Два три светогледа



Тук ще резюмирам основните гледни точки към Реалността в която живеем. Това е едновременно и резултатът, и причината за започване/завършване на последната ми месторабота.

Всичко написано по-долу е резултат от личния ми опит, като умишлено няма да споменавам конкретни хора и случки, а и това не е необходимо за да се извлече есенцията от преживяването. През последната година се срещнах със стотици различни хора, представители на разнообразни прослойки на обществото. Благодарение на работата, навлязох в живота на тези хора толкова дълбоко, колкото е възможно за външен човек. От наблюденията, които събрах и съпреживях с тези хора, се очертаха контурите на трите основни светогледа на планетата.

Първия тип светоглед може да се нарече най общо паразитен поглед върху Реалността. Хората от тази група гледат на почти всяка ситуация от гледна точка на мотото „Какво мога да взема аз”. Това са хора хищници. Основната разлика е, че те не желаят да ликвидират своята жертва, те желаят тя да остане жива, за да могат да продължават да смучат ресурс от нея. И тъй като всеки човек сам сътворява своята Реалност те успяват да видят/сътворят само този пласт от нея. Основните въпроси пред представителя на тази група са „Кого да натоваря да свърши моята работа?” и „Как мога да получа повече блага без да извършвам нещо полезно”. Тези хора са сковани от постоянен страх при всяка промяна да не загубят полагащото им се (според тях) положение и да не бъдат товарени с допълнителни задължения. Най-общо казано те живеят за да получават без да дават нищо от себе си.

Втория тип светоглед е този на гостоприемника. Основното мото за тази група е „Какво мога да дам, за да получа нещо в замяна”. И след като те са готови да дават, винаги се намират хора и институции от първата група, които да вземат. Тези хора живеят в постоянен страх, че въпреки че са дали всичко от себе си, няма да получат нищо в замяна. А и много често точно това става - ако си спомняте, всеки твори сам това което му се случва.

Интересно е да се отбележи че нерядко първите два типа се преливат един в друг, Много рядко може да се наблюдава чист представител на групата. Обичайното положение е, че всеки е едновременно и паразит и гостоприемник и в различните ситуации реагира от тези два светогледа.

Първите два типа са разгледани обширно в тази статия: http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/483-2013-12-06-14-09-24.html . Аз изложих само най-важното (според мен) на база личния ми опит.

Има едно общо нещо и при двата типа - и за двата важи напълно максимата „Ако аз спечеля, някой друг трябва да загуби”. Това е фрагментиране на реалността, което аз наричам системата „ИЛИ”.

За системата”ИЛИ” реалността е дуална - случил се е само един от няколко възможни варианта. Например, щом знамето, издигнато от екипажа на Аполо на Луната се вее, значи американците не са стъпвали на Луната и това е снимано в студио. За хората от системата „ИЛИ” чашата е или наполовина пълна или наполовина празна.
 Системата „И” е нещо напълно различно. Тя съчетава всички възможни „или” в едно. Ще демонстрирам как работи това с примера за Аполо. Ако знамето се вее, това означава че кадрите са снимани в студио. Това не означава че американците не са ходили на Луната. Просто тези кадри са били показани на масовата публика за да не им се разкриват фантастичните събития, случили се на Луната с екипажа на Аполо. Ако илюстрирам това с чашата, то всяка чаша е пълна догоре. Долната половина е пълна с вода, а горната - с въздух..

Най-характерното за системата „И” е идеята, че от едно събитие е възможно да спечелят всички участници в него, без някой да загуби. Всъщност не само е възможно, но и това се случва постоянно. Това твърдение е в пълен разрез с дуалната структура на системата и всяко печелившо за всички предложение се отхвърля без никакви обяснения от нея. Защото представител на системата „ИЛИ” не е способен да разбере човека от системата „И”. Обратното обаче е не само възможно, но и необходимо. За да стигнеш до светогледа „И” , трябва да си интегрирал двете страни на системата „ИЛИ”, а това е възможно само ако си ги преживял и интегрирал в едно.

За всеки, успял да интегрира системата „И” в живота си, се отварят нови, екзотични преживявания. Например допускането, че съществуват повече от една реалност и една времева линия отваря вратата за преживяването на множество от тях - например чрез „Мандела ефекта”, а понякога и много по-пряко и неоспоримо. Допускането че има повече от една плътност отваря вратата за преживявания в астрала. Допускането че съществуват извънземни тук и сега е път към чести наблюдения на НЛО и т.н.т. Как се прави това без да се побъркаш напълно (така или иначе всеки е доста луд, щом още стои тук:)) е съвсем друга тема.

Няма коментари: