Архетипа зад „Кулата”



            Кулата - основната идея зад този архетип е тази за внезапната жертва.
Когато се сетя за Кулата, в съзнанието ми неизбежно присъстват събитията от 11.09.2001. Всъщност това е същия архетип изразен две хиляди години по-рано с разпъването на Исус.  Има съответствия между двете събития, показващи връзката между тях.
И двете събития бележат край на една епоха от прецесията на равноденствията. Исус е разпънат на границата между епохата на телеца и рибите. Неслучайно в библията златния телец е разтопен, а по-късно шапката на папата е устата на зяпнала риба, а апостолите са рибари. Събитията от 9/11 са на границата между епохите на рибите и водолея. Това е показано чрез първите отзовали се - пожарникарите.

 Основната прилика между двете събития, изразяваща връзката между тях, е числото 23. В предходна статия показах, че 9/11 всъщност е равно на 23. При събитията около разпъването са екзекутирани трима човек заедно, като двама от тях са били престъпници. Традиционния християнски кръст има пропорциите 2 към 3.
При събитията от 9/11 са съборени три кули - кулите Близнаци и Сграда 7 (това е 47 етажен небостъргач, единствения в света паднал вследствие на „пожар”) от комплекса Световен търговски център. Между другото цвета на сграда 7 е бил червен, можете да я видите на снимката.
 Всъщност 9/11 събитието изявява три основни архетипа, което може да се види чрез връзката му с простите числа.


Събитието е станало на 11.09.2001 (11+09+20+01=41), а от представянето на архетипите с прости числа в предходна статия виждаме че 41 е Смъртта. Съборени са три сгради с два „самолета”, а това е наблюдавано/режисирано от Милениум хилтън (на снимката черния монолит вдясно), което дава 3+2+1 = 6.  41+6 е равно на 47 - Дяволът, изразен чрез прости числа. Основната идея зад тази карта е обвързаността.  Пентагонът (5) също е поразен от „самолет”, което отново дава 6. 47+6 е равно на 53 - Кулата, изразена с прости числа.
Цялото събитие може да се тълкува като Смъртта, слагаща край на старите обвързаности (Дяволът) чрез жертва (Кулата). Числото 23 означава възможност за надрастване на Платформата.
Музикално изразяване на архетипа зад Кулата чух за първи път към трейлъра на „Batman vs Superman: Dawn of Justice” с автор Ханс Зимер. И когато кулата на Уейн падна в началото на филма беше в пълно съзвучие с музиката от трейлъра:
Целия филм изразява идеята за жертвата и саможертвата. Също като събитията около разпването на Исус и жертвите на 11.09.2001. За манталитета на жертва е писано много от този изследовател http://www.parallelreality-bg.com/.
Аз говоря за идеята зад жертването. За да получиш нещо ново трябва да се освободиш от старото, а когато съществува привързаност към старото това е жертва. Не може обаче да жертваш нещо, към което не си привързан. Тоест тук става дума за освобождаване от привързаности. В живота това най-добре може да се забележи при отказването от пристрастявания, като наркотици, алкохол, цигари и не на последно място работа. При рязкото спиране целия свят на практикуващия се срива почти моментално. Това е и идеята зад Кулата, която повечето пенсионери преживяват. Всеки от нас по един или друг начин е преживял този архетип принудително. Принудата е задължителна за да се прояви архетипа, ако жертвата е доброволна се проявява архетипа зад Смъртта като съзнателен отказ от определени преживявания/пристрастявания. Затова и зад Кулата се крие идеята за насилие като форма на упражняване на принуда.
         Този архетип може да се прояви, когато е възможно да се преживее илюзията наречена насилие. Защо насилието е илюзия - защото насилието привидно нарушава основния закон за Безусловната свободна воля. А го „нарушава”, защото хората все още не могат да осъзнаят че винаги имат свободен избор и силата да изберат всичко което пожелаят и смятат за възможно. Тоест този архетип се проявява когато съществува манталитет на жертва, която смята че не притежава свободна воля. Думите „нямам друг избор” неизбежно водят към „Кулата”.

Няма коментари: