Магнетизъм

 

Дотук разгледах комплекта дух, душа, тяло през тяхната електрическа същност. Сега ще опитам да го разгледам накратко през гледната точка на магнетизма. Тази статия е провокирана от въпрос на читател в коментарите дали Творението има форма на тороид. След целенасочена медитация се роди това:

От гледна точка на електричеството Творението има форма на съдържащи се един в други квадрат, куб, тесеракт и т.н.т. и светкавицата в тях. От гледна точка на магнетизма всичко може да се разгледа (в3Д) като съдържащи се един в друг тороиди. Защото магнитното поле има формата на тороид. Тук взаимодействието е на привличане и отблъскване. Магнетизма е в основата на синхроничността, като именно чрез нея се привличат дадени хора и обстоятелства, които иначе са с минимална вероятност да се случат..

            Най-добре е разгледано това от гледна точка на планетата. Ето и магнитното поле на Земята, като то има формата на тороид.:

             И на слънцето:

 

             Същия тороид се наблюдава и при гравитационното поле на черните дупки:

 

 

            Това говори че в центъра на Земята и на Слънцето най-вероятно има черна дупка и че магнетизма и гравитацията са тясно свързани. Много пъти съм наблюдавал НЛО и бях изумен от способността им да завиват рязко под остър ъгъл. Това буквално трябва да размаже пътниците по стените на кораба. Ако обаче се използва гравитационно задвижване, като гравитационното поле да обхваща целия кораб, това е възможно. Убеден съм също че ако учените сериозно се занимаят с проблема НЛО те ще съумеят да възпроизведат това гравитационно задвижване (ако вече не са го направили).

Съвсем друг е въпроса че в това състояние на непрекъснати конфликти никой няма да ни пусне да напуснем планетата/слънчевата система. Така само ще възпроизведем проблема в цялата галактика.

А ето и магнитното поле около човешкото тяло, което също има формата на тороид:

 

              Тук са показани и чакрите и става ясно че тороида около хората се генерира от сърцето. Или от втория дантиен според източните практики. Именно оттам идва и т.н. човешки магнетизъм. Човекът с най-голям магнетизъм в историята несъмнено е Адолф Хитлер. А горната картинка показва че Хитлер всъщност е имал отворена сърдечна чакра, за да демонстрира такава власт над масите. Той искрено е вярвал в това което говори и прави. 

            От картинката може да се направи и извод че в центъра на работещо човешко сърце най-вероятно има черна дупка, като тя се ползва за вход и изход от душата в човешкото тяло и Играта.

             Ето и най-често срещания в природата тороид:

 

             Същото важи и за всяка друга луковица. А ето и любимия на всички американски полицаи тороид:

 


             От електротехниката, която съм изучавал помня, че проводник по който тече ток генерира и магнитно поле.  Това е основата на тороидалните трансформатори и индуктори, които масово се използват в техниката:

 

 

            Така става ясна връзката между гравитация, електричество и магнетизам, които отново образуват добре познатата схема три в едно.

След като разгледах 4 вида тороида - на магнитното поле, на гравитационното поле, на генерираното от сърцето поле, и на физически тороид, генериран от електричество, мога да направя извода че тороида също е фрактал в Творението. И че творението в 3Д от една страна има формата на куб, а от друга - формата на тороид, като и двете едновременно са верни. И тъй като нещата винаги вървят три в едно, третия тип взаимодействие е  това на куба с тороида. Взаимодействие между електричество, магнетизъм и гравитация. Получава се нещо такова:


 Сега си представете този двуизмерен модел в три измерения. Така се получават общо осем куба. Взаимодействието между кубовете и светкамиците в него е 8х8=64. Затова и И-Цзин, книгата на промените има 64 позиции/основни случки. А кубовете се допират един с друг, съставяйки един голям куб, вписан в тороида, излъчван от сърцето в човешкото тяло. И във всеки по-малък куб светкавицата има различна форма, защото пътя на Искрата през всеки куб е различен. Тук за по-лесно използвах една и съща картинка на светкавица в куб но факт е  че те са различни. Смятач че Леонардо да Винчи също го е знаел и го е изобразил в картинката the vitruvian man.


        Кръгът/Сферата представлява магнитното поле, първия кръг на тороида, а квадратът - двуизмерна форма на куба за който говорих по-горе. В център отново е сърцето.                                      

Такова взаимодействие между гравитация, електричество и магнетизъм може да роди космически кораби на гравитационен принцип, като гравитацията ще се генерира от взаимодействието между електричеството и магнетизма. И те могат да се захранват от самия пилот.

Във всеки тороид могат да се впишат множество по размер кубове, като те винаги вървят в комплект по осем. Общия брой инкарнации в този модел винаги се дели на осем. Като те могат например да бъдат 64х64=4 096. Или 64х8=512. Така силовите магнитни линии в тороида може да се представят като телата, докато кубовете, вписани в него са душите в различните паралелни реалности и духа/Искрата в центъра на кубовете И черната дупка, на мястото на сърцето, генерираща и електричество и магнетизъм.  Това показва и защо трябва да слушаме Сърцето си, а не Ума. 

По абсолютно същия начин Висшия аз разделя/фрагментира Искрата на множество души и тела. Докато се научим да ходим сами и Висш аз не ни е нужен и даже пречи. Тогава Една от инкарнациите може да се отдели или всички инкарнации да се слеят в Една.


 

 

42 коментара:

  1. Анонимен1/5/23 03:24

    Интересна статия. Освен, че ми се дояде, докато я преглеждах се сетих и за следното - това, което обозначаваш като черна дупка в центъра/сърцето да е всъщност микросъстояние на нищото/нищото във всеки от нас(нали всеки от нас е част от него и самото него), като единият край да е черна дупка(вход/завръщане/всмукване), а другият край да е бяла дупка(изход/излизане/разпръскване)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля че е точно така. А тези, които се развиват във високите Д-та ще се опитат да излязат от епифизата.

      Изтриване
    2. А въпросното излизане от епифизата дали може да даде физически усещания на постоянна замаяност и невъзможност да спиш пълноценно, примерно? Питам като продължение на дискусията от предната тема - след ковида много хора се оплакват от замаяност, все едно са пили, ама не са пили и трудно заспиване или често и ранно събуждане.

      Изтриване
    3. Аз не излизам от епифизата, а от сърдечната чакра, но съм един от тези хора, които след ковида се оплакват от замаяност, все едно са пили, ама не са пили и трудно заспиване или често и ранно събуждане. Просто си запълвам това време посреднощ с медитация, наблюдение на безлюдните улици или лека закуска и кафе, което ме тонизира и парадоксално ме приспива. Понякога пиша нова статия и я оставям да отлежи. И после пак си заспивам. Само че аз мога да спя и до обяд, защото нямам задължения към Системата. Виж, замаяността е друго нещо. Просто спирам и се хващам за нещо, а ако не може просто сядам на земята. Това са резултати от генноинженирания Ковид. Иначе не би трябвало да имаш физически проблеми при излизане от тялото през епифизата. За целта обаче трябва да си постигнал доста висока вибрация на Съзнанието...

      Изтриване
    4. Да, и аз така си мислех, че не може обикновен физически симптом да е показател, затова е хубаво, че може да го проверя в разговора си с теб.

      Сега ще направя рязък завой и ще питам нещо, което подозирам, но не съм сигурен - според теб, близките хора, които обичаме, за които сме готови да дадем мило и драго, дали не са спирачки за излизане и закотвящи елементи в матрицата? Това как се постига - като се пресичат полетата на тороидите или механиката на нещата е друга? Това да имаш хора, които да обичаш и които те обичат безусловно е толкова вкарващо в Играта, че май друго няма по сила... как смяташ?

      Изтриване
    5. И отново отговарям през нощта.
      Близките хора СА спирачка за излизане от Матрицата. Когато се опиташ да напуснеш те стават агенти на Матрицата. Аз имам три опита за излизане, които се водят тук опит за самоубийство. И трите пъти близки хора, които иначе със седмици и месеци не те посещават, се явяват в ключовия момент и те вкарват я в бърза помощ, я в психиатрия. Мислят си че са направили нещо хубаво а всъщност са нарушили свободната ти воля да престанеш да съществуваш в тяло, защото тялото е голяма спирачка. Особено когато тялото е на 48 години и е преживяло куп екстремни преживявания, които се натрупват и правят излизането трудно. И е натрупало куп бъгове и отрови. Това не може да се разбере от по-млади хора, то и аз допреди две години си мислех че ще съм вечно здрав - ежедневни разходки по 5, 10 километра, сам си отглеждах храната и не я пръсках с нищо. И после Ковида направо разби тялото само за три седмици. Тези близки хора никога не са излизали от тялото си и не могат да те разберат че искаш да продължиш напред.

      Всъщност става дума за квантово обвързване - две частици се чувстват една друга през време и пространство и когато едната реши да излиза, другата моментално я дърпа обратно, защото от друга перспектива те са едно цяло. Точно не е пресичане на полета на малките тороиди, генерирани от човешките тела, а по скоро че всички сме едно в големия тороид, съдържащ всичко. Аз просто реших близките ми хора да изчакам да умрат в тази реалност и засега е останал само брат ми. Пък и какви статии се родиха от тези сблъсъци със Смъртта...
      А да обичаш безусловно означава и безусловно да уважаваш избора на другия да продължи, дори и без теб. Нямаш си и на идея колко връзки съм прекъснал поради неразбиране на този принцип. Аз нямам проблем да обичам безусловно дори когато тези хора вече не са с мен, а с някой друг. Дори и ако са умрели не пречи да обичаш безусловно. Но ако двама души се обичат безусловно и живеят заедно, тогава Играта става върховния наркотик и на никой от двамата дори и през Ум няма да му мине да я напуска. И това е щастие от по-висш порядък. Желание за напускане се появява само в моменти на безнадеждност и това е обърнатия архетип на надеждата. Изгледай филма "The mist" по Стивън Кинг и ще разбереш ролята на безнадеждността.
      От друга страна, ако живееш достатъчно дълго (или ако като мен си преживял хиляди паралелни реалности), започва да ти писва и ти става ясно че преживяваш само 22 архетипа по три начина . светъл, тъмен и балансиран. Като последните два архетипа - на "Страшния съд" и на "Светът" се преживяват само балансирано. Това са и 64-те позиции/ситуации в Играта, които можеш да преживееш и това е максималния брой тук - 64. Колкото са и позициите в китайската книга на промените И-Цзин. И след като си ги преживял многократно, ограниченията на Играта те заблъскват със всичка сила и се появява импулс за напускане. Но трябва да изчакаш наблизо да няма агенти и да си свършил всичко, за което си тук. В момента и блога се явява спирачка, но аз съм станал безкрайно търпелив и смирен. Все някога ще му дойде времето, няма да насилвам нещата...

      Изтриване
    6. J, за съжаление, и да им се каже на хората истината (до която всеки, който развие сетивата и настрои фокуса си, може да достигне) за произхода и мотивите зад ковид – няма да повярват, нито да въстанат в името на свободата или поне на следващото поколение. Повечето даже ще се уплашат или няма да могат да понесат чудовищността, от която произлезе всичко. Това не са недоказани твърдения от мен - всички видяхме как реагираха хората на малкото, което се показа явно. Също така не мисля, че е мъдро и безопасно за теб да дълбаеш в момента в тази яма, затова и аз няма да ти дам онези 'така желани' отговори, които ще те забатачат със синхроничности, които няма да са леки (но ще докажат правотата им). Затова този път ще го карам индиректно. :) Така или иначе ако мотивите ти са истински и си готов да понесеш истината, ще стигнеш сам до нея.

      Трудно ми е да 'докажа' валидността на това, което прозрях, лежейки си и медитирайки един ден, въпреки че едното ми екзотично изживяване беше близко до на други двама свръх-сетивни хора, които независимо, един от друг, без да знаят или да правим по едно и също време това изследване, стигнаха до части от същата информация и споделиха това, едва след като аз споделих моя опит. Тъй като те не са писали/говорили публично, не мисля и аз. Няма нужда от "сензации" или още "конспирации". Не искам и (метафорично казано) утре да цъфнат в българския ефир онези жалки хорица от българската клика "езотерици", които крадат информация (пардон, четат, но не смеят да казват от къде) и градят изкуствен имидж посредством виртуалните платформи, говорейки/пишейки все едно разбират нещата и са ги изживели от първа ръка. Така не се смирява егото, не се допринася за благото на "непосветените" и не е коректно спрямо източника на информацията. Който не оценява концепцията за източник, как може тогава да твърди, че обича или се стреми към Източника? :) Надявам се разбираш пластовете в тези два параграфа.

      Вече разбирам даосите, които не са споделяли с лека ръка каквото и да е. Едно е те да се трудят ежесекудно, да се жертват и да им се сгромолясва живота; друго е някои от страни да си играят в матричния пясъчник, да се подиграват на "жалките" страници и да искат ей така да получат някаква си информация (от която след това да се облагодетелстват песъчливо), без да минат по пътя, който в най-добрия случай ще ги изгради като индивидуалност. Не става и с пари, нито с много пари.

      Изтриване
    7. Относно втората линия по темата, до която бях достигнал, насочвайки фокуса си върху елита на Земята, който дърпа конците - информацията протече и този път без проблеми (което беше учудващо, защото не мога да кажа, че съм развил на 100% това умение, а и както съм писал преди - в градовете е много трудно, защото информационната среда е пренатоварена с мислите на другите хора и данните на устройствата им; даже в уравнението не включвам възможните реалности), а след 2 години изследвания медиците също откриха за едното от пораженията на този 'вирус' - и то е най-обезпокояващо, защото става дума за нервната система и отключването на психични заболявания. Сега си обясняваш замаяността (която е и в следствие на честотни излъчвания (предимно 5g), за които предостатъчно чужди изследователи тръбяха, и липсата на кислород в мозъка или белите дробове) и за в бъдеще ще си обясниш нарастващия брой налудничави мисъл-форми и хора... Тъжно е, братко, защото го виждам всеки ден по улиците и където се трудя; в почти всеки, в това число и в себе си. Разликата помежду ни е, че аз знам източниците на тези мисъл-форми и мога да говоря открито за това, но чакам да видя дали другата страна 'ще се престраши' да сподели за анархията в главата вместо да бъда аз диагностицирания. :) Това означава, че е започнал процесът на себерефлексия и ми има доверие. Всеки път, в който има болен (или просто преносител на вируса, в това число и ваксинираните), това 'нещо' се пренася в енергийното ми поле, особено ако си емпат като мен... и "става много забавно", докато имунната ми система не се справи. Това, пред което сме изправени, е брутално предизвикателство/изпитание, но всички такива започват с някаква митологична форма на разиграването на експеримент, забелязали ли сте? Този път не беше ябълката и разделянето на половете – да бе поне вкусно (или трансхуманистичните тела секси), та да си струваше някаква рационализация защо не умряхме по-рано. Свещен живот! И разумен ако стане, още по-добре. :) Успех с опазването на разсъдъка, добротата и мъдростта, непознати читателю...

      И все пак - ако на някой не му стига този абстрактен отговор, а търси практически съвет, ще ми се откъсне от разума следващото изречение (знам, че се повтарям, J): поддържане на чисто и здраво тяло... и живот сред природата, защото (там има Дух и) дърветата спират всякакви вредни излъчвания; или общо въстание в градовете и свалянето не само на правителства, но и на всякаква вредна технология, пречеща на душата и тялото ни - но това второто няма да стане. Колективното пробуждане ще е след друг катаклизъм, ако изобщо се случи. Между временно, не съм се отказал от Пътя и ще правя това, което трябва, дори когато 'логиката' на алгоритмите показват ~2%. Изгледай отново (както и останалите читатели) сезон 4, епизод 11, от Person Of Interest. :)

      did0, оказа се че този епизод се пада 79!, освен че има 4/11, A.I., шахматния мотив + алтернативните сценарии/реалности. Old, but Gold indeed... :)

      Изтриване
    8. Отново прекрасен коментар на did0. Също потвърждавам думите му за родата, които не бива да се наричат 'близки', защото е изключителна рядкост в семейството да има любов и мъдрост и да говорим за истински близки взаимоотношения. И на мен какви ли не преживявания са ми се случвали, където след години понякога си обяснявам (със сегашните познания, опит и сетивни умения) как родителите ми са били обсебени и буквално не са били на себе си, опитвайки се да саботират изключително важни решения (в моя случай не ставаше дума за напускане, а за изпълняване на мисията в живота ми). Естествено е човек да изживява сблъсъци с родителите си в дадени етапи от узряването си, като е важно те да не бъдат само несъзнателни (както е през пубертета), но и на по-късна възраст, когато е съзнателен акт на разбиване на днк команди/модели и нежелание да се завърти колелото на самсара, изпълнявайки волю-неволю техните нереализирани филми или истински мечти/мисии, а желание човек да бъде себе си. Тяхна е отговорността за създаването на възможно най-добрата среда за растежа на детето, както и да разбират за енергийната и днк свързаност. Много трудна и сложна тема са родителите... много. Не е за тук, а и човек трябва да я изживее, за да разбере напълно написаните думи тук. :)

      От загатнатото от did0 осъзнах и защо е печелившата идея да се изживяват тези два архетипа (20 и 21) през балансираната позиция. Уау, чак сега виждам тяхната митологична предопределеност в решенията след настоящия и преди следващия живот. Браво, did0! :) Да кажеш, без да кажеш, за да може човек сам да осъзнае, е велико умение, което притежаваш. Аз почти винаги гледам да смилам на разбираем език на хората, но това почти никога не е ефективно - освен ако нивата не са близки.

      Прав е did0 и за това, че ако човек намери истински близки хора, няма да има желание да напуска, а да гради с тях (мога да посоча себе си в този пример). Но в зависимост от зрелостта на Съзнанията, те може и да нямат проблеми както да останат, до когато пожелаят, така и да напуснат заедно и да продължат отвъд.

      Пожелавам на всички да дойде онзи миг, в който, разхождайки се, да осъзнаете вашето величие и да сте прозрели защо не бива да се притеснявате от 'хиляди животи' - тогава няма да има нужда от бягане, защото ще сте на правилното място и силата винаги е във вас - силата да решите какво да правите. Винаги! Ако не го чувствате, тогава се потрудете, за да има покритие това потенциално величие, т.е. да стане факт, който няма как да бъде оборен... :)
      А че матрицата винаги ще опитва, отново и отново алгоритмите ще изпълняват рециклирания си код, за да подхлъзне играча – така е, но ако играчът не играе и не се идентифицира като такъв, то и матрицата ще спре да функционира... тогава се открива друг хоризонт, макар привидно да изглежда същия. :)

      Изтриване
    9. За Ковида съм напълно съгласен. Който не го е преживял тежко, няма представа как уврежда нервната система. И принудително променя начина на живот. Отнема месеци, дори години за да се възстановиш и колкото тялото е по-старо, толкова по-трудно става да го изчистиш. За мен игнорирането на излъчванията става по-лесно, защото дълго време съм живял на село, в чиста среда и мога да усетя разликата. Но тялото е вече много износено.
      J, в никакъв случай не ходи в психиатрия, то и аз не влязох там доброволно. Макар че от това се роди и финансовата ми независимост... Нито вземай някакви лекарства. Моят съвет е да се самоизследваш и да намериш разликите от "преди" и "сега". Тогава всичко ще лъсне и ще ти стане ясно от първа ръка (ако можеш да понесеш гадната истина).

      Колективен катаклизъм ще има. Оня ден прочетох че Русия мобилизира 2 000 000 резервисти. Така е и в театъра - ако на сцената има пушка, тя ще гръмне до края на представлението.

      И аз започнах да разбирам Даосите и будистите, които накрая на живота си се оттеглят в някаква отдалечена пещера, за да имат шанс да напуснат, далеч от агентите на системата...

      Изтриване
    10. Като завършек, ще споделя една дълбока и прочувствена, вдъхваща сила (в осъзнаването на слабостта) и чистота, извисяваща мелодия, която ме крепеше преди година и нещо, когато положението в живота ми бе най-тежкото до момента откъмто предизвикателства. Понякога (когато направите голяма заявка) на човек му се струпват проблеми/предизвикателства, които са отвъд настоящите му (инкарнационни) възможности (колкото и добър да е или да мисли, че е, но и да се стреми да е), и единственото решение, валидно винаги, универсално решение т.е., е да се обърне навътре към Източника (си) и да остане предан на Универсалите, от които е изтъкан, и да направи изискуемото от него (колкото и трудно да е), и именно това е зова на тази прекрасна мелодия:

      Palestrina: Missa Gabriel archangelus - Kyrie => https://www.youtube.com/watch?v=WnZ25_6VTDw

      :)

      ПС: Беше/е и ще е чест и радост, че се опознахме, did0! Дори само заради тази радост си струваше живота тук! А има още неща, Приятелю, още за какво да се живее... може да не е тук на земята, но това е такъв дар. Просто да бъдеш... :) Доста сълзи паднаха в тази късна нощ къде от музиката, къде от другото.... :) Отивам да лягам, че след 2 часа и половина ще ставам, че трябва да се тренира тялото* в добра и организирана компания, единодушни в този* аспект. :)

      Изтриване
    11. Анонимен13/5/23 00:54

      Към въпроса на J за близките, може използваш това, че близките ти могат да се превърнат в агенти на матрицата като метод да се тренираш. По този начин се постигат много добри резултати. В "трудна" среда израстването е много качествено, разбира се може и "да затънеш, ако поддадеш", което също е опит, и двете са плаващи състояния, а не фиксирани. Слушай усета си, може да пробваш да се "предизвикваш" с престой сред природата, с усамотение, с престой сред хора, градска среда, т.н., това са различни изживявания. Трябва да усещаш кое, как, защо, според възможностите, които си "събудил до сега". Не забравяй, че и ти може да си агент на матрицата за близките си/за някого, всеки от нас може да направи ход, който да се окаже срещу някого. Висш пилотаж е да знаеш как да постъпиш, така, че да не се намесиш в нечии избор. Понеже живея на различни места през годината - няколко месеца живея сам(сред хора само докато работя), има месеци, в които живея с родителите си, и такива в планината откъснат от всичко, съм преживял всякакви вариации на агенти на матрицата. Самия ти можеш да си агент "срещу себе си.", ако мога така да се изразя. Ако ти е интересно, вглъби се/медитирай в разнообразието, еднообразието и слятото им състояние, виж какво ще откриеш за себе си. Цитирам някого(не съм сигурен кого) "Щом си задаваш въпроса, съдържаш и отговора"

      Изтриване
    12. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    13. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    14. За самоубийство трябва да се подготвиш отдалеч, първо трябва да пречистиш тялото за десетина дена с глад, а и трябва да интегрираш всичко което си преживял в едно. Самоубийството е бавно, най-добре с глад, за да имаш време да решиш друго. И трябва да си съзнателен през цялото време на процеса. Не да се обесиш за секунди или да скочиш от някой мост. Какво си мислиш че извършват Даосите и будистите, когато се оттеглят в планините накрая, ако не самоубийство. Но това се прави с цел връзка с Източника, а не за да избягаш от проблемите си. Да избягаш от проблемите си по този начин е незряло и те връща в ново циклене. Аз пък се гордея с опита си изцяло, защото нямах (и сега нямам) проблеми за решаване, просто ми се откри съвсем естествено и хармонично път за излизане. А ме върнаха, изглежда, за да споделя опита си...

      Никога не съм твърдял че съм поел по духовно възвишен път (можеш да провериш всички статии в блога), това ти го твърдиш. За препятствията сама ще се увериш в тяхното съществуване, когато ти дойде времето. А за Ковида, явно не си го изкарала или си го изкарала леко. Нямаш представа как влияе на развитата психика това генноинженирано заболяване. В психиатрията срещнах доста пациенти с развита психика (които след ковида бяха с разбита психика) при които всичко е започнало с Ковида.

      А за градската среда, явно не си достатъчно чувствителна за да усетиш обстановката в града в сравнение с тази на село или сред природата или в планината, не си усвоила емпатията. Което прави живота ти много по-лесен, но пък те лишава от правилност на преценката и изгражда много илюзии, в които безусловно вярваш (например това, че съм духовно възвишен). С времето ще ти стане ясно кое е илюзия и кое истина...

      Изтриване
    15. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    16. Източника няма никакви претенции, дори не и да сме балансирани, дава ни пълна и безусловна свобода. Аз специално не чакам оценка и не се интересувам от такава. Споделям информацията до която съм стигнал чистосърдечно и безплатно, без да изисквам каквото и да е в замяна. Друг е въпроса че това, което излагам, е многопластово и всеки може да усвои различен пласт, дори може да вмъкне пласт, който произлиза от самия него...

      Изтриване
    17. Какво разбираш под "тръгнали по духовния път"? Всички са тръгнали по духовния път, наистина ли мислиш че веднъж тръгнал по него няма никакви препятствия? И защо пък зрелия емпат да не се крие. Той не е длъжен да противостои на чуждата болка и страдание, това не му носи никаква полза. Това е светлия път - живот за другите за сметка на себе си. Няма никакъв баланс в това да понасяш чуждата болка, само те дърпа назад, защото ти не си отговорен за нея.

      Изтриване
    18. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    19. Отдавна не слушам дзен фрази, уповавам се само на собствения си опит. Анонимността на автора и думите "висш пилотаж" изключват всякаква автентичност на "дзен фразата". Явно е измислена след като хората са се научили да летят на самолети :). Никой не е длъжен да се съгласява с нищо. Това че автора на тази фраза е приел да се държи по определен начин въобще не включва мъдростта на личното ми преживяване и не ме задължава да я приемам. Препятствието не е Пътя, Пътя е просто опознаване на себе си, а препятствията са това, което ти пречи и те разсейва в опознаването на себе си.

      Нямаш представа какво е да вървиш из града през деня между хиляди страдащи хора без изградена защита. И откъде на къде да съм длъжен да се съгласявам да приемам порядъка на Съзиданието, след като Знам че има милиони паралелни реалности / Съзидания с много по-уреден "порядък". Ако зависеше от мен милиони управляващи и милионери/милиардери щяха да увиснат по дърветата или да бъдат изгорени живи на клада за това, което са сътворили тук.

      Това че съм тук означава че просто оттук минава моят път за излизане. Между другото толкова осрана реалност като нашата рядко можеш да преживееш. Особено сега, накрая...

      Изтриване
    20. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    21. Че то тук в тази реалност никога не е имало мир. А преживяването на паралелни реалности не урежда нищо, а обогатява самия теб. Исках да ти демонстрирам как може много лесно да се уреди препятствие и искането за вътрешен мир е това, което преодолява препятствието. Когато осъзнаеш че препятствието е в самия теб...

      Между другото, това че дзен фразата е на английски не я прави по-валидна. Трябва да е на японски или древнокитайски. Ето например оригиналната дзен фраза на Алистър Краули - "The only way out is through". Тя също е толкова валидна и не е анонимна.

      Изтриване
    22. Ех, Ключарю... Тази път не схванах почти нищо от коментарите ти и малко ме е яд, защото съм сигурен, че в тях се съдържа нещо ценно, но за момента недостъпно за разциране от мен (именно защото може да си прав, че дълбаенето в момента не е безопасно). Що се отнася до това, дали намеренията ми са истински - мисля, че в това съм най-сигурен. Користта е последното нещо, което може да те каже да мен.
      Обаче, податката от Анонимен е направо жестока - сега като си давам сметка, не просто близките са агенти на матрицата, а... и аз съм такъв. Че и за себе си. Толкова много обраствания на т.нар. цивилизация са характерни за мен и държа на тях, толкова стандартно матрични решения взимам, че не се учудвам това да е така. И оттам сигурно и това перманентно замайване... (Което впрочем преди години беше сърцебиене с прескачане на ритъма).
      Дидо, наистина, ако се покажа на един психиатър, веднага ще ми бъдат назначени "хубавините". Само твоята опитност ме спира от това да ида да търся лек там. И ето - търсене на лек... За да мога да бъда по-стабилен агент на матрицата... Ебаси, благодаря ви хора - дори да не схващам и разбирам всичко, тия разговори са уникално полезни... Майната му на безсънието :)

      Изтриване
    23. Виж J, опита ми в психиатрията е едно от най-ценните преживявания в живота ми. Там осъзнах че всъщност нормалните хора са в институции като психиатриите, а лудите управляват. С "хубавините" тялото в края на краищата се справя и не му влияят, но ако споделиш откровено за състоянието си с психиатър, по малко от шест месеца престой не очаквай. Ще можеш да спиш, обаче и през деня ще си упоен и заспал в началото. Интересното е че за три години влизане и излизане (защото психиатрията беше за предпочитане пред принудителен престой при майка ми в града), вътре влизаха едни и същи хора, които накрая дори аз научих наизуст. Което говори че там не помагат истински на хората да разберат състоянието си, а просто ги закрепват с лекарства, колкото да изкарат няколко седмици в Матрицата и после пак влизат обратно. В психиатрията срещнах едни от най-чувствителните хора, които познавам, но е необходима огромна стабилност на съзнанието за да не се приемеш за болен. Болните са навън и работят цял живот с надеждата да достигнат пенсионна възраст, а после се хвалят че са дали живота си на държавата. Те дори не осъзнават че живота си е техен и им принадлежи, а не на държавата, близки, приятели и познати. Всеки сам има правото да решава какво да прави с живота си, а това включва и да не участва в Матрицата. Може да избере да разширява Съзнанието си, да укрепва тялото си и да изучи себе си. Това много малко хора избират. Повечето са щастливи пионки в матричната система и не могат да бъдат издърпани от нея. Те дори ще я защитават с живота си. А хората в психиатрията прекрасно разбират това. В края на краищата разбират че е излишно да влизат отново, като сами си дозират хапчетата, както на тях им действат най-добре. И в края на краищата ги спират и започват да бъдат себе си, обогатени с уникален опит, който малцина притежават...

      Изтриване
  2. Анонимен1/5/23 04:28

    Споделям нещо, върху което размишлявах. Може да провокира още интересни статии/коментари от did0 и включване на Key Giver отново.
    Ако изхождаме от естеството - всичко е възможно, то си мисля - всяко нещо има потенциала да стане всяко друго нещо или дори атомът може да стане Източник/Нищо(имам предвид на макрониво, защото на микро атомът си е източник), иначе този принцип, по-точно естество би било частично. Може би всеки/всичко е способно да се развие до където поиска, няма ограничения, разбира се чрез съответстващ на стремежите процес. Все пак, ако искаш да станеш шеф готвач, трябва да придобиеш необходимите умения. Наясно съм, че темата е мащабна и дълбока и трудно се събира информация за нея. Излагам я, от чисто любопитство, защото не съм срещал някой да пише за това, а тук се вихрят интересни дискусии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина всяко нещо може да се развие във всичко, но все пак ако искаш да станеш шеф готвач, няма да идеш в автосервиз примерно :). Човешкото тяло има определен строеж и всяко нещо си е на мястото. Например ако се стремиш да развиваш епифизата ще ти се открият по високи Д-та, ако се стремиш да развиваш сърцето ще станеш емпат и ще можеш да оперираш на която честота искаш и т.н.т. Като западната система с чакрите е по практично насочена и по-фрагментирана, а източната система с дантиените е по-комплексна и с преливаща се едни в други дантиени, като изисква по-голяма интеграция. Дори бих написал че западната система работи повече със Светлина, а източната - с Тъмнина. Като са възможни и всякакви комбинации, вземащи по малко и от двете системи...

      Изтриване
    2. Това е интересна и почти невъзможна за отговаряне тема, въпреки лесно достижимия абстрактен отговор, до който сам си стигнал - а именно, че всеки може да бъде каквото пожелае (визирам на най-абстрактно ниво, отвъд 3Д, което се явява следствие на този избор). Трудното в изследването на темата (но и красивото) е човек да разбере смислите, които са породили необходимостта от създаването на искра в даден момент, която да допринесе с мисията си, за да хармонизира Вселената. :) По-лесното е да се анализират последствията на изборите на участващите, които създават условия и среда, които временно оказват влияние на този потенциал и привидно пречат да разгърне себе си. Именно тук се крие и предизвикателството пред всеки един от нас - да осъзнае всичко това и въпреки/с това да изпълни мисията си, което автоматично означава win-win за всички в близкия му кръг и индиректно за глобалните процеси, макар че колективът винаги (или поне докато не узрее той) ще стои по средата като една лоена топка - между субективният път на индивида и универсалния, към който се стреми той.

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тези три неща - гравитация, електричество и магнетизъм според мен са в основата на безплатната енергия. Просто не съм достатъчно квалифициран да ги приложа.
      А развивайки магнетизма си ще привличаш синхроничности в живота си. И хората, които са ти нужни...

      Изтриване
    2. ...хората , които са ми нужни вече съм ги привлякла ( и ти си един от тях 😉) .., значи имам развит магнетизъм ☺️

      Изтриване
  4. Анонимен1/5/23 10:45

    Тъмното състояние, за което бе говорил в някои от статиите. Как точно черпиш инфо от него? Разбиране чрез вътрешно усещане-усет/виждане на нещо/чуване на нещо/ или друг метод? Може би всички варианти са приложими, в зависимост кои умения човек е развил(както бе написал по-горе за епифизата и сърцето). Също така, от това състояние може ли да обхванеш цялостно/частично от птичи поглед матриците(не само създадените от теб, а и от други искри) и от птичи поглед да обхванеш цялостно/частично различните гледни точки на различните искри, което би ти дало една по-мащабна информация за каквото и да било/каквото те интересува.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В Тъмното състояние просто знаеш всичко. Тъмното състояние между 0Д и 1Д е специално, защото тогава си най-близко да Източника и можеш"да топнеш краченце" в него без да се изгубваш изцяло в него, завършвайки Играта. Обхващаш всичко, така мога да преживявам паралелни реалности на други искри, примерно между 2Д и 3Д. За високите Д-та не знам, там специалист е Ключарят. Иначе всички методи са валидни и възможни, трудността е да попаднеш първия път в Тъмното пространство,в което можеш да виждаш между другото. Това е най-трудно, после вече е лесно, защото си бил там.
      Важно е и да си заземен през цялото време и максимално съзнателен. А как се черпи инфо - при мен просто като лавина нахлуват спомени. Както Тринити се научи да кара хеликоптер в първата серия на Матрицата. А понякога е и пряко преживяване на седмици и дори месеци там, осъзнавайки че си на поне още едно място едновременно. Тогава тялото изпада в ступор и просто лежи и диша. Ако своевременно не съм изградил защита обаче, може да го насели друга негативна същност и като излезеш да видиш каква глупост е сътворила,, докато теб те е нямало там. Тогава се събуждам обграден от започнати бутилки алкохол, които не помня да съм купувал и пил. Имам съвсем ясни спомени обаче от паралелните реалности, които съм преживял. Затова и написах статията за една паралелна реалност, за да добиете представа какво е да я преживяваш. После три дена чистя организма си от токсини от алкохола, понеже иначе не пия въобще, при никакъв случай.

      Изтриване
    2. Анонимен2/5/23 01:09

      Здравей, Дидо! В това число, можеш ли в това състояние между 0 и 1Д да разбереш причината за всяко едно състояло се историческо събитие в държавите, какви са смислите и идеите, стоящи зад тях? Както и за причината за съществуването на обществено значими проблеми?
      И още един въпрос ако може - ако умът ти е сигурен какво ще правиш в събота, напр., стъпка по стъпка, това автоматично затваря вратата за съзнанието да преживява различни варианти и реалности, нали?

      Изтриване
    3. "Състояли се" минали, бъдещи и сегашни събития са просто различни паралелни реалности, едновременно случващи се в състоянието между 0Д и 1Д. Но иначе се разбират причините, смислите, идеите и разиграваните Игри и архетипи зад тях. Зареждат се като контекст при преживяване на избраната реалност. Не съществува такова нещо като обществено значими проблеми, всичко може да се разреши при наличие на воля за неговото решаване. По скоро "обществено значимите проблеми" се поддържат, за да не се разрешат сами, защото някои Съзнания имат изгода от тяхното съществуване.

      Ако слушаш Умът, до нищо хубаво няма да те докара. Трябва да се слуша сърцето, защото то никога не лъже. И не трябва да се планира нищо, просто трябва да се следват синхроничностите. Например ако срещнеш някого, с когото не си се виждал от години, това е синхроничност и трябва да разбереш защо си се срещнал с него и какви преживявания се отварят от това, защото вероятността за такава среща е почти нулева.

      Изтриване
    4. Анонимен2/5/23 07:13

      Благодаря ти!

      Изтриване
  5. "В стремежа си да опознаем Вселената, ние я разделяме на съставни части, превръщайки я в сбор от абстрактни определения. Както отбелязва Хегел,,, живото се умъртвява, понеже е живо само конкретното, единното“. Нека да си припомним учените от Страната на великаните, които се опитват да разберат кой е Гъливер, откъде се е появил и как е устроен. Старателно измерват тялото му, разглеждат под лупа всяко косъмче по брадата му, без ни най-малко да се доближават до същността му. Те изобщо не допускат, че пред тях е същество, надарено със съзнание, и могат да установят контакт с него. Ето защо и човешкият интелект, който се опитва да опознае Вселената чрез научен анализ, без непосредствено духовно общуване на личността с нея, е обречен на акаталептична представа." /из " Ноетока" на Александър Аватаров
    ...🙂..звучи логично..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Ето защо и човешкият интелект, който се опитва да опознае Вселената чрез научен анализ, без непосредствено духовно общуване на личността с нея, е обречен на акаталептична представа" - това е точно в десетката. Като мога да добавя че личността и Вселената е едно и също нещо, но автора не е стигнал до това, тъй като и той се базира на научен анализ, а не на пряко преживяване и на Личността и на Вселената като единно цяло...

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  6. Petar Krotnev21/5/23 11:51

    Здравейте!

    Може въпросите ми да са разисквани някъде в някоя тема и ако е така, се извинявам.

    Бях наскоро на гробища и се загледах в надгробните плочи. Замислих се, че на доста от тях има поставени снимки на починалия.

    Та въпросите ми са:
    1. Самата снимка не се ли явява като "котва" за съответната душа? В смисъл, че самата снимка да задържа душата на съответния починал по този начин и така по-трудно да става самото напускане на дадената игра?

    2. Ако е така, това да е един от основните варианти за манипулация за задържането на душата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мога да отговоря само от личен опит.
      Когато баща ми умря, свещеника/попа/имама (защото и трите длъжности се изпълняваха от един човек) говореше че до 40-я ден душата е вързана тук, а след това се превръща в дух, тоест се завръща в Духа от който е произлязла. И през тези 40 дена след погребението (по желание на баща ми той беше погребан над майка си) аз живях сам в къщата където умря. Лампите в стаите, които той обитаваше изгаряха почти веднага след слагането на нови и накрая се отказах да ги сменям. Дори електроуредите се държаха странно и понякога работеха, а друг път не. След 40-я ден тези събития спряха. Надгробна плоча по някаква причина се слага чак след една година. И не мисля че снимката задържа душата тук, по скоро е заровеното тяло на умрелия (което всъщност се взривява под земята и така се освобождават натрупаните газове от разлагането, предимно метан) и неизпълнените му желания. Последната дума на баща ми беше "коняк" и известно време след това ми се пиеше, въпреки че от 2002 не близвах алкохол по никакви поводи и причини (както между впрочем правех и тогава и сега, освен когато в тялото ми се намъква чужда същност обаче, се будя след липсващо време и наобиколен от започнати бутилки различен алкохол). В момента винаги и по всяко време оставям част от себе си в тялото като страж и нямам такива проблеми..

      Майка ми от друга страна пожела кремация, а прахът и да бъде разпръснат в реката, където ходихме често за риба. В апартамента не се забелязваха събитията с гърмящи лампи и уреди, така че кремацията освобождава душата веднага по мой личен опит.

      А иначе, независимо от начина на отърваване от тялото (няма защо да си налагам автоцензура, точно това правим с мъртвите тела) всеки оставя нещо след себе си и ако е достатъчно привързан към него, именно то може да го задържи тук и/или отново да го върне в тяло за друг живот в друга паралелна реалност и дори в друго време на тази реалност, където да отработи това, което тук не е разбрал че трябва да направи за да завърши Играта. А именно да изпълни своите желания, да живее своя живот, а не да живее за някого другиго. Защото когато живееш за другиго кой ще живее вместо теб. Все пак това е твоят живот и не си се родил да изпълняваш чужди мечти и да извършваш омразна работа. Системата така е устроена че дори ако откажеш да работиш ще ти се осигури по някакъв начин базов доход без да е необходимо да правиш нищо.

      А и ако си забелязал след година две снимките на надгробните плочи избеляват и се забелязва само някакъв общ контур. Но трябва обстойно да се разходиш из гробището, разглеждайки непредубедено надгробните плочи (като и това съм правил). И това е сравнително нова практика - от около век,век и нещо. По мое мнение дори да сложиш карикатура е все тая. Снимките се поставят за утеха на живите, аз и досега не съм печатал некролози на баща ми и майка ми, нито съм изпълнявал някакви ритуали (като палеж на свещи) свързани със Смъртта,

      И за край ще ти напиша една мисъл, която съм чувал някога - "Хората живеят все едно никога няма да умрат и умират все едно никога не са живели"...

      Изтриване
    2. "...да изпълни своите желания, да живее своя живот, а не да живее за някого другиго. Защото когато живееш за другиго кой ще живее вместо теб."

      Това късметче ми се падна преди няколко дни от чай Yogi Tea, синтезирано звучеше така: "Be YOU. Everyone else is already taken!". Запазих си го, а ето че сега го прочитам и тук :)

      А това, че снимките на гробовете се поставят за утеха на живите, си е самата истина и според мен. Отиваш на гроба на близък да си пострадаш/поплачеш лично за себе си, а това че Душата там вече отдавна я няма и че тя си има отвъд много по-важни дела за вършене, и не бива да я викаме тук обратно... Е, важното е, че с времето това ми се изясни и вече не го правя. Да си почиват в мир!

      Изтриване
  7. Petar Krotnev21/5/23 21:45

    Благодаря ти, Дидо, за обстойният отговор.

    ОтговорИзтриване