Endgame и Ерата на Водолея


            
Всичко този път тръгна от два вица, които свързаха темата за гъбите и Тъмнината: 
        „Двама гъбари се разхождали из гората, по едно време единия казал:
       - Никога не съм виждал такава голяма гъба!, а втория отвърнал:
- И аз, само дето не ми харесва че е над Вашингтон...”
 и втория виц:
 „Колко пъти можеш да гледаш ядрен взрив? Два пъти - един път с лявото и един път с дясното око :)”.
Това отключи разбирането как тоталната Светлина води до пълна Тъмнина. Един толкова важен факт в 3Д като този, че гледането на ядрен взрив ослепява Наблюдателя, просто не може да не е проводник на нещо много по-дълбоко. Както и това, че взривът е с формата на гъба. Как може да се обясни парадоксалното словосъчетание „заслепяваща светлина” и защо светлината винаги за/ослепява. Това е същността и на Просветлението - ти разбираш от личен опит огромния мащаб на всичко съществуващо, историите и тяхната цикличност, природата на Светлината. И после просто разбираш че нямаш нужда от „още от същото”, въпреки че „същото” съумява постоянно да се маскира като нещо „ново” защото е безкрайно. Ти вече си наясно със същността и почваш да жадуваш за изход. А изхода от Светлината е Тъмнината вътре в теб (което е демонстрирано в клипчето на Helloween). Впоследствие и жаждата за изход изчезва и ти просто си Тук и Сега, изразявайки себе си, без да си задаваш каквито и да е цели, осъзнал че тяхното осъществяване в Платформата води просто до още един цикъл.
          Всъщност какво представлява ядрената бомба? Край на всички цикли, окончателен край на всички истории, разигравали се в периметъра на взрива, поне за следващите стотина години (според настоящото разбиране на официалната наука). Получената енергия е от разпада на атомите на основното вещество (уран или плутоний) и отделянето на енергия под формата най-вече на светлина. Това е последната история която атомното вещество разказва за себе си.
Подобен принцип се наблюдава и при избухването на „свръхнова”. И ако алхимика избухва в светлина в момента на напускане на Играта, това е завършването на една звезда. Ето и снимка на нейните останки, докато самата тя е потънала в Тъмнината.
 Избухването е съпроводено с огромно количество светлина, която слага край на Играта в нейната звездна система (а и в по-близките до нея). От Уикипедия разбираме: „Спекулира се че някои от най-големите звезди могат да избухнат в хипернова, превръщайки ядрото си направо в черна дупка.” А черната дупка е мястото в което няма никаква светлина. Настъпване на тотална Тъмнина. Неслучайно се говори за настъпването на нови Тъмни векове след евентуална Трета световна война. Това е много добре пресъздадено във филма „Терминатор”. В разиграното бъдеще няма светлина, единствената такава се излъчва от машините. И те се стремят изцяло да загасят „естествената” светлина, представена от оцелелите хора. 
 Абсолютно същото е валидно и за трилогията „Матрицата”. На повърхността на планетата няма никаква светлина, освен изкуствено създаваната от машини. От сюжета на филма разбираме че хората са затъмнили небето, те са премахнали естествената светлина. Тоест те сами са загасили собствената си Светлина. А естествената светлина е метафора за Ерата на историите, разказвани от живи същества. Във филма единствените живи същества са хората - в Цион няма нито едно животно, нито едно растение, хората ядат някаква бълвоч, която „съдържа всичко необходимо за човешкия организъм, закуска за шампиони”. Показва ни се как Играта е минала в друг етап - естествената, органична цивилизация е умряла, а се е зародила машинната, изкуствената цивилизация. Дори живота в Цион е изцяло зависим от машините, както забелязва Канцлера на града.

В момента сме в началото на ерата, в която не можем без машини, в която има все повече и повече Светлина. И то изкуствена такава, докато естествената е блокирана от chemtrails. Вече почти никой не използва огън за осветление, дори се опитват да забранят неговото ползване и за отопление, тъй като това водело до „увеличено количество на парникови газове в атмосферата.”. Огромна част от храната е генномодифицирана - пряк паралел с „Матрицата”. Това е характерно за настъпващата ера на Водолея. Та нали и самата идея зад Водолея е загасянето на Огъня, защото ако той произлиза от Земята и за неговото горене е необходим Въздух, то той се гаси с Вода. И в момента на много места има големи пожари, които хората опитват да угасят. Именно настъпването на Ерата на Водолея е описано в библията, където е казано „И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от олтара и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и трус." Но това е просто още една история...
 Огъня се гаси с вода, а водата е презентация на пълния Ин - тя няма форма, цвят и мирис. Всъщност тя е най-близкото веществено нещо в 3Д до Мрака. Неслучайно един от филмите на Джеймс Камерън се казва „Бездната” и в него се разказва за среща със светеща извънземна раса в дълбините на океана, където не прониква никаква слънчева светлина. Тази раса е овладяла водата (символ на интеграция на Ин). А надписа на постера гласи „Бездната - Когато стигнеш там, ще Разбереш”
 И така, каква е същността на Ерата на Водолея? В момента сме в пика на нашата цивилизация, точно както е описано от агент Смит в Матрицата. Проявяване на тотален Ян (дори и от жените), който ще бъде заменен от пълен Ин, защото това все пак е Дуална платформа. Настъпващата ера на Водолея е неразривно свързана с Мрака. „Тъмните” векове, които неминуемо ще последват, могат да се разгледат като господство на машините, проявено от течението „трансхуманизъм”, разработване на Изкуствен интелект, овладяване с помощта на машини на космическото пространство и едновременно с това появяване на хора, интегрирали Мрака в себе си, които ще напуснат Играта. На колективно ниво началото на всичко това трябва да е съпроводено от ослепяваща светлина, символ на тоталния Ян към който сме се запътили.

На физическо ниво това може да е тотална ядрена война, популярния „Killshot” на Ед Деймс, изригване на Супервулкан, падане на астероид/комета, извънземно нашествие. Всички тези събития са съпроводени с ослепяваща светлина и след тях ще настъпи пълен мрак. И както в края на "Властелина на пръстените" се казва "Силата на Трите пръстена изтече. Дойде време хората да властват над света.", така и сега настъпва времето, в което хората (такива, каквито са) ще отстъпят мястото си на машините и/или ще се слеят с тях. И точно както елфите си заминаха от Средната земя, така и хората, които не желаят това "циклично бъдеще" за себе си ще напуснат Играта.
         А на вътрешно ниво - какво е Апокалипсиса, ако не хвърляне на светлина върху всички въпроси и разкриване на всички отговори. А това може да стане единствено в Мрак, защото само в тъмнина се раждат отговорите, които обезсмислят всички въпроси.
When you get there, you will understand...



Няма коментари: