Защо писането във форум не води до цялостност



       Това е първата публикация в моя сайт, разглеждаща основната причина да го създам - а именно път за освобождаване както на автора, така и на читателя.

За начало ще разгледам основния архетип, стоящ зад цифрата осем..
Осмицата може да се представи като усукан ороборус и символ на полярностите, които преливат една в друга, хранейки се една от друга.. Тук в белите сегменти има черни петна, а в черните сегменти - бели, символ на това че във всеки един момент/реалност ние сме амалгама от тъмнина и светлина. От тази гледна точка осмицата може да се представи и като класическия източен Ин-Ян символ.
   Неслучайно  при Тарото картата с номер 8 е „Силата” - осмицата е показана два пъти - един път като римска и един път като арабска цифра. Друга карта от големите аркани даваща осмица е „Звездата” - неслучайно и звездите на картата са осем.
           Можем да разгледаме цифрата като една безкрайна писта по която състезателят изпитва своята сила, бягайки по нея с надеждата да я овладее. Осмицата е символ и на пълната симетрия.
При Мандела ефекта (това ще разгледам в отделна тема) с Vitruvian man, който в „предишна” реалност беше напълно симетричен, с три изображения, символизиращи единство на „ум-емоции тяло”, има развитие на осмицата към деветка. Изгубва се симетрията и една от проекциите, символизираща възможността ума да изключи по-лесно в тази реалност и да остави своите дефиниции.

Тази картинка показва как всички „субективни” или „обективни” дефиниции биват пуснати, защото те са от Ума. А ако видим ороборусът като сбор от сегменти (какъвто е и строежа на всяка змия) / реалности, то това означава пускането и на всички котви за сегментите като децата, които нямат втвърдени спомени и дефиниции и затова преживяват много по холистично реалността. „За да влезете в царството небесно трябва да станете като деца” - колективното несъзнавано го е вмъкнало в библията, като най-представителна за „тамошната” реалност. Тоест изходът от Матрицата е възможност във всяка една реалност. Ороборусът преминава в деветка и вече не се самоизяжда. В тази картинка е показано как това е направено от светлата полярност. Точно като края на „Матрицата революции” - Нео пуска всякакъв контрол, дефиниции и очаквания, сливайки се с Тъмната си страна. И следва начална цялостност, деветка, последвана от десетка, Завършване. В Тарото „Отшелника” е картата с номер девет. Другата карта даваща деветка е Луната, символизираща огледалната страна на Отшелника - съмнения и бездействие. Докато отшелника е Ян, търсещ активно смисъла, Луната е чист Ин - пасивност и въртене в кръга на ума - пламъчетата в картата са точно 15, което е шестица - числото на Ума.
 Това характеризира и писането в собствен блог - ти сам сътворяваш всичко, търсейки чрез „фенера” на съзнанието си „по-висшия” смисъл. Или прегръщаш Луната, попадайки в плен на лудостта.
            Сега да разгледам какво се случва в който и да е форум от тази нова гледна точка. Членовете на един форум се въртят в постоянен кръг, прегръщащи или отхвърлящи дадени дефиниции. Това се оценява от другите членове на форума и следва един вечен кръговрат на приемане и отхвърляне. Този кръговрат е от Ума и докато той не се „изключи” изход няма. Тоест всеки форум може да се разгледа като една осмица.
Самите членове са наречени user-и. Това може да се разбие на use - r, „използвай рептилоидната част от мозъка”, в който има два режима - бягство или борба. Това и правят членовете на форума - или напускат или се борят за своите дефиниции. От друга страна use - r може и да означава „използвай дясната част на мозъка” (Все пак числово думата user е равна на u = 21, s = 19, e = 5, и r = 18, user = 2+1+1+9+5+1+8 =  27 = 9.), която възприема света холистично/цялостно и малка част от членовете това и правят - излагат своите преживявания изхождайки (не)съзнателно от тази перспектива. Това обаче неизменно бива задушавано от останалите членове. Членовете, споделяйки своите преживявания забравят, че те имат значение предимно за тях и често опитват да направят генерални изводи за смисли (това не означава че няма общи за реалността принципи на ниво платформа), касаещи цялата Реалност. От това следва само натрупване на повече дефиниции и ограничения за цялостното преживяване на Реалността. Например - няма да имаш / ще имаш определени преживявания, ако пиеш (кафе, алкохол / чай, заредена вода), ядеш (месо, ГМО / вегетарианска храна, не ядеш изобщо) и пушиш (тютюн / ДМТ, трева). Това естествено не е вярно, вярно е само за теб, ако приемеш тези дефиниции за правилни на лично ниво. В общия случай вместо да преживяваш (всеки момент от) Реалността цялостно ти се опитваш да спреш „вредните навици” или да култивираш „полезни навици”, създавайки сам причинно-следствена връзка каквато поначало не съществува. Създавайки навици ти „втвърдяваш” собствените си преживявания, натоварвайки ги с очаквания как точно трябва да се случат. По този начин поемаш по пистата на осмицата. А възприемайки цялостно реалността пускайки всякакви дефиниции тези навици сами изчезват, загубили значението и функцията си.
Част от потребителите на даден форум напускат понеже нямат „Силата” да защитят своите дефиниции, а други напускат защото вече преминават към архетипа скрит зад деветката. И отварят собствен блог. Има и междинни „етапи” - някои отварят блогове, в които се въртят в кръг (попадайки под архетипа на Луната), излагайки дадена дефиниция, после ги затварят и се връщат към писането във форуми. Тоест, те нямат Силата да преминат към деветка и се връщат към тренировките в осмицата.
            Писането в блог се характеризира с общуване само между двама човека - този който пише и този който чете. Общуване one on one. Това може да се представи като 1 0 1, тоест активирана 11. Портал към „по-висши” смисли. Това е и смисъла за общуване между двама човека, когато се намеси трети, прехода не може да се осъществи. Затова и всяка форма на творчество е общение между „създателя” и „съзерцателя”. И постоянно изникват нови пластове, които дори автора не знае че е вкарал в произведението си. Един блог може да служи (и служи) като огледало - каквито хора привлича блога, такива аспекти стоят за решаване в сегашната ти инкарнация. Разбираш и кои аспекти са решени в настоящия ти живот.
            И разбира се, тази тема остава отворена за развитие - символ на деветката (наченки на цялостност и отвореност), която представлява. Винаги могат да се намерят нови идеи във всяка тема, неподозирани нито от автора нито от читателя.  Това е и архетипа зад споделянето.
            Да извървим one on one пътя на деветката към десетка.

2 коментара:

  1. Всъшност мисля че това казва всичко.И дава обратната връзка.Но благодаря все пак ако решите да дадете и друга такава.

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко се съдържа във Всичко. Защото всичко е еддно и също Нещо - "Още от Същото".

    ОтговорИзтриване