в много паралелни реалности, едновременно - от гледна точка на Източника. Тогава фрагмента/фрактала се превръща отново в Източника. Като накрая Всичко се балансира и интегрира в Едно...
      Мислех да пиша специална статия за отговорността, но всичко се съдържа в горните няколко изречения, а и не гоня бройка/популярност, така че няма да пояснявам повече.
      Просто запомнете - Отговорност се носи Винаги...

      Изтриване
    14. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    15. Това не е така, и в ниските вибрации има блаженство, а и във високите има страдание. Но това всеки сам трябва да открие за себе си, ако се осмели и има упорството/волята да се самоизследва...

      Изтриване
    16. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    17. София20/6/23 12:00

      Разбира се, че е травмиращо да си сексуален обект, поне аз винаги се чувствам "омърсено" когато се случи, освен ако не е от човек с когото искам да имам отношения. И се старая да не излъчвам и към другите хора такава енергия, за да не се почувстват неудобно. А пък е още по-гнусно, когато и хората около мен ми кажат едва ли не че трябва да съм поласкана, защото съм харесвана (независимо от кого).

      "И пак това не е гаранция че няма да се пръкне Ботче:)..."
      did0, това че много хора вече предпочитат да имат куче вместо дете, според мен е показателно, че на вътрешно ниво знаят, че разликата между двете може и да не е много голяма.

      "Просто запомнете - Отговорност се носи Винаги..."
      Сякаш с времето тази мисъл започва да звучи повече успокояваща, отколкото плашеща в смисъла на "всичко зависи от мен".

      "Мен ме е грижа за Цялото и Знам, че съм свързан с Цялото и искам това Цяло да е Зряло и Здраво..." <3

      Много ми е неразбираемо това, което казва Key Giver за влечението към порно актриси, но сега описано тук сред непознати ме кара да се замисля, че мъжете в личните ми живот всъщност не са преувеличавали в изказа си и не са преекспонирали желанието си към тях, както съм смятала. Но ето, че си има обяснение и за този вид нагон.

      "Уви, днешното поколение не само не знае за тези вреди, но и за енергийната свързаност и отговорност на мъжа, който прониква в жената, което ще оказва влияние поне 7 години."
      Това двустранно ли е? Чувала съм го, но само че жената се влияе за толкова дълъг период. Има ли как да бъде прекъснат?

      Изтриване
    18. София20/6/23 12:23

      Замислих се защо е нужно всичко това - разговори тук с вас, после и с други, обсъждания, разисквания на едни и същи неща, говорени преди много години и откривани по различни начини и пак, въпреки всички книги и цялото предадено знание от мъдреците в миналото- за нас отново има нещо неясно (което ни кара да говорим и да питаме за още). Защо?
      Искаме всичко да е пречупено през призмата на съвременния свят, защото в него живеем и затова се появяват нови хора и учители, които по своя път достигат до старите истини по нов начин, за да бъдат разбрани от новото поколение и това е нужно и така си обясних защо предпочитам съвременници, а не Лао Дзъ, който не е имал опит с порното, например :)

      Изтриване
    19. Всъщност всичко е както едно време. Не е важно едни и същи неща да се пречупят през призмата на съвременния свят, а през призмата на Личното Преживяване. Както е било и едно време. (Не става с четене на книги и говорене/писане, трябва да се отдели време да опознаеш себе си и тогава говоренето/писането ще има смисъл. Защото където няколко души са успели, значи всеки може да го направи.)

      Само че едно време е било много по-лесно, защото е нямало толкова разсейващи фактори (от рода на "Жената в червено" - (https://fadeindark73.blogspot.com/2018/12/blog-post.html) от филма "Матрицата"). И е било абсолютно приемливо и дори дълбоко уважавано от официалните власти това да изследваш себе си, без да си длъжен да работиш. Затова и будистите са се издържали само с милостиня. Съществували са манастири при християнството, а и при будизма и шинтоизма. Комунизма отрича изцяло такъв живот и праща изследователите да работят в каторга, докато капитализма го допуска, но не го уважава и разбира.
      Как ще се откажеш от богатства, добре платена и сигурна работа, пътувания в чужбина и нови преживявания, гаджета, само и само да разбереш себе си на спокойствие. Но и това е възможно (съдейки по себе си), макар че е много по-трудно да устоиш на огромния брой изкушения. И ако едно време е имало само седем смъртни гряха/разсейвания и изпадане в крайности/ сега сигурно са хиляда и седем...

      Изтриване
    20. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    21. Естествено че има, иначе защо навремето е имало толкова манастири. Например храма Шао Лин... Просто там е било много по-лесно да се самоизследваш. Трудно е да се самоизследваш когато да речем си войник и убиваш хора, или пък министър или пък каквато и да е професия. Професията не си ти, защото е свързана с оцеляването ти в Матрицата. Имам един любим епизод в сериала "Babylon 5" - там основния въпрос който Инквизитора задаваше на подсъдимата е "Коя си ти?". "Who are you?" или WAY, което преведено значи ПЪТ, направление, посока, курс...

      А коя си ти?

      Изтриване
    22. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    23. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    24. Подобен беше и отговора на героинята от сериала - "Аз съм никоя, ако падна аз друг ще поеме по моя път/way". WAY=Who Are You. Непреводима игра на думи. Но отговора има значение за теб и само за теб. А въпроса беше риторичен...

      Изтриване
    25. София21/6/23 05:19

      Естествено, че само с четене не става, но често то е началната точка и тласък към личното преживяване.

      За многото изкушения съм съгласна, въпроса е да разберем кое е истинско желание, което трябва да се угаси чрез преживяване и кое е просто жената в червено.

      Изтриване
    26. Кое е истинското желание, което те е довело тук би трябвало да се съдържа в рожденото ти име, докато името, което си избрала да те наричат хората - "прякора" е Пътят, който сама си избрала.
      Например знаеш ли какво е било рожденото име на Буда? Сидарта, което означава “всяко желание изпълнено”. Прекланям се пред мъдростта на родителите, избрали такова име на детето си и с това изпълнили на практика всичките му желания предварително, само с именуването му. Определено и двамата са били свободни Играчи със знание за значението и силата на Имената. Така че на Буда по рождено име му се полага да няма неизпълнени желания. Това означава и че той не е дошъл тук да изпълнява своите желания, просто защото е нямал такива. И пред него се откриват два Пътя - този да покори всичко на света (пътя на Жената в червено) и този да покори себе си и да развие своето учение.
      Наскоро четох за една жена, родила момченцето си в къщи, отказвайки да го регистрира с ЕГН и го кръстила Буда. Това много ме разсмя, защото буда не може да се роди и кръсти, буда се става.
      Та стигаме и до това кое е истинското желание, което е довело София тук. Доколкото знам София означава Мъдрост, така че това си дошла да придобиеш с раждането си. В името се съдържа сричката Фи, което е златното сечение, а и фазата на вълната. В уикипедия има цяла страница посветена на фи - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8. Со, на английски Sо, означава very, extremely, or to such a degree. И буквата Я, която е последната в българската азбука, идваща да каже че ще докараш пътя си докрай. Толкова е простичко и очевадно за какво си се родила. И колко лесно точно ти пък можеш да разбереш какво те разсейва...

      Изтриване
    27. София21/6/23 12:05

      Ехааа, благодаря ти за анализа. Математиката ме влече, така че ще проуча всичко за Фи.

      В последните години се обръщам към хората с целите им имена и се представям пред тях също с цялото си име.

      Като прочетох какво си написал за буквата Я, ме светна за името Яна - я -последна буква, н- някъде посредата, а - първа буква. Пътят би вървял отзад напред. И ще трява много Ян, за да се извърви. И да се осъществи 3 в 1 схемата - 3 букви в едно име.

      Изтриване
    28. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    29. L.R.,Не познавам никого с името Сидхатра, но това е заложено в самото име. Хората и представа си нямат какво правят като кръщават децата си. Това е изкуството да определиш какво Съзнание ще се всели в Тялото. Като добавиш и рождената дата, годината и часът на раждането от номерологична и астрологична гледна точка се получава Аватар 3 в 1. И този Аватар привлича вибрационно (на принципа на резонанса) такова Съзнание, което да го ползва. И да, има и срок на годност.

      А ти защо мислиш че кралските фамилии се женят помежду си (заради ДНК-то си, да не се разводни с човешко ДНК) и раждат вече на точно определена от тях дата. За датата и дори часа просто трябва да изберат цезарево сечение. Естествено че те са наясно със Силата на Имената, защото са част от управляващия елит и го използват от хилядолетия. То не бе Еди кой си втори, Еди кой си трети, Еди кой си четвърти и т.н.т.. Дори и при папите е така, те сами избират името с което ще се наричат като папи. И от това зависи и управлението им на католическата църква. Има толкова много неща от ежедневието които не се забелязват от хората, че чак е смешно. Вместо да погледнат какво имат под носа си, те се прехласват по екзотични преживявания, ОИТ и други подобни...

      София, самото име има номерологична стойност, като а=1,б=2 и т.н.т.. Номерологичната стойност на София е 93, което е три по тридесет и едно. А 31 е просто число и понеже е единадесето поред, отговаря на архетипа Justise - Справедливост. В таблицата на Менделеев под номер 93 е елемента Нептуний - точно между Уран (с№92) и Плутоний (с№94). И този елемент е радиоактивен. Това са и последните три планети в Слънчевата система. Аз мога да правя аналогии до безкрайност (знам, защото съм го правил с моето име) и ще излизат различни и различни пластове на самата теб...

      Изтриване
    30. София21/6/23 13:02

      Хахахах, синхронично и съм родена 93г, а Слънцето ми е в 12ти дом, който се води на Риби (Нептун). За архетипа все съм се чудила дали е Justice или Strenght, защото от датата ми на раждане се получава 8ца, а в Тарото на Кроули на 8 отговаря Justice, за разлика от Уейт, където 8 е Strenght.

      Изтриване
    31. Писал съм за простите числа и Тарото (на Уайт):
      https://fadeindark73.blogspot.com/2017/02/blog-post.html
      както и за връзката между простите числа, Тарото и И-цзин:
      https://fadeindark73.blogspot.com/2017/02/blog-post_15.html
      И това са две от трите ми най-сложни за разбиране статии...

      Изтриване
    32. Socrat: "Просто с годините стават по-редки креватните срещи, прегърбени от матричното ежедневие. Но и не само. Като правя истински секс гърмя на втората минута, пред монитора може и половин час да откарам."

      Разбираемо е. Едно, че химията (и биологията зад нея :D) се изчерпват (особено ако се изпълни заветната програмирана цел, т.е. зачеването на дете; или остарееш и отслабне силата на програмата за сметка на други), и, второ, че взаимоотношенията ви се задълбочават и минават отвъд физическото тяло. А за "гърменето" :D ха, не бях чувал да се използва този глагол, защото ти е по-хубаво, затова е по-бързо. Да не говорим ако има страст, излъчена от жената към теб. При порното ти отсъстваш като фокус!

      Socrat: "Тогава си викам - я да видя, да не би съм станал импотентен"

      Нормално е, когато трансформираш сексуалната енергия в други дейности да няма либидо. И, обратно, ако се занимаваш с повече физически упражнения, ще се усили тестостерона. Второто условие е допаминът да го занижиш, т.е. да няма бързи и големи удоволствия от другаде, едва тогава тялото ще изпитва желание физическо (това е и една от идеите на въздържанието/оттеглянето - освен изчистването на сетивата, елиминирането на зависимостите и високите нива на допамин, които карат човека да прави несъзнателно глупави и вредни дейности с цел удоволствие).

      Socrat: "Едно време само на каки с цици от вестниците сме се радвали (:"

      Помня. Вестниците с последната страница, където се намира вица и голата мадама. Сега разбираш ли синхровръзката между двете? :D

      Socrat: "че гледам известно време, но дойде ли момент да свърша, затварям видеото и си оставам сам със себе си до финала на мастурбацията"

      Да, това е хитра стратегия, която съм ползвал също. :) Така отрязваш достъпа им и ясно се виждат същностите, които а-ха да вземат нещо от теб, но фокусът (и енергията съответно) го изместваш. Натрупвайки тази енергия ще започнеш да виждаш това, за което пиша.

      Socrat: "Някак си оргазма и еякулацията са много по-приятни и зареждащи, ако не са се случили докато гледам разгорещени сцени."

      Да! Когато актът е направен с жена, която обичаш и те обича, дори да еякулираш, не се чувстваш изтощен, а зареден на нефизическо ниво, докато на физическо жената приема импринтите на мъжа. :))) Но затова се иска да даваш, без да мислиш за себе си и за концепцията загуба/печалба. Дано сатори озари и Божидарчо, докато чете това. :)

      Изтриване
    33. Socrat: "Би ли споделил коя/кои книги на Слава Севрюкова си чел - да взема да започна и аз от там, копирайки те, защото наистина нямам идея какво да я правя тая енергия там долу като набъбне (: а усещам, че имам потенциала и трябва да направя нещо по въпроса."

      В книгите няма написано каквато и да е техника/упражнение. Ще забележиш изречението, което преразказах. Просто се научи да използваш фокуса на Съзнанието си и да го направляваш, както и да потъваш и се свързваш с различни твои аспекти, а след това емпатията ще се разшири и до другите хора, както и средата, и т.н.т. до мултиизмерността.

      Синхронично, докато ги търся книгите, за да ти кажа последователността:

      "Слава Севрюкова имаше свръхразвити 5 сетива, затова я нарекох свръхфеномен. Тя можеше да види, да чуе, да вкуси, да помирише или да усети какво става във всяка една точка на вселената. За нея нямаше минало, настояще и бъдеще - тя проникваше навсякъде..."

      Всичките три книги ги бях прочел и ми бяха харесали заради основната идея, която беше да се набляга на добрината. А и Слава е на по-високо ниво спрямо Ванга, както ще прочетеш. Имал съм и изживявания отвъд тази реалност с нея, които потвърждават добротата й. Поредността на книгите е: "Бъдете в този свят, но не от този свят", "Зеница към вселената: Свръхфеноменът Слава Севрюкова" и "Прозрения. Свръхфеноменът Слава Севрюкова".

      Сега си поръчвам "Билковата аптека на Слава Севрюкова: 570 рецепти за вечно здраве", защото звучи практично, интересно, а и ще ни трябва в бъдещето ако в градовете вече няма да се живее 'нормално' или просто се върнем към природата. Билките са все още недостатъчно изследвана от мен тема, макар че е много забавно как ако предозирам с цел изследване могат да ме съборят на леглото в блаженство... Дозата определено е важна. :D Последният път 'препих' с мурсалски чай... Комично е, но факт. Най-хубавото пиянство, завършващо с медитация и заспиване.
      Между другото, цената на поръчката съвсем случайно е 11.90лв. :)

      Изтриване
    34. did0: "Съвсем друг е въпроса че написаното от теб може да се използва за рационализация на кражбата."

      Дидока рулира отново. :)

      Дано след личния опит на София L.R. да разбра от къде идва омърсяването. В противен случай да се разбира (а то направо се и вижда във виртуалния свят) за нея всякаква енергия/внимание е добро дошло. Ам-ам. :)

      did0: "Нямаш си на представа колко травмиращо е майка ти да е Бот. Но от друга страна именно разрешаването на тези травми ме е довело/издигнало/принизило дотук..."

      Сега прозря ли, Приятелю, кога говоренето/споделянето няма смисъл, защото няма как да те разбере? :)

      Който го е изживял, би те разбрал напълно (и в случая съгласил се с изводите, защото са правдиви).

      did0: "Нещо като Ошо със стоте жени."

      Реших да проуча случая засега само интелектуално и търсейки из интернет информация. Ще оставя интересна статия, в която потърпевши разказват за култа към ошо-мушморошо и неговите техники за контрол над хората и как внимава медиите да не го надушат какво правят:

      https://theprint.in/pageturner/osho-rajneesh-used-sex-and-promiscuity-to-keep-his-cult-loyal-only-to-him/91165/

      О, чак сега забелязах числата накрая на линка. :D Какво пази в строя играчите към платформата... Ех, това свещенодействие... Вход и изход, огледало на това, което сме и не сме (9-11-6-5)! :)

      Едни влизат, други излизат. Голямото вселенско мушкане и болезнено изваждане след миг съмнително удоволствие и тишина... :D Това може да го пише на гроба ми, стига да е политкоректно! Да се добави накрая - обичам лгбткдабалюмалоумниците - и ще бъде такова.

      did0: "Това не е така, и в ниските вибрации има блаженство, а и във високите има страдание. Но това всеки сам трябва да открие за себе си, ако се осмели и има упорството/волята да се самоизследва..."

      Това беше поредният много хубав ключ! Не се бях замислял за този пласт... Дам... подписвам се и аз зад това твърдение (а за някои и истина, защото го живеят). :)

      L.R.: "се надяваме да сме предвидени за някаква важна мисия,
      предопределени свише, просветлени , да сме специални .., "

      Този, който не знае, се надява.
      Който знае може да придаде важност.
      Мъдрото е да не го прави. :)

      Изтриване
    35. София: "did0, това че много хора вече предпочитат да имат куче вместо дете, според мен е показателно, че на вътрешно ниво знаят, че разликата между двете може и да не е много голяма."

      Браво и на теб, София. Даже е по-добре (за всички участващи) животинското съзнание да се намира в такова тяло. Втората причина е, че несъзнателно интегрират грижата и отговорността по някакъв начин. Когато се прави съзнателно е съвсем различно изживяването. Така че конкретиката ще зависи от човек до човек.

      София: Сякаш с времето тази мисъл започва да звучи повече успокояваща, отколкото плашеща в смисъла на "всичко зависи от мен".

      Точно така! Истината те изпълва с мир (когато бъде разбрана и интегрирана), което прераства в мъдрост и те предпазва от крайностите - например залитането по светлия модел да станеш месия и да спасяваш хората... Колко живота ми трябваха за това, ох... :)

      София: "Това двустранно ли е? Чувала съм го, но само че жената се влияе за толкова дълъг период. Има ли как да бъде прекъснат?"

      Двустранно е възможно да бъде, макар че жената може да влияе на мъжа само ако той е с предимно ин енергии и тя е с предимно ян енергии. Мъжът след сексуален акт също попива характеристиките на жената, стига да я обича и раздавайки се, я приема също. Но за разлика от жената мъжът по-бързо трансформира или отсича/спира влиянията, защото силата и функцията на Ян-а са именно такива - спецификация/конкретизация/фрагментация. Много по-лесно е аз да заявя (говоря не само с думи, а с намерение, желание и действия) "това не съм аз и не е мое", след което да се отърся, отколкото за жената, защото Ин винаги е бил събиращ и допускащ, опитващ се да трансформира и хармонизира нечистотии, некохерентности, различия. По-трудното според мен е да изпълняваш Ин функциите, отколкото Ян функциите. Но така или иначе е необходимо да можем и двете, за да напреднем и за да има разбирателство между Съзнанията в различните полове. Затова и написах, че според мен мъжът (като носител предимно на Ян) трябва да е по-отговорен и внимателен кога и с коя какво прави, защото ако не е на ниво жената е потърпевша (както и природата, а оттам и платформата/средата). Жената също има отговорност пред себе си и идеята за еволюция (на Цялото) да избира само чист/здрав/духовно развит Ян. В противен случай се стига до деградация и падение и на двамата.

      Просто се огледайте наоколо и вижте "продукта на свещеното действие". Рядко съм свидетел на дете, отгледано с любов и зрялост от своите родители. Красив е процесът тогава.
      Повечето хора (и колеги изследователи :D) рационализират провала си като родител с "ама то най-добре е да оставя детето само да изживее всичко в тази матрица". Сами ще си носят последствията, когато детето им "узрее" на години. Слепотата на родителите е колосална понякога - "детето ми не може да е направило това".

      Изтриване
    36. Обратно на темата: не мога да ти изведа, София, със 100% ефективност решение, макар че от една жена бях чул практика, която била ефективна за нея - освен разбирането за паразитността или каквито са били моделите зад взаимодействията (възможно е да е родово, лично кармично и прочие), да се изчисти тялото чрез въздържание от всякакъв тип (това, което аз също ви/ти препоръчвам и знам, че е ефективно, но няма да стане само с 1 инедия - период без храна и вода), а след това тя беше нарисувала себе си и него на лист хартия и съответно прекъснала всички линии (както на рисунката, така и като проекция енергийна и ментална), освобождавайки се и накрая разкъсвайки и физически изображението, изгаряйки неговия образ.

      Как аз си обяснявам механиката зад случващото се - за инедията от личен опит ми е пределно ясно какво прави: изплуват на повърхността всички нерешени и останали в енергийното поле лични проблеми (а и телесни!), след което оставаш само със своята енергия и съответно в най-добрия случай успяваш да решиш темите. Ако не - ще се наложи още 1 инедия, а и още една... и т.н.т. защото колкото повече човек задълбава в себе си, толкова повече странни или заровени неща къде в днк-то, къде в други животи намира...

      Инедията като елемент е въздух, който е следствие (и в хармонично партниране с) на инвертиран огън. Затова тялото може да умре, ако прекалиш и прекрачиш една граница - земята и водата изчезват като елементи. Говоря ви за сухата инедия (постене), където и водата не присъства. Земният елемент е ясно защо го няма и защо тялото страда - няма материя/храна.

      Когато тя е рисувала е проявила огъня си и навън. Листа хартия е алюзия за земната платформа, така че тя пресъздава/проектира/извежда нерешената травма там. Изживявайки отново емоционално (елемента вода) ситуациите им и успявайки да потуши водата (сълзите, страданието) веднъж завинаги чрез фокусирано съзнание и отказ от "още от същото" тя драска (фрагментира/елиминира) онази част от себе си, която е била причина за енергийната им връзка. Тя дори продължава, като скъсва листа, което е явна заявка за прекъсване на тази реалност/изживяване, а изгарянето е елиминирането на алтернативната реалност, в която тя и той съществуват. Така че изгарянето на листа е важен компонент, за да няма друга реалност, макар че ако се направи вътрешно този процес, не е нужно (според мен казвам) да се стига чак дотук, но пък защо да не се разиграе още веднъж, използвайки определени механики и теми (както тя, следвайки интуицията си, без да има менталното разбиране, което в случая ви показвам на вас). Това е ритуал с цел освобождение. Освободете се от болката и гнева, ако са били незаслужени и сте били манипулирани/използвани. Така или иначе мъжът ще си получи заслуженото (ако е постъпил некоректно), колкото и където да скача от реалност в реалност и да бяга от разговори/изяснявания и завършек.

      Последно съм се виждал с тази жена преди около една година, когато 'съвсем случайно' я видях на едно мероприятие със следващия й мъж, който си личи, че я обича (а и знам от приятел за това, защото той е в нейния кръг) и въпреки че по нейни думи я няма страстта (което е добър индикатор за отвъд-телесни взаимоотношения), няма нито източване, нито неразбиране между тях. Тя имаше желание да продължа със споделянето на моя личен опит по темата, както и с други теми, но таймингът не бе подходящ за сериозни разговори, нито околните хора. Някой ден, ако е писано, така или иначе пак ще се засечем и ще продължим със споделянето на личен опит и прозрения. С нея имах няколко такива "случайни" от Мирозданието срещи преди години, в които разбирайки за живота й, успях да прозря толкова важни теми, които след това изплуваха и в моя. Красиво и рядко е - взаимнообогатяващ и лекуващ процес да има.

      Изтриване
    37. Така че, L.R., не идват "само твоя тип" жени в живота ми. Всъщност, в реалния свят, нещата са съвсем различни, макар че когато си играч тип 'Нео', агентите са навсякъде спящи и напомнят от време на време за себе си (най-вече през жените, които нямат силно и чисто ядро/самосъзнание), макар да им коства много съответно, защото стават видими, а това ги прави слаби, непостоянни и предвидими. (Обсебването на човек може да продължи по-дълго само ако е изцяло компроментирано тялото и психиката му, което се случва на по-голяма възраст.) По-лесно е когато са в/между сенките/световете, тогава човек (който няма опит и себепознание) не разбира от къде идват определен тип мисли. Тези ключове тук са достатъчни за онези, които се сблъскват с това. Останалите няма да разберат текста, че и по-добре. Не са готови все още за... https://www.youtube.com/watch?v=GzQBzR7TgQ4

      Астралът (и интернет като едно негово огледално проявление в този свят) дават достъп на всеки да достигне до почти* всичко (макар и само ментално), което изобщо не е репер кой къде е по пътя и кой какво и защо е намерил/привлякъл. Виртуалният свят може да доведе до такива балони/илюзии, че това е една от основните причини почти да не желая да участвам в каквито и да е онлайн диалози/опознавания вече, а само в споделяне на опит и информация.

      * високочестотното е достъпно само за тези с добродетели. Затова 'планът' на Дао е необясним, непредвидим и винаги се случва най-доброто/правилното, защото то няма как да бъде спряно или разбрано от тези, които не са в Едно с него... :)

      Въпрос на свободен избор е човек кой Път ще избере. Синхроничностите ще валят и от двете страни на Пътя, Божидаре...

      София: "Замислих се защо е нужно всичко това - разговори тук с вас, после и с други, обсъждания, разисквания на едни и същи неща, говорени преди много години и откривани по различни начини и пак, въпреки всички книги и цялото предадено знание от мъдреците в миналото- за нас отново има нещо неясно (което ни кара да говорим и да питаме за още). Защо?"

      Нужно е, защото се забравя от нас (по една или друга причина) и/или защото хората са накарани да забравят мъдростта иначе нямаше да бъдат управлявани от определени 'задници' не само един живот. Трудно се намират читави книги. Повечето го вървим и изстрадваме отново в този живот и/или чрез вътрешен труд достигаме до прозрението, избягвайки страданието на ниво директно изживяване, но то присъства след това чрез друго проявление/пласт, което ни води към обичта и помощта към ближния, завършвайки цикъла на незабравата, защото отново се преоткрива и споделя познанието. А който няма стени в ушите, сърцето и ума, ще чуе, почувства, осмисли, осъзнае и действа. :)

      За теб е неясно ако не е извървяно това, което споделяме като мъдрост с did0, плод на (вътрешни и външни) изживявания и прозрения. Ако само четеш с ума, той винаги ще иска още и още. Тази програма пречи да бъдеш тук и сега и да оцениш това, което е пред очите ти. Ако четеш бавно и със сърцето се потопиш в написаното, допуснеш го, за да го изследваш, то ще се материализира в реалността ти (има различни фактори, които ще обусловят времето, необходимо за този процес), след което ще го видиш на живо и съответно или ще пикаеш на мъдростта и ще реагираш програмирано и/или незряло, или ще избегнеш... кур-капана. След което ще се присъединиш пак във форума и ще заявиш радостно - вече разбирам, защото го видях... Съгласна съм или не с това и онова... Или пък - направих еди какво си, което доведе до друго, за което вие не писахте или не споделихте и т.н.т. обогатявайки нас или другите в процеса. Тогава писането има смисъл. :) Несподеляйки определен фрагмент от наша страна е важно, едно заради това да не те лишим от чистата радост на прозрението, второ, за да се провери кой не само заявява нещо си (макар че това се проверява лесно по други пътища) и го живее или поне дръзва. :)

      Изтриване
    38. Божидар23/6/23 17:19

      София: "Замислих се защо е нужно всичко това - разговори тук с вас, после и с други, обсъждания, разисквания на едни и същи неща, говорени преди много години и откривани по различни начини и пак, въпреки всички книги и цялото предадено знание от мъдреците в миналото- за нас отново има нещо неясно (което ни кара да говорим и да питаме за още). Защо?".

      Както никога не можеш да стъпиш в една и съща река, така и нещата, които четем макар и да се повтарят, самите ние не сме същите, които сме били, когато сме ги чели. Затова можем да изведем нови изводи, защото в този нов момент сме осъзнати за другите аспекти от нас самите. Този момент никога няма да се повтори същият, както и ние никога няма да бъдем същите, колкото и да си "вярваме", че сме, колкото и еднаква и претоплена манджа да ни изглежда матрицата. Фракталът се самообогатява ad infinitum и въпреки че изглежда да е същият - той е и не е едновременно. Това разберем ли го дълбоко според мен сме ударили бинго.

      Изтриване
    39. София24/6/23 13:39

      Едва ли ще мога да изразя с думи всичко, което искам да кажа.
      Безценни са съветите ви.

      Ключарю, вероятно съм те хванала в по-светлия ти период преди няколко години, когато се опита да ми помогнеш. Спомням си, че не бях в добро психическо състояние - паник атаки, тревожност и безсъние. Тогава излезе една твоя статия за астралните паразити и архонтите. Сега не си спомням много от нея, но допълнително се уплаших, че имам работа с нещо такова и те помолих да помогнеш по някакъв начин и ти веднага се отзова! Никога няма да забравя добрината ти.
      След време се оправих, оказа се, че проблемът е бил в балона, в който живеех, изолирана и несвързана с хората (нищо че около мен имаше хора). Една изключително смешна случка с приятелите ми, последвана от смях, от който никой не успяваше да си поеме въздух ме излекува от раз :)
      Оттогава разбрах колко е важно за здравето ми да спра да се бия по гърдите какъв съм индивидуалист и да започна да играя малко по-колективно.
      До ден днешен аз смятам, че не заслужавам напълно хората около мен, но ето на - те си стоят, че даже и още идват :)
      И ако без да искам съм направила някоя друга неуместна шега - просете ми, през майтапа е начина ми на свързване.

      Наскоро имах интеракция с едно светло съзнание, на което позволих да ми влее от енергията си и усещам как тече в мен. Усещам как в определени ситуации обикновено бих наругала нещо, но дори това да се случи, е просто по навик - вътрешно много трудно мога да се ядосам. То говореше и за баланса, но по действия и поведение се виждаше колко е светло. Осъзнах, че през повечето време съм била по към тъмнината, но май е време да обърна монетата. За баланс при мен е много рано да говорим. Още не съм опознала светлината напълно и осъзнах, че ми е доста чужда, така че Ключарю, откъдето идваш, може би натам съм се запътила :D

      Всъщност имам кратък и горчив опит с крайно светлата страна, който ме накара да я загърбя за дълго време. Безусловната любов не ми се получи на практика. Като ти ударят шамар, обърни си и другата буза, казват, но мен не само че ми удариха и другата буза, ами беше последвано от удар в стомаха и задушаващо тръшване  :D Но на 20г какво съм се бутала между шамарите, когато хората едвам-едвам  стабилно приятелство могат да изградят, какво остава за интимни взаимоотношения.

      "Небесното Дао е безпристрастно - то винаги е с добрите" - слогана от блога ти ми се е закотвил в съзнанието от дълги години и нарочно не съм търсила обяснение за него. Току що го написах над картина на наталната ми карта. Как така хем безпристрастно, хем с добрите :) Не ми казвай, сама ще разбера (почти съм разбрала).

      Изтриване
    40. София24/6/23 13:44

      did0, 31 е 11тото просто число, но според уикипедия, която не брои 1 като просто число. Трябва да се премстят с едно напред като добавим единицата към тях.

      Изтриване
    41. Точно защото единицата е просто число - тя се дели само на едно и на себе си. КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО - нещо, което Матрицата не иска да "се разчува", защото това е огромен ключ. Единицата е просто число, а аз съм я поставил на мястото и на нулата, защото 0 и 1 се редуват едновременно. Просто нулата/Източника не се дели, той се фрагментира...

      По същия начин Глупакът в Тарото се поставя от някои в началото, а от други - в края. Всъщност са необходими двама Глупака един влизащ в Играта и 23-тия архетип - излизащия Глупак. И съвсем не е случайно че във всяко тесте карти има два жокера/Глупака - обикновено един чернобял/навлизащ в Играта и един цветен/излизащ от Играта.

      По същия начин и математиката не е издържана в основата. Защото едно плюс едно никога не може да бъде равно на две, защото няма и няма смисъл да има две напълно еднакви неща.

      По същия начин в Таблицата на Менделеев умишлено са скрити нулевите елементи - Нютоний и Короний. А самия Менделеев ги е сложил, но не е изчислил атомните им тегла. Сама можеш да го видиш в линка. В таблицата, която се ползва ва "нашата напреднала цивилизация" първия елемент е водород.
      https://mystics.eu/images/phys/mendeleev/original.mendeleev.jpg

      По същия начин Теорията на Относителността на Айнщайн има проблем в самата си основа. И той е че навсякъде във Вселената условията са същите както тук (което си е голяма глупост - как можеш да твърдиш подобно нещо като не си бил там).

      Всъщност всичко има проблем в самата си основа, в аксиомите, които не се доказват, а се приемат за верни. Тоест аксиомите са продукт на Вярата...

      Изтриване
    42. И тук някой ще каже: Ами ако нещата имат проблем в основата си, защо работят?
      А по интересния въпрос би бил: Ако нещата наистина нямат проблем в основата си, защо СЕ ЧУПЯТ. Защото, от личен опит, поне веднъж седмично трябва да изключвам компютъра си от контакта, да изчакам около половин минута и пак да го включа. И всички зависвания и натрупани грешки изчезват с този хард ребоот. По същия начин и Платформата от време на време има нужда от същия ресет, защото се натрупват грешки. И това може да се види в Мандела ефекта. Дори има направен филм по темата - "The Mandela Effect" от 2019 г. Където всъщност се допуска че Вселената не е безкрайна и точно това води до натрупване на грешки и необходимост от ресет. И оттам до паралелни реалности, защото нищо не се губи. А понякога и остават фрагменти от "изключената" реалност, които преминават в новата. Нещо като не напълно изчистен вирус в компютъра, чиито части се зареждат при всяко включване.

      А иначе цялата Система/Матрицата се поддържа от това нещата да се чупят постоянно и да се подменят с нови. Иначе ще се произвеждат качествени крайни на брой продукти, които да издържат поне един човешки живот. А съдейки по Мегалитните паметници, включително и Пирамидите по света, нещата могат да се правят да издържат хилядолетия, ако не допускаш "умишлена" грешка в основата им.

      Дори Съзнанията могат да се "счупят" и да се заредят отново без спомени. Виждал съм такива счупени съзнания в психиатрията. И не става дума за ботове, в психиатрията ботове не се задържат за дълго - те нямат психични проблеми. Поне аз за двугодишния си престой срещах ботове само в персонала. Дори това е много желателно, за да не можеш да проявиш съчувствие и състрадание към пациентите, когато ги "лекуваш" (и понякога връзваш) против тяхната воля.

      Така че когато чуете за аксиома, разберете какво всъщност приемате на сляпа вяра...

      Изтриване
  20. Порнографията е там за да предизвика допълнително желание за оставане в тяло. Това е задържане на фокуса на Съзнанието в Тялото, като отъждествяване на Съзнанието единствено и само като Тяло. От друга страна порното може да те предизвика да преживееш някои от сцените наистина, вместо само да бъдеш наблюдател и да излъчваш неизпълнено желание (което ще те връща докато не го изпълниш/угасиш), а това си е ново (понякога екстремно) преживяване, което обогатява Съзнанието, стига да не се превръща в обсесия. И тук важи правилото за златната среда. Например по време на оргазъм може да ти просветне че Съзнанието и Тялото са едно и също нещо, но повечето просто искат още и още оргазми. Наркоманията е най-широко застъпената дейност на Земята, независимо какъв е наркотика. Може да е едндорфини, може да е серотонин, може да е адреналин, ДМТ или някой външен за тялото наркотик (а те са много, като най-разпространения е никотина). Глад за ПОВЕЧЕ (или още от същото)...

    А иначе, аз и да искам не мога да гледам порнография, защото моята "пиратска, орязана версия" на windows XP вече не се поддържа от нито един порнографски канал (и не само, и youtube не ми тръгва, а и доста други неща), но това не ми липсва и пречи. Пък и не виждам смисъл да гледам порно, защото края на историята винаги е един и същ. Все едно гледам Дискавъри ченъл...

    От друга страна творческата енергия може да бъде трансформирана неизползвана сексуална енергия. От тази пък гледна точка не е полезно да се гледа порно, защото губиш енергия (което повечето хора не забелязват) и Време, с което всеки е наясно. Които съответно можеш да вложиш в развитие/разширение на Съзнанието. Нито енергията, нито времето не се търкалят под път и над път, а и в края на краищата това ни обуславя - за какво ползваме времето си тук...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Всъщност доста рядко се случват порнографски паралелни реалности. Може би една на 50. И там преживяването е чисто, не като наблюдател, а усещаш всичко от тамошния аватар. Вероятно защото съм преживял такива изпълнения в "нашата" обща консенсуална реалност и нямам незадоволени желания. Повторението ще е само "Още от същото" и затова при мен не се наблюдава нагон. Дори от години ми е омръзнала Играта на свалки и празни приказки и всъщност на живо не общувам почти с никого. А и когато реагираш с мълчание другата страна рано или късно се отказва, разбрала че това вече не те интересува.

      А иначе цялата Матрица поощрява сексуалния нагон до възможно най-късна възраст, даже са създали и хапчета за мъжка потентност. За жените пък има овлажняващи кремове против вагинална сухота (което означава че тялото им не желае секс). А жените могат и да се извинят че ги боли глава, вместо да признаят че не им е до интимност в момента. Ето такова разкриване на партньора, при което той не се обижда а разбира и уважава желанието на другия е истинската интимност от която може да се роди Свързване, а не привързване или случаен секс, само и само да се докажем един на друг че "още го можем" и следователно "още сме млади". Но независимо от възрастта това не означава че сме уЗрели...

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  21. Божидар22/6/23 14:10

    Първо нека да благодаря за блога, времето, което споделяш с нас и помощта, която ни оказваш. Намирам стойност, в това което споделяш и ми помага да наредя собствения си пъзел за необятната "реалност" на Всичко Което Е...

    Преди известно време бях писал коментар като анонимен и ми даде насока да разбера кои са желанията, задържащи ме тук. Подсказката винаги е била пред очите ми - името, с което са ме кръстили "Божидар". Сега разбирам и защо може би толкова се интересувам от темите свързани с Източника, символно сегашния ми аватар е закрепен към архетипите свързани с даровете на проявлението.

    Чудя се, дали желанието не ми е било да се проявя, действайки като миниатюрен фрактал на Източника. Ако е така то желанието ми е капан, защото е генезисът е безкраен. Източникът винаги ще дарява себе си (своите фрагменти) с още преживявания (дарове).


    Въпросът ми е, как разчиташ причината на хората с това подобно име да се инкарнират - Теодор съдържа същото значение на гръцки, каквото е Божидар.

    Божидар = 56 = "11" - дуалност
    Пътят на живота (рождената дата) ми е "8"

    Приятел от деството ми (с него се знаем от най-ранна възраст, бяхме една група в детската градина и все още се виждаме), който се казва Теодор (77) и неговия път на живота също е 8. Казвам го това, защото за себе си разбирам, че не е случайно това да го познавам - символно се навързват множество синхроничности.

    Това, за което всъщност моля е за малко яснота, от много време се опитвам да си изянся, защо съм се инкарнирал точно тук-сега. Една уликата е личните желания. Друга улика се крие в името, в рожденната дата, в хороскопа. Друга улика е епохата - трябва да има нещо уникално, за да изберем точно сега да живеем. Влече ме технологията и финансите... в процес на обучение да дейтрейдър съм - дали това е side quest - капанче, което ме кара да кривя от пътя или е именно нещото, което съм си задал да върша в този живот. Осъзнат съм, че множество синхроничности + конкретни избори са ме довели до сегашната ми ситуация, затова и следващия ми въпрос е:
    Могат ли синхроничностите да бъдат симулирани - изфабрикувани от матрицата и по този начин да залъжат дадена инкарнация, която си служи с тях, за да бъдат нещата още по неясни включвайки пореден праг за минаване и було което трябва да се премахне?

    Разбирам, че отговорите на всичките въпроси се съдържат вътре в мен, но понякога просто се изгубвам и може би именно места подобни на този блог са пътеводната звезда, която служи за така нужната навигация в тези моменти.

    Благодаря отново и за времето, което е отнело да се прочетат мислите ми.

    ОтговорИзтриване
  22. Всички се опитваме да разберем защо точно тук и сега. В края на Играта, преди апокалиптично събитие (което за мен е пределно ясно, току що преживях ядрена война, а аз управлявах (бях тинейджър и неправоспособен да управлявам) самолет с пътници, опитващи се да избягат на юг). Може би тук и сега, защото абсурдите са навсякъде около нас и е по-лесно да погледнеш през булото на лъжата в която живеем. Защото всичко е доведено до абсурд и е точно противоположно на естественото състояние на нещата.

    Синхроничностите изникват когато изследваш дадена тема/пласт в живота си. И естествено, те са генерирани от Матрицата. И в края на краищата водят до яснота по изследваната тема, просто е необходимо време. Всичко зависи от това каква тема си решил да изследваш. Аз също съм изучавал Финанси, а после като магистър и Публични финанси. Големия капан е че обществото се движи от алчността и че това е хубаво нещо, защото движи хората напред. А всъщност е един от седемте смъртни гряха. И после, когато осъществиш голяма печалба, трябва да си горд от себе си. Гордостта е друг смъртен грях. Можеш да проучиш всички смъртни грехове от Библията. И да видиш че те са крайности, също и добродетелите изброени там. Ето и от Уикипедия:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D1%82%D0%B5_%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8_%D0%B3%D1%80%D1%8F%D1%85%D0%B0
    Всичко, включително и синхроничностите, което те води до крайности не е полезно да се преживява, трябва да се търси златната среда. И не трябва да се слушат авторитети, а всеки сам да реши за себе си какво да използва. Естествено на изпитите трябва да казваш каквото се очаква от теб, но всъщност Действията с придобитото знание имат значение. Защото Висшето (а и средното) образование е промивка на Съзнанието, като говоря от личен осъзнат опит. Образованието завършва когато отхвърлиш всички лъжи на които са те научили да вярваш и придобиване на вътрешно знание за истините. Което е лесно, защото истините в днешно време са противоположни на образованието.Образован и ОбразУван се различават само с една буква...
    А за 56, то може да се представи като седем по осем, или осем седмици. Осем е числото на Играта, а седем е число за оценка на постигнатото. Тоест 56 означава ще те влече да даваш оценка на Играта през собствената си перспектива. А Божидар означава че трябва да дариш нещо от себе си на другите, защото не можеш да подариш нещо на себе си. Тоест да си полезен с нещо и за себе си и за останалите. А това не може да се постигне ако живееш в лъжа.

    В таблицата елемента с № 56 е Барий. Можеш да видиш физическите и химическите му качествата му също в Уикипедия. Направи ми впечатление че в превод от гръцки Барий означава „тежък“ и че металът поглъща радиоактивните лъчи.

    Всъщност каквито аналогии ти хрумнат ще ти помогнат сам да разбереш себе си, но е необходимо търпение и креативност. Тук пък можеш да си направиш безплатен хороскоп и натална карта, които допълнително ще те "светнат" защо си тук:
    https://horoscopes.astro-seek.com/birth-chart-horoscope-online

    И после трябва по същия начин да анализираш и прякора, с който другите те наричат, защото си го приел за свое име. Това вече е избрания от теб самия Път, а не програмирания по рождение. Но от опит знам че първо трябва да се "справиш" с името по рождение и да изпълниш мисията му. Чак след това си свободен да поемеш по собствен Път, избирайки си друго име/прякор.


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Божидар23/6/23 02:54

      Благодаря, разбирам.

      Изтриване
    2. София: " а не Лао Дзъ, който не е имал опит с порното, например :) "

      Не знаем Лао Дзъ с какво е имал опит. С порно в нашия му вид определено не - ама какви девици е имало едно време и какво са разигравали пред/покрай храмовете... :D Не е било лесно и на тях.

      did0: "Естествено че има, иначе защо навремето е имало толкова манастири."

      Благодаря отново за включването ти, Приятелю! Заковаваш право... :)

      L.R. е светица на думи. Разтяга тя сладострастни локуми.
      Убийца на Дао като многопочитаемия Мао. :D

      София: " и кое е просто жената в червено."

      Колко си пасва това със сравнението ми с Мао, ахахахаха... Несъзнателното ми е гений! :D

      Божидар: "Чудя се, дали желанието не ми е било да се проявя, действайки като миниатюрен фрактал на Източника. Ако е така то желанието ми е капан, защото е генезисът е безкраен. Източникът винаги ще дарява себе си (своите фрагменти) с още преживявания (дарове)."

      Здравей, Божидаре. Този път директно към теб, макар че ако внимаваше в предните ми коментари имам оставени реплики за теб. Относно този цитат, който е важен - похвално е да тръгнеш да изследваш Източника (ти) чистосърдечно. Не убивай процеса със замърсени матрични мисли за капани и изгоди, защото това ще те отдалечи от теб и темата ти...

      Генезисът е безкраен, но както съм писал преди (в блога ми), има два вида цикли - едните са отражение на автентичността, а другите имитират механизма с цел достигане на същия резултат. Резултатът от първите цикли е Вечността. Тя е естествено следствие. Когато в едно са Доброто, Мъдростта и Съзнанието Вечността би била страничен резултат, който няма да те блазни, но би се радвал, че я има и би желал да продължиш да съществуваш по този начин. Запази ли се това състояние на Съзнанието и отношение към Всичкото, то няма да имаш проблеми от сорта на "сега ако направя това дали ще загубя (от) себе си". Отвореността на системата поражда безкрайната енергия, но в случая даже не искам да фокусирам аудиторията към този стремеж на учените, които не разбират, че докато не се интегрира сърцето, няма как да осъзнаят концепцията за свободна енергия, защото машините/технологиите нямат сърце, така че те не могат да бъдат източник/генератор на такава енергия. Това е един фиктивен ментален балон. Вие самите сте източник на безкрайна енергия. Друг е въпросът къде отива тази енергия, но да се върнем обратно, както казах:

      Остави тези седмици, осмици и т.н.т. Информацията ще те задръсти, умът ще те блокира и нищо няма да се решиш да направиш. Или пък как ще си сигурен, както казваш, дали тази информация не е фабрикат шаблонен? :) Затова ще завърша поетично, ала и неясно, по начин, който ще спре чуденето (дори за 2 секунди да е, пак е прозорец към същината ти, от която ще извират отговорите):

      когато започнеш да даваш така, както природата и определен тип богоподобни Съзнания правят (и са правили през вековете), ще разбереш толкова много за света (и себе си), но мъдростта ще изисква определени страдания в процеса и ще дойдат други ментални (и не само) проблеми за разрешаване. Някои хора се огъват, други даже не се решават да тръгнат по него. Този път е много труден. Повечето избират консуматорския режим, защото не изисква много мислене, а и както писа червеният Мао преди няколко коментара - нали имат възможността, защо да не се възползват от нея? Какво толкова... бог дал в този живот, ама после ще има и бог взел, пък и страдания, самсари разни... но пък след това ще искаме да ги преодоляваме и излизаме от тях, пък няма да става лесно и с едно щракване на пръста. Колелата се завъртат, рециклира се нещо, вечността се губи евентуално или се преоткрива наново... Живот и смърт... а между тях застанал нашият герой Божидар (и не само, читателят който ме чете също). Какво ще прави със своя дар сега? :)

      Изтриване
    3. Божидар23/6/23 17:17

      Keygiver, благодаря за намеците, не знам понякога явно обичам или да забравям или матрицата да ме баламосва какво съм си поставил за цел и какво, защо правя а може и двете. Двете стават едно, а едното - две. :)

      Сега ми се напомня, че е време и да споделя повтарящо се събитие, което за мен потвърждава прескачането в паралелните времеви линии. Този блог, блогът на Keygiver и текста публикуван от Паралелна Реалност Светлината и Тъмнина. Бях останал със сигурното впечатление, че това ще бъде от последните тематики и ще спре да публикува на сайта. Увериха ме, че няма такова нещо. Приех, че съм сбъркал с интерпретацията си, но си спомням, че нямах желание да спират. Вторият подобен случай е с дидо, който вече си каза в прав текст, в предишните теми от блога му че е имал намеринието да спре, но ето че се е появила "искрата желание", за да споделя с нас още. Третото е, че Keygiver приключил със своя блог след години започна да пише тук. Това за мен доказва, че ако имате дадено желание матрицата ще се нареди в конкретната паралелна вселена дори дадените играчи да прекратят дейността си там и ще бъдете "преместени" другаде, където са взели решението да останат. Естествено има и други необходими условия, за да се случи, но те пак са съгласувани с конкретните желания за изживявания. Сигурен съм, че и тримата са спрели да пишат в другата реалност, защото низа от избори се е развил по друг начин, изборите и сценария е бил друг, но тук-сега е именно този. Можем да комуникираме и затова съм им изключително благодарен. Без споделеното им познание сивотата на ежедневната матрица щеше да ме смаже досега твърде "hardcore" е.

      Усещам, че мога да достъпвам, до това което в паралелна реалност наричат разширено себевъзприятие или както обичам да го наричам задълбочено вътрепребиваване, моментът на сливането на Ин и Ян Черното и Бялото Слънце и тогава всичко става ясно, въпросите изчезват настъпва Покой и Тишина, каквато мисъл, желание да възникне се разтапя от моментното съзерцание на съзнанието, което е в пълен, неограничен фокус. Това състояние обаче не мога да го задържам колкото и да искам и достигам до обяснението, че не сме тук, за да сме в това състояние, а именно обратното.

      Другото, което е, че това "състояние" източва изключително много "Енергия" от тялото, за да е съзнателно дори за малки детайли от преживяването. Аналогично е застъпено и в компютърните игри - един пример е вселената на Warcraft. Магията - Ultimate-a на Илидан расата на елфите в Warcraft 3, който може да я поддържа тази временно и му коства много "мана". Причината е, че играта трябва да е балансирана и разработчиците слагат "Цена" на умението, което Играчът преценява кога е удачно да използва, а самият Герой в играта плаща със своята "енергия" и тук достигам и до следващото проникновение... Играта тук ще ни изхвърли, в момента в който достигнем конкретни "спомени", затова какво сме, които биха отключили "абсолютния" ни потенциал, на който сме способни като частици от Източника. Това би счупило "баланса" в Играта и съответно "разработчиците" на Играта не биха позволили такова нещо - поне аз не бих на тяхно място. Най-вероятно е заложено в правилата: Terms and Conditions, с които се съгласяваме преди да се инкарнираме тук-сега. Ограничението и вземането на решения, всъщност, прави интересно цялото занимание, без тях всичко остава един прост илюзорен декор, загубил смисъла си сам по себе си.

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    5. Анонимен24/6/23 04:35

      Темата за светлината и тъмнината е (под)писана от VioleTrickster. Може би това бележи някакъв прелом или смяна...

      На мен пък ми липсва общо пространство, където да се включват всички, интересуващи се от езотерика. Повечето си имат блогове, сайтове и дори канали. Което не е лошо, но някак е твърде фрагментирана общността и е останал само един форум със затихващи функции.

      Този блог (до колкото ми е известно) е единственото място, където се случват подобни дискусии/коментари и се радвам, че го има. Това май беше за 'Ползата от общуването', ама нейсе :)

      Много благодаря на всички за ценните и интерсни включвания!

      Божидар, има едно езо-правило: "Всяка магия има цена!"

      Изтриване
    6. София24/6/23 14:01

      Божидаре, не се бях сетила, че може да сме прескочили, знае ли човек, може пък и да си прав :)
      H. беше описал точно това в една статия - как един човек е бил убеден, че ако скочи ще отиде в друга реалност, но хората от тази реалност естествено ще видят труп, но това не означава, че той не е преминал в паралелна такава и те няма как да знаят.

      Изтриване
  23. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тук ще си позволя и аз да се включа. Не става дума за съдене Лили, става дума за израстване и зрялост. Ако приемаш поста на Ключаря като съдене, значи си минала в режим на жертва, на която и е позволено да бъде съдена. Тук никой не съди никого, но това се усеща по вибрацията на написаното, което с години за мен е станало автоматично.
      И не е необходимо да срещнеш някого очи в очи за да разбереш каква е основната вибрация която поддържа.

      А между другото тук постигнахме, заедно с всички останали, нещо като хибрид между форум и блог взел най-доброто от двата формата. И отново се получава познатото 3 в 1 - хората, които пишат тук, структурата на блог и структурата на форум. И на мен не ми е известно друго такова място, защото останалите изследователи подценяват Читателите си, именно защото Творенията (блогове, сайтове и форуми) им не са балансирани на принципа 3 в 1. А за мен и темите им са тривиални - преведени интервюта, семинари, курсове и т.н.т.. Което е необходимо за задържане на вниманието на Читателите, които искат още от същото (и си плащат за това).

      А аз прописах отново, защото придобих уникален опит в психиатрията, който никъде другаде не може да се прочете. Малко са хората които след месеци тъпкане с лекарства успяват да се интегрират отново на "по-високо" ниво. А и престоя ми там ускори скоростта с която вървя по Пътя си и ме направи много по-многопластов отпреди това. И много по-устойчив на всякакви лекарства и химични субстанции, което е полезно когато живееш в града. С което, разбира се, не ви каня да ходите в психиатрии :)...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  24. Анонимен24/6/23 12:42

    Божидар, поздравявам те за коментарите!
    Ще си позволя допълнение към твоя коментар(от лична опитност). Може да помогне на теб и други читатели. Забравянето може да е белег за неинтегрираност на нещо(не е задължително). Казаното от Key Giver, did0, паралелна реалност е съществено, а също е навсякъде около нас. Тренирайки себе си, в един момент започваш да го виждаш. Състоянието за което говориш, колкото по-натрениран си, толкова по-дълго можеш да пребиваваш в него. Въпросът е и стремеж/желание/движение. Колкото по чисто е съзнанието(от примеси), толкова по-ясно е всичко. Един работещ метод е въздържанието/поста. Може би ще ти помогне вглъбяване върху видовете играчи и вариациите между тях, има и коментар в една от последните статии за тях. За да изпълниш трябва да се ограничиш, самата игра е вид ограничаване(от една гледна точка).

    ОтговорИзтриване
  25. Коментар номер 200
    :)

    ОтговорИзтриване